Új privát üzeneted érkezett!

Orew,Angelita:Hát igen!Dorcsinak hihetetlenül szép szeme van!Anyájától örökölte!Nekem is ilyen kék szemem van!Bár nem a legtökéletesebb, de lehetett vele hódítani az biztos! :lol: Remélem az látását viszont Apától fogja örökölni!Neki az égadta világon semmi baja a szemének és egész nap a gép előtt ül!

Angelita:Gratulálok a kicsi Emmának a hasra forduláshoz! :D

Dbea:Remélem kicsi Marci hamarosan meggyógyul!
Nálunk is egyre érdekesebb a pelenkázás!Dorcsikám is hasra akar fordulni!Én megpróbálom a figyelmét lekötni!Általában valami kis mütyürt adok a kezébe!Egy kis tégelyes krémet, vagy a telcsimet, stb...Eddig kisebb-nagyobb szerencsével, de bevált!Bár nem mindig!
Este fürcsi utáni öltözködésnél viszont nem egyszerű ám a helyzet!Dorcsi akkor akar minden áron hasra dobódni, és hát meg is teszi!Mondjuk én akkor már nem a pelenkázón pelenkázom, hanem az ágyon!Ráadom a pelust, aztán hagyom, hogy kicsatangolja magát!Persze ha a fűtés is meg van hozzá, mert hát ha nem melegedett fel rendesen a lakás, akkor nincs pucérkodás! :lol:

Madaran, Tündi24:Nálunk is meg van tiltva, de itt a kép kedvéért engedve lett a virágtépkedés! :D Pláne ha ez ösztönzi a kúszás-mászás elindulásához! :D

Tündi24,Dbea:Lenn a konyhán padlólap van és hát valóban nem az a nagy meleg!De van neki kis ágya is, de azt talán azért nem szereti, mert max. egyszer tud benne megfordulni és hát ez nem egy nagy tér!De akkor mit tegyek le neki a kőre?!?Nálatok mi van lenn a konyhán?
Remélem kicsi Zsombika hamar meggyógyul!

Kép
bener

Anna, a májat nem párolom, simán vízben megfőztem. Kb. 30 perc alatt tutira megfő, de ellenőrizd a közepét -ha az is megfőtt, nem pirosas a színe, akkor jó! Ezt is érdemes jégkockatartóba kiporciózni, mint a husit.
Igyekszem bővebben is írni, de most itt ül Emmus az ölemben -szegénykémnek fejére esett a mókakocka és meg kellett vigasztalnom.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Orew, Tündi, a kalácsban szerintem mindig van tehéntej, abban futtatják fel az élesztőt. :(

Persze ha tudtátok, és ennek ellenére adtatok a babáknak, akkor nem szóltam. ;) Csak gondoltam, hátha nem. :oops:

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Zsombinak vmi 3 napos lázas betegsége van...mára folyik orra,köhög.És tele van kiütésekkel mindene,reggel mikor öltöztettem még nem volt rajta semmi.Mire átértünk a doktor nénihez,szembe van a rendelő, tele lett apró pötyökkel...elvileg 48órán belül elmúlik neki.

Bener,nálunk Zsombi ritkán van kint a konyhába,mert ajtó van,és ugyebár kinyitni nem tudja,de ha kijön utánam ha teszek-veszek,akkor nincs alatta semmi,kúszik ugyanúgy ott is..igaz általában visszahozom a szobába...a kiságyak,uitazóágyak nem jók arra hogy kússzanak,másszanak,általában nem is szeretik a gyerekek.Esetleg amíg a konyhában vagy,adj plussz rucit Dorcsira.

Dbea,én is szeretem,hogy végre kezdenek rügyezni a fák,de én már azt az igazi jó meleget várom :wink:

Kép
Kép
tundi24

Mocorgó,igen tudtam :) de kenyeret is ehetnek már ekkora babák ,meg kiflit is :D Sztem nem kell annyira félni a hozzátápitól :) Ha vmivel baj van,az úgyis kijön,és akkor azzal még várni kell és újra próbálni.Próbáld ki, Eni is biztosan szivesen cuppogna egy kis kenyérhéjon :) De komolyan. :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tündi, abban én is biztos vagyok, hogy szívesen cuppogna a kenyérhéjon (adok is neki hamarosan, olyat, amit én sütöttem, és biztosan nincs benne tiltólistás dolog), de a lényeg az, hogy ÉN tudom, hogy mi nem árt neki a tudomány jelenlegi állása szerint, és ezért nem kap kalácsot egyelőre (azaz tehéntejet), mivel az ártHAT). :wink:

(Nem biztos, hogy fog, de elég nagy az esélye, pláne, hogy elég sok cukorbeteg és allergiás van a családomban. De még ha nem így lenne, akkor sem adnám a tejet, és egyelőre semmilyen más allergént sem: mindent a maga idejében.)

Az indokokat itt a fórumon egyszer bikmakk szépen összefoglalta, bemásolom újra, ezzel nem árthatunk:

"1 éves kor előtt a babák bélrendszere még eltér a felnőttekétől. Az ember belében a megevett fehérjék lebomlanak az alap-építőköveikere, amiket aminosavaknak nevezünk. A felnőttek beléből csak az aminosavak tudnak felszívódni, a fehérjék (tehát a több aminosavból álló nagy molekulák) nem. A babák bele nem "zár" olyan jól, és ezért a néhány aminosavból álló fehérje-töredékek is felszívódnak, és bekerülnek a véráramba. Történetesen a tehéntejben olyan fehérjék vannak, amik szerkezetükben nagyon hasonlítanak az inzulintermelő sejtek egyik fehérjéjére. Ha a baba vérében ez megjelenik (mert túl korán kapott tehéntejet, és felszívódott belőle a fehérje), akkor az immunrendszer ezt felismeri és megtámadja. És - mint minden "fertőzésnél"- legyártja ellene az "emlékező" sejteket (hogy majd legközelebb hamarabb védekezni tudjon). De! Mivel ez nagyon hasonlít az inzulintermelő sejtek felszínén levő fehérjére, ezek az emlékező sejtek elkezdik azokat is támadni, és szépen kiirtják ezeket a sejteket. És nem lesz mi termelje az inzulint. És kész a fiatalkori cukorbetegség.
A túl korán adott tehéntej és az 1. típusú cukorbetegség közötti összefüggés egyértelműen kimutatott dolog, már nekünk is tanították az egyetemen, pedig az már nem is most volt..."

Bocs, hogy ezen rugózom, de fontosnak éreztem. :)

Más: jobbulást Zsombinak, (és persze Marcinak, meg a többi betegeskedőnek is), remélem, hamarosan elmúlik a láz. :oops:

Kép
mocorgó

Ma sincs túl nagy forgalom, mindenki kihasználja a jó időt és levegőzik :)? Mi nemrég voltunk kint sétálni egy órácskát.

Emma kapott már zsömlét, de csak úgy egészben, a szájába vette és a nyálacskával felpuhította, de nem evett belőle -mindenesetre nagyon élvezte ő is, hogy 'felnőtt' kajcsit kap :).
A tehéntejjel mi is óvatosan bánunk, vagyis nem kap, de ismerek olyan családot, ahol az anyatej pótlás felforralt bolti tej, pedig az Anyuka ápolónő...

Kép
angelita

Zsombinak jobbulást!!

Kép
angelita

Sziasztok!

Vagyunk mi is - tényleg sokat vagyunk a kertben, azért nem sikerül minden nap írnom. Betti kapott a nagyszüleitől egy színes, műanyag hintát - leszedhető a háttámlája és az első kapaszkodója is, így nagyon sokáig jó lesz neki. Ideiglenesen az egyik barackfára raktuk fel, de majd kap egy rendes állványt is. Szóval ez most az új program, nagyon tetszik Bettinek.

Eni, bikkmakk - a babás tejes dolgokat már lehet adni a babáinknak? Bébi-joghurt, tejpép, joghurtos bébiétel, stb... Mert az egy dolog, hogy ráírják, hogy 6 hónapos kortól adható, és Betti már 8 hónapos is elmúlt, de valamiért fenntartásaim vannak még ezekkel a termékekkel szemben... Pl. a tejsavóról mi a véleményetek?

Kipróbáltam a bulátát, mármint Bettivel megkóstoltattam, de nem nagyon nyerte el a tetszését: olyan aranyosan borzong tőle!!! :D És hiába adom a kezébe, nem akarja magától a szájába venni - még akkor sem, ha megmutatom neki...

Mozgásban van egy kis fejlődés: próbálgat kapaszkodva emelkedni. A kiságyában már megy a térdelés, de itt kinn a kanapéba kapaszkodva még nem, de már próbálkozik. Ja, és kb. 2 "lépést" mászott előre - már nem is emlékszem, mi volt a "csali", de azóta sem ismételte meg ezt a mutatványát.

Tegnap megmértem, 8.160 gramm. Örülök, mert megint felszedett 100 grammot egy hét alatt - úgy látszik, az a kis megtorpanás a 8 kiló előtt tényleg csak ideiglenes volt. (Kenderike, mutatod a grafikonjaidat, hogy Ti hogy álltok? :D)

Kép

Kép
hmbori

Mocorgó,
azért azt érdemes lenne tudni, hogy Bikmakk sorai a tejre vagy az abból készült termékekre is vonatkoznak-e. Nálam ugye kiderült, hogy tejallergiás vagyok, és az orvos elmagyarázta, hogy nagy különbség van pl a babatápszer, a sajt és a tiszta tehéntej között, noha mindegyik alapja a tehéntej, de pl a sajtban már bontottabb formában van a fehérje. Nálunk a gyerekorvos javasolta, hogy sajttal kezdjünk Ábelnél, aztán pedig túró és joghurt. Természetesen a tiszta tehéntej nálunk is tiltólistán van, mint mindenki másnál, a gyerekorvos 2 éves korig nem is javasolja, csak a speckós babatejet.

Bori,
képzeld a minap Ábel is végre mászott előre kb két lépést. Nálunk a motiváció egy 20 hónapos kiscsaj volt :D Nekem persze nem sikerült ekkora előrelépést elérnem nála.

Angelita,
köszi a májas tippet, én a hétvégén tervezem adni, és így fogom csinálni. Ez a forralt tej dolog azért durván hangzik! :shock:

Tündi,
Zsombinak jobbulást, remélem lassan már jobban lesz!

Adri

Kép
Kép
flake76

Elfelejtettem írni, hogy Ábci ma 8 hónapos. A súlyátsikerült lemérnem: 9680 gramm, de a hosszával nem boldogultam, egy fél pillanatig sem marad nyugton a pelenkázón :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Tündi24:Hát megpróbálom ezt a plussz ruha dolgot!Hátha bejön a kis Tündéremnek!Most valahogy mindenre vevő vagyok! :D
Nálunk két szintes a ház!A szobák fenn vannak és a konyha és az ebédlő viszont lenn!Tehát szoba nincs a közelében, hogy esetleg oda tegyem le!
Lett volna, de Anyósomék nem hagyták, hogy az a miénk legyen!Kellett neki konyhára! :evil:

CSajok:Akik adtak már borsót a babának....!Ti hogy adtátok?!?Leszedtétek a héját?Mennyit adtatok egy alkalommal?!?

Hmbori, Flake76:Gratula a gyerkőcök ügyködéséhez! :lol:

Flake76:Gratula a 8 hónaphoz! :lol:

Kép
bener

Flake,
bikmakk sorai biztosan csak a tehéntejre vonatkoztak - én is úgy tudom, hogy tejtermékeket már előbb is biztonsággal ehet a baba. A kiskönyv táblázata szerint például a natúrjoghurt és a túró már 7 hónapos kortól mehet, viszont a sajtot először másfél évesen említi. Hmmm. :shock:

Bori,
a tejpép esetében szerintem meg kellene nézni a termék leírásában, hogy tartalmaz-e tehéntej-fehérjét. A joghurt gondolom fentiek miatt mehet.

Azért tök jó lenne, ha bikmakk is járna erre mostanában, örülnék, ha ő is megerősítené ezeket...

Kép
mocorgó

Tündi, nemrég egyszer írtál arról, hogy milyen a jó első babacipő, járáshoz. Nem linkelnél be esetleg olyanokat, amiket jónak tartasz?

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Előkerültem én is, de még nem nagyon jutottam géphez.
A munka jó volt, bár azért így másfél év után éreztem magamban némi bizonytalanságot, főleg, hogy közben még nézték is, amit csinálok, de azért jó volt.
A tréning végén, mikor már pakoltunk össze, sajnos össztűzésbe kerültem 3 lépcsőfokkal, amin fejjel előre leestem, úgyhogy hazavezetni még muszáj volt, de utána mentem ügyeletre. Eltörni nem tört el a sípcsontom, de körülötte be van vérezve az izom, vagy nem tudom mi, ami feszíti, és mivel nyomja az idegeket is, zsibbad. Pihentetni kellene, de hogy őszinte legyek, akkor fáj a legjobban, ha terhelem és járok rajta, akkor sokkal jobb.

Levi jól bírta nélkülem, bár a 2. nap már majdnem leette a pólót anyuról. Mikor hazajöttem, vagy 20 percig szopizott, még úgy is, hogy természetesen pont ott az erdő kellős közepén egy wellness hotelben jött meg először a szülés után.
Ma viszont sokat ordított, semmi sem volt jó, a gyógytorna végképp nem, pedig úgy néz ki, hogy addig járnunk kell, amíg nem tanul meg járni, mert különben nagyon lemaradna újra. Ő holnap lesz 8 hónapos, elvileg mostanra tudnia kellene négykézláb állni, ha még mászni nem is. Négykézlábra végül is feláll, de szétcsúszik a lába.

De a nagy hír: ma először Levi tudatosan tapsolt :lol: Mondtam neki, hogy tapsi-tapsi, és csinálta. Hogy én milyen büszke voltam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Flake, nahát, egy kicsit még korai, hogy Ábci csajozzon, nem? :lol: Grat a 8 hónapos szülinaphoz!

Bener, amíg hidegebb volt, nálunk is volt egy plusz ruha, a "csúszóruha", mert abban csúszkált hason Betti. Próbáld ki Dorcinál! Még nem írtam, de tényleg gyönyörű szemei vannak!!!
Borsó: én nem sz@roztam vele, üveges bébikaja formában adtam Bettinek. De nem volt nyerő, nem igazán ette, alkalmanként max. 1 púpozott babakanállal, persze részleteiben.

Kép

Kép
hmbori

Linacska, hű, milyen eseménydús volt akkor ez a pár nap!!! Ilyen zúzódásra jó lehet a fekete nadálytő krém - bár nem tudom, befolyásolja-e a szoptatást? :roll:
De ari Levi ezzel a 20 perces szopival!!!! Magába szívta nem csak a tejcit, hanem anyát is!!! Egyem a kis szívét! És gratula a tapsoláshoz!!!

Mocorgó, köszi a választ. Én is várom Bikmakk véleményét!

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Ma végre elintéztük a keresztekőt máj 9én lesz hamarabbra nem tehettük mivel a keresztszülök nagyobbik kisfia bhimlős.

Kaják: Ati kiflit már evett( ill majszolt mivel még nincs foga) sajtot is adtam neki 8-9 hósan már lehet ahogy túrót is.Azt holnap tervezem neki adni gyümölccsel.

Tejpépet is adtam már neki.
Vendég

Sziasztok!Jó reggelt!

Olyan szépen süt a napocska,de holnaptól jöv hét cütörtökig esőt mondanak :(

Eni,sima tehéntejet én sem adnék Zsombinak!!!De így,hogy pl kalácsban,kenyérben van doki néni+védőnő szerint is lehet.És azért nem nagy mennyiségeket eszik meg. :)
Első kiscipő:linekelk majd be képeket,keresgélek a neten..de amit szem előtt kell tartani,hogy jó minőségű legyen,tartsa a baba bokáját(tehát magasszárú legyen),és ha meg tudja az ember oldani akkor semmikép se használt.Úgyanis minden gyereknek más a lába,és ahoz formálodik a cipő belseje is,és ha egy másik baba is azt veszi fel akkor ez fordítva történik,ami nem a legszerencsésebb.
Kocsicipő az más téma,mert annak nincs belső kialakítása,az mindenkinek jó,de a járó cipőre ez már nem mondható el...
Már cipőt nézegetsz? :wink:

Bener,remélem bejön ez a több ruhás dolog Dorcinak.Én a borsót üvegeset adtam ,de tűl nagy sikert nem arattam vele. :D

Lina,örülök,hogy jól sikerült a meló :) Viszont sajnálom,hogy leestél,még jó,hogy komolyabb bajod nem lett!!!Levi nagyon édes lehetett ahogy rádcuppant :wink:
Leírnád akkor hogy mik kellenének az új táblihoz?
Gyógytornát pedig min addig szokták javasolni amíg el nem kezd járni a baba.

Flake,gratula Ábelnak a kis sikerélményhez :) Majd belendül :) A csajozást meg nem lehet elég korán kezdeni :)

Kajcsi témához: Zsombi már kóstolt túrót+joghurtot is,a HIPP-es desszeretekből.Ízlett neki.Sajtot még nem evett.

Sissi,nekünk meg akkor jön haza apa :) Katolikus vagy református lesz?

Kép
Kép
tundi24

Akkor a cipők: www.siesteacipo.hu csak úgy hasraütés szerűen válogattam a színek közt :)

Kép Kép

Akkor amik még jók,Falcon,Linea,Superfit,Elephanten...nem olcsók sajna :( Még talán a Falconnak van a legjobb ára,de ott nagyon meg kell nézni,hogy tényleg magasszárú legyen.

http://www.kukucska.com/hu/termekek/egyeb/egyeb.html

Pár kép ezekről is.
Kép Kép Kép

Elephanten: http://www.elefanten.de/catalogue/catal ... age&page=2 (deichmannban jók vannak belőlle)
Kép

Nagyjából ezeket tudnám mondani..aki nem tud ilyen sokat rászánni,mert ez ugye ma előfordulhat,annak a deichmannosakat ajánlanám..azok viszonylag olcsók..de jók..

Remélem tudtams egíteni egy kicsit :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Köszi Tündi a segítséget cipő-ügyben, lementem az egészet, amit írtál, aztán majd előveszem, ha már ott tartunk :lol:

Azt akartam kérdezni, hogy ha új ételt adtok a babának, hogy csináljátok? Én naívan azt gondoltam, hogy megcsinálom az újat aztán Marci meg szépen megeszi. Ehhez képest eszik egy kanállal, legyen az bármi is, aztán fintorog, borzong, elfordítja a fejét és nem kér többet... Már próbálkoztam céklával, fehérrépával, őszibarackkal, körtével. Gyakorlatilag semmi nem kell neki a krumplin, almán és sütőtökön kívül. Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne bővíteni a repertoárt?
A tegnapi körtét szédszedtem nagyon kis adagokra, aztán arra gondoltam, hogy mindennap kap egy kanállal belőle, hátha Marci olyan fajta, akinek meg kell szoknia az ízeket és nem ugrik rá mindenre egyből.

Annyira szégyellem magam egyébként, hogy el sem tudom mondani: reggel Marcit letettem a mi ágyunkra, jól körbepakoltam párnákkal, hogy ne tudjon lemászni, mert vasaltam Apának egy inget, addig is jól elvolt. Aztán átszaladtam a szobájába egy pillanatra, ami alatt Marci áttornászta magát a párnán és leesett a földre :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hallottam egy nagy puffanást, néma csönd, aztán torkaszakadtából elkezdett sírni... Apa jól leteremtett (teljesen igaza volt), hogy hogy lehetek ilyen felelőtlen, hogy otthagyom egyedül a gyereket az ágyon... Szerencsére nem lett nagy baj - legalábbis egyelőre úgy tűnik - megtapogattuk mindenhol miután abbahagyta a sírást, seb, púp sincs sehol, aztán ahogy megnyugodott, már tepert is tovább. Remélem belső sérülése sincsen... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
dbea

Mocorgó: én is olyan óvatos vagyok, mint te, sajnos nálunk is vannak allergiások, meg nekünk itt ez az ekcéma is. Úgyhogy mi mindent egy-két hónapos csúsztatással fogunk kóstoltatni, a tehéntejet meg szerintem hároméves koráig mellőzzük is egy az egyben...
Egy éves kora után megyünk majd allergiavizsgálatra, ott persze minden kiderül majd. Jó lenne, ha nem lenne tejallergiás, mert az nagyon macerás lenne nekünk főzésileg.

Linácska: azért pihenni is próbálj!!! Biztos ügyes voltál a munkában
:D

Oui: megnézettétek végül a gyerkőc hallását? Mondtak valami érdemlegeset?

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Sissi
, jó kis nap a május 9 - a Győzelem Napja! ;)

Tündi, nagyon köszi a cipős tanácsokat! Zsombi meggyógyult már teljesen?

Dbea, nyugodj meg, többet bírnak ezek a kisbabák, mint hinnénk!! Biztos nincs semmi baja Marcinak, ha hamar meg tudtátok vígasztalni. Másrészt előbb-utóbb úgyis megtörtént volna ez a baleset, és talán még jobb is így, hogy csak leficánkolt, mint ha mondjuk később nagy lendületből esett volna le!
(Betti is esett már le a mi ágyunkról, hasonlóan puffanás-csönd-ordítás effektusokkal, szintén áttapogattam, és aggódva figyeltem a jeleket...de szerencsére semmi maradandó. Ráadásul nálunk ez este történt, féltem is, hogy majd nem tud elaludni, de nem volt gond.)
Új kaják: hivatalosan is az a módszer, hogy első nap 1 kanállal, másnap kettővel, stb... Szóval az jó módszer, amit kigondoltál a körtével! Hajrá, drukkolok! :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok

Lina: Jó, hogy nem történt nagyobb bajod. Aranyos lehetett Levi a cizizéssel.

Tündi: Biztos nem olvastad, hogy nagyon tetszett a húsvéti képed a gyerekekről. Mivel csináltad???

Bener: Én a borsót kis szűrőn átpaszíroltam.

Hozzátápi: Én nem nagyon szoktam kóstoltatni. Réka mindent nagyon jó ízűen eszik. Inkább ha megeszik egy adaggal, akkor várok egy pár napot, akkor már látom hogy nincs baja tőle.

Bea: Nem megnyugtatás képen, de egyszer minden gyerek leesik az ágyról. Én tegnap este amikor Rékára adtam a badyt, becsíptem a patental a nyakát. Szegényt alig tudtam megvígasztalni.

Irdab: Réka cicijére azt mondta a gyerekorvos, hogy semmi gond.A hormonok miatt van a fél borsónyi csomó a bimbójánál. Nem függ össze a szoptatással. Arra kell figyelni, hogy ne nőjjőn, azt mondta 1 hónap múlva vigyem vissza.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így teljesen ismeretlenül írok Nektek, de csak nemrég találtam Rátok.
Az én kislányom tavaly aug. 8-án született, ezért megörültem ennek a fórumnak. Természetesen nem tudtam mindent elolvasni, mert már nagyon régóta írogattok, de bele-bele olvastam.
Ha befogadtok magatok közé, akkor szívesen csatlakozom, de ha nem azt is megértem. Végtére egy már jól összeszokott csapat vagytok. Hát ítélkezzetek! :D

Szilvi

Kép[/url]
boszi72

Boszi,üdv köztünk :) Gyere mesélj magatokról egy kicsit :) Mindig örülünk ha csatlakozik valaki :D

[b]Ádibaba
,köszike a dicséretet,volt eszembe de aztán elfelejtettem válaszolni :oops: bocsika :oops:
A cím: www.imikimi.com ingyenes és nagyon sok klassz sablon van fent :D

Bori, még nem gyógyult meg teljesen Zsombi,folyik orrocskája,de az lehet a fogától is..láza,köhögése,kiütése megszüntek :)

Dbea,nekem Luca is meg Zsombi is esett le az ágyról...előfordul ilyen...sőt Luca 1x úgy esett le,hogy az apjával mindketten ott voltunk mellette :roll:
Nem lesz semmi gond Marcival ne aggódj :wink:
Új kajcsi bevezetése,nálunk általában mindent megeszik Zsombi,amit nem azt egy kis ideig hanyagolom és később újra próbálom...viszont mi sosem ettünk egy-egy kanállal... :oops: :oops:

Megyek befejezem a takarítás hátralévő részét![/b]

Kép
Kép
tundi24

Hát sejtettem, hogy mi nem vagyunk egyszerű eset... Majd trükközök kicsit, hátha...

Boszi: gyere nyugodtan, írj magatokról valamit! Nagyon édes vonalzód van :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Mindenekelőtt nagyon jól esik a szíves fogadtatás, köszi Nektek!

Hát nem könnyű nyolc hónapot röviden összefoglalni, de a lényeg:
Aug. 8-án született Niki (Nikolett) lánykám. Nem volt nagy, 2790g és 51 cm, de makk egészséges. Azóta szépen cseperedik, most 7200 g. A cm-t nem tudom, a mi védőnénink és doki nénink ezzel nem igazán foglalkozik. Ruhák alapján olyan 69-70 cm lehet.
Tápis baba, nekem sajna nem volt tejem bármit tettem érte. Most már gyakorlatilag mindent eszik, persze amit szabad. Csak reggel és este tápizik. Az éjszakákkal nincs gond, este 7-1/4 8-tól reggel 1/2 6-6-ig alszik.
Mivel már feláll, gyakorlatilag egy gyufásdobozba kapaszkodva is, állandó készenlétet igényel, amikor nem a járókában van. Ott viszont nem sokáig szeret lenni, hiszen tudja, hogy már bárhova el tud jutni a lakásban. Négykézláb úgy teper, mint a gép.
Nagy hirtelen ennyi, de szívesen írok még, ha kíváncsiak vagytok valamire.

Kép Róla szól a fenti pár sor: [/img]

Kép
boszi72

dbea!

Köszi a vonalzó dícséretet, nekem is nagyon megtetszet, ezért lett ilyen.

Kép
boszi72

Tündi,
elkezdtem írni egy táblázatot, hogy hány kiló+centik a babák hófordulókor. Csak jó kevés adat lett benne, meg mikor írtatok adatokat csak úgy szövegben, én sem mindig vezettem át :oops:

Cipőtémához még annyit, hogy azt kell még nézni, hogy a belseje teljesen lapos legyen, lehetőleg ne legyen benne semmi belső kialakítás, emelő... A Siesták tutira ilyenek. És még az fontos, azon kívül, hogy a bokát fogja, hogy hátul a kérge szűk legyen, hogy a sarokcsontot is jó helyen tartsa, az szokott előszeretettel befele dőlni a babáknál.

Boszi,
üdv köztünk, a lányod pont egy nappal idősebb az én fiamnál :lol:

Dbea,
kajaügyileg én sem tudok segíteni, pl. ma csináltam Levinek első alkalommal spenótot, bele egy krumplit meg egy gerezd fokhagymát, gondoltam elteszek belőle még holnapra is, de lecsúszott mind. A grammot nem tudom, de 300ml volt :oops:
Esetleg próbálhatod az új ízeket keverni olyannal, amit tutira szeret, mindig egyre többet bele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="dbea"]H írta:dbeaát sejtettem, hogy mi nem vagyunk egyszerű eset... Majd trükközök kicsit, hátha...

Bea, nemrég írtad, hogy 100-150 grammokat megeszik Marci!! Bár nálunk lenne így. Ha csak krumplit meg almát, az is jó lenne.... :roll: :roll: :roll:
Dani egy hete nem hajlandó enni... :(
Előtte sem nagyon, a max. az 75 g volt, az is csak néhányszor. De egy hete mindent tol el magától, elfordítja a fejét még a korábbi kedvenc kajáitól is (paszternák, banán....).
Nem tudom, mit csináljak vele.
Csak a szopi, az megy... Az is úgy, hogy nappal kb. 3-4 percig tart egy "evés", éjszaka eszik hosszabban, kb. 10 percig.
Ma megpróbáltam darabos kaját adni neki, hátha az jobban tetszik: almát és répát vágtam pici darabkákra, és összefőztem. Hááát, nem mondom, hogy nem érdekelte a dolog, de kiköpdöste - szét kellett az ujjaim közt nyomnom, úgy ette. De elég szaporátlan volt, szóval mennyiségről nem nagyon beszélhetünk.... Amikor meg én eszek, akkor kerek szemekkel néz, és nyel nagyokat.... Ma pedig én is ugyanezt ettem, mutattam is neki, attól kicsit megnyugodott....
Táltos lesz belőle, vagy hogy is hívják azokat, akik 18 éves korukig nem esznek mást, csak anyatejet.... :? :? :?

Olvastam, hogy felmerült a kérdés a tejtermékekkel kapcsolatban.
Hát, nehéz ügy. A cukorbetegséggel való kapcsolatot konkrétan a tehéntejre bizonyították. Viszont. Sajna nem egyértelmű, hogy a tej melyik fehérjéje okozza. Így aztán minden tejtermék, ami tejfehérjét tartalmaz, potenciálisan DM-kockázatfokozó lehet. A sajt, a joghurt, a túró és - valaki kérdezte - a tejsavó pláne, mert az szinte nem más, mint tejfehérje...
Szóval én nem fogok adni 1 éves koráig. Legalábbis addig, amíg anyatejezik, addig el sem gondolkozom a dolgon, mert teljesen szükségtelen, és akkor meg minek.
Tudom azt is, hogy a legtöbb orvos szerint a tejtermékek adhatóak. Nem is mondom, hogy "figyi, orvos vagyok, higgyetek nekem, ne adjatok"... De én nem adok.
A babacuccok megint más kérdés. A babajoghurtokról és társaikról el tudom képzelni, hogy hidrolizált tejet tartalmaznak, mint a HA tápszer. Ebben az esetben ok. Ha nem HA (mint ahogy a sima tápszer sem az), akkor én nem adnám.

De. Hogy teljesen őszinték legyünk. A tanulmányok a 2-3 hónapos kor előtt bevezetett tejről szólnak. Ez csak egy óvatosság, hogy 9-12 (inkább 12) hónapban határozzák meg a korlátot.
Másrészt a tej nem okoz DM-t, csak hajlamosít rá. Növeli a rizikót.

Tündi,
egy valamit nem értek a babacipőkkel kapcsolatban. Általában azt mondják, hogy mezítláb a legjobb a babának, járáskor is. Mezítláb sem tartja semmi a bokáját. akkor ha cipőt vesz fel, miért válik fontossá?
Kaphatóak ezek a teljesen puha bőrből készült babacipők, amik olyanok, "mintha mezítláb lenne". Akkor ezeket már ne használjuk, ha elkezd felállni? A lakásban sem?

Kép
bikmakk

Ja, és boszi, gyere bátran, nagyon örülünk neked!

Kép
bikmakk

Tündi, örülök, hogy javulgat Zsombi! Aztán ne titkold ám el, ha kijöttek az új fogacskái!!! :wink:

Boszi, üdv köztünk, gyere minél többször, írj sokat!!! Nagyon ügyes Niki, hogy már simán mászik, és fel is áll kapaszkodva és nagyon cuki, ahogy mosolyog ki a járókából! :) Ja, és nekem is nagyon tetszik a vonalzód!!!

Linacska
, ezek szerint Levi még mindig nem szokott le a "habzsolásról" - még a spenót sem tudta elrettenteni! Egy igazi kis mindenevő, csak maradjon is így!!! (Még mindig az jut róla eszembe, amikor írtad, hogy egyszerre két üveg babakaját lenyomatott... Betti még mindig csak az 1/3 üvegnél tart, nem akarja feljeb tornázni ezt az adagját...)

Bikmakk, mi lehet Daninál ez a sztrájk? Nem irigyellek, biztos tényleg nagyon rossz érzés, hogy nem fogad el semmijen kaját! :(
(Egyébként Betti tökugyanígy szopizik, de ő mellé eszik minden nap gyümit is, főzit is.)
Köszi a tejtermékekkel kapcsolatos infókat. Ami nekem a legszimpatikusabb az egészben: "a tej nem okoz DM-t, csak hajlamosít rá". Ezt jegyzem meg és nem parázok feleslegesen. Ja, és persze a sima tehéntejet jó darabig kerülöm - annál is inkább, mert még mindig megfájdul Betti pocija, ha én iszok akár csak egy pohárral is...
Igen, a cipő <-> mezítláb dolog engem is érdekel!

Kép

Kép
hmbori

Elszállt amit írtam....vááááááááááááá :twisted: :twisted:

Cipő téma :
-betétes cipő...a szakemberek véleménye sem egyezik...de általában ajánlják,hogy legyen benne...3éves korukig a legtöbb gyerek lúdtalpas!!!De ez normális...
-puha talpú cipő-mezítlábas járás párosról:nyugodtan lehet rajtuk puha talpú cipő,mert az olyan,mintha mezítláb lennének,csak abban nem fázik a lábacskájuk.a mezítlábas járás a legegészségesebb...nyáron az udvaron ha nem süti a lábukat a beton nyugodtan lehetnek kint :wink: még a fűben is,vagy kavicsos részen(persze ha tűrik :wink: ..ez is segíti a lábboltozat kialakulását.
-a magasszárú azért ajánlott,hogy ne dőljön be a baba bokája.mezítlábnál más a terhelés.és biztonságosabb is,mint aminek nincs szára...később már nem lesz ennyire lényeges,hogy magasszárú-e vagy sem.

Remélem nem lett elég zagyva amit írtam :oops:

Boszi,nagyon huncut kiscsajszid van :) És nagyon angyon ügyes :wink:

Bori,beszámlok majd az újabb fogacskáról :wink:

Lina,a mi adataink ha csinálod még :oops: tegnapi mérés:ez számít a 8 hósnak...9440g és76cm.

Kép
Kép
tundi24

Köszi lányok még egyszer, hogy ilyen kedvesen fogadtatok!

A vonalzóm innen van, ha érdekel valakit: http://ticker.7910.org/eng

A kajcsi téma nálunk szerencsére nem gond, jól eszik a csaj. Sokszor elfogy egy egész üveg főzi, de kb a 2/3-a tuti. Délelőtt és délután gyümit vagy valamilyen bébi desszertet eszik, azokkal sincs baja. Ja, és mindent rágna, hiszen van már hat foga. Most növesztjük a 7. és 8. darabokat. :) A darabosabb kajákkal sincs gondja.
Mindent összevetve mi nagyon szerencsések vagyunk a törpével!

Tündi: Látom Te abonyi vagy, nekem a nagymamám odavalósi, és nagyon sokszor emlegeti, hogy Ő mennyire szeretett ott lakni gyerekként.

Szilvi

Kép
boszi72

Boszi,akkor van itt rokonságod?Végülis én is szeretek itt lakni..kivéve mikor nem..de akkor a házzal van bajom,hogy nem lakás :oops: Meg mostanság elég sok rossz dolog van a városban...a közbiztonság nulla mondhatni... :evil: Mondjuk mi szerencsére elég jó helyen lakunk...de még így is nagyon fosos vok :oops: :cry:

Kép
Kép
tundi24

Tündi!

Már nincs senki Abonyban, szétszéledtek az országban. A nagyim 91 éves, tehát elég régen volt gyerek. Akkoriban minden bizonnyal még más volt ott minden. Gondoltunk már rá a férjemmel, hogy egyszer beültetjük a nagyit a kocsiba és elvisszük, csak azért, hogy körbenézhessen. Bár szerintem nem nagyon ismerne rá, már nagyon régen járt arra. Én meg még nem voltam.

Kép
boszi72

Boszi,azért vannak olyan dolgok amik még mindig a régi helyükön állnak :) Ha erre jártok,látogassatok meg bennünket :wink:
Meg lehet jönni a vadasparkba is,ezt írtam már a többieknek is,de senki nem jelzett vissza :?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Boszi:üdv közöttünk!!!

Kerületileg hol laktok? Lányod nagyon édes!!!

Tündi: katolikus keresztelő lesz.
A vadaspark nálatok van? Érdekes se apum se az uncsitesóm nem emlitette nekünk pedig Ők Újszásziak.Biztos tudnak róla.

Evéssel nálunk sincs gond ma pl. sertéshúsos karalábét kapott rizzsel nagyon bejött neki.Amikor turmixoltam még nem érdekelte,de miután látta,hogy a kis edénbyeibe teszem a bnőm kezéből majdnem kiugrott és nagyon éhes lett :D

Bea:ilyen pici balesetek még elő fognak fordulni.
Márk az etetőszéet rántotta magára ilyen idősen pedig ott ültem mellette.

Atinál most azért kell figyelni mert mindenhova feláll ülni viszont még nem ül magától igy van hogy csak elengedi magát és koppana.
Tényleg Tündi ülni mikor kell magától? Az nem gáz,hogy már áll de nem ül magától? Koraszülöttnek meddig tartják majd? szerintem mozgásilag teljesen behozta a lemaradását. szerinted?
Vendég

Sissi!

Köszi a dícséretet.
Mi a XII kerületben lakunk.

Kép
boszi72

Sziasztok lányok!

Olyan jó, hogy ilyen sokat írtatok, mióta utoljára voltam :)!
Tegnap szüleimnél voltunk, nem is ültem gép elé, kihasználtuk Anyuval a Glamour kuponokat -igaz, elsősorban a leányzónak tankoltunk fel pelusból és törlőkendőből a Müllerben :). Szerencsére jó idő volt, így mi is sokat voltunk kint a szabadban. Ma sajnos már lóg az eső lába...

Tegnap koppant a kanálka Emmus fogacskáján :)! Meg nem nagyon akarja mutatni, mindig odateszi a nyelvét, de határozottan ott van :)!

Boszi, üdv a topicban :)! Nagyon aranyos a kislányod!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Jó reggelt.Itt nincs vmi jó idő..mindjárt esni fog :cry:

Sissi,mindig koraszülöttnek fogják tartani Atit.Kontrollokra majd járnotok kell bizonyos időközönként./de gondolom ezt elmondták/ Ati nagyon jól behozta a kortásait,úgyhogy nem lesz ott semmi gond sem. :D Meg sem mondják róla,hogy koraszülött volt :wink: Csak szeretjük végig kisérni a fejlődésüket /óvodás,iskolás korig/ :wink:
Általában azok a gyerekek akik előbb állnak fel,azok egy kicsit később tanulnak meg felülni. olyan 9 hónapos kor körül..lemradva nem vagytok :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tündi:azt mondták,hogy majd Ők hivnak(kh-ból) kb 9-12 hós kora körül és akkor lesz egy teljes kontroll.
Nem is gondoltam,hogy olyan sokáig végig kisérik majd a fejlődését.

Itt nagyon lehült a levegő, játszira biztos megyünk de ma jobban fel kell öltöztetnem.
Vendég

Sziasztok,
nagyon hiányoztatok ám, és annyira kellett volna pár jó szó és tanács!
Elindultunk múlt hét végén anyukámhoz Algyőre, majd anyósomékhoz Hajdú-Bihar megyébe. A párom kivett egy hét szabit, dörzsölgettük a tenyerünket, tervezgettünk, álmodoztunk, milyen jó lesz együtt a családdal a tavaszban...
Ahogy az életben néha ilyenkor lenni szokott: minden beborult.
Tücsök elkezdett köhögni, és hétfőn a biztonság kedvéért bevittük az ügyeletre Szegeden. Láza nem volt, orra nem folyt, de a köhögése nem tetszett anyai füleimnek. Jól éreztem: rövid úton a Gyerekklinikán kötöttünk ki (majd leírom egyszer azt is, milyen humorosan "le"kezelték volna Ákost az ügyeleten, na mindegy).
A Klinikán megtudtuk, hogy tényleg baj van, de gyógyítható, viszont rossz hír, hogy bent kell maradnia! :shock:
Heveny gégegyulladása és bronchitise alakult ki pillanatok alatt feltehetően egy banális vírusfertőzés nyomán. A köhögése kemény, ugató, rekedtes lett és utána kapkodta a levegőt!!! :cry:
Figyelmeztettek, hogy ha nem kezelik a betegséget, a légút teljes elzáródása is bekövetkezhet... Villámgyorsan belázasodott és olyan elesett lett, hogy úgy éreztem, meghasad a szívem.
Szerencsére nem csak egy szék jutott, hanem kaptam egy ágyat is, de aki még emlékszik a csecsemőosztályos dolgokra, az tudja, hogy az ágy azért van, hogy letedd a pelenkázó táskát, vagy a pulcsidat, netán betakard a babát az ágyon a következő lázmérésig...
Mindegy, az első pillanattól az utolsóig vele voltam, soha egyetlen pillanatra sem hagytam magára ébren, és elég jól átvészeltük a dolgot. Inhaláltattam egy maszkkal, pipált valami gyógyszert, kapott Fenistilt, és szerencsére jól reagált rá, tehát időben észleltük a bajt.
Még mindig köhög, de tegnap már elengedtek bennünket. Az egész: az orrszívás kórházi mélyen ledugott csővel, a vérvételek, lázmérések, a félórás kezelés alatt a maszkba sírt könnyei, az álmatlanság, zaj és meleg, a folyamatos vizsgálatok olyan erőpróbát jelentettek, hogy szinte belebetegedtem. Pillanatnyilag eltűnt a könnyedségem és önfeledt erőtartalékaim is megcsappantak. Ugyanakkor valami olyan végtelenül mély és tiszteletteljes viszony mélyült el Tücsök és köztem, hogy úgy érzem, még jobban megismertem őt, mint eddig. Még pontosabban tudom, micsoda lelkiereje van, milyen erős és okos, és hatalmas öröm, hogy ő a gyerekem.
Amikor szinte beléd bújna az a csöpp teremtmény, és gyűr, ölel téged vadul, és egyedül tőled várja, hogy megmentsd a fenyegető külvilág elől, az olyasmit hoz ki az emberből, amitől ezt a földgömböt fel lehetne fordítani. Szerencsére megint győztünk, és győzzön mindenki, akinek gyereke van!
Hozadékok: remekül mérek popsiban lázat, és úgy adok kúpot, mint egy angyal. Tücsök nyüsszentését is megértem, és prímán szívok nózit.
Negatívum: öt nap alatt annyit aludtam, mint egy egészséges ember egy éjszaka alatt.

Tücsök elbűvölte a nővéreket és a dokikat is. Pici piros manóarccal dádázott mosolyogva lázmérés közben is, és ahogy véget ért egy procedúra, rögtön újrakezdte. Viztitkor a doktor bácsi elé állt a kiságyban és tipegve oldalazott mellette, amíg az ment ide-oda a gyerekekhez. Eközben még magyarázóan dünnyögött is neki, mint egy kis asszisztens. :D

Na tessék, ahogy nektek írok, kezd is visszatérni az életkedvem, pedig ma elég zombin jártam-keltem eddig - hiába, utólag jön ki a stressz.

Ui. A Gyerekklinika szuper hely, le a kalappal mindenki előtt, aki képes vállalni ezt rettentő nehéz munkát!!!
(A gyereksorsok pedig néha annyira nehezek, hogy nem ríkatok itt senkit. Mindenesetre végre találtam az 1 %-omnak tökéletes helyet.)

Jövök még, sziasztok,
Ági

Kép Kép
goldplast

Ági:sajnálom,hogy ennyi mindenen mentetek keresztül de a lényeg,hogy jól van Tücsök :D

Atinak is ez volt a baja múlt hgéten,csak nekünk szerencsénk volt nem lett kh. belőle.

Remélem tudsz pihenni és újból irsz majd nekünk.
Vendég

Sziasztok lányok!

Tündi,
megnéztem az imikimit, szerintem nagyon szuper, köszi szépen a tippet :)!!

GP Ági,
remélem, Ákoska már jól van! Szegényke :( és szegény Te!

A korai kelésnek köszönhetően már kész az ebéd (igaz, most csak paradicsomlevest főztem), lement egy mosás és már szavazni is voltunk.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Jó reggelt, vagy napot :lol:

Látom nem valami nagy a forgalom mostanában, vagy itthagytatok?

Ági nagyon sajnálom a kórházasdit, és ahogyan leírtad el is bőgtem magam, és annyira átéreztem, teljesen mintha az én érzéseimet írtad volna le mikor mi is bennt volzunk. Csak én nem tudom így kifejezni magam :oops: :roll:
És most hogy vagytok?

És a többi betegeskedő? Gyógyulgattok?

Én is várom dokibácsit, mondjuk ez a szokásos 2 hetes látogatása, most éppen Zora alszik, remélem nem most jön pont.
De múlt héten én is kihívtam Zora megint piszkálta a fülét, egy kicsit piros is volt a jobb, kaptunk fülcseppet és remélem mostmár nincs semmi baja.

dbea: válogatás, hozzátáplálás. Mi ugyan így voltunk, Zora alig evett meg valamit, vagy az újakat. Nálunk ott tört meg a jég, amikor a húslevesből adtam neki répát -krumplit, pici húsleveslével. Fala, addig meg meg sem ette a répát.
Aztán elkezdtem ebbe tenni mindig az új ízeket, zellert, brokkolit, stb.
És én pl nem csirkemllett adtam neki először, hanem a szárnyából a puha husit, mert az phább, omlósabb. Na azóta a húsos dolgok jobban is csúsznak. Most szombaton ugyan így ment a májacska is és nagyon nyelte :lol:
Próbáld ki semmi allergén anyag nincs benne szerintem.

Bocsánat az OFF - ért:
Mocorgó: bio-ételek hát ebből a témakörből írtam a szakdogámat,
és olyan munkahelyen dolgoztam, ahol 7,5 évig a magyarországi növényvédő szereket/termésnövelőket/műtrágyákat stb engedélyeztették. (forgalomba hozhatták, és elötte több évig bevizsgálták a szereket/kisérleteket végeztek/, illetve agráros révén nagyjából ismerem a növényvédő szereket, meg a hatásukat, felszívódásukat stb).(Ezen a munkahelyen pl a bolti zöldság-gyümölcsöket is vizsgálták)
De nagyon röviden ahhoz, hogy valami igazi bio legyen minimum 10 év kell, hogy vegyszermentesen, bio módon állítsák elő (állat-növény). Támogatást pedig csak az EU-ba lépés óta kapnak rá, az elött pedig csak egy-két megszállott termesztő állította elő.
És 10 éve nem léptünk be ugye....
Szóval igazából a primőrtől kell tartozkodni a többiből meg kikerülni...hát
Ja és genetikailag kezelt magyarországon meg nincs, se növény, se állat. És még azt hozzátenném, hogy mielött beléptünk az EU-ba sokkal szigorubb feltételekkel hozhattak forgalomba vegyszereket nálunk.. Sőt volt amit itt nem is forgalmaztak az EU elött, de mivel a direktívákat átvettük EU után (mivel ott engedélyezték) itt is forgalomba került.

Ettől függetlenl, én is a hippet, meg a unilevert adom a gyereknek, mert az bio.
Meg a kertit, amit apukám termelt.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja valaki írta még a bio banánt is :lol: , ahoz hogy a banán ne szétrohadva, túléretten, barnán érjen ide a hajóval, különböző gázokkal kezelik, hogy lecsökkentsék az érését. Na és ez is vegyszer. A bio banánt vajon repülővel hozzák? vagy mi? :lol:

Sissi mikor keztél sertéshusit adni Atinak?
Köszi a karalábés sertéshusis tippet, rizzsel ki fogom próbálni.

Csajok egy két kaját írhatnátok, kezdek kifogyni az ötletekből mit főzzek Zorának.

Ja és 4 napja Zora a kiságyban alszik éjel, igaz még egy szobában ott alszom vele, hogy halljak mindent :lol:
És sokkal nyugodtabban alszik, és az éjjeli 3 szopi is lecsökkent egyre. És sokkal nyugodtabban alszi, igaz van amikor a kiságy sarkából vissza kell húznom, mert nem tud tovább mászni álmában :roll: :lol:

Linácska Te egy hős vagy, hogy így hazavezettél, most hogy vagy? És Te hogy bírtad Levi nélkül?
Én nekem ezzel is gondjaim vannak :oops: :roll:

Tündi köszi a cipős leírást lementettem :lol:

Itt esik az eső és ramaty idő van, remélem kijutunk majd egy kicsit sétálni, és nem fog egész nap esni.

Ja és voltunk szombaton az ikeában, és a szoptatós szobában egy anyuka megkérdezte, hogy jön a kistesó? :oops: :oops: :oops:
Hát szóval nagyon gáz a hasam, úgyhogy el is kezdtem a pilátesz gyakorlatokat ezerrel. Szereztem be cd is.
Most igazából ott tartok, hogy utálom magam :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Goldplast, Ági!!! mEgkönnyeztem, amit írtál! nagyon erős Ákoska, fantasztikus páros vagytok, az biztos!!! Kitartás, és teljesen meg fogtok gyógyulni!!!!!

még nem olvastam vissza, de úgy látom, nem is sokat írtatok!!!

Szavazni mi is voltunk :wink: :wink: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!
Hát igen, a tegnapi nap itt a fórumon igencsak gyenge lett...

Mi is elvoltunk, elrohant az egész hétvége. Voltunk szavazni, meg házat is néztünk :lol: :lol: :lol: Kettő nagyon klasszat is találtunk, bár egyelőre csak kívülről láttuk őket, de nekem nagyon tetszettek. Bár a megvételük kicsit problémás, mert előtte a mostanit el kellene adni :shock: Dehát ki vesz lakást mostanában??? Na mindegy, majd lesz valahogy.

Goldplast: én is megkönnyeztelek titeket, borzasztó lehetett nektek, de hála istennek, hogy már jól vagytok. Csak gratulálni tudok a lelkierődhöz, amivel végig tudtad csinálni mindezt!!!

Adri: ne utáld már magad!! Azzal csak rosszabb lesz, szerintem sokkal könnyebb lenne az életed, ha kicsit nem foglalkoznál a pociddal, tereld el a gondolataidat, sétáljatok nagyokat, egyél sok salátát, meg párolt, grillezett husit, és egy hónap múlva nézd meg, hogy változott-e valami. (Nekem ez bejött, én is teljesen ki voltam már akadva januárban, hogy még mindig mekkora a hasam, aztán úgy döntöttem , hogy nem foglalkozom vele, majd egy hónap múlva eszembe jutott, hogy na van-e valami változás, és volt :lol: )

Hozzátápi: hát most ez lesz, ugye az almás krumpli a favorit, úgyhogy mindent abba fogok belecsempészni. Tegnap répa került bele, lecsúszott belőle 250 gramm :shock: :shock: :shock:
Apropó: ti mekkora kajamennyiség után nem szoptatjátok már meg a babákat? Nekem a védőnő 200-ra mondta, hogy már ne is kínáljam meg vele, mert az bőven elég kell, hogy legyen.

Én is szeretnék elmenni az ikeába, remélem a héten már összejön.

Ma még megyün a gyerekorvoshoz, megnézni Marcust, remélem már minden rendben lesz végre...

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?