Új privát üzeneted érkezett!

Anyany:Köszi a köszöntést :D
Zsófinak jobbulást kívánunk gyógypuszikat küldünk!
Adsz neki valamilyen vitamint?

Bende:Neked is köszi :D Pedig már Nikinek is sok haja van :D

Jaffa:akkor ez hosszú nap lehetett.Egyenlőre még nálunk se zavart be az óra átállítás.

Most végeztem a vasalással,hú de nem szeretek vasalni :roll:
Nagyjából összeszedtem a cuccunkat holnap már csak bedombom a bőröndbe.
Vendég

hááát...
vitamin: cebion multivitamint adok neki, + béres cseppet, az ásványi anyagok miatt. tavasszal még kapja, nyáron már nem adom majd. most kiegészítésként még cvitamint is kap.
nurofen a lázra, meg a lándzsás útifű szirup a köhögésre.
nurofen este már nem kellett.

ma már valamennyit evett is. de egyfolytában joghurtot kér.
szalad a hűtőhöz és veszi ki a joghurtot.
és közli: "anya, etess". :D
jah és ma is az egyik kiakadásánál közölte: "anya buta". hát nem tudtam rá haragudni...
Vendég

Nagyon édi a két csaj együtt, megint! :D És nagyon csini Hannus az új ruhában!

Bende: Nem igazán. Tejitalból egy-egy korty, tejet még nem próbáltam meg. Joghurt, túró rudi, és krémtúró. Azért ez is valami, szerintem. Bár a védőnőm, majd biztos kiakad.

Anyany: Ne viccelj már! Szegény Zsófi! Jobbulást neki!

Rékának is elkezdett folyni az orra, remélem nem lesz komolyabb.

Kérünk szépen képeket Bátorkáról és Kisatiról!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szösz

KépKép
szosz

szösz!
köszi...
ez a szél... meg az én kis lükém mindig leveszi a sapit. szaladgál, "anya, meneg" melege van és a kezembe nyomja a sapit meg a kabátot. én meg rohanok utána, hogy visszaadjam. :(
már 2 napja nem is mentünk ki...

amúgy a joghurt, túró szerintem jó. tejtermékek.
a védőnővel meg ne foglalkozz.
Réka sem olvasta a "nagy könyvet".
Vendég

Kép
Kócika egyedül vetkőzik
Vendég

Anyany! Réka is rákapott a vetkőzésre! Egyik nap egyedül játszott, és mire bementem a szobába levette a szandit, a zoknit, és a nadrágot! Ezek a csajok! :lol:

Szösz

KépKép
szosz

Le vagyok maradva az olvasással.

Tünci, végig bőgtem a szüléstörténetedet.

Én oldalt fektettem mindkét gyerekemet. erről a csípőficamról még nem hallotam, hogy nem tesz neki jót. Hason Lottit csak nappal raktam le, amikor már nagyobacska volt. Olivér meg csak akkor aludt hason, mikor már ő maga megfordult. Arra figyeltünk, hogy mindig a másik irányba rakjuk le mint elötte volt.

Hannusnak Boldogságos Névnapot!!!

Szuperek a képek, a két hajas baba!

Zsófi meg egy kis huncut, de édes.

Tünci: Irtad, hogy cici nem kellett Neki, igy lefejtél 60 at és üvegből megevett belőlle 40 et. Jaj hogy fogalmazak! Szóval én az elején nem mertem cumisüvegezni. Féltem a cumizavartól ( én ilyen voltam) Mert ugye a cicivel dolgozni kell. Az üvegből meg ömlik. De lehet ez csak az én parám. Ne haragudj, hogy leirtam. Teljesern biztos vagyok benne, hogy Te is és Betti is, és mindenki aki Anya. A lehető legjobb dolgot adja a bébiknek. A szeretetet a biztonságot. Legyen az üvegből a tápszer vagy ciciből a tej. Ti érzitek a legjobban mi kell a babáitoknak. Remélen senkit nem bántottam meg!!!

Kullancselleni védőoltásról mik a vélemények?
Mi nem nagyon járunk mostanság erdőbe, de gondolkozok rajta, hogy beadassam nekik.

Kép
Kép
rhkrisztina

A talis képeket én i s megnézhetem?
Katinka ugye neked kell küldeni a címet?

Kép
Kép
rhkrisztina

Lányok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy mi az a burbur? Láttam egy Stahl receptet és annyira tetszettek az összetevők, hogy szeretném majd elkészíteni. Ez az összetevő is nagyon szimpatikus volt, de nem tudom hova rakni. Olyasmi mint a kuszkusz... vízben kell kifőzni... nem tudom...
Help!!!

El is felejtettem mondani, hogy pénteken úgy jött haza a kislányom a bölcsiből, hogy : " Anya! Én nem verekedtem!!! " Hosszú idő óta ez volt az első ilyen alkalom, hogy nem volt semmi csihi-puhi.
Kipécézett magának egy kislányt és rendszeresen terrorizálja... :oops: :oops: :oops: Nem tudom honnan szedi ezeket, de üt,rúg és lök. Plusz már a haját is meghúzta. Ráadásul ez a kislány már elmúlt 3 éves és nagyobb is nála. :shock:
Minden reggel elmondom neki, hogy "nem verekszünk, simizzük a másikat", plusz ha itthon meséli, hogy mit csinált, apukájával látványosan elszomorodunk és hangot is adunk ennek. Remélem tartós marad ez a pénteki jólviselkedés és nem érem meg, hogy a kislány anyukája szeretne velem elbeszélgetni... :roll:

Kép
jaffa4

Sziasztok!

Anyany jobbulást Zsófinak! Szegénykém jól elkapta, puszi neki!

Bezéékkel mi lehet???? ŐK is betegek voltak remélem már nincs semmi gond!

Lányok megnyugtatásként nem csak a csajok vetkőznek, Matyi is :lol: A zokni profin megy de néha már próbálja fel is venni és mondja hogy kokni :lol: De gatya is került már le róla, sapi és ha nincs behúzva a zipzár a kabáton, mellényen akkor azt is leveszi.

Jaffa nekem olyan hihetetlen, hogy Milu verekszik. Olyan jókislánynak néz ki :lol:

Lara jó utat! Hannuson az a farmerruha nagyon csini!

Kriszti Lottika hogy van?

KépKép
winchi

Sziasztok Lányok!

Anyany:Zsófi de édes :D :D :D :D Hannus is mindig vetkőzik a bady nyakát jól ki is nyújtja ahogy leveszi.

Kriszti:Köszi szépen :D igen Katinkának kell egy e-mail címet küldeni :wink: Már én is gondolkoztam a kullancs elleni oltásról,de még nem tudom.

Jaffa:De ügyes Milu hogy nem volt verekedés :D Reméljük igy is marad :wink: Tényleg olyan hihetetlen hogy verekszik.
Én se tudom mi az a burbur :oops: De stahl receptjeit szeretem :D van is kettö könyvem tőle.

Winchi:Nekem is tetszik ebbe a ruhába ezt a kalapot meg viszi magával és a tükör elött rakja fel aztán nagyokat kacag közbe :D

Én is remélem hogy Bezéék jól vannak.Meg Zsófia se jelentkezett mióta dokinál volt remélem ott is minden ok.

Mancsa:Még nincs internet?Hiányzol ám innen!

Na én meg megyek pakolni!Aztán majd szerdán jövök!Vigyázzatok magatokra meg a gyerkőcökre!Puszi
Vendég

Jaffa!

nekem ez a burbur valami gabonafélének tűnik. Ha még időszerű délután megkérdezem neked az Ady Endre utcai bioboltban, jó?????
bende

Sziasztok!
Ne haragudjatok, tényleg nem mutatkoztam be, de féltem hogyha tényleg elmesélem nektek, hogy mi történt velem, előszőr is nagyon megijesztem a kisbabásokat, másodszor nem fogadjátok jó szívvel amit leírok. Egyszóval a másik topicból ismerem a többieket és szívesen csatlakoznék hozzátok.
Mirci

mirci001

A lányok is verekszenek? :shock: . A kis harcias amazon.

Bende. Ti hova jártok játszóra?

Kicsit felkaptam a vizet a múlt héten, mert megkérdeztem a F. L. képviselő úrat, hogy mikor fejezik be a régi matávos játszó felújitását. Mert tavaly azt igérte, hogy idén ki lesz bővitve és lesz egy nagy vár. Azt mondta, hogy elfogyott a pénz, sajnos ez el fog maradni. De! A szökőkutat felújitatja. Ami szerintem kb 2 éves. :twisted:

Lottika köszöni szépen jól van. Én már visszafelé számolom a napokat, hogy mikor veszik le a gipszet

Kép
Kép
rhkrisztina

Felhivtam a dokit, majd, ha felébredt elmegyünk, kicsit megnézi, kispohárba sikerült pisit is felfogni, nagy mutatvány volt....egész éjjel morgott, meg feszült megint, úgy sajnáltam.
Doki mondta telcsibe, hogy lehet egy nap csak tápit adjak neki és fejjem a tejem, de attól félek még az a kevés is elmegy akkor.
Uramat szalsztottam ma Haberman etetőért, azt irják róla, hogy abszolut nem nyel vele levegőt, az aventessel szerintem sok megy neki a pociba, az is bánthatja.

Kriszta, nálunk van cumi kezdetek óta, éjjel valahogy már nincs lelkierőm poharazni, a 60 ml-et.

És most meg öl a lelkiismeret, reggel fél hétkor kelt, evett és fél 11kor megelégeltem, beletettem a kiságyba és becsuktam az ajtót. 13 percig ment a cirkusz, de átgondoltam, hogy evett, tiszta a pelus, marhára fáradt is lehet, egyszer bementem, megsimiztem, mondtam, hogy itt vagyok, de nem veszlek ki és 13 perc után elaludt. Azóta alszik.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Olyan aranyos tőletek, hogy hiányoltatok, nagyon jólesett.
Férjem még mindig rosszul van, betegebb, mint én voltam, tündérke és én nagyjából meggyógyultunk, ő köhög még elég csúnyán, és folyik az orra, nekem már csak sűrű váladék jön.

Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat, illetve gyógypuszikat azoknak, akik küldtek. Szombaton megtörtént az első komolyabb balesetünk, tündérke elesett, a fejét az ajtófélfa szélébe verte, felsírt, de olyan szinten, hogy nem vett levegőt, fennakadtak a szemei és elájult. Ezt a látványt az esetleges ellenségemnek se kívánnám, borzalmas volt. Hamar magához tért, utána a páromon kijött az ijedtség, azt hittem, szívrohama van. :( Elvittük ügyeletre, beutalták a kórházba, 1 éjszakát bent fogtak minket agyrázkódás gyanújával, 2x mértek vérnyomást. Szegényke iszonyúan köhögött a meleg miatt, alig aludtunk valamit. Szerencsére hazaengedtek ebéd után, ma vittük vissza koponya röntgenre, de az is negatív.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Betti, az írásaidból Lexire ismerek, Jaffának igaza van, ez kevés, de az én lányom volt, hogy egész nap semmit nem aludt újszülöttként. A csecsemősök, védőnő, orvos is azt mondta, hogy 3 hónaposan jobb lesz. Nem emlékszem, mikor rendeződött a helyzet, de azért kellett idő. Kitartást, lesz jobb is. Tudom, nehéz...
A mai nap miatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod, anyának lenni nagyon nehéz, de mindent megérnek ezek a kis prücskök. :wink:

Tünci, ilyen doki azt hittem, nincs is. Én legalábbis még hasonlóval se találkoztam. :oops: Hogy vagytok? Én is kérlek, ne menj el!

Mirci, üdv köztünk. Nyugodtan leírhatod a rossz dolgokat is, ha tudunk, segítünk.

any, jobbulást Zsófinak!

Jaffa, Milunak kicsi lenne a tricikli szerintem. Amúgy 3 éves korig jó.

Katinka, küldök címet, én is kiváncsi vagyok a képekre. Köszönöm neked is a hiányolást.

Lara, ancsi, nagyon szépek a lányok! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Hannusnak utólag boldog névnapot!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Szösz, Rékának nem ízlett a banános tápi? Nekünk most a betegség alatt szinte csak ez ment. Az antibiotikum miatt nem volt étvágya.

Winchi, köszi a hiányolást, aranyos vagy! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Bocsánat, ha valakit kihagytam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Úristen beze! :shock:
Ezek az ajtófélfák mindenhol a gyerekek elé ugranak? Mi is nagyon megijedtünk a múltkor de ájulás nem volt! Nagyon dúrva! Sok puszi nektek és apának is jobbulást!

Betti ne legyen lelkiismeret furdalásod, te vagy vele egész nap neked kell ezeket a meccseket lejátszani! Ha így láttad jónak akkor jól tetted! Tudod apukám mondja mindig, hogy a gyerekek csak kicsik de nem hülyék és ez már igaz a minikre is.

Nézted a kendőket?

KépKép
winchi

Úristen beze!
Örülök, hogy nem lett komolyabb baj. Bár elég komoly ez is. Puszika a buksira.

Kép
Kép
rhkrisztina

Mirci gyere és mesélj nekünk a nagyfiadról! :wink: A történeted visszakerestem, elolvastam, hátborzongató, hogy ilyen megtörténhet! Mostanában hogy vagy? Dolgozol?

KépKép
winchi

mirci!
hát kiváncsi lettem, és nagyon sajnálom amin keresztül kellett menned. remélem azóta már sokat javultak a dolgok.

beze!
úristen!
örülök, hogy nem lett semmi baj.

betti!
ez sokszor beválik. tudja érzi, hogy biztosnságban van. tudja, hogy ott az anyja. én is megcsináltam már párszor, mert Zsófi sokszor csak bújva akar elaludni, meg ringatva.
meg sokszor már azért sírnak, mert piszokul elfáradtak, de még nem tudnak elaludni.
és azt is megcsináltam, néha ilyenkor, hogy hagytam egy kicsit sírni. abban aztán jól elfáradt, kicsi simi, ringatás és aludt is.
Vendég

Kriszta!

Mi szerencsések vagyunk mert a házunk mögött van egy viszonylag nagy bekerített játszó. Ha érdekel megírm priviben, hogy pontosan hol, jó?
Lottika egy hős! Gyorsan vegyék le a gipszet, hogy újra szaladgálhasson!!!

Beze: uff ez nem semmi. Ez az ájulásos elesés. Jó, hogy nem történt komolyabb baja. ( no persze a férjednek se)

Mi nemrég jöttünk haza vérételről. Nyanyónak kicsit meg vannak nagyobbodva a nyirokcsomói ezért kell a labor. Ki vagyok bukva. Először leültünk egy nővel szemben, aki megtapogatta a gyerek mindkét kezét. Persze már ekkor elkezdett hüppögni. Aztán megszúrta az egyik kezét- nagy sírás, anya, jaj jaj, jaj. anya- aztán nem jött csak egy két csepp vér. Ide - oda mozgatta azt a nagy tűt, fel le, meg jobbra, balra, de úgy hogy már nekem fájt és majdnem elbőgtem magam én is. Erre közölte, hogy biztosan nem ivott ma a gyerek eleget. Nos szerintem több mint fél litert ivott meg délelőtt, ami pont elég egy ennyi idősnek. Felállt és azt mondta, hogy hív valakit, aki jobban ért hozzá.
Könyörgöm, ha előre látta, hogy nem tudja megszúrni normálisan akkor miért áll neki???? miért egy 20 hónaposon gyakorol???? ( hozzáteszem harcedzett vagyok, nem ez volt az első vérvétele a Nyanyónak, de az első olyan ahol nagyon megkínozták és szerintem ezt el lehetett volna kerülni)
Átültettek minket máshova a gyerek bőgött szakadt róla az izzadság. Erre jött valaki, szegény gyerek meleg van és rányitotta az ablakot. Mire szóltam, hogy csukja be és megtette, az eddig valszeg egészséges gyerekem, már tutira meg is fázott. :evil:
Újabb szúrás, újabb tűmozgatás, de szerencsére ez már sikerrel járt.
Utánunk szóltak, hogy borogassam mindkét karját, mert be fog kékülni. Köszi!!!! Magyarázd el egy ennyi idős gyereknek, hogy feküdjön vizes rongyokkal a kezén mozdulatlanul. Bekötözni nem lehet, mert ahogy mozgatja rögtön meglazul és lecsúszik.

Na jól kidühöngtem magam!!!!
bende

Sziasztok!

Kriszta, Tünci, küldtem meghívót.

Beze, aztamindenit, szegénykéim. :( Biztosan nagyon rossz lehetett, örülök, hogy azért komoly baj nem lett. Várom az email címed.

Huh, jó kis félreértés lett itt, úgy látom, de úgy tűnik, tisztázódott... Én most nem akartam belefolyni, nem szeretem a konfliktusokat, mégis épp benne vagyunk egyben. Vagyis nem is konfliktus, hanem úgy tűnik, barátokat veszítünk el a távolság miatt, nagyon szomorúak vagyunk. Most már másodszor "cserélnek le" minket helyi családra, az első elég csúnyán végződött, de úgy tűnik, nem tanultak belőle. Csak azt sajnálom, hogy kölcsönösen keresztszülők vagyunk...

Any, Zsófinak jobbulást. Nati is náthás volt meg köhögött 3 napig, kalciummal, c-vitaminnal és lándzsás útifűvel elég jól kikúráltam. Most Apa meg én köhögünk...

Betti, ne legyen semmiképp lelkiismeret-furdalásod, főleg, hogy ilyen ügyesen elaludt Ati. Még akartam írni, hogy én mindkét lányt két mellből szoptattam végig, szerintem nem fontos az egy mellet erőltetni, ha a kettőben együtt van elég, akkor kettőből szoptass. beáll úgyis a kereslet-kínálat.

Lara, Hannusnak utólag is boldog névnapot! Nektek meg jó pihenést!

Vetkőzés: Nati nem is tud úgy elaludni, hogy zokni van a lábán. :wink: Mondjuk ő öltözni is szeret, főleg Lili ruháiba, de ma pl. 3 vastag kardigánt is elővett a szekrényből, hogy vegyük fel.

Kullancs-oltás: bennem is felmerült, hogy nem ártana, főleg, hogy viszonylag sokat járunk Sopronba. de nem tudok dönteni...

Nikuc: nekünk sikerült betartani a Föld napját, vittem fel a Lányoknak is mécseseket, illóolajjal, Lili nagyon élvezte. Bár Apa sem volt túl lelkes, ő is azt mondta, nagyot spórolunk, hogy azt az egy energiatakarékos izzót lekapcsoljuk. :roll: Dehát az elv a fontos, nem?

Gégéé, gyere többet, mindig felvidítasz az írásaiddal! :lol: Legjobban a "Minden gyümit, ami bele van töltve csokikba" tetszett, totál egytértek vele. 8)

Bírom a lányomat, ül a szönyegen és elmélyülten nézegeti a képeskönyve hátulját, fejjel lefelé. :lol: Na jó, már jön és hozza is. Én emg akkor elköszönök.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Szegény Niki! Nem csodálom Bende, hogy kiakadtál. :evil: Esetleg lehetnének direkt gyerek vénákra szakosodott nővérek, akik rutinosak...

Kép
Kép
katinka31

jaj szegény Niki! Ezek a nővérkék sose voltak kicsi gyerek közelébe? :evil:

KépKép
winchi

szegény Niki!
máskor is volt már ilyen a nyirokcsomóival nem?
remélem semmi gond nincsen.
Vendég

Sziasztok!

Elöször is lara köszönöm minden rendben volt a dokinál hála.
Lányok én sem gyakran tudok jönni illetve olvasni és néha bejelentkezni is van időm,de az írás elmarad. Én sem írok mindenkinek vagy minden témához,de nem aszért mert meg akarok bárkit is bántani csak általában mire írnék hozzá valamit addigra már más a téma vagy már hárman is leírták ugyanazt.

Na csak azt szeretném kérdezni,hogy zavar ha írok????

Kép
Kép
s. zsófia

Zsófi!
miért zavarna?
örülünk ha jössz te is! meg a képeknek meg a tapasztalatoknak is.

és máris lenne egy kérdésem: kicsi Zsófival hogy álltok a szobatisztasággal?

és csajok úgy általában?
Zsófi utálja a pelenkát. ha nem figyelek oda, néha napközben is lekapja magáról. a ruhákkal együtt.
idáig az volt a mázli, hogy a kakával megvárt mindig. csak a pisinél szedte le. reggelente pl már egyedül vetkőzik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.29 18:48-kor.
Vendég

Szegény Niki szégyelhetnék magukat :evil: Nekem idáig csak ujjbegyből vettek nekik.

Kép
Kép
s. zsófia

anyany egész jól álltunk mert úgy 10 hónapos kora óta csak bilibe kakilt és már voltak olyan napok,hogy csak egy pelus volt az is este is száraz mert mutatta a pelcsit mentünk és pisilt :lol: CSAK jött ez a kb 2 hónapig tartó betegeskedés és ezt a jó szokását elhagyta most rázza a bilire a fejét,hogy nem. Sokat beszélek neki róla próbálkozunk, mindig máshol ülünk rá a mosógép mellet szeret jó a hangja ha kopog :wink: és már megint vannak kakis sikerek amit nagyon sokáig tapsolunk,de erőltetni nem erőtetem.
Dorka nekem 2 éves elmúlt mire hajlandó volt ráülni :?

Kép
Kép
s. zsófia

Katinka, köszi, meg is néztem. Nagyon szépek a gyerköcök egytől egyig!

Bende ezek szadisták. :twisted: Nekünk is ezt mondták, hogy nem ivott. Az nem volt nekik gyanus, hogy tiszta ideg a gyerek,és nagyon fél. Valószinű azért ment lassan.
Akkor kérlek ird meg priviben, hátha egyszer arra járunk.

Mi nem tartottuk be a föld napját :oops:

Gégéé akkor én ma ettem gyümit. Túró és csoki volt még körülötte :lol:

Kép
Kép
rhkrisztina

Lányok, köszönöm, nagyon aranyosak vagytok!

Kriszti, neked külön a köszöntést. Lottika hogy van?

Tünci, annyit hozzátennék még, ha melege van, akkor izzad a tarkója.

Bende, ezek tényleg szadisták! :evil: Bízom benne,m hogy legalább a megfázást megúsztátok! Lexitől 1x vettek vért, kellett a vércsoportja, de olyan ügyesek voltak, hogy csak a lefogás miatt sírt, amikor bent volt a tű, már vigyorgott.

Zsófi, engem nem zavar. :wink:

Föld napját én betartottam a kórteremben...

Lányok, azért megfordult a fejemben, ha 1 gyerekre nem tudok vigyázni, mert ott álltam előtte, amikor történt, mit csinálok majd kettővel? :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Beze, Bende, nem semmi történetek. Jó ég!
Beze, jó, hogy nem lett nagyobb baj.

Most épp megint alvósat játszunk, a férjem még nem ért haza, fél négy óta fent van Pici, megfürdettem, etetés, büfi, kicsi séta és irány a kiságy. Hát van kiabálás most, de még jól bírom.
Csak nagyon kellene már fejnem is, mert igy nem lesz tejcsi, ma még csak reggel volt időm rá.

Voltunk dokinál délután, azt mondta kitartás a 3 hónapos korig.

Betti
Kép
betti0412

Betti: 3 hós kor tényleg nagy vízválasztó! Bár szerintem ez jó nagy hülyeség, hogy 1 napig csak tápit adj neki. Az ismerőseim babái között a kólika csak a tápis babáknál fordult elő, anyatejeseknél nem igazán hallottam róla. Még írják is több helyen, hogy a tápszert nehezebb megemészteni.
Nálunk szerencsére minimális hasfájás volt, a csípőtorna arra is bevált. Kistesónál venni fogok cseresznyemag párnát is.
Egyébként annyira érdekes ez a dolog, hogy hol mennyire segítenek a szoptatásban. Nekem egy nagyon jó, segítőkész védőnőm volt, és mesélte, mikor 6 hósan elkezdtük a hozzátápit, hogy az összes kismamája közül 1-nek kell pótlást adnia, a többiek eddig sikerrel veszik az akadályokat, nagy részük fél éves korig csak szoptat.
Elköltöztünk, az új védőnő kérdezte, hogy milyen tápszert kap Peti. Mondtam neki, hogy Peti csak szopik, és fél éves korig semmi mást nem is kapott. Nézett kerek szemekkel, hogy én vagyok az egyetlen kismamája, akinek nem kellett pótlás, és aki 6 hós korig csak szoptatott.

Köszön a szülészettel kapcsolatos hozzászólásaitokat! Tünci, a tiédnek különösen örültem, akkor még van remény, hogy megpróbálhatom a gátvédelmet! :) Ha esetleg nem is sikerül, már Petinél annyit gyakoroltunk tornán, hogy mit hogyan csináljunk, nagyon csalódott lennék, ha legalább nem próbálkoznék vele.

Beze: Egyszer minden gyerekkel "kell" a kórházban aludni ilyentájt. :) Szerencse, hogy nem történ baj. :) Az ájulás nagyon ijesztő lehetett, én nem is tudom, mit csináltam volna a helyedben. (P. csak az ágyról gurult le 7 hósan a szőnyegre, és sírt, én már akkor pánikoltam, rohantunk mi is a kórházba) Sajnos nem lehet rájuk úgy figyelni, hogy soha semmi baj ne történjen.

Bende: Ez a vérvételes sztori... Szegénykém! Még a hideg is kirázott, ahogy leírtad. Legalább babatűt használtak, vagy sima felnőteknek valóval szurkálták?

Most mennem kell lányok, a többiektől bocsánatot kérek, hogy nem reagálok, de már szörnyen álmos vagyok, és szokás szerint szörnyen ég a gyomrom. :(
Jó éjszakát! Vagy jó reggelt... :)

Kép

Kép
nikuc

na... nagy levelgő...
megjöttünk, bent voltunk az ügyeleten. megnézték a Zsófit. megint ránk hozta a frászt, amikor fuldokolni kezdett e köhögéstől.
aztán az orrszívás után meg hányni megint. s persze a hányást a franciaágy közepére időzítve...
hörgőtágítót kapott. meg a köhögésre köptetőt is. egy kicsit piros a torka is.
és egész nap bőgött, meg ivott teát. meg 1 joghurt felét, egy negyed muffint, plusz egy pici szelet banánt is, meg 2-3 falat tejbegrízt. pedig olyan szépen sikerült felhízlalnom... :cry:
Vendég

nikuc!
nálunk pont az volt, hogy amíg anyatejet kapott a Zsófi, addig fájt is a hasa. aztán már nem. de gondolom ez az én tejtermelésemmel, meg anyagcserémmel lehetett összefüggésben...
mert a tápival nem volt gond.

na megyek, döglött vagyok...
Vendég

Sziasztok!

Nikuc ez érdekes amit a védőnőkről írsz. Eddig bele sem gondoltam de milyen sokat számíthat ha jó védőnő áll melletted. Az enyém langyosvíz, aranyos de sok segítséget nem kaptam a fórum ezerszer többet segített :wink:

Zsófinak gyors jobbulást, szegénykém! Kitartás Anyany!

Az óraátállítás nem zavart be senkinél?
Nálunk igen, tegnap is el voltunk csúszva teljesen, később alszik délután és hétkor jövünk be a kertből addig kint mászkál.
Tegnap bent voltunk apa munkahelyén és szerzett magának két műanyag kanalat, hazahoztuk el sem engedte úgy ült a bicajosülésbe :lol:
Aztán meg ült a szántás közepén és kanalazta a földet :lol: Nagyon kell már egy homokozó, zsibbasztom apát vele rendesen :D

KépKép
winchi

Zsófinak jobbulást kívánunk!

Ma már nem leszek annyit mint tegnap, főzök, mosok, meg menem kell tanácsadásra. Valószinű megkapja a 15 hós oltást.

beze Köszi jól van Lotti. Már én birom nehezen. Mig kicsi volt megtudtuk fürdetni kádba. Zacskó a lábán és egyikünk felemelte, de most végig orditja. Ugyhogy marad a vizes-tusfürdős rongy. De mikor a spenótot szétkeni a haján, nem sokra megyek vele.

Kép
Kép
rhkrisztina

huhh micsoda éjszaka...
a férjemmel megbeszéltük, hogy ő átveszi Zsófitól a köhögést, én meg az orrfolyást.
felsírt, sírt mert annyira köhögött. kb 4 órát aludtam...
3kor, 5kor szívtuk az orrát.

de ma reggel már megitta a tejet!!!
és most egy muffint majszolgat!!!
hurrá!!!
Vendég

kriszti!
mostmár leveszik lassan a gipszet, nem?
kitartás!!!

winchi!
nálunk is bezavart az óraállítás.
este nehezen alszik el, reggel később kel. délután minden rendben van.

védőnő?
az enyém hülye. amikor a szopival kínlódtam, ott állt és csak keresztbe tett kézzel nézett. segíteni semmit.
pedig nekem kellett volna sok sok segítség.
de ez így igaz. a fórumon meg a neten több értelmeset találok, mint amennyit ő segített.
pl március elején szólt, hogy ugye adom Zsófinak a d-vitamint... grrrr...
Vendég

Sziasztok!

Ezek a kórházas sztorik nagyon rémisztőek. Eddig a három hetes koraszülöttön töltött időn kívül nem sokszor fordultunk meg, de remélem nem is fogunk. Majd ha az unokám születik !!! :lol:

Betegeknek jobbulást!!!!!!!!!

Anyany! Zsófi nem kap valami gyógyszert a köhögésére? Nekünk éjszakára nagyon bevált a Sinecod. Este lefekvés előtt 1 órával megkapta és egész nyugodtan tudott aludni. Kicsit köhögött, de nem ébredt meg rá és nem aludt egy perccel sem kevesebbet, mint szokott. Napközben pedig kapott valami mást pl:lándzsás ú. szirupot.

Óraátállítás nálunk nem zavart be, már reggel is időben kel fel.
Viszont a bölcsiben mesélte a gondozónő, hogy 1 órával később aludtak el a gyerkőcök.

Anyatej-tápszer: nekem van egy barátnőm, akinek a kisfia iszonyatosan hasfájós volt még 3 hónapos kora után is. Aztán a gyerekorvos beutalta őket a gastroenterológiára és ott derült ki, hogy laktóz érzékeny, ettől volt annyira pocifájós. Amint laktózmentes tápszert kezdtek enni, pár nap alatt megszűntek a panaszai. És lett egy kiegyensúlyozott, kisangyal babája.
Ez egy egyedi eset, de tényleg van olyan baba, aki nem tudja az anyatejet "feldolgozni".

Kép
jaffa4

Betti!

Sztem ne legyen bűntudatod ha hagyod picit nyűglődni-sírni. Egy baba nem tudja máshogy levezetni a feszültségét, csak ha sír. Nem tudja ordítani, hogy: " Basszus! Szeretnék már aludni!!! Miért nem tudok???" Mindig tudni fogod, hogy mi az a pont, ameddig elmehetsz. Hosszú távon pedig az a jó, ha megtanul "egyedül" elaludni, nem függ tőled.

Tünci!!!!!!!!!????????

Nikuc! Lehet átugrottál a kérdésemen, így még egyszer: :wink: Melyik dokinál fogsz szülni? Lehet már tudni a baba nemét? Tudjátok már mi lesz a neve?

Kép
jaffa4

ma egy angyal a fiam! Hafájás tegnap sem volt, pedig tápit is kapott, ma meg csak eszik, alszik, beszélget, eddig.....

Tápi és hasfájás. Igen. Gyerekdoki, védőnő szerint nem, szomszédasszony szerint igen, anyum szerint nem.....én meg nem látok összefüggést, szombaton csak anyatejet kapott, végig üvöltötte, tegnap 3* volt tápi, semmi baja most. Szóval én már nem tudom ám, hogy mi az igazi.
Mi is a laktóz menteset esszük, tejből is azt vettem magamnak, de ma séta közben útba ejtem a bioboltot, veszek rizstejet, biztos, ami biztos, doki néni azt mondta, maradjak továbbra is tejtermék mentes diétán. De épp most ettem palacsintát, anyu sütött tegnap, és ugye van tej benne, de elfelejtettem....meg tojás is. Hátha megúszzuk.

Jövő héten vasárnap már 1 hónapos lesz, milyen könnyű igy kimondani már, de még olyan messze van.

Szopival szerintem az a gond, hogy nem jól szivja a cicit, bimbovédőt használok, mert a műtött mellem az semmi, nincs is mellbimbóm rajta, és védőnő szerint simán kellene, mert jobban sziv, de van, hogy 110-et is szopizott, akkor ott ugráltam a mérleg előtt örömömben, aztán ma volt 40 perc alatt 30 g a két ciciből.
:? Lefejttel tudtam pótolni, szerencsére reggel 40 perc alatt kiszedtem belőlük még 60 g-ot.
Szóval nem vagyok egy tejcsárda, basszus, már nem tudom mi a jó, mi nem, mi használ, mi nem, már csak az a cél szinte, hogy jövő hét vasárnapig kitartson, aztán majd kitűzöm a második hónapot.
Sajnálom a kis "táposcsirkémet", de úgy rácuppan a cumira mindig, és majd bereped a homloka úgy szívja a tápit, mert éhes. Utána meg kiterül mint a béka.
Elsétálok ma a Brendonba vele, veszek ezt a Tommee Tipee cumit, erre is van, aki esküszik, az aventessel nekem úgy tűnik sok levegőt nyel.

Jaffa, laktóz van az anyatejben is nem? utánaolvastam már én is, szoktak ilyenkor laktóz lebontó enzimet is adni, vagy tényleg átállni a laktózmentes tápira, nekünk is az van, csak akkor anyának is ki van tiltva a tej.
Nálunk ezt nem bizonyitja semmi, mikor kijött a dokinéni ráfogta, hogy próbáljuk meg, meglátjuk.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Láttam szóba került, hogy a zugolvasók is beírnak olykor és nem szeretnétek.
Én is közéjük tartozom és szeretnék elnézést kérni, ha ezzel felbosszantottam vagy megbántottam valakit.

Tüncit és Bettit a másik topikból "ismerem" már amennyire a cyberen keresztül egy idegenről lehet azt írni, hogy ismerem.
(leírva ez elég erős kifejezésként hat)

Néha oda is írtam -mások is- és ott azt reagálták, hogy örülnek, hogy néha írnak a zugolvasók, hogy jól esik nekik, hogy ilyen sokan gondolunk rájuk és imádkozunk ha olyan személy írt aki szokott és nem bánják egyáltalán, örülnek.

Ezért mertem ide is írni, ott már nincsenek nagyon. Igazatok van talán pü-ben kellett volna válaszolni vagy sok erőt kívánni de mivel nem volt gond ott, h nyíltan írtam azt hittem itt sem lesz probléma és bizony egyszerűbb ide bepötyögni amit szerettem volna elmondani nekik mint megnyitni a pü-t. Két gyerkőm van no és a háztartás meg a millió egyéb személyes és néha értékes másodperceket spóroltam ezzel.

Mégegyszer elnézést, legközelebb pü-ben írok ha szeretnék nekik írni.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Sziasztok!

Jövök majd lánykák, csak nagyon rosszul esett, h esetleg miattam van feszültésg a topikban.szóval nem azt mondtam ,h nem jövök, hanem azt ,h ritkábban, jó? :wink:

Any, jobbulást Zsófinak!

Beze,ez horror sztory, te jó ég, sose kelljen ilyetsenkinek se átélnie!!Nagy buksipuszit neki!!!

Bende, alighanem kifogtátok azt a csajszit akit én a múltkor, neki ez lehet a vesszőparipája, h nem ittunk eleget!Csak míg én a vállam rángattam ezen, mit bánom, hányszor szúr meg, azért egy pici gyereknél fenékbe billenteném.

Két napja nem alszunk, se nappal, se éjjel mi sem.Nem tudom mi változott, semmi mást nem ettem, most csak cici van,mondhatom jó érzés, h önötgetem a csapba deciszám a tejet....aqz elsőnél bőgtem, most már igyekszem érzéketlen lenni..

Reggel vérzett a köldökcsonk,majdnem elájultam úgy nézett ki.

Megnéztem a talis képeket, mindenki nagyon szép, de ezen kívül Jaffa, nektek kellene menni BABA-MAMA szépségversenyre, de kmolyan, felháborító milyen szép vagy!!!! :lol: :wink:

Most is nyafizik az ágyban, pedig már volt kaki, tiszta a ruha, mellre nem teszem, mert amit utoljára kapott mind kibukta.

Jaj, Betti, a szopival kapcs,ezt elfelejtettem telefonba.A kórházban az első alkalmakkor vérhólyagos lett a cicim, akkor használtam bimbóvédőt pár napig, azzal max 10-20 grammot szoptt egy óra alatt.Aztán összeszorított foggal letettem a védőt és elsőre fél óra alatt lett 40.Mostmár nem használom, bár nagyon nehéz a szájába adnom, van ,h 5-6 alaklommal próbálom.Próbált a nem műtött mellednél esetleg anélkül.

Volt a gyerekorovs, meg a védőnő, ketten, kétfélét mondanak persze.Mindenről majdnem.Nesze, taáld ki mit csinálj. :?

Kriszta értem, h hogy érted, nálunk azért volt a cumisüvegből tejci, mert Ő még nem tud szopizni fél óráig, mert elfárad, talán egy .két hét múlva már erősebb lesz, úgy nézem látható változás van, de még most is sokat bealszik szopi közben.

Többiektől elnézést, most nem tudok többet reagálni.
tünci28

Tünci, a barátnőm, meg azt mondta, hogy neki bimbóvédővel volt dupla a teje, anélkül fele annyit szívott a picije. :D :D :D :D Ketten nem mondanak egyet ugye?

Betti
Kép
betti0412

Kép

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?