Új privát üzeneted érkezett!

nestlésben sincs cukor: alma-őszibari

Nagyon édik a babák!!!

t-pk
 
 


Köszi a tippeket, egyenlőre hanyagolom a bébiételt, max. amit én csinálok.

Zsófi: kis huncutkáid vannak neked is! Matyi nagyon kis pasis. :)

Rana: só, cukor 4 hónaposan?? Bár tudom überelni! Párom nagyanyja rám förmedt, hogy lisztes vizet kell nekik adni, nem tápszert (3 hetesek voltak akkor)! :shock: Azóta valahogy nem szívesen állok szóba vele, de még attól is égnek áll a hajam, ha csak ránéz a lányokra!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana,akkor bocsi :oops: nagyon cukik,milyen kis vigyorik :D és jippijééééééééééééééé,hogy makk egészségesek! :wink:

Ja,cukkinit a kölköknek.Hát nem gondoltam,hogy megeszik,semmi íze nem volt.Na jó,egy kis csirkehusi javított valamit rajta,be is vágták :D Sógornőm etette Noémit,neki 4.5 éves ikrei vannak,sokat megért,látott már eddig,de Noémin jól kiakadt :lol:
A 150 főzi felét gyönyörűen bekanalazta,és onnan 4 kanalanként rá kellett melegíteni,úgy fogyot el a másik fele :lol: Kicsit macerás a lelkem :lol:
Vendég
 

 
 

Mééég kérek képeket!
Enyémek már nem ilyen cukimanók, hanem akaratos törpeterroristák! :lol:

Rana!
Nem emlékszem már, te hány hétre szültél? Habilitációra kihez mentek? Amúgy ne izgulj, ha egy baba lenne, a kutya nem foglalkozna vele, hogy picit le van maradva, az ikreket alapból "hátrányos helyzetűként" kezelik. Persze fő az óvatosság, minket is elzavartak korai fejlesztőbe, ott meg közölte a doktornő 8maga is ikres anyuka) hogy öröm ilyen szép, egészséges ikreket látni. 8)
vovanda
 
 


HÚDEDURVAVOLT, Lettit altattam, illetve csak próbáltam, egy órán keresztül. Egy csomószor már majdnem sikerült, aztán meg felordított, aztán már bőgtünk mindketten. Hát mondom ide nekem azt a karnist. Kép Aztán kapott egy kis cicit, és végre beájult. Most tettem le.

Timi! Az a szemét, aki végül nitrátos kútvízzel megölte a nemtudomhányadik gyerekét, tejbegrízzel etette a többit pár hetes korukban! Bár legalább AZOK túlélték.... :( :roll: Na szóval lehet fokozni....

Nyulasz, végül mi lett a magokkal???? :?: :mrgreen:

Vanda, még nem tudom, kihez fogunk kerülni. Tegnap hívtam egy asszisztensnőt (nem tudom, melyik orvosét), de azt mondta, csak májusra tud időpontot adni, és hívjam hétfőn a másik két orvost, hátha azoknak van időpontjuk hamarabbra. Ti kihez jártatok? Tudsz vkit ajánlani (vagy nagyon nem ajánlani??)? Nem vagyok orvos, de olyan nagy gáz nem lehet, mert Ajsi is szépen emeli a fejét, könyököl (lásd kép), hátra fordul, dumál, nevet. Amit ő nem nagyon csinál, Aletta meg igen, az a hasra fordulás (pedig tud, sőt, ő csinálta meg legelőször). Meg hogy keresztezi a lábát ha lógatják (vagy mi), és ez vmiért nagyon nem jó, meg hogy "csípőemelés mászást nem provokál", a testvérénél meg igen. Mondtam én is Apának, hogy ha minden gyereket elvinnének oda, kb minden másodiknál az lenne a diagnózis, hogy el van maradva egy kicsit.
De nem akarom elbagatellizálni, ráadásul ártani úgysem árt a torna. Szal majd meglátjuk, mit mond a gyógytornász orvos (vagy hogy hívják az ilyet).
Ja, amúgy a 38. héten születtek (37. hét+3 napra), programozott császárral (mert még maradtak volna a drágák).

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


KIK-ben (Budakeszi, Újbuda) láttam kisebb rucikat (50-56-62-68 ) 350 Ft/db pl. h.ujjú pólók, nacik, plüss gatyók és felsők
hátha :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Rana!
bevallom becsülettel, mi habilitációra Nyíregyházára járunk, a korai fejlesztőben Dr. Szabó Évánál voltunk. Ő tündéri, türelmes, de igazából semmi rosszat nem hallottam az itteni dokikról, gyerekdokink szerint jó kezekben lennénk itt is, én ragaszkodom Nyíregyhez, részemről ott a bizalom.
vovanda
 
 


Zsófi, hogy ezek a babák micsoda szépek! A huncut mosolyuktól elolvadok!

Nyuszi, én bennhagytam a magokat, simán krémes-pépessé zúzta a daráló. Szerintem ne küzdj vele legközelebb, így is aranyáron mérik, és nem is túl laktató, kiadós.

Rana, édesek a csajaid a szőnyegen. Megnyugtatlak, Emma ugyanez volt. 9 hónaposan tanítottam meg átfordulni, addig lusta volt. Lábait keresztezte, ha emeltem. Sőt, babaúszáson wellness-ben érezte magát; felfeküdt a vízre, keresztbe dobta a lábait, és élvezkedett :roll: kúszni is 9 hónaposan kezdett, mászni 10. Persze a sorrendet megkeverte, 9 hónaposan már állt és lépkedett. Makk egészséges, kiegyensúlyozott, mosolygós baba. Masszőr, ortopédus látta, semmi gondot nem találtak nála. Oké, légy óvatos, vidd el őket, ahova javasolják, de nem aggód agyon magad, mint én tettem anno :wink:
Letti műsora meg Mírára hajaz, ilyenkor nálunk is a kaja szokott megoldás lenni. Nagyobb úr az éhség, mint a fáradság :wink: :lol:

Vanda, Törpeterrorista :lol: Van némi elképzelésem, miről beszélsz. :wink: Mennem is kell, mert apa már nem bírja egyedül tartani a frontot.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hát mindegy is, kihez kerülünk, csak minél hamarabbra legyen időpont! :roll:

Ki keres pihiszéket?? Ezt találtam véletlenül, jónak tűnik:

http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3701123

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Vanda,azért a tieid is cukimanók :wink: Legalábbis a terrorizmus nem jön át a képeken :lol:

Rana,magokat szinte egyesével szedtem ki :x a már felkockázott megfőzőtt két darab cukkiniből kaparásztam ki :oops:
Hűdedurvát sajnálom,nekem is volt olyan,hogy pont 10 mili hiányzott Noéminek a boldogsághoz.Még a babakocsizásból is vissza kellett jönni,mert csak ordított.Aztán ha egy gyerek sír,90 %-ban éhes.Mi ugye úgy gondoljuk,hogy biztos nem,mert éppen megette a tankönyvi adatot,vagy a szokásost,de bizony tudnak meglepetést okozni.Balázs is egyik este a 220 táp után sírt.Csodálkoztam,mert este sosem sírnak,szépen beájulgatnak a fürdés utáni kaja után fél órával.És még odaadtam amit a Noncsi hagyott,és még 40 lecsúszott :shock:
Kiváncsi vagyok gyógytornász mit mond :roll: De tényleg nálunk is mindig van elmaradás,ez van.Átfordulni 3 héttel korábban kezdte Noémi,kúszni meg Balázs 2 héttel korábban.Mostmár Noémi is halad,és élvezi,de nem fejlődnek egyszerre.Persze nem baj tényleg ha rájuk néznek.

Babus,én nagyon szeretem a KIK-et,ott vettem két takarót nekik,amikor már bejártam tolnát-baranyát,és pont olyat kaptam,mint akartam,kicsi,meleg...a babakocsiba.Most meg ott vettem nadrágot Balázsnak.Bár az 1100-re volt leakciózva,de ilyen olcsót nem láttam akkor.Remélem az érdiben is van akció,mert hozzánk az van közel.Köszi :wink: Jól vagytok?

Törpikém,már csak egy hónap :shock:
Ja,magok legközelebb maradnak :evil:
Vendég
 


Nyulasz: én is szeretem a KIK-et és az érdibe járok! :wink:

Mi majd 13-án megyünk fejlődés neurológiára. Kíváncsi vagyok mit fog mondani a főo.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana!
Minden baba másképp fejlődik, ez az ikrekre is igaz! Kamratágulat amúgy nem biztos, hogy látszik, enyémeknek van, de csak uhun látszik, tünetet hál'Isten nem okoz. De a lényeg, hogy minden rendben van! :lol: És gyönyörűek a lányaid!

Nyulasz!
Én párolva simán odaadom a cukkinit, igyekszem zsengét venni, de megeszik a magokat is.
Hát ez a gastro tényleg nem meggyőző. :evil:

Kösznjük a dícséreteket!

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Munka: Hát majd meglátjuk mit találok, és hogyan bírom. Ha a hétvégét nézem, akkor sehogy. A lányok végig üvöltöttek a hülye időjárás miatt.
Nálunk Kata a rossz evő. Tegnap este 9-től 10-ig ette a 90 ml tápit és megmaradt belőle kb 15 ml (ja és 4x melegítettem újra).

Timi! Mi 14-én megyünk fejlődés neurológiára. Nektek ez lesz az első vagy már voltatok 2 hósan?

Vanda! Törpeterroristák! :lol: :lol: :lol:

Én sem akarok nekik cukrot adni, de Nektek mit ittak a babák? A cukor nélküli teára, vízre nekem fintorognak, így cicit szoktam nekik adni, ha pl csuklanak, de egyre kevesebb tejem van.
Van valakinek ötlete, hogy mivel hozható vissza a tej? Nem jött be: szoptatós tea, ánizsmag, homeós bógyó. Természetesen elvileg tudom, hogy sokat kell pihenni és inni és rendesen kell étkezni, de ezekre sajna nincs mindig időm vagy inkább soha.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: mi voltunk már 2 hónaposan, akkor rendben találtattak, meg is lettek dícsérve. Tejre nekem nincs ötletem, én a világon mindent próbáltam, de semmi sem hozta meg sem, nemhogy vissza.

Szomorúan jelentem már második éjszaka keltünk, mert Alexa éhen akart veszni. Igaz, hogy 10 perc tápkészítéssel-büfivel-mosogatással együtt, mert olyan mint egy nagyteljesítményű szivattyú, de akkor is rosszul esik. :( Este benyomott 6-7 kanál Sinlacot meg 170ml tápot, a végét már álmában ette és csak fél 3-ig bírta. Lehet, hogy ez a táp már nem elég laktató neki? Szerintetek mit próbáljak ki?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigris!
More Milk plusról csodákat hallottam, de elég drága.
vovanda
 
 


Tigriske!
nekem az alkoholmentes sör nagyon megnyomta a tejmennyiséget! De legalább fél litert meg kell ám hozzá inni!

Timi!
Tegnapelőtt enyémek is felkeltek éjjel. Málna már 1-kor!!! :shock: pedig ő sose szokott még megébrdeni se. Nem tudom 2-es tápot lehet-e hamarabb kezdeni, kérezd meg az orvosotokat.

Képzeljétek, a két héttel ezelőtti hasmenés, amire én azt hittem, hogy a tejpéptől volt, kiderült, hogy rotavírus. A poén az benne, hogy be vannak oltva ellene...

KépKép
zsófikukac
 
 


Timi,na akkor majd egyszer randizunk a KIK-nél :D
Hát a kelés sosem esik jól,nekem február eleje óta,amikor betegek lettek,2 átaludt éjszakám volt.Pedig elötte már régóta nem keltek.Aztán Balázs mikor már nem dugult az orra,elkezdte újra végigaludni az éjszakát,dehát Noémi még mindig kel,mert éhes.Persze este nem eszik rendesen :evil: Van,hogy Balázs még a porszívózásra sem ébred éjjel,meg a sírásra sem,de van,hogy már Noémi nyöszörgésére is felkel.Csak nekem az a baj,hogy 1-1.5 óra ilyenkor,mire visszaalszanak. :x

Zsófi,és most akkor hogy vannak?Vagy pár nap hasmenéssel megúsztátok? :roll:
Ja,először én is úgy gondoltam,hogy maradnak a magok,aztán eszembe jutott,hogy apró magvas gyümiket csak 1 év felett,mint a málna,eper,na akkor megijedtem,és kiszedegettem :oops: pedig gondolom nem ugyanazt jelenti,én csak a mag-mag dolognál jöttem zavarba.

Tigriske,én nem is itattam őket,amíg nem kezdtük meg a kanalazást :oops: Most jana baby vizet isznak,Balázs nehezebben szokta meg,de már elfogadja.Igaz csak napi 1 deci körül isznak fejenként.More milket énb is hallottam,meg a karamalz nevű malátaitalt,ami végülis olyan mint az alkoholmentes sör,legalábbis ízre.brrrrrrrrrrrrr :evil: sajna én csak 1 dobozzal bírtam meginni,azt is öklendezve,de aki szereti a sört,annak biztos jobban csúszik.
Vendég
 


A more milket ettem eddig, de már sajna nem telik rá. A sört sajna én is utálom, de azért kipróbálom hátha segít. Nagyon szeretném ha lenne tejem még legalább 4 hós korukig.
Köszi mindenkinek!

Kép
tigriske1978
 
 


Zsófi!
Amit nem reklámoznak a dokik (legalábbis a többség), hogy az oltás nem hat a rota valamennyi vírustörzsére. Magyarán: egy része ellenn védettek, másik részét viszont elkaphatják. Én ezért nem oltattam.
vovanda
 
 


Tigriske! Karamalz-ot én kettőt iszom egy nap (mondjuk imádom... :oops: ). More Milk Plus is bejött, csak tényleg durva árban van... (Én úgy szoktam, hogy van itthon, de csak két napig szedem, ha úgy érzem, kevesebb a tejci) Na és a szoptatás, szoptatás, szoptatás. Minél többet szoptatsz, annál több tejed lesz. Nekem eddig ez jött be eddig a legjobban! (Plusz ha van időd fejni, akkor az is, bár nekem kettő mellett nincsen, akkor gondolom neked 3 mellett ... :roll: ) Én vizet fogok nekik adni maximum, de azt is csak nagyon nagy kánikulában, ha lesz még tejem nyáron. Amúgy meg szopit.

Vanda, képzeld! Mi is Dr Szabó Évához kaptunk időpontot! A baj csak az, hogy csak április 13-ára.. :? Majd még próbálom hívni az OTI-t (egész nap nem vették fel :shock: ), aztán hátha lesz majd korábbi időpont valaki máshoz. Ha nem, marad Dr Sz É.

Zsófi! Rotaaaaaaaaa? De mégiscsak enyhébb lefolyású volt, ggondolom, ha már be vannak olva ellene.... :roll:

Nyulasz, hűdedurva szindróma sajna állandósult: Lettit nem lehet elringatni többé...... :cry: Nem tudom, mi lelte ezt a gyereket, de annyit bőg, mint újszülött korában. :cry: Ja és MÁSZIK! Négykézlábra kinyomja magát (a feje még lóg mondjuk), és HALAD (gyakrabban hátrafelé, egyelőre, és sztem nem igazán arra még, amerre szeretne, de nagyon rajta van az ügyön :lol: )!!! Nem csoda, hogy azt álmodtam, hogy felkelt és elkezdett rohangálni... :roll: Ja és rá is azt mondta a doki, hogy kicsit ő is el van maradva.... :? Miért, mit kellene csinálnia ennyi idősen? Távolugrani??? :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Danitól időnap előtt meg fogok őszülni. Tegnap ODATOLTA Balu egyik kisszékét az ÍRÓASZTALHOZ, és FELÁLLT RÁ!!! A szívem is megállt. Bakker, még járni sem tud rendesen, de már ilyet csinál... :shock:
Plusz játszótereztünk tegnap 4 gyerekkel, a törpék is hintáztak, homokoztak (illetve mgetapizták a homokot, aztán felkapták a mancsukat, hogy "héé, ez meg mi??" Panelkölykök. :lol: )

Rana!
Szerintem várd ki nyugodtan Szabó Évát!!! Ő maga is ikres anyuka, szuper, nagyon türelmes. Réka vagy 10 percig nyafogott az idegen környezettől, de kivárta, hogy megnyugodjon, nagyon alapos volt.
vovanda
 
 


Tejre: kecskeruta és görögszénamag tea keveréke. Olcsó és nekem segített. Rana, tényleg te próbáltad?

Rota: ez durva, jobbulást!

t-pk
 
 


Sziasztok!

Átaludt éjszaka :D Már fel is pórszívóztam,meg felmostam,tiszta friss vagyok :lol:

Rana,még nem tudnak távolugrani? :shock: nézesd meg őket :lol:
Szóval nagyon ügyes,mi ennél sokkal késöbb kezdtük.De már Noémi is halad :D
Nem tudom miért sír szegény,de 5 hónaposan simán lehet a fogzás,nem?Balázsnak akkor bújt ki 2 foga.Noémi még fogatlan.Ne aggódj,biztos javul majd a helyzet.Az hogy sohatöbbé nem lehet elringatni,még nem igaz!

Vanda,jajj...gondolom majd nekem is lesz pár ősz hajszálam ezektől.
Panelkölykök :lol:
Vendég
 


T-pk,kecskeruta :shock: azmegmi?

na és mi lett a játszószőnyeggel?Megcsináltátok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.30 09:30-kor.
Vendég
 


mi most így nyomjuk:

Kép
Kép
Vendég
 


Majd rakok fel képeket, ha lesz rá időm. De nem csináltuk meg, csak habtapi+ pléd+ játszószönyegek...

Kecskerutafű és görögszénamag nálam belvált. 3 evőkanál kecskerutafűvet leforrázok kb 1-1,5 liter vízzel, a görögszénából 1 teáskanálnyit 1 deci vízzel forralok kb 3 percig, hogy jó sárga legyen a víz, aztán leszűröm a kétféle teát és összeöntöm. Ezt egész napra elosztva iszogattam, de a végén már egybe csináltam a kettőt.
Hát nincs túl jó íze, de nem is azért ittam.
Gyógyszertárban és bioboltban vettem őket. Párszáz forintos tételek.

t-pk
 
 


Milyen édesek a képen. Én kis Manóim még nem másznak, bár tegnap Flóra egész este maga alá húzta a kislábait és úgy nyomta előre magát, szóval csak lesz belőle valami. Eddig mindig eldőlt oldalra, mert csak az egyik lábát húzta fel ...

t-pk
 
 


Vanda, mijeink is panelkölkök! Ordítanak kint a napsütéstől meg a széltől, de amint beérünk a büdös (sajnos szemét- és kutyahugyszag van :cry: ), sötét lépcsőházba, boldogan vigyorognak... :lol: Azért lenne jó korábbi időpont a fejlesztésre, mert Apa 12-én elutazik, és mi is el akartunk menni a gyerekekkel anyámékhoz. Szal így ez addig tolódik, míg tornára kell járni. Ezért lett volna jó akár már holnap kezdeni. Meg persze minél korábban, annál hatékonyabb, gondolom én. Ajsi tényleg elég lusta, max a hasáról fordul a hátára, aztán ott jól elvan, nézi, ahogy a testvére hengergőzik meg csúszik-mászik ide-oda. Várom, hogy viszkető késztetést érezzen arra, hogy utánozza.... :roll:

Kata, nem próbáltam, mert nem volt a gyógyszertárakban, ahol kerestük. De tényleg, lehet hogy megint ráállítom Apát a feladatra, MMP kapszula most úgyis elfogyott.... :roll:

Figyeljetek már, nekem a gyerekneurológus azt mondta, hogy 7 hónaposan fel kell állniuk a gyerekeknek. De a tieitek se állnak még fel, ugye? Nem lehet, hogy kicsit nagyok az elvárásai a drnéninek, ezért alulfejlettezte le Lettit???? :roll:

Nyulaszkám, Balázs milyen nagy gyerek! És milyen ügyes! :D (Hogy édes, azt már nem is mondom!! :lol: ) Látom, az ásványvizes palack nálatok is ver minden játékot! :lol: Szopipárnával játszanak? Vagy csak barikádnak van odatéve?
Lehet hogy fog lesz, nem tudom, bár a jelek alapján már két hónapja ki kellett volna jönnie mindkettőjüknél! (Bár olyan IGAZI nyáltenger sose volt még.. :roll: Lehet majd az lesz az igazi jel..)
Kecskeruta amúgy tejszaporító gyógynövény (tea).
Átaludt éjszaka, tiszta lakás :arrow: :arrow: irigy-irigy... :x

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


T-pk,várjuk a fotót!Plédet nem gyűrik maguk alá?Nem lenne elég a habtapi?Azon könnyebben tudnak mozogni :roll: főleg,hogy padlófütésetek van.
Mászni még mi sem,kúszás már gyorsan megy,Balázs mióta megvan a karám kúszik,addig csak körbe-körbe forgott,dehát az 1x1 méteres járókában nem is tudott volna mást tenni,itt meg élvezi a teret.Noémi 2-3 napja,de nagyon gyorsan fejlődik onnan,hogy rájött,hogy lehet haladni.Igaz ő is néha eldől,mert maga alá húzza a lábait,és úgy tolja előre magát,Balázs viszont a kezeivel húzza magát,nem a lábával tolja.Feltérdel ő is,de csak hintázásra használja,haladásra nem :lol:

Timi,lett végül járókátok?Éjszaka milyen volt?Megjavultak?
Vendég
 


Nyuszi!
Nagyon vagányak! Mindjárt szaladhatsz te is utánuk...

Rana!
7 hósan felállni??? Nézek ritka hülyén kifelé a fejemből. Az ikrek 9-10 hós korukban álltak fel, de Balu is közel 10 hónapos volt (most néztem meg a babanaplóját) és senki nem mondta, hogy el lenne késve. Szabó É. azt mondta a minikre, hogy jó időben és jó sorrendben/technikával csináltak mindent, nem is a korrigált, hanem a rendes koruk szerint. Egyébként érzésem szerint az lesz nálatok is, ami nálunk volt: örülni fog, hogy szép, egészséges ikreket is lát néha. Esetleg kaptok valami otthoni tornát. Próbáld meg elérni Szabó É. asszisztensét, mondd el, mi a helyzet, hátha tudnak segíteni, bár nagy náluk a zsufi.
vovanda
 
 


Vanda, gondolod, hogy adna időpontot korábbra is?? (Lehet, hogy a múltkor is az ő asszisztensével beszéltem, fogalmam nincs, ki volt az) Nem tudod véletlenül, magánrendelése nincs? Oda is szívesen elmennénk, megérné nekünk.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Nyulasz: oké, majd randizunk Érden! Nagyon ügyesek a gyerekek! Már alig várom, hogy az enyémek elinduljanak négykézláb, pedig még csak a fordulást kezdik tanulgatni. Még nem sikerült átfordulni, mert a kezük útban van. Jókat nevetek rajtuk, mert a fejüket meg kitekerik teljesen, de csak nem sikerül átfordulni még. :D Van járókánk, egy áldás! Imádom én is, meg Apa is és a lányok is elvannak benne.

Vanda: Dani nem kispályás, egyből a magaslatokra tör! Jó kis hajfestékek vannak, fednek! :wink:

Rana: mi az, hogy 7 hónaposan fel kell állni???? Ilyet még nem hallottam, max az ellenkezőjét, hogy iganis le kell ültetni még abban a korban, mert a gerince még nem érett meg arra, hogy lljon. Lehet, én tudom rosszul!?

Végigaludt éjszaka? Sajna Alexa el van romolva és úgy néz ki a foga is nagyon kínozza. Teganp este ennyit evett: fél7-kor 50 ml. Sinlac, fél 8 fürdés, utána 200 ml táp és hajnal 4-kor 100 úgy csúszott le, hogy a cumi még alig ért a szájához, de már kiszippantotta.
Ma meg össze-vissza eszik, kb óránkét kér enni, de olyan kétségbeesett és dühös sírással, mint aki nem kap enni, de csak játszik a kajával. Az egyik arcfele piros és meleg, a másik nem és iszonyat erővel rág. Persze az ujjamat a legjobb rágni, azzal még talán az elalvás is menne, de eddíg még reggel óta nem sikerült aludnia és visít, mint akit nyúznak. Hanga meg hangosan kacarászik (legszebb öröm a káröröm). Szóval kezdek nagyon a karnisra kívánkozni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!
DANI MEGPRÓBÁLT FELMÁSZNI A KÖNYVESPOLCRA!!!!!!!!!!!!!!!!
vovanda
 
 


Rana,
Matyi kb. 1 hónapja állt fel, Fanni még csak most próbálkozik....

Nyulasz,
átaludt éjszaka, tiszta lakás... mik ezek a fogalmak???

Zsófi,
gyönyörűek a csemeték!

Nálunk Matyi beteg, köhög, náthás és jönnek a rágófogai (!) és úgy ordít egész éjszaka, mint a sakál!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Vanda: nem is értem mi a bajod ezzel, szereti a gyerek a magaslati levegőt! :lol: Szerintem ott kapnék szívgörcsöt helyben. Fogok is, ahogy elnézem a könyvespolcunkat.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Csajok, vagyok, olvasok, de írni nincs időm.
Mindenkinek kitartás!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


sziasztok

Már megint nem olvastam csak írok
Takonykórban vagyunk, Lorka gyorsan kiláballt belőle, de Réka már 2. hete szörcsög és nem akar múlni, inkább egyre rosszabbnak tűnik
Nem tudom mikorra múlik el végre, de ennek ellenére ma megkapták a 3. hós oltást,
A jó hírünk hogy 2. hete végig alusszák az éjszakát, kopp-kopp
mondjuk tegnap Rékát felébresztettem mert már nem tudtam hallgatni és inkább kiszívtam az orrát
És elkeztünk "enni" is
Almát kaptak és mandarin levet eddig, meg mivel nem volt Rékának kaksija igy bepróbálkoztam az alma-sütőtök-barack mix-el hátha attól lesz valami
és nagyon izlik nekik
persze volt fintorgás először, de már előre tudják hogyha az a kajcsi jön, mert azt hordozóban ülve eszik,
és olyankor jár kezük lábuk meg nagy szemekkel lesnek és vigyorognak

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
3 hónaposan hozzátáplálsz??? :shock: A Te dolgod, de ilyenkor még nem igazán kész rá az emésztőrendszerük.
Ügyesek az átaludt éjszakákkal!

Vanda!
Végülis örülök, hogy oltattunk, így 4 nap enyhe hasmenéssel megúsztuk, ki tudja mi lett volna, ha nincsenek oltva. Engem az idegesít, hogy hogy kapták el, mikor alig megyünk valahova.

Nyulasz!
Már rég jól vannak, csak most jött meg a tenyésztés, így utólag tudtuk meg, hogy mi volt.
Málna pont így áll négykézláb, mint Noémi! Nagyon ügyesek. Nekünk nincs karám, csak habtapi a földön, de Málna első dolga lekúszni róla. :lol:

Rana!
Én nem értem, forogni 6 hónapos korig kell. Mit akarnak a csajoktól? Szerintem teljesen rendben vannak. A probléma inkább az, hogy ha ikrekről van szó, akkor egyből le vannak maradva.

KépKép
zsófikukac
 
 


Hogy hogy ilyen korán kezded a hozzátáplálást? Főleg a mandarint nem értem?? A trópusi gyümiket 7 hós kor után javasolják, de sokan inkább 1 éves kor után!

Úgy tűnik csak az én kis Jázminkám nem akar enni, már 2 napja nem hajlandó enni, csak szopni :? :cry:

t-pk
 
 


Sziasztok!

Én is rég írtam, de olvasok nap mint nap.

Hozzátáplálás ügyében írnék.
Döbbenten olvasom, hogy már 3 hónapos kortól adjátok a kajákat. Mi egy hete kezdtük el kóstolni az almát, de minden áldott nap visszakaptuk ua-ban a formában és zöld színben, így most megpróbáltam a sütőtököt, ha ezt is visszadobják, akkor én várok még egy hónapot a hozzátáplálással (pedig mi már majdnem 6 hósak vagyunk)
Csak a mi gyerkőceinknek ilyen fejletlen az emésztő rendszere???

Vanda!
Nem lehet, hogy Dani Balutól látja ezeket a csíntalanságokat??? Mert akkor lehetne szólni Daninak,hogy na ez az amit Neked még nem szabad megcsinálni. :wink:

Nálunk most kezdik felfedezni a kicsik a nagyot. Olyanokat kacagnak rajta. :lol: :lol: :lol: :lol:

Rana!
Ti hol voltatok neurológián?
Mi pestiek vagyunk és több mint két hónappal későbbre kaptunk időpontot...
Egyébként mindenki gyerkőcét látta már neurológus???
Enyémeket nem látta még, csak voltunk Dévény-s gyógytornásznál és Ő ajánlotta hogy nézessük meg Őket :shock:
Valaki jár/járt Pesten a Dévény központban, elvileg oda fogunk járni, mert a helyi gyógytornász nem tud vállalni minket és odairányított, ahova mondanom se kell, hogy szintén 2 hónappal későbbre kaptunk időpontot... :twisted: :twisted: :twisted:

Bocsánat, hogy panaszkodom, de nem tudom elhinni, hogy ez normális!!!

Íme egy kép a két tátott szájú fiúról: (ha meglátják a fényképezőt, be akarják kapni 8) )


Kép [/img]

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Reunion,
csatlakozom az előttem szólókhoz, rettenetesen korai a hozzátáplálás még, így nagyon könnyen allergiások lehetnek a babák és valóban a mandarint, narancsot 1 éves kor körül ajánlják csak!

Nyulasz,
a nagy önsajnálatban elfelejtettem említeni, hogy milyen édi Balázs és Noémi! Tök jó dolog ez a karám, nem kell percenként szaladgálnod, hogy épp mit csinálnak, amit nem lenne szabad....

Törpi,
sorstárs!

Nálunk egyébként még mindig karnis-hangulat, Matyi ismét az elalvás óta kb. 20 percenként köhög és felébred rá és üvölt.... jó kis éjszakának nézünk megint elébe.... ráadásul 3.napja egyedül vagyunk, mert egyik mama elutazott, másik lebetegedett.... Murphy

Móni

Kép
lpemoni
 
 


A mandarinlét a dokinéni mondta hogy azzal lazítsam a Réka székletét,
sőt mandarín, ananász, kiwi, körte ezeket mondta mindet,
erre anyukám is nagyot nézett

Móni
KépKép
reunion
 
 


Jó reggelt!

Manó: nagyon helyesek a fiúk!

Karnishangulat nálam is megvan! Nem is a gyerkőcökkel van gond, hanem én nem vagyok jól. Párom éjszakás volt, de alig mert itthon hagyni, mert este annyira szédültem, hogy ülni sem tudtam, aztán éjjel csak forgolódtam, Alexa hajnalban kelt, de enni nem akart nagy döbbenetet kiváltva belőlem, hanem csak bújt hozzám. Visszabújtam babástól az ágyba, pedig ilyet én nem szoktam csinálni és mellettem vissza is aludt, velem ellentétben, mert ugye én nem vagyok hozzászokva, hogy velem aludjanak és nagyon kényelmetlen volt. Tehát zombi vagyok és ma meg holnap 8-16-ig áramszünetet hírdettek. Éljen a villanytűzhely! :twisted: Még jó, hogy van autós melegítő, meg termoszban forralt víz.
És a legjobb: páromnak is és nekem is hasmenésünk van. :evil:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Karnishoz csatlakozom. keltünk 1-kor, 2-kor, 3-4-ig, 5-kor, 6-kor, fél7-kor és fél 8-kor már vigyorgott mindkettő. És nálunk apa nem ébred fel, ha sírnak. Meg amúgy is sokat vezet, nem mehet alvatlanul dolgozni. És én is egyedül egy hete, anyósom felénk se néz, max havonta 1x fél órára, anyukám meg beteg.

KépKép
zsófikukac
 
 


Móni!
Ha mindenképpen kakát kell lazítani, akkor arra inkább pár kanál őszibaracklé lenne a jó. A hozzátáplálást rettenetesen koarinak tartom én is, déli gyümit 1 éves kor alatt nem kéne. Na meg kutyulni sem az egyes összetevőket, csak akkor, ha már mindet kóstoltaák külön-külön, és nem volt tőle bajuk.
Alváshoz grat!

Manó!
Édesek.
És nem, nam Balutól látja. Ő könyvespolcra mászással soha nem próbálkozott, meg amúgy is jó gyerek. Én voltam ilyen, valszeg bosszút áll rajtam a gyerekem a szüleim nevében. 8)

Karnisról le, kislányok, kávét meginni, és KITARTÁS!!!!
vovanda
 
 


Zsófi: ez durva! Apa nálunk sem ébred fel, vagy csak akkor amikor már ott vagyok a lányoknál, vagy, ha nem megy másnap dolgozni és fellökdösöm! :wink: Én mindíg egyedül vagyok a lányokkal, kivéve, ha párom itthon van, de én nem is igénylem. Pedig anyós 3 háznyira lakik, de nekem az is sok, ha hetente 1-2-szer átjönnek 1 órára. De én egy antiszociális tyúk vagyok alapból.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tetszik ez az áramszünet! 8-tól lenne elvileg, de még mindíg itt lógok!
Lányok 9-kor reggeliztek. :shock: És már megint szunyálnak. Nem mintha bánnám! :D

Vanda: nekem anyu mondja, hogy most jól visszakapom Hangával, amit én adtam nekik! Ugyanúgy nem ettem, ahogy ő sem.

Mivel most hirtelen tenger sok időm lett még írogatok.
Hangánál tegnap kipróbáltam, hogy főzelékes cumival eszi-e a Sinlacot, mert kanállal semmit sem hajlandó és láss csodát, simán ette. Lehet, hogy csak a kanalat utálja nagyon? De így hogy fogjuk megtanulni a kanalazást? Azóta almát sem adtam neki, mondván azt utálja. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


A kivi pluszba még magos is, azt meg pláne nem szabadna..szerintem...

Az én védőnőm befőttel akarta kezdetni velem a hozzátáplálást, mondván adjak neki meggyet.. egyszerűen mossam le a bolti befőttet és adjam oda nekik :? :evil:

t-pk
 
 


Pasi szempontból nekem mázlim van. Párom általában ébred, ha nyafi van, és olyankor úgy van vele, hogy ha már egyszer felébredt, akkor fel is kelhet segíteni. Amíg zabáltak éjjel a törpék, addig ő is kelt velem együtt, etettünk, fürdetni meg mindig ő szokott. Egyetlen bánata, hogy nem fér be a kádba a 3 gyerek mellé.

Nagymamák: én már mondtam a múltkor, hogy feladok egy hirdetést, hogy nagymama kerestetik... :lol:
vovanda
 
 


Vanda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hangosan röhögtem, remélem nem hallatszott ki a házból az utcára :oops:

T-pk, a védőnéniről nálam is csak annyit, hogy mikor a lányaim 4szer fél órát aludtak egy nap, megkérdezte, nem lehetne-e összevonni :shock: Szerinted???? :shock: :shock:

Manó, csodaszépek a srácaid! Elég dühítő ez a két hónapos időpont. Nem is értem? Nem egy viszonylag akkut problémáról beszélünk? Ezeket nem hónapokkal később kellene kezelni. Szerintem.
Nálunk Míra a "nagy" imádó. Na nem, nem lett időközben egy nagyobb gyerekem is, csak barátnőimmel csinálunk bölcsit a házunkból elég gyakran. A 3 hónappal idősebb kiscsajjal Míra hatalmas barátságban van. Őrületes kacagások, mosolyok, mikor belépnek az ajtón, aztán napközben puszik a fejre a nagytól, ölelések, Míra hagyja, megy utána (bocs, mászik), néha elfelejti, hogy ő még nem tud menni, és elindul, mint a barátné. Jó, hogy ott vagyok elkapni :lol:

Lpemoni, gyógypuszik Matykónak!!! :(

Timi, Nektek is jobbulást! Együtt alvás; sokan mondják, hogy nem megy, de én már korán kezdtem, sokszor Emma éjjel kiszolgálta magát, mikor még szopizott. Én meg lusta dög voltam, inkább aludtam, mint hogy visszavigyem, mikor végzett. Volt, hogy csupa tejes pizsiben ébredtem, de így tudtam csak lopni pár óra nyugodt alvást. És ez az állapot maradt meg. Ha éjjel kel Emma, és nem bírom 5 percen belül visszatenni, akkor irány az ágyam, magam mellé veszem, vállamon a kis feje, vagy a hasamra kúszik, és így ébredek sokszor órák múlva. Olyankor van visszacsempészve :oops: Nem biztos, hogy érdemes "eltanulni" :oops:

Zsófi, nagyon sajnálom az éjszakát! Katasztrófa lehetett. Oka? Talán a foguk? Tudom, mindent erre fogunk :oops:
Én kegyetlen nő vagyok, keltem apát, ha mindkét csaj ébred (szerencsére ez már nagyon ritka) De van, hogy apa megy át Emmáért. Ha meg én, akkor is megébred a lánya műsorára. Inkább ő, mint Míra :roll: De valóban, nekem nem vezet, akkor biztos, hogy én sem szipirtyóskodnék. Most az az elvem, hogy fél7-től én is talpon vagyok, nem kis meló a gyereknevelés sem (ezt nem kell egyikőtöknek sem mondanom), miért én zombizzak itthon? Egyszer ő a melóhelyén, egyszer én itthon. Felváltva. Vagy mindketten külön-külön :oops: :?

Nyuszi, annyira otthonosan berendezted azt a karámot! Ott aztán nem csoda, ha jól érzik magukat az apróságok :D

mennem kell, ébredtek, egy alváson voltunk ma. Vagy valami hasonlón. Rövidet aludtak, nem bírják így ki estig :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?