Új privát üzeneted érkezett!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk mindenkinek Emma nyuszival, a lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig sok piros tojást :)!

Kép

Kép

Kép
angelita

Igyekszem visszaolvasni is, de most mennem kell, Emmuska hív :).

Kép
angelita

Bori,
ez tök jó, tegnap válaszoltam neked, és sehol sincs a hozzászólásom. Na mindegy.
Az új táblázatot elkezdtem, csak kb. 6-8 adatot kaptam hozzá, így meg nem láttam értelmét feltenni.

Hétvégén nem nagyon leszek, holnap lesz Levi keresztelője, kedden-szerdán meg majd megyek dolgozni, szóval sűrű.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk, boldog születésnapotT
Mindenkinek boldog húsvétot, nagy gyerekeknek jó tojásvadászatot!

Kép
Kép
Kép
oui

Itt vagyok ismét, sikerült visszaolvasnom :)!
(A boltban még beszereztem pár apróságot, feltettem a húsvéti sonkát meg Emmus ebédjét főni, így most egy kicsit lazítok :).)

DBea, én is fenn vagyok a Facebook-on, a leánykori nevem alapján lehet megtalálni. Megírod, Te hogy vagy fent? Megkereslek, meg Orsit is :)! (Én régen nagy levelezős voltam, hagyományos, papír alapon még a gimis évek alatt, onnan maradtak meg ismerőseim külföldről és most újra felfedeztük egymást a Facebookon :).)

Orsi, nagyon helyes Zarus és látszik is, hogy gyarapodott, egészen kikerekedett a pofija, jól áll neki :)!

Bori, jó, hogy újra itt vagy :)! Kocsi :(!

BabaPatikát szoktatok kapni a gyóygszertárban? Én most kaptam másodszor, nagyon hasznos (most pl. a babás téámákon kívül találtam egy jó tortareceptet is benne), jó lenne, ha minden hónapban sikerülne hozzájutni!

Gyümölcs:
én reszelt almát adok Emmusnak vagy kész bébiételből őszibarack-alma, szilva-alma kombót.
DBea, szerintem is meg lehet Marcit kínálni szilárd étellel többször is napjában. Én túrót, sajtot még nem adtam. Először én majd tojássárgáját fogok, de azt is csak kb. 1 hónap múlva. Tejpépet mi nem eszünk, csak sima gabonapépet (a más sokatt emlegetett 7-gabonást), azt tápszerrel készítem, plusz banánt teszek bele -hetente egyszer ez Emma ebédje.

Sissy, jobbulást a gyerekeknek!

Munka: én Emma 2 éves koráig nem tervezem a visszatérést, aztán majd meglátjuk, mit hoz a sors! Ha nagyon igényli a társaságomat és én is szívesen vagyok vele itthon, akkor ez még akár az oviskorig is kitolódhat. A részmunkaidő lenne a legtutibb, de az nálam nem működne, mert családi vállalkozásról van szó, így azt ha elkezdem, akkor teljes gőzzel kell csinálnom.
Én egyébként azon totál ledöbbentem, hogy több ismert ember gyerkőce már bölcsibe jár, pl. Bódi Csaba kisfia meg Rogán Antal kisfia -mindkét gyerek 1 év körüli. Nem hiszem, hogy ott a feleségek már dolgoznának, meg pl. napi pár órára én inkább fizetnék bébiszittert ilyen kis korban, ha megtehetném. Persze ez az én véleményem.

Kép
angelita

Boldog ünnepeket, kellemes pihenést, feltöltődést kívánok Mindenkinek!

Bori, de jó, hogy jöttél!! :-)

Angelita, nagyon édes Emma-nyuszi ezekkel a tapsifülekkel! :-D

Kép
mocorgó

Irdab, visszatérve a bio-témára, meg hogy nem hiszel benne:

hát épp ez az, ebben semmi mást nem tudunk, mint hinni vagy nem hinni. A mi generációnk még a csomó vegyi anyag és génkezelés-mentes zöldségen-gyümölcsön nőtt fel, De hogy ezek mit okozhatnak egy fejlődő szervezetben, abba bele se merek gondolni. Valószínűleg ezek majd csak felnőttkorukra derülnek ki...

Kép
mocorgó

Sziasztok!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Mi sajna már megjártuk az ügyeletet Atinak éjjel 39,8 volt a láza végül hűtőfürdővel nyomtuk le.Reggel is 38,4el ébredt doki szerint még mindig a virus amit Mártkól vissza kapott.Hála istennek Marknak semmi baja.

Munka:én is remélem,hogy Ati 3 éves koráig itthon lehetek vele.Max vmi részidőps munkán gondolkozok 2 éves korától aztán majd meglátjuk.
Vendég

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk! :)
Kép

Zsombi csütörtökről péntek hajnalra belázasodott,hol hőemelkedése,hol láza van.Tegnap voltunk a doktor néninél,a foga okozza.De nemsokára áttörik a felső 2ő is.
Nekem meg vmi belement a szemembe és felsértette a szaruhártyámat,így csüt éjszaka semmit nem aludtam hajnal 3-4ig :(

Sissi,jobbulást nektek!

Angelita,én is vettem Lucusnak ilyen nyuszifület :wink: Nagyon aranyos Emma :)

Lina,mi kell az új táblihoz?Én valszeg átsiklottam felette :oops: vagy küldtem hozzá vmit? :roll:

Bori,gratula az 500.-hoz :D Sajnálom,ami az autótokakl történt,de legalább senki nem sérült meg.Én a P2re soha nem kaptam gyógyszert :roll: pedig eddig mindig P2ő volt a leletem :?

Bikmakk,utólag is nagyon sok Boldog Szülinapot!!! :)

Kép
Kép
tundi24

Orew, tényleg szépen kikerekedett Zarus, látszik, hogy jól eszik:).

Bori, jó, hogy nem esett bajotok a balesetben! Nemrég velem is ugyanez történt, kb ugyanekkora lett a kár is... de nagyon szépen megcsinálta a szervíz. Jó is volt egy kicsit autó nélkül lenni, nem szeretek mindenhova azzal menni, de nálunk apa nagy autózós.

Tündi, Sissi gyerekeknek jobbulást!!!

Angelita, nagyon édes Emma azokkal a nagy nyuszifülekkel.

Nálunk Mirus sajnos még beteg, nagyon taknyos, nem fűzök sok reményt a hamar történú meggyógyuláshoz, mert a máltkor is hetekig húztuk az orrfolyást.
Itt voltak anyuék 2 napig, tegnap így elmentünk a férjemmel moziba, nagyon jó volt, viszont anyu hívott a film közben, hogy nsír a Mira... lemaradtunk a végéről. Ez az anyukák sorsa:). Ilyenkor azért elgondolkodom, hogy hárommal valószínűleg még kevesebb esélyünk lenne kettesben időt tölteni.

Kép
Kép
Kép
oui

Jó reggelt, kellemes húsvétot mindenkinek!

Mi sajna már megint betegek vagyunk, Marci tegnap reggelre belázasodott... Aztán ma reggelre én is csatlakoztam, kész vagyok teljesen.
Úgyhogy terveinkkel ellentétesen itthon töltjük az ünnepeket.

Bea

Kép

Kép
dbea

Angelita: két Ágit is találtam a facebookon, neked van fent képed vagy nincs?

Kép

Kép
dbea

Kellemes husveti unnepeket kivanunk mindenkinek!

Jobbulast a betegeskedoknek!!!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Bea:jobbulást nektek!!!

Én is fenn vagyok a facebookon Aszódiné néven.Ha jól emlékszem van fenn kép is.Mondjuk inkább a párom szokott rajta játszani Ő miatta léptem oda is fel.
Vendég

Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Valamint mielőbbi jobbulást (és itt egy kicsit túl hosszú lista következik):
Atinak, Zsombinak, Tündinek, Mirának, Marcinak és Dbeának!!!

Angelita, nagyon-nagyon édes Emma ezekkel a nyuszifülekkel IS! ;)
BabaPatikát én is mindig szerzek, nálunk a patikában ki van téve, csak el kell venni.
A tojássárgáját milyen formában fogod adni? Belekevered valamibe, vagy önmagában :) vagy főve?

Lassan mindenkinél következhetnek a tejtermékek közül a sajt, túró, joghurt. Én teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyet merjek adni Bettinek? Joghurtból teljesen natúrt vagy esetleg bio-őszibarackost (ha nincs benne cukor)? Meg sajtból is - mezei trappistát, vagy létezik valamilyen extra-light, ami könnyebb a babák pocakjának? Azért ha elolvassuk a sajtok összetételét, jó sok olyasmik is vannak bennük, amiket jobb lenne kerülni... Ki hogy tervezi ezek bevezetését?

Kép

Kép
hmbori

Bori, én máradtam sajtot Mirának. MIvel miattam csak Pannónia van itthon, abból adtam neki. A kezemmel törtem neki pici darabokat, így adtam a szájába. Mikor reggelizem/ünk mindíg kap valamit a szendvicsemből, eleinte csak kenyeret, de most már adtam sajtot és paradicsomot is. A gyerekorvos azt mondta, mini katonákat adjak neki, kenyér, felvágott, sajt. De mivel még nem tud ülni, nem tudok ennyire "feltornyozott" ételeket adni neki, csak egyesével adom a szájába az összetevőket. Túró: Mira túrós batyu formájában fogyasztotta először.

(Arról, hogy Mira miért nem eszik csak biot, és miért kap pl túrós batyut: Zorusnak csak biot adtam, és mindenre nagyon vigyáztam a hozzátplálás során, hogy ne legyen allergén amit eszik, hogy ne menjen a szopi rovására, hogy ne egyen annyi műkaját. Ennek ellenére most nagyon édesszájú, kedvence a túró rudi és a tejbegríz - persze "rendes" ennivalót is kap, és meg is eszi, de ezek a favoritok. Viszont szendvicset a mai napig nem vesz a szája közelébe sem, felvágottba bele sem harap, a sajt látványától rosszul van, stb... szóval vagy főzök, vagy éhen hal a gyerkőc...:) Ezt szeretném elkerülni Mirussal, ezért nem vagyok annyira óvatos. Szeretném, ha megszokna minden ízt addig, amíg nem válogat. Ráadásul annak ellenére, hogy mennyire vigyáztam Zora evésére, ekcémás volt a bőre. Miráé gyönyörű.:))

Kép
Kép
Kép
oui

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket

A beteg babáknak jobbulást!

Tünde: nagyon szuper a kép. Hogy csináltad???

Kép

Kép
ádibaba

Oui,
Levi ma épp a keresztelői puncstortájából evett :lol: Még nincs foga, de a közepét meg tudta enni, és ugye az tejmentes is.

Hmbori,
nekem szerencsére a tejtermék bevezetésén nem kell aggódnom még vagy 1,5 évig. De én azzal a kajával próbálnám, ami bébiétel, és fele gyümi, másik fele meg túró vagy joghurt. Meg vannak pici BabyYogo termékek. Ez kicsi adag, kóstoltatni pont jó. Ja, és ne aggódj a cukron :lol: Tudom, már sokat írtam, de nem véletlen van a babakajákban. Nekik még ugyanúgy, mint más tápanyagra, a cukorra is szükségük van a fejlődéshez.

Dbea,
mielőbbi gyógyulást nektek!!!

Na mától hivatalosan is Kurenkov Levente Szlávának hívják a fiamat, megvolt a keresztelő. Kb. 10 percig tartott az a rész a húsvéti misében, mikor keresztelték, hát az egészet végigberregte, köpködte, meg akarta szerezni a virágot a szószék elől, matatott volna mindent. Mikor lelocsolták, akkor kicsit elszontyolodott, de végül nem sírt. Aztán ki kellett végül vinni, mert nagyon kiabált. Bár anno az "eligazításon" mondta a pap, hogy nem kell kivinni, tudják, hogy milyen egy kisgyerek, és ez igenis az ő napja, na de tényleg nagyon kiabált. Amúgy a pap házaspárnak is 1,5 hónapon belül születik a gyereke, úgyhogy egy kismama keresztelte :lol: (református lett)
Ha a férjem behozza a kocsiból a gépet, akkor teszek fel képeket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

DBea,
van fent képem a Facebookon, Emmussal együtt vagyunk rajta :).

Bori,
meg fogom főzni a tojást és a sárgáját majd spenótfőzelékbe keverem a terveim szerint, de lehet, hogy a la natúr is megkóstoltatom a leányzóval.
Sajtot én sem tudom, milyet kéne, de szerintem nálunk is trappista lesz, majd abból igyekszem valami jobb kinézetűt venni és csak picit adok belőle finomra reszelve.

Linácska, kíváncsian várom a fotókat :)! Gratula Levinek a keresztelőhöz ill. a keresztséghez!

Tündi, nagyon édesek a gyerekek a fotón!

A betegeskedőknek jobbulást!

Mi tegnap Anyósoméknál voltunk, ott volt nagy babaparty, irtóra élvezte Emmus is a nyüzsgést, még élő nyuszikat is látott. Ma az én szüleimhez megyünk, sajnos az idő elromlott, esik az eső :(...

További kellemes húsvétot mindenkinek!

Kép
angelita

DBea, megkerestelek a Facebook-on (meg az iwiw-en), bejelöltelek :).

Kép
angelita

Sziasztok!

Linacska,
Gratula a keresztelőhöz! :)

Hozzátáplálás: Bevallom, hogy nekem néha lelkiismeret-furdalásom van, amikor olvasom, hogy ki mennyire óvatos, mi valahogy belecsaptunk rendesen a lecsóba. Nálunk van hús és glutén is minden nap, de eddig semmi jelét nem láttam annak, hogy ettől vmi baja a gyerkőcnek. Ábel naponta 3x eszik szilárdat, de emellett 4x szokott szopizni. A tejtermékkel úgy vagyok, ahogyan Lina is írta, vettem quark+gyümi kaját, azt fogok neki adni, és ha minden OK, akkor mehet a joghurt is kajába keverve. A tojás bennem eddig fel sem merült, de mondjuk én nyersen semmiképpen nem merném adni, mert szalmonellaveszélyes erősen.

Betegnek jobbulást és mindenkinek boldog nyulat az eső ellenére! :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Oui (és a többi többgyerekes)

Mikor kezdenek el "válogatni" a gyerkőcök az ételek között? Én egyelőre bármit adtam, az tetszett a babának, a krumplit kivéve.

Remélem, mindenkinél jártak már locsolók! :-D

Kép
mocorgó

Mocorgó,
Nem is tudom.... Szerintem ha válogatnak, másfél-két évesen már símán. De pl. Levin is látom, hogy a sütőtök és a cékla nem ízlik neki. Ezt meg tiszteletben tartom, és nem kap.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mocorgó:Ati is mindent megeszik kiv a brokkolit.Azt nem is erőltetem már.
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon kellemes Húsvétot :P :P :P :P

Elutaztunk 1 hétre tegnap jöttünk haza igy ezért nem voltam..majd megpróbálok vissza olvasni.... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bori:
Daninak még mindig fő tápláléka az anyatej (enyhén szólva....: napi 20-30 g pépeset hajlandó megenni - a legtöbb eddig 75 g volt, na de a banános papiból...). Amíg ez így marad, addig én nem tervezek tehén tejterméket adni. Minek?

Válogatósság: Dani már elkezdte! :) :)

Mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntést! (Annyira nem örültem neki idén, a. 30 azért kicsit megrázza az embert...)

Angelita
: én még nem tudom eldönteni, hogy mikor menjek vissza dolgozni (kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy ahhoz nekem itt No-ban állást is kéne találni), régebben úgy gondoltam, hogy másfél éves korában, de egyelőre nagyon nem szeretek erre gondolni. Lehet, hogy kitolom 2-ig....
Viszont ha visszamegyek, az részben miatta is lesz - hogy ne csak mindig velem legyen, hanem gyerektársaságban is. Hogy szocializálódjon. Szóval mindenképpen inkább bölcsi, mint sitter.

Kép
bikmakk

Sziasztok!

En sem gondoltam meg a tejtermekek adasara. Igazabol egy kicsit el is veszitettem a fonalat, hogy mikor mit lehet adni, mert vannak akik nem is tartjak be ezeket a "szabalyokat", no meg a bebietelek is megtevesztoek tudnak lenni. Azt hiszem jobb lesz, ha megint utanaolvasok egy kicsit a dolognak.

Mocorgo: Hala Istennek nalunk kihalofelben van ez a locsolosdi. En nagyon nem szeretem, foleg mert sokan ma mar penzt varnak cserebe, na meg azert sem, mert utana szoszerint rosszul voltam mindig a sok olcso kolni szagatol. Ugyhogy nalunk kicsit angolosan telt a husvet iden (ott nincs locsolkodas). Mondjuk en most a lakast sem dekoraltam ki. Teny, hogy mi nem is vagyunk vallasosak, szoval az egeszbol inkabb csak a hagyomanyos etelek meg a nyuszi altal elrejtett tojasok vadaszata van. :)

Csutortokon mi is utazunk 3 napra anyuek hazaba Paradon. Ok mar kocsival levittek a cuccok nagy reszet (utazoagy, ruhak es nemi bebietel), igy nekunk csak azokat kell vinnunk amit nem tudtunk addig nelkulozni. :) Jo lesz talan egy kicsit kimozdulni.

En babaruhakat mostam hetvegen, mert Zarus nemsokara kinovi a 68-as ruhait, ugyhogy itt lesz az ideje, hogy lecsereljem oket 74-esre. :)
17-en eskuvore megyunk, az egyik gyerekkori baratnom (17 eve ismerjuk egymast) megy ferjhez. Szerencsere sikerult egy gyonyoru ruhacskat talalnom Zarusnak a nagy napra! :) Mar alig varom, hogy raadhassam.
Most mar csak magamnak kell valahol vennem valamit, lehetoleg olcson, mert semmibe nem ferek bele amit felvehetnek... :(

Udv,

Orew

orew

Angelita visszaigazoltalak! :)
Sissi bejeloltelek Facebook-on. :)

Orew

orew

Húú, de sokan megbetegedtetek!!!! :( jobbulást babákoknak, mamákoknak is!!!!!! :lol: :lol:

Dbea :lol: Nem semmi, Rambó Marci milyen ügyesen kúszik, nagyon ráérzett!!!!! :lol: :lol: :shock: :shock: Teljesen le is vagyok döbbenve, Zsigi ehhez képest semmit nem csinál. Ha valamerre megy, az hátrafelé van...

Nálunk is zuhogott ma. Ki sem tudtunk menni, csak az ablakból bámultunk kifelé....

Linácska :lol: Isten hozta Levit a keresztények között!!!:lol: :lol: Legyen gazdagon áldás a kis életén!!!-- Jók a képek!!!

Buláta: CBA-ban lehet venni!!

Ja, és mától nálunk is lent van az ágyacska.... Olyan furcsa, hogy ilyen nagyfiú lett......

Fogak: nálunk már kint van a 7.fogacska!!! :shock: :shock: és most is jön valahol, mert állandóan nyálzik. Meddig tart a fogzás?????????????????????

Adri :lol: Nem tudom, ma nyitva volt-e. --de már lényegtelen is.. Elmentetek??? Hogy tetszett Zorának??? MEggyógyultatok teljesen?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Angelita :lol: Nagyon tutti a Nyuszis szerkó Emmuson!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

kajálás: HÁt, én már kipróbáltam a krumplihoz a tojássárgáját is (csak néhány falatkát), és tök tetszett neki, semmi baja nem lett tőle. Nálunk ami nem megy, az továbbra is a paradicsom. Kiüti az arcát. Fene gondolta, hgoy ez ilyen allergén vagy mi...

Spenótot adtatok már???

A májat hogyan készítitek el???

madaran

Madaran,
az utolsó fogak kb. 2 évesen jönnek. Aztán a hatosok olyan 5-6 évesen, és csak utána következik a fogváltás.
Levinek még egy foga sincs, és nem is látszik, hogy jönne.

Tényleg, van még fogatlanka topicbaba Levin kívül?

Holnap hajnal 4:30-kor indulok dolgozni, és csak szerdán jövök haza. Hát nem tudom hogyan fogjuk kibírni Levivel egymás nélkül. Lili miatt nem aggódom, ő már sokat volt nélkülünk, de Levinek ez lesz az első éjszakája nélkülem.
Én meg itt fogom múlatni az időt: www.szentorban.hu :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, érdekes, hogy Mira két kedvenc étele pont a sütőtök és a cékla. Bármennyit meg tud enni belőlük. Sajnos a spenót viszont egyáltalán nem. Viszont a rakott zöldbab ízlett neki:).

Mocorgó, nem is emlékszem, talán egy éves kora körül kezdődött, hogy elkezdett válogatni (visszautasítani bizonyos ételeket). Mostanra látszik rendeződni a dolog, egyre nagyobb a repertoár amit megeszik.

Kép
Kép
Kép
oui

Lina:még Atinak sincs foga szóval nem Levi az egyetlen fogatlanka. :D

Én már adtam spenotót neki igaz bébiételest vettem neki.

Májat is kapott anyum úgy csinálta mint a resztelt májat imádta krumplival ette.

Orew:vissza jelöltelek.
Vendég

Sziasztok lányok!

Linácska,
Emmusnak sincs még foga :). A képek jók, a másodikon olyan, mintha nagyon meghatódtál volna, jól látom? :)

Máj: Emma eddig egyszer kapott, én megfőztem a csirkemájat és villával szétnyomkodtam. Brokkolival adtam, így annyira nem cuppant rá a leányzó, de megpróbálom majd mással, hátha csak a brokkolival volt a baj- az annyira nekünk sem jön be!
Spenótot már evett többször is, szereti! A Tescóban van mirelit bio spenótlevél, azt főztem neki, plusz hozzá krumpli vagy bébirépa.

Az idő nálunk is vacak, igaz, most már legalább nem esik.

Kellemes napot mindenkinek! (Remélem, a betegeskedők már jobban vannak!!)

Kép
angelita

Linácska, remélem jól megy a munka, gondolok rád! :)

Daninak sincs még foga!

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Linácska: Hajnusnak sincs még egy db foga sem, de mostanában megint elkezdett erősen nyáladzani és rágni, rég volt már ilyen lehet hogy megint történik valami neki odabent.

DBea: megdöbbentő volt számomra látni hogy Marci hogy mászik. (nem rossz értelemben)
Na az én lányom ilyet soha nem fog csinálni mert ő csak gurul és ha valamit el akar érni és nem sikerűl neki akkor meg nagy hisztibe csap. Igazi HP!

Spenótot az én lányom is megeszi, igaz még csak 1x kapott de azt megette majdnem az egész üveggel.
Viszont a bébiételes tökfőzeléket nem eszi meg csak amit anyum csinál házit.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jöttem gyorsan egy gyors bekukkra! :D

Hát reagálni azt hiszem nem nagyon tudok mindenkinek, ezért előre is bocsika aki kimarad, mert hát írhatnék akkor még hétvégén is, de azért igyekszem! :oops:

Hmbori:Örülök, hogy jó a modemetek!Teljesen igazad van!Már küldöm is a képeket!Múltkor is megírtam a levelet és eltűntem!Addig el sem megyek a gép elől, míg a kis Tündérkémről fel nem teszek képeket!
Dorcsinak is nagyon tetszenek a színes újságok!Ha megyünk a Rossmanba külön kell neki is vennem egy újságot!Olyan kis arin tudja nézegetni! :lol: Igaz egy kicsit meg is gyűrkésszük! :lol:
Hála Istennek, hogy nem sérült meg senki a kocsiban! :D

Sissi1837:Jobbulást kívánok a fiúknak!Én Dorcsinak először a brokkolit banánnal adtam, de szerintem aműgy sem lett volna gond!

Angelita:Nagyon kis helyes Emma nyuszi!
Én is szoktam a gyógyszertárba Babapatikát venni!Nálunk ki is van téve, de ha nem vennénk, akkor a gyógyszertáros lányok tennének félre! :D
Tényleg sok hasznos dolog van benne!Én is előszerettel olvasom!

Dbea:Jobbulást kívánok a kis MArcikának!

Tényleg jobbulást kívánok a kis Zsombinak, Tündinek, Mirának is!

Csajok:És milyen sajtot adtatok a kicsiknek!?Csak simán lereszelve adtátok?

Linácska:Nagyon ari a kis Levike a keresztelői képei!
Nálunk sincs még fogacska!Azt mondja nekünk a doki néni, hogy ez örökletes dolog lehet!Rákérdeztem Anyukáméknál és azt mondja, hogy nekem is 8 hónapos koromnál előbb nem volt fogacskám!Szóval ezt Anyától örökölte!Bár ennek vannak előnyös oldalai is!

Hozzátápi:Ezzel kapcsolatosan hála Istennek nem panaszkodhatom!Dorcsi nekem eddig mindent megevett, amit elé adtam!Egyszer volt egy olyan, hogy a kelkáposzta nem akart lecsusszani, de egy kis banános ízesítéssel már nem is volt gond! :D
Nálunk nagy favorit a répa, alma és a sütőtök!

Madaran:Én is úgy csináltam meg a májat, mint ahogy Angelita leírta!Dorcsi hihetetlenül oda van érte! :lol:
Húvétkor Anyukáméknál voltunk és a husi levesből vettünk ki neki!Úgy cupákolta a kis Tündérke, mint a kis Angyal! :lol:
Hozzákevertem neki répit, meg egy kis fehér répit, krumplit és cupákoltuk! :lol:

CSajok!Nincs valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan tudnám rábírni a kicsi Lánykámat, hogy a földön lét mennyire jó dolog!Ha leteszem inkább elkezd sírni, minthogy el legyen!Tudom, hogy fontos dolog, hogy minél többet legyen lenn a földön és lenn is van!Fenn a nappaliba még el van, de lenn a konyhán szinte letenni sem szabad, mert máris sír!Volt, hogy ott voltam mellette, de az sem nagyon jött be!Szóval én már tanácstalan vagyok!

Kép
bener

Kép

Na ide a fényképezőt vagy én veszem el! :lol:

Kép

Brokkoli evés után! :D

Kép

Ha valaki esetleg nem tudná hogyan kell a virágot megtépkedni :lol:

Kép
bener

Dbea, most néztem meg a Marcis videót, nem semmi ahogy kúszik, szedheted a lábad, ha el akarod kapni:)!

Fogak: Mirának kettő van alul. A darabosat is megeszi, reggelinél addig nem nyugszik, amíg nem kap ő is egy szelet kenyeret!

Kép
Kép
Kép
oui

Bener: Jo, hogy jottel! :) Dorcsinak nagyon szep kek szemei vannak!!! :)

Oui: Zarust is egyre jobban erdekli a majszolgatni valo etel. :) Mi adtunk neki husvetkor a kalacsbol egy kis darabkat es nagyon szerette, meg latszott rajta, hogy buszke, hogy o is "felnott" kajat eszik. :lol:

Orew

orew

Sziasztok

Talán sokan adtok még bébi ételt picurotoknak.
Ezért fontos információ lehet nektek
http://tyukanyoponthu.blogspot.com/2010 ... ietel.html
napocska

Sziasztok lányok!

DBea
, én is megnéztem Rambó Marcit, nem semmi :)! Szaladhatsz majd utána!

Bener, szép nagylány már Dorcsika is :)! Nálatok is valószínűleg megmarad kéknek a szeme? Nálunk remélhetőleg igen, mert az Apukája meg az én szemem is világos, igaz, nem kék, hanem zöld.

Hallottam ezt az Ovko bébiétel dolgot, ma az RTL Reggeliben is volt róla szó és ott azt mondták, hogy pl. egy sima almában ennek az anyagnak a többszöröse van. Ezzel aztán jól "megvigasztaltak"...

Tegnap Emma először fordult hasra :)! (Mindezt 'gyakorlatozás', giri-gurizás közben tette.)
Ami még tegnap történt: elmentünk együtt egy közeli nagyáruházba (olyasmi, mint a Skála), először liftezett Emmus, sok új élménnyel gazdagodott :).

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Mi tegnap megjártuk a gyerekorvost megint, Marcinak orrmandula-gyulladása van. Hjaj, mikor lesz ennek vége. De jó hír, hogy rövid sétákra legalább ki lehet menni, ha nem lázas. Szerencsére nem az, úgyhogy megyünk délután egy negyedórára.

A hétvégénk nyugisan telt, Marci betegsége ellenére voltak nálunk vendégek. Jó volt egy kicsit társaságban lenni és Marci is élvezte, hogy ő van a középpontban és mindenki vele akar játszani :lol:

Egyébként annak ellenére hogy beteg, hihetetlen eleven, olyan mint egy duracell nyuszi. Jön-megy, teper, fog, rángat, szóval nem mondaná meg róla az ember, hogy valami baja van.

Én még elég vacakul voltam tegnap, de mára sokat javult a helyzet szerencsére.

Remélem hétvégére javul a helyzet, most már tényleg szeretnénk kimenni a Margitszigetre...

Linácska: gratulálok a keresztelőhöz!!
Majd írd meg hogy ment a munka!!

Bener: olyan régen tettél fel képet, hogy meg sem ismertem Dorcsit!!!

Az etetési helyzet azért javult nálunk is: most már 150-160 grammokat megeszik Marci tízóraira, úgyhogy tegnap elkezdtünk ebédelni is. Vettem én is fagyasztott sóskát, megpróbáljuk mit szól hozzá, bár ami kísérleteim eddig voltak, rendre kudarcba fulladtak. Azért nem adom fel...

Marcinak két foga van.

A pelenkázás nálatok hogy megy? Nálunk mindig óriási hiszti van, mert Marci mindenáron hasra akar fordulni, én meg nem hagyom, mert úgy nem tudom pelenkázni, így állandóan megy a harc. Néha leköti egy-két dolog, amit a kezébe adok, de max fél percre, aztán kezdődik elölről.
Hát nem egyszerű :lol:

Kép

Kép
dbea

máj: köszi az infokat. Főzés = vízben felrakjátok és kész? vagy kevés vajon-olajon pároljátok? Mennyi ideig kell???
én ui. utálom a májat, soha nem is szoktam csinálni --- a férjem sincs oda érte. De a vastartalom miatt nagyon ajánlják!

Linácska :lol: Húú, nem semmi vagy, hogy bevállaltál ilyen melót! Madj írd meg, milyennek tapasztaltad Levit a távollét után, jó? én még nem voltam Zsigitől távol, max. félórára. :roll:

Angelita :lol: Gratu a hasraforduláshoz!!!! nálunk még nem megy sajna! csak hasról hátra..., meg pörög önmaga körül, elég viccesen!
Liftezés... 8)

Bener :lol: nagyon cuki Dorina :lol: virágtépkedés nálunk is megy.. Na, ez az egyik, amire határozottan szoktam mondani, hogy: Nem!!

kérdés: kúszók-mászok anyáinak: hogy tüntettétek el az összes zsinórt, konnektort, elosztót?????????????
lassan esedékes nálunk is...

fogak: asszem ebben mi járunk az élen... :roll: :shock: ---bár néha elég kínos, mikor rágcsál (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ), mozgásban meg talán majdnem uccsók vagyunk. De hát ettől szép az élet!

Kirándulás-ajánlat: Tegnap elmentünk Visegrádra a fellegvárba. Háti hordozóban vittük Zsigit, szuper volt!!! Nagyon élvezte, úgyhogy mindenkinek ajánlom!!

madaran

Sziasztok! :)

Dbea,jobban vagytok?Összeereszthetnénk a fiainkat :wink: Zsombi is ezt a tempót diktálja :D iszonyat amit művel :wink:

Angelita,gratula Emmának a hasraforduláshoz :D Majd beindul mostmár ő is :wink:

Kaja mizéria:én is hallottam,de mi ezt a fajtát nem vesszük mondjuk...

Orew,biztosan jó lesz egy kis kikapcsolódás :D Zsombi is evett kalácsot,csak úgy gyűrte befelé :)

Bener,jöhetnél gyakrabban is.Nagyon édes Dorina :) Hm..virág tépkedés...Luca a mai napig előszeretettel tépkedi a virágokat.. :oops: de már csak az udvaron :wink: Zsombi is megkezdte ezt a szokását :D
Lehet hogy a konyhában nagyon hidegnek érzi a követ ..vagy nem tudom mi van letéve...mert bent úgy látom padlószőnyegetek van,és az azért puhább :wink:

Piroska,nem hiszem én,hogy Hajnus HP lenne :wink: :P :D

Lina,milyen volt ez a két nap?Gyere és mesélj! :D Meg leírod még1x,hogy mit kellene küldeni az új táblihoz???

Anna,jó sok fogacskája van Már Zsiginek :) Mi még csak 2őnél tartunk :) De sztem nemsokár a felső 2ő is kint lesz.

Rólunk,Zsombi már nem lázas...viszont köhög...:( ma du mejdmegpróbálom kihívni a doki nénit,mert az aszisztens (helyettes van) a világáról nem tudott,amikor beszéltem vele :evil: :evil:

Kép
Kép
tundi24

Dbea,jobbulást Marcinak!!!Pelenkázással nálunk is ez a helyzet :? küzdünk egymással :D

Anna,nálunk nincs eltüntetve semmi sem...én figyelem merre megy,és ha célbe veszi a zsínórokat,akkor elhozom onnan...eddig hatásos volt..konnektorba még nekünk sincs semmi,de lehet bele kapni vakdugót...

Kép
Kép
tundi24

Madaran,
Grat a fogakhoz!
Ábci sem egy mozgásbajnok, csak ámultam Dbea videóján :) Nálunk főleg az megy most, hogy Ábel felhúzza magát négykézláb, aztán elkezd riszálni. Ha hason van, akkor pedig hátrafelé tolja magát, de a világért sem akart előre menni még egy kicsit sem. Tegnap vendégségben voltunk, ahol van egy cuki 20 hónapos kislány, na, az ő kedvéért Ábci megpróbált előrefelé menni négykézláb a hátsó fertályával, de akkor meg a kezét felejtette el előrébb tenni :lol: eléggé vicces volt. A forgás egyébként nálunk úgy volt,hogy 4 hónaposan megmutatta, hogy hasról tud hátra fordulni, aztán meg azon kívül, hogy kb havonta egyszer megcsinálta, abszolút lusta volt. Hátról hasra is csak március elején fordult először. Azóta van olyan nap, hogy meg sem áll a forgásban, máskor meg csak szenved és hisztizik egy pozícióban. Ja, és még annyit csinál, hogy feltérdel kapaszkodva és úgy is riszál.

Adri

Kép
Kép
flake76

Madaran: én azokba a konnektorokba, amiket nem használunk vettem dugót, illetve igyekeztem mindent átcsoportosítani, hogy kábel ne legyen elől. Ahol mégis elérhetné, oda párnát teszek, hogy ne tudjon odamenni. Bár már ez sem tuti megoldás, mert átmászik a párnán is :lol:
Ajtónyitásgátlót egyedül a konyhába a vegyszeres szekrényre teszek, mert attól nagyon félek, hogy be ne nyúljon, egyébként a többire nem, maximum kirántja az edényeket, na bumm.

Egyébként a legjobb megoldás, ha mindig a nyomában vagy. Nálunk is ez megy, ha pedig nem tudok menni utána, akkor járóka...

Bener: mi úgy kezdtük, hogy amikor már láttam, hogy a sok forgáshoz kicsi a járóka, akkor letettem egy jópár plédet a járóka elé játékokkal és én is odaültem Marcival. Egy ideig játszottunk, aztán már elvolt maga is, én közben pl olvastam is :lol: (mondjuk ez ma már nem megy, mert rögtön rákap mindenre ami a kezemben van) Aztán szépen lassan egyre messzebb merészkedett, már bárhol letehetem a lakásban, nincs gond.
Viszont lehet, hogy Tündinek igaza van és hideg a konyha köve. Én ha kúszik, mindig adok rá a rugira egy kertésznadrágot és mellényt. (Főleg most hogy beteg is)

Bea

Kép

Kép
dbea

Ma sem volt nagy forgalom, biztos kint volt mindenki a levegőn :lol:

Mi is kimentünk sétálni, 20 percet voltunk kint, nagyon jó volt!!! Az elmúlt három hétben kizöldeltek a fák, minden tiszta virág, mennyire más már ilyenkor a világ :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?