Új privát üzeneted érkezett!

Ja,még neked akartam írni Eszti,hogy tényleg gyorsan megy az idő! :shock: :lol:
Panka holnap már 2 hónapos,hinnétek?!?!?! :lol:

piki

Mindenki alszik? :lol: :lol: :lol:

A tegnapi szép nap folytatásaként az éjszaka is tuti volt nálunk! :lol:
Panka csak evéshez ébredt és amint befejezte,be is ájult egyből,semmi nyűglődés,kiabálás,nyöszörgés és társai...nem kellett a kis popiját rázogatni,így én is többet aludtam. :lol: :lol: :lol: :lol:

Azt hiszem,ma megint fog 2-3 órát levegőzni! :lol: :lol: :lol: :lol:

piki

Én itt vagyok! :)
Nálunk is hibátlan volt az éjjel. :lol: 21:30-kor cici, 22-től alvás, majd 3:30-kor újra szopi és 7:30-kor ébredés... :lol: :lol:
Bárcsak minden éjjel ilyen lenne!!!
Miért kell szemészetre mennetek?
Vendég

Én vagyok, örülök, hogy jól telt az éjszakátok, Marcsi, bizti Panka is érzi a tavaszt:)))

Csajok, sztem Anna.... már lehet hogy babázik :lol: Ez csak egy megérzés, mivel sztem már tegnap reggel óta nem jelentkezett be és ez tőle szokatlan. Na hátha! :lol:

Megyek hajat szárítani, pedig úgy utálok :?

Kép
ire81

Sziasztok!

Én március 8-án szültem a kisfiamat,és szeretnék csatlakozni hozzátok...
Máris lenne egy kérdésem:
Nagyon jó baba szinte eszik és alszik,de pár napja észrevettem hogy egyfolytában feszeng...gondolom a hasfájás lehet...nem sír csak olyan mintha görcsbe lenne és feszül...
Kaptunk édeskömény teafüvet néha adok neki pár kortyot meg magamnak is lefőzök egy litert hogy cicin keresztül is kapja...plusz cseresznyemag párna...
Esetleg valakinek van valami hasznos tanácsa hogy mit tudnék még tenni hogy jó legyen neki?Nagyon rossz nézni ahogy szenved a drágám...
chrysta31

Sziasztok!

chrysta31 én még nem tudok hozzászólni a témához, de a csajok biztosan segítenek. Gratulálok a babádhoz.

Reni nincs semmi babázás. Nem tudom egyáltalán mikor lesz :S

Nem írok, mert nem tudok én sem hozzászólni a dolgokhoz egyenlőre :)
Vendég

Chrysta,üdv közöttünk!
Remélem,maradsz is velünk és írsz,amikor tudsz! :lol: :lol: :lol:
Panka lányomnál ugyanez a helyzet,bár ő néha sír is,ha már nagyon rossz a helyzet-szerencsére hamar meg is nyugszik.
Nekünk egyedül az jött be,ha tornáztatjuk.A kis lábait térdben behajlítva közelítjük a pocijához annyira,amennyire engedi és ezt ismételgetjük,illetve masszírozzuk a hasát,körkörös mozdulatokkal.Egy idő után pukizik egy hatalmasat és utána minden oké,elégedetten vigyorog! :lol: :lol: :lol:
Ezt elvileg legkésőbb 3 hónapos korukig kinövik a picik,a védőnő nekem azt mondta,hogy a még kissé renyhe bélmozgás miatt a kaki közé beszorul a levegő és ettől fáj a pocak,ezért erőlködik.
Lehet benne valami,mert egy kiadós kaki után nincsenek ilyen gondok egy darabig.
Szerintem a tornáztatást/mozgatást mindenképp próbáld ki,humánusabb,mint a szélcső és nem lehet rászoktatni sem!

piki

Sziasztok!

Én is vagyok...Nekem is jól telt az éjszakám 9-4-ig durmolt, viszont utána 2órát sírt, szopizott, sírt, szopizott...fájt a pocó... :? Utána megkértem Apát had aludjak, legyen Ő Bibuval...sztetek??????Ennyit róla... :evil: Azóta már totálisan összevesztünk...nincs kedvem hozzá és elegem van belőle... :cry: :cry: :cry: (ja, ne értsetek félre, nem a nem alvás miat...de most nem mesélem el)

Kriszta üdv köztünk! Nőnapi babó, de jó!!! :lol: :lol: :lol: Nekem van egy 15hósam, aki meg Mikulás-babó :lol: :lol: :lol:
A pocakfájást tényleg kinövik, utána jön a fogzás....az rosszabb (ne haragudjatok, de tényleg!!!! :shock: ). Jó lehet még (ami nekem a nagyobbnál bejött) a kamilla tea vagy volt egy levendulával töltött nyusink, amit lehetett melegíteni és ezt is rátettem a pocójára. De használtuk az Infacolt (az 1hét után hat csak), nekünk az is bejött, meg igazából nekünk 5 hetes kora után tök sokat javult. :lol: De szokták ajánlani az espumisan cseppeket is, br arra azt mondják, 1hónapos kor után ajánlott. Azt én nem próbáltam...
És merre laksz, hol szültél? milyen volt a szülés?

Marcsi, olyan furi, hogy már 2hónapos a kis maszat.Mennyit aggódtunk érte (bocsi, tudod első baba nekünk is... :lol: :lol: :lol: 1.topic baba :lol: :lol: :lol: ) és mekkora lett... :lol: :lol:
Remélem nektek bejön a Cybex. Nagyon jó a bkv-ra a kenguru én majd megszakdtam mire földobtam a babakocsit eleinte...Most már pikk-pakk... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi, Reni, Anna, lassan ti is csatlakoztok hozzánk, de most már tényleg kezdjetek el szülni, mert annyira szeretnék értetek izgulni... :lol: :lol: :lol: :lol:
Anna, tessék kezdeni a sort... :lol: :lol: :lol:

Na megyek depizek magamban.... :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

megírtam a mondandom..erre mire visszaugrik, látom pöttyök, csíkok vannak...kezdtem gondolkodnim, hogy ezt hogy csináltam.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na, mindenkit elijesztettem??????
Vendég

Chrysta Üdv közöttünk! Az én babám egy nappal idősebb csak! :)
Sajnos ebben nem sokat tudok segíteni.. nálunk csak 5-10 perc szokott lenni ez az időszak, aztán egy hatalmas rotty... a háta közepéig... :lol: majd teljes átöltöztetés és utána minden rendben.

Eszti, ne aggódj nem vagyunk mi ilyen ijedősek!! :)
Mi a baj? Sajnálom, hogy rossz kedved van.. :(
Vendég

Eszti,mi a gond?
Pár napig én is totál be voltam fordulva,Andrissal minden sz@ron összevesztem,felváltva sértődtünk be egymásra-a kialvatlanság áldásos hatása... :evil:
Most kicsit kipihentebbek vagyunk,meg engem annyira feldobott a jó idő,mint még soha! :lol:

Pankóckával ma is sétáltunk 1,5 órát,de szegényt annyira összerázta a babakocsi,hogy utána bukott egy csomót.Errefelé a járdák kritikátlan állapotban vannak... :twisted: :twisted: :twisted:
Ettől függetlenül azért jó volt levegőzni,mindkettőnknek. :lol: :lol: :lol: :lol:

Evés után akkorát kakilt!!! :lol: :lol: :lol: Egy felnőtt embernek becsületére válna,komolyan.Csak azt tudnám,hol tárolta ezt a tetemes mennyiséget eddig?!? :shock:
Ennek örömére remélem,megint nyugis éjszakának nézünk elébe.Ha sikerül kirottyintania magát,mindig sokkal jobban megy minden! :lol: :lol: :lol:

Mi amúgy már minden "csodaszert" kipróbáltunk:Infacolt,Espumisant,Gripe Watert...egyik sem segített annyit,mint a masszázs,tornáztatás.Talán az Infacol vált be valamennyire,ha már választanom kellene...

piki

Kriszta, én is üdvözöllek közöttünk, mindig örülünk az új "arcoknak", de vhogy mindig mindenki elpártol tőlünk, remélem, Te sokáig velünk maradsz. :lol: És gratula a Babócához! Még tanácsot adni nem tudok a poci fájással kapcsolatban.

Azért én örülök, hogy a "mag" még egyben van!

Anna, pedig már tényleg azt hittem baabázol, én nem is tudom, hogy tudsz ilyen türelmes lenni. Én eddig úgy voltam vele, hogy jöjjön már ki, de mostanában, ahogy egyre több jósló fájás vaan, nagyon megijedek és azon drukkolok, hogy még ne, még ne, múljon el. :shock: :?

Szilvi, nekem a doki azt mondta, hogy nehogy sómentesen kezdjek el enni, sószegényen, de ne sómentesen!! Ezt csak jótanácsként mondom, mert előtte nekem is mindenki azt mondta, hogy aki vizesedik, annak só nélkül kell ennie mindent, de a doki azt mondta, hogy ez egy nagy hülyeség, mert aa sóra igenis szüksége van a gyereknek, csak mérsékelni kell a fogyasztását, tehát pl. ne sózd meg a zöldséget, salátát, kenyeret, csak annyi só legyen, ami az ételbe feltétlenül kell.

Eszti, remélem, már lenyugodtál egy kicsit, biztos elvonaulnak a viharfelhők, én is már előre félek, hogy mennyi fogunk veszekdeni, pedig most nagyon idilli a hangulat és Szabika is tök lelkes, de sztem ha fél éjszaka sírni fog a gyerkőc, akkor ki fog akadni, ugye az alvás eleve a problémás pontja. Hát, nem tudom, mi lesz :?

Marcsi, örülök, hogy Panka baba emésztése rendbe jött amúltkori után, úgy tűnik, tényleg jó ez a tornáztatás. Nekem is van már babamasszázsos könyvem, meg most a védőnéni is adott egy ilyen füzetecskét, majd áttanulmányozom.

Kép
ire81

Igen ő egy nőnapi legszebb ajándék lett:)!!!
Szegeden lakunk,itt is szültem,elfolyt a magzatvizem du 2-kor,irány a klinika,4 centire voltam kitágulva de semmi fájás nem volt...4-kor oxitocin infúzió,de az is csak este 8-kor kezdett hatni mikor már a legnagyobb dózist kaptam...fél 10-re megvolt Ádám,szóval a kemény része csak másfél óra volt...kibírható...
3050 grammal és 50centivel született,a 36+5. napon...és nagyon cuki tiszta szerelmes vagyok...
Vasárnapra 20 fokot mondanak a nagyok,szerintetek kivihetem egy 20 percre sétálni?Szombaton meg kinyitom az ablakot hogy szokja egy kicsit a kinti levegőt...végül is a szobába sincs sokkal melegebb...nagyon mehetnékem van már...olyan szép az idő!!!
Szerintetek?
chrysta31

sziasztok

én vagyok, még egyben, csak jöttem bejelentkezni,nagyon álmos vagyok, majd holnap jövök kicsit bővebben :lol: :lol: :lol:

jóéjt mindenkinek :D :D

Kép
Kép
szilvancska

Helló!

Még mi is egyben.

Reni én sem tudom, hogy vagyok ilyen türelmes, de olyan jókat alszom délután és este is, hogy észre sem veszem, hogy terhes vagyok :D :D

Holnap megyünk családi ebédre :) párom Sándor és hát a családba visszamenőleg mindenki Sanyi a pasik közül. Szóval Jázmin jól járt, bár küzdöttem volna a név ellen :D :D :D

Kriszta én is Szegedi vagyok. Kinél szültél? Milyen volt a szoba ahol feküdtél? Tényleg már az első naptól kezdve Te fürdeted, pelenkázod...a Klinikán? Nekem ezt mondták+éjjel is bent lehet, ha kéred. Szóval erről mesélhetsz egy keveset :)

Jázmin, ha fiú lenne akkor Ádám nevet kapná meg :):):) nagyon szép :) Gratula a babóhoz

Eszti nyugi minden csoda három napig tart. :)

Megyek nézem a Barátok Köztöt :)
Vendég

Kriszta(?),szerintem nyugodtan kimehetsz sétálni a picivel,majd meglátod,meddig bírja,meddig érzi jól magát.
Így,hogy ennyire jó idő van-tényleg majdnem szobahőmérséklet lassan-biztos nem lesz semmi gond. :lol: Sőt,mindkettőtöknek jót fog tenni! :lol:

Anna is szegedi,nem? :lol:

piki

Jó reggelt!

Ma egész jó napom van! Remélem marad is... :lol: :lol: :lol:
Tegnap akkorát sétáltam/sétáltunk...huh! A végén olyan fáradt voltam. De Bibu is... Beültettem Lillus mellé.Nehéz volt, mert a mózes részbe nehezen férnek be...de beletettem. :lol: :lol: :lol:

Kriszta, én anno Bibunál fokozatosan szoktattam a sétához (de Ő téli baba, dec.), először 10 perc ablak nyitás, majd lassan több és 1hét után vittem le. Na, Lillust megfogtam 3napja és betettem a mózesba és kivittem... :lol: :lol: :lol: Szegény második gyerekeknek már csak ez jut... :lol: :lol: :lol:
Én kivinném Ádámot már, Lillusnak is bejött. Csak jól beöltöztettem, de lehet azt sem kellett volna ennyire... :shock:
Nekem is így volt a szülésem...Reggel magzatvíz szivárgás, vizsgálat közben elfolyt egy nagybb adag, nuku fájás...csak nekem az infúzió látványára indult be a fájás... :lol: :lol: :lol: :lol: Pszichésen....(basszus nem tudok már írni, de most vissza nem megye kijavítani a hibákat... :? bocsi!!! :lol: )

Na, Anna, most már tessék vmit produkálni!!!Jázminnak tessék kijönni!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Párodnak boldog névnapot!!!!

Reni, én is mindig az utsó napokban, fájásoknál bepánikoltam, hogy jesszus én ezt nem akarom... :lol:
Lehet ezért folydogált a vizem???Nem akart már bent maradni, csak nem mert kijönni, mert én nem akartam??? :lol: :lol: :lol: :lol: Rendes gyerek!!! :lol: :lol:

Ja, tegnap nekem is megjött a szerelmem!!! Annyit beszélgettem vele, meg Ő is tök aktív volt, meg néha olyan volt, mintha mosolyogn rám...kár, hogy csak a szelek bántják ilyenkor... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megyek, mert Bibut most pakolom össze, megy a nagyszüleihez, holnap de. jön haza.
Most nem igazán örülök ennek, mert nem akarom lepasszolni, de nem akarom azt se, hogy lemaradjon jó kis progikról. Meg ott lesz az unokatesója is.

Szép napot! Majd jövök!!!
Vendég

Sziasztok! :)

Ma már mi is tervezzük, hogy kimegyünk kicsit.. a tegnapi levegőzés nem volt túl sikeres.. Beöltöztettem majd kivittem a teraszra és úgy üvöltött... féltem hogy odajönnek a szomszédok a kerítéshez.. a kutya is ugatott ezerrel.. szóval gyorsan behúztunk.. :lol:

Már én is egyre jobban várom, hogy megszülessenek a topikos babák! :)
Szóval ne tessék már húzni az időt!!! :lol:

Marcsi, nem semmi mennyi mindent kipróbáltatok.. :shock: Pedig ha jól sejtem a gyógyszerekhez fordultok először..
Egy másik topikban is a masszást olvastam.. egy dm-es baba masszázskrémet is ajánlottak..
Vendég

Sziasztok!

Igen Kriszta vagyok:)
Köszi a tanácsokat most éppen ablakozunk,nagyon jót alszik a drágám,ha ilyen idő marad akkor szerintem holnap kimegyünk egy picit...

Anna:
Én a Sári Tamásnál szültem,a szülésznő pedig éppen az ügyeletes volt a keresztneve Szabina...akit csak dicsérni tudok és áldom az eget hogy éppen ő volt bent...nem is ment haza váltáskor maradt velem végig nagyon rendes és kedves volt,sokat nevettünk amíg bírtam...:)
Sári Tamás nagyon jó szülész de ha szegedi vagy akkor biztosan hallottál róla jókat,meg azt is hogy március 1-től elment Kecskemétre dolgozni csak a bérkert utcai magánrendelése maradt szegeden...
Nekünk szerencsénk volt mert 2-kor mentem be a klinikára ő meg épp akkor végzett Kecskeméten így időben ideért hozzánk...

Szülőszoba:
Mi apás szülést választottunk,így egy nagy családi szobát kaptunk,nagyon barátságos és jó nagy volt...volt labda is ha akartam használhattam bármikor...
Azt mondják ha valaki nem apás szülést tervez akkor is mondja azt hogy az lesz és akkor ilyen szobába teszik,legfeljebb ha már nagyon gáz a helyzet apuka azt mondja hogy ő inkább kimegy mert nem bírja ...és akkor nem egy kis lyukba kell lenned...

Babaszoba:
Lehet totál külön szobát kérni,ahol van saját tusolód wc-d,tv-d,és mintha azt láttam volna hogy oda a látogatók is bemehetnek.Annyi hogy az 10.000ft/nap.Szóval ha perkálsz akkor luxusszobát kapsz...
Én nem kértem mert a 3 ágyas szobák se zsúfoltak meg jó ha van társaság,én pl nagyon jóba lettem ott az egyik anyukával,biztos összejárunk majd...
Igen a baba kint lehet veled egész nap,csak akkor viszik el ha fürdetik,vagy ha valamilyen vizsgálatot akarnak végezni rajta...a pelenkázást te csinálhatod,de éjszakára nem szokták bekérni az anyukák a babákat hogy ők is pihenhessenek egy kicsit...
Én például úgy csináltam hogy mindig szóltam az éjszakás nővérnek hogy ha éjjel nagyon sír a babóm nyugodtan jöjjenek be és ébresszenek fel és bemegyek hozzá és megszoptatom...
Ez így is volt és nagyon jól működött.

Ha esetleg besárgul a baba akkor automatikusan nem lehet kint nálad mert ugye fény alatt kell lennie,abban az esetben csak akkor kozzák ki neked amikor etetési idő van a többi babónak is az kb fél óra,addig meg kell szopiztatnod(na az nem mindig sikerül,mert ugye ő lehet akkor pont nem éhes hanem mélyen alszik)utána elviszik és 3 óránként hozzák újra fél órára...de persze bármikor bemehetsz megnézni...
A benti fejőgépet nagyon ajánlom,mert az egy igazi " ipari tehénfejő"úgy leszív percek alatt hogy észre se veszed...nekem nagyon hasznos volt mert mi besárgultunk és nem mindig tudtam megetetni amikor kihozták és hát valamit csinálni kellett a kő kemény cicimmel,de én alapból ha szopiztattam Ádámot amikor evett mindig kifejtem a maradék tejet hogy minél több legyen..ne sajnáld rá az időd.Végül is úgy sincs más dolgod ott mint etetés,fejés,alvás,tusolás,pihenés...:)És még így is tejlázat kaptam...mert annyi tejem volt akkor...

Szóval kb ennyi jutott az eszembe de nyugodtan kérdezz ha valami érdekel mert nagyon szívesen válaszolok rá...

Üdv mindenkinek:Kriszta
chrysta31

Nekem ez a tejbelövellős rész a koraszülés miatt kimaradt... :(
Nem igazán volt ideje a szervezetemnek felkészülni és mivel szoptatni se lehetett,ha nem kezdek el erőnek erejével fejni,az elején fél(!!!)óránként,akkor szerintem tejem nem lett volna egy csepp se. :shock:
Mondjuk,így se sok van-sajnos.A tegnapi giga-kaki után Panka 2 óránként éhes volt éjjel,és 90eket evett,pedig amúgy 80at szokott...reggelre már kénytelen voltam neki egy adag tápit csinálni,mert nem volt elég a tej.Mondjuk azt is benyomta,csak kicsit kelletlenül,mert már jó régen találkozott vele utoljára.
Jó lenne,ha még pár hónapig kihúznánk,6 hónapos koráig mindenképp szeretném,ha anyatejet kapna.

Megyek,mert már morog-üres a pocija a kis éhenkórásznak... :lol:

A sétán,levegőzésen meg ebben az időben tényleg ne gondolkozzon senki! :lol:
Fanni,nem az volt a baja Bazsunak,hogy nagyon be volt öltözve és nehezen mozgott,amihez nincs hozzászokva?
A legtöbb bébi ezért utálja a kimenést az elején,hacsak nem nyár van... :lol:

piki

Sziasztok!

Huuuuuu Kriszta el sem hiszem. Én is a Sári Tamásnál szülök és a Szabinát fogadtam meg szülésznőnek. Úgy örülök, hogy Őt választottam így, hogy elmesélted a dolgokat. Tamás nagyon rendes orvos, segítőkész bármi van szólhatok neki. Azt mondta, hogy minket még elvállal és nála szülhetek. Hétfőn 16-kor megyek a Vasas Szent Péteri Sztk-ba ott is fogad még embereket.

A babám nem akar sehogy sem kibújni és lehet, hogy meg fogja indítani a szülést. Eddig nagyon türelmesek voltunk mindannyian, de a végtelenségig nem maradhat bent :)

Huuuuuuu olyan szépeket írtál, hogy már várom a szülést :D nálunk is apás szülés lesz. Szabina megmutatta a szülőszobát a férjemnek is meg nekem is. Elmondta mi lesz.....nagyon rendes lány.

Igen a VIP szobáról hallottam én is, de 10 000Ft az azért sztem nagyon sok ezért. Valahogy kibírom azt a három napot a többiekkel, csak ne a 10 ágyas szobába kerüljek :S :S

Nagyon KÖSZÖNÖM, hogy ennyi mindent leírtál sokat segítettél. Mondták a fejőgépet, hogy van bent, sőt szinte mindent adnak hálóingtől kezdve mindent (köntös, pelenka a picinek...) szóval elég korrekt kis Klinika.

Nem sokat aludtam az éjjel, mert keményedik a pocak sűrűn. Nem tudom, hogy Jázmin nyomja-e ki, de elég gáz, már lüktet a fejem is néha annyira feszülök. Görcsölget a hasam is, de semmi. Tudjátok olyan mintha meg akarna jönni, de nem jön :D :D :D

Nem kísérem el a páromat az ebédre, mert 2-5-ig fent voltam és valahogy nincs kedvem a családjához :S tudom ez elég gonosz dolog, de hát ha ismernétek őket. Egy jó szavuk nincs. Tesója be akarna fektetni a kórházba. Egyfolytában ezt mondja, hogy nincs még meg miért nem fektetnek be...bla-bla-bla és hát nincs hozzájuk kedvem.

Meg kicsit szomorú is vagyok, hogy a lányom nem kíváncsi rám :( :( :(

Na mindenkinek jó levegőztetést :) a sétálás közben meg jó babázást...és remélem hamar elkezdi valamelyikünk a szülést :D
Vendég

De igen Marcsi.. tuti az volt a gond.. ma még melegebb lesz, szóval nem húzok rá bundazsákot.. remélem így jobban bejön majd..

Anna, ez a görcsölgetés már lehet a jele! Nálam is így kezdődött csütörtökön.. mikor már bent akartak tartani.. aztán végig szombat estig jóslófájások.. majd éjfélkor elfolyt a víz (na onnantól már 2-3 perces fájások) és reggel 8:10-re született meg..

Marcsi te aztán tényleg mindent megtettél a tejért!! Minden elismerésem!! Ehhez képest nekem nagyon könnyen ment..
Én is szinte minden szoptatás után fejek/fejtem már a kórházban is.. nekem a gyerekdoki mondta, hogy muszáj.. hogy mindig legyen elég tej. Most már egyre kevesebb jön ugyan.. vagyis Bazsu eszik meg többet.. :) Ma először már le is fagyasztottam, mert már két napja nem szedek antibiotikumot.. Szerintetek elég ennyi idő? vagy még korai volt eltenni? :?
Vendég

Antibigyó dologhoz nem tudok érdemben hozzászólni,mert hülyeséget nem akarok mondani,Fanni,szerintem kérdezd meg apukádat,tán csak jobban ért hozzá! :lol: :lol: :lol:

Anna,te meg ilyen butaságokkal ne szomorítsd magad,légyszi,hogy a lányod nem kíváncsi rád!!! :x
Épp ellenkezőleg,ennyire ragaszkodik!!!-ezt így kell felfogni! :lol:

Pankóc ma megint tök jót aludt a levegőn,bár ma nem sétáltunk,csak kiraktam az udvarra a babakocsival.Tök jól nézett ki,ahogy a kutyák odatelepedtek mellé(mármint a kocsi mellé :lol: ),este majd teszünk képeket! :lol:

Eszti,ez tényleg nem "lepasszolás",ne legyen ezért lelkiismeretfurdalásod!
Bibu már nagylány és kell neki a kimozdulás,progik,társaság. :lol:
Biztos jól fogja magát érezni! :lol:

Már én is úgy vágyom valami programra...a sétán kívül...
Andrisnak az egyik közeli bioboltban,ahol szokott vásárolni,mondta az eladó srác,hogy szoktak szervezni baba-mama jógát,meg masszázstanfolyamot stb.
Asszem valamit ki fogunk próbálni,ha Töpike picit nagyobb lesz! :lol:

piki

Marcsi! Hihetetlen, hogy mennyit nőtt Panka!!! Nagyon édes!! :) Mennyit nyom most? és a kutyák hogy őrzik.. :lol:
Nem lakásban laktok? Nem a ti kutyáitok ugye? vagy lemaradtam valamiről :roll:

Ma újra kimentünk az udvarra, már nagyobb sikerrel :D de a kutyusunk megint megugatott minket :roll: Bazsu kint azonnal beájult, a szemét sem nyitotta ki, gondolom a nagy fény miatt sem.. mert mikor bejöttünk azonnal magához tért és akkorára nyitotta a szemeit mint még soha.. :D

Majd megkérdezem apumat, de ha hiszitek ha nem veletek már többet "beszélgettem" Balázsról, mint velük.. anyum még nem is volt nálunk.. ma azt mondta nem akart tolakodni :D
Vendég

Jaj, de kis husi Pankóca-baba!!!!! :D :D :D :D És a kutyuk!!!Nagyon drágák, ahogy vigyázznak rá... :D :D :D

Jaj, én is mennék már vhová!!!!!Nem is tudom hová, csak mennék... :? :? :? Meg nyaralnék is!!! KÜLFÖLDÖN!!!!!! :? :? :?

Igen, Reni és Szilvi hallgat!!!! Csak nem???? Kérjük a mindennap legalább egy vonalat, jó??????? :?

Fanni, nekem pont azt mondták, hogy ne fejjek, mert kereslet-kínálat alapon beáll... Nekem már van min.3l a fagyasztóban, többet nem szándékszom eltenni..No és akkor annyival is kevesebb az időm Bibura, így most ez nálam kimarad... :roll: :roll: :roll:

Marcsi, hátha neked is majd szaporodik a tejed, nem? Van még esély rá... Az István kórházban tudod van a szopi-ambulancia! Lehet megérne egy hívást. Meg vannak ilyen szopi tanácsadók, hátha van vmi ötletük....
Amúgy Panka szopizik rendesen?
Nekem szerencsére nem zavarja be a cumisüveg (TommeTippee), mert ha nagyon belövel a tejem, akkor nem tudom megszoptatni és ilyenkor 1óra után föladom, lefejem és megcumiztatom... De örülök neki (most ne ítéljetek el), mert legalább el tudok menni szépítkezni vagy tudom magammmal vinni, mert akkor elötte lefejem....

Anna, sztem is nagyon ragaszkodik hozzád a kis Jázmin és lehet tud vmit, hogy nem akar jönni? A rokonok meg...hááát igen, túl kell élni. Sztem nem vagy bunkó, hogy nem mentél, nem klell a plussz stressz!!!!!
Vendég

Fanni, de furi, hogy Anyud még nem volt nálatok.... :( Bocsi!!!
Én leépíteni sem tudok a nagyikat....
Sajnálom!!!
Vendég

De édesek ezek a babafotók.....nagyon cuki a babóca:)

Hát Anna ez tényleg jó hogy pont velük fogsz szülni,jó kezekben leszel,mi végig poénkodtuk az egészet,persze bizonyos kereteken belül...
Ha esetleg ott leszel említsd meg a nőnapi szülést biztos tudni fogják kikről van szó...
Hálóinget adnak,azt érdemes használni,bár nem egy szép darab,de arra tökéletes hogy a sajátod helyett azt koszold össze...
Pelenkát is adnak a kicsihez de én azért vittem be a biztonság kedvéért...
Nagyon jó az apás szülés jól döntöttetek hogy azt választottátok...nekem nagyon sokat segített hogy ott volt velem a férjem...
Én csak azt tudom tanácsolni neked,hogy ha már megőrűlsz a fájdalomtól akkor is próbáld meghallani és csinálni amit mondanak,mert sokkal könnyebb és gyorsabb szülésed lesz...

De ha ilyen tüneteket produkálsz szerintem nem sok van már hátra hogy találkozz a csöppségeddel...
Gyönyörű dolog amikor szülés után rádrakják a babát és megnyugszik ő is és te is...

Egyébként meg lehet jobban járnátok ha megindítaná a Tamás a szülést mert akkor biztos hogy ott lenne és nem maradna le róla...én végig azon stresszeltem hogy nehogy pont ügyeletes legyen Kecskeméten mert akkor tuti nem tud jönni...
Aznap reggel volt is egy szülés ami az övé lett volna de nem tudott jönni mert 7-14-ig dolgozott Kecsón...
De ne aggódj,ha netán csak Szabina lenne ott akkor se aggódj,mert a meló nagy része az övé,és ő egy szenzációs csaj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv mindenkinek:Kriszta
chrysta31

Fanni,a mi kutyáink:Bogi és Sajó-kertes házban lakunk... :roll:

Mi is Tommee Tippee cumisüveget használunk,Eszti és abszolút nem ítéllek el,sőt...
Nálunk is azért jó,hogy Panka cicizik is meg üvegből is eszik,mert nyilvános helyen(pl.kórházban a folyosón)nem szeretnék szoptatni,másrészt így éjjel Andris is fel tud kelni hozzá,nemcsak én... :lol: :lol: :lol:
De abszolút nem zavarja össze,ugyanolyan jól eszik mindkettőből,bár a cicin többet szüttyög-gondolom,élvezetből... :lol:

Hihetetlen,hogy milyen kis dagi,nem??? :lol: Akkora tokája van,hogy nyaka nincs is egyáltalán! :lol: :lol: :lol:

piki

Marcsi, igen, nagyon sokat hízott!!!Nagyon ügyi csaj!!!
Tudod mi a rossz, hogy engem a kutya sem dícsér meg, ha jól eszem vagy hízok... :? :lol: :lol: :lol: :lol: Miért???Én is ügyi vagyok, nem??? :lol: :lol: :lol: Na jó, nem veszem el a babóktól a lehetőséget! Dícsérjük csak őket!!!

Na megyek, lassan beájulok....

Kriszta, nekem lekéste a dokim a második lányom...Kicsit turbó volt a kisasszony... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát akkor én tényleg tiszta hülye vagyok.. :? Nem tudom honnan vettem, hogy lakás :shock: lehet iwiwen láttam a címeteket és valamiért azt hittem.. de az anyós az stimmel ugye? vele laktok együtt?

Eszti, ha akarod én megdicsérlek!!! :lol: :lol:
3 l a fagyasztóban??? Az már valami :D
Talán nekem is lenne annyi, ha nem a lefolyóba kell öntenem :cry:

Lassan kezdődik az esti fürcsi :oops:
Aztán remélem ma is jó éjszakánk lesz.. már fél 4 óta fent van Bazsu.. :roll:

Tényleg hol vannak a kismamik???? Jelentkezzetek!!!
Vendég

WINGBO bébihinta kölcsönzés

6 HETES KORTÓL 6 éves korig használható hasalós hinta.
Korai fejlesztésre kiváló – koraszülöttek illetve beteg gyermekek fejlesztéséhez kitűnő eszköz, egészséges babák esetén pedig gyorsítja a mozgásfejlődést.

Segítségével az idegrendszeri pályák kapcsolódása könnyebben létrejön, ami segíti a mozgás és gondolkodás fejlődését.
A baba pár használat után rájön, hogy ő maga tudja lökni a hintát és ezt örömmel meg is teszi.

Magyarországon kevésbé ismert termék, külföldön már régóta ajánlják fejlesztésre. Újonnan kb. 30 ezer forint, viszont kölcsönzéssel (4000 Ft/hó) kipróbálhatod, hogy a Te babádnak beválik -e.
WINGBO bébihinta kölcsönzés

6 HETES KORTÓL 6 éves korig használható hasalós hinta.
Korai fejlesztésre kiváló – koraszülöttek illetve beteg gyermekek fejlesztéséhez kitűnő eszköz, egészséges babák esetén pedig gyorsítja a mozgásfejlődést.

Segítségével az idegrendszeri pályák kapcsolódása könnyebben létrejön, ami segíti a mozgás és gondolkodás fejlődését.
A baba pár használat után rájön, hogy ő maga tudja lökni a hintát és ezt örömmel meg is teszi.

Magyarországon kevésbé ismert termék, külföldön már régóta ajánlják fejlesztésre. Újonnan kb. 30 ezer forint, viszont kölcsönzéssel (4000 Ft/hó) kipróbálhatod, hogy a Te babádnak beválik -e.

Érd: 70/520-2399

www.wingbo.de
kata2006

Se Szilvi,se Reni????????????

Fanni,igen,anyós stimmel! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panka amúgy pici híjján 3700gramm,már megkétszerezte a születési súlyát bőven. :shock: :lol:
Időre jött babáknak ez a 6.hónapra van célkitűzve. :shock: :shock: :wink: :lol:

Eszti,én is megdicsérlek a sok tejciért! :lol: :lol: :lol:

Lányok,nekem gőzöm nincs,hogy fogok ennyi kilót leadni... :( :( :(
Nem érnek össze a régi gatyáim...vagy ha igen,akkor levegőt már nem tudok venni... :roll:
Arról nem is beszélve,hogy terhesség előtt hordtam 85C-s melltartót,most meg 90D/F-st. :shock: :shock: :shock:

piki

Kriszta remélem itt lesz Sári, ha megindulna a szülés. Eléggé el lennék keseredve, ha nem lenne itt :( nem azért fogadtam meg, hogy ne Ő legyen ott :(:(:(

Nagyon aranyos a kis Panka és tényleg sokat hízott :P kis ari csaj :) :)
Anyósod segít Panka körül? Vagy csak inkább idegesít?

Fanni jó neked, hogy nem mennek a szülők hozzád. Az én szüleimet meg anyósom le se lehetne rázni már most :S :S :S :S :S

Eszti ügyi vagy a tejcsi fejésben :)

Reni és Szilvi azért írjatok pár sort, ha lehet. Legalább egy vonalat, hogy tudjuk minden oké :)
Vendég

Sziasztok csajok!

Én az éjjel azt hiszem rájöttem valamire...
Eddig azt hittem hogy a babóm hasfájós azért feszeng egyfolytában,de mivel tegnap egész éjjel csak pukizott gondoltam akkor az nem lehet mert kijött a levegő!
Szerintem kakilni nem tud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Próbáltam tornáztatni,az alkaromra fektetni,simizni a hasát,cseresznyemag párnát tettem rá,de semmi...evés van kaki nincs!!!!
Mit csináljak hogy legyen normális széklete?
Én nem tudom milyen az ha egy baba nyakig kakis lesz mert nálunk ha van is elég kevéske...nagy erőlködés árán...és olyan rossz nézni ahogy szenved...
Tudtok valamit tanácsolni?
Vagy van valamilyen gyógyszer vagy valami ami segíthetne?????

Kriszta:(
chrysta31

Sziasztok!

Kriszta sajnos ebben a témában még nem tudok segíteni :( :( :( de előbb utóbb lehet :)

Éjjel annyira görcsölt a hasam és keményedett, hogy azt hittem meghülyülök, de semmi. Remélem lassan azért sikerül beindulni :)

Többiek hol vagytok? Reni, Szilvi???? Tessék írni. Lehet már valaki babázik közületek :P
Vendég

Reni vagy Szilvi tuti babázik.. az nem lehet, hogy mindketten egyszerre tűnnek el.. :lol: vagy ha mégis, ki fogtok kapni, hogy szórakoztok velünk!!!! :lol:

Kriszta, nem tudom ez mennyire jó megoldás, de valahol azt olvastam, hogy ilyen pici babák még gyakran nem érzik a székletet és nincs meg az inger a bélben, hogy ürítsenek és ha egy hőmérő végét picit bedugod a popsijába, az olyan érzetet vált ki, mintha üríteni kéne és akkor beindul.. hát nem tudom.. kérdezd meg a gyerekdokit/védőnőt..

3700g??? van étvágya! :) Nem csodálom, ha már pótlás kell :D

Marcsi szülés óta nem ment le semmi? Szoptatás elvileg napi + 500 kalória! :D
Én még fel sem mertem próbálni a terhesség előtti gatyákat.. de tudom, hogy felesleges is lenne.. még várok, amíg a mérleg mást mutat..
Vendég

Hát ez az,Fanni,hogy a szülés után lement vagy 3-4 kiló a kezdő súlyomhoz képest,de most meg úgy érzem,mintha jönne vissza... :oops: :shock: :? :roll:
A mérlegre még nem mertem ráállni,de kénytelen leszek... :evil:

Kissé tényleg furi,hogy egyszerre tűntek el a csajok! :shock:
Remélem,minden oké velük.Szilvi azt ígérte,ír nekem smst,ha lesz valami,de eddig nem jelentkezett... :?: :?: :?: :!:

Kriszta,nekünk azt tanácsolta a védőnő,hogy meg lehet próbálni a hőmérőzést,vagy egy sima glicerines kúpot a popsiba-természetesen a legkisebb méretűt,mert van többféle is.Ez az inger valóban kiválthatja a székelési ingert.Ha ez sem segít,akkor Laevolac szirupot nyugodtan lehet adni már ebben a korban,mi is azt vettünk,de mire adtunk volna neki,kakilt magától.
Ha meg nem akarsz ilyesmit(bár ez sima cukorszirup),akkor 15-20 milli kamillateába,vagy Mecsek baby teába 1 kiskanál cukrot keverj el és itasd meg a picivel.A cukor ebben az esetben fontos,nem az ízesítés kedvéért,hanem az hajtja meg tulajdonképpen.Azért olyan édesek a hashajtó szirupok is.
A széklet közé beszorul a kis beleikben a levegő,ettől fáj a pocak,ezért(is)fontos a rendszeres ürítés.
Nálunk se megy még igazán sajnos...

piki

Jó reggelt!!!!

10-kor keltem. Elötte éjfélkor feküdtem le, fájt egy picit a pocó, majd 6.kor kelt és 7-ig azbiztunk, mert bedurrant a mellem és kiborult, hogy nem tud szopizni, így fél óra szenvedés után lefejtem neki és odaadtam...hááát 150-et termelt a kisasszony...Persze még durmol...Ja, most kezd ébredezni...
Bibu nagyiéknál és olyan kipihent vagyok!!!!Olyan jó volt. Ilyenkor arra gondolok, hogy az első gyerekek miért nem ilyenek? bezzeg a második jól alszik, de akkor meg az első miatt nem tudsz pihenni...
Nálunk ma Apa is megemberelte magát! Csinált reggelit, mondta, hogy aludjak még....ÉS még KÁVÉT is kaptam (utálja a kávét, szte kávé=drog/cigi... :roll: ). Szóval nem tudom miért puncsol...

Kriszta, nálunk Bibu volt ilyen és én néha (DE TÉNYLEG CSAK NÉHA SZABAD!!!) meghőmérőztem. Amúgy anyatejes csecsemőknél ha 3napig nincs széklet, az normális. Nálunk is ez volt, aztán 5 hét után minden beállt. A 6.hét egy vízválasztó, csak ki kell böjtölni... :lol: Kitartás!!!

Ja, egy kérdés... :oops: :oops: :oops: Titeket nem gyötörnek a szelek???Engem igen, és olyan fájdalmas...Ez szülés óta van és az egész hasamba belehasít...Kivagyok. Szoptatósan is lehet espumisant szedni???? :oops: :oops: :oops: :oops: Bocsi a témáért!!!! :oops: :oops: :oops:

Reni vagy Szilvi!!! Tényleg mi van veletek????Ha én itt fölöslegesen izgulok, drukkolok, akkor ejnye-bejnye lesz nektek!!!! :lol: :lol: :lol: Kérünk egy vonalat, ha még egyben vagytok!!!!

Anna, lassan eljön a te időd is...nyugi! A csajom sosem sietnek, késősek, tudod... :lol:

Marcsi, nagyon ügyi a kis Pankóca!!! AZTAAAA!!!! Mi is kb. ennyik vagyunk...remélem az is jó és elég lesz a védőnőnek meg a gyerekdokinak....Bibu havi 1kg hízott, akkor az volt a baj....
Vendég

Szia Marcsi!!! :lol:
Vendég

Én is tudtam hízni szoptatás alatt....Igen annyit, amennyi lement... :? :? :? :?
Most nagyon figyelek a kajára....
Nuku édesség, bár most mit nem adnék egy nagy krémes szeletért... :shock: :shock: :shock: :shock:
Ezért most a kv után bevágtam egy gyümi joghurtot...Ajajaj, lehet meghajt???Bele se gondoltam... :roll: :lol:

Jaj, mennem kell!!! Hív a kis vámpírom....
Vendég

Szelek... :lol: :lol: :lol: :lol:
Én se értem,miért,de szülés óta nálam is bejátszik... :oops: :oops:
Csak én se akartam reklámozni,mert azt hittem,csak én vagyok ilyen...szeleskedő...

piki

Marcsi, ha annyira vársz sms-t, küldök neked én.... :lol: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bocsi, nem tudtam kihagyni... :lol: :lol: :lol: :lol:

Na tényleg mentem!!!!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?