Új privát üzeneted érkezett!

Móni gratulálok! Gyönyörű baba!

Mezeskalacs: Igen, annak idején én is nála voltam ultrahangon. Pedig az Uzsokiba is megcsinálják. Hát a pénz az úgy látszik sokat számít nála.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Móni! Gratulálok a kis Zsófihoz! Nagyon szép kisbaba.
Sok-sok tejcsit és még annál is több boldogságot kívánok nektek!

Kép

Kép
buba*

egyre dühösebb vagyok rá!
Az fair, ha telefonálok az asszisztensének, és lemondom a időpontjaimat, és megköszöm a eddigieket? Vagy inkább személyesen kéne?
mezeskalacs

Sziasztok!

Bocs, hogy így eltűntem, de meg van az okom rá. Március -én g, zületett Szűcs Dóra Lilla a 34. héten, 2470g, 51cm.
Hétfőn jöhettünk haza. Sajnos az Uzsokiból elküldtek minket, mert nincs koraszülött osztályuk, így Lajis doktornőnek köszönhetően a Péterfyben fogadtak minket.
Egyébként a szülészet gyönyörű, legalábbis a fél óra amit ott töltöttem elég meggyőző volt. Sajnos Dóri hiába várta ki az átadást, nem szülhettem az új helyen. :(

Később elmesélem részletesebben, de most kevés az időm!

Évi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára varva 2010.04.02 10:30-kor.

Kép

Kép
varva

Gratulálok Évi Dórihoz!
Gratulálok Móni neked is Zsófihoz!

Mind két töpörtyűnek és anyukájuknak sok egészséget kivánok!
Ez ilyen lányos hét akkor:) Nem hiába a fiúk lusták.............Én nem akarok juniusra átcsusszanni.

Épp polcolom a lábam............kerüljem a fűszerest..........húha most lett kész a bableves füstölt husival.............akkor lehet csak nézem, a szagával már beteltem:)
Talán még valami gyermekláncfű teáról is hallottam.

E.D.I
evaczak

Sziasztok!

Anita: a lényeg, hogy sikerült, igen a fiúk nagyon tudnak ragaszkodni a maguk igazához :)
akkor már az új részre kell menni, ugye?

Mézeskalács: üdv a fórumon! a nicked a lakhelyedre utal? mert akkor majdnem szomszédok vagyunk :)
szerintem minél hamarabb válts dokit, nekem a Járányi alapból nem szimpatikus, és ahogy írjátok elég pénzcentrikus :(
szerintem azért aug. végére lemennek a szabik és tudnak vállalni, sok sikert!
amúgy van genetikai uh, engem még plusszban elküldött a doktornő a Bajcsy kh-ba is
szerintem nyugodtan mondd le telefonon

Móni: szívből gratulálok Zsófihoz, gyönyörű! minden jót Netek, ha van időd gyere mesélni

Kriszta: nekem le se esett ez a 17 óra a látogatásnál, akkor az én férjem nem is fog tudni bejönni? jó esetben addigra érne oda a munkából :roll:
bár én is láttam kiírva a kórtermeken a látogatási rendet, úgy látszik nem fogtam fel :oops:
jó, hogy legalább a házidokinál szerencsével jártál, remélem a többi dolog rendeződik és minden sima ügy lesz

Évi: szívből gratulálok Dórihoz! a protokoll miatt vették koraszülöttnek? mert a méretei alapján nem, kapott koraszülött ellátást?
ha van időd, majd írd meg és várunk képet is! addig is minden jót kívánok Nektek!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Gratula az újonan született babákhoz!

Buba: köszi az infót, akkor megnyugodtam. Majd még próbálgatom. Amúgy te most már mindig a pesztonkát használod, vagy naponta csak párszor?
Pár ismerősömet is megkérdeztem, akiknek volt anno teje, és mind azt mondták, hogy az általánosan hangoztatott nézettel ellentétben a szoptatás az elején igenis fájdalmas dolog, és a legtöbb esetben keményen meg kell küzdeni az eredményért. Úgyhogy akiknek sok tejük van, azok óriási mázlisták!

Erika: Lajis doktornőnél voltam, mondta, hogy ma megy szabira, de menjek be ha van időm, mert lesz még egy varatkiszedése is. Ehez képest 3-an voltak még előttem, akik szintén hozzá jöttek és még utánam is jvolt legalább egy ember. Szegénynek jól indult a szabija. Nem tudom, mikor tudott végül elszabadulni.

Olyan fura, amit Járányiról írtok. Én a kórházban találkoztam vele többször is, amikor bent voltunk, de nekem mindig kedvesnek és segítőkésznek tűnt. Érdekes, hogy vannak olyan orvosok, akik sokkal kedvesebbek a véletlenül hozzájuk került betegekkel, mint a sajátjaikkal. :?

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

ahsoka
Sajnos én már jó pár hete kénytelen vagyok lefejni a tejcsit Dorinának, mert az első 3-4 hétben szopiztunk,de nagyon nem akart összejönni.
Dorina nagyon jól szopizott, jó kis porszívókája van, de sajnos nekem rettenetesen nehezen jön le a tej. Hiába szívta csórikám 45 perc alatt épphogy lejött neki 20ml, aztán még fejtem, miközben ő éhes volt, szóval egy merő etetés volt a napunk. Emiatt kezdtem fejni a tejcsit, így minden etetés előtt fejek és cumisüvegből megkapja.
Gyorsabb is az etetés (büfizéssel max. fél óra) így több időm van a babával is foglalkozni. Talán emiatt is van, hogy nálunk már 4 hetes korában kialakult a napirend.

Oltás:
Tegnap megkaptuk a 2 hónapos kötelező oltásunkat. Nagyok kis ügyes volt. Picit sírt, de nem volt vészes. Mire felöltöztettem, már meg is nyugodott.
Estére picit belázasodott, de még lázasan is vigyorgott ránk. Imádom.
Este fél 10-től reggel 7-ig aludt. Dolgozott benne a lázcsillapító kúp, meg a szuriban lévő anyag.
Egy hónap múlva megint kapunk majd egyet.

Kép

Kép
buba*

Jó Reggelt!
Igen, Rákospalotán lakom a Máv telepnél. Te merre?
Arra jutottam, hogy jövőhéten elmegyek a Mecsér dr-hoz, hogy befogad-e, és ha igen, akkor felmondok Járányinál.
Először velem is kedves volt, de mikor kiderült, hogy nem dolgozok kezdtek megváltozni a dolgok. Mindezt úgy, hogy egy közös ismerős ajánlotta... Mikor nála jártam, nem tudtam a rendszert, és nem kértem ki az asszisztenstől a kartonomat. Kérdi miért nem? Mondom nem tudtam, hogy ez a rendszer, és a belépésnél az asszisztens mellett megy el az ember, ő sem kérdezte ki vagyok, (még vissza sem köszönt). Erre közli, hogy igen, ha nem kérdezik, ne válaszoljon. Így indítottunk, egy órás várakozás után.
mezeskalacs

Tyűh, Lányok! Eddig is láttam, hogy reggel Máté jóllakik, de mivel kétszintes a feleslegesen nagy ház, reggel sose mértem, mennyit eszik, mert a mérleg a nappaliban van, ahol napközben vagyunk, a háló meg fent. De a lényeg: Ma különösen nyugodt éjszaka után ébredtünk. Fél ötkor egyik ciciből evett, utána fél nyolcig aludtunk. :D Ekkor átpelenkáztam, és lementünk méreccckedni. Kíváncsi voltam. 120-at evett a érleg szerint :D , ami után még 30-at lefejtem, mert nem akart Máté elaludni, de nem kellett neki a cicim már, mert még volt benne...
Azt hiszem, mostantól nem aggódom a tej miatt :D
Most cumival alszik. Kitaláltam, hogy úgy dugom a szájába, hogy az acát a tenyerembe fektetem. Így elfogadja, és nem ölben alszik el. Már kettőször sikerüt 8) :wink:

légzésfigyelő: Bocs, de már nem emlékszem, ki írta (visszakeresni pedig nincs időm, mert inkább írok 8) ), hogy 55 nm-re nem kell bébiőr. Az elmúlt néhány napban volt alkalmam úgy zuhanyozni, hogy Máté a szobájában volt. Bébiőr nélkül smmit nem hallottam volna. Másik alkalommal takarítottam a fürdőt és épp centrifugált a mosógép. Szóval, azért megfontolandó, mert néha a szomszéd szobába sem hallatszik be még az ordítás sem. Pedig Máté aztán tud ordítani :?

Mézeskalács, sajnálom, hogy Járányi doktornő nem jött be Neked! Igaz, én elég szerencsétlen állapotban (szülés utáni komplikációk) kerültem hozzá, amikor a saját dokim "ráhagyott", de nekem nagyon szimpatikus volt, és nagyon alaposnak ismertm meg. Mindenkinek más minden orvos. Én is úgy jártam, hogy a mindenki által csodált és magasztalt orvos nálam nem vált be. Úgyhogy: bátran válts!

Érdekes dolog ez az etetéssel, már az, hogy szoptassunk vagy cumisüveg. Máté olyan ügyesen szopizik, hogy mindent leszív a cicimből. Kb. 5-6 perc alatt a nagyját, aztán még jön a ráadás (komfort cici, ahogy az LLL-es csajhívta). Viszont amikor a tápszert kapja, fintorog a cumisüvegre, sokszor először ki is löki, csak aztán "fogadja el". És akkor is boldogan cicizik, ha kevés van benne, olyankorrendesen ráhúz még 10-15 percet. Mintha tudná, hogy legközelebb attól lesz tej :D
És válogat is: nem mindegy, melyik cicit kapja. Van, hogy a teli nem kell, csak a "gyengébbik".

Mi kéthónapos oltásra csak két hét múlva megyünk. Ez is olyan, hogy összegyűjtik a gyerekeket, és a Húsvét hétfő közbeszól. Alig várom, hogy túllegyünk rajta, mert utána mehetünk baba-mama tornára.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Jól felpörögtetek, gratula az új babáknak.
De jó, hogy írtátok, hogy Lajis drnő szabin van, pont ma akartam hívni spirálfeltetetés miatt. Akkor még várok vele. :)

Kristófnak végül nem mosták át a könnycsatornáját, mivel még túl kicsi (mármint a könnycsatorna nyílás). Azért kellett volna, mert el van záródva, nem folyik el a könnye, és ez sokszor felülfertőződik, akkor gennyes váladék ürül a szeméből.
Most kapott szemcseppet, lemosót, és megmutatta a doki, hogy hol és hogyan nyomkodjuk, hátha attól megnyílik magától. Drukkoljatok, hogy megnyíljon.

Lányok, ha valakinek aktuális lenne, a dm akciós újságában van egy 25% kedvezményes kupon, amivel avent via isis típusú mellszívót lehet venni 25% kedvezménnyel.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Én is gratulálok az új kislányokhoz!

Melinda, bocs, hogy belekontárkodom, de kérdezd meg, hogy a szemcseppen és a lemosón kívül kell-e kamillázni is a szemét Kristófnak. A barátnőmnek nem mondták, és ő csak a "szert" használta, amit kaptak, és ezért aztán ól leszidták, mondván, hogy kamillázni is kellett volna, mert önmagában a "szer" nem tudom, mit csinál. Fő az óvatosság, pláne egy ilyen pici baba ilyen fontos érzékszervénél.

Nálatok is borús idő van? Tegnap, amikor egész nap napsütés volt, mi egész nap úton meg vendégségben voltunk. Most meg lóg az eső lába, és Máté is alig akar aludni, viszont így sétálni sem tudunk menni.

Hogyan kell megtanítani egy ilyen pici babát arra, hogy aludjon?
Láthatóan küzd az "álommanó"-val, és nem akar engedni. Már tisztába tettem, 2 órával az előző után kapott enni (és nem kér többet), büfizett, be is ájult, de 5 perc után felébredt. Pedig még le sem akartam tenni, a ringató karomban volt. Hajajajaj :roll:
Már gondoltam arra is, hogy veszek neki pólyát, mert abban le leet kötözni. Szerintem attól sem tud megnyugodni, hogy állandóan mototllál a karjaival és a lábával. Hátha gúzsba kötve könnyebb lenne neki!

És ma még el kell mennünk sonkát venni. :roll: Ezt nem lehet Apára bízni, viszont tegnap hazafeé elfelejtettem a boltban, pedig ezért mentem be: Máté végigüvöltötte a bevásárlást, és én voltam a kegyetlen anya, aki egy ilyen pici babával vásárolni megy. Hát ki a fene menne???!!!! :x :twisted:

Ti hogy álltok a Húsvéttal?
Ilyenkor érzem, hogy van előnye a távolságnak, ami köztem és a maradék családom köztt van. Bár hiányzik az Anyukám és az Apukám, akik már nincsenek velünk, de jó, hogy nem jönnek a rokono locsolkodni meg babát nézni! Oda megyek, ahova kedvem van: hivatkozhatok a távolságra és arra, hogy Máté még pici.
Persze sonkát főzni kell, tojást is festek, de ezeket magam miatt: ahogy karácsonykor bejglizek reggeltől estig, úgy Húsvétkor sonka van kaláccsal, tojjással és tormával. Tojásból most kevesebb :cry:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

[quote="lilijudit"]

Évi: szívből gratulálok Dórihoz! a protokoll miatt vették koraszülöttnek? mert a méretei alapján nem, kapott koraszülött ellátást?

A gyerekorvos nem vállalta, mert nincs felkészülve az osztály, ha gond lett volna. Szerencsére a súlya alapján és mivel nagyon jól reagált mindenre nem kellett koraszülött osztályra kerülnie, így már a szülést követő naptól együtt lehettünk és 4. napon elhagyhattuk a kórházat. Sajnos ezt előre nem lehetett tudni, különben maradhattunk volna az Uzsokiban szülni. MEgértem, hogy nem mertek kockáztatni. Ez van. Szerencsére a Péterfyben nagyon kedvesek voltak. Ami rossz volt, hogy nem ismertem az ottani szokásokat. Majd a 3. gyerkőcöt már remélem az Uzsokiban fogom tudni szülni.

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok.

Megvolt a ctg és a labor. Átköltöztek ők is az új helyre. Ha felmentek az elsőre akkor el kell menni a szülészet meg a kórtermek előtt a folyosó végéig, ott be egy üveg ajtón, de az ajtóra már ki is van írva hogy labor, ctg. Nagyon szép, tágas, férjemet behívták ctg-re maguktól, pedig ő kint maradt! Akkora hely van bent, hogy simán mindkét kismamához bemehet a párja.

Dóri nagyon ügyes volt egyébként, kaptunk jutalomcsokit is! :)

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

kis.csillag!
kamillázzuk neki folyamatosan, és a szemész is mondta, hogy a lemosót a kamillával felváltva használjuk. Egyelőre nincs változás, de reménykedek. :)
urbanmelinda

buba! Máté most két hónapos, és tényleg csak másodpercekben mérhető, amíg a fejét tartja hason fekve, inkább csak átfordítja. Ébren nem is nagyon szeret még hason lenni.
Már a kórházban átfordította egyik oldalról a másikra alvás közben.
Akkor tartja nagyon szépen a buksiját, amikor a mellkasomra teszem: akkor ki is nyomja magát pár másodpercig. És persze amikor függőlegesen tartjuk a karunkban.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

[quote] írta:
[quote="evaczak"]M írta:evaczakárc. 31 szülésfelkészítő Uzsoki
Mikor kell bemenni:
Uzsoki szabályzata ha elmegy a magzatvíz 1 órán belül be kell érni ha nincs fájás akkor is.
(tusolás- betét-és irány a kórház)
Azonnal menni ,ha vérzés van-telefonálni is lehet akár éjjel is többen bent vannak. Lehet kérdezni, nem kell pánikolni, hogy mi a teendő.
Rendszeres 10 p fájás. Ez azt jelenti, hogy lehet 2 óra múlva elmúlik nem kell azonnal berohanni, de figyeljük ha netán nem múlik és még rövidül is. Azonnal indulni.

Ehhez annyit szólnék hozzá, hogy március 25-én a 34. hétre született meg Dóri és délben kezdődtek a fájások kb. 15-20 percesek voltak. Elmentem zuhanyozni, mondván attól elmúlhat, meg gondoltam biztos csak jóslóak. Később lecsökkent 10 percre és 1 percig tartott, ekkor már hívtam a párom, hogy vigyen el a kórházba. Este 6 órára értünk be, ahol közölték nem szülhetek az Uzsokiban, mivel nincsnek felkészülve a koraszülött babára. Már 4 cm-re nyitva volt a méhszáj. Nem értették, hogy miért nem mentem már be délben, mivel meg lehetett volna állítani, hogy szüljek. Akkor most, hogy is van ez?
Átkerültem a Péterfybe, persze a saját kocsinkkal, amit most sem értünk, hogy miért nem mentővel. Nagy volt a forgalom és mire beértünk már 6cm-re voltam nyitva. Szóval nem kell mindent elhinni, amit ott hallotok.
Minden köszönet Lajis doktornőnek, hogy intézkedett és fogadtak a Péterfyben. Nagyon jól esett, hogy másnap felhívott az orvosom Dr. Csapó Csaba asszisztense, hogy érdeklődjenek minden rendben van-e velem és a babával.

Kép

Kép
varva

buba: Alexandra már elég szépen tartja a fejét, persze még nem túl sokáig egy huzamban, csak olyan 10-15 mp-ig, de már ki is tudja nyomni magát! Ráadásul pár nap alatt fejlődött ilyen sokat, mert korábban én sem tettem nagyon hasra, mivel utálta. A keddi csípővizsgálaton mondta a doki, hogy renyhe a fejtartása és legyen minnél többet hason, ha ébren van. Azóta naponta összesen kb fél -háromnegyed órát tölt hason kis adagokban. Először persze végig üvöltötte a kb 10 percet, de most már egyre jobban tetszik neki. De még mindig gyorsan elfárad, akkor ideges lesz és elkezd ordítani. :D

Kép
ahsoka

ahsoka, kis.csillag
Akkor jó.
Dorina is már szépen tartja a buksiját. Persze ő sem sokáig. Bár valamelyik nap egész hosszú ideig kinyomta magát és olyan magasra felemelte a fejét és be sem remegett neki.
Ő azóta nem sír, ha hason van, mióta ki tudja nyomni magát és rövid időre felemeli a buksiját. Valószinű azért nem sír már ha hason van, mert észrevette, ha kicsit küzd és felemeli a buksiját, akkor már rát előre is.
Szóval megnyugodtam, hogy a ti babáitok is valahogy így viselkednek hason fekve, mint az én Dorinám.

Kép

Kép
buba*

Szia Varva!

ÉN csak irtam amit mondtam, Gondolom ők is a nagy általánosságról beszéltek.
Az mennyire általános hogy 10p fájás után 4-6 cm vagy nyitva, gondolom van olyan is hogy 2 cm-re vagy nem is tágul szegény.
Azért jó hogy leírtad legalább erre a változatra is fel tudunk készülni, sajnálom......
Tényleg nem tudnak koraszülöttekkel foglalkozni?
evaczak

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket és jó babázást kivánok

kispatak
Vendég

Evaczak: nem hibáztatok senkit, csak inkább feleslegesen menjetek a kórházba, ha valami szokatlant éreztek, minthogy baj legyen.
Bogi születésénél is már voltak erős fájásaim, de ott 3 napig fájt és a 3. napon vérezni kezdtem, aznap meg is született. Szóval sose lehet tudni.

Sajnos nincsenek felkészülve a koraszülött ellátásra. Reméljük, hogy lesznek és más nem fog így járni. Szerencsére jól jöttünk ki az egészből, de hiába várta meg Dóri az átadást, szívesen szültem volna az orvosomnál egy szép új és imsert közegben. Ez van, azért mi nagyon boldogok vagyunk és a szülés is nagyon szépre emlékre sikeredett.

Kellemes Húsvéti ünnepeket!

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok,

evaczak, én is köszönöm a beszámolót. Hasznos volt olvasni még így is, hogy elvileg ismerem az ottani viszonyokat. Én laza voltam anno, és a magzatvíz elfolyás után csak kb. 6 órával mentem be, mert nem akartam túl sokat vajúdni a helyszínen, az meg eszembe se jutott, hogy a késlekedésből akár baj is lehetett volna. Mellesleg végül így is kellett zselé, mert magától nem indult be semmi.

Viszont felteszem akkor újra a kérdést. Ezek szerint van szülésfelkészítő tanfolyam? Én valahogy azt hittem, hogy ebben a káoszban szünetelnek az előadások. A páromnak ez lesz az első babája, ezért szeretne legalább a szüléses dolgokról hallani, illetve mindketten szeretnénk megnézni az új szülőszobát.

mezeskalacs,
szerintem biztos nem könnyű dokit váltani, pláne ha ugyanabban a kórházban akarsz maradni, néhány cikis helyzetet tuti nem lehet megúszni, ezzel együtt némi tájékozódás után én mégis meglépném a helyedben a váltást, mert az nagyon fontos, hogy ne egy merő stressz legyen a dokiddal való együttműködés.

Nekem a gyerekorvossal volt mindkét alkalommal problémám, persze őt nem lehet lecserélni, meg végül nem is volt sok dolgom vele, de láttam párszor botrányosan viselkedni, plusz elfelejtett szólni, hogy hypotonias a gyerekem, amiért egy kicsit neheztelek rá azóta is.

ullakalle
ullakalle

ullakalle

Mégegyszer már nem lesz szó konkrétan az előadásokon a szülésről, de aki a jógát tartja az tartotta az előadást, és nekünk a 30 hét után tartott erről kiselőadást a papákkal együtt. Ott több légzést és támasztást is bemutatott a fiúknak, hogy tudjanak segíteni.
Még ezek az előadások lesznek:

Április 07.: Amikor már hazavitted a babát… - vendég a védőnő

Április 21.: Mit tehet az orvos? – kérdések a szülész-nőgyógyászhoz (ismétlő előadás)

Május 05.: Mi újság odabenn? – a magzati ultrahangról beszél a szonográfus

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Köszi Zsuzsi, felírom ezeket a dátumokat. Azt még megírnád nekem, hogy hol, és hány órakor vannak az előadások?

A szülést meg majd megoldjuk valahogy spontán módon. Végülis én tudom mit kell csinálni, meg lesz ott személyzet, ha valami kérdés adódik.

ullakalle
ullakalle

Halihó! Na megen elmaradtam. :? Éjszakázás, rohanás, és még a gépünk is bedöglött 3 napra…

Orsi! 2 séta úgy megy, hogy egyrészt a kaját még hozatom :oops: , nem főzök (csak a fiamnak főzni igen kis mennyiségeket kéne, én meg alig ehetek egyenlőre valamit…), másrészt úszom a házimunkával, állandóan rohanok, illetve reggel 6-kor vagy este 9-fél 10-kor állok neki pl vasalni. Nem csoda, hogy ki vagyok purcanva, de a fiam nagyon igényli a levegőt, sokat be voltunk zárva. És nekem is könnyebb Rékát a babakocsiban ringatni, mint ölben. :D
A tápszeres babák valóban gyorsabban gyarapodnak, de egyébként se aggódj, ha a lányod kiegyensúlyozott, mosolygós, akkor nincs gond, max tényleg modell lesz belőle. :wink: És szerintem tök jó mennyiségeket eszik.

Evaczak! Hogy állsz a beszerzéssel? Szerintem nem kell parázni, de azért lassan nem árt összepakolni, attól Te is megnyugszol! :wink:

Kis Csillag! Fiam kb másfél évesen hagyta el az éjjeli szopit! Bár akkor már azért nem 2-3 óránként kellett kelni hozzá, mégis néha fárasztó volt. Csak reménykedni tudok, hogy Réka ebben is az ellenkezője lesz a tesójának, és mondjuk 2 hónaposan át fogja aludni az éjszakát!
De kis ügyes Máté a szopival! :D Meg persze Te is!!!! :D
Alvás…. Hát ebben nem tudok segíteni. Mi ringatunk általában, és csak akkor tesszük le, amikor már érződik a levegővételén, hogy mélyen alszik. (Lányok! Így kell elrontani a babát! :wink: ) Viszont máskor elelszik szépen magától a kiságyban… De valóban felébredhet a kalimpáló kezektől-lábaktól. Gézánál hasonló volt a helyzet, őt 3 hós korától napközben hason altattam, és onnantól jó volt.

Éva! 4 hósan szemüveg? Erről még nem hallottam. Meg a hamarabbi szűrésről sem… Egyáltalán mikor nézik egyébként a gyerkőcöket? Én is voltam szemüveges, csak műtötték a szemem, azóta nem.

Kriszta! Drukkook nagyon, hogy még visszataláljon a bébi a helyes útra!
Sószegénység sokat segít a vizesedés ellen! Meg az almanapról tudok. Nekem az bevált. Illetve petrezselyem. Én csalánteáról nem nyilatkoznék, mert ellenkezőjét tudom, kihajthatja a magzatvizet is. Szóval csínján vele, de nyilván mennyiségtől is függ. Én azt inkább nem ittam.

Erika! Fárasztó a séta, de legalább nincs harc az alvásnál, és nekem is nagyon jót tesz! :D

Anita! Apuka látogatónak számít-e? Ez tényleg ari! :lol:

Mézeskalács! Üdv a fórumon. :D Nekem az előző szülésnél volt szerencsém Járányi doktornőhöz, nekem nagyon szimpinek tűnt! De ugye ez sok mindentől függ. Szerintem félidőben még nem késő váltani! Magánban jártál hozzá?
Genetikait nekem az ÁEK-ban csinálták.
Most olvasok tovább. Akkor azért már a kezdetek sem voltak tökéletesek a dokinővel. :? Drukk megy Mecsérhez!

Melinda! Drukkolunk Kristóf szemének! Nekünk is fenn állt a lehetősége még Gézunál, de asszem 3 hós korra megoldódott magától, nem kellett átmosásra menni!

Hajni! Mi is nagyon pötyik voltunk, illetve még most is van. Amikor nagyon csúnya volt már, dokinéni írt krémet, azzal 2-3 kenés után javult a helyzet.
Éjjel az elején melltartóban aludtam, de már leszoktam róla, már nem folyik a tej állandóan, szerintem már beállt a kereslet-kínálat.

Fildi! Szijjja! :D Gyere írogatni néha hozzánk! :D Mondom én, aki annyira el vagyok mindig maradva a fórumozással. :oops:

Móni! Gratulálunk Zsófihoz, nagyon bájos kislány! :D

Varva! Gratulálok Neked is a kicsi lányodhoz! Azért tényleg szuper, hogy a súlyotok megvolt és így nem kellett plussz napokat tölteni a kórházban és hamar megkaphattad!

Buba! De ügyes volt Dorina az oltásnál! 3 hósan is van? :roll: Már úgy kiestem belőle…

No go, ez így is csoda, hogy vissza tudtam kicsit olvasni.

Jah, nálunk nem nagyon van húsvét most, csomó mindent terveztem, de Gézu lerobbant tegnapra, minden elmaradt, örülünk, hogy élünk, és mára jobban van a drágám. Remélem, Réka nem kapja el.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

ullakalle

Bent a kórházban vannak ezek az előadások, a C épület, tanácsteremben, 17-18- ig tartanak.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Dolli
Igen, 3 hósan is kap majd oltást. Elvileg április 29-re kaptunk időpontot.
Nagyon kis ügyes volt, remélem a következő oltás sem viseli meg majd jobban, mint ez.
Dorina most este 9-től fürdés és evés után hajnali 5-6-ig alszik.
A végén még kipihent leszek a kiscsaj mellett :D

Kép

Kép
buba*

Köszi, Dolli, a nyugtatásról/altatásról írtakat. Valszeg "csak" a hasa fáj szegénykének. Próbálom simogatni a pociját, a hátát, tornátatni. Néha elég, néha semmi nem segít.
Néha meg csak unatkozik: ilyenkor függőlegesben rögtön jól van és szétnéz.

A szoptatásban az a legédesebb, ahogy tele szájjal mosolyog Máté, és kapaszkodik a uhámba. Néha egész a fejére húzza a pulcsim, mintha elbújna benne :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Orsi: azt nem mondta véletlenül a doktornő, hogy meddig lesz szabin? jó lenne, ha szerdán tudnék Vele beszélni

Mézeskalács: mi Dugonics u., úgyhogy elég közel vagyunk :), nekem amúgy most mondták, hogy a Zsolnai nevű doki a palotai sztk-ban rendel és az uzsokiban vezet szülést, és dicsérték

Melinda: remélem minden rendben lesz Kristóf szemével, bár a barátnőm mindkét csemetéjénél át kellett mosni, azt mondta, hogy nem volt vészes

Kis.csillag: még fel sem ocsúdtam és máris vége a húsvétnak :? , amikor Apa végre itthon van, úgy repül az idő :shock:

Évi: örülök, hogy végül minden rendben volt, jó, hogy pozitív élmények maradtak Benned, pláne, hogy már a 3. babát tervezed :D

Dolli: persze, praktikus oldala is van a sétának :), főleg, ha Te is bírod energiával :)
remélem Gézu jobban van már, Rékát meg csak megvédi az anyatej

utólag is szép ünnepet kívánok mindenkinek, bár a mai időjárás nem volt túl ünnepi :(

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Erika, pénteken már biztos lesz a doktornő, mert akkor ügyeletes lesz.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Gratulálok a babócákhoz!
Ilyen hírek hallatán mindig kedvem támad már babázni, de még 3 hónap hátravan. Azt azért még inkább kivárom! :)

Köszi a szemüveg-témás hozzászólásokat. Szerintem is túlspilázta a dolgot a védőnőm, én is csak pislogtam, amikor mondta. Majd a szemésznél is rákérdezek, ő biztos tudja...

Közeledik az idő, hogy én is otthonmaradjak táppénzen, úgyhogy kérdezném, hogy Lajis doktornőnél hogy megy ez a dolog. Amikor legutóbb benn voltam, mondtam neki, hogy vmikor május elejétől szeretnék otthon maradni, bólogatott, de nem mondott semmit. Egyszer csak majd mondom neki, hogy "akkor x.-től", és írja a papírt? Vagy csak vmi igazolásfélét ír, és a háziorvoshoz kell mennem a táppénzes papírért?
Csak, hogy hogy ütemezzek? Volt már sokszor szó a témáról itt a fórumon, csak már keverem, hogy kinél mi a gyakorlat.
Előre is köszi a segítséget.

Éva

Kép

Kép
teva

Sziasztok!

Zsuzsi: köszi az infot, akkor majd telefonon keresem, ha szerdán nem lesz még

Éva: én a háziorvoshoz mentem először, akkor még nem voltam a doktornőnél, ő ír ki és időnként kér egy igazolást a doktornőtől, meg egy kódot rá, amivel a házidoki levédi magát az oep felé
remélem érthető volt ez így :)

ma voltam a védőnőnél, azt mondta, hogy most már minden héten kell menni :roll: , máshol is így van?

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Erika: én elvileg hétfőn megyek majd a védőnőhöz, és azt mondta, hogy utána már csak ő fog jönni hozzánk. Nekem ez így szimpatikus is lenne, mert utána elköltözik a rendelő máshova.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Szia Dolli!

Őrület,hogy már 1 hós múlt Réka!!!

És Gézu is 3 éves lesz mindjárt!
Az első szülinapon voltunk az Állatkertben ,legközelebb már összesen 4 gyerekkel megyünk :D

Nem vagyok már olyan lelkes fórumbajnok mint anno,csak az uzsokis autogén tréninget ugrottam be megkérdezni,h ismeri-e valaki de szerintem senki.

Irok majd mailt!
Vendég

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a húsvét!

Évi: gratulálok én is Dórihoz és sajnálom, hogy nem úgy alakult, ahogy reméltétek és nem az Uzsokiban születhetett. Kár h a mostani új, modern részleg sincs felkészülve még koraszülöttekre...

Ági, biztos nálad is kibújt már Zsolti azóta, ugye? ;-) Várjuk a jelentezésed!

Vajon ki lesz a következő, de izgi! :wink:

Dolli:köszi a biztatást, reméljük a legjobbakat. Én ügyesen diétáztam, még húsvét alatt is. ;-) Akkor a csalánteával jobb vigyázni, hű!
Sok energiát kívánok Gézuhoz és Rékához így együtt! Nemsokára én is megtudom, milyen pörgő tud lenni az élet!
Remélem, nem lett beteg a kicsi is és ti sem!

Erika: nekem csak nst-re kell mennem hetente az sztk-ba, védőnőhöz nem, márc. elején voltam és még most megyek utoljára hétfőn majd, aztán majd ő jön, ha megszületett a baba. Érdekes, hogy minden hétre berendel. Gondolom, te is mész hetente dokidhoz v nst-re, nem?

Nekem 1-2 napja szurkál alul a hasam és mintha máshogy is keményedne, ez jelent vajon valamit? :roll:
Lassan nem ártana tényleg összeszedni már a kh-i csomagot egy helyre, igaz darabokban kb már megvan. :)
Én biztos tűznék a kh-ba azonnal, ha elfolyna a magzatvíz. De kíváncsi leszek h mikor történik majd vmi, vajon éjnek évadján v amikor Máté oviban van, vajon tudunk -e autós segítséget kérni v mentőt kell majd hívni? Lesz izgalom!

Mindenkinek szép napot! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta
Nekem is az addigiakhoz nem hasonlítható módon keményedett a pocakom, majd pár nappal később reggel elkezdtem barnázgatni és estére megszületett Dorina.
Nem ijesztgeni akarlak, mert lehet kihúzod az utsó hétig, de szerintem jobb, ha össze van készítve a csomagod.
Nekem 18 óra után folyt el a magzatvíz és 19:33-kor már a karjaimban volt Dorina. A 38. héten. Nekem esélyem sem lett volna akkor nekiállni megnézni mi hiányzik még a csomagból. Épp, hogy este 7-re beértem fél órával később meg már felsírt Dorina.

Kérdés:
A ti babáitok 2 hónaposan mennyit eszik egy alkalommal?
Tudom, hogy nem lehet a babákat összehasonlítani, mert nem mindegy mekkora súllyal született...stb. De úgy kb.?
Mert Dorina most eddig 120ml-ket evett naponta 6-szor, most meg két napja 150-200 között eszik. Kicsit nagy az ugrás nem?

Kép

Kép
buba*

Andi, kösz az infót, ez izgin hangzik, máris összedobom a csomagot egybe! :lol: Azért jó lenne még kihüzni 1-2 hetet, főleg h nem is áll jól ez a kis hamis.
Jó nagy étvágya van a leányodnak, biztos növésben van épp, akkor tud így megugrani az adag.
Máté asszem elég sokára evett ilyen nagyobb mennyiséget, ő sosem volt nagy evő. Nagy súllyal és hosszal született, aztán leállt és most is inkább kicsike. :)

Szép estét! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Erika: Nekem a doktornő azt mondta, hogy a szabija után péntek magasságában lesz csak megint elérhető.

buba: Érdekes, én most pár napja megint inkább szoptatok, mint fejek, és az a fura, hogy Szani szopással soha nem eszik annyit, mint cumisüvegből, és elég is neki a kevesebb. A múlt héten cumisüvegeztünk, és elég sok étkezéskor megette a 150 milit, most pedig 90 és 110 között szopizik, és van hogy elég is neki, kiköpi a tápszeres cumisüveget. Néha kell csak pótolni. Egyik reggel Szani is megevett 200-at, meg is ijedtem, de utána meg elég volt neki 70. Ezen igazából már nem parázok. Annyit eszik, amennyi éppen kell neki (szerintem). Ha nem bukik és nem nyafog utána, akkor nincs gond.

Kép
ahsoka

Köszönöm a jókívánságokat!
Dóri most már 12 napos és végre elértük a születési súlyát. Királyság!

Egyébként annyira édes! Sokat nézeget, csk akkor sí, ha már nagyon éhes és követeli a kiscsaj a kaját. Sokat vigyorog álmában. Kakukk hagokat hallat. Imádni való.

Évi

Kép

Kép
varva

Ma megkaptam az AFP leletet, meg az első cukrosat is. Kicsit magas lett, de nem aggódok. 6,58. Holnap megyek Mecsér dr-hoz, szorítsatok!
mezeskalacs

Sziasztok!

Még semmi nincs össze készítve............de kezdek parázni:)
Volt múlt héten pénteken lábdagadásom de elmúlt amióta itthon vagyok...........vagy a front vonult el, vagy a babó nem nyom semmit, vagy a csalántea csínján......
Viszont tegnap este meg volt életem első gyomorégése.) ma rennie-t szereztem be.
Nekem is egész nap görcsölt a szemérem csont környékén a hasam.............érdekes volt.
Husvét laza medencés -szállodás pihivel telt, érdekes volt a vízben:) kis úszás imitálás mozdulatoknál is éreztem komoly küzdelmet igénylenek a hasizomnak és a hasam is húzódott.
nem igaz hogy könnyebbnek légiesnek érzi magát a mama...........sőt, el tudtam süllyedni.)
evaczak

Tekiroll: Esetleg meg tudod mondani a kenőcs nevét. Nekünk most nem volt ott a doktornőnk, hanem egy nagyon idős doktornéni helyettesítette és kíváncsi vagyok, hogy azt írta e fel.
Köszi

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Hajni! Most gyógyszertári kevert krémet kaptunk rá, úgyhogy nincs neve. Anno Gézunak Alsolt mondott az akkori doktornéni.

Kép
Kép
tekiroll

ahsoka
Ügyesek vagytok és jól tetted, hogy inkább szopiztatod.
én is próbáltam pár hete, hátha vissza tudunk állni a szopizásra, de nem jött össze.
Dorina annak ellenére, hogy cumisüveghez szokott, a cicit is azonnal elfogadta, csak épp nálam voltak gondok. Nagyon nehezen jött neki a tejcsi és szenvedés volt neki:(
Így megmaradtunk a fejésnél és a cumisüvegnél.
Szépen nől a súlya, már 4,84 kg volt tegnap este fürcsi előtt.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Zsuzsi: tök jó, hogy egy kerületen belül is ilyen nagy az összhang :(, nálunk arról nem is volt szó, hogy kijön, csak értesítsem, ha megszültem, mondjuk nem hiányzik :oops:

Kriszta: jó Neked, hogy békénhagynak :)
igen nst-re már hetente kell menni, jövő héten lesz az utolsó uh
a kh-s csomagom nagyjából egyben
abban viszont elég tanácstalan vagyok, hogy mennyire meleg ruhákat készítsek össze a hazahozatalhoz, Te mit raktál be?
én tettem hu és ru kombit is, meg plüssrugit, sapkát, de vacillálok, hogy kell-e kardigán is?

azóta nem nézték, hogy hogy fekszik a babóca?

Orsi: köszönöm :), hivatalosan csak hétfőtől van a doktornő, de ma összefutottunk a kórházban, így meg tudtam beszélni a jövő hetet

Mézeskalács: sikerült intézni valamit?

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Eddig csak a 2009-es topicba írtam, de most lehet, hogy összejött egy 2010-es baba is! :D
Nem tudja valaki véletlenül, hogy Jex doktornő visszament dolgozni?

Köszi!

Kép

Kép
ursus

Sziasztok!

Erika: összhang annyira nincs, hogy ahova én járok ott másik védőnő már az elején megy lakásra is. Mondjuk én is ki tudnám hagyni, hogy jöjjön látogatni :D , de sajna nem lehetséges.

Remélem azért holnap lesz a doktornő, mert reggel 9re rendelt be :(

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

érdekel amikor haza vitted a babát uzsoki felkészítő tegnapi előadása?
evaczak

Hali!

Engem igen! :)

Remélem mindenkivel minden ok!

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?