Lara: igen, köszi, épp most végeztem ki egyet, fanatik lettem
van, h mikor alszik a Miló délután is megnézek egyet, de általában esténként nézem a filmeket
Nikuc: a Milán már 21 hónapos lesz ma holnap de ő is max babababababa, mamamamamaammm, ilyenek. anno, mikor voltunk a 18 hós oltáson a dokim kérdezgette, h mond e már vmit a kisfiú, mondtam, h nem. kérdezte, h a szavak első szótagját, pl. virág-vi, v kacsa-ka, ilyeneket, v a dupla szótagú szavakat, pl. pápá, baba, mama, ilyeneket mond-e. mondtam, h nem. erre ő azt válaszolta, h intelligens a gyerekem és h most elraktározza a sok infót, és majd egyszercsak dől belőle a szó
hát még nem dől. mutogat, nyögdécsel, integet, ha akar vmit, mindent megért, amit mondunk neki, pl. teddd le, hozd ezt ide, dobd ki a kukába, dobd a labdát...stb. szval megért mindent, de egyenlőre még csak mutogatással jelzi ha vmit akar.
áll. az apja 3 évesen kezdett el beszélni anyóspajti elmondásából, sztem a fia is ilyen
sztem az lehet, h lusta még beszélni, mert úgy van vele, h mi megértük a sajátos jelbeszédét is.
pl. napközben nincs cumi, csak alváshoz. ha nyűgös, v már fáradt, megy a kiságyához, mert tudja, h ott a cumi és nyüszög érte. erre én, mi az kicsim? mit szeretnél? nyüszög tovább..a cumidat-kérdezem. erre ő túláradó boldogsággal elkezd vigyorogni és bőszen bólogatni.
szval rafkós a kisember, azt már meg kell hagyni
vhogyan motiválnom kellene, de nem tudom hogyan
persze ez még nem vészes, a 21 hónap, abban azért bízom, h legkésőbb a bölcsiben elkezd azért beszélni
Peti mutogat, ha akar vmit? hogyan fejezi ki magát?
szélcsövet mi is csak rövid ideig használtunk, kb egy hónapig asszem, volt, h segített, volt h nem, de nem szerettem, eléggé drasztikus, csak azért használtuk, h segítsünk neki, de túlzottan az sem segített.
igazából az volt a megoldás a pocakfájásra, mikor 5,5 hósan elkezdtük a hozzátápit, erősödött a bélrendszere, illetve, mikor már jobban mocorgott, forgolódott, mászott, kúszott, akkor már nem volt gond.
amíg csak feküdt és csak tejet kapott, addig volt pocakfájás.
nekünk amúgy a gripe water vált be, az infacol és az espumisan nem volt jó, vmint a homeós chamomilla sem segített.
meggymagpárna még esetleg, azt is használtunk arra megnyugodott és ölben is volt h elaludt, de volt, h az sem segített.