Sziasztok!
Sajna behalt a modemünk, azért nem tudtam jönni, már elvonási tüneteim voltak net nélkül... De mostanra végigolvastam mindent.
Kicsit régebbi témákhoz is szeretnék hozzászólni.
Ajándékok 1 éves babáknak: tuti a lista, nagyon köszi! Amin megakadt a szemem, az a Naphegy Kiadó kiadványai - ugyanis egy mini böngészőt én már vettem Bettinek 7 hónapos korában (egy újságosnál volt kitéve a pénzár mellé) és azóta is imádja, mindig vigyorog rajta, nagyon tetszenek neki a színes oldalak. Így legalább tudom, hogy több fajta is létezik belőle, valószínű be fogom szerezni azokat is!
Önéletrajz: én anno úgy tanultam, hogy bele kell írni a családi állapotot és a gyerekek számát+születési idejüket. Ami ehhez kapcsolódóan nekem fejtörést okoz, hogy várnak vissza a munkahelyemen, de ha megkérdezik, mikor akarok visszamenni, fogalmam sincs, mit mondjak! Épp a napokban jutott eszembe, hogy nem kis stresszel járt a melóm és az mennyire nem hiányzik. Ugyanakkor jó lenne dolgozni, kicsit kiszakadni a non-stop babázásból, de azért nem hagynám itt, vagy bölcsiben Bettit teljes napra. Ráadásul nálunk is tervben van a kistesó - na, ezt hogy tálaljam a munkahelyemen? Ráadásul pont, mielőtt eljöttem, jött volna vissza két gyerkőc mellől egy kolléganőm, de őt nem vették vissza... Hát ilyen tapasztalattal tényleg nem tudom, mit is mondjak, ha rákérdeznek... Szerintetek?
A
fogászat témáról jutott eszembe a fogmosás kérdése: akiknek már vannak fogacskái, szoktátok mosni? Mi a héten kezdtük el, egyre jobban viseli Betti, hogy a szájában matatok a fogkefével...
Madaran, kérdezted, hol lehet fiús kendőket kapni? Bár én is csak hallottam, de a Müller drogériákban lehet kapni 2db-ot 1.200-ért.
Angelita, köszi a hiányolást! Most már minden rendben, net újra él (és önző módon ezért ma vagy kimarad, vagy eltolódik a délutáni séta...
Most még alszik a picinyem.)
Bio-kaják: én is hagyományos gyümiket adok Bettinek, ill. mostanában már üvegeseket, állítólag azok bio alapanyag felhasználásával készültek.
Mocorgó, nekem szülés óta 1x jött meg (októberben), azóta megint semmi. Nem értem, mi lehetett az, hiszen akkor is és azóta is szoptatok, szóval elvileg indokolatlan volt...
Nagyon édesek a babácskák, jó, hogy tettetek fel pár képet, de keveslem, a többiektől is kérek még-még-még! (
Bener is ígért, aztán mégsem tett fel...)
Na, és akkor röviden rólunk:
-összetört az autónk: hátulról belénk rohantak... Szerencsére senki nem sérült meg (csak a férjem ült az autóban) és használható az autó, a kár kb. 900e Ft, van biztosítása a hibás félnek
-meglepi pénz állt a házhoz: kaptam bónuszt a munkahelyemtől, a tavalyi félévemet nem felejtették el. Úgy meghatódtam!
-kedden megyek kontrollra a nőgyógyászhoz, letelt a gyógyszer-kúra, ami a P2-es gyulladás miatt kellett - remélem, most már tényleg rendben leszek!
-Betti-babám túl sok minden újat nem produkál: lassan-lassan kezd próbálkozni a felállással, már 1x a térdelésig eljutott a kiságy rácsába kapaszkodva - önmagának jutalma: a kiságy szélének szopogatása. A felülés már nem ügy, simán megy, néha még becsúszik 1-1 orr-ra (vagy orra?) bukás, amikor beszorul a keze a hasa alá, ilyenkor nagy a sírás-rívás, de általában jól tompítja az eséseit. Tegnap nagy öröm ért minket (az tuti, h én jobban örültem, mint ő): séta közben két paci jött el mellettünk - Betti csak a szokásos kis érdeklődő tekintetével mérte végig őket, én meg nagy lelkesen mondtam neki, hogy hű, meg hó, milyen érdekes, stb...Vicces volt. Még mindig csak 2 fogacskája van, pedig a felsők is már elég régóta kínozzák, bár még mindig elég mélyen vannak. Mostanában megint felkel 3 óránként éjjel, és ha nem veszem magamhoz szopizni, akkor sírva fakad - remélem, csak a változékony időjárás miatt lehet ez.