Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltam a dokimnál és 23-án már átköltöznek és 2-4 ágyasak a szobák, mindegyik külön wc-vel, fürdőszobával. Az ágyak minden-minden új, semmit nem kell átköltöztetni a régi helyről. Nagyon igényes és aki szeretné megnézheti a szülőszobát is, ha épp nincs szülés.

Kép

Kép
varva

Na akkor aki nem jutott el készüljön holnap felrakom az összes infót, kaja szopizás, 1-2-3 nap menete.stb. jó infókat kaptunk.
evaczak

Sziasztok! Üdv az újaknak!

Évi, ez nagyon jó hír -bár reménykedtem a 20-ában-, akkor még kihúzok minimum 5 napot. :wink: :P
Remélem a kisfiam is így gondolja... :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági: szorítok, hogy még az áktöltözésig kihúzd!
Várom majd az infókat!

Évi

Kép

Kép
varva

Zsuzsi: köszi! :)

Ági: na akkor csak húzzad még egy picit! :wink:

Évi: jó hírek! Akkor mi már tuti full extrában szülünk!!! :D

Evaczak: várjuk a további infókat, ha neked van! :wink:

De szép idő van, nem? Végre..................

Jók legyetek, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Szóval, amiről szó volt!

Látogatási idő 10-12 és 16-19 óra között.
Mikor a baba megszületik, 2 órára velünk hagyják…..talán fürdetés után. 1-2 p lehet az egyik és másik mellre rakni őket, csak hogy megnyugodjanak, de szopizni nem szabad, mert túl erősen szívnak, tej még nincs, tönkre megy idő előtt a mellünk.
Első éjszaka pihenés, babák a nővéreknél.
1 nap együtt: menete, megmutatják a köldök kezelést, ápolást, plust, táplálást.
Reggel 7:15-10-ig a baba vizitre megy, nézik a színüket, stb.
Majd 20-tól 22-ig fürdetés.

Kell vinni, sapi, kesztyű, takaró, popsi törlő.-babának.
Bármikor lehet csöngetni éjszakai is vagy kitolni a babót ha kérdés vagy gond van.
Első éjszaka is ha sir mellre tenni, de ha alszik nem szabad őt keltegetni 22:00 után, 2-3 óránként, aludjon. Napközben viszont muszáj őket megpiszkálni, hogy egyenek, mert kiszáradnak, könnyen elalszanak anyukán.
A köldök csonk 10-14 napig nem esik le, alkohol-betadin-hintőpor ápolás kell.
Csak csap alatt mossák őket, mire haza vihetjük, a 4 nap akkor lehet kiskádazni, de még ápolni kell a csonk helyét is.
Köldök ápolás minden pelenka cserénél, este nem muszáj ha bekakil ezzel bajlódni.
Általában étkezés alatt kakilnak, ha előtte teszed tisztába, duplán dolgozol, utána meg elalszanak.
Bevált módszer, étkezés után 25-30 p a pelus csere, előtte függőlegesen tartani őket a büfi miatt,az álmukban is jól működik.

Otthon is érdemes majd kislámpát letakarva a szobában hagyni, a kórházban is így lesz, hogy tudjuk a színüket nézni, hogy nincs e baj etetés után éjszaka.

99% ban a 3 napon indul meg a tej, de van, akinek első nap van, akinek 2 hét után.
Napi 4-5 l folyadék kell. Fejni csak akkor kell, ha van mit.
4 naptól szopizás után fejni, mindig azt a mellet amiből evett.
A tej 24 órát eláll hűtőben6 hónapig fagyasztva.
Első időbe lehet cumisüveg, nem utasítja el a cicit később e miatt, még nem emlékeznek majd rá.

Puha Szilikonos bimbóvédő kell 1-2-3 méretben kapható.
Nem a legdrágább harang alakú, közepén egy cumiszerűvel. Az nem jó. Előre ki lehet nézni ha kell apa tudja mit kell venni.
Sebes bimbóra krém: Galmasztán.
bármi is legyen a krémre írva mindig ha jut rá idő mossuk le a védő krémet, ne kerüljön a babó szájába.

Fejés:

Gépi fejő akkor kell, ha sok tej van, ez csak utóbb derül ki, ezért nem érdemes előre beszerezni, és általában túl erősen dolgoznak, a régi piros gumilabdás megoldástól megfájdul a kezünk, ezeken kívül minden más kézi szerkezet megfelel.
Ezt is ki lehet nézni apa tudja mit kell vegyen.

Lehet vinni is, de van is ott tároló doboz, vagy zacsi. Ezeket írtam is babóval elküldeni fürdetéskor és sterilizálják.

Sterilizálás 3 féle:

- főzés 20 p
- mikroba tehető kifőző 2-3 p
- oldatos, kapható keverék.1,2-1 óra áztatás( ezt csinálják a kórházban is)

Látogatók 20-30 p max, fárasztó nagyon, estére a kismamák elfáradnak. Baba kitolható hogy nyugodtabban beszélgessünk vagy hogy a látogató észre vegye hogy most már mehet

Ételek szoptatás alatt:

Rostos narancslé tilos!
4-5 l folyadékból 80% víz, buborékmentes, + gyümölcslé és tej.
Kávé napi 2 db lehet, a vérnyomás miatt.
Hüvelyes-K betűsök - vigyázni.

Allergizáló - tej, tejtermék, túró.

Tilos apró magvas gyümölcsök: kiwi, eper, málna.
Madártej! Tilos! tojás 1 db max, főzve.

( eper nem megmosható a pórusok miatt)

6 hétig beszélünk újszülöttről, este 10 és reggel 6 között n piszkáljuk etetés miatt.
Napközben 3-4 óra közönként etetés.
Ha koraszülött kis súllyal este is enni kell és napközben sűrűbben.

Haza menetel a szülés órára betöltött negyedik napon.
Kell neki:
-body, pelus, rugdalózó, kiskabát, pólya ha van, sapi melegebb, textilpelus a levegőn az arcára.

A 3 -4 óra etetés ne szentírás, ha kevesebb a tej lehet gyakrabban etetni.
A 6 hónapos fagyasztott anyatej kicsit megváltozott állagú, szagú! (büdös)
Főzelékbe kiváló, vagy bab kajakészítésre.
Akkor is jól jön, ha anya lebetegszik, vagy elszalad otthonról stb.
Mielőtt ipari mennyiségű tejet raknánk el, nézzük meg megeszi-e a babó mert nem mindenki fogadja el.
evaczak

Na, tessék! Pedig imádom az epret, kivit, málnát... na meg a tejet is... :P
Szerintem én az életben nem tudok meginni 4-5 liter folyadékot egy nap alatt... 8) :P
Örülök, ha éjjel aludhatok, eszembe se jutna külön felébreszteni a babát. :wink:

Köszönöm szépen a bőséges tájékoztatót! :)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

evaczak: Köszönjük az infókat, jó, hogy ilyen részletesen le tudtad írni.
Megyek is gyorsan kimosom a kis sporttáskámat a babó cuccainak.

Ma délelőtt voltam ctg-n a kórházban, hát elég szörnyű állapotok uralkodnak ott, ahogy mentem fel az emeletre a Korong utcai mentőbejárat felől.
Az a folyosócska, ahol várakozni kell, hihetelenül szűk, és kicsi.
Az ajtóhoz közelebb eső géphez kerültem, és attól a villanykapcsolós megoldástól kicsit kiborultam, nem semmi.
A leletemet Lajis doktornő írta alá, nagyon szimpatikus volt.
Túl sok újdonságot nem tudtam meg, csak annyit, hogy a szülőágyak masszíroznak is.
Vasárnap kell majd mennem megint ctg-re, de szerintem még akkor nem maradok bent, Barbi még nem akar megszületni, ő is várja a költözés végét.
kislaczko

én is meséltem anyunak.............na csak nézhetem a kertben a málnát meg az epret!
erre ő mondta, hogy de nálunk nem lesz növényvédő szer és permetező anyag, igy nyugodtan ehetem, ő is ezen nőtt fel velünk.)

Viszont gyümileves lehet, mert akkor kisterilizálod rendesen.)

Hát azért irtam össze, ha netán rosszabb napja van a csecsemősöknek ne álljunk ott hülyén. Bár elmondják ott is, de nem bizom a véletlenre.
Annyi káosz lesz még ezen kivül is.
evaczak

Kijegyzeteltem!
4-5 liter folyadék? És ráadásul víz, én itthon spar-os üdítőt iszom (narancs), és örülök, ha elfogy egy 1,5l üveggel.
Egyébként pedig "úúútálom" az ásványvizet.
Na jó, a babóért mindent! Talán ki fogom bírni.
Ezek szerint a mellszívót még ne pakoljam be?
kislaczko

Sziasztok!

Éva: Lili is nagyon várja a tesót, mi sajnos nem úsztuk meg, Lili lombik baba, keresztül mentünk mindenen, műtét, inszeminációk stb... tesóért is voltunk kétszer :(, majd, amikor úgy döntöttünk, hogy 3 fős család leszünk és elkezdünk tengerparti nyaralásra spórolni erre a nyárra, akkor egyszer csak sikerült! nem is tudom leírni, hogy micsoda boldogság!
azért én is tartok tőle, hogy mi lesz, ha megszületik :), ill. azt gondolom, hogy Lili csalódott lesz, hogy milyen pici egy újszülött és nem csinál semmit, szerintem ő egy 1,5-2 éves tesót képzel el :roll:

Cecilke: üdv a fórumon!

Évaczak: üdv Neked is, köszönjük a sok hasznos infot!

Buba: de jó, hogy már ilyen jól alakulnak a napok, így sokkal könnyebb élvezni a babázást :), ügyesek vagytok!

Krisza: hát igen, a nemalvás is ezzel jár :), meg a pisilés :oops: , azt mondja a Férjem, hogy minek iszom annyit, de szomjas is vagyok, meg kell is a folyadék
azt hiszem, én ezt a táblázatosdit kihagyom, van értelme?

Évi: igazán jó hírek :wink:

Ági: akkor most minek drukkoljunk :?: , maradjon még Zsolti?

Kriszti: szurkolok, hogy már Te is a szép helyre kerülj! a bubimentes vizet sem szereted? pedig vannak finomak, nekem az nestlé, meg a szentkirályi a favorit :)

nagyon élvezzük ezt a jó időt, ma is vagy 2 órát voltunk a kertben, remélem most már így marad!

szerintetek lehet baj abból, ha jön hozzánk vendég nyuszi húsvétkor? nem én fogom takarítani :roll:

szép hétvégét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

ja, Kriszta: tegnap egész nap, meg éjjel is az volt az érzésem, hogy nem marad már bent a baba 6 hétig és pánikoltam, hogy nem állok sehogy sem
de ma gigantikus tempóban elkezdtem pakolni a kórházi pakkot: betettem zacskóba 2 papucsot :D

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Ez nagyon alapos tájékoztatás volt. :) Köszi.
Igazából nekem még nem kellett aggódnom a nyári szülésemmel a kórház állapotán, de nagyon örülök, hogy ilyen rövid távon rendeződnek a dolgok. A "mindenórásaknak" szurkolok, hogy ők avathassák fel az új részleget.

Erika, ismerek én is olyan párt, akiknek azután jött össze a baba, hogy már minden "lehetőségen" túl voltak, teljesen letettek róla, belenyugodtak... aztán spontán sikerült. Sok minden fejben dől el, és igaz lehet, hogy nem szabad görcsösen akarni, de neked is biztosan mondogatták, hogy ne akard annyira, ne görcsölj rá, stb. ... Pedig ahogy telnek a sikertelen hónapok (pláne míg nem volt egy gyerek sem), egy idő után másról sem szól az élet, mint, hogy mikortól lehet újra reménykedni...
Úgy voltam vele még Dóri előtt, hogy bármire képes vagyok egy gyerekért. A második baba előtt már nem éreztem magamban ekkora elszántságot. Szerintem eljött volna az az idő, amikor belenyugszunk, hogy van egy egészséges lányunk, és ennyit szánt nekünk az Isten. De eddig szerencsére nem jutottunk el, és most majd' kirúgja az oldalam a Tesó. :)

Mi Gödön lakunk. Itt jár oviba Dóri. Pár utcányira van. Bölcsibe is itt járt kicsit több, mint pár utcányira. Szerencsénk volt a dadussal, és most az óvónénikkel is. Nagyon szeret oviba járni. (de persze a férjem is és én is Budán dolgozunk, csak, hogy nehogy keveset ingázzunk :))

Külön szobában lesznek a gyerkőcök, a ház bővítésekor 2 gyerekkel számoltunk. Dórival nagyon sokáig 2,5 éves koráig együtt voltunk, mert addig csak 1 hálónk volt. Furcsa lesz most külön. (bár az elején még velünk lesz a Tesó).

Éva

Kép

Kép
teva

Erika, igen, még azért kell szurkolni, hogy maradjon néhány napot. :D
Szeretném, ha legalább a második gyerekkel normális kórteremben lehetnék arra a pár napra. Két éve bőven elég volt az ágy, ami úgy besüllyedt, hogy alig lehetett fordulni benne, nemhogy felülni, na és a wc-zuhanyzó borzalmat már nem is említem...

Jó lett a cukorterhelésem. Éhgyomi: 3,88 és 1 órával kaja után 5,69. Szerintem ezzel elégedett lehetek. 8) Pedig hétvégén csokitorta zabálás volt sógornőméknél... és mostanában már nem számolgatom nagyon a szénhidrátokat, nagyjából már képben vagyok miből mennyit lehet enni... :P :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

evaczak: madártejet miért nem lehet enni? Én eddig már egy csomót ettem, mert anyuék még úgy tudják, hogy az is tejserkentő. Sőt, régebbi könyvekben napi három tojást is írnak, + ha nem volt teje az anyának, gyakran kapott a baba hígított tehéntejet is. (Én is azon nőttem fel.) Most miért nem lehet? Érdekes... :shock: Na mindegy.

buba: 4 kiló fölött már át lehet térni a 4 óránkénti tetetésre? Nekem a védőnő 3 hónapos kort mondott, pedig lassan én is szívesen áttérnék.
A more milk kapszula még egyenlőre elég lassan hat (vasárnap lesz egy hete, hogy szedem), de azért valamivel több tejem van, mint előtte. Sajnos ez még így sem elég Szaninak. Most azt találtam ki, hogy nem érdekel, nem adok neki tápszert és inkább addig tartom a cicin felváltva, amíg nem eszik eleget. Lehet, hogy így lesz pár szar napunk, de ha ettől gyarapszik a tej, akkor megéri. :?
Amúgy babások, nálatok meddig szokott tartani egy etetés? Nálunk ma délután volt a rekord, 2 óra, és a végére sem lakott jól. :cry: Pedig délelőtt van, hogy akár 50 grammal is beéri, de este felé valahogy megvadul, és megenne 160-at is.

kislaczko: ha van mellszívód és még befér a csomagba, akkor szerintem nem árt ha elviszed.

itt van két újabb kép Alexandráról:

Kép

Kép

:lol: :lol:

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ildikó: Mi van veletek? Hogy van Annamari? Minden oké?

Kép
ahsoka

mellszívó kell!!! mert ott nincs, csak ne a legdrágábbal kezdjük a vásárlást ha nem kell.

nem részletezték a madártejet..............szerintem a kétes tojás nem elég forró anyagokkal történő elkészítéséről lehet szó. inkább elővigyázatosság.
de én ápr 1 től nem dolgozom ezért május végéig annyi madártejet készítek és eszek amennyit csak tudok!!!!!!!!!!

a két papucsot már beszereztem van két hálóingem és egy pizsim is, még köntös nincs.................

engem megfogott ez a masszírozós szülőágy........................nem lehet előre tesztelni kicsit pár hétig?
evaczak

Alexandra gyönyörű és milyen huncut! Meg kell zabálni!

Kép

Kép
varva

ahsoka nagyon édes a kis Alexandra. Az a huncut mosoly:)
Én is hoztam képet az én kis Dorinámról.
Ez tegnap pancsi előtt készült és vadul magyarázott
Kép
Kép

Evésidő nálunk nagyon gyors, mivel Dorina a lefejt tejcsit kapja meg és néha még ki kell pótolni tápszerrel.
Ahsoka, Dorina is képes most megenni 150-160ml-t, de ő nem csak este, hanem napközben is.
A védőnő amiatt mondta nekünk, hogy most már az sem gond, ha 4 óránként eszik,mert mi 3 kilóval jöttünk el a kórházból, most meg 4,09-ek vagyunk, szóval szépen fejlődik, és mivel megugrott az étvágya is emiatt.
Eddig 90ml-ket evett meg, majd egyik napról a másikra már a 150-et követeli minden evésnél. Emiatt elég, ha 4 óránként eszik.

Kép

Kép
buba*

Orsi, gyönyörű Alexandra!
Hát, nagyon nehéz lehet, ha ilyen sokáig tart az etetés...
Én is el vagyok jócskán havazva, ezért néha el-el olvasom a topicot, de írni már nincs energiám.

A mi kis Annamarink egy bélpoklos 10 perc alatt képes 100ml-t behabzsolni. Utána a büfiztetés tart sokáig, no és mire megjön a várva várt kaki. Majdnem minden etetést követően kínlódik a hasával, és bepiszkolja a pelust. Előfordul, hogy ez a menet nálunk is 2 órát vesz igénybe, de általában 1 óra alatt végzünk.

Andi, Dorina nagyon bájos! És milyen szépen fejlődnek ezek a babák...

Nagy dilemmában vagyok. Említettem, hogy egy párszor beriasztott a légzésfigyelő, és a Klinikán 24-re kaptunk időpontot alvásdiagnosztikára. 12 órán át szonda az orrában, és az egész testén drótok. Már több, mint egy hete nem riasztott a légzésfigyelő, és egyre jobban sajnálnám kitenni ennek a tortúrának a mi kis 1 hónapos bébinket. Tulajdonképpen nagyobb korában (3-4 hónapos) is meg lehet csinálni ezt a vizsgálatot.
Hát, nem tudom, a család nagyobb részre azt mondja, hogy ne vigyem, van aki megnyugtatásul ajánlja, én meg kétségek között vergődöm.
Szerintetek mit csináljak? Jelzem, a riasztások során nem volt semmi gond, csak egy kicsit később vett levegőt a pici.

Remélem a More Milk Plus kapszula előbb-utóbb mindenkinek beválik, mert tényleg nem olcsó mulatság. Nekem nagyon bejött, már egy hete nem is szedem.

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Ildikó, ha hiszed, ha nem, ma azért léptem be, hogy megkérezzem, mi a helyzet Annamarival!
Örülök, ha nem riaszt mér a ketyere. Mint írtam, nálunk is olt két riasztás az elején. Azóta, hál'Istennek semmi, de mindig aggódva nézem, ahogy villog az angyal. Amikor meg a másik ágyban alszik, állandóan ellenőrzök.
Én, asszem, nem vinném a babát, bár ő nem sokat észlel az egészből. Ő alszik, és olyan önfeledten alszanak még ilyenkor, hogy észre sem veszi a ketyeréket. Tényleg nehéz lehet eldönteni! :?

Rettegve olvasom ezeket a mennyiségeket, Orsi és buba! Egyébként édesek a lányok!
Máté eddig egyszer evett ennyit, amikor a keretsztanyámra hagytam, és ő megtömte. Aludt is vagy öt órát a gyerek és a hasa is fájt utána. Ő sokkal kevesebbet eszik, eddig a csúcs egy 110-es cicizés. És nem azért, mert nem adnék neki akár tápszert is, hanem mert nem kell. Így is sokszor jön vissza anya a "túlfolyón" :lol: Simán kifolyik egyszercsak a száján.

Nálunk a tej more milkkel vagy anélkül is assan alakul. Mielőtt elkezdtem szedni, ráálltunk, hogy a "gyöngébb" ciciből egyen mindig előbb, mert az elsőt jobban megszívja, és így több tej termelődik benne.
Be is indult. Napi egy tápszerepótlás kellett csak. Aztán elkezdtem szedni a kapszulát, de nem tudom, hogy annak a hatása-e, hogy továbbra sem kell csak egyszer tápszert adni naponta. Az esti, utolsó előtti etetésnél. A 10-11-kor esedékesnél cicit kér :D
Olyan édesen szopizik! Van, hogy csak egy kis komfort szopi kell neki, azt is olyan lelkesen csinálja! :D
Nálunk változó, hogy mennyi ideig tart a szoptatás. Mostanában előfordult, hogy 5-5 perc alatt elintézte - ilyen volt a 110-es is. Nem is hajlandó ilyenkor tovább gyötörni a cicit, de érdekes módon ez nem befolyásolta a tejtermelődést, így is volt a következő etetésre elég ahhoz, hogy jóllakjon. Máskor meg 3x-4x vissza kell tenni, mert ugyan szopizik szépen, de elengedi, elalszik, aztán 10 perc múlva megébred, és újra kéri. Olyan is van, hogy 1,5 óránként eszik... Ezen igazodjak ki!
Nem baj, "igény szerint" szoptatok.
Nálunk délelőtt vannak a nagy és sűrűbb evések és a nagy alvások, délután és este pedig ébren van Ubulka, el is fárad és enni is kevesebbszer kér. Hogy miért!?

Ildikó, a hasfájásra és espumisan emulsiót adok Máténak, és azóta nem gyötrik a szelek, kakilni is könnyebb, bár néha így is akkorákat rottyant, hogy ilyesztő, hogy jöhet ki egy ilyen kis testből ilyen hang! 25 cseppet osztok el naponta több etetésre, ált. 3x-4x 6-7 csepp. Ahogy sikerül.

A madártej ősi módszer. A mi időnkben még jók voltak a tejek, de mi is feles tejet kaptunk, tehát a másfeleset még higították. Most viszont allergizálhat, teljesen mások az eljárások, ezért nem ajánlják, hogy napi fél liter tejnél, vagy annak megfelelő tej-joghurt-egyéb tejtermék variációnál többet fogyasszunk. Én ezzel azért vgyok gondban, mert joghurttal és kvval tartom rendben az emésztésemet... Ráadásul Nagyika lekvárja a kenyéren tejet kíván maga után!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Gratulálok a babákhoz: tündériek a csajok. Méghogy csak a fiúk tudnak ilyen komiszul nézni... :lol:

Dórival én is megszenvedtem annak idején a szoptatást. Nekem is csak két ciciből ment minden alkalommal. A legfárasztóbbak az éjszakai másfél órás tortúrárák voltak. Szerencsére másfél hónap után az éjszakai evések elmaradtak. Szinte újra megéhezett szegény ezekben a hosszú evésekben, mire befejezte a szopit. Aztán egy hónapos korától pótlást kapott (a végén ő bőgött, mert éhes volt, én meg azért bőgtem, mert ő bőgött...), de így is több mint 5 hónapig sikerült szoptatni: eleinte még kb. a 3/4-e anyatej volt a napi adagnak, a végén meg már csak reggelre volt elég. Másodszorra sokkal "lazábban" szeretném kezelni a témát, mert szerintem túlságosan rágörcsöltem, hogy mindenáron szoptatni akartam. A bimbóm is iszonyúan fájt az első hetekben, és sajnos begyulladt az egyik melllem is (láz, stb.), aztán már nem állt helyre a kereslet-kínálat. :) A Tesónál ügyesebb leszek!

Sikerült részletesebben beszélnem a doktornővel, és nagyon kedves, segítőkész volt. Alaposan megvizsgált engem, és a babát is. Szerencsére minden rendben van. A cukorterheléses eredménye is megvan: éhgyomri: 4,26, 2-órás: 4,31. Szóval teljesen rendben van, és most már jó kezekben vagyok.

Éva

Kép

Kép
teva

Nagyon édesek ezek a babucik! Már nagyon várom, hogy én is babázhassak!

Kép

Kép
varva

teva: Hát ezzel nem nyugtattál meg! :( Nekem is hasonló tüneteim vannak, bár eddig nem gyulladt be a mellem, gondolom akkor már ezután sem fog. De az biztos, hogy én is nagyon görcsölök. Ma reggel Szani egy kerek óra alatt szívott le 110 grammot a mérleg szerint. Ez elég szánalmas... :? Most azt fogom kipróbálni, hogy a szoptatás előtt egy órával veszem be a kapszulát, utána pedig megiszok legalább 7,5 deci vizet. Eddig a napi négy kapszulát 4 óránként osztottam el, és így volt hogy az etetés után kellett bekapni. Lehet, hogy ezért nem gyarapszik még a tej rendesen?

Kép
ahsoka

Sziasztok!
Csak azért ugrottam be, hogy jelezzem, még egyben vagyunk.
Most megyek ctg-re, majd utánna talán sikerül végigolvasni, amiről lemaradtam.
Pusza: Kriszti
kislaczko

ahsoka
én már majdnem beszedtem az összes kapszulát. némi hatást érzek már,bár mivel Dorina nem szopizik, a lefejt tejet kapja meg és pont most álltam át elektromos mellszívóra nem tudom ez hozta-e meg a hatást, hogy picit több lett a tejem.

Kérdés:
Dorina hétvégén lesz 2 hónapos és már jó ideje figyel, kispéciz valamit és ráfókuszál, hosszú ideig lesi, no me apát előszeretettel nézi, már már zavarbva volt tegnap férjem annyira leste a kicsi, meg fördés közben is követi a szemével, de ha a kis plüss figurákat direktbe azt megnézi, de aztán rá sem bagózik hiába mozgatom a szeme előtt.
Olvasta, hogy 8 hetesen kezdi el követni a tárgyakat a szemével.
A Ti babáitok hogy állnák ilyen téren?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Na, én is ide tévedek néha-néha!
Ma megyek a dokimhoz, remélem megnyugtató lesz minden szempontból. Szerintetek a 13kg hízás elfogadható?

Elvileg holnap már teljes gôzzel megy az új részleg! Nagyon izgi.
Ha jól emlékszem, 35 hetesen van labor, úgyhogy meg is nézem melegében a dolgokat. Ha más nem jövô héten ctg-n.

Ági Mi van veletek? Egyben vagy még?

evaczak Nagyon hasznosak ezek az infók, köszi!
A következô felkészítôre már én is megyek, ha törik, ha szakad! :)

teva Akkor mi elég közel lakunk egymáshoz, mert mi Dunakeszin. :)

ahsoka
Annyira édes Szani, olyan cukin mosolyog! :)
És buba, Dorina is szuper aranyos.

Mellszívó: Nekem egy nagyon komoly Medela mellszívóm van, amit a barátnômtôl kaptam, elektromos, de ha akarom, kézi. Bevigyem az elektromos részét is szerintetek, vagy csak a kézit, aztán ha kell behozzák a motort!?

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Anita, szerintem nem gond a 13 kg hízás. Emiatt ne aggódj!
Mi még egyben vagyunk, de nagyon türelmetlen, ideges vagyok. Zsófihoz sincs sok türelmem. Szegénykémmel olyan ingerülten beszélek... :oops: :?
Már nagyon kíváncsi vagyok, mi a helyzet a kórházban, remélem ezt a 23-át már nem tolják el/ki.

Nekem elektromos Medela van, de szerintem be se viszem, Zsófval se lettem 3 nap alatt tejcsárda... :P :D
Ja, egy kérdés: Azt a kis fehér kerek membránt is ki lehet főzni? Azt olvastam, minden olyan részét ki lehet főzni, ami a tejjel érintkezik. Akkor a membránt is? :roll:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Még új vagyok itt, én a Halász Domonkosnál fogok szülni, és érdeklődni szeretnék, hogy ha valaki hozzá tartozik nem tudjátok véletlenül mennyit szokott kérni a szülésre.

Köszi
zmugdi

Ági, megnéztem a leírását és a tisztításnál nincs áthúzva a membrán, eszerint lehet!
Próbálj meg megnyugodni, bár érthetô így a végén, hogy nyûgös vagy!
Én ma mindenen bôgök, vicces lesz, ha dokimnál is kiborul a bili! :)
Á, nem hiszem hogy kitolnák a 23-át, eddig sosem mondtak ennyire közeli és ennyire biztos dátumot!

Én úgy döntöttem, hogy a kézi részét beviszem, ha nem elég, vagy ha tanácsolják, akkor majd behozza utánam férjuram!

zmugdi, üdv! Én Sajna nem tudok segíteni!

Esik az esô... :cry:

Anita

KépKép
fuoco

Ja, még azt kérdezném, hogy a folyamatos, tompa, nagyon enyhe görcs-féle derékban és méhben miért lehet? Ez a végén már teljesen általános dolog?

Köszi

Anita

KépKép
fuoco

Köszi Anita, akkor kifőzöm azt is.
Szerintem ilyenkor már normális, ha itt-ott fáj, görcsöl. A baba szétnyom mindent odabent... :P Azért legközelebb kérdezd meg a dokit is.

Szia zmugdi, írok neked privit.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági, én is köszi!
Sterilizálóban lehet ezeket tisztítani? A leírás annyit ír, hogy nem mikrózható. De a mikrós sterilizálóval vajon mi a helyzet?

Anita

KépKép
fuoco

Szerintem sima sterilizálóban lehet -végül is az olyan, mintha kifőznéd-, de mikrósban nem. Ha nem mikrózható, akkor semmilyen formában nem rakható bele.
Szerintem az lehet a baj ebben az esetben, hogy belülről kezdené felforrósítani, amitől eldeformálódhatnak az alkatrészek. (Csak tipp, nem vagyok szakember.)
(Az étel is belülről kezd melegedni és ha nem melegíted megfelelő ideig, akkor kívül hideg marad a kaja.)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Ági: ezek szerint jól drukkolunk, hogy még egyben vagytok, elhiszem, hogy "nyűgös" vagy, időnként én is észreveszem, hogy türelmetlenebb vagyok Lilivel :(
szerintem eddig Te "húztad" ki a legtovább a fórumon, milyen ügyes Zsolti, hogy nem akar hamarabb kibújni :)

Orsi: ez a huncut pofi :), nagyon édes!

Buba: Dorina is gyönyörű és nagyon ügyes! jó nagynak látszik már a képen, hiába szalad az idő!

Ildikó: Annamari nagyon ügyes a szopiban! megértelek, én is nagy dillemában lennék, hogy elvigyem-e a vizsgálatra, ez azt jelentené, hogy be is kell feküdni és úgy figyelik? a gyerekorvos mit mond?

Éva: örülök, hogy sikerült beszélni a doktornővel és a cukorterhelésed is szupi lett!
szerintem fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat.

Kriszti: akkor már Ti is az új részre kerültök! :D

Zmugdi: üdv itt, segíteni én sem tudok, sajna!

Kriszta mi újság, hogy álltok?

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

mellszívó sterilizálás: Lányok, arra figyeljetek, hogy a kórházban csak azt a tejet adják oda a babának, amit olyan mellszívóval fejtetek, amit ők sterilizáltak. Az egyik anyukának ki kellett öntenie a lefejt tejet, mert nem sterilizáltatott. Naponta egyszer, a fürdetéses leadásnál oda kell adni, aztán napközben elég forró vízzel átöblíteni. És a kórházi cumisüvegben lehetett odaadni.

Anita, én 14 kilót híztam, de nem is látszott rajtam. Le is ment majdnem mind. Igaz, nekem a betegségem is "segített" a fogyásban :cry:

more milk: tegnap este bevettem egy kapszulát lefekvés előtt, reggelre majdnem szétdurrant a cicim :) Fejni is kellett, mert sok volt Babának. Igaz, napközben nem működik ilyen erőteljesen... Oda is kellett adni a lefejt tejet
Ma tudtam aludni egy nagyot napközben is, remélem, estére meghozza a gyümölcsét!

A Ti babátok mennyit van ölben?
Máté egyre többet van ébren, de nem sokáig elég neki a nézegetés, meg az, hogy mellé bújok és beszélgetünk. Délután ölben akar lenni... ott sem mindig elég ülve: sétálni kell...
Ma kipróbáltam a hordozókendőt: elrngattam benne, amíg aludt, jó is volt, még le is ülhettem vele. Csak aztán megébredt...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!
Jó volna az új helyre kerülni!
Mint már írtam, voltam ma ctg-n, ami azt mutatta, hogy fájásaim vannak, de én nem éreztem. Elküldtek magzatvíz vizsgálatra, amit a végén a doktornő mégsem csinált meg, de azt megállapította, hogy egy szűk ujjnyira nyitva van már a méhszáj. És megnyugtatott, hogy még nem fogok megszülni, mert a ctg-s nő azt mondta, hogy lehet, hogy már éjjel szülök.
Egyébként kb.2 órát vártunk Lajis doktornőre, felváltva mászkáltunk, és kerestettük, hogy hol lehet. Egyszer azt mondták, hogy fönt van a másodikon, aztán azt, hogy már nincs ott, de mobilon se érték el, a végén kiderült, hogy fönt volt a műtőben.
Hatalmas volt bent a felfordulás, bútorokat tologattak át az új helyre. Mindenki rohangált fel-alá, mint a mérgezett egér.
Hát ennyi!
kislaczko

tyhűh, Lányok! Szurkolok a mindenórásoknak, hogy ne a felfordulásban szüljetek!

Ahogy itt többen írjátok, tényleg ezekben a napokban lehet a legnagyobb felfordulás. :?

Azt a masszírozós ágyat irígylem tőletek nagyon. Majd meséljetek!
De addig is: beszéljétek meg a babákkal, hogy maradjanak bent még pár napig! :D

Lehet, hogy kérdeztem már... Mikortól jártok pl. vásárolni a babákkal? Én meg sem tudnám oldani, hogy ne menjek... Viszont a baba-mama tornát csak oltás után "engedélyezték". Elvileg 8 hetesen már lehetne, de az oltás nálunk a húsvét miatt tolódik, és utána még 2 hét, míg közösségbe mehetünk.

Most viszont szoptatós sör és TV :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Orsi, Andi: gyönyörűségesek a kiscsajok, de tényleg! :)

Erika: hát, én sem kezdtem el a táblázatot... majd biztos leszid a védőnő legközelebb, de majd legfeljebb utána... :lol: :oops:
Köszi kérdésed, alakulnak nálunk is a dolgok, elkezdtem babaruhákat mosni és vas. anyuék felhozták a kiságyat, babakocsit, kádat,így a szoba is alakul. Persze még mindig van mit helyre tenni és a kh-i csomagom is várat még magára, de sztem jövő héten biztos befejezem a munka oroszlánrészét. :)
Igaz, közben néha rámjön a sírás, hogy fáradtt vagyok, elegem van, sose lesz a helyén semmi és amúgy sincs mindennek annyi hely vagy mégsem úgy mutat, ahogy gondoltam... :oops:
Mintha érzékenyebb lennék mostanában... Mátéhoz viszont több türelmem van, mióta nem dolgozom és nem kell rohanni reggelenként.

Evaczak: köszi a klassz és részletes beszámolót!
Tök jó h már költöznek, azért féltem, h nem így lesz!

Anita: sztem is okés a 13 kg, ne parázz ezen! :wink:

Ági: kitartás, most már tényleg közel a nagy nap és kipróbálhatod a hiperszuper új részleget! :)

Ildikó: nálunk is riasztott Máténál a légzésfigyelő kezdetben többször is, de nem is javasolta senki az alvásdiagnosztikát. Szerencsére nem lett semmi baj. Ha egy ideje nincs gond, akkor akár várhatnátok is, nem? De persze ha megint jelez, akkor meg nyugodtabb az ember, ha megcsináltatja a vizsgálatokat. Majd írd meg, hogy döntöttetek.

Kriszti: hajrá, te is próbálhatod hamarosan az új helyet! Drukkolunk! :)

Bea: én anno Mátéval már 2 hetes korában mentem boltba, muszáj volt... Most is alig várom majd sztem, hogy ki lehessen mozdulni levegőzni, remélem, már isteni szép idő lesz akkortájt!

Zsuzsi: képzeld, felhívtuk a 14. ker-i anyakönyvvezetőt a közjegyzős dolog miatt és mondta h mindenképp kell, de ne most csináltassuk, mert elévül, hanem csak ha a baba megszületett... Nálatok nem lehet gond ebből, ha előre megvan? Olyan hülyeség ez az egész...... Ez is csak kitolja az ügyintézést, járandóságok igénylését minden téren...

Még arra leszek kíváncsi, hogy sikerül -e táppénzen maradnom a szülésig, Mecsér ugyanis kerek-perec kijelentette, h nem tud addig kiírni. Felhívtam a házidokit, de ő sem volt túl lelkes, de azért majd menjek be, ha lejár a táppénz. Mért csinálnak ebből olyan nagy prblémát, amikor a szülési csak kivehetőnek van titulálva szülés előtt 4 héttel, nem kötelezőnek??? :shock:

Na jó sokat fecsegtem, jók legyetek!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák!!
Csajok aki már volt a picijével az ortopédián és az Őrsön, annak hogy sikerült időpontot kérnie?Ilyen még nem volt, de két napja próbálom őket hívni, de mindig foglalt. :(
És a hasi ultrahangra esetleg nem tudja valaki, hogy a Bethesdába milyen telefonszámot kell hívni?
Illés van hogy az egész napot átaludja, most meg reggel óta semmit nem aludt, csak nyöszörög.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Kriszta, nem irigyellek a dokik miatt. Nekem tök egyszerű volt: a háziorvos kiírt. Nem tudom, mit írt hozzá a naplójába, de megoldotta. Természetes volt neki, hogy otthon maradjak. Terhességem alatt többször is megttte: szerinte pihenni kell, ha az ember lánya ebben elfárad.
Most, hogy itthon vagyok, gondolkodtam rajta, hogy bejelentkezem a helyi dokihoz. Mióta Ti írtok a tortúráitokról, úgy gondolom, inkább maradok a régi dokimnál: ha messze van is, jól jöhet még a rugalmassága és a jóindulata. Tgyás után is ki szeretném majd még iratni magam, hogy táppénzt kapjak, ne gyed-et néhány hétig még. Utána kell néznem, mivel írhatnak ki!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Ma voltam CTG-n és tényleg elindult a költözéses őrület.
Amíg vártam a soromra lehaltak a számítógépes alkalmazásaik, mert valahol már elkezdték szétszedni és költöztetni a gépeket. Az egyik vizsgálóból akkor tolták ki a gépeket, amikor átmentem a szülészetre, hogy beszéljek a dokimmal.
Mindig gyalog megyek az alagsorból fel, de holnap megkeresem a liftet, mert most már tele volt a feljáró munkásokkal, linóleum tekercsekkel, mindenféle hulladékkal. Senkinek nem ajánlom, hogy arra közlekedjen. Persze egy-két nap és kiderül, hogy hová is kell majd legközelebb menni.
Mondjuk ahogy láttam, most nincsenek benn sokan a szobákban, csak azok akiknél nem lehetett tovább várni. De nekik persze majd holnap át kell cuccolniuk az új részre.
Én holnap kell, hogy befeküdjek és a tervek szerint csütörtökön meg lesz a császár.
Furcsa, hogy eddig még mindig sok idő volt hátra- pedig néhány hete már tudjuk az időzítést-, de most, hogy a hétvégén összeraktuk a kiságyat is mintha hirtelen fordult volna meg a világ és másképpen érzékelem a közelgő dátumot.

Táppénz: Engem a háziorvos ír ki a nőgyógyász "ajánlásával", havonta kellett papírt vennem tőle, hogy táppénzen tartson a háziorvos. Azt nem értem, hogy a terhesség vége felé miért szórakoznak, mert addigra tuti, hogy ajánlott az otthonmaradás (vizesedés, vérnyomás, stb.) 28 nappal a szülés előtt meg tényleg nem kötelező megkezdeni a THGY-t. Miért is amikor az csak 168 nap, utána a GYED meg nem túl sok. Remélem sikerül szót értened a dokikkal.

Üdv.

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!

Kis.csillag: köszi a jótanácsokat! szerintem minden baba szeret ölben lenni, de ez is megoldódik majd, ahogy egyre önállóbban tud majd helyet változtatni
én is már kb. 3-4 hetes korától jártam Lilivel vásárolni, de igaz, hogy az nyáron volt, ebben a bacis időszakban meggondolandó, persze, ha meg lehet oldani máshogy, Apa esetleg nem vásárol be?
enyém szeret :)

azért szeretnél táppénzre menni, mert az anyagilag jobb?

Kriszti: gondolom bolondokháza van a kórházban, talán nem bánod, ha most ráhúztok pár napot

Kriszta: én majd csak húsvét után megyek a védőnőhöz, de nem fogom firtatni ezt a táblázat témát :D
á, még a gyerekszobában nem is pakoltam semmit, most készül az új polc, ráadásul a szoba fölötti padlásra befészkelt egy (remélem csak egy) egér :oops: , azzal kűzdünk, így most Lili is kiköltözött átmenetileg :? , nagyon mérges vagyok :twisted: , de mindenki elintézi azzal, hogy családi háznál előfordul :roll:

úgy látom a házasságival egyszerűbb az ügyintézés, bár azt is kérik Zuglóban

nem értem miért nem akar táppénzen tartani a dokid, de próbálj meg kérni tőle egy igazolást a háziorvosnak, és akkor ő tud tartani
engem is a házidoki tart, időnként viszek a doktornőtől egy papírt

kisütött a nap, hurrá!!!

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Hát Kriszta, nem irigyellek. Mit pöcsölnek a dokik veled? Tök simán működik a táppénz a szülés napjáig! Remélem szót értesz velük. 36. hétig adhat a nődoki ajánlást, azzal a háziorvos ki tud írni. Mit tökölnek? :roll:

Móni, akkor ne is kérdezzem, merre kell menni a ctg-re a kórházban? :wink: Ma betelefonáltam, kértem vasárnapra, meg hétfőre időpontot. Azt mondták, vasárnap a szülészetre menjek, hétfőn meg majd jól kérdezzem meg, hol lesznek... A végén még úgy szülök, hogy közben tologatnak a folyosókon... :D :P :P
Sokat szurkál lent a hasam, meg szinte folyton keményedik. Haladok. :wink:
Ma ctg-n nagyon mocorgott a kisfiam, végre nem kellett böködni őt. :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Várandós Mamik táblázata:
Kép varandos [/img]
ági_zsófi

Babázó Mamik táblázata:
Kép baba

Ha valaki még szeretne, vagy nem szeretne a táblázatban szerepelni, szóljon nyugodtan. Még csinálom egy ideig, aztán majd meglátjuk.
ági_zsófi

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de újra itt vagyok.

Ashoka, Buba: Aranyosak a pici lányok :-)

Köszi mindenkinek a drukkolást szopi ügyben. Bejött :-)
Már több, mint 1 hete nem kell cumisüveg. Bogi kb. 20 perc alatt szopizik 70-90g-t. Ma pont 3 hetes.

Pelenkázás ügyben lenne egy kérdésem: a Ti babáitok is előszeretettel pisilnek és kakilnak pont akkor, amikor teszitek rájuk a tiszta pelust? Ma az egyik pelenkázásnál a 3. pelenka volt az, amit már rajta is tudtam hagyni tisztán.

Örülök, hogy végre költözködnek a kórházban. Biztos nagyon jó lesz az új részleg.

Táppénz: Engem is a háziorvos írt ki a szülés napjáig és havonta kért a nőgyógyásztól ajánlást. Még ő mondta előre, hogy szóljak nyugodtan, ha már nem szeretnék dolgozni. Kriszta, remélem Nálad is megoldódik a probléma!

További szép estét mindenkinek!
Kép Bogi 3 hetes

Niki

Kép
lina81

Kriszta:

Remélem nem lesz gond. Azért mertem megcsináltatni, mert azt mondták, hogy 90 napon belül legyen. Semmin nem csodálkoznék már ezzel az új rendelettel kapcsolatban :D

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Niki: úgy látszik ezek a Bogik már csak ilyenek. Nekünk is hasonlóan művelte a kakit, pisit. Ráadásul hatalmasakat hapcizott és mindig nagyot rottyantott. Nekem rendszeresen zuhanyozás volt a tisztába tevés. A szülés után is csak nekem kellett tiszta ruhát kérnem, mert ami rajta volt peluscserénél mindig elázott. Szóval ez teljesen normális.

Táppénz: havonta nekem is ad a nődoki ajánást, amit viszek mindig a háziorvosomnak és így a terhesség eleje óta táppénzen vagyok. Most igénylem meg a TGYÁS-t, mivel megegyeztem a munkahelyemmel, hogy szülés előtt igénybe veszem.

Évi

Kép

Kép
varva

Milyen édes Bogi! És mekkora a cumija! :lol:

Máté - úgy néz ki - az első betegségét éli. :cry: Remélem, hamar túlleszünk rajta! Ijesztő, mert nincs láza, csak nem eszik és sokat alszik, viszont nyugtalan. Meg begörcsölt és ellilult mindkét karja egy rövid időre. Most rajtam fészkelődik alváshoz.

Igen,Erika, azok a piszkos anyagiak. :oops: Jó lenne majd tgyás után még egy ideig jó pénzt kapni... van helye...
Te tudsz erről valami okosságot? Ha igen, segítenél? Köszi :roll:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?