Új privát üzeneted érkezett!

Irdab,
köszi, most már jól vagyok. Tegnap nem fásliztam a lábam, gondotam, négy nap már elég volt a gyógyulásra, hát nem egészen, estére fájt rendesen. A duzzanat kisebb ugyan, de még nem múlt el teljesen. Ma újra fáslizom, de amúgy mindent csinálok, nem kímélem.
A Levinélküliséget jól bírtam, igazából szégyeltem is magam, de este fél 7-kor jutott eszembe, hogy megkérdezzem, mi van vele (előtte olyan 11-kor hívtam őket). Lehet, hogy egy szívtelen anyának tűnök, de én az oltást, kórházasdit, gyógytornát, másra hagyást úgy tudom elviselni, hogy ha egyszerűen kikapcsolom magamból. Ha lelkizek rajta, attól egyikünknek sem lesz jobb, de én is kikészülök, és mikor szüksége van rám Levinek nem tudom megvígasztalni, hisz rajtam is a bizonytalanságot érzi. Pl. a gyógytorna egy óráját végigüvölti Levi torkaszakadtából. Ha pl. a férjem hív közben, mindig mondja, hogy tegyük le a telefont, mert ő ezt nem bírja, és soha nem fogja elvinni Levit tornázni. Én ezt nem tehetném meg. Levi üvölt, látom, hogy amúgy nem fájhat neki, csak hisztizik, úgyhogy mi a gyógytornásszal tök jól elbeszélgetünk egy órát, és nem is figyelek arra a körülményre, hogy amúgy a fiam a harmadik zsepit használja el, mert már taknya-nyála egybe folyik. És ha vége, akkor meg átveszem, és két perc alatt megnyugszik, és olyan, mintha semmi sem történt volna. Na valahogy így viszonyultam ehhez a két naphoz is. Ha agyalok, akkor sem látom, akkor meg inkább megpróbáltam jól érezni magam, aludni, bowlingoztam is.

dbea,
Én már 180g után sem szoptattam meg Levit.

Ma délelőtt voltunk beiratkozni az új oviba. Most 2,5 hónapig izgulhatok, hogy hova veszik fel. Mert ha nem oda, ahova szeretném, akkor nem tudom mit csinálok, mert másikba nem viszem, viszont oviköteles. Nem tudom, mi lenne, hogy ha már kiszakították a régi ovijából, még a társaitól is el kellene válnia. És a hülye jogszabályok miatt hiába szeretnénk megtenni mindent, hogy együtt maradhassanak, nem biztos, hogy sikerül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Csak nagyon gyorsan..mert mindjárt mennem kell az akupunktúrára,meg vásárolni..de mindannyian dögrováson vunk :(

Lina,a gyógytorna fájhat Levinek...de ez nem azt jelenti,hogy szívtelen avgy,mert az ő érdekében csinálod,de tényleg fájhat neki..nem véletlenül ordítják végig,szinte az összes gyerek :? nagyon kevés az amelyik nem sír :(

Adri,ne utáld magad!!!Majd lemegy a hasad is,nem mindenkinek egyforma gyorsan megy le!!!

Dbea,remélem rendben fogja találni a doki MArcit,és gyógyultnak mondja!!!

Angelita,szivesen.jó kreatívkodást! :)

Gp,nagyon sajnálom amin keresztülmentetek :( Én nem is tudom,hogy viselném...én nagyon gyenge tudok lenni :(

Kép
Kép
tundi24

Lina,ha gondoldo mondd a gyógytornásznak próbálja ki rajtad is,amit Levin...meg fogsz lepődni...

Kép
Kép
tundi24

GP Ági, remélem jobban vagytok!!! Nem lehetett könnyű.

Lina, én sajnálom Mirust a gyógytorna alatt, ő is nagyon sír. De megkeményítem magam, ne lássa a gyógytornász, hogy majdnem vele sírok néha. Remélem a lábad jobban lesz hamar!

Irdab, sztem se aggódj a hasad miatt, lemegy idővel. Ha pedig van időd, és lehetőséged, menj el inkább pilates órára, mert akkor legalább emberek között is vagy:). Zorával persze én is inkább otthon tornáztam, az is feldob, nem csak a miatt, hogy ténylegesen jobban néz ki az ember, hanem mert a sport boldogsághormont termel. Ja, és a napsütés (ha majd lesz), kimenni a parkba, arcot, karokat süttetni olyan finom érzés.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Nálunk szerencsére süt a nap, ki is kéne majd menni sétálni egy jót! Tegnap is voltunk, de abban nem telt sok örömünk, fújt a szél, aztán az eső is eleredt, így gyorsan bejöttünk.

Adri, én is ramatyul érzem magam, súlyban szerintem ott lehetek most, mint tavaly a 9. hónapban, csak most baba nélkül :(! A lábaim is megérzik, ismét előjött a visszérproblémám, fel is vettem ma a gyógyharisnyát.
Kajás tippeket én is szívesen fogadok! Sajnos a tuti befutó sütőtök már nem kapható (persze azért kész bébiétel formájában kapja majd Emmus), így kéne egy új kedvencet találni, amit frissen tudok készíteni.

DBea, Ti tavaly költöztetek, nem? Már akkor is átmeneti megoldásnak gondoltátok a lakást vagy valami miatt nem jött be? Persze az igaz, hogy egy kisgyereknek nagyon jó, ha ott a kert!
Én a tavalyi költözés után azt mondtam, hogy többet nem, kell egy pár év míg kiheverem!

A hétvégén felturbóztam Emmus ruhatárát, meg új játékokat is kapott. Rukákból már 80-86-osokat veszek, hogy még a nyáron is tudja őket hordani. (Ha már magamnak nem találtam semmit, kiéltem a vásárlási mániám a gyereken :).)

További kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Csajok bocsi... :oops: de nagyon ritkán jutok gép közelébe...
Helyzetjelentés: felfordulás még mindig áll... :twisted: kivül belül a házon....

Boszi Üdv köztünk :P

Fel is kelt..... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Angelita, milyen játékokat vettél Emmának?

Boszi, én is a 12. kerületben lakom, ha gondolod sétálhatnák egyet együtt:).

Tündi, minket érdekelne a vadaspark, persze a nagylánnyal együtt!

Kép
Kép
Kép
oui

Miráról: már térdel mindenhol, és olyan, mintha térdelésből le akarna ülni a popsijára. Nagyon ügyesen egyenesen tartja már a hátát! Ennivalóval nincs gond, szopik, eszik főzeléket, gyümölcsöt, reggelire mindíg kenyeret kap, éhes marad, ha csak cicizik és gyümölcsöt adok. Úgyhogy mikor én reggelizem, mindíg kap ő is a szendvicsből.

Kép
Kép
Kép
oui

Na újra ide jutottam, és ami lemaradt:

Boszi de jó h jöttél, és gyere gyakran, és ne tünjél el, mint sokan mások.

Oui, Dbea: megpróbálom kaja ügyileg visszafogni magam, de igazából én sokat fogytam szülés után. Kevesebb vagyok, mint amivel teherbe estem, csak a pocakkal van a gond.Az nagy maradt :oops: :roll:
Megpróbálok tornászni, és van is pilátesz itt, de nem tudok elmenni, mivel nem tudom kinek lepasszolni Zorát.
Amúgy nagyon hiányzik a mozgás, mielött terhes lettem heti 3x mentem abból 3 szpining, és 2x lenyomtam még egy sztepperobik órát is utánna. Ja és én megasétáltató vagyok, mert se erkély, se kert és hát ugye -10C ban is 3-4 órákat toltam a kisasszonyt egy nap, de volt h ezt 2x is megtettem, mert nem bírtam vele a lakásban.
Nektek, hogy mozogtok nem lett kevesebb a tejetek?
És édességet Ti nem is esztek? Mert ha nem eszem én akkor kész vagyok. Én régen dohányoztam, de amikor 3 napig nem ettem csokit a múltkor, rosszabb volt mint amikor letettem a cigit.
És igen nagyon szeretnék elmenni közösségbe tornázni....
.

Adri

Kép

Kép
irdab

Angelita Zora már most 80-asakat hord, és nekem is be kell újítani ruhácskákat, mert amit múltkor vettem tavaszra azok már most kicsik :cry: :roll:
Te hol vásárlsz? Én megmondom őszintén legutobb már túrtam.
Ja és ugye azt mondtad múltkor, hogy 2,5 óra után a cékla megfő. Na én is vettem, 3,5 óra után még mindig kemény volt, és feladtam. Így Zora még mindig nem evett céklát, nem tudom mit rontottam el.

Dbea én mindig megkínálom Zorát cicivel, aztán eldönti eszik, vagy nem belőle. De mostmár tudom, h kb mikor eszik és mikor nem /mármint mekkora adag után. Csak Ő nem nagyon akar inni, így néha higitom a kaját, vagy marad a cici. Remélem nyára megszereti a vízet is, mert ezt se ő se én nem fogom bírni.

Ja Anna még tőled akartam a múltkor kérdezni, hogy amikor Visegrádban voltatok, hogyan oldottad meg Zsigi etetését? Mi is mennénk, csak evészet, meg tisztába tétel, hogyan?

Tündi mi a bajotok?

Linácska nem itéllek el, egyáltalán nem. Én inkább tisztellek ezért. Én jelenleg ott tartok, ha átmegyek a férjem mellé aéudni, akkor nem alszom semmit egész éjjel mert fülelek a gyerekre. Pedig lassan átkéne hozzá menni aludni, Zorát meg egyedül hagyni a szobájában. Lehet megpróbálom a citromfű teát? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? vagy más ötlet?

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja és nem tudom mi a sz@r van, de Zora ma csak cicizni akar, nem kellett neki a gyümi. Kiváncsi vagyok eszik e majd főzeléket.
Szerintem a foga jöhet mert szinte feljajdul a kanáltol. Már nagyon sajnálom őt kijöhetne a fenti fogacska mert nagyon szenved....
Vagyis remélem nem lesz beteg mert akkor eret vágok, dokibácsi azt mondta a füle is rendben van.

Na bedugulok, tele van velem az oldal.

Ja bim-bam Te túl vagy a plasztikai műtéten? Mikor fejezik be a felújítást?

Adri

Kép

Kép
irdab

Oui és hogyan adod neki oda a kenyeret?

Ja és ami lemaradt, Zora lekapta az egyik anyajegyemet félig, úgyhogy mehetek bőrgyogyihoz, csütörtükre kaptam időpontot.
2 új szokást vett fel :twisted:
- fülezik, és
- kapargatja az anyajegyeimet

persze vannak jó szokásai is:) azt majd leírom egyszer mert felkelt :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

De jó, hogy ma beindult az élet, tegnap csak Angelita tartotta a frontot!

Gp, nagyon sajnálom, amin keresztül mentetek, nekem is elszorult a torkom és a szívem, amikor olvastam a kórházi beszámolód! :cry: Örülök, hogy most már jobban van Tücsök - ez a kis "kaland" csak még közelebb hozott Titeket egymáshoz.

Irdab, hú, ez az IKEÁ-s sztori... :roll: :( :oops: Nem is tudom, melyikőtöknek lehetett kellemetlenebb. De csatlakozom a többiekhez, ne foglalkozz a pociddal: nincs már benne senki, kint van már, akivel foglalkoznod kell! :)

Dbea, remélem én is, hogy Marcus teljesen meggyógyult. Egyébként én kb. 1 éves voltam, amikor ki kellett venni az orrmandulámat... Szüleim mindig emlegetik, milyen rossz volt egyedül hagyni engem a kórházban... Remélem, Marcusra azért nem ez a sors vár!
Hol nézegettetek házat?
Én minden kaja után megkínálom Bettit cicivel. Mindig el is fogadja. Bár az is igaz, hogy a kaja mennyiség biztos nem elég neki, mert max. gyümiből eszik meg fél üveggel, de hát az még bőven nem 200g. :roll:

Linacska
, hát ez tényleg nehéz lehet, hogy a gyógytornát végig sírja Levi. Nagyon meg kell magad erőltetned, hogy figyelmen kívül tudd hagyni Levi sírását? Meg lehet ezt szokni? Gondolom a torna vége mindenért kárpótol, amikor az öledben fél pillanat alatt megnyugszik!?

Tündi, mindannyiótoknak jobbulást!! És az akupunktúrát nem kell szüneteltetni, amíg beteg vagy?

Oui, Neked is további kitartást a gyógytornákhoz! Meddig kell még vinni Mirát?
A napsütésről jut eszembe: nekem már tök barna a karom, a gyűrűmet levéve is látszik már a helye! :) Bettiről meg ne is beszéljünk, lassan olyan lesz a fejecskéje, mint egy kis cigánylánynak! :) Este fürdéskor mindig nevetem, hogy milyen fekete a feje a hasához képest! :) Szerencsére az apja bőrét örökölte, akit nagyon hamar megfog a nap és sosem ég le! :)
Érdekes, hogy ilyen nagy étvágyú lett Mira - ilyen bőséges reggelivel még egy felnőtt is jól lakna! Bettinek még elég a szopi...

Angelita, küldj egy kis napsütést ide, legalább pár percre hadd tudjunk kimenni a kertbe hintázni... Reggel óta esik az eső... :(
Tényleg, hogy álltok az emelettel? Azt hiszem Te írtad, hogy azzal majd csak tavasszal fogtok foglalkozni...

Csajok, újfajta megnyugtatási módot találtam Bettinek, ha nyűgös (pl. ma is). Beteszek neki Kisvakondot, tátott szájjal nézi végig. Pl: http://www.youtube.com/watch?v=mv7_aOE4r4M&playnext_from=TL&videos=5qjO94-Jzkw
Majd próbáljátok ki, kiváncsi vagyok, más babáknak is tetszik-e?
(Hogy berögzült ez a "beteszek" - pedig semmit nem teszek be, csak elindítom... Hát igen, közel 30 évi megszokást nem lehet egyik napról a másikra kiírtani. :roll: )

Ja, és tegnap óta mászik Betti!!! :lol: :lol: :lol: Előtte már próbálkozott, 2-3 "lépés" ment is neki, de tegnap óta már folyamatosan sikerül neki, ráadásul nem kell már "csali" sem, magától nekiindul! Úgy örülök!!! :)

Kép

Kép
hmbori

A kenyeret kis falatkákban adom neki, ha lenyelte, kapja a másikat. Nem kell nagy mennyiségekre gondolni, 6-8 falatka megy le neki (kb 1x1 cm-esek). De nagyon szereti:).

Kép
Kép
Kép
oui

sziasztok

Bori: Vigyázz a youtuba-al. Én is így kezdtem. Először a mesék kezdődalait mutattam Ádámnak. (hupikék, gumimaci). Olyan jól elvolt. Most meg be sem merem kapcsolni a gépet, mert akkor állandóan itt ülne. Elég ha a Tv-t bambulja, mert az egész nap megy.

Goldplast: Annyira megható volt amit írtál. Erős vagy, hogy ilyen jól bírtad. További jobbulást Ákosnak.
ja és nagyon meglepődtem, hogy milyen kicsi a világ. Én egész nyarakat töltöttem Algyőn, mert anyu rokonsága ott él.

Irdab: Mi az hogy fülezik??

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk. Ma eljöttünk Zalakarosra egy kis wellness-re. Niki fantasztikusan jól reagált a nagy medencére rettenetesen élvezte. Az idegen környezet sem jelent gondot neki.
Hirtelen ennyi helyzetjelentést tudok írni, de jövök, ha tudok.

Oui!
A sétában benne vagyok. XII ker. melyik részén laktok. Mi a MOM Parknál.

Jaj úgy élvezem én a strandot...

Kép

Szilvi

Kép
boszi72

Sziasztok!

Voltunk reggel a gyerekorvosnál, azt mondta, hogy meggyógyult Marcus. Már nem kap gyógyszert sem. Azt is mondta, hogy azért is húzódott ilyen sokáig, mert egyszerre volt beteg és fogzott, és fogzáskor fogékonyabb a nyálkahártya a baktériumokra. Remélem ezzel lezárhatunk egy kellemetlen szakaszt az életünkben és mehetünk tovább egészségesen...

Adri: én nem nagyon eszem édességet a tej-diéta miatt. Bár a hétvégén én is mondtam Apának, hogy hozzon valamit, mert menten megőrülök, így kaptam almás pitét. Én egyébként háztartási kekszet nasizok jó cukros citromos teával :D

Nekem nem lett kevesebb a tejem a mozgástól, viszont nem tudok rendszeresen járni. Most például beteg a nagypapa, nem tudom kire hagyni Marcust.

Babaruha: mi még csak 74-eset hordunk. Én nem nagyon veszek babaruhát, mi majdnem mindet használtan kaptuk. Anyukám eljár otthon turiba, nagyon édes darabokat hoz :D De annak én is jobban örülök, mert abból már biztosan kiázott a sok hülye festékanyag, amik irritálhatnák Marci ekcémás bőrét... Szóval mi turizunk is :D

Én is megkínálnám szívem szerint Marcit etetés után, de 250 gramm után már kicsit félek, hogy kipukkad a pocija vagy mi. De az a legijesztőbb hogy gondolkodás nélkül elfogadja a cicimet és szopizik. :shock: Ki érti ezt??

Bio dolgok: biztos igazad van a leírtakban, de ha nem is 10 éve de legalább 3 éve nem vegyszerezik az adott földterületet, meg legalább a gyümit, zöldséget sem éri közvetlenül a sok vacak. Én bízom benne, hogy valamivel csak kevesebb vegyi anyagot tartalmaznak a bionak mondott dolgok.

Szerintem csak meg kell szoknod, hogy Zora külön alszik, nem kell ahhoz csodaszer. Kell hozzá 2-3 éjszaka, hogy "átálljon" a füled, addig is szorosan bújj a párodhoz, az biztosan megnyugtat :lol:

TV, mesenézés: amíg Marci kisebb volt nálunk is ment egész nap a tv. Most, hogy már el is lát addig és le is köti én inkább ki szoktam kapcsolni, mert olyan szinten nézte, hogy mással nem is foglalkozott. Így mi inkább rádiózunk :lol: Az este kivételével, mert a híradót meg szoktam nézni, de a többi műsor nem nagyon érdekel.

Bea

Kép

Kép
dbea

Bori -igen, én írtam, hogy az emelet felújítása még hátravan. (Jól emlékszem, Nálatok is hasonló a helyzet?) Pont mostanában beszélgetünk róla, hogy legalább a fürdőszobát rendbe rakatjuk, hogy ott már legyen kád és Emmus is jobban tudjon pancsolni, mert jelenleg nem sok örömét leli a fürcsiben a kiskádjában.

Oui,
kapott Emma egy játék mobiltelefont, egy felhúzható vízben úszó kacsát és egy jópofa zenélő-guruló pillangót, ami mászásra ösztönzi:
http://www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz ... lango.html
Szerencsém volt ezzel, mert a Tescóban féláron volt, kettő volt belőle összesen.

Adri
, én leggyakrabban a Tescóban és a C&A-ban veszem a babaruhákat, de legutóbb a netről rendeltem a www.scamp.hu-ról, nagyon jópofa dolgaik vannak :)!
Cékla: felvágtad kis kockákra? Én úgy szoktam főzni, krumplival együtt. Jártam már úgy, hogy annyira fás volt a cékla, hogy ment ki az egész a kukába, szerencsére volt itthon zsengébb darab is.

Boszi, jó pihizést, kikapcsolódást Nektek! Hány napra mentetek?
Orsi régen volt már, biztosan ők is most utaztak el.

DBea, a mennyiséggel szerintem azért óvatosan, a 200 gramm szerintem is bőven elég a kis gyomrának. A doktornéni nekünk azt javasolta, hogy főzelékből ne is adjak még annyit sem.

Youtube
: szerencsére Emmát annyira nem köti le, jobban elvan a kis mütyürjeivel. A gyerekek közt most nagy sláger a Gumimaci (nem a klasszikus mese főcímdala, hanem az a technós), szerintem kifejezetten idegesítő.

Kép
angelita

Hmbori,
nekünk megvan a teljes 7 dvd-s kisvakond sorozat. Ha gondolod, átírom Bettinek.
Sírásügyileg meg kénytelen voltam megkeményedni. Lili mikor még a hasamban volt, megbeszéltük, hogy ő viszi a védőoltásokra... hát persze, hogy az elsőnél már nem ért rá. Én nagyon nem birom a szurikat, és nem akartam, hogy lássa rajtam Lili. Ha pl. kórházban volt, akkor soha nem mentem vele a kezelésekre. Lehet, hogy önző dolog, de én így tudom elviselni, hogy már "készen" kapom vissza. Tavaly márciusban is 8-adjára tudtak neki vénát biztosítani, ha belegondolok, akkor belehülyülök. Apa ment vele, ő is sírva jött vissza, pedig 120 kilós férfiember.

Mimi,
merre vagy? Nagyon rég írtál.
Meg Rilla is. Earhart meg totál elveszett, pedig még nálam van Mili bodyja. Pedig jön a tél náluk, vége a strandszezonnak :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Egyik linkem sem jó, megpróbálom ismét:

http://www.playskool.hu/?act=4&id=37

www.scamp.hu

Jó éjszakát mindenkinek :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!!
Bea:örülök,hogy már jól van Marci.

Kaják:én már elég sok mindent adtam Atinak igaz Ő már 10 hós.
Ami nagyon bejött neki a paradicsomos krumpli.Áltaslában úgíy csinálom a hamikat,hogy a hagymát megpiritom majd húsi (ált. csirkemell) a zöldésget (kelkáposzta,karalábé,cukkini,brokkoli,répá...) pedig összefőzőm a keumplival vagy rizs vagy durum tészta. De tésztát még csak 1szer kapott.
Ma például sütött a párom csirkét mellé répát hagymát és krumplit tett.Azt turmixoltuk neki össze.
Anyum holnap hoz padlizsánt( 10 hótól ehet) és csinálok muszakát amiből kap Ő is.Csak a mártásos részből nem kap.

Most vettem észre,hogy káposztát csak 10 hótól lehet adni én kb 1 hónapja adtam Atinak :oops: hála istennek semmi baja nem lett.

Ati már kapott néha a mi ebédünkből is.

Bocsi ha egy kicsit sok voltam.

Egyébként jól vagyunk Ati egyfoltában dumál az alvásigénye lecsökkent ált napi 2szer alszik de az éjszakák szupik.
68-s ruhákat hord igaz nem nagyon kell új ruha neki.
Vendég

Hozzátáplálás: Mirusnak főztem karfiolos zöldséges húsos turmixot, de sajnos fáj tőle a pocakja. Lehet, hogy még korai neki a karfiol, pedig fedő nélkül főztem.

Bio-zöldségek: mi veteményeskertet próbálunk itthon csinálni, vetettünk borsót, spenótot, sóskát, répát, koktélparadicsomot, nagyon vicces, kíváncsi vagyok, hogy a belvárosban hogy működik ez a kertészkedés dolog (én vidéki vagyok, gyerekkoromból emlékszem, olyan jó volt a kertből enni a zöldségeket, remélem sikerül!).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Mára sajnos ide is elért a rossz idő, esik, be van borulva.

Sissi,
Ati igazi kis húsgombóc lehet, ha hosszban elég neki a 68-as és már 10 kiló :)! Hozol róla képet?
Szerintem a káposztát, meg úgy ált. a k betűsöket inkább csak a puffasztó hatásuk miatt teszik későbbre, de az szuper, ha Ati pocija nem fáj tőle! Nekünk vigyáznunk kell majd ezekkel, Emma hasa elég érzékeny.
Tényleg, paradicsomot hogy csinálod? Kész bébiételként veszed vagy 'rendes' paradicsomot főzöl meg?

Linácska,
mikortól fogsz járni dolgozni? Le a kalappal előtted, én perpillanat elképzelhetetlennek tartom, hogy napi 8 órában dolgozzam az itthoni teendők mellett. Persze tudom, Te már régebb óta vagy otthon és ha jól emlékszem, már régebben is írtad, hogy már jó lenne újból visszaállni a munkába.

Adri,
a céklával kapcsolatban még annyi, hogy az sosem lesz olyan puha, mint pl. a krumpli, de nagyon jól össze lehet turmixolni!

Kellemes napot mindenkinek :)!

Kép
angelita

Sziasztok Lányok!

Sajna megint jól eltüntem olvaslak benneteket de időm nincs semmire :(

gp Ági: Sajnálom, hogy betegek voltatok, remélem már meggyógyult a picur. Sajnos én is átéltem a kórházi napokat tudom milyen :cry:

Bea: örülök, hogy Marcus meggyógyult.

Marcusom már majdnem mindent kapott de nemsokmindent eszik meg a kis válogtós. Pl zöldborsó, brokkoli ilyenek köpköd kifelé.

Nekünk is két fogunk van de már jön a felső kettő is, amiért nagyon megszenved a kisdrágám, éjszaka felsírogat. Úgy sajnálom :cry:

Mentek a börzére? én ki szeretnék menni, kicsit kikapcsolódni :)

Na mennem kell Marcusom itt rángatja a nadrágom és üvölt közben :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
beusmimi

Hát kellett itt elszolnom magamat, h milyen jó kis éjszakáink vannak, Zora éjjel 2 óránként kelt, és csak cicire aludt vissza, 3 ig bírtam, aztán magam mellé vettem :oops:

Linácska én igényt tarthatnék a kisvakondra? Veszek cd/v dvd nem tudom mire kell írni, aztán visszaküldöd, vagy átutalom az árát.

dbeus igazad van a bioval kapcsolatban, csak leírtam h nem minden annyira bio ahogy árulják. Meg köszi a háztartási kekszes tippet ma ki is próbálom, h kielégíti e az igényeimet :lol:

Angelita köszi, akkor lehet h jó volt, és mégis a kukában landolt....
Az a pillangó annyira szupi, tetszik Emmának?

Tegnap mi nem jutottunk ki, ma is szakad az eső :cry:

Ádibaba: fülezés: hát kapaszkodik a fülembe (mivel a hajamat már levágattam), és van h a kis körmét is belenyomja, volt, hogy már vérzett is. Amikor rászólok, h nem szabad kinevet :roll: :cry:
Pedig 2 naponta vágom a körmét.
Köszi, h leírtad a cicisdolgot.

Boszi, nagyon Édes a csöppöd, Zalakaros de jó, irigy.

Akartam is írni, hogy nem tudtok ajánlani valami jó kis helyet egy hosszúhétvégére, mi inkább a kirándulosdit jobban szeretjük.

Oui, Sissi köszi a kajás tippeket, de én a karfiolal várok még, mert ha eszem Zora szétpikizza magát. Ezzel szemben a brokkolit meg imádja. :roll:
Oui hova ültettél ennyi mindent? :lol:
Vidéről? szabad tudni honnan?

Bori nekd akartam még írni, hogy tök jó h jöttél, már nagyon hiányoztatok, és hát kezdtem is aggódni kicsit, de szerencsére "csak" a géppel volt gond....

Tündi mi van veletek? Jobban vagytok már?

beusmimi, de jó, h jelentkeztél, jöhetnél gyakrabban is.
Marcu meggyógyult teljesen? Nagyon szépséges kiskrapek!

Anna aztán csak nem jöttél! Minden rendben van veletek?

Remélem senkit nem hagytam ki.

Adri

Kép

Kép
irdab

Angelita,
szerintem Ati nem 10 kiló, csak 10 hónapos :lol:
Amúgy Levi szeritnem 9,5 kiló körül van, de még símán 74-esben nyomatja. Sőt, a keresztelőjén 68-as ruhában volt.
Dolgozni én nem szeretnék 8 órában. Amit most csinálok, az csak néhány nap. Áprilisban konkrétan 2x2 nap, ennyi bőven elég. Ha ez hosszútávon működhetne, hogy négy-öt napot dolgozok, akkor nem is sietnék vissza 8 órába. Ha nem, akkor előbb-utóbb kénytelen leszek, és csakis az anyagiak miatt.

Dbea,
nagyon szépek vagytok.

Olyan hihetetlen, hogy a legtöbb baba már áll, mászik..., én meg azon gondolkodom, hogy mennyiben hátráltatja egyebekben Levit, hogy még nem szabadultak fel a kezei, nem tud helyet változtatni. Most próbálom úgy foglalkoztatni, hogy mögötte ülök, őt is ülésben tartom megtámasztva, hogy a kezeivel tudjon ügyködni. Dobozból be-ki pakolni, tornyot ledönteni, vagy bármit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép végre ideűlhettem Én is Kép apa ne menj dolgozni lécci Kép apa beszárította a hajam hajszárítóval

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, nagyon édes Zora, nem látszik rajta, hogy nehéz természetű baba lenne:).

Beusmimi, Marcinak jó nagy haja van már! A nagytesó engedte, hogy a húsvéti tojásokhoz nyúljon? Nálunk ilyet csak titokban csinálhatna:).

Irdab, a veteményest a lenti kertben csináltuk meg. Férjem felásta ami nem füvesített, és oda vetettük a dolgokat. Harmadikon lakunk, de senki nem használja az udvart... így legalább lesz valami értelme, hogy van. Füvesítettünk is egy kicsit, ahol hiányos volt a fű. A talaj nem az igazi, mert tégladarabok, mészdarabok vannak benne itt-ott, viszont tettünk hozzá virágföldet jó sokat, beleforgattuk, remélem így lesz belőle valami. (Eger mellől származom.)

Kép
Kép
Kép
oui

Linácska ne aggódj, a megfelelő kezekben vagytok, és menni fog Levinek minden, csak szép sorjában. Így is egy kis hős, hogy ilyen ügyesen, kitartóan csinálja a gyógytornát.

Adri

Kép

Kép
irdab

Oui lehet kéne vennetek egy kis telket ahol kertészkedhettek :wink: kiélhetnétek a szenvedélyeteket.
Virágföldbe ültetted a zöldségeket is?

Zorának amúgy nincs nehéz természete, csak az éjszakák nem az igaziak, mindig, meg a napközbeni alvás. És én inkább panaszkodni jövök ide legtöbbször, és nem dicsekedni, szoval nem egy mintaanya vagyok. :oops: :roll: :oops:
Hogy jót is írjak róla imádja a zenét, vagy táncos vagy énekes lesz szerintem. Ha hall valami dallamot akkor jár keze lába, feje, én meg mulatni is megtanítottam a kis kezével.
Tud integetni, és puszit adni :lol: Lgjobban magát szereti puszilgatni a tükörben :lol:

Eger nagyon szép környék, akkor jó nektek hazajárni, kirándulgatni :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Egyelőre csak virágföldet forgattunk bele a lenti udvari földbe (nem olyan véses, alapvetően fekete föld, csak hát nem szántóföldi), mondta a nő a praktikerben, hogy tőzeges földet kellene még beleforgatni, de azt már nem tudtuk akkor megvenni.

(Én is gondoltam telekre, de inkább akkor már a Balatonnál vennénk valamit, a víz a mindenem.)

Kép
Kép
Kép
oui

Adri: mi ide megyünk május 1-re: www.fenyespuszta.hu
Parádsasvár mellett van a Mátrában. Ez jó kis kirándulóhely :lol:

Marci ma tízóraira benyomott 250 gramm kaját, már nem szoptattam meg :cry: Olyan fura érzés, hogy az egyik szopi már kimaradt...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Olvasok vissza, de most reagalok arra amikre mar tegnap szerettem volna, de aztan megsem sikerult.

Dbea: Zarus is leesett mar sajnos egyszer az agyrol... En nagyon rosszul ereztem magam miatta. Szerencsere azonkivul, hogy a terden lett egy kis kek folt meg nagyon megijedt, nem tortent mas baja.
Etetes temaval kapcsolatban mar korabban is irtam, hogy en keverve adom Zarusnak az eteleket. Tehat, ha volt is valami amit annyira nem szeretett azt osszekevertem azzal amit nagyon szeretett es igy mindig megette. Eddig mindent megevett amit adtam neki. Lehet, hogy a keveres miatt is, de az is lehet, hogy o nem valogatos annyira. :) Szerintem nyugodtan probald ki a kevereses modszert. :)

Tej: Ertem, es tudom is, hogy nagyon sok oka van annak, hogy miert nem lenne szabad adni egyaltalan a piciknek, de azert ne felejtsuk el, hogy anno szinte mindenki ezt kapta anyatej helyett. Nekem is 3 honapos koromtol vizzel higitva ezt adta anyu, mivel onnantol kezdve nem voltam hajlando elfogadni az anyatejet, tapszer meg talan nem is nagyon volt, vagy a doki nem javasolta. Persze lehet, hogy csak szerencsem volt, hogy semmi bajom nem lett tole.
Szoval egy apro falat kalacstol (amiben lehet, hogy nincs is tej, mert eppen vizzel keszult) nem hiszem, hogy nagy baj lenne.
Az mar inkabb erdekesebb, hogy egyes bebietelekben van tejpor, vagy rendes tej...

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Boszi: Kicsit megkesve ugyan, de udvozollek kozottunk! :) Niki nagyon tunderi, huncut kislany. :)

Orew

orew

Mozgalmas volt az elmult nehany napunk. Szerdan este elmentunk babauszasra, aztan csutortok reggel mentunk Paradra, anyuek hazaba. Aznap elvittuk Zarust hintazni a helyi jatszoterre, masnap felmentunk a Kekesre, meg persze a kilatoba is. Zarus szinte vegig aludta az egeszet, aztan mikor felebredt betolt 180ml tapszert (meg se allt eves kozben), a jo levego nagyon meghozta az etvagyat, es jokat is aludt a csendben. :)
Szombaton Setaltunk az erdoben, meg a nap is kisutott vegul, aztan utana elmentunk a paradi Kocsimuzeumba, meg megneztuk a lovakat a lovardaban. Zarus nemhogy nem felt toluk, de meg mosolygott is rajuk es meg akarta oket fogni. :lol:
Vasarnap kora delutan jottunk haza. Zarus egyebkent alom jol viselkedett. Semmi hiszti nem volt egyik uton sem, es mindig turelmes volt, ha egy kicsit varni kellett az evessel is. :)

Orew

orew

Sziasztok!

Angelita: ti nem 10 kilós hanem 10 hónapos :D
Múlt héten 7200 gr volt a drágám nem húsigombóc főleg,hogy eghyfolytában mozog :D
Vendég

Sziasztok!

Ádibaba, pont ez a jó a youtube-ban, hogy csak akkor megy, ha bekapcsolom. A tévére nagyon figyelünk, hogy minél kevesebbet nézze Betti, napközben sosem megy, csak reggel nézi apa kávézás közben, meg néha este a híreket, de ált. mát Betti alszik, amikor bekapcsoljuk.

Boszi
, de jó, hogy megmuttatad ezt a képet! Mi - elvileg - májusban megyünk Zalakarosra, és nagyon örülök, hogy látom ezt a bébi-csúszógumit, így majd biztonságban tudom Bettit!!!

Dbea, jaj de jó, hogy Marcus teljesen meggyógyult! Csak minél tovább maradjon is így! Akkor fogtok megint járni Orew-ékkel úszni?

Angelita, igen, nálunk is az emelet még teljes felújításra vár. Nekünk meg is van a kezdő dátumunk: május 8 - akkor lesz lomtalanítás... :) Kidobjuk a sok bútort meg ócskaságot, amit még ideköltöztettünk, de azóta sem használunk (5 éve)... Versenyzünk, ki lesz kész előbb? :D
"Feltettem" a Gumimacit Bettinek, érdeklődve nézte, de tényleg idegesítő - legalábbis nekem, lehet, hogy Bettinek nem...

Linacska, igen, köszi, én is kérem a Kisvakondokat!!! :) Hogy legyen, küldjek üres DVD-t? Megírod pü-ben a címed? Előre is köszi!!! :)

Sissi, utólag is boldog 10hónapos szülinapot Atinak! Nagyon nagy már, és mennyi mindent eszik!!! :shock: Aranyos lehet, ahol dumál! :)

Beusmimi, köszi a képeket, de jó újra látni Marcust! Mekkorát nőtt! :shock: Az első képen extra édi két oldalt azok a különösen világos hajtincsek!!! :)

Irdab, köszi a hiányolást! :) Nagyon aranyos Zora is - erről jut eszmbe: akartam már kérdezni a nagyobb hajú babásoktól, hogy szoktátok-e hajszárítóval szárítani a babák haját? (Pl. dbea is) Lassan nálunk is akkora lesz Betti haja, hogy nem elég törölközővel áttörölni.

Oui, csak nehogy akkor derüljön ki, hogy mégis használja más is a házatokból az udvart, amikor az érett terméseket leszedik - mondván, közös a kert... :roll: :lol:

Dbea, hű de jól néz ki ez a hely, ahova mentek!!!Érdekes, hogy a gyerekeknek is kell szállást fizetni - vagy azért az ilyen piciknek még nem kell? Van ott gyerekágy, vagy visztek, vagy mellettetek fog aludni Marcus?

Orew
, az igaz, hogy minket is tejjel itattak, de akkoriban az még nem volt annyira kezelve, mint manapság - szerintem. Meg ma már simán tejnek adják el azt is, ami csak tej-készítmény... :(
(Meg a kakaóban sincs tej, hanem kakaós ital - kivéve, amire az van írva, hogy kakaós tej...)
Nem is kell csodálkozni, hogy Zarus ilyen jól viselkedett - aki már repülős úton is volt, annak egy "sima" kirándulás meg se kottyan! :)

Kép

Kép
hmbori

Sissi: Zarus is meg csak most fogja kinoni a 68as ruhakat, es szerintem o is 7200gramm korul jarhat. : Jovoheten kell vinnem 8 honapos kontrollra. :)

Irdab: Sajnos az edesseg dologgal en is igy vagyok... Amugy a csoki ugyanugy fuggoseget tud okozni mint a cigi... En is dohanyoztam regen. Bevallom, ha most arra gondolok, hogy el kene menni bulizni neha, bizony nem igazan tudom, hogy tudnam megallni, hogy ne gyujtsak ra. Pedig nagyon nem kene... :? De szerintem menni fog, mert Zarus miatt sem akarok cigizni.

A citromfu tea nagyon jo! En szoktam inni. Stressz uzesre is jo, meg jol lehet tole aludni is, viszont nem olyan mint az altatok, nem okoz fuggoseget es nem alszol tole termeszetellenesen melyen. :)

Zarus "fogaszkodni" szeret nagyon. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk fekszem mellette igyekszik a csukott szamon keresztul is benyulni a fogaimhoz es aztan azokat vakargatja.
O is szokott azon nevetni, ha raszolok, hogy valamit nem szabad csinalni, es persze csinalja tovabb. :lol:

Jahh... tolem is megkerdeztek mar ezt nem egyszer, hogy jon-e a baba... :(

Angelita: Gratulalok Emmus fogahoz! :)

Goldplast: Sajnalom ami tortent veletek! Nagyon remelem, hogy soha tobbet nem kell ilyesmin keresztul mennetek!

Bori: Nagyon ugyes Betti, hogy mar maszik!!! :)

Rilla irt nekem iwiw-en multkor, epitkeznek, ezert nincs ideje forumozni mostanaban.

Egyebkent Noki is eltunt...

Csak amulok, hogy sok baba mennyi mindent tud mar... Neha kicsit aggodom is, hogy Zarus nincs-e lemaradva. O nem integet, nem tapsol, nem tud felulni, nem all fel, nem kuszik, nem maszik, csak korbe-korbe "maszik" 360fokban, meg konnyeden atfordul hasrol-hatra es forditva. A "beszedet" nem hasonlitgatom, mert az maskepp alakul nala a ketnyelvuseg miatt.
Viszont eszrevettem, hogy egyre tobbszor olel meg magatol, meg a multkor a tukorkepehez is odatette a fejecskejet es kozben mosolygott.

Szopizas: Zarus mar szinte csak este hajlando szopizni, de neha mar akkor is gondok vannak ezzel, mert nagyon sokszor harap, meghozza eleg erosen es hiaba szolok neki, hiaba veszem el tole, vagy fordulok el es varok egy kicsit, semmi sem hasznal, ugyanugy csinalja tovabb. Ugyhogy sajnos emiatt egyre tobbszor kap tapszert... :( En is nagyon szeretnem raszoktatni a vizre, mert ha nem fog szopizni mar nyaron, nem lehet tapszerrel potolni a folyadekot. :?

Orew

orew

Sziasztok!

Nagyon szuper ez a Zalakaros, bár nekünk már nem újdonság, többször voltunk itt. Most a Men-Dan hotel-ben vagyunk (immár harmadszor), de a Karosban is jártunk korábban. Ott voltunk nászúton. A Men-Dan-t minden babásnak merem ajánlani. Most csak három napra jöttünk, próba, hogy , hogy bírja Niki. Sejtettük, hogy semmi gond nem lesz, de felülmúlta a várakozásainkat.
Holnap elmegyünk Tapolcára anyósomhoz, és a hét végén megyünk haza.

Orew!
Köszi a dícséretet Niki nevében is. Amikor olvastam amit a kaják keveréséről és a tejes dolgokról írtál, teljesen magamra ismertem. Én is így csinálom, ezt gondolom.

Többen írtátok, hogy esett már le a törpe az ágyról. Mi sem lógunk ki a sorból, de ennek már vagy két hónapja. Szerencsére semmi baja nem lett az ijedtségen kívül. Én is beparáztam, végignyomkodtam a gyereket, hogy hol fáj neki. Sehol!! Még az orra sem volt érzékeny, pedig "arccal tompította" :D az esést!

Szilvi

Kép
boszi72

Ja es persze szavazni en is voltam, anyuekkal egyutt. :) En orulok, hogy elhetek ezzel a lehetoseggel. :)

Orew

orew

hmbori!

Mi már nagyon régóta (kb 2 hónapos kora óta) hajszárítóval szárítjuk Niki haját ha nagyon vizes lesz a fürdésnél vagy ha hajat mosunk! Nagyon élvezi a csaj a meleg levegőt.

Szilvi

Kép
boszi72

Nehany kep a kirandulasrol (ezek telefonnal keszultek, ezert homalyos nemelyik):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Dbea: Idokozben sikerult tovabb olvasnom, es latom, hogy pont azt a modszert probaltad hozzataplalasnal amit javasoltam. :) Orulok, hogy igy sikerult! :)

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Nagyon jók a képek: Beus Marcija már tényleg komoly nagyfiú, Zora frizurája csúcs (Apukája pályatévesztett fodrász :) ), Zara pedig nagyon édes, szemmel láthatóan kikerekedett :)!

Ezt a 10-es dolgot jól sikerült félreolvasnom! Hihetetlen, hogy Ati már 10 hónapos, nemsokára szülinapoztok, Sissi :)!

Orsi,
Emma se csinálja egyik dolgot sem (nem ül fel, nem áll fel, nem mászik), én emiatt nem aggódom, mert egyértelműen fejlődik és a fent leírtakat még nem is kell ebben a korban csinálniuk. Fölöslegesen ne aggódj, minden baba más ütemben fejlődik, nem hiába mondják, hogy nem szabad hasonlítgatni.

Adri, a pillangó tetszik Emmának, próbál is nyúlni érte, de egyelőre hátrafele halad, így szegénykém még távolabbra kerül tőle :).

Bori
, szerintem Ti lesztek a befutók -mi az emeleten egyelőre csak a fürdőszobát hozatjuk rendbe, a szobákkal várunk még.

Nálunk ma még rosszabb, szürkébb az idő, mint tegnap, tök sötét van :(...

Kép
angelita

Akik kertesházban laknak: hangyák vannak máshol is vagy csak minket boldogítanak? Fújkálni nem szeretném őket, a gyerek miatt, de ezek a kihelyezett csapdák nem sok semmit érnek, pedig kipróbáltunk már többfélét is (Raid, Bábolna Bio). Ha valakinek van tuti módszere, kérem írja meg :)!

Kép
angelita

Adri, még régebben tettél fel etetőszékes fotót, ahol dzsungeles forgó van a tálcán Zorának. Azt szereti, szívesen játszik vele?

Na, most már befejezem, mert velem lesz tele az oldal! :)

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Basus előbb írtam egy csomó mindent és eltűnt! :twisted: :evil:

gpági: sajnálom a kórházasdit és hogy ennyire nem volt jól Ákoska! Remélem mostmár minden oké! Nagyon ügyes, szuper anyucija vagy Ákoskának! Nagyon édes a képen a fiatalemberke!

linácska: nincs abban semmi elítélni való, hogy dolgozol és hogy jó érzed magad! Tedd csak,a mit szeretnél! Ezért kicsit irigy vagyok, nekem semmi segítségem nincs és méág nem találtam munkát sem! Pedig szeretnék! De valószínűleg az már csak kint Námetben lesz!

Szavazás: mi is voltunk!

Orew: Zara a kis sofőr! :lol: nagyon aranyos, főleg a 3. képen!
Wgyetértek veled a kaláccsal kapcsolatban! Aprópó! Képzeljétek ezt az OVKO nevű bébiételt csak egyszer vettem Domcsinak, elkezdtem kanalazni és olvasgattam a bennelévőket( Máskor mindig elszoktam, mielőtt adom, )és tehéntejet írt benne! Na én úgy kidobtam a kukába, hogy csak na! Szegény Dominika meg csak nézett, hogy mi van, ma éheztetnek! Gyorsan melegítettem Hamét! Azt nagyon szeretjük!

kovisziszka

Sziasztok!

Teljes visszaolvasására nincs időm,erőm :? Ezért bocsánat. :oops: Még mindig betegek vagyunk mindannyian,De Zsombi már szerencsére kezd jobban lenni.Luca viszont egyre rosszabbul van,sztem elkapta Zsombitól a "3napos láz" nevű betegésget :cry: Éjszaka nem aludt,járkált egyik szobából a másikba,reggel 7kor aludt el,de már 9kor kelt is.
Ma jön anyósom is,itt lesz péntekig,mert holnap pestre kell mennem a mamával az orvoshoz :? Légyszike majd szurkoljatok,hogy mindent rendben találjanak/10éve műtötték vastagbél rákkal,2éve gyógyultnak mondták,most megyünk kontrollra,de múltkor megint volt véres széklete,reméljük csak az aranyere,holnap du 3óra felé már vmivel okosabbak leszünk/

Adri,nagyon ranyos Zora :) És az a frizkó,nálunk is apa szokott szórakozni Luca hajával,egyszer kisördögöt csinált belőlle :wink:

Orew,örülök,hogy jól sikerült a kiruccanásotok.Zara olyan sokat nőtt most nekem ;) Nagyon cuki a képeken :D Davidnak milyen az új munka?

Angelita,nálunk is rajzottak a hangyák :? Én lefújtam őket,aztán szépen lefertőtlenítettem a padlót,addig nem tettem le Zsombit a földre.Nekünk is van dzsungeles forgónk,Zsombi nagyon szereti :wink:

Sziszka,jól elhancúroznak a gyerekek :) Hol voltatok,hogy ilyen szépen ki van festve az arcuk a nagyoknak? :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Angelita: Anyuek hazaban is vannak hangyak Paradon. O sem szereti lefujni oket, ugyanazert amiert te sem szeretned. Anyu sutoport szokott nekik kiszorni, mert allitolag azt megeszik, megerjed a gyomrukban es annyira felpuffadnak, hogy belepusztulnak. Nem valami aranyos modszer, de legalabb nem kornyezetszennyezo es a babakra nezve sem mergezo.

Sziszka: Nagyon tunderiek a gyerekeid! :) Tegnap amikor irtam, hogy van bebietel amiben van tej, tejpor pont az OVKO-ra gondoltam... Bar ezzel a tipussal most mas problemak is akadtak ugye...

Zarus neveben is koszonom a dicsereteket! :)

Ja... itt is nagyon rossz ido van. Mondhatnam, hogy angolos az idojaras...

Udv,

Orew

orew

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?