Új privát üzeneted érkezett!

Matyi nem semmi!!! :lol: Nati Visegrádon aludt be egyszer vacsi közben az étteremben.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Jaj, de édes ez a Matyi gyerkőc!
aarnika
 
 


Katinka!

Köszi a linket! Megnéztem.

A kérdésem még annyi lenne, hogy szerinted tricikli vagy kicsi 12-es bicikli??? Tudja már hogyan kell hajtani, mert van itthon egy bébis triciklink. Azzal az a baj, hogy nem lehet az ülését előrébb állítani és nem tudja rendesen nyomni a lábával.

A biciklit azért kérdezem, mert azt tovább tudjuk használni, nem kéne megint egy ilyen befektetés...

Nálatok hogy volt?

De jó lenne, ha csütörtökön minél többen lennénk!!!


Winchi! :shock: :shock: :shock: :lol:

Gégéé! Én kíváncsi lennék arra az ordítós képre... :D

Kép
jaffa4
 
 

 
 

Gégéé ne csak piciemmaordít képet rakjál hanem nagylányemmafutszaladósat is!!!! :lol:

Jaffa én Matyinak úgy tervezem, hogy vagy futóbicajt kap két éves kora után vagy 12es bicót és az elején leszereljük a pedált meg a láncot, vagyis futóvá alakítjuk. Én nem akarok neki triciklit.
Addig marad a motor

KépKép
winchi
 
 


jól van no


este teszek


ma éneklős napja van....azt énekli: tejatjacicateja :D
meg azt: játéjátíjáték

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Köszönöm Lányok a biztatást!
Én is úgy gondoltam, hogy a hétvége felé kitolom, 20 fokot mond szombatra, előtte meg itthon levegőztetem majd, nekem is jót tenne kicsit kerülni az utcán, délutáni alvás alatt.
Az a rossz, hogy itthon vagyok, senki nem szól hozzám, ha van valami bajom, nem tudom kit kérdezzek. De holnap jön a védőnő is meg a szopis tanácsadó is, hátha kiokosodok.

Jaffa, ááá, tápszer még van, nem lehet anélkül, sőt, szerintem ha egy hónapot kihúzok még tejcivel, az is jó.

Tüncivel beszéltem, mondja, hogy sokan hívják, de nem tud mindig reagálni, de puszil mindenkit, aki gondol rá.
Ő is sirt, egyem meg, inkubátorba tették a picit, meg kezd sárgulni is, meg mennek az infúziók, látogatási tilalom van, a Robi még nem is láthatja a fiát, de noszogatják, hogy legyen már tejcije, de a babát meg nem viszik szopizni... :twisted: Mintha magamat látnám, hogy anyuka nincs teje, kell a táplálás. Úgyhogy ő sem igazán érti, hogy lenne tejci, ha nem szoptathat.
Egyébként meg ahány váltás nővér, annyi félét tanácsolnak neki, úgyhogy már teljesen kivan, hogy mikor mit is csináljon, meg sajnálja a Kicsi Fiát, hogy igy kell látnia, a gátsebe is brutális lett azt mondja. De imádja a kisfiát, minden percet vele tölt, csak neki sem segit senki igazán.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Én is a hívtam de nem vette fel így nem akartam többet zavarni de egyfolytában eszembe vannak! Betti nem tudod holnap hazamehetnek? Vagy mert infuziót kap a picúr maradnak tovább? Infúziót nyomják a tejcit meg nem kapja? Én ezt nem értem.......

Betti gyere csak mi "beszélgetünk" veled, nekem is sok napom volt/van amikor csak veletek társalgok :wink:

KépKép
winchi
 
 


Gégéé: olyan jó, hogy jöttél te is, már úgy hiányzott a stílusod. Dekomolyan, nagyon örülök neked! :) És kérünk képet Emmuliról!
Baba kinyomása a pociból.....hú, most eszembe jutott nekem is, a dokibácsink milyen szépen rátenyerelt a pocimra.....

winchi: Matyi nem semmi fiú. :D:D:D Dorka a konyhapultra mászik fel, (gondolhatod, hogy ver a víz ilyenkor) na meg tegnap a hintában aludt el, és mikor szóltunk neki, akkor csak vigyorgott lecsukott szemmel. :)

betti: nyugi, nyugi, nyugi, nyugi. Jó anya vagy, mindent jól csinálsz, de a pici babák ilyenek, folyton ordítanak. Dorka annak idején esténként 6 órától 11-ig nyomta a cirkuszt, és ezt jó sokáig csinálta. Neki is fájt a pocakja. Ez szinte minden babánál megvan. Tudom, ez nem vigasz...Ne idegeskedj, mindenki így érzi az elején. Én is totál pánikban voltam mindig, ha sírt. Egyből összerezzentem, összeszorult a gyomrom, meg minden. Belejössz hamar. Szerintem is kiviheted a levegőre, a kocsiban nagyon jókat tudnak ám aludni. Mondjuk Dorka nyári baba, nem kellett féltenem, hogy megfagy, akkorákat aludt a teraszon az árnyékban, hogy csak na. Először öltöztesd fel, nyisd ki az ablakot és fokozatosan szoktasd a levegőhöz.

jaffa: szegény Milu, nem lehet könnyű neki az új gondozónővel. Akartam már kérdezni, hogy nálatok nem kellett a bölcsibe munkáltatói igazolás, hogy dolgozol? Itt Bogárdon úgy tudom, anélkül fel sem veszik a gyerkőcöket.

Szegény Tünci, remélem hamar lesz sok tejcike, és nem lesz sokáig a babuci a szoláriumban. Infúziót adnak neki? JÉÉÉ Ezt én nem értem. Gátseb nem kellemes, az tuti, nekem is jó nagy volt, meg varratom is vagy 150.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


betti!
egyetértek ancsival!
jól csinálod. pár hét még és egyetlen nyikkanásból tudni fogod, mi a baja.
a hasfájás kegyetlen tud lenni. Zsófinak minden etetés után fájt a hasa. egyfolytában. minden altatásnál ringattam, és hason tudott csak aludni.
unokaöcsém is kegyetlenül hasfájós. hugomnak is pont ma ajálnottam a szélcsövet. nálunk annak idején bejött. plusz infacol, plusz pocakmasszázs.

szegény tünci!
én nagyon utáltam az itteni csecsemősöket. meg ezt a cukros vizes baromságot is.van akinek bejön, de nekünk pl nagyon nem.
remélem Bátor baba hamar rendbejön, és tünci is!
még mindig mennek a drukkok!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Valamiért nagyon lassú nálunk a net, alig akart belépni. Remélem, amit írok, azért nem száll el.

Betti: Látod, hogy gyarapodik a tejcsi! :) Holnap a szopitanácsadó biztos tud segíteni. A rossz kedvedre meg próbáld ki az Omega3 haolajat. Állítólag csodákat művel a terhesség utáni depinél (a halfogyasztó országokban ez sokkal ritkább is emiatt). Minden patikában, drogériában lehet kapni.

Huh, ez a calci vírus elég gáz... remélem, nyáron nem lesz semmi. :oops: Mi nagyon össze vagyunk nőve a férjemmel. Mindig pityeregtem, mikor ment haza. A kórházon kívül összesen 2 éjszakát töltöttünk külön, mióta egy pár vagyunk (4 éve). :oops: Ha még egy kis időre sem láthatnám, eléggé kiborulnék. :oops:

Mennem kell, mert P. felébredt!

Még gyorsan annyit, hogy Matyi képei nagyon tetszettek! :)

Kép

Kép
nikuc
 
 


csajok tudjátok hogy fehérváron a másodiknál már nem vágnak?
azaz igyekeznek nem vágni...
már egy csomó ismerős így szült. azt mondták, fájdalmasabb, mert hosszú a kitolás, de szinte pár óra múlva tudtak ülni meg pár nap múlva szaladni is...
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem tudok visszaolvasni. Nagyon ramatyul vagyok, valószínűleg összeszedtem valamit, fáj a torkom és a fejem. Képeket is csak később hozok. Vigyázzatok magatokra, mindenkinek puszi!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Most lehet, hogy kővel megdobáltok, de akkor is leírom.

Tudom, hogy az anyatej a legfontosabb a babának, DE iszonyatos stressz okoz az anyáknak, mikor nap mint nap ezt sugallják minden honnan. Pillanatok alatt megjelenik a bűntudat - nem vagyok jó anya, mert nem tudok szoptatni, tápszert adok a gyereknek.

Én átmentem ezen és utólag visszagondolva nem bántam meg, hogy feladtam a szoptatást és inkább fejtem és cumisüvegből adtam, plusz tápszereztem. Megjegyzem! Anyany! Minden elismerésem a tiéd, hogy ennyi ideig adtad az anyatejet Zsófinak!!!

A lényeg az volt, hogy mikor cumisüvegből adtam neki a tápszert vagy anyatejet, nyugodt voltam. Tudtam, hogy nem evett sem keveset, sem sokat. Nem volt sírás, hogy éhes, nem volt sírás, hogy túlette magát és fáj a pocija.

Én is küzdöttem, de mikor már éreztem, hogy ez a kettőnk nyugalmára megy rá, váltottam... és nem bántam meg. Evett tápszert és fejlődött, mellette annyi anyatejet amennyit csak le tudtam fejni.

Még annyi, hogy nagyon hiányzott a szoptatás érzése, vágytam rá és "irigyeltem" azokat akik 1 éves koráig szoptatta a gyermekét. A következőnél szeretném én is ezt. De nem minden áron...

Kép
jaffa4
 
 


TÜNCI!!!! Most olvastam a jó hírt!!! Isten éltsse Fiadat és Benneteket!!

Betti! Barakkal én is adagoltam a tápszert ezt javasolták a dokik, el is apadt a tejem nagyon hamar.Most csak cicire tettem óránként, ahányszor sírt cicit adtam neki és 4 hetes korára kialakult a kereslet-kínálat és elég tejem van a mai napig.. ja, és soha sem mértem egyiknél sem, hogy mennyit ettek, mérlegem sem volt.. a lényeg, hogy nyugodt legyél és ne aggodj sokat..

Kép
leda2002
 
 


Jaffa teljesen egyetértek veled.. olyan bűntudatot tudnak kelteni a szoptatás sikertelensége miatt egyes anyukák amiben én is beleestem, hónapokig szenvedtem.. titkoltam, hogy tápszerrel etetem a gyerekem, ha valaki jött hozzánk elbújtam az üveggel, hogy ne lássák, hogy tápszert eszik a baba.. aztán a férjemnek köszönhetően túl tettem magam , felvállaltam a helyzetet és többet nem stresszeltem. A gyerek soha nem volt beteg, erős egészséges és kötödik hozzám jobban mint bárkihez..
másodjára a szoptatás megy mint a karikacspás, csak anyatejen van a baba.. sokkal könnyebb mint a tápszerezés az biztos, de ha most sem sikerült volna akkor biztos, hogy nem stresszelek és felvállalom úgy ahogy van.. mert a lényeg az, hogy a baba fejlödjön és nyugodt mamája legyen és nem egy idegbeteg, aggodó anya, aki a mérleggel a kezében jár fel otthon..

Kép
leda2002
 
 


igen, igaz, nagyon jó lett volna szoptatni, meg is tettem mindent, de nem ment.
láttam, hogy az ismerős anyukáknak mennyire egyszerű. és itt a fejésre gondolok. pláne a "nagyüzemi" módban.
kicsit szorongtam is amiatt, hogy 6 hónapos korában tápit kapott.
de ez van.

jaffa!
én is reménykedem, hogy majd a második babánál már tudok rendesen szoptatni, talán csak az volt a baj, hogy nem voltak rendesen átjárhatók a járatok.reménykedem, hogy a fejéssel megoldottam, és a második bébim majd megkönnyíti a dolgomat.
Vendég
 


Kép Kép


2 kép :D


szoptatás: azzal egyetértek én is, hogy egy idő után, ha nem megy, felesleges stressz, de sztem azért bettinek még nem kell feladnia...ma is volt, h 70et evett a picúr...emma 3 hónaposan evett 2-3 óránként 60-90 között...aztán tudjátok mekkora egy gömböc...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Kép Kép

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé!!!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Emma gyönyörűséges! zöld szeme van?
Vendég
 


Kép Kép

kékes-szürlés-zöldes :d színváltós :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


nikuc!
te írtad, hogy mesenézés közben esztek?
amióta mesét nézünk, kb 2,5 hete, plusz a kezébe is adok valamit Zsófinak, hogy ne az ujját szopizza, 60dekát hízott...
meglepődtem...
Vendég
 


Lányok, én minden alkalommal, mikor éhes, cicire teszem először, mikor befejezte és még éhes kap vagy lefejt tejet vagy ha az nincs, tápit. De mindig a cici az első. Este félt 10-kor mondtam a férjemnek, hogy most nekem aludnom kell, te jössz. Fogalmam nincs mikor aludtak el, mert én ott a szobában beájultam és fél 3 kor keltem, hogy úristen a gyerekem! Aludt. Felébresztettem enni, mert akkor már 5 órája aludt........csak cicizett, 70 g-ot és visszaaludt reggel 6-ig.
Fejni most nem tudtam, mert nem hagyta, de a fejés is megvan minden szopi után. Szóval azt gondolom, amit lehet megteszek. A jobb mellem műtött, azt nem szereti, kevesebbet is sziv belőle, pedig éjjel az az egy mellem áztatja át a ruhámat, szóval van ott abban is, de majd ha jön ma a tanácsadó, megbeszélem vele.

Másik, tegnap csúcs volt, homeos szerekre egyik doki szerint mindkettő reggel és este 5-5 golyó tápiban, tejben feloldva.....patikai homeo szakember szerint csak az egyik, 9 golyó és véletlenül sem tejben csak vízben és szopik előtt egész napra adagolva.
Na itt volt az a pont, hogy tele van a kukim. Akkor most mi van?
:D Kész agyrém, ahány szakember, annyi válasz, te meg döntsd el.
Egyébként lehet használ valamit a bogyó, mert nem fesziti most ugy magát, talán, de nem kiabálok el semmit. Délelőtt jön anyu, hoz kaját, meg kivasal. Egyébként a tejmentes tápszert egy hete adom neki és nem tapasztalnám, hogy jobb lenne, úgyhogy visszatérünk a tejesre, meg én is a tejtermékekre, módjával.
Tegnapi mérésnél 11 naposan annyi volt, mint amivel született.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, ma uszis nap van...

Jaffa: szerintem jobb lenne Milunak a 12-es bicikli, Lilinek nem is volt triciklije, csak kismotor meg utána egy 12-es bicó. Azt mondják, a tricikli tekerése nem is segít a biciklizéshez, mert másképp kell tekerni. :? Nati igazából azért kapott triciklit, mert egyszerűen nem tudtam neki kitalálni ajándékot karácsonyra. :oops: Ő még nem teker, de bírja, hogy tologatjuk.

Gégéé: Köszi a képeket, Emma gyönyörűséges! :D Natinak is ilyen színváltós szeme van, tőlem örökölte. Lili meg apjától a barnát.

Betti, ügyesek vagytok, látod. A 70 g az nagyon jó, meg szerintem a visszahízott születési súly is.
Homeós bogyókról én úgy tudom, szinte mindig 5 golyó az adag, babáknak pici vízben feloldva szokták ajánlani. (Csak hogy még én is okoskodjak egy kicsit. :oops: De én így csináltam és bevált.) Ha megírod, mit adsz, utánanézek, van itthon pár "szakirodalom".

Szoptatás: Lilit 20 hónapig szoptattam, bár sose volt extra sok tejem, de nem kapott tápit, csak picit hamarabb kezdett el főzeléket kapni. Aztán Natinál hamar megjött a piri, az totál bezavart, nagyon megcsappant a tejcsi. Küzdöttem, fejtem, de nem ment, úgyhogy adtam én is tápit, eleinte csak este kiegészítésnek, aztán nyártól már reggel is, sokkal nyugisabb volt így, nem kellett görcsölnöm. Végül ő 10 hónapig szopizott, de végén már csak éjjel.

Beze, jobbulást Neked!

Talira ki jön akkor?

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Akkor összegzem:

TALI:
Időpont: csütörtök 15.30-tól
Helyszín: http://www.mikkamakka.hu/new/szekesfehervar.php
Akik jönnek:
Jaffa és Milu
Winchi és Matyi
Katinka és Nati és Lili
Szösz és Réka
Ki jön még?
A játszóház bejárata nem a parkoló felől van (ott a bölcsöde bejárata van). A sarló utcai oldalról, piros kerítésen nyíló kapun kell bemenni!

Katinka: Nem igazán tudom, hogy mi köt le egy 5 évest. :oops: De van pl. kiskonyha, fodrászasztal, tábla, aminek egyik oldala mágneses, a másik krétás rajzolós … Ti mikor értek?

Winchi: Nagyon édes a Matyi-sorozat! :D

Gégéé: Nagyon szépséges Emma! :D

Beze: Jobbulást!

Betti: Ügyik vagytok! Kb. két hetes korára kell visszanyernie a születési súlyt!

Tünciék ma mehetnek haza? Legalábbis ha jól számoltam?

Bende: Boldog születésnapot!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

A kislányom is beteg, Zolinak is fáj a torka. Voltunk ügyeleten, tündérke kapott gyógyszereket, én nem, mindkettőnknek garatgyulladása van. Borzasztó lelkiismeret-furdalásom van, ha nem megyünk el pihenni, senki se beteg... :cry: Ma már lázas is, folyik az orra, és csúnyán köhög. :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Katinka én is azért nem akarok triciklit Matyinak, mert másképp kell tekerni.

Szösz jó az összefoglalás a taliról én is gondoltam rá :wink:
Ki jön még?????
Gégéé, Lara üljetek buszra! :lol: :wink:

Gégéé nagyon jó képek, micsoda huncut kishölgy már Emma is! A bébitaxit hajtja is a szabadban? Matyi kettőt lök a motoron és inkább csak szereli :lol:

Beze jobbulást! Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod, a boltból apa munkahelyéről is simán össze lehet szedni ilyesmit! Inkább gyorsan gyógyuljatok meg! Puszi nektek!

Betti kiváncsi vagyok, tudnak e ma neked okos dolgokat mondani! Az alvást jól tetted, apa is ringathatja a kicsi fenekét nem szabad kimerülnöd főleg, hogy neked is alig van segítséged!

Én is azt számoltam, hogy elvileg ma hazamehetnek Tünciék, remélem minden rendben van!!!!!!!

KépKép
winchi
 
 


Tali: ha Nati nagyot alszik délelőtt, akkor mi is tudunk fél 4 körül menni, Lilit el tudom hozni az oviból 3 körül. Mindenki jön addigra?
Tényleg, Lara, Gégéé, gyertek, meg Ancsi Ti is. Anyany, Bende? Meg mindenki jöjjön, na! :wink:

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

BETTI, TÜNCI!!!
Jó régen voltam, előszöris nagyon nagyon nagy gratuláció Bettinek és Tüncinek is!!!!
Fantasztikus ez a két születés!!!!
Sok-sok boldogságot nektek!!!!!!!!

Beze, itt is jobbulást Nektek!

De jó nektek a tali miatt!Mi most Hőgyészen vagyunk anyunál.
Bezével taliztunk volna, ha nem betegedtek volna le :(
Vendég
 


Sziasztok!

A szoptatással kapcsolatban szeretnék pár sort, ha meghallgattok. Előrebocsájtom, hogy nem vagyok egy ősanya, pl. 1 éves korában én mindenképpen elválasztottam a gyerekeimet, mert nekem addig fért bele a dolog, amíg "babák" voltak.

DE

Nagyon szomorúnak tartom, hogy csak amiatt, mert a dokik, a csecsemősök és a védőnők nagyon nagy többsége nem képezi tovább magát, régi beidegződéseket hajtogatnak, nem engedik, hogy mellre tegyék a gyereket mihamarabb, és annyiszor, ahányszor a baba és a mama szeretné, nem segítenek, pótlást adnak a pici újszülöttnek, nincsenek ott, amikor szükség lenne rájuk, stb stb. emiatt sok kismama feladja, sokszor idő előtt.

Szerintem alkatilag nagyon kevés nő van, akinek nincs annyi teje, hogy tudja szoptatni a gyerekét. Csak egy pici biztatás kellene, és menne. Én az első gyerekemnél semmiféle biztatást, bátorítást nem kaptam, 12 évvel ezelőtt nekem még nem volt internetem, és elhittem a csecsemősöknek, hogy az első nap nem hozzák ki a babát még, mert úgysincs tejem. Nem is indult be addigra, mire hazajöttünk a kórházból. Pánikból szinte az első perctől tápszert adtam, persze csak "pótlásnak" 1 hónapos korában semennyit nem akart szoptni, ezért fejtem a kicsi tejemet, de mivel a fejés nem stimulálja, 2 hónapos korára elapadt.

A második gyereknél már sokat utánaolvastam, a kórház is jó volt, szülés után rögtön mellre raktam, be is indult, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de otthon már alig volt benne valami :( Ráadásul a kislányom nagyalvó volt, 5x evett csak egy nap, akkor hívtam a szopis tanácsadót, akinek volt olyan tanácsa, amit nem fogadtam meg (hogy éjjel rakjam magam mellé, akkor majd felkel) Mivel nagyon jó alvó volt, ezért nem akartam elrontani, inkább minden este fejtem a mellem, mert felkelteni nem bírtam. És itt értettem meg a szoptatást mechanizmusát igazából. Azt, hogy ha te ki tudsz fejni 100 gr-ot, akkor a baba tuti 150-et. Volt olyan, hogy fejés után mégis felkelt a lányom, és még annyit de annyit szopizott, pedig tiszta parában voltam, hogy most nincs tej, mert kifejtem. Dehogyisnem, mindig van benne, még ha úgy is érzed, hogy nincs.

Nekem az tett be nagyon, hogy 2 hónapos korában megjött a mensi, és akkor VALÓBAN nagyon kevés volt a tej, na ekkor előkerült, amit egész hónapban lefejtem. De kihúztuk 9 hónapos koráig.

A harmadik gyereknél már haláli laza voltam, a kórházban nem engedtem, hogy pótlást adjanak, és hihetetlen, de amikor még mérhetetlen adagokat szopott, az előtejtől bajusz volt a száján :)))

Pár nap múlva belövellt a mellem, és onnantól kezdve szoptattam, és kész. Itt is voltak mensis nehézségek, de valahogy mindig kihúztuk a rossz napokat, és utána visszaállt minden a rendes kerékvágásba.

Az a szomorú, hogy aminek a világ legegyszerűbb dolgának kellene lenni, az tud olyan nehéz lenni, pedig gondoljatok csak bele, ha 9 hónapon keresztül fel tudtad táplálni, úgy, hogy a semmiből lett belőle egy igazi EMBERKE, akkor hogyan fordulhat elő, hogy mikor megszületik, nem tudod táplálni?

Sajnos, nekem is mondott olyat a drnő, hogy ne etessem egy mellből, mert akkor nem lesz idő termelődni. És sajnos egy kismamának csak 1-2 ilyen beszólás kell, és máris elbizonytalanodik :( Ja, és halálra röhögték magukat a védőnővel, hogy laktációs szakértő segítségét vettem igénybe... Szóval ilyen is van.

Bocs a szófosásért, de ha már 1 embernek tudtam segíteni, vagy biztatni, vagy bármi, akkor már nem volt hiába....

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Betti :)

Anno én is azt csinálta, amikor nyikkant egyet Marci, egyből cici...volt, hogy óránként.
Na, most megvan az eredmény, le sem akar mondani róla :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Az előbb sikerült beszélnem Tüncivel. Jól vannak, leghamarabb csütörtökön, vagy pénteken jöhetnek haza. Most már van elég teje, Bátor szopizik is hősiesen. Ma sajnos fel kellett csípni a nyelvét, ezért amit szopizott ki is bukta a nagy sírásban. Nem esett vissza vészesen a súlya, jelenleg 2150 gramm. ja és 48 cm:))))

Tünci azt mondta, hogy tökéletes, gyönyörű baba és tiszta apja.
bende
 
 


Hello Lányok!

Taliért irigy-irigy, de mi sajnos nem tudunk menni, ilyen hosszú útra még nem merek menni busszal (még nem is buszoztunk sosem), autóval, meg hát Fehérvár....na nem részletezem, de azért jó lenne már egy hétvégi nagy talit összehozni tényleg, amikor mindenki ráér.

any: ügyes Zsófi, látod, csak praktikákat kell alkalmazni és esznek is. Néha Dorka is menet közben, tv közben eszik, néha egyedül akar, de legalább eszik. Nem könnyű őket lekötni. Az új hepp-je, hogy a nagy asztalnál ülve akar enni, etetőszéket már nem szereti. Így meg sok párna, és feléri az asztalt. :) Nem is tudtam, hogy második babánál nem vágnak, csak ha nagyon muszáj. Ez mondjuk jó. Így biztosan könnyebben regenerálódik az anyuka, hogy nincs körbeszabva. :)

jaffa: egyetértek veled szopi ügyben. Én tudtam szoptatni, de csak 7 hós koráig. Bennem ez is bűntudatot ébresztett, hogy nem ment tovább, míg más 1-2 éves koráig tud szoptatni, ráadásul pont akkor volt a legbetegebb, mikor már elapadt a tejcim. Meg szerintem néha kevés is volt, de nem mertem tápit adni, csak mikor már tényleg nagyon kevés volt a tejci. Majd a következő babánál biztos okosabbak, ügyesebbek leszünk, de ez mindenkinél adottság kérdése is. Ne legyen emiatt lelkiismeret furdalása senkinek. A lényeg, hogy a baba jóllakjon, nemigaz? És akkor mi anyák is nyugodtak, kiegyensúlyozottak leszünk.

betti: látod, megy ez nektek, már 5 órát is aludt a pici Ati. A férjed rendes, hogy segít neked. A homeós bogyót szerintem vízben oldd fel, ne tejciben. Ez az én véleményem, legalábbis én vízben oldva adom neki a fogzásra a chamomillát. Kis kanállal szépen meg tudja inni a babuci is. Szépen kialakul ám ez majd nálatok is. Ügyes vagy, hogy tudsz fejni, és azt is neki adod. Ha meg nem megy, hát na bumm, sok baba nőtt fel tápszeren, és ezek a mai tápik már nagyon korszerűek.

gégéé: hát Emmuli csoda gyönyörű, nagyon szépséges. Jó kis pocija van. :) :) Az a kiságyas kép a tarisznyával, hát nagyon huncutka!!!!!!!!! :):) Imádnivaló..

beze: nektek sok-sok gyógypuszi!!!!!!! Ne okold magad, bárhol máshol is megbetegedhettetek volna. Kellett egy kis kikapcsolódás nektek. Ezért ne legyen bűntudatod.

katinka: aranyos vagy, hogy hiányolsz minket, mennénk is a talira, csak ne laknánk ilyen messze....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok!

Bende nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánunk neked :D :D :D :D Kép

Beze:Jobbulást nektek!!!Ne legyen lelkiismeret furdalásod.Lehet ha itthon maradtok akkor is betegek lennétek.Remélem gyorsan meggyógyultok.

Lehet hogy mi is megyünk a talira :D

Most mennem kell mert suli van.

Bende:Köszi a hírt Tünciről :D Ti is mentek a talira?De aranyos lehet Bátor baba :D :D :D

Gégéé:Emma gyönyörű szép :D :D :D :D
Vendég
 


Anyany, Lara! köszönöm a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok!!!!!:))))
bende
 
 


Találkozót még nem tudom, szívesen mennék, de az én szívem jó időben a szabadba húz:)))), no meg a Nyanyóé is.
bende
 
 


bende: Boldog szülinapot!
Kép

Köszönjük a híreket Tünciékről. De jó, hogy már tud szopizni a pici fiúcska. A nyelv felcsípés nem kellemes, de legalább így már biztosan jobban tud szopizni! 48 cm. Istenem, milyen kis mazsola.... Remélem hamar kapunk majd képet is róla.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Akkor lemegyünk elöbb a Hannával és sétálunk egyet :wink:
Vendég
 


Bende köszi az infót Tünciékről! Szegény Bátornak felcsípték a nyelvét de csak ügyesebb lesz a szopiban tőle!

És persze BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol:

Lara gyertek-gyertek! :lol:

Ancsi sajnálom, hogy nem tudtok jönni, hát ezek a fiatalok már sosem találkoznak? Hogy lesz így lagzi? :lol:

KépKép
winchi
 
 


Ancsi este válaszolok a privire :oops:
Vendég
 


Bende! Én is köszöntöttelek, olvass vissza kicsit! :D

Lányok! Talizhatunk játszótéren is, a Mikkamakka csak egy javaslat volt! Én nem néztem, hogy milyen idő lesz csütörtök délután!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


nekünk is jó a játszi is, itt úgysem vagyunk elhalmozva vele! Van kettő de egyiket sem tudja használni 3 év alatti gyerek, nem éppen EU-s szabvány :evil:

KépKép
winchi
 
 


Na tele lett a tököm az okosokkal, komolyan, védőnő, szopis tanácsadó váltotta ma egymást.
Sikerült bezavarni a gyerek etetését, mindegyik cicire rakta, szegény szívta, de nem volt mit, sírt, üvöltött, meguntam, üres ciciből nincs minek jönni, bekevertem mai nap először egy kis tápit, 40 ml-t evett meg még belőle. Éhes volt.
Elegem van, kész. Szoptatom, ameddig tudom, ha éhes kap tápit is és enyyi.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti sajnálom...
De a lényeget leírtad!
"Szoptatom, ameddig tudom"
Vegyél be hozzá a többiek által is ajánlott leszarom tablettát és élvezd hogy anyuka vagy, mert ez a lényeg! :wink:

KépKép
winchi
 
 


szosz!
nekünk is jobb lenne a játszótér.
de mi csak később érünk oda, mert Zsófi 1-4 vagy 2-5 között alszik.
de pontosan hova is, ha játszótér?
Vendég
 


A játszótereket annyira nem ismerem, illetve én kettőt tudok, ami esetleg jó lehetne: a haleszban, vagy a béketéri játszón. Az utóbbi annyiban jó, hogy be van kerítve. De javasolhattok mást is.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


[quote="betti0412"]N írta:betti0412a tele lett a tököm az okosokkal, komolyan, védőnő, szopis tanácsadó váltotta ma egymást.
Sikerült bezavarni a gyerek etetését, mindegyik cicire rakta, szegény szívta, de nem volt mit, sírt, üvöltött, meguntam, üres ciciből nincs minek jönni, bekevertem mai nap először egy kis tápit, 40 ml-t evett meg még belőle. Éhes volt.
Elegem van, kész. Szoptatom, ameddig tudom, ha éhes kap tápit is és enyyi.


Betti,én mint tápszeres anyuci azt mondom h ne idegelj ezen!
Nekem Fruzsi nem is akart szopizni,Hanna akart szegény,evett is,de nem hízott semmit 18 nap alatt.Akkor én azt mondtam h ok szoptatok,ameddig kéri,de a táptól nől,fejlődik a tejcim pedig csemege neki.Hát én nem v.ok jó tejtermelő!De ez van,ezért ne legyen lelkiismeret furdolásod!Felnőnek a gyerekek tápszerrel is!!

Kép
Kép
szintus
 
 


Sziasztok!

Szinti:Sajnos nem tudok képet csinálni még Hannusról a quaddal mert megint nem jó a fényképezőnk lehet hogy most már venni kell újat :cry: de ilyen quadot kapott Kép Nagyon vagány rajt a csajszi :D

Betti:Én nem tudok jó tanácsokat adni a szoptatásügybe mert én nem tudtam Hannust sokáig szoptatni :cry: :cry: :cry:
Amit írni tudnék azt a lányok már leírták.

Winchi:Matyi nagyon édes a képeken :D :D :D :D Az elalvós a kedvencem :D
Még nem mondom biztosra hogy megyünk kicsit sürű lett ez a hét,de legalább nem ülünk itthon :D
Vendég
 


Szép napot a hölgyeknek!

Én Róbert vagyok Tünci párja és Bátor Róbert nagyon boldog édesapja.
Elsőre is elnézést kérek, hogy bele kotnyeleskedem a topic-ba, szeretnék kicsit büszkélkedni a fiunkkal :)
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1269413616.2553.jpg[/img]

[/img] Kép

Ezek a képek rögtön a fürdetés és a vizsgálatok után készültek amikor éppen melegedőben volt :)
Sajnos a látogatási tilalom miatt azóta nem láttam őket, csak pár képen amit Tünci küldött.
Jól vannak, Bátor egyre ügyesebben eszik, hogy mikor jöhetnek haza az még bizonytalan, de remélhetőleg legkésőbb pénteken.

További szép napot mindenkinek!

Róbert

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Robiiii KÖSZÖNJÜK!!!!!!!!!!!
Csodás fiúcska és micsoda haja van!!!!! :lol: Lesi a világot, hogy hova került :lol:
Kitartás neked is nemsokára otthon lesznek és magadhoz ölelheted a családodat! :wink:

KépKép
winchi
 
 


Kedves Apuka!



Hát nem semmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D

Jajj de szép :)

Kitartást neked Robi, nemsokára otthon lesznek. Nagyon rossz lehet, most nektek, hogy így el vagytok szakítva egymástól, de hamarosan-nemsokára jóóó lesz:)

Csajszik...mi nem megyünk a talira most...nem tudom kivitelezni...40 valahány perc lenne a buszút... és így a délutáni alvásból fel kellene korán keltenem...hogy odaérjünk :S

ne hari... :(

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?