Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Engem sem akartak visszavenni az első gyerek után a munkahelyemre, legalábbis a 9-től 6-ig melót, feleannyi fizetés "felajánlását" én így értelmeztem... :x Így kerestem egy korrektebb céget. Zalán bölcsibe kerülésekor meglátjuk, hogy tényleg azok-e :roll: .

Kia, de édes lehet a daloló Levi :P !

Chessyékkel mi lehet?

Kép

Kép
ripley

Sziasztok!

Hát sajna én sem sok jóra számíthatok a mostani cégemtől mikor aktuális lesz az újrakezdés :(
Judyt, Blankánk lesz :D
Ma megkaptam a cukoreredményt és sajna nem túl jó:
éhgyom.: 3,68, terheléses: 8,67. Szóval most diabetológushoz megyek, holnap egyeztetek a dokival. Ez állítólag még nem diabétesz, "csak" csökkent glükóztolerancia.
Ripley, jól emlékszem, hogy neked is hasonló értéked volt és téged is a doki irányított szakemberhez? Kicsit megijedtem attól, hogy szerinte most szorosabb megfigyelés kell, vagyis a 36. hétig rendszeresen vissza kell járnom a diabetológushoz. Pedig vettem itthonra mérőt és reméltem, hogy csak egyszer kell menni és utána én is figyelgethetem, vagyis csak akkor kell visszamennem, ha újra eltérne a normálistól. Te hogy emlékszel?

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Vagyok-vagyok. Vizsgázni járok (meg persze előtte fel is kell készülnöm rá :roll: ), húsvétkor nálunk az egész család...összesen 19-en voltunk :roll: , rokonlátogatóba voltunk, most hétvégén barátokhoz megyünk...mindig van valami.

Babai, szép név a Fanni (én régen azt hittem, hogy a Fanni a Franciska becézve :lol: ).

Szecs,
a Blanka is nagyon szép név. (Van egy Blanka ismerősünk, gyönyörű égő vörös haja van, kicsit szeplős a bájos pofija...imádnivaló. :lol:

Nekem is szerencsém van a melómmal, visszavesznek 6 órába és még az időben is rugalmasak (pl. hogy 8-tól 2-ig vagy 9-től 3-ig járjak be).

Pepi szülinapját a keresztszüleinél tartjuk vasárnap. Végre nem nekem kell vendégsereget fogadnom. :roll: :wink:

Névadóm nekem is volt anno. Úgy tudom, hogy ilyenkor van névadó szülő is, ezt anyukám mondta. Keresztelője volt mindkét fiúnak, ehhez ragaszkodtam. (Nem vallási okokból, hanem azért hogy ha felnőnek és esetleg templomi esküvőt akarnak, akkor ne kelljen ezzel foglalkozniuk....hülyeség, mi? :oops: )

Judyt,
ha jól emlékszem te kórházban dolgozol. Nem tudsz esetleg máshová elhelyezkedni, hiszen mindenhol azt mondják - és szerintem is így van - hogy a kórházi dolgozókból (nővérek, szakápolók stb.) hiány van. Esetleg magánorvos mellé?

Kia,
jobbulást Levinek, nem indul túl jól a melód. Egyébként hivatásos vagy te is és a férjed is?

Babavárók, csak szépre és jóra lehet gondolni a picurokkal kapcsolatban....semmi negatív gondolat. :wink: :D

Kép
Kép
chessy

Jééé, eltűntek a vonalzóim... :x

Kép
Kép
chessy

Chessy: a Stefániából ered. Enyém cukor még épp jó, de már emelkedés látszik, ismét szigorú diéta, mivel ugye én IR-es vagyok.

babaimádó
Kép
babaimado

[quote="chessy"]J írta:chessyééé, eltűntek a vonalzóim... :x

Épp most jöttek vissza :lol: :lol:
Eddig csak x volt helyettük.

Az a baj, hogy igaz, hogy mindenhol nővérhiány van, de a 2007-es kórházátalakítások óta mindenhol létszámstop van... :cry:

KépKép
b_judyt

Sziasztok!

Chessy, én is örülnék egy cuki vörös hajú, szeplős lánykának, de erre nem sok az esély a felmenőinket nézve. Legalábbis apa nagyon meglepődne :lol:
Babaimado, tudnál abban segíteni, hogy terhesen is ugyanannyi-e a "normál" vércukor (3,5-6 között???)? Én is elkezdtem mérni ma magamnak, a reggeli után egy órával 4,5 lett, de most nem tudom, hogy ezzel mit kezdjek? Te minden étkezés után mérsz, vagy csak a főétkezések után?

KépKép
Kép
szecs

Chessy, látszanak a vonalzóid!
Vizsgák után tán ki tudsz pihenni mindent (nem semmi vendégsereg volt nálatok :o ) Peti mindjárt 1 éves :D !
Nálunk most a hozzátáplálás a kérdés, te mikor keztél gyümölcsöt adni neki?

Szecs, hasonló cipőben járunk...És jól emlékszel, a cukort. értékem ennyi volt, mint neked. Diéta + diabetológiára rendszeresen kell járni, de nem olyan vészes. Pl. a kismamákat előre veszik a sorban.

Judyt, ...pedig elkélne több belőlük.
Vivi 2. szülinapja??

Kép

Kép
ripley

Köszi Ripley! A doki azt mondta, hogy szerinte úgy a 36. hétig kell majd járni. Te is így emlékszel? A szoptatás alatt is ugyanúgy ettél/mértél cukrot otthon?

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Utólag is köszönöm a szülinapi köszöntéseket, aranyosak vagytok!

Én úgy tudom, hogy a munkáltató a Gyed után csökkentett munkaidőben 4 órában köteles visszavenni. Hát, gondolom nem minden munkáltató veszi figyelembe sajnos. Na, meg arról nem beszélve, hogy az a pénz kutyafüle. :-(

Lányok, hát nagyon szép neveket találtatok, tényleg.

Én még nem nagyon néztem neveket, de majd lassan elkezdem, bár még nem tudni a nemét.

Chessy, sok sikert a vizsgákhoz!

Zsolti babának gyógyulást!

Vivinek gratulálok az újabb fogacskához!

Kép
judit70

Jóreggelt!

Mennyi ember itt korán reggel :)
A mai éjszaka volt először, hogy nem orrszívóztunk éjjel...úgyhogy szerintem kezdünk rálépni a gyógyulás rögös útjára.
Én is sokkal jobban érzem magam már, mint tegnap.

Éjjel persze volt hidegrázás-kéz és lábfájás...gondoltam is, hogy jól ledönt az influenza...de reggelre vettem észre, hogy "pirike" jött vissza majd 14 hónap után...hát eddig bírta nélkülem :D

Szerencsére Zsolti eszik ugyanolyan jó étvággyal...úgyhogy szomorúan, de tudomásul veszem :)

Cukrosoknak részvétem...de inkább nézzék hetente, mint hogy bármi gond legyen. És akkor szép karcsú kismamák lesztek! :)

Timi
Kép
vt72

Chessy...ennyi embert én tutira nem szeretnék vendégül látni...bár szerencsére a 40 nm-en nem is férnének el :)

Szépek az új vonalzóid :)

Timi
Kép
vt72

Nem olvastam még vissza, mert közben aludtam egyet és most alig látok. De egy kérdést kiszúrtam, amit hozzám intéztetek:
Én nem mérek!Nincs is mérőm!
Nekem tegnap éhgy. vettek vért,, ma
jd ehetetm 30 ch reggelit és rá 60 percre újra.
Szerintem a vc.intervallum ugyanaz, mint nem terhesen..4,5 tök jóóóóóóóóóóóóó

babaimádó
Kép
babaimado

Köszi Babaimado! Akkor a 4,5-nek örülök és nemsokára mérem a tízórai utáni értéket. Arra gondoltam, hogy ha tudok vinni néhány konkrét eredményt (pár napról) az első konzultációra, akkor tisztább lesz a kép. Kicsit megijedtem, mert tényleg nagyon odafigyelek (a 6 hónap alatt 4,5 kiló jött csak fel, nem csak a káros, de a babának nem hasznos ételeket is kerültem eddig).
Timi, remélem a jó erőnlét mindkettőtöknél megmarad!

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!
Én 2007-ben szültem a dokinál császárral, most kb 2 hét múlva esedékes a kistesó. Elvben simán, eddig úgy tűnt, a doki is támogatja, de mivel mostmár látszik, hogy ő is nagyobbacska, 4 kiló körüli lesz, egyre több negatív felhangot vélek kihallani abból, amit mond. Elbizonytalanodtam, nem tudom, váltsak-e, most így a 38. héten.
Aki Gulyás dokinál szült császár után simán (akár sikerült, akár nem), az meg tudná nekem írni a tapasztalatait? Akár priviben is!
Köszönöm!

Látom, van itt több kismama is, akinek terhességi diabétesze van. Egyet tudok tanácsolni: ne a MÁV-ba járjatok a diabetológiára! Nagyon rossz tapasztalataim vannak, legalábbis egy konkrét doktornővel (illetve mivel befektettek, másról sem lett jobb véleményem). Úgy vettem észre, hogy a diétában nem adnak szinte semmi segítséget, majdhogynem az a cél, hogy minél előbb inzulint adjanak, mert akkor nincs veled több gond. Nekem is akartak, a szerintük rossz eredményeim miatt, de én átmentem a margitba (csak a diab gondozásra), ahol érdekes módon sikerült diétával, mindenféle mesterséges hormonok nélkül remekül szinten tartani a vércukromat. Egy másik cukros kismamától tudom, hogy a péterffyben van még épeszű diabetológia kismamáknak, ahol rendesek, odafigyelnek, és nem az a cél, hogy minél kevesebbet kelljen veled foglalkozni. Szerintem ebből a kettőből menejtek valamelyikbe, ha igazi törődést szeretnétek!
Priviben szívesen írok egyéb részleteket is.
Szép napot!
Lívia
danann

Sziasztok!

Lívia, üdv köztünk!
Szerintem fölösleges váltani a végén, a doki csak abban az esetben császároz, ha nagyon muszáj, szerintem. Nálatok inkább a hegszétválástól fél, hiszen nagy babád lesz. DE nem szültem még császárral, tapasztalatom nincs.

A cukornak ugyanannyinak kell lennie terhesen, mint nem terhesen.

Ripley, igen, Vivinek is holnap van a szülinapja, mint Petibabának :lol: Vasárnap tartjuk.

Majd jövök még, csak megyünk a játszóházba.

KépKép
b_judyt

Szia Lívia!

Engem most nagyon foglalkoztat a dolog, mivel egészen új nekem. Megköszönném, ha priviben leírnád amit még a témában tapasztaltál! A második babánál is kellett járnod?
Én dr. Tóth Ágneshez kaptam időpontot, ugye nem ő az a doktornő?
Köszi előre is!

KépKép
Kép
szecs

Köszi Judyt, elfelejtettem, hogy te is szakértő vagy a témában, hiszen ez a szakmád :D
De jó nektek, én is szívesen mennék játszóházba!!!

Egyébként az előbb hívott a doki, iszonyú rendes volt, szerzett időpontot. Még be kell ugranom hozzá a beutalóért.
Extrém hülye kérdés: ha visszahív a doktornő, akkor már nem kell minden alkalommal beutaló, ugye?

KépKép
Kép
szecs

Judyt, szerintem nem a hegtől tart, mert konkrétan úgy mondta, hogy 4-4,2 felett már ELEVE necces megszülni egy babát, sokkal nagyobb az esélye az elakadásnak, akárminek. Nekem ez fura volt, mert nem ilyennek ismertem meg.

Szecs, Tóth doktornő az azt hiszem, akiről jókat hallottam, de vele nem találkoztam.
Ami az értékeket illeti, általában 7 a felső határ, ha rendszeresen afölött mérsz, akkor adnak inzulint. Itt az volt a bajom, hogy volt 1-2 7.1es eredményem, és ahelyett, hogy tanácsokat adtak volna, hogy akkor mit egyek máshogy reggelire (csak reggel volt ilyen magas, de ez így szokott lenni terhes diabnál), azonnal befektettek profilt nézni, a kritikán aluli kórházi kaja + idegeskedés meg is tette a hatását (még 8 feletti értékem is lett bent, ami se előtte, se azóta nem volt), és persze akkor puff, inzulin. A másik helyen dietetikus is foglalkozik a kismamákkal, tanácsokat ad a táplálkozással kapcsolatban, pl én azt hittem, hogy ha egyszer a teljeskiőrlést ajánlják, akkor az a jobb, minél több egy kenyérben a tk liszt, és azt erőltettem. Aztán az ottani javaslatra kezdtem jobban variálni a kenyérrel, nekem a graham jött be a legjobban, attól voltak a legalacsonyabb értékeim (mondjuk 4,5-öt csak tízórai vagy uzsonna után tudtam mérni, reggeli azért 6 felett van mindig, de az még jó). És itt meg is mondták, hogy egyrészt kell kis idő, amíg beállsz a diétára, másrészt ha egyszer-egyszer megugrik 7 fölé az érték, az még nem tragikus, csak a lényeg, hogy rá kell jönni, mi volt az, ami okozta, és azt kerülni aztán. Máshol mindenhol tilos pl a tej reggelire, mert az tényleg olyan, hogy tipikusan nagyon felnyomja az értékeket, de itt megmondták, hogy van, akinek meg nem, szóval egyszer ki lehet próbálni, és ha nem gáz, akkor miért ne? (ismerek olyat, aki ha nem is tejet, de gyümölcsöt, ami szinén gyors felszívódású cukrot tartalmaz, azt pl ehetett reggelire, mert az ő szervezete úgy dolgozta fel, hogy nem emelte meg neki reggel sem a vércukrát. Én reggelire oda kell, figyeljek, de tízóraira pl a múltkor banánturmixot ittam, és rekordalacsony lett utána amit mértem, pedig ez is nagy mumus kombináció :)) Nekem úgy tűnt, hogy az a mávos doktornő, akihez kerültem, az csak sablonokban tud gondolkodni, a margitban pedig sokkal jobban megy a személyre szabott gondozás. De mondom, másik dokinéni volt, és akihez te kerültél, arról jót hallottam valahol (bár semmi konkrétumot, csak hogy nagyon odafigyel a kismamáira).
Remélem, tényleg így van :)
danann

Ja, és nem kell beutaló mindig, adnak egy ambuláns lapot minden kontroll végén, azzal kell aztán bejelentkezni a betegfelvételen, mielőtt mész :)
danann

Lívia, nagyon köszi, nagyon megnyugtattál!!!
Én mindig teljes kiőrlésű "rozskeksszel" indítom a napot (olyan müzli féle) és tejjel szoktam enni. Én is rosszat hallottam a tejről, így ma vízzel felhígítottam és így lett a 4,5.

KépKép
Kép
szecs

Timi, és örültél a kicsi pirosnak?? :lol:
Nekem Vivi 8 hónapos koráig bírta, én birtam volna tovább is nélküle :lol:

Szecs, nálatok van játszóház? Mi elég sűrűn megyünk, főleg télen volt jó, amikor nem lehet játszóterezni. Mostanában ott is ebédel Vivi, így nem kell főznöm, csak vacsit.

Lívia, nem vagy az átlagnál vékonyabb? Esetleg emiatt gondolhatta a doki? Amúgy én sem értem, hiszen nem császárpárti, vagyis régen nem volt az.

KépKép
b_judyt

Judyt...nagyon örültem :evil:
Ennyi mentesség is nagy öröm volt :D

Lívia...szia :)
Én császárral szültem a dokinál...de természetesnek indult. De nekem ez az első babám..így nem tudok ez ügyben nyilatkozni. És Zsolti 3,7 kg-val született.
Az utolsó uh szerint 3,2 - 3,5 kg-ra volt saccolva...de mint köztudomású ezek a mérések csalókák.
Van az ismeretségi körömben aki 5 kg-s babust szült természetes úton...igaz, neki már a harmadik csöppség volt.

Én nem váltanék a helyedben...próbáld szerintem megbeszélni vele, hogy Te miért szeretnéd így...aztán majd az adott helyzet eldönti a kérdést.

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Judyt
A jogszabály mindenkire vonatkozik, csak ránk nem :evil:

Neked sem lesz könnyű :(

Vivinek - előre is
Kép

Timi
Zsoltinak holnapra
Kép

Szecs
Sajnálom a cukrot!

Ezt találtam:

"...a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4,0 - 5,0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6,0 mmol/l alatt van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7,0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések után két órás mérték pedig 11,1 mmol/l, vagy ennél magasabb. A vizeletben normális körülmények között cukor nem mutatható ki, cukorbetegségben viszont megjelenhet.

A jelenleg érvényes meghatározás szerint cukorbetegség akkor áll fenn, ha az éhgyomri vércukorérték ismételten 7,0 mmol/l vagy magasabb, és/vagy a cukorterhelés során a 120 perccel későbbi érték 11,1 mmol/l vagy magasabb. Ha az éhgyomorra mért vércukor 6,1 - 6,9 között van, azt károsodott éhgyomri vércukorértéknek nevezzük. Ha a cukorterhelés során a 120 perces érték 7,8 - 11,1 mmol/l között van, az a csökkent cukortolerancia. Ez a két eltérés még nem azonos a cukorbetegséggel, bár már fokozott érrendszeri rizikót jelentenek. Az ilyenkor bevezetett életmódváltozások hatására még van esély a cukorháztartás normalizálódására. Életmódrendszerünk kutatásai kimutatták, hogy szénhidrátszegény diétával sikeresen visszafordítható, visszaállítható a normál vércukorszint..."

Most nekem is magasabbak voltak az értékek, mint terhesség alatt... :roll:

Chessy
Remélem a vizsgák jól mennek.
Igen, mindketten hivatásosak vagyunk... :roll:

Petinek előre is
Kép

Szia Lívia!
DRUKK a tesónak és neked!!!+++

Tecsóban
Kép
Azt kiabálja: csúszok haza bébibogyó :lol:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Átlagnál vékonyabb, na az biztos nem :D kb 30 kiló plusz van rajtam (bár jól csinálom, nyúzott a fejem és ezért senki sem hiszi el ;))
Pont azon voltam ledöbbenve, hogy úgy mondta, mintha ez egy alaptézis lenne, hogy kb 4 kiló a határ egy sima, illetve egy problémás, nehéz szülés között, mindegy, hogy volt-e császáros előzmény. Meglepett ezzel, mert eddig nem ez jött le nekem sem, illetve amit hallottam róla, az alapján sem.
A császárpártiság meg, nem tudom, én sokáig meg voltam győződve róla, hogy ha ő azt mondta, hogy vágni kell, akkor tuti, hogy indokolt volt anno a fiammal, de azóta már nem tudom, mit gondoljak. Inkább arra hajlok, hogy az átszervezés óta nics akkora nagy szavuk a régi mávos dokiknak, és abszolút alárendelik magukat a kevésbé természetességre törekvő honvédos protokollnak. (csak gyorsan pontokban: hajnalban elfolyt a magzatvíz, fájások sehol, nyomták az oxyt, amire nem nagyon reagáltam, pár kóbor fájásom lett délutánig, mégcsak a 12 órát sem várták meg, 11 órával a víz után műtöttek, pedig a gyerek szuperül volt bent. Indokok között szerepelt a gyerek mérete is, hogy úgyis túl nagy, nem fogom bírni) Egy ideje meggyőződésemmé vált, hogy ez még nem lett volna lefutott játék, csak a protokoll miatt volt az egész, főleg, hogy azóta sok olyan szüléstörténetet ismertem meg, ami pont így indult, de több türelemmel sima szülés lett belőle.
Bár érthető, de szomorú, ha mindez csak azért van, mert félti a helyét (és gondolom, jogosan félti, bár szülő nő talán nincs sokkal kevesebb, de kórház igen, és gondolom, minden doki összeteheti a két kezét, ha tuti fix helye van egy kórházban, és nem kockáztatja) :(
danann

Ja, eztakartam még gyorsan linkelni diabétesz témában :)
danann

Lányok, aranyat értek! Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

KépKép
Kép
szecs

Az apróságoknak boldog születésnapot és névnapot kívánok!

Kép
judit70

Szia Lívia!
Bocsi, most csak gyorsan mert mennek kell altatni... :roll:

Nálam az első császár volt - Gulyás dokinál - farfekvés miatt, a másodikat természetes úton szerettem volna és végig maximálisan támogatta. Úgy alakult, hogy nem nála sikerült szülnöm - szabira kellett mennie - de a doki akinél végül szültem (Dr. Szabó Gergely), és az akkori ügyeletvezető (az ő nevét nem tudom, csak arra emlékszem, hogy idősebb volt), mindketten abszolút a természetes szülés mellett voltak. Sokszor nézték a heget a hegszakadás miatt, de a császár fel sem merült, de persze ehhez Peti ügyessége is kellett. Peti 3100 grammos lett és ügyes, gyors volt.

Kia,
köszönjük szépen!

Később még jövök...

Kép
Kép
chessy

Ripley,
6 és fél hónapos volt Peti, mikor hajlandó volt megkóstolni az almát. Addig rendszeresen kiköpte, kb. 5 hónapos kora után hetente egyszer megpróbáltam. Egyébként néha szörnyen csúnyán eszik, folyton köpköd és vigyorog hozzá. :roll: Nem nagyon tudom leszoktatni róla, élvezi a dolgot...én kevésbé, mert folyton kajás leszek tőle. :roll:

Lívia,
még annyi, hogy én sem váltanék a vége felé, szerintem nyitott és "laza" annyira a doki, hogy meg tudd vele beszélni a természetes szülést. Mikor én Petit szültem úgy tapasztaltam, hogy azok az orvosok akik velem foglalkoztak, mind a természetes szülést szorgalmazták. De egyébként sem gondolnám, hogy a császárt jobban "erőltetnék" ha nincs megfelelő indok, mert sokkal macerásabb (és persze ne felejtsük el, hogy egy komoly hasi műtét). De ezt Judyt biztos jobban tudja....

Judyt,
Vivinek sok boldog születésnapot!!!! :lol:

Timi,
többet biztos én sem vállalok be ennyi embert. :roll: :wink: Szerencsére nekünk van kertünk, így a gyerekek (és a fiatal apukák :lol: ) egész délután ott játszottak. Sok tulipánom nem maradt és a körtefáról is tört le ág, de ennél nagyobb bajom sose legyen.

Kép
Kép
chessy

Boldog születésnapot Vivinek és Petinek!

Már sokkal jobban van Zsolti...köszönöm a távtámogatásokat...éjjel már ma sem kellett porszívózni és reggel is kevesebb volt már, mint eddig. Remélem pár nap és rendbejön.

Köszönöm a köszöntéseket a nevében is :))

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Köszönjük!

Petibabának boldog születésnapot kívánunk!
Zsoltikának pedig boldog névnapot!

KépKép
b_judyt

Chessy, köszönöm a tapasztalatokat!
Sajnos azt sikerült már több helyről összeszedett infókból leszűrnöm, hogy ez a súly-dolog sajnos nagyon központi téma a dokiknál. Ha az én babám is csak 3 kiló körül lenne, fel sem merült volna semmi probléma, de olyan doki nagyon-nagyon kevés van, akinél a 4 kiló is normálisnak számít ilyen esetben :(
Csak azt nem értem én, miért gondolják, hogy manapság olyan sok nőnek a szervezete direkt, szuicid módon túl nagy babát növeszt, hogy veszélyeztesse magát is meg a babát is? Mert azért ha a statisztikákat nézzük, akkor bizony egyre több a nagyobb súlyú baba, ahogy a felnőttek is mind egyre nagyobbra nőnek, több és jobb minőségű amit eszünk, stb., teljesen természetes dolog ez. Az előző babával nem, most meg a terhességi diabátesz miatt diétázom, és mégis, ő is ekkorára nő, akkor talán ez nem túl nagy az én testemnek, ha direkt így csinálja, nem? Akkor miért kell azt hinni, hogy nem fgom tudni megszülni?
Á, mindegy, nem nyavajgok, csak néha annyira felbosszant és el is keserít, hogy az orvosok ennyire nem bíznak abban, hogy a testünk jól tudja a dolgát.
Remélem, hogy azért majd kellemesen fogok csalódni a dokiban, arra már trenírozom magam, hogy igenis mondjam meg neki, ha valamit nem akarok. Csak nem hív rám rendőrt a szülőszobán, ha ellenkezek vele :D
danann

Boldog 1. születésnapot kívánok Petinek!
És boldog 2. születésnapot kívánok Vivinek!

Örülök, hogy Zsolti jobban van és neki is boldog névnapot!

Szecs, mire válaszoltam volna diabét ügyben, már mindent megtudtál :)

Dannan, tudasd a dokival, hogy szeretnél hagyományos úton szülni, amennyire csak mód van rá.
Ha eljön az idő, lehet, hogy simán "csusszan ki" a baba :) . Ha esetleg úgy alakul, hogy császár, akkor az a te és a baba érdekében az. Flow :wink:

Kép

Kép
ripley

Ripley: "kicsusszan a baba", hát ez nem semmi. :lol: :lol: :lol: Akkor a szülés nem is nehéz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Minden apróságnak utólag is nagyon boldog szülinapot, illetve névnapot kívánunk!
Szerdára kaptam időpontot a diabetológushoz, vasárnap már el is hoztam a beutalót a kórházból. Majd mesélek!
Olvasgatlak titeket, csak közben kicsit azért dolgoznom kell :(

KépKép
Kép
szecs

Helloka,

A védőnő tanácsára Zalán kap gyümölcsöt. Az ilyen "zabagép" típusú babák :lol: kaphatnak már 6 hó előtt (67 cm, 8300 g :shock: ). Nagyon tetszik neki, habzsolná!

Kép

Kép
ripley

Kép Zalán basa

Kép

Kép
ripley

Gratulálok Ripley!

Gyönyörű baba :D És ezen a képen nem is tűnik olyan "basásnak". Sehol a pocak, vagy hurkácska???

KépKép
Kép
szecs

Ripley, cukiiiiiiiiiiiiiii!

babaimádó
Kép
babaimado

Ripley...Szerintem sem basa :) Teljesen jól kinéző majd féléves fiatalúr :D

Mi javulunk...de azért még használjuk a porszívót, de egyre kevesebbszer kell. Az éjszakák is egyre jobbak...de azért még pár nap biztos kell, mire teljesen rendbe jön Zsolti. Na meg én is...mert jól benyakaltam én is a vírust. A hétvége volt a legnehezebb...de túléltük :D

Judit...hogy vagy? Már egy héttel kevesebb :))

Kia...meggyógyult Levi? Elkezdted a munkát? :(

Többi pocak, hogy vagytok? :))) Aki nem pocak, remélem az is jól van :)

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

A nem túl megnyugtató ciános marokkói paprikáról jutott eszembe, hogy a hozzátáplálás megkezdésekor azért nagyon át kell gondolni, hogy az ember hol szerzi be az első gyümölcsöket/zöldségeket a picúrnak. Ripley, Timi, nektek van megbízható, bejáratott zöldségesetek a környékünkön?

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Vagyok, csak közben még dolgozom.

Timi,

hát igen 1 héttel kevesebb, most azon drukkolok, hogy még jövő keddig ne csörögjön a telefonom, mert akkor elvileg jó az eredmény. Azt mondták, hogy ha rossz az eredmény akkor 2 héten belül telcsi, ha jó akkor 1 hónap levél.
Van egy lány akivel mindig találkozom a vizsgálatoknál és képzeljétek el március 9.-én volt szurin és még mindig semmi eredmény. Hát szegény majd megőrül.

Replay

Zalán baba, nem basa, hanem egy gyömöszölni való tünemény:-)

Egyébként Zsolti baba képét is ha meglátom a vonalzón szintén ez jut eszembe. :-)

Babaim........ hogy vagytok? Eltüntél!

Kia!
Hogy megy a munka? Gondolom nem volt könnyű a kezdés!
Sok erőt hozzá!

Kép
judit70

Szecs...én nem tudok zöldségest. Igaz, én majdnem mindent a SPÁR-ban szoktam vásárolni...eddig még nem lett bajunk tőle.

A hozzátápláláshoz még nem tudom, hogy milyen módszert alkalmazzak...lehet, hogy érdemes elmenni hetente a piacra?
Vagy valószínűbb, hogy ráizzítom anyukámat...ő nyugdíjas...szeret piacolni (én útálok) :)))

De még nem foglalkozom ezzel őszintén szólva...én nagyon szeretném a 6 hónapot megvárni...bár Zsolti Zalánnál bő 2 kg-val könnyebb....ami furcsa, mert hosszra kb. ő is 65 cm körül van...és enni is eszik rendszeresen, jó étvágya van...de lehet, hogy többet van hason így jobban "lemozogja" :D :D

Judit...kitartás...mindjárt eltelik egy újabb hét :) Vizesedéssel hogy állsz? Javult valamennyit?

Timi
Kép
vt72

...a hurkákat takarja az előnyös ruházat :D :D !

Timi, örülök, hogy kezdtek kilábalni a vírusból. Most úgyis pocsék idő van, no séta :(
A hétvége nekünk is nehéz volt...Győző olyan akaratos és dacos, hogy kezdek elbizonytalanodni a liberális nevelési stílusunkat illetően... :?
Zöldség, gyümölcs Sparból vagy Anyósomtól (bionagyker beszerzés)

Judit70, nehéz a várakozás. de rendben lesz minden, meglátod. :)

Kép

Kép
ripley

Én is jelebn, csak olvasó ümódban. :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

Ripley, Timi köszi, kitartok! :-)
Így hogy közben dolgozom, próbálok nem arra gondolni, hanem arra, hogy mikor mozdul meg igazából ez a kis lusti baba!

Timi, a duzzadás lejjebb ment a múlthéten, ugyanis kedden volt a szurim és vasárnapig pihentem. Tegnap már jöttem dolgozni, bár 1 hét pihit írtak, de elég lazintos a munkahelyem.
Érdekes, hogy a bokám azért ugyanolyan hurkás volt, de viszont a lábfejemen látszottak újra az erek. Ezért arra gondolok, hogy a bokámon a dagadás a súly miatt alapból is lehet már.

Annyira próbálok lightosakat enni, de így is 8 kg-ot híztam eddig :-(

Pedig zöldeket, joghurtot is eszem nasi helyett.
Persze a Gulyás doki nem tudja a lábdagadást, azt mondta, hogy ha megvan az amnio eredménye, akkor hívjam, majd akkor mondom neki, hogy sajna ez van.!

Na, ennyit rólam!

Sziasztok, Duci-Juci :-)

Kép
judit70

Sziasztok!

Duci-Juci :lol: :lol: :lol:
Biztos minden oké lesz, már mi is izgatottan várjuk a híreket!

Nagggyon édes Zalán baba!!!
Vivi 5 hónaposan 9 és fél kg volt, úgyhogy Zalán nem annyira basa :D
A hozzátáplálást sem kell elsietni, Viv majdnem 8 hónapos volt, mire 1 étkezést kiváltottam gyümivel.

Vasárnap megvolt a nagy buli, szerkesztek képet.

KépKép
b_judyt

Kép Kép Kép

KépKép
b_judyt

Judyt, micsoda tűzijáték! Hasonlítotok egymásra. Minő véletlen... :)
Vivi is jó súlyban volt ezek szerint, biztos lehetett "gyurmázni" :D .

Kép

Kép
ripley

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?