Új privát üzeneted érkezett!

any, szerintem az jó, ha nem kívánod az édeset, lehet, hogy nekem is kéne? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Katinka, azt írja, hogy legfeljebb 6 alkalommal naponta, reggel kapja az elsőt és max 3-4 alkalommal egy nap.
Lehet, hogy estére kihagyom.

Betti
Kép
betti0412
 
 


A mosógépet most megfogom és kihajítom az ablakon innen a másodikról....... :evil:

Betti
Kép
betti0412
 
 

 
 

Sziasztok!

Most volt itt a védőnő, ki kell hívnom az orvos BÁtorhoz, vmi nem stimmel.. :cry: még mindig megvan a tremor a lábában, ere kell vmi gyógyszer, már el kellett volna múlnia.Pár napja a kaksija nagyon folyós, de azt hittem lehet ilyen és úgy sír minden evés után, h 5-6 órát is fennt van délelőtt, nem lehet megnyugtatni..tegnap már úgy kétségbe voltunk esve, h azóta tápot adok neki..amitől nem sír, de jól lecseszett a védőnő, h nincs rossz anyatej, hanem biztos benyalt vmi betegséget, rota, v vmi..le kell oltani a székletét..De akkor tápszer mellett is kellen ,h üvöltsön ,nem??Meg láza nincs,mértem.
Egyébként Szösz, most értem meg igazán, h mit is jelent nem szoptatni ,mikor tudnád és szeretnéd...az első két cumisüveges etetést végig sírtam, h fordul a mellem felé tátott szájjal,én meg elfordítom szegényt.. :cry: :cry:
Jaj, csak beteg ne legyen!!!!

Gyorsan végigfutottam az oldatl!

CSajszik vigyázzatok ezzel az étvágycsökkentővel, barátnőm szedte 4 hónapig, szépen le is fogyott, semmi diéta, semmi tornával, viszont addig nem menstruált és az évek óta gyógyszer nélkül karbantartott vérnyomására azóta megint dopegytet szed..

Contractubex:4 hónapig kentem a plasztikai sebész javaslatára, napi kétszer..és így lett ilyen.Bende, Hettuli látták,ezt műteni kellene ,már a Csetényi is mondta,ugye úgy is volt,hogy..
A gátra nem merném kenni, az mégis nyálkahártya.

Szavazás:jó kis cirkusz, már megint, nem is mi lennénk, ha vmi simán menne.Tök mindegy, h hány párt van a parlamentbe, ha kétharmados többség lesz.az LMP meg néhány szaftos ki állásért úgyis befekszik a fidesznek..:)

MANCSA!végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Csjok méretőztem mérőszalaggal..khm..sima 44 -es lettem.mell 105,derék 85,csípő 110..te jó ég... :roll:


Jó játszóházazást!!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, drukkolok, hogy minden rendben legyen, előre is gyógypuszikat küldök sokat express. Csak tanácsolnám, hogy ha ennyi tejecske van, ne egyen adj neki tápot, de persze te tudod, mi a jó Bátorkának.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Úgy emlékszem, Lexinek az elején szintén sokat volt folyós a kaksija.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Most nem tudtam olvasni írni is csak azt,hogy beadtam a gyerekem oviba és azóta gyomrom összeugrott,remeg,lesem az órát mikor mehetek,de biztos jól van. És a kicsi egyszerre 4 rágófogat növeszt hát nagyon szenvedünk :cry: összevissza alszunk eszünk tegnap 6.45 elaludt reggelig hát az esti fürdés is most először kimaradt :oops: , de olyan mélyen elaludt.

szösz sajnálom a kislányt azóta is sokszor gondolok rá.

Tünci bisztos minden rendben lesz, nézze csak meg a doki.

Jaffának és Bendének Boldog Szülinapot!!!!!!!!!

Többiektől bocsi,de még be kell szereznem Dorkának pár rucit és Zsófi folyton rajtam lóg.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Tünci igaza van a védőnőnek rossz anyatej nincs! És a tejcivel véded a szervezetét az a tápiban nincs meg!
Dokinak persze mutasd meg, remélem nem talál semmi nagy bajt! Megnéztem mi az a tremor, mert nem tudtam... :roll:

Zsófia, nyugi szerintem jobban izgulsz mint a lányod! :wink: Kicsinek gyors fognövesztést!

KépKép
winchi
 
 


ja és Lányok irigy vagyok, a Kenguru miatt :twisted: Végül még boltba sem mentünk, annyira esik :evil:

KépKép
winchi
 
 


Néha Kisati lába is beremeg, de nem gondoltam, hogy ez rossz, meg a keze is még.
Védőnő ma jön hozzánk is, most aludt el, tuti most jön majd.
Tünci, biztos nincs semmi baj, de azért jó ha látja orvos, lehet, hogy tök egyszerű a megoldás és minden rendben lesz, írd meg, hogy mit mondott majd jó?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Na beindult az izgulás nálunk barátnőm hamarosan nagynéni lesz :lol:

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Tünci, nekünk (Lilinek) volt rotánk, az nagyon durva, alul-fölül minden kijött belőle (még a víz is), nem hiszem, hogy Bátornak az lenne. Azért jó, ha ránéz az orvos. Remegés meg, hát nem tudom... Öcsémet is anno össze-vissza vizsgálták, még meg is lumbálták, mert remegtek a végtagjai, aztán semmi baj nem volt végül. Szerintem nálatok sem lesz.

Betti, sajnálom, h. nem jött be a gripe. :( Már megint gond van a mosógéppel????

Zsófia, szerintem a nagylányod vígan elvan az oviban. :wink:

Jaffa, OK, akkor délután találkozunk.

Mancsa, várunk!

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

A remegéshez nem tudok hozzászólni- mellesleg azt sem tudtam, hogy van ilyen, hogy tremor...
Soha nem láttam, hogy remegett volna a keze, vagy a lába.

Ma délutáni játszóházba lehet én is benevezek, mert már megőrülök a négy fal között. Tegnap levittem sétálni, mondtam neki, hogy ugrálhat a pocsolyákban, de Ő csak a hintáért vonyított. Végülnagy hiszti közepette feljöttünk.

Állás: kiderültek olyan dolgok, amiket az elős körben nem mondtak el. Így már jóval kevésbé vonzó- ezt jeleztem is- így ha engem választanak, akkor is kicsi az esélye annak, hogy elfogadjam. Ezek után már nem írnám a cég nevét, mert ennek ellenére lojális szeretnék maradni.
bende
 
 


Tünci!
az a biztos, hogyha megnézi egy doki. Egyébként a folyós széklet anyatejes babáknál úgy tudom természetes. Erről a tremorról meg azt gondolom, hogy mivel nemrég vittétek vissza a kórházba egy csecsemőorvoshoz és az azt mondta, hogy Bátor egészséges és szépen fejlődik, akkor nem lehet gond.
A védőnő szeret egy kicsit paráztatni, nem?
Tejci- tápi közti sírásban megmutatkozó különbséget nem értem. Ha elég neki a tejci és szopizni is szeretne, akkor hadd tegye.
bende
 
 


Zsófi!


köszi a köszöntést, de nem én ünnepeltem, hanem Betti. Dorka biztosan jól érzi magát az oviban. Bár én éppen azt tenném amit Te Lesném az órát és azon tanakodnék, hogy hogy bírja nélkülem:)))
bende
 
 


Sziasztok, 1 órája olvasok, de sose jutok szerintem a végére. Dorcsi alszik, most meg már mennem kell Leviért az oviba.
Tünci, nekem Levinek nagyon híg volt az anyatejes kakija az első pár hónapban, de nem volt gond vele. A rottyantás után rögtön tisztába tettem, de mégis sokszor a bokájától a tarkójáig szaros volt a gyerekem. Remélem nem lesz gond Bátorral, a remegésről nem tudok mit írni, nekünk nem volt.
A sógornőmnek fia lesz, ha minden igaz, 18 hetes most és nagyon durva dolgokon ment eddig keresztül, majd legközelebb leírom, meg folytatom a visszaolvasást, most ott tartok, hogy Betti írt a kórházból.
Most újra előttem vannak a szülések...
Vendég
 


Most beszéltem apával, el tud minket vinni 3 körül a Kenguruba! Mi még nem voltunk, nem megyünk be egyedül, megvárunk valakit, fél 4-ig majd nézelődünk a boltokban!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz, Anyany átküldtem a fogorvos telszámát.
bende
 
 


Na volt a védőnő itt is.

A fiam a felső lécet veri a hízásban, pedig csak éjjel van 1* vagy 2* tápszer.
Azt mondta költözzek ki tőle mostmár, ha nem ragaszkodok ott aludni és éjjel ne etessem 3 óránként, csak ha ő igényli, mert mikor morog én mindig nézem az órát, és ha eltelt 3 óra, akkor ráfogom, hogy éhes és megyek kajáért.
A tápszerre rá van írva, hogy már 4 kanállal adjam 125ml vJzbe, ennyi idősen, de arra is azt mondta, hogy maradjon a régi hígítás még. De akkor miért írják rá, hogy több kell már belőle...nem tudom.
KÉt héttel ezelőtt meg még az volt, hogy két-három óránként egyen, éjjel is mindenképp.
Nem értem már ezt.

A tápszer hígítást majd hétfőn megkérdezem a doktornőtől, mert akkor megyünk csecsemő vizsgálatra, egyéb státuszát most megcsinálta a védőnő, minden jó.

Tünci, kérdeztem a remegést, azt mondta 3 hónapos korára fog elmúlni majd, addig tök rendben van, előtte is csinálta, mondta, hogy ez normális.
Már ha Bátor is ezt csinálja....

Betti
Kép
betti0412
 
 


Bende, Szösz, de jó, Ti is jöttök! :D Mi is igyekszünk minél előbb odaérni, az alváson már túlvagyunk.

Kép
Kép
katinka31
 
 


...
nálunk ez az az idő, amikor Zsófi alszik. az óraátálllítás miatt mostmár fél2-fél6 között. de 9körül már alszik este. reggel fél8ig.

a mai sztori.
Zsófi nyöszörög fél2kor, én ébredek. megsimogatom.
"Ani, Ani, tejcsi. " odaadom, megissza, és azt mondja, tessék... ez valami köszönöm féle lehetett...
utána még megsimogatom. megfogja a kezem, és azt mondja, "bújik".


tünci!
én ennél nagyobb voltam... csípő115, mell 120, derék 90, összesen 75kiló. (előtte mell85, derék65, csípő meg 93, 53kilósan) ne aggódj, úgyis lemegy. ha már Bátorka 6 hónapos lesz, nyugodtan kezdhetsz tornázni, és akkor már mást is ehet a baba. a barátnőm így csinálta, 1éves koráig szoptatta a kislányát.
amikor már nem tejeltem, rólam is leszaladt fél év alatt 10kiló.
Vendég
 


Lányok!

Ez a Kengurus Játszóház nagyon szupi! :D Csak nagyon drága! :cry: Mi két órát fizettünk. Apa meg is állapította, hogy ez havonta max. 1x fér be a költségvetésbe. :( Amúgy nagyon elfáradtam! Réka is, már hazafele az autóban elaludt! Azért örülök, hogy mostanában többször sikerül összejönnünk!

Bende! Már ott is akartam mondani, tök csini voltál! A felsőd nagyon jól állt Neked! :D Ja, és sajnálom az állást, de majd lesz másik.

Jaffa! Most már nem csak ropis néni leszek, hanem babapiskótás néni is. :lol:

Katinka! Végül mennyit fizettél a két csajszi után? Holnap talizunk! :wink:

Tünci! Mi újság? Volt nálatok a doki? Amúgy Rékának is nagyon sokszor folyós volt a kakija, én állandóan azt hittem, hogy hasmenése van. Volt is sokszor egy nap. Aztán mikor elkezdtük a hozzátáplálást, és főleg akkor mikor már nemcsak zöldséget is gyümölcsöt ehetett, akkor lett csak szilárdabb.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Bende! Köszi a fogdoki számát. De Ő szájsebész is, ugye? Nem csak fogorvos.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tünci, mit mondott az orvos?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


nagyon igazatok van a táppal kapcs,amíg van tej,nem akarom,de már nem tudtam mi lehet a baj.most megint szopi van,meg hasfájás üvöltés,viszont a táp miatt egész nap nem volt kaki.

amúgy egyszerűen nem értem mért jön ennyi más infó.Bettinek mindig totál mást mondanak.

nálunk:ne etessen,legkorábban 3,3 és fél óránként,éjjel ne ébresszem,ha alszik,elég,ha akkor eszik mikor magától ébred.(eszik 10 körül,hajnali 1-2,aztán 5-6),napi max 7 evés.
remegés:eddig úgy volt,h oké,majd múlik.most:hááát,három hetes,már el kellett volna múlnia.kapott vitamint,ha még jövő héten is lesz,akkor vérkép és neurológia.kérdem:az minek?válasz:legrosszabb esetben oxigénhiányos áll.
most mért mondanak ilyet,Bettinél meg egész mást??Mért kell a frászt hozni rám?mitől lenne ox.hiányos mikor 10 percet volt a szülőcsatornában,folyamatos monitorizálással???más meg egy óráig nyomja ki.(Betti,szerintem a remegés az remegés,nem tudom hányféle van..)
meg nem hiszem el ,h egy olyan élénk baba,aki így figyelget,kalimpál,tartja,emeli a fejét,meg a kiforduló cumit a saját kezével markolja és tömködi vissza a szájába o.hiányos lett volna.
de paráztatni,az megy.....

amúgy kell küldeni székletmintát ántszbe,bár mondom hajnal óta nem volt kaki,szóval ha hasmenés akkor elég érdekes...

amúgy még azt mondta,h a hasfájósságot ki kell bírni,arra nincs gyógyszer,majd múlik,ha a szopitól van,akkor attól van és kész.roosz tej nincs.


Bende sajnálom a munkát,remélem találsz hamar megfelelőt!

most ennyi voltam,fél karomban a gyermekem...

pussz

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, úgy rémlik, hogy Lexi is remegett egy ideig, bár arra már nem emlékszem, meddig, sőt, időnként úgy megijedt, hogy az egész teste beleremegett, 6 hós kora után elmúlt. Bátorka gyönyörű, egészséges baba, az, hogy oxigénhiányos lenne, hatalmas marhaság!!!!!!
Éjszaka én se ébresztettem soha. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


A kengurus játszóházba két felnőtt is be mehet egy gyerekkel? Nem kell akkor többet fizetni?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Tünci sajnálom ez tényleg paráztatás... :evil: Nyugi bízz az ösztöneidben is hidd el magadnak, hogy jó anya vagy és Bátor pedig egészséges! A sok hülye dumával elnyomják az igazi anyai ösztönt, velem is megtették...

Lányok képeket csináltatok?
:wink:

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Na itt a rosszidő...és :D a végére értem egyszer végre a dolgaimnak D:

amikor jóidő volt...kb annyi időre voltunk itthon, h ettünk, öltöztünk, aludtunk :D

Tünci: Emma is remegett...a kis lábai mindig remegtek...13:05-kor mondták, h na mindjárt kinnt van, és nyomjak...14:35kor született...nem oxigénhiányos...és azt is mondja má: aja teret Emma...(ez az jelenti szeret engem :D) meg mindenfélét mond. Szóval no para...jahm, én anno megkérdeztem a dokit+védőnőt azt mondták teljesen normális...

folyós kaki...khm...küldjek képet? nyakán-hónalján stb folyt ki...

de persze nézze meg doki...az a tuti...de azért ne hagyd magad ;)

Betti, boldog szülinapot :)
Jaffa Boldog szülinapot :D

Naspi :D köszi a mailt :) majd hamarosan én is küldök képeket :D hétvégén meg felhívlak, mert már ég a pofám :D
Ja és a férjem sem beszélt egész sokéig, meg az öccse sem...szóval, majd Milán egyszer megszólal, aztán rá 2 hétre már folyékonyan fog beszélni....most infót gyűjt. te se aggódj feleslegesen...

az esőőőőőőőőőő mongyon le....

mindenkit puszilok, meg mindenkit ölelek :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


betti! tesóméknak sem jött be a gripe. :(

tünci!
magánorvos? nem tudtok egy jót? ha az egyik orvos nem mond valamit, vagy nem tetszik ahogy vizsgál, viszem másikhoz. ügyeletre, ha a saját dokink felületesen viszgál, mert eléggé felületes, meg csak reklámozott vacakokat ajánl. meg voltunk már itt a közelben is a magándokinál. nem nagy szám, de kicsit alaposabb volt.

Zsófi is 15percig jött kifelé. remegésre nem emlékszem, de elég sokáig lila volt minden körme.

de biztosan nincsen semmi baj. tesómnak a kórházban azt mondták, hogy nagyon laza a Martin és rosszak a reflexek. a gyerekorvosuk megnézte, és semmi baja.

csajok!
és mennyit kellett fizetni a játszóházért?
Vendég
 


Tünci: Csatlakozom a folyós kaki klubbhoz! :lol: Az én fiamnak is mindenhol folyott ki a pelusából, ha berottyantott. Szó szerint nyakig sz...os volt. A mi dokink kijárt az első hónapban, látta, mit produkált, azt mondta, tök normális, anyatejes kaki. A védőnőnk sem szólt rá soha egy szót sem (pedig kettő is volt fél éves koráig, és tuti akkor kakilt be, mikor épp jöttek) Fél évesen, mikor kezdtük a hozzátápit, besürűsödött. :lol: :lol: Lehet, hogy a védőnőd még nem látott anyatejes babát. :roll: :?
Remegett is néha szegénykém. Azt mondták rá, hogy nem probléma, majd kinövi, annyira nem gyakran csinálja.

Zsófi: Milyen volt az ovis nap? Biztos túlélte! (de én is tuti ideges lennék)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Zsófi!
szerintem ez természetes. gyereknek is meg anyának is nehéz sokszor. Dorka nem sírt reggel?
Vendég
 


Fogdoki. igen természetesen szájsebész is:)

Játszóház: gyerekenként kell fizetni hétköznap 900Ft/ óra, ha letelt az első fél óra, onnantól 10 perces egységekben számolnak, hétvégén 1200 Ft. Felnőtteknek nem kell fizetni. Néha mi is ketten megyünk be vele.

Tünci: szerintem, próbáld meg kivül rekeszteni ezt a sok sok infot. Ne kapkodj, ne pánikolj, hanem nyugodj meg és próbáld józan ésszel végiggondolni mi a probléma. Hallgass az anyai szívedre. Nálunk tök normális a védőnő, mielőtt megszületett a Nyanyó csak annyit mondott, hogy ne hallgassak senkire, nálam jobban senki nem tudja majd, hogy mi kell a gyerekemnek. Az étkezést bízd a fiadra. Ő tudja hányszor éhes és mikor. Azt is, hogy mennyit szeretne enni. Figyeld a jeleit és bízzál benne. A védőnőnek meg nyugodtan meg lehet mondani, hogy Te ezt másképp gondolod, másképp szeretnád csinálni. Ne hagyd, hogy a fejedre nőjön!!!
Ha pedig vérvételre kell vinni Bátort, akkor ne az Sztk laborba vidd, hanem a gyerekambulanciára ( szülészet épülete) mert ott profin megcsinálják, nem kínozzák a gyereket. Igaz utána Nektek kell átvinni a laborba a vért, de akkor is megéri.
bende
 
 


Tünci, hát én nem akarom elhinni, hogy neurológiai vizsgálat kellene már most! Ez szerintem hülyeség, főleg úgy, hogy szépen fejlődik, emeli a fejét stb.....

Attilám egyébként nagyon ritkán bír ki 3 órát kaja nélkül, 3 és felet meg főleg nem. Két és fél óránként eszik, de most hagyjam üvölteni, ha éhes?

Tegnap este 6-kor kezdődött a műsor és tartott fél 11-ig, közben fürdetéssel, meg volt kétszer fél óra, mikor rácsuktam az ajtót, mert már sem én, sem a férjem nem tudtuk mi a baj. Hulla fáradt volt már, de a végén úgy aludt csak el, ha odavettem magamhoz, aztán visszaraktam.
Éjjel megint csavarta magát, 12-kor, 3-kor és 6-kor evett, a védőnő azt mondta, hogy végig aludhatná már az éjjelt, hát ő nem aludja, éhes és eszik, kész.
Mondtam a férjemnek, hogy június 11-ig ne is szóljon hozzám, mert úgysem tudok értelmesen válaszolni.
Most megyek gyors 2 perces tusolás és még 8-ig alszom egyet, addig szokott aludni, aztán kezdődik a kiabálás. Egyem meg.

Ja tegnap vettünk babahintát, hogy majd abban kicsit megnyugszik.....még jobban üvölt benne. Nem kell valakinek? Eladó......
:D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci, még csak annyi, hogy én 23.50kor éreztem, hogy nyomnom kell és 00.23-kor született meg, addig a szülőcsatornában volt....nem lett oxigénhiányos.

Bende én is sajnálom a munkát. De hátha majd az új kormányunk meghozza a tejjel mézzel folyó kánaánt és annyi munkahely lesz, amit még nem is láttunk, szuper fizetésekkel.....

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti!

Miért is kéne átaludnia az éjszakát egy egy hónapos gyereknek?????
bende
 
 


Kösz csajok az együttérzést munkaügyben. Én csak azt bánom, hogy nem voltak őszinték az állás meghirdetésekor, vagy az első körben. Így feleslegesen raboltuk egymás idejét.

Komolyan idegesít a sok hülye védőnői tanács. A mienk soha nem szólt bele semmibe.
Nyanyó 20 hónapos és most már átalszik néhány éjszakát. De hogy egy 1 hónapos gyerek?????nevetséges. Ha felkel éhes, ha nem kel fel, nem éhes. Ha ébred adni kell neki enni, ha nem ébred nem kell felébreszteni!
Mi a francért paráztatják feleslegesen az Anyukákat?!!!!!
bende
 
 


Hát Bende én is csak néztem, hogy egy hónapos gyerek hogy aludná már végig az éjszakát? Lehet, hogy van olyan ezerből egy.
Meg azt is jóindulatúan megjegyezte, hogy van aki egy mellből is tud szoptatni, úgy, hogy elég a tejci.........jól esett.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Egyébként sokszor azért hirdetik meg az állást mert a jogszabály szerint kötelező.......
Hülyeség, mert ha van rá megfelelő ember már esetleg, akkor csak tényleg az idejét rabolják a többinek.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Itt biztos keresnek valakit, csak azt nem értem, hogy egy hét elteltével miért változtak meg drasztikusan a feltételek.
Na mindegy ezen már kár dilemmázni. A dolognak van egy nagyon jó oldala is.... a Nyanyóval tölthető idő ugyanennyi marad:))))
bende
 
 


Szerintem a védőnők 90%- a elfelejti, hogy neki ennyi idősen mit csinált a gyereke..
bende
 
 


ejhaaaaaaaaaaaaa :D mik vannak :D

Emma 1 hónaposan kezdte az igazán-igazi-nagyondenagyonvad esti műsort...konkrétan úgy, ahogy írod betti: 6-tól kb fél 11ig nyomta a sírást...

sírást...fenét...az egész gyerek feje egy nagy száj volt aztán ordított...

az én védőnöm azt mondta, h ez az esti műsor a napi fáradtság miatt van...enyém gyerek sokat aludt nagyon, minimálisat volt ébren, de mégis ordított este...

mi meg kísérleteztünk, h mi lenne neki a jó.
a megoldás nálunk az lett, h:

fürdés előtt pici szopi (emma amúgyis kicsiket evett mindig 60-70...2,5 óránként, max 3 óra...többhónaposan...csak újszülöttként zabálta magát halomra)...aztán fél hét fele fürdés, vagy még előbb, aztán fürdés után szopi, és ekkor bebugyolálva takaróba, h a kis kezeit ne tudja mozgatni (mindig felkeltette megát, meg felizgatta magát tőlük...ott hadonásztak neki :D) aztán így, bebugyolálva apa kicsit ült vele, rázogatta, dúdolgatott, és elaludt...persze ordított először egy órát is, de aztán már nem...a másik, ami bejött az a suttogós módszer.

ne úgy képzeljétek el, hogy betettem hason az ágyába, és 10et ütöttem a popijára és elaludt...hanem betettem hason, és egy hétig biztos álltam ott 1-1,5 órát ütögettem a kis seggét, meg simiztem a hátát, meg dúoltam...aztán ez az idő egyre csökkent...nem radikálisan...és volt olyan, amikor több időbe telt, de elaludt...és egyszercsak már nem kellett órákig ott állni...hanem csak 5-10 percet....

nagyon nehéz...volt, hogy álltam az ágyánál, bőgtem, és felolvastam neki a suttogót, hogy egy annyi idős gyerek, mint ő, mennyit alszik este...:D öööö nem izgatta :) volt, h bementem a fürdőbe, megnyitottam a csapot, h ne halljam, mert már nem bírtam...

apa is fáradt volt, de ő valahogy nyugisabban nyomta...nála mindig hamarabb elaludt...

a lényeg a lényeg, h nálunk azóta is 7kor már szunya van...most az óraátállítás óta kezd ez kitolódni fél nyolcra...nyolcra néha...de má nagy azé :D

kitartás, ölelés :D


ja nem azt akarom mondani, h ez a megoldás...csak nálunk ez jött be...szóval a lényeg, h kitartás

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Tünci no para! Ahogy bende is mondja. Lotti csak egy kicsit remegett néha. Kakidolog: Olivér csak egy héten egyszer produkált. Lotti minden evés után. És igen mikor elkeztük a hozzátáplálást akkor lett sűrübb. de Oli miután nem szopizott iszonyt szorulásos lett.

Túléltük a 15 hós oltást. Szegénykém mikor már meglátta a fehér köppenyt már szoritott.

És Olivér tegnap este eltörte a dohányzóasztal üveglapját. Mintha megéreztem volna. Délután már egyszer majdnem lelökte. Átfutott az agyamon, vajon meddig birja még, hát eddig.
Bukfencezett az ágyról és a sarka az asztalon landolt. Szerencsére nem vágta meg, csak a lábfejét nagyon halványan. Most bünti van. Nem játszhat a lézerkardjával egy hétig.


Gégéé: de aranyos lehet Emma, hopgy már igy beszél

Zsófi: túléltétek az első napot? Azt mondják a szülőket jobban megviseli az ovi kezdés mint a gyereket.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Az én védőnőm meg túl lazán kezel mindent. 4 gyereke van, már jó hogy laza. de viszont sok mindenben igaza is volt. Csak az a gáz ezzel, hogy ott volt pl a barátnőm első gyerekekkel és őt is lazán kezelte

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Sziasztok!

Húú, ez most nálam is kiverte a biztosítékot, hogy 1 hónaposan már át kéne aludnia az éjszakát egy babának :shock: :evil: :roll:
Liliről inkább nem is írnék, közel 2 éves volt, mire megvolt az első átaludt éjszakája. De még Nati is, aki kifejeztetten jó alvó, 10 hónapos koráig, amíg szopizott, egyszer min. felkelt enni, aztán aludt tovább. Mi a fenének kell ilyeneket mondani az anyukáknak, komolyan nem értem... Így is annyi dolog van, ami miatt parázni lehet, nem még most amiatt is, hogy miért nem alszik éjjel. :?

Tünci, van jó gyerekorvosotok? Mert én a miénket szívből tudom ajánlani Nektek, nagyon jó szakember. A stílusa kicsit érdekes, de megszokható, de nem ez a lényeg. Lili is nagyon szereti, már régóta nem fél tőle. Akkor emelkedett nagyon a szememben, amikor Lilit úgy kigyógyította a rotából, h. nem kellett kórházba vonulnia. Szóval egyáltalán nem az a paráztatós fajta.

Szösz, a tesó 20% kedvezményt kap a Kenguruban, így fizettem 100 percért 2340 Ft-ot. 3000 helyett. Háát, nekünk is csak max. 1-szer fér bele 1 hónapban. Eddig Natinak még sehol nem kellett fizetnünk, így már közel luxuskiadásnak tűnik. De legalább jól érezték magukat. :wink:

Gégéé, pont gondoltam Rátok, hogy megint merre vagytok... Édes lehet Emma, ahogy mondja, hogy szeret.

Winchi, képzeld, Lili hiányolta tegnap Matyit. :wink: Képet nem csináltunk, beszélgetni se sokat tudtunk, csak amikor a gyerekek épp egy irányba kószáltak.

Bende, jó volt végre találkozni, mégha sokat nem is tudtunk beszélgetni. :)

Na megyek, lassan készülünk csupamókázni, addig még be kéne pakolnom egy adag mosást.

Ja, az eső most már tényleg mongggggyon leeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Nekem a lassan 6 évesem nem alusza át az éjszakát. Szerintem van ilyen gyerek, meg van olyan. Lottinál kitolodtak az éjszakai kajálások és 2-3 hetesen kb el is hagyta. Olivér mereven kelt 2 óránként. de ha vissza emlékszem Lotti már a kórházban is csak 5 körül kelt elöször.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


ja, igen...emma 1 hónaposan még kelt enni, 1 körül, meg 5-6 körül ez tuttifix

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Betti, amit az új kormányról írtál, azon jót nevettem, tökéletesen egyetértek. :D
Sokszor kérdeztem, de nem akarod a sab simplexet kipróbálni?
A védőnőd pedig nem normális, egy újszülött aludja át az éjszakát 1 hónaposan? Lexinek ez a mutatvány 11 hónaposan sikerült először, amikor nyilvánvaló volt, hogy nem azért szopik, mert éhes, hanem azon alszik vissza. Akkor szüntettem be.
Közben eszembe jutott, hogy egyszer Lexi is úgy összecsinálta magát, hogy szó szerint a haja is olyan lett, bár az a bodytól. :lol:
Azt hiszem, örülhetek, hogy normális védőnőm és orvosom van. :roll:

Kriszti, gondolom, megijedtél. :( Jó, hogy nem történt komolyabb baja Olivérnek. A 15 hós oltástól én nagyon parázok. :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ha Matyi 1 hónaposan átaludta volna az éjszakát attól féltem volna valami baja van!
És ma is zombiéjszakánk volt, ez a fognövesztés megint előjött...

Jaffa nyilatkozz ezt a paráztatást tanítják? :wink: Vagy honnan veszik a védőnénik, hogy ezt és ezt "kell" csinálnia ennyi és ennyi idősen?
Az enyém laza volt most az írásaitokból döbbenek rá mennyire. Védőnő egyszer volt kint amikor felhívtam, hogy hazajöttünk, doki pedig még nem lépte át a házunk küszöbét.

De jó legalább Lilinek hiányzott Matyi! :lol: :twisted: :lol: Puszi neki!
ÓÓÓ A francba megint szerda, megint csupamóka és mi megint nem megyünk, ez kiment a fejemből. A heti kiruccanásunk vasárnap lesz a hordozós klub ha minden jól megy.

Gégéé már hiányoztál! :lol: Játszótereztek Emmával? Vagy mit csináltok kint?

Kriszta még jó, hogy nem esett bele az üvegbe!
Mi öcsémmel egyszer a vitrin üvegét rugtuk ki közös erővel, egyszer meg a csillárt vertük le a söprűvel, mert azon veszekedtünk melyikünk söpörjön :oops:

KépKép
winchi
 
 


én már nem tudom mit gondoljak az egészről.
most akkor hazahozok egy egészséges kisbabát,aki addig egészséges míg vki azt nem mondja,h nem az.
tehát ha jövő hétig nem múlik a remegés,akkor ki kell tenni egy pár fájdalmas v kellemetlen vizsgálatnak,esetleg hordjam a nagy semmi miatt gyógytornára,pedig többen mondjátok,h nálatok is volt/van.
Bende,
értem,h mit mondasz,de hogy kell azt csinálni,h ne hallgasson az ember állítólagos szakemberekre??melyiknek higgyek?aki azt mondja h minden oké,v aki azt h nem??
Katinka,
aranyos vagy ,de nem tudom más orvoshoz vinni,minthogy autónk nincs,nem tehetem meg,h akármikor egy beteg gyerekkel buszra szálljak,mondjuk lázasan.

Betti,jót vigyorogtam,h három hónapig kell kitartani..és ha Ati nem tartja magát az ütemtervhez? :D ne úgy legyen,de azért számíts rá,h a hasfájása nem biztos h júni 11-én hajnalban megszűnik.
azt h otthagyjátok sírva,azt hogyan kell csinálni...???????????
párszor megpróbáltam,de csak az elhatározásig jutok..reggel fél hat óta vann fennt,addig nem sír,amíg most harmadszor szoptatom.egyébként megállás nélkül,semmi se nyugtatja meg..a táp bazi jó ötlet volt,mert kapott 4* és azóta eltelt majdnem két nap és nincs kaki,semennyi..van helyette ordítás és iszonyatos bélhangok.itt a mintavételes dobozka,amit fel kellene adnom,csak nincs mit tenni bele.a tápot vajon hány napig emészti?És mi történik,ha csak bemenő forgalom van??szopik,de nem jön ki semmi???

áhhh..

Bede,manapság egy csomó munkahely ilyen,még jó,h nem akkor derülnek ki,amikor már egy-két napja munkába álltál.

Zsófi,remélem hamar belejöttök az ovizásba!

Jaffa,nahát nagyon kedves a férjed,könnybe lábadt a szemem,néha egész meglepőek a férfiak.

Gégéé,ha csak rosszidőben bújsz elő,akkor küldök felétek esőfelhőket! :wink:

átaludt éj:a suttogóban olvastam egy kérdező levelet,h mit tanácsol a szerző az anyukának,aki szeretné,h a 7 hetese átaludja az éjjeleket.Azt tanácsolta,h az anyuka térjen jobb belátásra! :lol:

Betti,hány kilo most ,h a védő szerint felső határos?

KépKépKép
tünci28
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?