Sziasztok!
Gégéé: köszi, várom a hívásod
hétvégén ménk szfárra, de sajna L-be most nem jutunk el, majd talán májusban, akkor megbeszélünk egy cafét, oks?
szoptatásról: vitatkoznék azzal, h egy szopis babát nem lehet túletetni. sajnos mi vagyunk az élő példa rá, h egy baba nem mindig csak annyit szopizik, mint amennyi neki elég..
Milán a kórházból hazajövet utáni 2 hét alatt hízott egy kilót!!!! 4 hetesen már másfél kilónál jártunk, de akkor már non-stop ordított, ekkor bementünk a kórházba, kólikával hazaengedtek minket, plusz annyi h mérlegelnem kellett. ki kellett számolni, h hányszor eszik per nap és a súlyához mérten mennyit szopizhat egy alkalommal.
ez volt akkor kb. 80-90 mili
no, hát a Milán mindig egy mellből szopizott és hát mi is meglepődtünk, de volt, h 150-et kicuppantott belőlem 5 perc alatt!!
és mikor abbahagytuk a szopit mérlegelés után, persze ordított.
naná, hisz előtte volt h 31 percig ott szuszókált rajtam, most meg 5 perc, és nincs cici, én is mérges lettem volna
de muszáj volt.
5 hetesen viszont minden ellenére bekerültünk a kórházba, mert az első 4 hét alatti túlzabálás komoly bélhurutot okozott neki, olyan szinte megterhelte a szervezetét, a szívét, máját, veséjét, beleit... a hirtelen hizás és a bele-gyomra tele volt megemésztetlen anyatejjel. 4 napot voltunk bent, végig bőgtem, vettek tőle vért vizeletet, hasi uh, de szeretncsére más baj nem volt.
szval én mindezek ellenére is azt mondom, h ha nem is minden etetéskor, de heti egyszer legalább legyen egy mérlegelés, h mennyit eszik.
mi nem mértük az első hetekben, a dokink és a védőnő is csak legyintett, h mohó, majd kinövi. ha min nem megyünk be 4 hetesen a kórházba, ki tudja mekkora kár érte volna a szervezetét