Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi csajok!!Aranyosak vagytok! meló még mindig szuper és nagyon élvezem.Bár estére azért rendesen elfáradok.

Tigriske!
Ez mindkettőtöknek nehéz!!! Beszélgessetek- ez az egyetlen módja annak,hogy átvészeljétek ezt a nehéz időszakot (a későbbiek sem lesznek könnyebbek,csak teljesen mások) Egy idő után megszokja az ember maga körül a zajt,a káoszt és majd teljesen normálisnak tűnik ez az élet.
Még egy darabig el is fognak férni a járókába. De a habtapin kitárul előttük a világ!!!Most már látják a színeket,arcokat és sok minden érdekli őket.Ezeknek a pici babáknak a figyelme 1-2percre kötethető le ugyanazzal a dologgal,aztán váltani kell. Ezért jó,ha az ember sok dologgal körbetárazza magát és úgy kezd neki a szórakoztatásuknak.Ráadásul a habtapinak az az előnye,hogy te is kényelembe tudod helyezni magad rajta. Azért a járókába nem tudsz beülni melléjük. Márpedig most már fontos a lányoknak,hogy hallják a hangod és lássák az arcod. Nem???

Kép

Kép
edit73
 
 


Törpi!
Ma miután Oli összetörte az összes csokitojást (hátha kiscsibe van benne,mert az oviban valaki ezt mondta neki), kifacsarták a narancs levét (mert az uzsijuk fél narancs lett volna az oviban,ezt hazahozták) és összekenték vele a fél konyhát... Majdan anyósnál fellocsolták az egyik szobát az egyik kölnivel (kicsempészték a fürdőből a locsoló-kölnijüket és összespriccelték a bútorokat,szőnyeget,kárpitot,magukat). Ezek után az udvaron találtak vizet és az ő szavaikkal élve vízből és homokból "mocsadékot" készítettek. Ezzel tetőtől tapig kikenték magukat.Így ami rajtuk volt+ az előzőleg levetett kölni ruházat,egyből ment a mosógépbe,a gyerekek meg a kádba.
Most remélhetőleg már alszanak.

Kép

Kép
edit73
 
 


Törpi!
Gratula Mírának! Nagyon ügyike!!te meg készítheted az edzőcipődet! :wink:

Kép

Kép
edit73
 
 

 
 

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a bíztató szavakat, ma Matyi már sokkal jobban volt és az éjszaka is egész jól sikerült, mindketten csak egyszer ébredtek és 3/4 7-ig aludtunk, viszont "cserébe" Fanni ébredéskor annyira köhögött és sírt tőle, hogy felkavarodott a gyomra és először engem, majd a szőnyeget is lehányta. Hát, mit mondjak, rendesen beparáztam, hogy most meg még ez is, meg annyira sajnáltam szegényt, mert látszott rajta, hogy nem tudja, mi is történt vele. De aztán kialudta magát és utána vigyorgott és játszott egész nap. Olyan jó volt látni!

Edit,
még olvasni is sok volt a mai "csínytevéseket", azt hiszem, Neked birkatürelmed kell hogy legyen!

Tigriske,
hát, néha még kettővel is piszok nehéz, nem hogy hárommal! De ilyenkor tényleg nagy levegőt kell venni és csinálni tovább... én azt vettem észre, hogy bizonyos időszakonként jönnek a "túlélni-kell" napok, de aztán a mosolyuk és kezdetleges puszijaik mindenért kárpótolnak, szóval csak előre és kitartás!

Törpi,
Tieid eszik a natúr joghurtot? Nekünk egyenlőre nem nagyon jön be, még gyümivel keverve sem... És Ti még milyen tejterméket esztek? Túrót? Ha igen, hogyan? Tejalapú bébidesszertek?

Jó éjt mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Edit!
Bocsi, de röhögtem. És pontosan tudom, hogy ha az enyémek adták volna elő ugyanezt, sikítófrászt kaok a helyszínen. :oops: 8)

Móni!
Savanyított tejtermékekkel, tejes bébidesszertekkel már nyugodtan próbálkozhatsz. Sajt, túró is mehet, csak a "sima" tejjel kell vigyázni.

Boldog húsvétot mindenkinek!
vovanda
 
 


Vanda!
Köszi!!! :wink: Én se álltam messze a sikítófrásztól!!! :roll:
Aztán elolvastam 1-2ikres hsz-t.Ez mindig megnyugtat,hogy a gyerkeim is teljesen normálisak és még én se hülyültem (hogy mindezt eltűröm)

Móni!
Már megedződtem az évek alatt!!3-4év múlva te sem ismersz már magadra!!! :wink:

KELLEMES HÚSVÉTOT,SOK LOCSOLÓT,A FIÚKNAK MEG SOK PIROS TOJÁST KÍVÁNOK!!!

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit: :lol: bocsi! Én is jól szórakoztam! És tuti agyvérzést kaptam volna.

Tegnap mentem a patikába a szokásos tápszerért, erre közli a patikus, hogy már új a tápszerünk és drágább lett. :twisted: Hurrá! :twisted: Mindezt 3 betűért, mert más a doboza. Most jött el az idő, hogy áttérjünk a DM-es tápra. Csak nem üti ki őket a HA-s után.

Törpi: gratulálok Mírának! Ügyes kislány!

Nálunk pedig Alexa átfordult tegnap a nagy fürdés előtti pucér vígasságban hátról hasra és a kezét is kiszedte maga alól ügyesen, aztán visszafordult. :shock: így néztünk!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Edit!
A lányom ma reggel kétszer majdnem magára borította a ruhaszárítót. És nekiveselkedett harmadszor is... :twisted:

Timi!
Ha nincs tejallergia a családban, akkor nyugodtan mehet a sima táp, nem kell HA-s. A sima amúgy is sokkal finomabb. :wink:

Mira meg Alexa nagyon ügyesek, nálatok is véget ér a jó világ! :lol: (mármint az a korszak, amikor lerakod valahova a gyereket és ott marad).
vovanda
 
 


Kellemes húsvétot!!

Én napközben általában egyedül vagyok, mondjuk a heti 7 napból 5öt biztos és akkor ehhez jön hozzá a férjem szenvedélye a szörf, mert ha fúj a szél, akkor nincs az az Isten, aki itthon tartsa.
+ Általában 3-4 napot éjszakázik.
Mondjuk ő soha nem kelt éjszaka, bár nem is volt rá szükség.
Viszont sokat játszik velük és ő fürdet.

Én a hozzátápit rögtön a pürével kezdtem. Bár lassan 2 hónapja eszegetünk, de nem jutunk egyről a kettőre, főleg Jázminnal nem. Bár tegnap kb. 80 gyümit megevett, de előtte 3 napig semmit.
És most Flóra is beteg, így nem is erőltetem nekik. Majd csak belejövünk, de addig nem kezdek el újabb dolgokat adni nekik - amiket már 7 hótól lehetne.

Rana: nekünk is volt olyan időszakunk amikor Jázmin még a kezemben is üvöltőt és fél óra ringatás után aludta csak el, mire pont kelt Flóra. Hát igen, van ilyen én már nem "foglalkoztam vele" - tudtam, hogy nem éhes, tiszta a pelusa... a kezemben volt simogattam, úgy járkáltunk ő üvöltőt, de szép lassan elaludt. De hozzáteszem, 2 hétre rá kijött 2 foga!

Le a kalappal, hogy 3 babával is így bírod! Nekem az elején a 2ő is sok volt, de szerintem ahogy nagyobbak, úgy lesz könnyebb.

t-pk
 
 


Sziasztok!

Hű,asszem őszülős topicnak is át lehet nevezni majd minket :lol: Ahogy nőnek,úgy lesz egyre fehérebb a hajunk :shock:

Timi,nagyon ügyesek vagytok az átfordulással.Nekem már a pelenkázás is egy tórtúra,valami nagyon izgi kell a kezükbe,hogy ne forogjanak ki közben :lol:

T-pk,gyógypuszik mennek a csajoknak!Ja,néha én is kiakadok,egyszer izlik,másnap nem.Nálunk Noémi a nehezebb eset,bár ugye a főzelék evés titkára rájöttem,hogy csak nagyon melegen jó,így kb nyolcszor kell újramelegíteni.Ma próbáltuk a zöldborsópürét,tettem bele csirkehusit is,hát nem aratott sikert.Múltkor a spenót sem.Ami ízlett nekik,az én általam gyártott cukkini csirkehússal,meg üvegesben a sütőtök csirkehusival,de abból is a kecskeméti és az univer.A nestlé az nem.És ha főzöm a sütőtököt,akkor jó,ha sütöm,akkor nem :roll: Bio sárgarépát is csinálok nekik,csak husival eszik meg.Hol jobban,hol kevésbé.

Én is vettem natúr joghurtot,de még nem adtam.A danon activíát lehet? :roll:

És aki ad cebion cseppet,hogy adjátok?Piszok savanyú :twisted:

Tényleg,Kata jól eltűnt :roll:

Törpi,a csajok lassan már ehetik amit ti,nem?Vagy még a darabosat nem eszik? :roll:

Vettem kölesgolyót,ezt csak úgy adjam oda nekik?Nem fulladnak meg tőle?Vagy még várjak?
Vendég
 


Lpemóni,szegénykém.Nálunk is volt ilyen,Noémi hányt ki mindent,amikor a nurofent be akartam adni.Elég rémisztő tud lenni.
Vendég
 


Vanda: nincs tejallergia a családban szerencsére, úgyhogy meg fogjuk próbálni. Ja, vége a nyugalomnak!

Alexa nagyon beindult fejlődés-ügyileg, hason fekve emeli a fenekét úgy, hogy az egyik térdét igyekszik maga alá húzni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Mi is tanulunk mászni!: Flóra mindkét lábát maga alá húzza, közben könyököl és löki magát...ja és persze nevet hozzá :lol:

Már Jázmin is gyakorolta ma...

t-pk
 
 


Sziasztok!

Minden forgolódó-mászó-mocorgó babának nagy-nagy gratula!!! Szépen fejlődtök!!!

T-pk!
Ahogy nőnek,nem lesz könnyebb. (ugaz a mondás: kis gyerek....) Csak másképp lesz nehéz. Most úgy érzed,hogy mennyivel könnyebb lenne,ha megmondanák,mi a bajuk,miért sírnak... 3-4 év múlva meg azért rimánkodsz,hogy bárcsak kicsit csöndben lennének!!! :roll: :wink: :wink: :wink: :lol:
De az összes gondot,rosszaságukat el lehet feljeteni,amikor odabújnak hozzám és egymást túllicitálva mondják,hogy úgy szeretlek,anya!!!!! Most kicsit kiélezzük a helyzetet (nem ilyen kutyaütők a gyerekeink),de mindent egybevéve se cserélnék sose az 1 gyerekesekkel. Még mindig életem legnagyobb csodájának tartom a 4fiam!!!!

Nyulasz!
Először felezd el a kölesgolyót! Egyszerre csak 1-1-t adj mindegyik babónak és győzödj meg róla,hogy lenyelte-e. Nem fog megfulladni tőle,max. feltapad a felső szájpadlására,ami zavaró lehet.

Timi!
Tápszer :shock: Már anno is horror ára volt. Nekünk havi 20e ft elment rá,mert mi nem kaphattunk csak ha-st,később meg csak szója-alapú tápot.

Vanda!
Akkor a kishölgy a tesó nyomdokaiba lépett!!! :lol: Tanulékony!!! Az milyen buli lesz,ha összefognak a nagytesóval és hármasban agyalnak majd ki csínytevést. :D

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit!
nincsenek illúzióim... Már néha úgy röhögnek együtt, mint három összeesküvő. :D
vovanda
 
 


Én úgy gondolom, hogy most sokkal könnyebb a lányokkal, mint 2 hónappal ezelőtt például. Persze ez nem jelenti azt, hogy mondjuk, amikor elindulnak...kétfelé...akkor is könnyebb lesz, mint most.
De most 2 kis angyalkám van...

t-pk
 
 


Sziasztok!

Először is mindekinek Boldog Húsvétot kívánok!

Remélem a mi megpróbáltatásaink hamarosan véget érnek, Matyi már teljesen jól van, csak kicsit köhög, Fanni viszont tegnap tetőzött, sztünk nagyon fáj a torka, úgyhogy kénytelenek voltunk bevetni az antibiotikumot.

Nyulasz,
mi régóta szedünk Cebiont, én a reggeli tápszeres üvegükbe csepegtetek 6 cseppet nekik fejenként. Igen, a hányás elég rémisztő volt, de közben beszéltem többekkel és kiderült, hogy a babák csak így tudnak a slejmtől megszabadulni... Pelenkázás :-) Én már nem tudok mit kitalálni, mi közelharcot vívunk minden alkalommal főleg Matyival, és csak bíztatlak, csak rosszabb lesz, nálunk már az öltözés is nagy-nagy nehézségek árán megy csak, reggelente kb. fél órát kergetem őket a szobában, mire teljesen elkészülünk.

Timi,
mi kb. 10 doboz HA-s tápszert eszünk havonta :-(

Vanda,
köszi a kajás tanácsokat. Valószínűleg nem múlt héten kellett volna próbálkoznom a joghurttal, beteg gyerekekkel.... Majd a jövő héten újabb próbát teszünk, de akkor a tejes desszerteket már adom nekik. Kenyeret mennyire ehetnek már? Mert mi zsemlehéjat már majszolunk egy ideje, remélem nem csinálok rosszat vele!

T-pk,
jobbulást és sok gyógypuszit Nektek!

Edit,
biztos igazad van, már most is egyre több dolgot engedek meg nekik, csak néha egy kicsit csend legyen :-)

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Nyulasz: pelenkázás gyanús, hogy nálunk is úgy lesz, már most megy a forgolódás, na meg minden pelenkázás alkalmával lerámolnak mindent, amit érnek.

Lpemoni: nálunk 11-12 doboz fogy. :( Minden este már 180 vízből csinálok nekik és az utolsó cseppig benyelik. Nap közben persze kevesebb, de így is nagyon sok, hogy gyakorlatilag még minden evésre tápszert esznek.

Ma uzsira HA-s tejpépet kaptak és csodák csodájára Hanga szereti és szépen kanalaztunk. :D

Betegeknek jobbulást!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Móni!
Nyugodtan rágcsálhatnak, ekünk a kenyérhéj fogzáskor is nagyon bejött, csak győzzél porszívózni utána. :-)
vovanda
 
 


Nyulasz!

Én egy kanál tápiba teszem bele a 2 csepp maltofer és a 2 csepp cebiont. Nekem szépen megeszik.

Kép
tigriske1978
 
 


Edit, Vanda! Elővettem a habtápit, rátettem a szőnyegre, arra egy takarót és elővettem a kölcsön játszóíveket. Mindez most a szoba közepén hever. :-) A csajok csak akkor vannak el rajta, ha én is ott vagyok, de nagyon jól szórakozunk.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Lpemóni,esetleg tantum verdét nem próbáltátok torokfájásra?Nekünk most Balázs kapta,mert elég piros volt szerdán a torka,mikor itt volt dokibácsi.Jobbulást nekik!
Ja,öltözködés se egyszerű :lol:

Timi,akartam mondani,hogy nálunk is nagyon megy a tejpép,meg a sinlac,ezekkel sikerült a kanalazást megszerettetni Noémivel.Balázsnak mindegy,csak kaja legyen :lol: Esetleg a gyümit is megpróbálhatod abba keverni.Tegnap csak őszibarackot kaptak,mi is tettünk el a fagyasztóba tavaly,de elég savanyú.Eddig turmixoltam hozzá banánt,úgy jobb,de tegnap simán kapták.Valamennyit ettek,de nagyon fanyalogtak,végül egy kis sinlaccal megbolondítottam,és úgy lecsúszott.

T-pk,Flóra édes lehet :D
Én is úgy gondolom,most könnyebb velük,mint pár hónapja,jó,hogy végre eljátszanak,meg én is jól meg tudom őket dögönyözni,és a közös bolondozást is úgy élvezik. :D

Edit,köszi,akkor felezem nekik a golyót.
Nekem egy dolog hiányzik csak,amit 1 gyerekesek meg tudnak tenni,hogy viszik magukkal mindenhova a gyereket.Lehet én vagyok a béna,de nem merem bevállalni,hogy elinduljak velük autóval vásárolni.Már az is tortúra,mire mindkettőt megetetem,átplenkázom,felöltöztetem,és lehordom a babakocsiba,egy csomó idő elmegy vele.Persze gondolom majd ez jobb lesz.Persze van amit az 1 gyerekes nem él át,mondjuk azt a kötődést,ami köztük van,amikor egymással szemben repülőznek,és röhögnek a másikon,hát az felér mindennel.
Vendég
 


Tigriske,köszi neked is.
Ja,majd ha felfedezik jobban egymást,akkor ki tudod magad vonni a játékból.Legalábbis én így tapasztaltam.
Vendég
 


Ja,és szeretnék dicsekedni kicsit,már harmadik este,hogy még ébren tesszük őket az ágyukba,kicsit még játszanak,aztán egyszercsak csönd...és megyek betakarni őket.El se hiszem,hogy így megy.Nappal még nem,de egyenlőre ezzel is boldog vagyok :D
Vendég
 


Ú, gratulálok az "egyedül" altatáshoz!!

Én csak nézek, hogy a ti gyerekeitek mennyit esznek, főleg tápszerből, nekem soha nem ettek még 200at sem, de általában Flóra 100-140 között szopik, Jázmin 100 körül. Ezért nem híznak a kis Drágáim.

Én se nagyon mernék velük vásárolni menni, bár az elmúlt 1 hétben szinte minden nap lementünk a Balcsi partra sétálni velük!

t-pk
 
 


Mostanában többször is olvasok a Cebion cseppről Mi ez tulajdonképpen?
Mennyi idős kórtól lehet és érdemes?

t-pk
 
 


Cebion csepp az C vitamin, nekünk a vas felszívódásához kell.

Kép
tigriske1978
 
 


T-pk,hú,akkor megnyugodtam,enyém kiscsaj is 100 körül eszik.Na,mostanában néha lecsúszik 150,de ez max egy nap egyszer.Viszont főzelékből megeszi a 150-et,szinte mindig :roll:
És a balcsipartra kocsival mentek?Vagy gyalog?Nagyon irigy,hogy ilyen közel vagytok...emlékszem mikor megvetted a hartant,akkor üresen tologattad ott :lol:
Ti mennyik vagytok súlyra?

Ja,c-vitamin...de milyen íze van :shock: :x
Vendég
 


Tigriske!
Legalább nem üvöltenek, ez már mindenképpen haladás!

T-pk!
Enyémek is max. 200 ml-t nyomnak.

Csajok!
Vashoz folsav is jár!!!
vovanda
 
 


És ti adtok cebion-t vagy más vitamint? Persze "csak úgy" gondolom és nem orvosi utasításra.

Mi kocsival megyünk le Almádiba és ott kivesszük az iciri-piciri babakocsinkat :? és akkor sétálunk velük.

Jázmin ~6700-6800 Flóra ~7400 körül van

t-pk
 
 


Nyulasz: köszi a tippet, majd megpróbálom belecsempészni Hangának a gyümit, mert egyenlőre a barack sem jött be sem simán, sem almával (üveges). Alexa viszont ezt is szereti, bár eleinte volt fintorgás. :D Nálunk mindennapos a séta és főként egyedül megyek velük. Ma Anyuékhoz is egyedül autókáztunk le. Vásárolni azért nem mernék velük menni, bár a mindennapi sétánál útba szoktuk ejteni a tejest, gyógyszertárt, postát. Alig várom a jó időt, mert akkor sokszor csak bedobom őket a kocsiba, irány a Velencei-tó és a nagy séták.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok! kedves bp-i ikresek! Gondban vagyok, mert a dokim, akinél az előzőket szültem, már nem vezet szülést. most augusztusra várok ikreket, és olyan dokit keresnék, aki alkalmasint hagy szülni, s csak akkor folyamodik császárhoz, ha elengedhetetlen. Sajnos egyre gyakrabban minden ok nélkül császároznak, főként ikreknél, sokszor még a szülés megindulását sem várják meg, ha eljut a 37. hétig, kikapják őket. Én az ikreimet 39.héten szültem, normál úton. Persze elfogadom, és jó a császár, ha kell, csak azt hiszem nem mindegy ki mondja, hogy kell. Ezenkívül az is érdekelne, hogy titeket befektettek-e, ha igen, milyen okkal, mert most az a protokoll, h ikreseket mindenképp befektetik. ezt én múltkor, dokimnak hála, szintén megúsztam!
egyelőre minden megoldás érdekel. Én É-Budán lakom, nyilván jó, ha közel van, de azlért ez nem perdöntő. Köszi:Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Tigriske!
Sajnos,ez egy ilyen és nagyon hosszú időszak (lesz). Ha ébren vannak,nem lehet őket egyedül hagyni. Legalábbis az enyémek nagyon igényelték,hogy lássanak.Nagyon nehéz (lesz),mert egyre többet vannak/lesznek ébren.Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb dolgot tudsz majd mellettük megcsinálni. Én erre úgy reagáltam,hogy a házi munkát redukáltam. Értsd ezen,hogy sona nincs tökéletes rend,tisztaság,mindig van vasalatlan ruha stb.
Örülök,hogy a habtapin legalább csend van!!!

Nyuszi!
Később jobb lesz!!! Bár én még most is csak ritkán megyek mindhárommal vásárolni,postára,ügyet intézni stb. Ennek egyetlen oka van: szinta sosincs olyan,hogy mindháromnak elég türelme legyen a várakozáshoz.

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Bocsa az eltűnésért :( Alig van szusszanásnyi időm. Most is az alvástól vonom meg, ami ugye nem jó, mert kevés van abból is.

Szóval gyors helyzetjelentek, csak hogy tudjátok élünk, és remélem hamarosan aktív olvasó is tudok lenni. Sajnos az most nem megy. :(

Srácok úgy tűnik meggyógyultak. Bálint után ugye Gergő is hörghurutos lett, és kapta Bálint gyógyszereit. Kicsit néha még szívom az orrukat, de már jól vannak. Mindenesetre egy biztos, többemberes babák mindketten. Általában úgy telik a nap, hogy alig alszanak napközben, csak kb 20-30 perceket, de azt is jobbára felváltva. Inkább csak karban vannak el, bár néha már elüldögélnek a pihiszékben is (amiből tán még nem írtam, de beszereztem jó áron egy használtat, hogy legyen mindkettőjüknek). Nem igazán tudok semmit csinálni tőlük, sajnos a lányokat se tudom ellátni, nem hogy magamat. Ahogy kaját látok, csak tömöm magamba, hogy ne legyen gond a tejtermeléssel, és ha tehetem iszok vizet, vagy szopis teát.
Két napja adtam nekik pótlást fürcsi előtt. Ezt elsősorban csak azért, mert úgy éreztem, estére mindig laposabb a cicim, és két nappal a tápi kezdet előtt sírtak lefekvéskor. (Bár lehet a csoki volt a ludas, amit mostanság előszeretettel zabálok, azaz zabáltam, mert most próbálok nem enni!) Mindenesetre megnyugtatott, hogy jókat kajoltak tápiból, de most meg azért vagyok fent, mert tök megtelt a cicim, és fejni is kellett, pedig mindketten egy ciciből szopiztak annyi összejött. Lehet hogy csak kevés pótlást adok fürcsi előtt, és aztán fürcsi után cicit, mert azon altatom el őket! Hm, Gergő már lehet megint éhes :D
Amúgy furcsa dolgok történtek megint, mert Bálint egy hete kb hasonló pirosodási-dagadási tüneteket produkált, mint Gergő, mikor kórházba vittük. De kb 3 óra múlva semmi nyoma sem volt. Aztán tegnap éjjel Gergő bal mutatóujja dagadt és vörösödött be, de az is két óra alatt eltűnt. Még mindig elég bűzöset és zöldet kakil néha... Tanácstalan vagyok, hogy ezzel most mit is kezdjek. Hisz a székletété a kórházban is nézték, és mindent rendben találtak. Volt vérvétel, vizelet tenyésztés. Szóval ha nagy gond lett volna, látták volna. De a bőrgyógyász is csak annyit mondott hogy vírusos infectio, azaz hogy viralis eredetű volt a kiütés. De milyen vírus az, ami egy hónap alatt még nem ment ki a szervezetükből?
Amúgy helyesek. Rengeteget mosolyognak. Sokat igénylik a foglalkozást, meg hogy csak dumáljunk velük. Szépen gagyarásznak, és ha hasra vágom őket, akkor már egyik oldalra eldőlnek. Hátról még nem akarnak oldalra mocorogni, de néha próbálom tanítani őket.
Ami meg az időt illeti. Johanna kifejezetten hisztis az utóbbi időben. Nagyon nehéz bírni vele. Mindenért sikítozik, és visít, ha nem az van, amit ő akar. Még mindig nem szobatiszta, és sajnos a hajlandóság sincs meg benne, hogy bilibe végezze a dolgát. A nagyodolgát legalábbis egyáltalán nem. Pisi miatt néha ha nincs rajta ruha szól. Szeptembertől ovis lesz, de se szoba tiszta, se nem olyan szépen beszél, hogy megértethetné magát. Lehet hogy nem tudom még vinni egy darabig :( Ráadásul új ovit is kell keresni, mert Vera csoportja nagyon "színessé" vált és nem szeretném, ha ilyen barátokkal állítana be. Mivel meg hát gyerek, nála nincs különbség, de nekem a hátamon felállt a szőr, mikor egy falunapi rendezvényen egy idegen kis "színes" egyéniség kezét fogta és rángatta, hogy tartson kis családunkkal :shock: :shock: :shock: Jobb kerülni az ilyen helyzetet, hát így oldom meg!
Pedig annyira jó lenne vinni oviba, mert nagyon hiányzik neki a társaság. Mármint a vele egykorúak társasága. És hát jó lenne, ha tanulna sok dolgot, és kikreatívkodná magát az oviban. Mert Johitól annyi mindent nem lehet csinálni.
A mosás és a hajtogatás meg már az agyamra megy. Épp hogy kiürítem a szennyestartót, máris tele újra. Rémes! A mosatlannal is hasonló a helyzet, bár azt nem annyira esik nehezemre karban tartani. Valahogy a ruhák pakolgatása nehezemre esik!

Sokat gondolok amúgy rátok. És jó lenne jönni, olvasni a küzdelmeket, de nem megy! Próbálok jönni ahogy tudok, de kevés idő jut rám - sajna még a fürdést és evést is nehézkes megoldanom, ez pedig egyszerűen luxus :(

CUPP

Kata
labkat
 
 


Még képeket akartam dobni, mert olyan helyesek amiket ti is felraktatok! Minden baba nagyon édes :)



Kép Bálint vigyorog Kép Gergő vigyorog Kép Vera Bálintot altatta Kép Huncut hisztérikánk :D

Ja és köszi a kutacsos hszeket!

cupp

Kata
labkat
 
 


sziasztok, a juliusiból jövök,ha valakit érdekel szép,márkás nem bálás ruci olcsón,200-600ft-ig irjon privit és küldöm az albumot!!
izelitő:
http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... bumVegyes#

bocsi a zavarásért :oops: :oops:

bibar
 
 


Sziasztok!

Tpk,én adok nekik cebiont,nekem a dokim mondta,de ugye mi most betegek voltunk február óta.
Akkor Jázmin kb mint Noémi.Csak nálunk nagyon látványos a külömbség,és ugye akaratlanul is hasonlítgat az ember,Balázs nettó 9.5 kiló :roll:
Ja,hogy kocsival...na de akkor is jó közel :D

Timi,babakocsizni mi is megyünk minden nap.Bár mindig variálok,hogy mikor lenne jobb,mert szeretném,ha már nézelődnének,és nem aludnának közben...de Balázst végig böködnöm kell,hogy ugye nem alszol még? :lol: Na,velencei tó tőlünk is csak fél óra autóval,majd biztos nyáron bevállalok velük néhány utat :D Majd összedumálunk :wink:

Claire,én sajnos nem tudok orvosügyileg segíteni,bár nem volt semmi gondom,nem kellett befeküdnöm,és 38.hétre volt a programozott csaszi kiírva,de valahogy nem éreztem túl nagy törődést :roll: pedig unokatesóm jó barátja a doki,szóval még protekciósan is megfordult a fejemben a váltás.Nekem azt mondta a dokim,hogy 38.hét után már azért nem várnak,mert nagyon kicsi benn a hely,és ilyenkor már jobb kinn,mert benn már csak a hízás lenne a dolguk.Mondjuk ettől függetlenül 37+1-en toxémia miatt megvolt a csaszi.De van a Péterfy kórházban egy doki,voltam nála 2x,nekem nagyon szimpi volt,ő csodálkozott,hogy miért lesz csaszi,szerinte nem lenne nehéz szülésem.Ez pár nappal csaszi elött volt.Egy arab orvos,de az a szívvel-lélekkel csinálós,pörgős,mosolygós.Dr Kiaras a neve,esetleg ha nem találsz,akkor kérdezz utána.
Ja,és a képen a négy gyerkőc is tied? :roll: Nekem ikreknek tűnnek :shock: Esetleg elmondod hogy is van? :lol:

Kata,hát el tudom képzelni,hogy mennyirenem marad időd magadra :roll: illetve nem tudom elképzelni,nekem még így a kettővel is sokszor szalad a lakás...pedig ők egész jól elvannak a karámban,és alszanak is napközben 2x 1-1.5 órát.Ebben a korban még nálunk is káosz volt evés és alvás ügyileg.Aztán egyszer elkezdtem írni,hogy hogyan alszanak,és elkezdtem figyelni,hogy kb 2-2.5 órát ébren legyenek,mert akkor utána nagyot aludtak mindig.Most kb 3 órát vannak ébren,aztán szunya.Sajnálom,hogy a lányokra kevés időd jut,biztos nehéz nekik is most ez miatt...ha már nőnekkicsit a fiúk,akkor már jobban ellesznek nélküled,meg a lányok is tudnak velük jobban játszani,biztos javulni fog a helyzet.Gondolom :roll: És nagyon szépek vagytok,fiúk is lányok is :wink:

Edit,hát gondolom a türelem, a várakozás nem egyszerű.Talán egy bevásárlás izgalmasabb,mint a postán sorba állás :lol: Persze neked is 4 gyereket összehangolni :shock: Nem is értem mit panaszkodok itt két gyerekkel :lol:

Rana,Apa még otthon?Vagy már egyedül?
Vendég
 


Claire, írtam privit!

t-pk
 
 


Sziasztok!

Most tudok írni egy kicsit, bár épp öt gyerekem van - tesómék kislánya is itt van, ő Verával egy idős! Srácok alszanak a hideg szobában a nyitott ablak előtt, babakocsiban. A lányok meg így egész jól elvannak. Nem egymást gyepálják az enyéim...

VANDA: köszi a privit. Azt ötöltem én is ki, amit írtál. Nem erőltetem Johinál a szobatisztaságot. Valahol olvastam is, hogy a középső gyereknek a legrosszabb, mert míg az első eleinte sok figyelmet kap, a középsőnek ebből alig-alig jut. Lehet hogy nem is véletlen, hogy most épp ilyen nehéz vele! Vera is pikk-pakk leszokott a pelusról, gondolom neki is eljön az ideje, csak még nem most.

NYUSZI: köszi az ötletet. Már én is fontolgattam, hogy írogatom mikor esznek, és mennyi idők telnek el közötte. Bár éjjel ezt nem tudom nyilván tartani, de úgy tűnik jobban alszanak már éjjel is! Igazán már elkezdett kialakulni valamiféle napirend, mielőtt betegek lettünk, de hát az teljesen visszavetette őket. Most talán majd megint rendeződik, hogy már jól vannak!

Szép napot mindenkinek!

Kata
labkat
 
 


Rota elleni oltásról vélemények?
Tényleg 17 ezer Ft-ba kerül darabja? És mindenkinek 2 db kell?

Kép
tigriske1978
 
 


Kata! Én a jegyzeteim nélkül elvesznék. Halkan súgom meg még néha így is. Most pl a jegyzetből tűnt fel, hogy Kata több napja nem kakilt, úgyhogy gyorsan egy kis kamilatea és már jól is van. Mivel nem mindig én pelenkázom vagy etetem őket nem tudom, hogy mire hogy reagálnak ezért a mi füzetünkbe gyerekenként benne van, hogy mikor ettek és mennyit, mikor volt széklet, milyen vitamint, gyógyszert adtam nekik és milyen volt a hangulatuk és aludtak-e. Ebből látom pl, hogy kell-e emelni a kajaadagon, vagy túl pörögte valamelyik magát.
Mellékeltem hátha átalakítva tudod használni. Nekem ez van sok példányban kinyomtatva és összefűzve.

1270544536.2712.xls

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske!
Rotát a mi doki nénink szerint nem érdemes beadatni, mert nem véd valamennyi vírustörsz ellen. Magyarán: ami ellen nem véd az oltás, azt még bátran elkaphatjátok. Halkan jegyzem meg. nekünk már volt rotánk, nem volt gáz, a kórházasdi ritkán játszik.
árakat így nem tudok.
vovanda
 
 


A Rota tényleg drága: gyerekenként 2 db kell ...

t-pk
 
 


Mi sem adattunk rotát,pont azért,amit Vanda írt.

Tigriske,nem semmi táblázat :shock: De tényleg írni kell,mert máshogy követhetetlen három törpénél.Mi csak az evést írtuk,mikor és mennyit,aztán amikor két napig nem volt Balázsnak kaki,akkor azt egy x-el jelöltük az evés után,ha volt.
Most már ugye nem kell,mert össze vannak hangolva,kaki meg többször is egy nap.

Ja,és ha kiköpi a gyerek a rota elleni szert,akkor köpött egy jó drágát :shock:
Vendég
 


Mi beadattuk..

t-pk
 
 


Nyulasz: okés, majd összebeszélünk. :wink: Szegény Balázst nem hagyod szunyálni a jó kis levegőn! :D Nálunk ez úgy van, hogy evés után babakocsiba be, kb. 1,5-2 órát csavargunk, ebből 3/4-1 órát alszik Alexa, Hanga meg az elejétől a végéig.

Tigriske: Rota tényleg annyi és 2 kell. Mi sem adattuk.

Képzeljétek, ma 9-kor keltenem kellett őket! Lehet, hogy a Chamomillától alszanak ekkorákat? Pár napja adom nekik. Azért a 12 óra alvás sokallom egy kicsit. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok, nem tom mennyi időm van, ami eszembe jut...

Tigris, Rota ár igaz, gyerekenként kétszer 17.000, plusz valahol felszámoltak valami beadási díjat is, ami egy rohadt aljas dolog, így majd 20e-re rúg. Én is az ára miatt hagytam ki, ill. a dokim hasonló véleményen volt, mint Vandáé. A táblázathoz egy nagy-nagy gratula!!! Nekem kettőnél is írni kellett mindent, mert sokszor arra sem emlékeztem, kit melyik ciciből szoptattam utoljára. A kakikban is sokat segített. Na de ez a tábla egy profi dolog az én kis firkálmányomhoz képest! :wink:

Nyuszi, nem hajlandók elfogadni a darabos kaját. Hihetetlenek. A babán megy még összenyomkodva, de ha darab marad a krumpliban, már meg akarnak fulladni. Pénteken darabos üveges kaját akartam nekik adni, hát a 2. kanál után úgy ahogy volt, kiköpködték. Turmixolhattam össze, úgy bezabálták. :? Mivel az enyémek nem jó evők én már leszoktam a kiflicsücsökről (amivel esetleg meg tudnák tanulni a darabos kajálást), és a DM-ben kapható bulátát adom nekik. A kölesgolyó mellett van a polcon :lol: . Az ilyen hosszúkás és könnyebben megfogható, farigcsálni tudja a fogával azt is. Tömik magukba. Míra fél perc alatt pusztít el egyet, Emma nyámmog rajta egy ideig.
Ja és én úgy szoktam sétálni indulni velük, hogy alvásidő előtt egy órával. Addig nézelődnek, míg van kedvük, aztán ha bealszanak sem gond, sokat nem csúszunk. Max korábban ébrednek a délutáni alvásból, így könnyebben bealszanak este.
Minden elismerésem az egyedül alváshoz. Iszonyat jók vagytok!!!!!

Olvasva Katát asszem kicsit korai azon elképzelésem, hogy nyár vége felé megpróbálkozom a lányok szobatisztaságra nevelésével :oops: Gondoltam kiengedem őket az udvarra, aztán vagy összejön, vagy nem. Nem kellene? De két és fél évesen nekiállni meg olyan későnek tűnik nekem. :?

Labkat, gyönyörű gyerekeid vannak. Még ha kicsit most nehéz is velük. Én sógornőmnél nézem végig a nagyobbik csajszi hisztérikus viselkedését az öcsi születése óta. Még a cumira is visszaszokott a lányka :? Baromi nehéz lehet :( Remélem a tapasztaltak tudnak itt Neked jótanácsokkal segíteni.

Edit, elnézésedet kérem, de én is jókat kacarásztam. Apa is olvasott, ő kevésbé. Az ő fején a riadalmat láttam. Próbáltam nyugtatni, hogy Nálad nem kettő van :roll: Nem semmi felfogással élsz. Nyugtass meg, hogy ez szép lassan a gyerekek mellett, az ő hatásukra alakult ki, és nem ilyennek születtél.

Vanda, hát akkor szerencsére Rékát sem kell visszavinned a Kaáli-ba reklamációval.
Ja, és nem tudom írtam-e már, de Emma a Babylove-os tápszerért sem rajong. Illetve elég nehezen diktálok bele 150-200ml-t lefekvés előtt. Nem tudom mi az oka, vacsi 6-kor van, fürdés utáni tápi meg fél 9-kor. Nem olyan sűrű, meg hát az a tápszer meg annyira már nem is laktathatja őket. Másra nem tudok tippelni, csak hogy nem szereti. Mi a fenét tegyek? Anélkül mégse tehetem le. Míra bezzeg majd szét üvölti a házat, ha nem kapja meg pancsolás után azonnal, mert hát véletlenül forró még, és hűteni kell.

Holnap bőrgyógyászhoz megyünk. Míra lábán hatalmas kiterjedésű - mások szerint ekcéma - piros bőrkiütés van. Másfél hete kezdődött kis területen, bíztam benne, hogy elmúlik, de az ünnepek előtt már tudtam, hogy nincs kecmec, vinnem kell arany maszatomat. Emma arcán az állandóan pirosodó kis pöttyök persze pont most simultak le, nehogy egyszerre tudjam megnézetni őket :x
És az ünnepek szenzációja; Míra fogja az ujjamat az egyik kezével (én teljesen felegyenesedve, pedig nem vagyok egy alacsony ember), és hatalmas, diadalittas mosollyal mászkál fel-alá a házban. Asszem tényleg nincs már messze az edzőcipős korszakom :lol:
Ma megmértük őket apával hosszra (súlyra majd szülinapjuk előtt a védőnő), és 5 cm-t nőttek, így 77cm-ek most. 6 hónapos koruk óta szinte alig nőttek, csak 2-3 centit, most meg hirtelen, múlt hónap óta 5-öt. Azt hiszem kereshetem elő a 80-as rucikat :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyuszi, köszi a privit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!!

Remélem mindenkinek jól telt a húsvét. Sok locsoló volt? :mrgreen:

Tkata, sztem ez normális mennyiség! Az enyémek is 100-150 között esznek nappal, este kb 200, kora reggel meg 400 körül. És mégis sokkal soványabbak, mint a tieid. Ráadásul a tápszeres babákat könnyebb túletetni, mert tápi ugye van rengeteg, tej meg szabályozva van. Úgyhogy ha én nem aggódom (mert már nem), akkor légyszi te se! ;)

Tigriske, igen, rota közel 18 ezer egy adag, és gyerekenként 2 adag kell. Hú, nektek húzós, az biztos (nekünk is az volt, a 72 rugó). Mi beadattuk, mert igaz, hogy nem véd minden törzs ellen, de lehet hogy pont azt nyaljátok be, ami ellen védene. És senkinek nem hiányzik se a kórház, se semmilyen betegség (állítólag órák alatt képes kiszáradni egy ilyen csöpp kis lény). Szal mi úgy voltunk vele, hogy ha ki tudjuk fizetni, akkor kifizetjük, ha nem akkor nem. És Apa azért vállal rengeteg pluszmunkát, hogy ki tudjuk fizetni.

Nyulasz, most épp egyedül, de Apa még van esténként, jövő hétfőtől nem lesz... :(

Claire, én nem ismerem a Bp-i orvosokat, úhogy nem tudok segíteni. Sajnos én is azok közé tartozom, akit a doki rábeszélt a programozott csaszira a 38. héten, amit azóta is bánok (hogy csak úgy kikapták őket, ahogy te írod). Viszont azzal nyugtatom magam, amivel a doki is végül rábeszélt, hogy a vége felé sok komplikáció lehet (persze nem szükségszerűen), és ha valami szörnyűség történt volna, azt sose bocsátanám meg magamnak.... De itt Debrecenben pl a szobatársam spontán szülte meg az ikreit (igaz, a 35. héten).

Na megyek, mert nyüszög a banda.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Tigriske: köszi a táblát, elég jó. Talán használni fogom alapnak!
Rotát mi sem adattunk, egyik gyereknek sem. Több hányós-hasmenős vírus van, ami ellen nincs oltás - lásd calici, amit mi el is kaptunk. Rotánk ellenben sose volt. Vandát idézve, szerintem sem lehet olyan gáz, és pár nap kórházasdit ki lehet bírni.

Törpi: első gyerek (gyerekek) más! Akkor van ideje az embernek figyelni. Nekem is késő a két és fél éves kor, de Vera pl semmi unszolásra egyik napról a másikra leszokott kicsivel kétéves kora után a tél közepén. Hiába volt nyáron szabadon a feneke, csak kínlódtunk, meg ide bent is felszedtük a szőnyeget, ő meg szépen elesett a parkettán a pisiben. Onnantól abba is hagytuk az erőltetést. Aztán tényleg jött magától! Johannára viszont az ikrek miatt nem tudok úgy figyelni. Sokban utánozza Verát, de nincs még erre hajlandósága. Már van benne némi szégyenérzet, ha kakil, mert elbújik, de nem ér annyit a dolog, hogy veszekedjek vele. Így sincs sok időm rá, azt meg nem akarom nyaggatással tölteni. Veszem a pelust, ő meg remélem hamarosan lesz annyira okos, hogy elhagyja magától. Persze azért mondogatjuk a bilit, de annak idején is mindenki csak azt mondta, hogy nem szabad erőltetni. Bízok a nyárban, akkor lehet szabadon a feneke, és talán kedvet kap rá. VAgy ha máskor nem, szeptemberben, ha Vera elmegy oviba, és ő nem mehet, talán az ösztönzi majd!

Na sír valamelyik.........

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?