sziasztok,
jöttem egy pillanatra,talán kettőre
Hogy vagytok?Babykák jól vannak?Esztike meggyógyult?
Zelecském!Köszönöm a köszöntést! LUkácska,hogy ünnepelt,fotók???
Libuskám,sajnálom a gyomorégést
Nekem is iszonyat volt,főleg esténként,néha fél Rennie-t én is bekaptam.
Jó kertimunkálkodást.Kicsit irigyellek,mert mi otthon hagytuk a kis kertünket,pedig idén tavaszra sziklakertépítést terveztem.
Na majd jövőre talán
Rencsikém,nem itt kérdezted,de most gyorsban ide írom,hogy az éjszakáink szuperek,azóta csak egyszer kelt fel Patricica éjszaka enni,amúgy meg kb. 11-től hajnali 4-5-6ig alszik,változó.
7végén viszont napközben nagyon nyügi volt,sehogy sem tetszett,tegnap estére kicsit elfogyott a türelmem és elküldtem Apájával sétálni,de ott is kb. fél órát bírta:) nem sokat haladtam a konyhában a dolgommal,csak a húsleveshez a zöldséget tudtam előkészíteni meg rendet raktam a hütőben
Domika hogy viselkedik?Sétálgattok ti is minden nap?
Akartam kérdezni,hogy szereti a járókában?
Mi is nemsokára tervezzük a vásárlást.
Moncsikám,sajnálom a hosszas cicizést,reménykedem,hogy hamarosan nálatok is kialakul egy kis rendecske.
Épp tegnap néztük a füzetet,hogy az elején nálunk is napi 14-15x evett Patrika,most meg szépen beálltunk kb. másfél hete a napi 8 kajára.Ez annyira jó,mert én is felszusszanok és sokkal nyugodtabb vagyok,mint az elején.
Iboly már megint segített.Leírom mi volt a probléma,ha esetleg valakinél lesz ilyen.
Írtam már sztem nektek is,hogy minden cicizés után iszonyat fájt,égő-sajgó érzés volt a mellbimbómban elég sokáig.Bemásolom amit írt,én rögtön megvizsgáltam minden lehetséges problémát és rá kellet jönnöm,hogy a mellretételben volt a hiba,ugyanis ha éhes,annyira behisztizik,abban a pillanatban kell a cici,hogy nem nagyon figyeltem,igyekeztem minnél gyorsabban a szájába adni,hogy ne sírjon szegénykém.Most meg 3-4x is kiveszem a szájából,addig probálkozunk,amíg nem fáj.Ja és ő nem is nyította szép nagyra,úgy meg elég nehéz jól beadni neki. Szóval:
"Az viszont nem jó, ha szopizás után sajog a bimbó! Ha erősen szorít Patrícia a szájával, ínyével, akkor érgörcsöt okoz a mellben és az okozza az égő, szúró fájdalmat. Esetleg előfordul, hogy a bimbó (vagy egy része) elfehéredik a szopi után? Ha igen, az is bizonyíték az érgörcsre. Tüneti kezelésként száraz, meleg borogatást kellene közvetlenül a szoptatás után a mellre tenni és jól felöltözni. Ez nem az a helyzet, amikor szabadon kell hagyni a bimbót! Legjobb, ha szopi után gyorsan rászorítja (nem túl erősen!) a kezét a mellbimbójára és amint tud, felöltözik és a meleg borogatást beleteszi a melltartóba és addig hagyja bent (újramelegíteni is lehet), amíg a fájdalom meg nem szűnik. Magnéziumot is lehet szedni, az is segít valamennyit. A kiváltó ok megszűntetéséhez jó lenne tudni, hogy milyen technikával szopizik Patrícia, nincs-e lenőve a nyelve, nem gótikus-e a szájpadja, milyen a mellretétel. Ehhez a legjobb lenne IBCLC laktációs szaktanácsadó segítségét kérni, aki személyesen is megnézi Önöket! Addig is érdemes próbálkozni különböző testhelyzetekkel, hátha egy másfajta pozícionálás segít. Nagyon közel kell húzni magához Patríciát a mellretételkor, úgy, hogy teljesen legyenek szembefordulva egymással és a mellbimbó (illetve a védő) Patrícia fölső ajkát csiklandozza. Amikor a kicsi lány nagyra tátja a száját, akkor kell ŐT rátolni a mellre (nem a mellet adni a szájába!), és jól közel húzni a lábát, popsiját. Akkor van jól mellen, ha az álla jól benne van a mellben. Ha az orra nem ér hozzá, az nem baj."