Köszönjük a további köszöntéseket!
Viszonzásul a beszámoló és sok kép
Szóval mi 3asban szoktunk aznap ünnepelni, amíg lehet, én szeretném megvalósítani, hogy a gyerek(ek) szülinapján együtt legyen a kis család (szülők szabin, gyerek is itthon oviban talán nem gond, suliból persze már nem kérem ki) és az a nap tényleg csak a gyerekről szóljon, ne legyen rohanás, kapkodás, idegeskedés, csak nyugalom és szeretet. Ajándékot úgyis kaphat bármikor, persze nyugalmat is szeretet is, de azt azért mindannyian tudjuk, hogy a mai rohanó világban, ha a szülők 8-10 órákat melóznak, stresszben, idegben, akkor estére már nem sok nyugalom marad az emberben ...
Na, a lényeg az, hogy idénre nem volt extra program tervezve (tavaly állatkerteztünk), jobb is, mert fél de. zuhogott az eső, utána is elég borús volt az égi hangulat.
Délelőtt szalonképessé tettük kicsit a nappalit, hogy a fotókról ne a vasalós kupacom kacsintson vissza.
Közben persze ment a bolondozás, játék.
Ebéd után aztán csinibe öltöztünk (hihi Apánk bordó csini ing - menyecske inge volt a lagziban és hozzá kék NIKE RÖVIDGATYA
).
Halász Judit Boldog születésnapot-jára Timó megkapta az ajándékát, a szőke hajasbabát, aki a keresztségben a Zsófi nevet kapta, mivel, ha idegenek kérdezik Timit, hogy hogy hívják és nem válaszol, mindig azt kérdezem tőle, hogy "Zsófika vagy?" De kár volt oda adni, mert onnantól kezdve egy értelmes képet nem lehetett róla csinálni, mert minden képen Zsófi "csíííz"el, Timi arca előtt ...
Ja, ajándék volt még egy szép új felnőtt méretű fenyő ágy, fenyő könyvespolc és AnyósNagyiékkal közösen egy egyedi, kézi készítésű patchwork falvédő és hozzá 3 párna (én terveztem őket):
http://www.chinookdesign.hu/upload/pictures/1/b_20100330131357363.jpg
http://www.chinookdesign.hu/upload/pictures/1/b_20100330130827401.jpg
http://www.chinookdesign.hu/upload/pictures/1/b_201003301855399045.jpg
(nincsen még fent, mert várjuk a rögzítő lécet az asztalostól)
Aztán szokás szerint (Syry kedvéért) készültünk az óra alá állni, még jó, hogy nem hajnali 4kor született a gyerek ...
És végül jött a torta (feketeerdő, rajta fehérmarcipán és Apa tervezte a tetejét), amit Timi elfújt (igen, "elfújom a tortát") és amit mi megettünk.
Ugye megszokta a gyerek, hogy ilyesmit nem ehet sé hiába ehetne már, nem foglalkozik vele ...
Aztán bónuszként csöngettek, az albérlőnk állt az ajtóban egy orchidea csokorral:
és egy óriási rózsaszín Disney hercegnős díszzacsival, ami ezt rejtette:
A baba gagyog, nevet, sír, ha nyomkodják a kezét, lábát, cumizó mozgást ad a szája, ha megkapja a tejcsit, aztán böfög egyet és horkolva elalszik
Ehhez annyit kell tudni még, hogy Zuram beszélgetett a sráccal, mikor aláírták a szerződést és hivatalosan 1990. április 12-én született, azért írom, hogy hivatalosan, mert valójában 10-én bújt ki, csak az apja későn ment a hivatalba és így 12-re anyakönyvezték ... Úgyhogy megkínáltuk Őt is egy kistortával + pont találtunk neki egy 20as gyertyát is.
Beszélgettünk kicsit, ugye szaud-arábiai a srác. Engem érdekelnek a más kultúrák, főleg, ami ennyire nagyon más ...
9 évesen már nagykorúak a lányok, de gyakorlatilag se így se úgy nincs semmihez sem joguk ...
Tv. szerint 4 feleségük lehetne, de az ő vallásuk szerint annyi, ahányat egyformán tud szeretni, így gyakorlatilag egy van, mert a vallás szent és sérthetetlen.
Idén télen látott életében először havat.
Arabul a padlizsán és a tarifa is ugyanígy van, úgyhogy megkezdtük mi is az arab nyelvleckéket.
Nővel ők nem fognak kezet, viszont Timi homlokára nyomott egy puszit.
Ő nem iszik, nem bulizik, totál vallásos, teázik és füstölőzik. Hú, Zuram olyan büdösen jött múltkor át tőle, még 3 óra múlva is éreztem a ruháján a szagot, pedig közben odavolt.
Hát ennyit Ahmedről és ha már itt tartok, mutatnék pár képet a lakásról is. Ami nekem nagyon tetszik, bár abszolút nem a mi lakásunk stílusa, szóval ha odakerül a sor és összenyitjuk őket, akkor gyakorlatilag vakolatig bontunk (fürdőt is szét akarom szedni, a falakat szintén).
Miután kibuliztuk magunkat, ha már úgyis puccban voltunk, elmentünk Nagyiékhoz is, ott is hagytuk Timócát egy kicsit, had fárasszák le estére.
Hát így telt a napunk ...
De ha vki-nek nagyon bőghetnékje van, van blog-unk, abban vannak nosztalgia bejegyzések ... Csak az jelszavas, gmail-re tudok jelszót küldeni.
Zárásul még pár Timi kép csiniben:
Ja és még annyit, hogy a tortán a "Boldog szülinapot ... Anya!" rész az nekem saját jogon szólt, nem pedig, mint 3 éves anyukának ... a gyertyán is ott volt az én korom is, csak mivel a 0 semmit jelent, így azt lehagytuk ... (bezony még bő 1 napig vagyok huszonéves ... na, ez az igazi brühühü)