Ildikó, ha hiszed, ha nem, ma azért léptem be, hogy megkérezzem, mi a helyzet Annamarival!
Örülök, ha nem riaszt mér a ketyere. Mint írtam, nálunk is olt két riasztás az elején. Azóta, hál'Istennek semmi, de mindig aggódva nézem, ahogy villog az angyal. Amikor meg a másik ágyban alszik, állandóan ellenőrzök.
Én, asszem, nem vinném a babát, bár ő nem sokat észlel az egészből. Ő alszik, és olyan önfeledten alszanak még ilyenkor, hogy észre sem veszi a ketyeréket. Tényleg nehéz lehet eldönteni!
Rettegve olvasom ezeket a mennyiségeket, Orsi és buba! Egyébként édesek a lányok!
Máté eddig egyszer evett ennyit, amikor a keretsztanyámra hagytam, és ő megtömte. Aludt is vagy öt órát a gyerek és a hasa is fájt utána. Ő sokkal kevesebbet eszik, eddig a csúcs egy 110-es cicizés. És nem azért, mert nem adnék neki akár tápszert is, hanem mert nem kell. Így is sokszor jön vissza anya a "túlfolyón"
Simán kifolyik egyszercsak a száján.
Nálunk a tej more milkkel vagy anélkül is assan alakul. Mielőtt elkezdtem szedni, ráálltunk, hogy a "gyöngébb" ciciből egyen mindig előbb, mert az elsőt jobban megszívja, és így több tej termelődik benne.
Be is indult. Napi egy tápszerepótlás kellett csak. Aztán elkezdtem szedni a kapszulát, de nem tudom, hogy annak a hatása-e, hogy továbbra sem kell csak egyszer tápszert adni naponta. Az esti, utolsó előtti etetésnél. A 10-11-kor esedékesnél cicit kér
Olyan édesen szopizik! Van, hogy csak egy kis komfort szopi kell neki, azt is olyan lelkesen csinálja!
Nálunk változó, hogy mennyi ideig tart a szoptatás. Mostanában előfordult, hogy 5-5 perc alatt elintézte - ilyen volt a 110-es is. Nem is hajlandó ilyenkor tovább gyötörni a cicit, de érdekes módon ez nem befolyásolta a tejtermelődést, így is volt a következő etetésre elég ahhoz, hogy jóllakjon. Máskor meg 3x-4x vissza kell tenni, mert ugyan szopizik szépen, de elengedi, elalszik, aztán 10 perc múlva megébred, és újra kéri. Olyan is van, hogy 1,5 óránként eszik... Ezen igazodjak ki!
Nem baj, "igény szerint" szoptatok.
Nálunk délelőtt vannak a nagy és sűrűbb evések és a nagy alvások, délután és este pedig ébren van Ubulka, el is fárad és enni is kevesebbszer kér. Hogy miért!?
Ildikó, a hasfájásra és espumisan emulsiót adok Máténak, és azóta nem gyötrik a szelek, kakilni is könnyebb, bár néha így is akkorákat rottyant, hogy ilyesztő, hogy jöhet ki egy ilyen kis testből ilyen hang! 25 cseppet osztok el naponta több etetésre, ált. 3x-4x 6-7 csepp. Ahogy sikerül.
A madártej ősi módszer. A mi időnkben még jók voltak a tejek, de mi is feles tejet kaptunk, tehát a másfeleset még higították. Most viszont allergizálhat, teljesen mások az eljárások, ezért nem ajánlják, hogy napi fél liter tejnél, vagy annak megfelelő tej-joghurt-egyéb tejtermék variációnál többet fogyasszunk. Én ezzel azért vgyok gondban, mert joghurttal és kvval tartom rendben az emésztésemet... Ráadásul Nagyika lekvárja a kenyéren tejet kíván maga után!