Sziasztok!!
No, immár én vagyok,itthonról.
Mindenekelőtt MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM a sok drukkot és gratulációt, hihetetlen jólesett, még párom is mondta, h nagyon meg volt hatva, mikor olvasott Titeket!!!
Kicsit szét vagyok csúszva, a kórházba azt hiszem kb semmit sem aludtam, nagyrészt az aggodalom, kisebb részt a szobatársak.A tegnapi napunk nagyon szerencsés volt, párom ötpercenként mondogatja, h:Egy angyal, csak alszik, eszik..na ,azért ez nem így van, mert a fürdetést durván végigordította, de remélem ennél nagyobb baj nem lesz.
Szükségem volna néhány sos segítésre,mert védőbanyám már naná, h nem ért rá kijönn péntek egy órakor..
-Szóval, néha tüsszent egyett, ez most megfázás, vagy csak úgy van???Sokszor hideg a keze, de mása nem..
( a kórházban a többi baba is tüsszentgetett)
-a szobába 23-24 fok van, mennyire bugyoláljam?jelenleg van rajta vékony sapi, body, rugi,zokni, ujjatlan hálózsák, polár takaró duplán hajtva.alatta polár takaró.
-Néha bukik picit, nehezen megy a büfiztetés, fordíthatom hanyatt v inkább mindig oldalt?
-A fürdővízre azt mondták ne legyen csak kb 36-37 fokos, de csajok az bazi hideg, tegnap csak a hőmérőre hagyatkozva beletettem,hát gyorsan ki is kaptam belőle.
-MÉrnem kell minden evésnél, de a mérleg vhányszor ráteszem 10-20 grammal mást mér és nekünk pont az számítana.Ilyenkor mi van?Egyébknét ált 40-50 grammot szopik, azt pótolom egyelőre lefejt tejjel, de nem fogok elzárkózni a táptól, mert igazából akkor vagyok nyugodt ha cumisüvegből tudok pótolni neki tejcit, mert ott látom a valódi mennyiséget, a mérleg meg szarság.
Milyen gyümit nem lehet enni????????????????????
Lement a hasam, mint a franc, olyan furcsa, nagyon hiányzik onnan, néha megfogom, h mozog, pedig már az ágyban mozog.
Egy gyors kivonat a szülésről, részletesen majd jövök később:
Előre megmondom,a Schandl főorvos egy vaddisznó, remélem soha többet nem kerül a közelembe, marha pipa vagyok rá.
Az volt, h szombat reggel felkeltem, és:szevasz nyákdugóó...aztán jött pár csepp vér, felhívtam a kórházat, azt mondták, ha erősödne, v folyik a víz, akkor menjek be.kb 10 kor bementünk, mert aggódtam, mondom, letojom, legfeljebb hazaküldenek.Györcs egy szál se, csak max vmi keményedésféle, néha-néha.Vizsgálat, (Tóth Károly, tök rendes volt, pedig Violánál is vizsált és akkor nehezteltem rá)két ujjnyira nyitva vagyok, ctg, semmi fájás.Egy óra múlva újabb vizsgálat, "barátságos a méhszáj",(Shcandl doki-"jaj, de kicsi ez a magzat..") már három ujjnyi, na akkor ma babázunk.
Hívták a dokim, közben bemehettünk Robival a szülőszobára, tök meg voltunk szeppenve, mondták, h pici magzat, megpróbáljuk megszülni.
A szülésznőm NOÉMI egy valódi tündér, csodatünemény!!!!!!!!!!!!!!!Jött a dokim, fél egy körül, megvizsgálat, már bő négy ujjnyi, eltűnőben lévő méhszáj, kb 3-4 felé várható Kismucink.Én meg:MIIIIIIII??????????Tök sokkot kaptam, na mondom, dehát nem kéne vajúdni, v vmi???Meg most akkor nem császár lesz????Az volt, h az ügyeletvezető főorvos megvétózta a dokim, pedig hallottam ,h vitáznak, hiába magyarázta a dokim, h mi volt az előzmény, meg ,h alig 19 hónap és corporális vágás...Láttam ,h tiszta ideg ő is.13 órakor burkot repesztett,akkor kezdődtek a fájások,nagyon gyorsan haladtunk, mert alig fél órán belül félperces nagyon durvák lettek, egymást érték, lélegzetnyi szünettel.
És ami vicc, h 9 helyen kötöttek vénát,öten,(két szülésznő,három orvos) mire egy jó lett....
Újabb vizsgálat jött a főorvos által, hát nagyon kiabáltam vele,(menjen onnan, kérem vissza a dokim, hol van már a dokim,stb..) rettenetes volt, nem tudom mit csinált odabennt, de azt hittem elájulok.Azt mondta nyomjak, de ő meg egyre tolta a kezét fel...
Akkor mondta a dokim, h tartsak ki, talán ha 10 perc van vissza, teljesen lennt a baba.Csak rá figyeltem, meg a tünemény szülésznőre,,de megint olyan ijesztő volt minden, két orvos, három szülésznő, közben a Schandl meg kiabált, h hívott már vki neonatológust???Annyira féltem, h baja lesz Kismucinknak.
párom itt már kiment, láttam, h majd elájul, úgy félt minket.(később mondta a szülésznőm, h látott már sok ijedt kiapapát,de Robin látszott ,h nagyon....
Tulajdonképpen 4 tolófájásra lett meg, de az elsőt elcsesztem, mert nem értettem ,h most mit akarnak,de aztán mindenki kiabálta, h ez az Tünde, nagyon jól nyom, ez az, ne hagyja abba!!!
az utolsónál meg esett a szívhang, úgyhogy villámgyorsan betették a vákumot,ez is a Schandl szuper ötlete volt.....( az durva, akkora mint egy vécépumpa és befeszegették ááááááááá) és az annyira hihetetlenül fájt, h csak gyomtam, mint az őrült és 10 másodperc múlva már éreztem ,h kicsúszott és csodáaltos volt és tették a hasamra és mindenki felkiálltott,h:Már pisil is!!!!!Aztán elvitték ,,én meg zokogtam ,h végre va negy élő gyermekem, hogy végre foghatom és ölelhetem..és mondta szülésznőm, h ne sírjak ,mert nézzem,már ő is sír...engem eltaltattak,dokim jól be volt tojva a heg miatt, kézzel történő betapintás jött(na, ez meg könyékig érő kesztyűvel, mikoe megláttam, mit húz fel a dokim, akor már nagyon akartam aludni..úgyhogy erre se mondok semmit!!)
Amikor felébredtem még beszéltünk, elmondta mi volt, míg aludtam, h minden rendben ment,aztán nagyon kis időre megkaptam Bátort, de aztán meg napokig nem, csak alig...
14.45-kor született, 2310 grammal,48 centivel.
A köv napokban meg egy csomó vizsgálat jött Bátornak, infúzió, kék fény, koponya, meg hasi uh, vérvételek,alig volt velem,én meg bőgtem, mnit a fene, nem győztek vígasztalni..tulképp csak a hatodik napon volt velem egész nap, úgyhogy tiszta stressz vagyok.a hazahozós súlya 2150 gr,nagyon picike.Egyébként osztottak szoroztak a dokik, nézegették az uh-kat és inkább mondják 35-36 hetesnek, mint épp 37 -nek.Végülis koraként kezelik.
Egyébként le a kalapppal az egész csecsemős csapat előtt, kiemelve néhányan elképesztően sokat segítettek, fizikailag, lelkileg.Volt aki addig nem nyugodott ,amíg a főrovos asszony este nem jött megnyugtatni és volt ,aki a harmadik napon a begyulladt mellem(mert ugye nem szoptattam) saját két kezével masszírozta-fejte napi kétszer.
Szóval KÖSZÖNÖM ÉS EZERSZER IS KÖSZÖNÖM CSetényi Zsoltnak,Noéminek,és a csecsemőgondozóknak, akiknek sajnos nem tudtam a nevét, de néhányan: Bea, Ildi, Gitta köszönöm!!!
Az új életünk egy valódi csoda, ha csak rágondolok, ha csak ránézek szinte szétfeszít a szeretet,olyan hullámokba ntör rám...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.03.27 12:11-kor.