Új privát üzeneted érkezett!

Én benne vagyok Niki, nálam tegnap is volt baba mama tali...:)

Rita

hát volt kitől örökölnie a nagy dumásságot Lucának, nem? :D

Trinky

Séta oké, persze örömmel!
Nem tudom hol írtad, de mi volt, megint véreztél, vagy nem jól értettem????

Fruzsa

Beni nagyon hasonlít rád!!! Igaz apukát nem ismerem, de nekem tiszta te vagy! Nagyon aranyos nagyfiú!
Ha a boltit eszi akkor azt eszi, - mondom én most - de ha Ábel is ilyen lesz ugyanilyen gondot fogok belőle csinálni... :lol:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Andy

írnél a börzéről? mennyit árultál, jó volt?
micsoda csavargó vagy te!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert vacak éjszakákon vagyunk túl! :(
Bogi napok óta taknyos, röfög. Kaptunk homeos orrcseppet a dokinénitől. Tengervizes orrcsepp, porszívó-orrszívó, homeos orrcsepp. ez a menetrend. Napközben így jól elvagyunk, de az éjszaka horror! :(
Nincs valami jó ötletetek?
Amúgy jól vagyunk. Bogi 8kg 90dkg, 70cm. (Hónapok óta nem nőtt egy millimétert sem. :( Ez nem gond???) Mondjuk mi is alacsonyak vagyunk.
Mászik, ül, áll, de nem egy szószátyár kismanó! ;) Van 5fogacskája is, most küzdünk a hatodikkal. Szerencsére eddig mindenevő.

megpróbálok gyorsan visszaolvasni és reagálni amíg alszik! Addig is puszi mindenkinek!
Nagyon várjuk már a tavaszt és a talit!!!!!!!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 

 
 

Sziasztok!

Tücsi! NAgyon-nagyon vigyázz Magadra! Tudom mindenki mondta, de tényleg próbálj meg többet pihenni. Sajnos ez már nem játék... De örülök, hogy jobban vagy. Férjednek kitartás!

Már 2 hete mondom a Férjemnek, hogy osszuk meg az esti lefektetést, 2 napig Ő, 2 napig én vacsiztatom és fektetem Orsit, mert, Isten ne adja, de, ha történik valami... meg kell szoknia, hogy nem csak anya tudja elaltatni, ill. nem is altatni, mert azt egyedül szokott. Csak, hogy ne csak engem kössön a kajához. Este már csak nagyon kevés tejem van, azt max. 5 perc alatt leszívja és kap tápszert, szóval megmutattam a történetedet Tücsi és most mindenképp elkezdjük az új módit. Biztos pár napig nem lesz könnyű, de kitartóak leszünk....

Niki! Jó ötlet a tali!!! Merre laktok?

Rita! NAgyon ügyes Luca! Majd kijön a foga, ha megérik rá... NAgyon korán felállt és már megy is kapaszkodva, hihetetlen. Tök jó! :) Esernyőkocsihoz csak annyit tudok hozzászólni, a barátnőm mondta, hogy arra figyeljünk majd oda a vásárlásnál, hogy nagyjából fektethető legyen.

Marcsi! Mi is náthával küzdtünk, már csak kis orrfolyása van. Homeós bogyót adtam Orsinak és elég gyorsan javult az állapota. Coryzaliát. Kérdezz utána.

Crissy! Mi újság Nálatok?

Bentley, Csuti?

Kép

Kép
esztke
 
 


Azt elfelejtettem írni, hogy ma voltunk a fél éves méreckedésen és Orsi 7480g és 67 cm. :)
esztke
 
 


na végre Marcsi!!!
Én csak annyit tudok mondani, hogy amennyi folyadékot csak meg tud inni Bogi, állandóan kínálni ( na én ezt Mátéval nem tudtam ) de ami szerintem felgyorsítja az a sűrű orrporszívó.
Nálunk volt olyan, - épp mikor Ábel született - :twisted: , hogy Máté annyira meg volt fázva, hogy kiporszívóztuk az orrát, s míg átértünk a másik szobába, már dugig volt, de annyira, hogy újra iszonyú adag kijött.
Na hát ez borzalmas fárasztó, de megéri. Az a sok váladék, ami termelődik hamarabb kijön ezáltal hamarabb is gyógyul, vagy nem tudom, de nálunk akkor 1-másfél nap volt. Pedig nagyon durván meg volt fázva.

Rita
ja igen, nekünk esernyőkocsink volt, és amit Esztke írt az tényleg nem volt jó benne, nem lehetett csak kicsit hátradönteni a támlát, talán 5-8 centivel lejjebb, mint ahogy ülés pozicíóban van. És mi sokat csavarogtunk, s Máté sokszor elaludt, és a kis feje billent erre arra, vagyis próbáltam kitámasztani, de ezt úgysem lehet, ha szinte ül.
Másik, hogy a napfénytető csak egyenes volt, így ha elölről, vagy akármelyik oldalról sütött a nap semmit nem ért. A kupola alakú a jó.

Esztke
mi még nem voltunk 6 hósón, nem tudom mikor megyek, szerintem jövő hét után. Hátha akkor már nem kell annyira beöltözni, gond meg nincs Ábellel, enni nem óhajt.
Egyelőre nem jön be a hozzátápi, egyetlenegyszer volt, hogy talán öt kanállal is megevett.
Még csak Sinlacot almát őszit próbáltam, na ez bejött volna, az őszi, de 2-3 kanalat kapott és két napig hasmenése volt tőle.arok be neki újabb ízzel.
Egyszer majd csak rákap.
Szép súlyban van Orsi!
Még a répát megpróbálom, egyelőre nem kav

Kép
Kép
tengdi
 
 


Na, csak most sikerült visszajönnöm.
Köszönöm a jó tanácsokat! (ezek szerint jól csinálom, hiszen döntöm bele a teát/vizet és rendületlenül porszívózom a kis nóziját.)
Ma már jobban is van! :)

Tücsi
Jobbulást kívánok! Nagyon vigyázz magadra!

Ezentúl megpróbálok sűrűbben jönni!

Jó éjszakát, és kellemes nyugis hétvégét kívánunk mindenkinek!

Boglárka és

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Nikilány,

Nekem a találka sajnos tuti nem jó, nagyon messze vagy nekem :( kivéve ha hétvégére rakjuk.... ?!
Nem tudom te hogy állsz hozzá, bár tudom a többiek sem nagyon örülnének neki??!!! Hát na mindegy sajnos nagyon messze vagy, kőbányára még el megyek simán.... de 16 kerbe tuti nem fogok elcuccolni :( Sajnos nekem ez a helyzet, pedig már nagyon örültem a talinak.... :(

Esztke,

Egyébként igen örülök hogy most apa is beletanult mindenbe rendesen, persze idáig is csinálta a dolgokat, de azért más mikor csak magára van utalva és én nem állok mellette!! Szóval az ötleteddel egyet értek :)

Már jobban vagyok azért... bár a hasam még nem szuperál, de már nem fáj semmi, csak az izmaim néha... a sok feszültségtől, most izomlázam van.... ez is haladás.... a tejem is kezd visszaállni, szóval már egyből jobb a kedvem :) Bulcsú így teával max 2 szer kel éjjel, igaz apával alszik a nagyágyon, én meg kint alszok a nappaliban, így talán most ma már végig tudom aludni egyszer az éjszakát.... aztán majd lassan vissza kell szoktatni az ágyához :?
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, úgy néz ki meg van a megoldás kaja-ügyben. Egy rész másik edényben kell a botmixerrel dolgoznom, így már jó az állaga. A másik pedig, hogy tegnap "főztem" (nem adom fel!) Benusnak alma ( pároltam, kompótjellegű lett) krumpli, csirke húsi és egy kis karfiol-ból főzeléket. A karfiol csak apró darab, mert most kóstoljuk. Az almát a gyümi miatt raktam, mert anélkül nem nagyon eszik meg semmit. Nagyon finom lett, megkóstoltam, de neki még mindig nem volt az igazi, úgyhogy ma raktam bele (2 napra főztem) Hipp almát, 125 g-ból egy pár kanállal, az nagyon édes, és nagyon szereti, avval már tuti volt neki. És bevágott 120 milit. Utána pedig még jó sokat szopizott. Azt azért nem hagyja ki, de szilárdból már nem kért többet, mert ilyenkor morog, meg szájzárt tesz , és csücsörít...szóval a 120 elég volt. Teli lett a poci. Szóval így megeszi az enyémet is ha néhány kanál hipp kerül bele, a kedvenc gyümölcseiből.
Holnap is ugyanezt főzőm neki kicsit több karfiollal, már 3. nap kapja majd. Nincs tőle gond, semmi hasfájás. Így kicsit olcsóbb megoldás, hogy csak néhány kanállal rakok bele neki bébikaját, mert 3 napig fel tudom használni, és nem egyszerre eszik meg egy egész üveggel, plusz gyümölcsöt is. Úgyanis tegnap előtt megevett Univer alma-csirkéből 160 milit, az egész üveget benyomta...:-)
Azért napi 2-3 üveg elég költséges. Így viszont majd megpróbálom fokozatosan kivonni a boltit belőle . És olyan kaját kap végül is amit én állítok össze. És már ki tudom tapasztalni mi az amit tőlem is szívesen elfogad, és abból tudok majd fagyasztani is, addig nem akartam amíg úgyis kuka, mert akkor csak 5-szőr annyi adagot dobok ki...

Úgy hogy most nagyon örülők.. :D

Az éjszakák viszont elég rosszak...megint hajnal 4-től rugdosta a kiságyat. Állandóan nyöszörög. Ahogy felveszem az ínyét nyomja a vállamba. Általában a dentinox segít ilyenkor, amikor fájlalja a z ínyét, de sokszor szopizás közben is sír.
Viszont adtam neki kenyérhéjat csócsálásra, és ügyesen csócsálta, viszont ahogy került le kis morzsa belőle (nem darab), öklendezett, mint aki rohadt gyümölcsbe harapott, vagy hajszál lenne a nyelvén..nem bírja ha nem teljesen pépes a kaja...:-)


Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki el van foglalva. :wink: (én is) De azért gyorsan feldobok néhány friss képet.
Kép
Kép
Kép
Kép

További szép hétvégét!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


nem úsztam meg a telet megfázás nélkül. hétvégén kiszenvedtem magam, még most vok teljesen ok, de már Apa megengedte, hogy felkeljek :) elég gáz volt, de Apának sem volt egyszerű Hunorral szinte egész nap... este mondta is, mennyire elfáradt :) szóval ő is megismerte hogy telnek a nyugis hétköznapjaink itthon :)

XVI. ker. Újszász u. reptér melletti lakótelep, ahol lakunk. felőlem lehet hétvégén is, apát majd elküldöm túrázni. írjatok lécci, hogy egyáltalán ki szeretne jönni és kinek lenne jó a hétvége.

pá! Kellemes Nemzeti Ünnepet!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Niki
nekem a hétköznap akkor jó, ha Andi el tud vinni. Hétvége oké.

Bogi nagyon drága és gyönyörű kiscsajszi! Csodaszép kék szemei vannak!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Nikilány,

A hétvége nekem jó, és akkor apa el tud minket vinni bárhova....
tücsi85
 
 
 


Nikilány,nekünk bármikor jó!!

Túl vagyunk egy beteges héten.Láz,köhögés,orrfolyás.Elég jól viselte a Roli.
Sőt tegnap felállt!És azóta megállíthatatlan!!!!!Mindehol kapaszkodik és húzza fel magát!!!
Annyira fura,hogy ilyen pici és már áll.

Holnap dobok fel képeket!És utánatok olvasok!
Most megyek ledőlök,mert nekem meg szülés óta most jöttek el a "kellemetlen" napjaim.:-))
Fura ennyi idő után újra menstruálni.

Jó Éjszakát!
Puszi mindenkinek!!

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!

Jó régen nem jártam erre. Emma mellett képtelenség a géphez jutni. :lol:

Minden baba nagyon édes, mekkorát nőttek!!! A betegeknek gyógypuszik mennek!!!! :D

Nekem jó hétvégén is a tali, attól függ, hogy Tomi el tud-e vinni, mert ő sokat dolgozik hétvégén is.

Emma már 8,5 kg és 68 cm. Voltunk vele a Heim Pálban is kb. 1 hónapja, mert volt egy piros folt a nyakán, úgyhogy a gyerekdoki egyből odaküldött minket. Háááát, az egy horror, senkinek nem kívánom, hogy odakerüljön! :shock: Minket sokkolt, de Emma rettentően jól viselte, mindenkivel bratyizott míg órákat vártunk, még jól ki is aludta magát. :lol: Szerencsére "csak" örökletes ekcémája van, kaptunk rá kenőcsöt meg fürdetőt, már el is múlt.

Fogacskánk még mindig nincs. Semmi jele. Remélem, azért egy éves korára növeszt legalább egyet, hogy lássuk van e fogacskája! :lol:

Egyébként egész nap randalírozik a lakásban, mindenhova követ minket, hiába zárjuk el az útját, tüzön-vizen átjön! :lol: És már attól "félünk", hogy nemsokára egyedül megy, mert már próbálgatja, hogy elenged mindent mikor feláll és elég sokáig bírja egyedül. :D

Marcsi, szerintem ne aggódj! Mi is alig növünk valamit, még mindig "csak" 68 cm, 68-as rucikat hordunk pedig már 9 hónapos!

Tücsi, nagyon vigyázz magadra! Ez már nem játék!!!!! Minél többször meg kell osztanotok a feladatokat a pároddal!

Nálunk szerencsére nincs gond a kajával, akármit adhatnék neki, nem érdekli. Csak gyorsan bekanalazza, hogy minél hamarabb szabadulhasson. Eddig még semmit nem utasított el. És még háromszor cumizik egy nap, épp most gondolkodom, hogy ebből már legalább egyet el kéne hagyni. :?

Na, húzok, jó éjszakát mindenkinek

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!
Hogy bírjátok ezt a hosszú telet? Én már nagyon unom! :evil: Már megint napok óta nem tudunk kimenni. Vagy esik, vagy a szél tépi le a fejünket, most meg akkora havas sár van, hogy elsüllyedne a babakocsi! :twisted:
Tengdi
Köszönjük a dícséretet!

Nikilány
Nekünk bármikor jó a tali. (Bár hétvégén végre együtt lehet Bogi az apukájával. Hétköznap csak kb.1 órát töltenek együtt. :( ) De szívesen találkoznék már veletek és a csemetékkel, tehát ha tudunk megyünk!

Crissy
Köszönöm, hogy megnyugtattál! A védőnő is mondta, hogy ne aggódjak, de én már csak ilyen paramami vagyok. :oops:
Párom is alacsony és hát én is "törpicsek" vagyok, így Bogi mitől is lenne óriás! :lol:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Crissy,

Ha úgy alakul mi mindenképp el tudunk vinni a találkára, hisz szinte előtettek megyünk el, aztán majd én bepasszírozom magam a két gyerekülés közé :)

Én már szerencsére teljesen jól vagyok.... most Bulcsúnak megy egy kicsit a hasa, remélem csak a foga miatt... bár nem látok semmit még de remélem csak erről van szó....
Viszont lelkileg nagyon meg vagyok zuhanva... most az a helyzet, hogy Bulcsú a nagyágyon alszik apával kettesben, én kint a nappaliban, és éjjel már nem cicizik csak esetleg tea ha kell neki...Viszont ezt nem tudom feldolgozni, hogy szerencsétlen apa van vele úgymond éjszaka aki reggel megy dolgozni én meg kint alszom az igazak álmát... apát nem zavarja az elmondása szerint mert ő jó alvó és mélyen alszik, mert Bulcsú egész éjjel hánykolódik, forgolódik... Apa tud mellette aludni... szombaton egyedül voltam vele így én aludtam bent, és hát egy percet nem aludtam mert nagyon rossz alvó vagyok és ott feküdtem feszületben....mire nagy nehezen elszenderedtem Bulcsú átvágódott a másik oldalára és kész ... Szóval egyszerűen én nem tudok vele aludni.... És olyan szintű kudarcélményem van... hogy nem tudok túljutni ezen.... Tudom most le kéne szarnom mindent és örülni hogy legalább így most tud aludni aránylag mindenki... de nem bírom feldolgozni hogy így zajlanak az esték, és komolyan minden egyes este egy rettegés számomra... mert várom a csodát... nem is tudom leírni milyen érzés... komolyan nem találom a helyem... na mindegy nem is akarom ragozni....Tudom hogy le kéne zárnom magamban ezt az egészet mert Bulcsú is érzi... de kib.....tt nehéz....Én voltam az a tipikus ember aki azt mondta hogy a gyereknek külön ágyban a helye sőt külön szobában, stb. stb.... aztán most ott tartunk ahol tartunk... és nem bírom elfogadni, feldolgozni.... na de ennyi a nyavalygásból valahogy túljutunk ezen is :)

Bulcsú is már feláll mindenhol, nem bírom magára hagyni mert nálunk kő van a nappaliban... és olyanokat zakózik szegény.... :)



Kép
Kép Informatikus leszek :)
tücsi85
 
 
 


hali!

nekem a hétvége nem jó,sőt jővő hétvége sem,sulim van.

marcsi: imádni való a csajszi a képeken.

tücsi: bulcsú mekkorát nőt,cuki nagyon,sajnálom az alvás témát,én már beletörödtem majdcsak eljön az idő amikor egyedül alszik.

mennem kell tanulni bocsi

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Tücsi! jól látod :) vhogy túljutsz ezen is :)
vagy mit akarsz! megint kidőlni a kimerültségtől?
gondolj bele, mennyivel jobb Bulcsúnak, ha van egy nyugodt, kipihent anyja, aki rohangál utána, ha már ennyire mozgékony. :) és szerintem bűntudatod ne legyen, hogy apjával kell aludnia. Az én párom sem ébred fel Hunor mocorgásaira, néha még a cicizésre sem. (én meg minden mocorgására..) de valszeg az anyák vannak így programozva, és még jó, hogy vannak apák is, akik kicsit lazábban állnak a gyerekhez :)

Lehetséges tali időpont: márc. 27. egész nap.
(a kövi hétvége már húsvét, az maradjon családi ünnep, sztem)
Kinek jó, kinek nem jó?

Kép
Kép
nikilány
 
 


azta! micsoda pörgés van itt :)

biztos élvezitek ezt a szélmentes jó időt! mi is sétáltunk Fruzsával majdnem két órát!

Andy! bocsi, most néztem, illetve értelmezem, hogy neked nem lesz jó a 27-e :( Hunornak hiányozni fog Hanna baba :(

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nikilány,

Nekem jó a 27.e , Ránk számíthatsz!
És Crissy, ha esetleg férjednek nem jó, és jönni akartok meg tudjuk oldani Nektek a fuvart....
tücsi85
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon gyorsan bekukkantottam, egyszerűen még nem jöttem rá,hogy hogy tudnék időt szakítani arra,hogy leírjam Nektek még a történetünket, pedig már lassan 5. hetes Fannus.
Néhány gondolatban csak annyit, hogy ahogy olvasgattam (bár nem sikerült teljesen végig) nagyon szerencsések vagyunk.Szinte végig alussza az éjszakát, volt,hogy én keltettem 9 óra alvás után..ritkán nyöszörög már hajnali 3 körül,de akkor hasra fordítom és alszik tovább..egy szóval édes kisbaba:)
12-150 ml-ket eszik, de már alig van tejem (szó szerint:( a homeos urtica kicsapott, utána az Ő homlokát is,két hét alatt alig akart elmúlni Róla. Tegnap ajánlották a Camohmilla 15-öt, azt kezdtük el,de még egy napja sincs,szóval nem igazán tudom,hogy hat e majd :( Szopizni így egyáltalán nincs türelme,mert hatalmas az étvágya,úgyhogy Humana HA Start-ot kap..nem akartam eröltetni a tápszeres dolgot (2 hétig sikerült is csak tejcsivel etetni),de akkor kaptam egy jó kis fejgörcsöt és 2 napig nem szoptathattam a gyógyszer miatt,holott csak 6-8 órát kellett volna kihagyni (mint utóbb kiderítettem:( és akkor nagyon lecsappant a tejem.Igyekszem én masszírozni a cicim,meg többször fejegetem,hátha beindul és tudna a csajszim szopizni,de egyelőre semmi:(
Örömmel olvasgattalak vissza Benneteket, bár látom sokan nem tudtok aludni éjjel sem és rengetegen irogattatok a hozzátáplálásról is:) Még most nem igazán memorizálok,mert nekünk az még odébb van:(
Sajnos nem tudom,hogy melyik programmal lehet resize-olni a fotókat,mert 640*480 -as a mérete mindegyiknek:(
iwiw-en ha van kedvetek meg tudjátok kuksizni Fannust...(addig is,amíg nem tudok ide feltenni fotókat:(
Akit esetleg érdekel, priviben szívesen elküldöm,hogy milyen néven vagyunk fent.
[/img]
bentley86
 
 


Sziasztok!

Valószínüleg mi nem tudunk menni a talira, de még megpróbálom úgy szervezni a dolgokat!

Mit szóltok, hogy milyen fantasztikus idő van?!!! Rögtön más az ember kedve! Olyan nagyokat sétálunk Orsival, nagyon szereti, elején nézelődik, aztán alszik egy nagyot. :)

Bentley, tényleg szerencsések vagytok! Orsi 3 hónapos volt, amikor átaludta az éjszakákat, de csak egy hónapig tartott. Azóta megint minden éjjel kelünk 2szer legalább... :( Bár most volt 2 éjjelünk is, hogy csak hajnali fél5kor kelt és utána még 8ig aludt! :) Ez nagyon jó volt. Örülnék, ha így maradna. Vagy még jobb lenne.

Marcsi! Nagyon szép Bogi!

Megyek, mert főzni is kellene...

Szép délutánT!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


már lassan 2 hónapja meg lett adva ez az időpont, mármint 27-e egy másik fórumon, ahova el is ígérkeztem....úgyhogy ez semmiképp nem jó nekünk...:(

Ábel már teljesen egyenes háttal ül, játszik mindkét kezével, nem támaszkodik, s kezd felkapaszkodni mindenhova, ha olyan magasságú amibe kapaszkodik, akkor már félig-meddig feláll.
Eszméletlenül aktív baba, enni viszont esze ágában sincs!!! Totál nem érdekli kaja.
Most én is próbálom majd a különféle tippeket bevetni, alma sütve, főzve...s hasonlók.

Tücsi
Bulcsút ketten vállaltátok, ezzel a vele járó nehézségeket is. Ha meg apuka nem is panaszkodik, akkor ez azt jelenti ez most a jó megoldás.
Az meg tény, hogy az embernek azért vannak az elvei, hogy aztán rájöjjön, a gyermeke lazán eléri, hogy ő feladja az elveit...
lehet nemcsak a külön alvás meg az ő kettőjük alvása miatt vagy padlón, hanem a szopik elhagyása miatt is, az éjjelieket elhagytátok, és szép lassan elválasztódik Bulcsú. Meg kezd önállóbb lenni, már igazán nem is kisbaba....lehet ezek is rosszul esnek a lelkednek...nagyon összetett tud ez lenni.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok! Csak bekukk! Képzeljétek Orsinak elkezdett kibújni a foga!!! :) Olyan kis éles, semmi jele nem volt...
Na, jó éjszakát!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Most már viszont van jele... :( Sajnos nagyon fáj neki, alig aludt éjjel, nem kellett neki semmi, se cici, se a dentinox nem használt. Írtatok az osanitról, tapasztalat? Gyorsan megrendelném, ha tényleg jó. VAgy esetleg használt már valaki kin baby gélt? Segítsetek, annyira rossz nézni, hogy szenved... Köszi
esztke
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkoltam míg Emma alszik.

Esztke, mi használjuk néha az osanitot, mert bár semmi jele a fogacskának, de néha nagyon nyűgi esténként, ilyenkor kap egy adagot, mert lehet, hogy valahol mélyen már a foga piszkálja és az ugye este jobban fáj. Szerintem nagyon jó, max. negyedóra és megnyugszik tőle.

Sajna, nekünk sem jó a 27-e, sógornőm névnapját ünnepeljük. :(

Tücsi, nagyon köszi a felajánlást :D , ha tudnánk menni, elfogadnám szívesen, mert amúgy pont dolgozik a férjem. Remélem, legközelebb már tényleg összejön, már nagyon szeretnélek látni titeket! :D

Egyébként jól vagyunk, de nagyon nehéz most Emmával. Még mindig remekül alszik, eszik, eszméletlen kis rosszaság mikor játszik :lol: , de a pelenkázás borzalmas kb. két napja. :roll: Nem tudom, mi lett vele, de mikor lefektetem a pelenkázóra, elkezd hisztizni, kinyomja magát aztán visszacsapja, át akar fordulni és persze mivel nem engedem jön az eszeveszett ordítás...... :shock: . Egyszerűen horrorr, már előre félek tőle, görcsben van a gyomrom, mert hát ez olyan dolog amit muszáj megcsinálni, ha tetszik neki ha nem. :? Volt esetleg másnál is ilyen?????

Megyek is, nemsokára kel a kisasszony......

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Esztke,

Nálunk is uez a helyzet, Bulcsú nem alszik éjszaka, nem eszik, megy a hasa, ráadásnak nagyon taknyos és nagyon durván be van durranva fent az ínye... egész nap szenved, nyűglődik.... még nem bújt ki neki de már nagyon fehér az ínye... ma adtam neki 20 perce osanitot... mert már nem bírtam egyszerűen vele, és most nyugisan játszik... ajánlani tudom!
Bár már tegnap este kellett neki adnom nurofent estére mert már napok óta nem alszik, csak hánykolódik... forog... kész őrület az éjszaka is.... így kicsit jobb volt... de mától adom neki az osanitot is.... mert most már tuti a foga szórakozik velünk... :)
Kitartást Neked is!!!

Crissy, nekünk is kb. így zajlik a pelenkázás, nem akarja az igazságot és nekem is kifeszíti magát, ilyenkor mindig próbálom valahogy lekötni, megkapja a telefonom, távirányítót vagy amivel tudom h tuti le lehet kenyerezni... így kapok pár másodpercet :D
tücsi85
 
 
 


Köszi Lányok!

Hány dobozzal érdemes rendelni? És hogy szoktátok beadni nekik?

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Lehetséges, hogy korábban már alaposan kitárgyaltátok a témát, amiről kérdezni szeretnék, de nem tudom végignézni az egész topikot...

Azt szeretném kérdezni azoktól, akik mostanában szültek a Bajcsyban, hogy a szülés után milyen az ellátás? Úgy értem, mikor adják oda szülés után a babát, 12 vagy 24 órás rooming-in van-e, elviszik-e a babát vizsgálatokra vagy fürdetni, az orvos az újszülöttosztályon vizitel vagy a mamák ágya mellett, segítenek-e a csecsemősök a szoptatásban, adnak-e cukros vizet minden babának stb.?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ditla
ditla
 
 


Sziasztok!

Sajnos mi sem tudunk menni 27.-én! :( (vidéki rokonok jönnek látogatóba)

Köszönöm a dícséreteket Boglárka nevében is!
Boginak már 8 fogacskája van! :) 5 teljesen kibujt, a többi pedig többé-kevésbé. :D
Folyamatosan mondogatja, hogy: bababa, vavava, papapa, mamama.
Nagyon ügyesen tud már pápázni is!
Mindenfélét eszik már, de sajnos az én főztöm nem ízlik neki annyira mint az üveges bébipapi. :? Sebaj! Lényeg, hogy jó étvágy van!
Pelenkázás nálunk sem megy egyszerűen! Én is próbálom lekötni különféle dolgokkal, de így is megszenvedünk vele! :shock:
Ditla
Üdv! Sajnos most nincs időm írni, de a többiek biztos segítenek!

Jó éjszakát minden mamának és babaának!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
jön a fogunk! úgy látom, hogy csak 1, de ezzel sem könnyű. Furcsa, mert nem tömköd a szájába mindent, még a rágókát sem, csak az öklét és engem harapdál :) sztem van néha hőemelkedése is...
Hétvégén nagyszülőknél voltunk vidéken, mindig vki kezében, így tegnap-ma a visszaszokással küzdünk.

Kajával jól állunk. két napja a répapürével ismertetem, de óriási fintorral kiköpi az egészet :( bezzeg az alma-barack, banán nagyon bejön neki... viszont inni nem akar... kóstoltatom vele a vizet, de pár csepp után tolja el. Nektek mit isznak a babák?

Tali: úgy látom nem sokan jönnétek, sajnálom. már lélekben készültem a babaözönre :( viszont akik el tudnak jönni, jöjjetek! írjatok mailt, vagy itt privátot és küldöm a címet!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Niki!
Mi szívesen megyünk,ha meg vagyunk hívva.
Esetleg nem tudna valaki elvinni?Egyszerűbb lenne,mint buszozgatni...

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok,


a 27-e szombat nálunk még kérdéses, általában a hétvégék nem jók, mert 100 felé megyünk, most is sanszos egy program, ráadásul tatán.
Elég körülményesek vagyunk, de miért nem csináljuk azt, hogy jó előre (1 hónapra előre) kijelölünk egy időpontot? És akkor mindenki ahhoz képest igazítja a többi programját?
Mert már nagyon jó lenne MINDENKIVEL talizni, pláne ebben a csodás időben!

Du. megyünk sétálni, legalább 2 órás mászkálást tervezek.

Egyébként Luca ma 9 hónapos, anno ilyenkor már pörögtem a hátamon és nem volt annyira őszinte a mosolyom. :lol:

Ma reggel lemértem: 8.2 kg és 75 centi! :D Hosszúlábú a kisasszony!

Crissy nálunk is ez van pelenkázásnál, mostanában az az új dilije, hogy homorít amikor lerakom a pelenkázóra, és vadul visítozik, de adok neki a kezébe vmit és attól lenyugszik. Amúgy van amikor ez sem segít, akkor általában ordít és iszonyúan rugdos, akkor dilibogyó a kiscsaj, de nem érdekel, pelenkázni muszáj és kész. Mindig elmondom neki azt is, hogy "csihadjon le" szépen, mert a ruhák sem maguktól fognak rárepülni, na nem mintha értené... :lol:

Amúgy fogak nálunk sincsenek, nem tudom mi van már....és egyelőre semmi jele a fogzásnak, nyál nem folyik. Dokinéni megnézte múlt héten: felül már fehér az ínye, ott már látszik hogy jönnek lefelé a fogacskák, alul semmi. Aszonta h hetek kérdése, h kibújjanak a fogak, hát most ezt várjuk.
Viszont az éjjeli alvással gondok vannak mostanában, és lehet hogy ez már a fogak miatt van, mert pl. tegnap éjjel is felkelt 1-szer, ma meg 2-szer, és van h elég nehéz visszaaltatni. Általában a járkálás segít, ami elég szar ügy, mert leszakad a kezem a 8 kilója miatt, és amúgy is járkálás-ellenes vagyok, de van h csak így alszik el. Na bumm! Ennek az elvemnek is lőttek!
Szóval Tücsi, ne izgasd magad, ha Apa remekül elvan Bulcsúval az ágyban, akkor inkább örülj h alszik és nyugalom van. Amúgy meg neked sem árt kicsit több pihenés, főleg a betegséged után.
Lényeg h béke legyen, nyugalom, és csend. :lol:

Kaja ügyben továbbra is oké minden, Luca MINDENEVŐ, nagy mákunk van vele. A natúr joghurtos kajákat is eszi, a túrót is, adtam már neki tojássárgáját főzibe keverve, azt is lenyomja, meg nagyon szereti a reszelt sajtot is (főzibe). És szerencsére kiütése sincs tőle.
Sőt, most már alig lehet joghurtokat meg hasonlókat enni a közelébe, mert azonnal betámad minket ha látja h eszünk, odajön hozzánk, feláll és ráncigálja a ruhánkat h adjunk neki. Szóval már kapott Danone Activiát, meg egy kis vaníliás krémtúrót is, mondanom se kell, h imádja. Persze csak módjával kap!
Ja és kap HIPP babakekszet is a gyümibe morzsolva, mert egészben még nem lehet adni neki, mert elnyammogja a végét, aztán egy jó nagy darabot leharap az ínyével, azzal meg nem tud mit kezdeni.

Vettünk ernyőkocsit a Minimanóban, nagyon szuper a járgány. 27e helyett sikerült 24-ért megvenni, TOP RIDER, és vadi új modell, 2 hete kapta a Minimanó, de abszolút olyan amilyenre gondoltam, és Luca is remekül elvan benne.

Egyébként uaz a helyzet mint Crissyéknél: nincsenek akadályok a lakásban, mindenen átmászik, a legkisebb helyre bemászik, bepréseli magát. :lol:
Marha fárasztó, de vicces ahogy "közlekedik" a lakásban.
És már azt is mondja, hogy: HOPPÁ.
Nagy dumagép lesz, apja már most izzad, hogy egyszerre kettőnket kell hallgatni. :D

OSANITOT a biztonság kedvéért ma rendelek, nehogy bedurranjon a foga egyik éjjel. Annyi jót mondtatok róla, hogy betárazok belőle!

Üdv,
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Eddig sem engedtem Orsinak, hogy tévét nézzen, de ezután sem fogom, ezt a cikket találtam:
http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... n-e-a-baba

Remélem elolvassátok. Szép napot!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke!

Én is pont tegnap olvastam ezt a cikket, Tündinek, meg Nikilánynak rögtön át is küldtem. :D Amúgy azóta nálunk is szigorúbb szabályok vannak életben, bár nem mint ha eddig annyira tv-zet volna a gyerek. :-)

Mit szóltok micsoda időnk van? Én már nem tudom mit adja Benire, én szétsülők odakint pulcsiban. Igaz ős ül,m vagy fekszik a babkocsiban attól függ nézelődik, vagy alszik, tehát nem mozog, de akkor is nagyon meleg van már. Viszont hétvégére megint rossz idő várható..eső..dee jóó!

Ja és képzeljétek Beni "kutyázik", azt hiszem így hívják négykézláb állva hintázik. Meg kiül a popójával, már nem csak kúszik. És újabban néhány kanál almával mindent eszik, brokkoli, cukkini minden csúszik, az én kajámból is. Úgyhogy most 2 napra főzők neki, kétnaponta. Igaz karfiol, brokkoli mirelit a jobb minőségű. Ill. cukkini és borsó sima bébikaja, és én feljavítom, húsit, krumplit egyebeket csinálok hozzá. A borsót azért is mert csak a rizottóhoz vagyok hajlandó passzírozni ahhoz nem kell sok, azt is bírja Beni a borsós rizst húsival, de főzibe nem pepecselek. Nem tudom mikortól lehet héjastul adnia borsót.
És mostanság 2, 2 és fél órákat alszik délelőtt, és délután is néha, ezt első fél évben sose csinálta, örültem ha fél órát alszik, de az átlag 20 perc volt. Érdekes.

Na megyek mert helyzet van. Szép napot!


Kép
fruzsa7
 
 


Hello,

Fruzsa, te képes vagy borsót paszírozni? Hát minden elismerésem!!! Én maradok az UNIVER zöldborsónál, a paszírozásra nem szánom rá magam. :)

A TV-s cikkel kapcsolatban annyit, hogy sztem nem kell ennyire rettegni ezektől a tudományos megállapításoktól, habár én sem favorizálom a TV nézést. De megmondom az őszintét, hogy igenis van olyan, hogy bekapcsolom neki 15-20 percre a Disney csatornán a Micimackót, a Miki egeret, meg a Manny Mestert, mert addig meg tudok reggelizni, és át tudok öltözni. És nem gondolom, hogy ettől rémes anya lennék....
Nem gondolom h ettől Luca idegrendszere galyra menne, és ne bírna normálisan játszani, mert pont ő az a gyerek aki nagyon korán megtanult önállóan játszani, és a mai napig prímán elfoglalja magát. És azt hiszem ebben nekem meg az apjának is nagy szerepe van, mert csak úgy magától nem tanulnak meg önállóan tenni-venni, és élvezni a játék örömeit.

Ja, és este 7 körül nálunk mindig megy a TV, mert a híreket nézzük (ha tudjuk) és addig Luca remekül eljátszik, egyátalán nem izgatja h megy a TV, nem nézi. A reklámokra van rágerjedve, mint általában minden gyerek. És abban a tévhitben meg ne ringassuk magunkat, hogy soha az életben nem fog tévézni a gyerek, hacsak nem likvidáljuk a lakásból. De az tuti, hogy rajtunk múlik mennyit és mikor bambulják a tévét!!!

Más: Orsi ti még jártok ringatóra? Ide a 17-be, az Újlak utcához?
Jövő héttől mennék én is, valszeg a korábbi időpontra.

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Remélem mindenki a jó idő miatt hanyagolja a fórumot! 8)

Csütörtökön Hunornak kinőtt a bal alsó foga! és olyan szépen szopizik vele, hogy nem is érzem! Vigyáz rám a fiam! Imádom! (Ettől féltem a legjobban, hogy majd rögtön rá fog harapni a tűhegyes fogával...) Valszeg ennek örömére tegnap két evésre megette a 190 g üveges alma-burgonyát. Remélem ezután megmarad az étvágya!

Mellékelek a taliról néhány képet! Nem volt nagy muri, a 3 fiú bandázott, de érezhetően hiányoztak a csajok :) :) :)


Kép 3 fiú

Kép
Kép
nikilány
 
 


Niki
én csak egy képet látok!!!

amin voltam tali is jól sikerült, most bocsi nem reagálok, mert mindjárt megyek is.
Evésünk kezd alakulni, de a többi hasonló korú babához mérve még nem olyan sok ez sem, de ez nem zavar, a lényeg, hogy egyen.

Viszont nagyon hamar önálló akar lenni, már bejárja a lakást, kotor piszkosul a kis drága, és a héten fel is állt!!!! Máté szaladt hozzám, hogy anya gyere gyorsan Ábel áll!!!
Azóta amibe meg tud kapszkodni, azt azonnal kihasználja felállni...tehetjük még lejjebb akiságy rácsot. :shock:

jó éjt mindenkinek, majd héten jövök reagálni

Kép
Kép
tengdi
 
 


ja, Niki hidd el nem harapnak a fogukkal sem, egyedül arra próbálj vigyázni, ha elalszik cicin, és még nem totál ko, akkor ha észreveszi, hogy el akarod venni amelled, ha nem vagy elég gyors ráharaphat.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Szia Dia!
hát igen, tapasztaltam. Amikor Hunor elalszik a cicimen, akkor általában szájzárat kap, és ha akkor próbálom kiszedni a cicimet,akkor érzem, hogy van foga :)

Gratula Ábelnak! tök hamar felállt! nagyon ügyi lehet, gondolom Máté ott apáskodik mellette, hogy hasra ne essen? :)
Mit, mennyit eszik?

szeritnem Hunor sem eszik sokat, mióta kijött a foga azóta megeszi a fél, 2/3-ad 190 g üveg pépet, kedvenc a barack-alma. Most a sütőtököt próbálom bevezetni, de az nem izlik...
viszont ez a mai lenne a 4. nap, hogy nem volt széklete... eddig ilyen sose volt :( már kezdek aggódni...

Holnap jön vki babauszira? Mi megint megyünk!

Használjátok ki a jó időt!

Kép
Kép
nikilány
 
 


[quote="ditla"]S írta:ditlaziasztok!

Lehetséges, hogy korábban már alaposan kitárgyaltátok a témát, amiről kérdezni szeretnék, de nem tudom végignézni az egész topikot...

Azt szeretném kérdezni azoktól, akik mostanában szültek a Bajcsyban, hogy a szülés után milyen az ellátás? Úgy értem, mikor adják oda szülés után a babát, 12 vagy 24 órás rooming-in van-e, elviszik-e a babát vizsgálatokra vagy fürdetni, az orvos az újszülöttosztályon vizitel vagy a mamák ágya mellett, segítenek-e a csecsemősök a szoptatásban, adnak-e cukros vizet minden babának stb.?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ditla



Kedves Ditla!

Én márciusban szültem, és teljesen pozitív volt a tapasztalatom a csecsemősökkel. Én szülés után betoltam a szobába a babát és egész végig velem volt. Ha fürdetés vagy vizit volt mehettem vele, és végig ott lehettem. Úgy tudom, hogy ha éjszakára beadod, akkor aláíratnak veled valamit, hogy mit adhatnak a babának, de én egyszer sem adtam be, úgyhogy nem tudom pontosan mit.
A csecsemősök nagyon segítőkészek voltak, volt olyan , hogy kb. óránként bejött valaki a szobába, hogy kell-e segítség a babákhoz, pedig akkor 27 baba volt az osztályon. Nekem már a 3. gyerek, úgyhogy sok segítségre nem volt szükségem, de a szobában volt egy 18 éves lány és neki rengeteget segítettek.


Helga
bencsikh
 
 


Sziasztok!

Remélem csak a jó idő, és az ünnepi készülődés miatt nem jár senki erre?! (mondjuk én sem jöttem mostanában sűrűn) Nehogy kihaljon ez a topik! Nagyon sajnálnám! Annyi jót és rosszat átéltünk már együtt! :roll:

Minden babának, mamának és természetesen apukáknak is:

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!! :)

Boglárka, Tamás és

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


NAGYON BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK! SOK NYUSZIT ÉS LOCSOLÓT!! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Kedves Ditla!

Láttam ,hogy már írt Neked Bencsikh.Én idén 2010.02. hónapban szültem a Bajcsyban.Nos,nem is tudom,hogy mit is írhatnék. Új csecsemősök vannak,akik nem éppen a kedvességükről híresek. 24 óráig CSAK cukros vizet adnak a babádnak,ill. azt kapsz Te is,hogy ha nincs tejed vagy kevesebb,akkor azt tudj Neki adni.Ha kérdezel,válaszolnak,illetve megmutatják pl. a pelenkázást.Szoptatásban nem kértem segítséget (sajnos nem jött meg a tejem),így nem tudom,hogy abban mennyire szolgálat készek.Egyszer jött be hozzám este az ügyeletes nővér (nem csecsemős),hogy kérek-e fájdalom csillapítót,a csecsemősök felénk sem néztek a 3 nap alatt. Estékre én beadtam a minimanóm,mert első baba és elég nehezen is lett meg,így totál le voltam fáradva.Bármikor viheted ill. hozhatod,nincs megszabott idő,hogy mennyit vigyáznak Rá.Azt hallottam,hogy nem szeretik,ha túl korán viszi oda a Picit az anyuka (több gonddal jár nekik).Sajnos akikkel együtt voltam bent (többi Anyuka),egyikőnknek sem volt pozitív tapasztalata a csecsemős nővérekkel.Egy nagyon kedves fiatal csajszi volt,Vele sajnos csak az utolsó napon találkoztam össze,akkorra volt beosztva.24 óra után Humana HA (hypoallergén) Start tápszert kevernek és adnak(igény szerint),azért 2-3 órának el kell telnie.Ha jöttök haza,a dr.nő fel is írja,ha kéritek.Én felirattam,utána itthon áttértünk a sima Humana 1-re,mert hála az Istennek nem allergiás a picim semmire (eddig).Árban mellesleg nem semmi különbség van,ha hypoallergén tápszert esztek az olyan 2500-3500-ft között mozog 600gramm,ha simát akkor 600-2000 ft között 900 gramm.Szerintem nem mindegy!!!Persze,úgy kell hozzá állni,hogy rengeteg tejcid lesz...!!!Csak plussz infonak írtam le :D
A zuhanyzás terén ne sok jóra számíts,van két zárható,de iszonyat állapotban van,össze-vissza spriccel a rózsa,úgyhogy gátmosogatásra alkalmatlan:(A wc higéniája pedig ..pffff.Vigyél szerintem Domestos-os kendőt,wc ülőke(papír) van a szobákban.A szülészeten lévő wc ill. zuhany állapota is katasztrófa :(ZUHANYPAPUCS!!!
Ne haragudj,hogy ilyen tényszerű vagyok,de még két hónapja sincs,hogy ott töltöttem három napot,és a poklok poklát jártam meg.
Szóval,császár után is oda adják a babucit,szó szerint végig,míg haza nem jöttök Veled lehet,ha bírod.Hangsúlyozom,azért nem leszel rossz anya,mert beadod éjjelre,elég fárasztó menet lesz ez a kórházasdi.
Este hétkor van fürdetés,Neked kell bevinni,sokszor nem is szólnak,csak lecsesznek,hogy mi az,hogy nem tudod????Ilyenkor tenni kell egy pelust a csöppség mellé,egyébként ruhát adnak első perctől a kicsikre,egész a hazajövetelig.Nem javaslom,hogy saját ruhába öltöztesd,mert mi sem kaptuk vissza a ruginkat:(
2. naposan kapják meg a BCG oltást,de azt meg is várhatod,gyakorlatilag a fürdetést kivéve,mindenhová mehetsz a csöppségeddel.
3. napon van orvosi vizsgálat.Levizitelnek Téged,utána 9 körül vinned kell szintén a Picit,de azt meg is kell várni,akkor kérdezhetsz a dokitól,akkor írja fel a tápszert is.Tájékoztat,hogy keresd fel a védőnőd otthoni dokid,meghallgatja a pici szívét,vesznek vért a sarkukból.Totálisan átnézegetik Őket,hogy egészségesen adjanak haza Benneteket!!
A Te vizitednél is ott lehet a baba(mivel végig Veled lehet az első perctől).Két vizit van reggel,ha hétköznap leszel bent,ha hétvégén,akkor csak egy,szintén reggel.Semmi extra,alig néznek Rád,egy kérdés:hogy vagy?ENNYI.Este mérik a lázat,körbe szalad az éjszakás nővér.Nem csinálnak nagy ügyet.A csecsemősök is szintén reggel ugranak be,ránéznek a babára,kérdik,hogy hogy van...ennyi.
Igyekeztem kielégítő választ adni,remélem,hogy tudtam segíteni.Esetleg,ha van még bármi kérdésed,tedd fel bátran!!!!Tudom,hogy mennyire rossz az ismeretlennek neki vágni,nemrég én is így voltam,és rengeteget segítettek itt a csajszik.Érdemes szülőszoba látogatást is megejteni,bár nem tudom,hogy mikorra várod a babád..???
bentley86
 
 


Bencsikh!

Én speciel 2009. júliusában, tehát 8 hónapja szültem a Bajcsyban, de én meg voltam vele elégedve. Teljesen! Én egyáltalán nem ezt tapasztaltam, mint Bentley, hanem az ellenkezőjét. Tény és való, hogy a csecsemősöktől kérdezni kell, ha valamit akarok, de erre itt fel is készítettek a csajok engem, ez nem lepet meg. Elég sok a dolguk, kevesen vannak, de némelyik tündéri, nekem csak egy ütötte ki nálam a biztosítékot, de a végén azt is megkedveltem. Mindent megmutatnak, ha kérdezel, érdeklődsz. És hozzám bejöttek, nem is egyszer. ha hívtam őket, akkor ahogy tudtak jöttek, néha mondták, hogy kis türelem, 1000 felé álltak, de ahogy lehetőségük volt bejöttek, meg, mutatták, hogy kell szoptatni, bent a fürdetést is megmutatták, sőt! Szombaton jöttem haza, az indulás előtt, amíg vizsgálták a babát vagy egy órát bent ültem náluk, és járt a szám, kérdeztem, érdeklődtem, figyeltem, és nem ették ki a szűröm, segítettek, válaszoltak. A szülés után fizetős szobában voltam, ami tény és való, hogy szebb, kulturáltabb. De fél idős terhesen sima kórteremben is feküdtem, és nem olyan katasztrofális, legalábbis annak, aki feküdt már rosszabb körülmények között is, Én Kistarcsán is feküdtem a terhességem elején..és na ahhoz képest ég és föld a Bajcsy, mert a Flór Ferencben a kórtermekben, zuhanyzókban aztán tényleg balkáni állapotok vannak. A zuhanypapucs meg szerintem evidens MINDEN KÓRHÁZBAN. Sajnos ilyen az egészségügy, a kórházi körülmények szinte mindenhol. De azért vannak különbségek, és ahhoz képest a Bajcsy szerintem jobb állapotban van. A szülészet, Nőgyógyászati osztály biztosan, a többiről nem tudok nyilatkozni.
Az új csecsemősök alatt mit értesz Bentley? Nem értetem ezt részét a beszámolódnak? Azért az egész brigádot nem hinném hogy fél év alatt lecserélték!
Ja és én aztán jó korán passzoltam le a gyereket a csecsemősöknek, még a szülés után rögtön, ahogy kitoltak, ugyanis rögtön elájultam a kórteremben (éjjel még 2-szer), szóval a férjem jobbnak látta ha beadja őt. Ő tolta be. De nem szólták meg, sőt. Másnap még be is jött hozzám az egyik cs.-ős, hogy minden oké-e, és nyugodtan adjam be, nem kell erőltetni a kint létet, ha szarul vagyok, ők vigyáznak rá. Én ezen a téren se tapasztaltam negatívat. Én a fürdetéshez is mehettem a babával, sőt mi toltuk oda őket, mert 7-kor van a fürdetés. Ruhát én se vittem, és tényleg néha elkallódnak, nekünk a a kesztyűnk párja veszett el, pedig sokáig keresték nekem a cs.-ők, de nem lett meg.
Ja és a nővérkék szerintem aranyosak, fél idős terhesen és a szülés után is ezt tapasztaltam. Volt hogy éjjel 3-szor riasztottam őket, mert majd össze estem, de készségesek voltak, mondjuk egy nővér van akit fél idősen kifogtam pedig nem kellett volna, ő rakta be az infúziót nekem, na őt kerülni kell, nem tudom a nevét, arcról felismerném, de a többiekről csak pozitívumot tudok írni.
Ami hátrány a Bajcsyban, és javítandó lenne, az az állandó Canossa-járás, mindenki ide-oda járkál, hozzátartozók stb. Tényleg nem lehet pihenni, remélem a következő babám születésekor ezen már változtatni fognak. Mert a következőt is itt fogom szülni, nem máshol!

Bentley sajnálom hogy rossz tapasztalatod volt az ott töltött napokról! És így élted meg, vagy pont így jöttek ki a dolgok, szituációk! De mindenféleképpen le akartam írni azt amit én tapasztaltam, ill. szerintem a többségünk is, mert hibák ide vagy oda, szerintem a Bajcsy messze az egyik legjobb kórház a "szülés témáját " tekintve! Én mindenkinek csak ajánlani tudom!


Kép
fruzsa7
 
 


Ja bocs Ditla! Kevertem kicsit, szóval neked szól!
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Nálunk a nyuszi egy fogacskát hozott, az elsőt :) semmi jele nem volt csak egy tonna nyál :) de elmúlt a hasmenés, nyűgösködés, a kifejezett rossz alvás, bár még így is kétszer-háromszor felkel... csak úgy kibújt vasárnap reggel, bár már előtte fel volt repedve az íny.
Ja meg bútor mellett kapaszkodva már tesz pár lépést ... olyan két métert már elmegy! Egyik-napról a másikra annyit erősödik... és annyira más már, már nem baba... hanem inkább egy kisgyermek :) szóval már huncutkodik... játszik, tombol, sokmindent megért, mászik ezerrel, lépked... elvan teljesen... szóval kicsit olyan mintha már tényleg múlna ez a babás korszak :( :)

Ditla, Bentley,

Bentley mintha nem is egy kórházban lettünk volna... nekem teljesen mások a tapasztalataim... én annyira meg voltam elégedve a kórház szülészetével hogy 100% hogy a második bébit is ott szülöm :)
Hogy hogy új csecsemősök vannak? Honnan tudod az infót?
Valóban a csecsemősöket kérdezni kell, de akkor szó nélkül jöttek és válaszoltak minden kérdésre... és segítettek bármiben amiben kértem. Ha betölti a bébi a 48 órát bizony már tápszert adnak neki ha beadod és alá kell írni a papírt hogy adhatnak neki. Én is két éjszaka beadtam Bulcsút az utolsó nap voltam már olyan passzban hogy tudtam vele rendesen foglalkozni éjszaka is. Soha nem volt gond hogy beviszem a bébit... de reggel 6 ra azthiszem menni kellett érte. A csecsemősök hozzánk kétszer jártak egy nap reggel, meg du., na meg volt mindennap a rahedli vizit :) Már azt se tudtuk ki hova tartozik melyik osztályra annyian jöttek, a szobatársammal mindig jegyeztük hogy úristen ő most honnan jött :)

Én alapítványi kétágyasban voltam, ott elég normálisak a wc-k zuhanyzók bár ott is kifoghatod a leszarom mit hagyok magam után emberkét hozzáteszem... de a domestosos törlőkendő alap dolog valóban :)
Nekem fürdetéskor este mindig elvitték Bulcsút csak egyszer vittem én mikor megnéztem a fürdetést, de hozzánk mindig jöttek és vitték mindkét babát.
Bentley annyira sajnálom hogy te a poklok poklának élted meg a kórházi bent létet, persze nem jó érzés ha az ember kórházban van, de én annyira jó emlékekkel távoztam onnan, hogy komolyan néha visszanéznék egy kicsit nosztalgiázni, én teljesen meg voltam elégedve a bent kapottakkal amennyire elvárható ez egy magyarországi kórháztól...

Crissy, Rita, többiek... írjatok ti már milyen mutatványokat tudtok?? :D
tücsi85
 
 
 


Trinky, Évi,

Hogy teltek az első szülinapi partik???
tücsi85
 
 
 


Kedves Helga, Bentley, Fruzsa, Tücsi!

Köszönöm a részletes válaszokat, igazán informatív, amit leírtatok. Bentley, sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak – tényleg, mintha egy másik kórházban lettél volna, mint a többiek – bár, ha jól értem, ez elsősorban a nővérek hozzáállásában jelent különbséget, nem az objektív környezetben vagy a kórházi szokásokban. Remélem, azóta kiheverted a kórházi napokat, és élvezed, hogy babázhatsz! :)
Az nagyon furcsa, hogy a nővéreket úgy kell megkérni, hogy segítsenek, az ember azt várná, hogy maguktól is odajönnek ránézni az emberre, hogy mi a helyzet, megy-e pl. a szoptatás – hiszen egy első gyermekes mama honnan a csudából tudhatja, hogy pl. jól van-e mellen a babája? Bár igaz, Helga azt írta, hogy rendszeresen bejött egy nővér, de a többség tapasztalata nem ez volt.

Az nagyon pozitív, hogy a baba folyamatosan velem lehet, de az nem tetszik, hogy papírt iratnak alá, ha beadom, hogy adhatnak neki tápszert. Mi van, ha nem írom alá? Ill. minek alapján tud dönteni egy szegény mama, hogy jó-e a gyerekének, ha tápszert kap vagy nem? Erről mondanak valamit az aláiratás előtt? Van-e olyan lehetőség, hogy ha beadom este a gyerekemet, hogy aludni tudjak pár órát, kihozzák, ha felébred? Meg lehet-e ezt beszélni a csecsemőssel?

Próbálom összefoglalni, amit a leírásotokból megtudtam, kérlek, javítsatok ki, ha tévedek. Tehát:

1. A baba végig velem lehet, ha szeretném, de ha beadom az újszülöttosztályra, bármikor szó nélkül beveszik. Itt az a kérdésem, hogy mondanak-e valamit arról, hogy mikor menjek érte vagy hogy mikor hozzák ki vagy mi történik vele, amíg bent van?

2. A baba az első 24 órában cukros vizet kap, akár az újszülöttosztályon van, akár velem (?) Ha velem van, akkor mellre tehetem? Hányszor és meddig? Erről mit mondanak a csecsemősök?

3. A második napon tápszert kapnak a gyerekek. Mindenki? Vagy akinél nincs elég tej? Honnan tudják, hogy elég-e a tej vagy nem? Mérik a szopásokat? Vagy csak azok a babák kapnak tápszert, akit beadnak az újszülöttosztályra? Ez nappal is így van vagy csak éjszaka? Az nem jön szóba, hogy kiviszik a mamának a babát, ha megéhezett?
A tápszer mellett is kapnak cukros vizet vagy akkor már nem? Miből kapják a cukros vizet és a tápszert? Cumisüvegből vagy esetleg pohárból?

4. A fürdetés és a vizit az újszülöttosztályon van (tehát nem az én szobámban), de mehetek a babával és ott lehetek vele. Felajánlják, hogy menjek vele vagy nekem kell tudni, hogy mehetek? Ha vért vesznek tőle, akkor is ott lehetek vele? Tarthatom őt addig vagy foghatom a kezét?

Mi van akkor, ha besárgul a kisbabám és kékfény alá kell tenni? Ezt megoldják az újszülöttosztályon vagy elviszik máshová? Ilyenkor mit kap a baba? Mehetek hozzá szoptatni?

A császárosokról tudtok valamit? Ők mikor kapják meg a kisbabát?

Bentley, ha nem haragszol, hogy személyeset kérdezek... Abba, hogy neked nem indult be a tejed csak úgy beletörődtek a csecsemősök vagy az orvos? Próbáltak valahogy segíteni? Mondták, hogy fejj vagy ilyesmi? A kézi fejést megmutatta valaki? Mi volt a baj? Nem tudott szopni a kisbabád vagy mi történt? Mondtak erről valamit? Amikor kiderült, hogy tápszert kell kapnia a babádnak otthon is, megmutatta valaki, hogyan készítsd el a tápszert és hogyan etesd a kisbabádat?

Ja, igen... majdnem elfelejtettem: a szülés után mi történik? Ráteszik a hasadra a babát? Ha igen, mennyi ideig hagyják ott? Mikor öltöztetik fel? Segítenek-e a szülőszobán megszoptatni?

Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam és ennyi kérdésem van... Még egyszer mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat!
ditla
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?