Judyt, szerintem nem a hegtől tart, mert konkrétan úgy mondta, hogy 4-4,2 felett már ELEVE necces megszülni egy babát, sokkal nagyobb az esélye az elakadásnak, akárminek. Nekem ez fura volt, mert nem ilyennek ismertem meg.
Szecs, Tóth doktornő az azt hiszem, akiről jókat hallottam, de vele nem találkoztam.
Ami az értékeket illeti, általában 7 a felső határ, ha rendszeresen afölött mérsz, akkor adnak inzulint. Itt az volt a bajom, hogy volt 1-2 7.1es eredményem, és ahelyett, hogy tanácsokat adtak volna, hogy akkor mit egyek máshogy reggelire (csak reggel volt ilyen magas, de ez így szokott lenni terhes diabnál), azonnal befektettek profilt nézni, a kritikán aluli kórházi kaja + idegeskedés meg is tette a hatását (még 8 feletti értékem is lett bent, ami se előtte, se azóta nem volt), és persze akkor puff, inzulin. A másik helyen dietetikus is foglalkozik a kismamákkal, tanácsokat ad a táplálkozással kapcsolatban, pl én azt hittem, hogy ha egyszer a teljeskiőrlést ajánlják, akkor az a jobb, minél több egy kenyérben a tk liszt, és azt erőltettem. Aztán az ottani javaslatra kezdtem jobban variálni a kenyérrel, nekem a graham jött be a legjobban, attól voltak a legalacsonyabb értékeim (mondjuk 4,5-öt csak tízórai vagy uzsonna után tudtam mérni, reggeli azért 6 felett van mindig, de az még jó). És itt meg is mondták, hogy egyrészt kell kis idő, amíg beállsz a diétára, másrészt ha egyszer-egyszer megugrik 7 fölé az érték, az még nem tragikus, csak a lényeg, hogy rá kell jönni, mi volt az, ami okozta, és azt kerülni aztán. Máshol mindenhol tilos pl a tej reggelire, mert az tényleg olyan, hogy tipikusan nagyon felnyomja az értékeket, de itt megmondták, hogy van, akinek meg nem, szóval egyszer ki lehet próbálni, és ha nem gáz, akkor miért ne? (ismerek olyat, aki ha nem is tejet, de gyümölcsöt, ami szinén gyors felszívódású cukrot tartalmaz, azt pl ehetett reggelire, mert az ő szervezete úgy dolgozta fel, hogy nem emelte meg neki reggel sem a vércukrát. Én reggelire oda kell, figyeljek, de tízóraira pl a múltkor banánturmixot ittam, és rekordalacsony lett utána amit mértem, pedig ez is nagy mumus kombináció
) Nekem úgy tűnt, hogy az a mávos doktornő, akihez kerültem, az csak sablonokban tud gondolkodni, a margitban pedig sokkal jobban megy a személyre szabott gondozás. De mondom, másik dokinéni volt, és akihez te kerültél, arról jót hallottam valahol (bár semmi konkrétumot, csak hogy nagyon odafigyel a kismamáira).
Remélem, tényleg így van