Új privát üzeneted érkezett!

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:33-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:33-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi, nagyon aranyos Belcsi! Vágül kiderült, hogy mi lett a szavazás vége?

Én még nem adtam Daninak anyatejen kívül soha semmit inni (kivéve a kórházas-tápszeres napokat). Tegnap reggel ugyan úgy tűnt, hogy hasmenése van, ezért forraltunk vizet, és lehűtve kínálgattuk, hogy ne száradjon ki. Persze nem itta, csak játszott a cumisüveggel. De végül nem folytatódott a reggeli dolog, meg többször is tettem tegnap mellre, így nem volt baj, hogy nem iszik. Nem is igazán értem, hogy ha ilyen sűrűn szoptatsz, akkor miért kínálod egyáltalán teával??

Kép
bikmakk

...........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:34-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi,
mi nem teázunk, de a pénteki eredmények után nem is fogunk. A csersav is kedvezőtlenül befolyásolja a vas felszívódását.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

...........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:34-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.29 12:35-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi: így már értem. :) Viszont szerintem attól még, hogy a gyümölcsteát szívesen inná üvegből, nem vagytok előrébb a tej ivásával kapcsolatban. De a szükség tényleg nagy úr - ne aggódj, nem fog éhenhalni...

Linácska
: amikor vért vettek Levitől, véletlenül nem néztek ilyet, hogy eozinofil szám? Csak azért kérdezem, mert a vashiány mellett van ez a fogyás meg ez a nagyon nagy étvágy is, és ezek sztem összességében valamilyen felszívódási zavart is jelezhetnek. (Azt meg okozhatja pl. vmilyen fertőzés.)

Kép
bikmakk

Bikmakk,
de néztek, már ha ez az a bizonyos EO a leleten. Az 1,5%
November 20-án volt még vérvétele, akkor volt eozinofil granulocita: 3,3%. Akkor hgb:104, htk: 0.299

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina: Ati is vérszegény neki maltofert kellett adnom feb-ig most leáltunk vele ,mert nagyon sokat kapott eddig.
Én tegnap adtam nki májat hála istennek izlett neki.

Nem tudom ki kérdezte de mi ilyen bkocsit vettünn Atinak:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_259357
ÉN szeretem és Ati is jókat utazik benne.
Vendég

Kandi,
neked akartam még írni, hogy Levi a Milupa őszibarack ízű teáját megissza, amúgy csak a kamillateát, mert kicsinek azt kapott.
Ez az a granulátumos.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Mi elvileg holnap ezt a bbkocsit vesszük meg, persze ha élőben is megnyeri a tetszésünket:
http://babyfun.axiomarket.hu/item/trave ... ak-nalunk-

Nekem azért tetszik, mert vízszintesre dönthető, Zora meg bbkocsiban alszik csak.
Sissi a tietek is szuper, de ezekkel a kerekekkel az itteni sz@r utakon nem boldogulnék.....

Ja etetőszék barátnőm árul egyet, akit érdekel az küldje el a mail címét küldök róla képet. Egy gyereket kiszolgált, de semmi baja, és mindent tud amit Kandi leírt :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Na kórházas "sztorink" nagyon röviden:
Már Zora egész jól volt, (egy hete fűl és torokfájással szenvedtünk-antibiotikumot is kapot, és 3 napig lázas is volt), amikor a 8 napon letettük aludni (vasárnap) rácsuktam az ajtót, és elmentem zuhanyozni. Utánna bementem megnézni Őt és a gyerek a hátán aludt, fel sem ébredt! és annyit hányt hogy a feje teteje is hányásos volt (csoda h meg nem fulladt, és nem halottunk semmit, nem is tudom megbocsátani magunknak!)
Kivettem, és akkor folytatta a hányást kb 5x. Felhívtam az ügyeletet, és mondta a dr. nő h ki sem jön irány Tatabánya ügyelet....
Rohantunk is, és bennt is fogtak minket. Szerencse a szerencsétlenségben, h volt egy szabad helyűk, és mivel Zora 80-90%ban anyatejes bennt maradhattam vele. A kis lábfejét tudták megszúrni, kapta egyből az infúziót, de nem adhattam neki tejcit, mert folyamatosan hányt attól is. Egészz éjjel űltem a kis széken, h lefolyon az infúzió, Zorát ringatva. 2 éjszakát töltöttünk így el, és szerencsére többet nem hányt már.
Persze nekem meg pont akkor jött meg a mensim, mikor beértünk a kórházba!
Mérnem kellett h Zora mnnyit eszik, na és 50-80-150 ml között szopizott. Mondták h kevés....
Mondom bocs, de mensizek..., ekkor amúgy sem eszik sokat....
na mindegy 2nap után hazaengedtek helyhiány lévén, meg azért mert Zora nem háyt többet.
De ha lett volna valami egyből vissza kellett volna mennünk, és akkor Székesfehérvárra utaltak volna át minket, mert azt kimutatták h fertőzés.

most mennem kell majd folyt....

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Adri,
nagyon durván hangzik, amit írsz, el is hiszem, hogy nagyon megijedtetek! Szerencse, hogy már túlvagytok rajta!! Ti beadattátok a rota ellenit is, ugye? Akkor gondolom, nem rota volt, hanem más vírust kapott el szegény Zorád :(.

Szerencsére most jó éjszakánk volt, fél 8-negyed 6 között végig aludt Emmus. Előző két éjszaka kaksigond lehetett :(. A brokkolitól 'bedugulhat' a gyerek??

Tündi, szél nálunk is fúj, így tegnap nem is sétáltunk, pedig amúgy nagyon kellemes idő van!
Én kimenős voltam, egy kicsit kikapcsolódtam a közeli bevásárlóközpontban. Emmának vettem ezt-azt, már a nyár jegyében :).

Orsi,
lehet, hogy DBeáék most vannak síelni?

Sziszi, nagyon szuper a babakocsi, lehet, hogy mi is beruházunk egy ilyenre :). Most olyasmink van, mint Adriéknak, az is tuti és sétához szuper, csak most a minél kisebb súlyú és minél egyszerűbben összecsukható a cél.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Emma ma 7 hónapos :)!!

Kép

Orsi, boldog hónapfordulót Zarusnak is :)!!

Kép
angelita

Sziasztok!

Adri,sajnálom,hogy így megjártátok!És ez borzasztó,hogy csak ülni lehet a kórházban.. :? Jó kis kocsit néztetek ki :)

Angelita,nagyon édes Emma :D Kell is néha egy kis kikapcsolódás.Én holnap kora délután megyek az akupuktúrára,és utána csavargok egy kicsit :)

Kandi,Belcsi is nagyon aranyos :) És ahogy a kádban ácsorog :) igazi nagyfiú :)

Sissi,nagyon klassz a kocsi :)

Anna,nekünk ilyen székünk van:igaz nem dönthető a támlája,de mi szeretjük attól függetlenül.
http://bababolt.echt.hu/etetoszek/lrossi

Boldog hófordulót a ma ünneplőknek! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Angelita: Zarus nevében is köszönöm a köszöntést! Emmának is boldog hónapfordulót! :)
Én még nem hallottam arról, hogy a brokkoli megfoghatja a babák hasát... Nálunk a krumpli az ilyen, de nagyon, úgyhogy én már azon i gondolkozom, hogy nem is adok neki többet, mert gyakorlatilag bármivel is adom mindig nagyon megfogja... :(

Adri: Örülök, hogy jobban van Zora!
Amúgy nekünk pont azt mondta a háziorvos, hogy azért nem érdeme beadatni a rotát, mert attól függetlenül, hogy megkapják a babák még nem lehet garantálni, hogy nem szednek össze valami mást ami miatt ugyanúgy kórházban köthetnek ki.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Csajok segítenétek
az elöbb feltettem a linket egy babakocsiról
ő lenne az
http://babyfun.axiomarket.hu/item/trave ... ak-nalunk-
de most találtam egy másikat éssssssssssss naaaaaaaaaaaaaaaagyon tetszik ez:http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?shop_id=9148&cikk=unas_789280

de olyan pici a kereke 7 meg 8 cm. Ismeri valaki ezt a bbkocsit, valami vélemény?
véleményeket kérhetnék, holnap lenne időnk venni bbkocsit, és a kettő között dilemázunk, segítenétek...!

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri,
Én konkrétan ezt a Chipolinot nem ismerem, de mi is Chipolinot vettünk egypár hónapja (http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_880982) és nagyon meg vagyok vele elégedve. Először bizonytalanok voltunk, hogy vegyünk-e egy viszonylag ismeretlenebb márkát, de nekünk bejött. Ja, és a bolt is teljesen korrekt volt, egy apró hiba miatt végül visszavittük, és szó nélkül cseréltek, nem a szervízt kezdték el intézni.

Adri

Kép
Kép
flake76

Adri, még esetleg az Omnia 3 (szintén Chipolino) is jó lehet, csak 5,5 kg és tudom, Nálatok is fontos szempont, hogy minél könnyebb legyen! Nekem így ránézésre nagyon tetszenek, de sajnos nekem sincs tapaszatalatom ezekkel a kocsikkal kapcsolatban...
Tipp: mielőtt elmennétek a boltba, hívd fel őket, hogy van-e készleten, mert én úgy jártam velük, hogy az autósülés, amit kinéztünk, rendelhető volt minden létező színben a neten elvileg, de valójában egy darab se volt belőle az áruházban...

Kép
angelita

Adri:én is a chipolino onmia és az espio között variáltam végül a tolókar miatt választottam az espirot.Mivel nekem Márk is ott van könnyebb tolni.Mindkettőt kipróbáltam. A boltot tényleg hivd fel én is aztt csináltam ill. nem lehet náluk bankkártyával fizetni.Még jó,hogy rákérdeztem,mert majdnem elindultam pénz nélkül.
Örülök,hogy jól van Zora.

Mi ma az állatkertben voltunk.Jó volt kellemesen elfáradtunk és a fiúk is.Úgy látszik Ati olyan lesz mint Márk 30 percnél többet képtelen aludni a kocsiban. Szegény emaitt a végére nagyon nyügi lett.

Boldog hófordulót a ma ünneplőknek!
Vendég

Sziasztok!

Adri: nagyon sajnálom ami veletek történt, ilyen esetben én is biztos magamat okltam volna elég lelkis vagyok én is. De az a lényeg hogy már túl vagytok rajta és minden rendben a kis Zorával.
Azt nem tudni hogy milyen ferőzés volt?
A babakocsival kapcsolatban a második tényleg nagyon jól néz ki de nincs hozzá se esővédő se lábzsák és szúnyogháló sem és nem fektethető vízszintesre. Én biztos az elsőt választanám mert ahhoz vannak az előbb felsoroltak és vízszintesre tudod fektetni ha elalszik benne a babád.

Látom babakocsi láz van :)
Mi is szeretnénk venni egyet a nyárra ha megyünk nyaralni, olyat nézünk ami esernyőre csukható és egyben van a tolókarja, csak az ilyen fajta nagyon ritka vagy nekünk túl drága.

Orew: milyen kis vidám Zara is! Jól látom hogy nyaklánca van?

Etetőszékkel kapcsolatban mi egy kicsit beszívtunk mert előszőr vettek anyukámék ha ott vagyunk nálunk akkor tudjon Hajnus abból kajcsizni csak annak sajnos nem dönthető a háttámlája és mivel Hajnus még nem tud ülni így nem is eszik abból. Utána vettünk mi dönthető háttámlásat állítható magasságút gurulósat amibe anyukám teljesen beleszeretett így amit ők vettek azt most megpróbáljuk eladni.
Teszek fel róla képet hátha valakinek megtetszik:

Kép L.ROSSI

A miénk így néz ki:

Kép 4BABY
Vendég

Sziasztok!
Itt vagyunk mi is, de tényleg most voltunk síelni.

Összességében jó volt nagyon kimozdulni, a levegő nagyon jó volt, sokat voltam társaságban, úgyhogy teljesen kikapcsolódtam :lol:

Viszont ott is dúl az itthoni hányós-hasmenős vírus, amit el is kaptam :twisted: A hazaindulás előestéjén belázasodtam, nagyon fájt a gyomrom és hányingerem volt. Úgyhogy a hazautazás nem volt egy leányálom, de szerintem kezdek jobban lenni. Remélem Marci nem kapja el, mert mi is mehetnénk az ügyeletre, vagy ami rosszabb a kórházba.

Kandi: én konzultáltam cumisüveg ügyben a gyerekorvossal, mert nekem is jó lett volna, ha Marcinak megy, ő azt mondta, hogy higgyem el, hogy ha elég éhes, akkor fog belőle enni. Hát ezt én nem vártam meg, inkább megszoptattam.

Nem akarom elszólni magam, de úgy néz ki, hogy a múltkori antibiotikumos kúra megtette a magáét, és meggyógyult a mellem :lol: Már egyáltalán nem fáj kb egy hete sem a szoptatás, sem utána :lol:

Képzeljétek Marci ma éjjel este nyolctól reggel fél hétig aludt egyfolytában :lol: :lol: Így én is kilenc (!!!) órát aludtam egyben :lol: :lol: El sem hiszem, de most a betegség miatt rám is fért...

Etetőszék: nekünk Top Rider van, és nagyon szeretem. Gurul, állítható az ülésmagassága, dönthető, levehető az etetőtálca, az etetőtálca teteje is levehető, illetve állítható az ülés és az etetőtálca közötti távolság. Van kosara és biztonsági öve is, szerintem nagyon jó választás volt.

Babakocsi: mi is most akarunk nézni sportbabakocsit, ez a babyfunos nagyon jónak tűnik és az ára is normális.

Kép

Kép
dbea

Anna,
mi végül fa etetőszéket vettünk, nekünk Hauck Alpha van, ami sok helyen kétszer annyiba kerül, mint amennyiét mi vettük, a Kikában: http://www.kika.com/hu/termekek/m/babak ... etetoszek/ Nálunk ez bevált, mert Ábel már amúgy is ül. Nálunk azért esett erre a választás, mert nem volt szempont, hogy dönthető legyen, bevallom, ez a funkció eddig nem is hiányzott, viszont szép fa, és tettünk bele párnát, azzal meg cuki is. Emellet most rendeltem meg a gézengúzoktól egy ilyen textil beülőt: http://www.gezenguzok.hu/ws/termekek.php?cid=9&tid=74 Több alkalommal is előfordult, hogy ahová mentünk étterembe vagy ismerősökhöz, ott nem volt etetőszék, így azt hiszem, hogy ezt ki fogjuk használni.

Adri,
Sajnálom a kórházat, biztosan én is megijedtem volna nagyon. A múltkor is elképedve olvastam Goldplast történetét. Remélem, hogy többször nem lesz ilyenben részetek. Ja, és Sissi jól mondja, tényleg nem lehetett kártyával fizetni, ezt már teljesen el is felejtettem. Nekem is ki kellett mennem pénzt felvenni, még szerencse, hogy a sarkon van egy automata.

Kandi,
Ábel semmit nem iszik meg az anyatejen kívül, még a vizet sem tudom belédiktálni. Próbáltam nem cukrozott hipp leveket is, de azt sem. A cukrosakat nem is akartam próbálni, így kimaradt a granulátumos tea teljesen. Én egyelőre hanyagolom a témát, pedig nagyon szerettem volna, ha a vizet elfogadja mielőtt visszamegyek dolgozni, hogy legyen egy B terv is a lefejt anyatej mellett.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Én is vagyo(gato)k, de írni nemigen marad idő. Kezdve azzal, hogy Liát a krumpli úgy megfogta, hogy azt hittük, hogy fullad. Így az ügyeletre is bementünk vele szombaton, ahol a doki gégegyulladást valószínűsített, amit amúgy "nagyon nehéz diagnosztizálni", kaptunk kúpot, ha megint jönne egy roham, aztán ennyi. Amikor hazajöttünk, akkor vettünk észre, hogy mindig akkor "fullad", amikor utána van a pelusban egy fél parafadugónyi iszonyatkemény kaki. Szóval most már biztos vagyok benne, hogy fulladásnak néztük az erőlködést (utána mindig keserves sírásra fakadt, de az egész lezajlott 1-2 perc alatt, de napjában többször).

Csak a krumpli lehet a ludas, de az a furcsa, hogy már 5. napja adtam a krumplit (1-2 kanállal per nap), amikor kezdődött. Most meg már szombat óta nem kap, csak körte-őszibarack-sütőtök kombót, csupa meghajtós kaját, és még mindig nagyon keményeket produkál. Hát remélem, lassan kiürül a cucc, mert már nagyon idegesít. Védőnő azt mondta, adjak neki picit cukros kamillateát, meg facsarjak egy kis narancslét - de ezekkel én még várnék egy picit... Azért vizet talán megpróbálok adni.

Angelita, köszi a hiányolást! Boldog hófordulót Nektek! :)

Irdab Adri, sajnálom a kórházat... Remélem, most már remekül van Zora!

Flake Adri, mit is mondtál, mikor mész vissza dolgozni? És várod már, vagy ez inkább költségvetési szükségszerűség nálatok? Nagggyon tuti ez a textil beülő!!!

Etetőszék: mi végül Chicco Happy Snacket vettünk, tud mindent, amit kell (biztonsági öv, hogy ne ugorjon ki; dönthető ülés, mert Lia még nem ül; állítható tálca, mert egyszer meg fog nőni :)). Annyi, hogy nincs lepattintható felső része a tálcának, és a mienk nem gurulós, de nálunk erre nem is lenne hely.

Ilyen:
http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... candy.html

Aki rájön, hogy mire jó az alulra szerelt tárolószütyő, az pirospontot kap. Nekem nem sikerült, így a tálcát teszem bele összecsukott állapotban.

Kép
mocorgó

El is felejtettem:
babámnak úgy jött ki az alsó két metszőfoga, hogy közben egy pillanatig nem volt megduzzadva az ínye! :D

Persze nyűglődés volt, de az mindig van... Szóval most örülök.

Kép
mocorgó

Köszi csajok, még mindig vívódok, de már az espirp, meg a Baby Design-os bbkocsi között....
Elvileg mind a kettő esernyőre csukható nagyon könnyen, és kb ugyan akkorák
jaj olyan nehéz, ezzel álmodtam éjjel, de nekünk nagyon fontos a bbkocsi, mert Zora abban alszik, és hát nagyon sokat vagyunk kint, meg jön a nyár már remélem...és akkor sokat leszünk kint.
Zora megeszi a gyümit aztán indulunk

Mocorgó Zorát is nagyon megfogja a krumpli, de egyenlőre mint főzelék csak a husilevesből a krumpli-répát eszi meg (és mind fogó/ meglehet kövezni) gyümiből meg kell a banán bármit is adok mellé neki.
Nekünk a narancslé bevált, az segít, kanalazva.
Most főznöm kell, mert egy bbkaját sem eszik meg
Cumisüveg, a létező összest megvettem és semmi nem kell Zorának, csak az Aventes szipókás, és napi max 10-20 ml és csak víz, de betegen azt is csak rágta.
A kórházból ezért nem akartak hazaengedni, mert h nem iszik cici mellett vízet, és a súlyának megfelelően nincs meg a napi folyadék bevitel elvileg.....
De mondtam is 6hóig csak anyatejezzem, utánna meg egyen mindent meg igyon egy hónap múlva????? :roll: :twisted:
Lehet én vagyok türelmetlen de olyan bénának tartom magam ezzel a hozzátáplálással.
És Zora azóta velünk alszik nem is tiudom mikor fogom tudni ott hagyni külön szobában.
Most elaltatom, jön a délelőtti 20 perces alvás, azóta csak riszálva alszik el ölbe baba lett, amúgy még mindig taknyos, ez már a 4 hét betegen.....

Adri

Kép

Kép
irdab

Mocorgó,
ez a székrekedés durván hangzik, ilyet még nem is hallottam. Krumplit én is óvatosan adom, illetve minden alkalommal almával együtt, mert az talán lazít valamit a székleten. Érdekes egyébként, hogy Ábel amíg kizárólag anyatejes volt, addig is napjában többször tele volt a pelus, most pedig ha "székrekedése" van, az nála azt jelenti, hogy egy nap csak egyszer van neki. A védőnőnk szerint ez fura, de mivel így is jól gyarapszik (tegnap 9360 volt), így persze nem aggódunk.

Ami a munkát illeti, én egy követségen dolgozom, és nem Mo-on vagyok alkalmazásban, így külföldi tébém van. Ott ez úgy működik, hogy az anyukák 24 hétig kapnak teljes fizetést, utána mennek vissza dolgozni. Én ezt most fizetés nélküli szabikkal kitoltam továbbra, így megyek vissza akkor, amikor Ábel 8 és fél hónapos lesz, egyelőre részmunkaidőben. Szeptembertől dolgozom majd 8 órában. Nagyon vegyes érzelmekkel állok a dologhoz. Egyrészt nagyon jó lenne itthon maradni továbbra is és Ábellel lenni állandóan, másrészt viszont mi ennek tudatában vállaltunk gyereket, és tudtuk, hogy így lesz, tehát nem mondhatom, hogy nem tudtam előre. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha ugyanezt a munkát magyar rendszerben végezném egy multinál, valószínűleg akkor sem tudnék sokáig itthon maradni. Mindenesetre nehéz nagyon, de próbálom a dolgok jó oldalát nézni, csak azt utálom, hogy egyfolytában kioktatnak emiatt szinte mindenhol :(

Adri

Kép
Kép
flake76

http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_194150

nekünk ilyen etetőszékünk van

felhívtam a pszihiátriát, a bolond nő miatt, ordított az ablakon kifele előbb egy fél órát, ki is jön a doktornő, meg a rendőrség is, de már nem bírtam tovább......

azt mondta beviszik a kórházba....

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Úgy látom, a krumpli mindenhol megtette a magáét :(! Nálunk is az lehetett a gond, hogy 'bedugult' szegény gyerek, s ezért lehettek a rossz éjszakáink is. Most már 2 éjszakát ismét végigaludt Emmus, ezt gyorsan le is kopogom! Visszafogtam a főzelék mennyiségét és több tápit kapott, most már a krumplit fogjuk hanyagolni vagy legalábbis minimálisra csökkenteni és minden nap adok 1x-2x hajtós gyümölcsöt: őszibarackot vagy szilvát.

Adri, jó, hogy intézkedtél! Nincs annak a nőnek családja?? Mire várnak- hogy egyszer kiugrik az ablakon?!
Írj majd, melyik kocsi mellett döntöttetek!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

Tegnap este el kezdtem olvasni de irni sajna nem volt már időm...
Csilla amióta áll és l :idea: lépeget max nappal ha alszik 1 órát de azt se egy huzamba...annyira fel van pörögve ettől a dologtól,hogy ezért nem tud normálisan aludni...Nagyokat sikongat és állandóan nevet ezen...

Kórház :twisted: :twisted: :twisted:

Ma amikor kinéztem megint megölt az ideg a hó láttán de itt már sütöget a napocska :P szerencsére
Várom már a normális tavaszt!!!!!

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Eni, gratula a fogacskákhoz :)!

Bea,
jobbulást Neked! Teszel fel képeket a síelésből?

Kép
angelita

Sziasztok!

A két 7hónapos kislányka nagyon aranyos! Emmus hozta a szokásos teli szájjal nevetős formáját, Zarus pedig a kis ruhácskájában szintén nagyon huncutkodós! :)

Mi túlvagyunk azon a napon, amitől úgy féltem! Esküvőn voltunk és anyukáméknak kellett altatni Bettit. Szerencsére minden zökkenőmentesen ment! :) Előtte már pár hete tartottunk próbákat - nem is az altatás miatt féltünk, hanem ha éhes/szomjas lenne Betti. Na, mint ahogy azt többen is írtátok, a cumisüveg nem jött be neki sem - ezért kipróbáltuk a tanulópoharat. Mindenkinek javaslom, szintén próbáljátok ki, mert Betti olyan ügyesen ivott belőle, mintha mindig is ezt csinálta volna! :) Pedig azt gondolná az ember, hogy a cumisüveg cumijának formája közelebb van a cici formájához, ezért biztos jobban tetszik a babáknak, de ezek szerint nem. Nem is értem, de a lényeg, hogy a tanulópohár bevált.

Kép

Kép
hmbori

Teszek fel pár db képet .....remélem még van rá időm....

Kép Kép Kép

A védőnő szerint soványka..... :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bori: mi próbáltuk, nekünk ez sem vált be...
Viszont Marcit tanítgatom pohárból inni, egész jól haladunk. Mióta hozzátápláljuk mindig kap utána vizet is inni, kb egy hónapja, és már megismeri a poharat, mert ha meglátja, hogy közelítem a szájához nagyra nyitja, hogy ihasson belőle :lol:

Mi ma cékláztunk, de nem volt nagy sikere. Ha valami újat próbáltok és nem jön be a gyerkőcnek, akkor mit csináltok?? Ráhagyjátok, hogy majd legközelebb, vagy adtok neki mást enni??

Kép

Kép
dbea

Dbea:mi tegnap megpróbáltuk a spenótot nem jött be neki mást adtam neki ..de én úgy láttam,hogy Csillánál nem is fogok többet spenóttal próbálkozni...szeintem a spenót reménytelen lesz...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Egy-két kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Nektek hányszor alszik még a baba? Mindenhol az olvasom, hogy a 6-7 hónapos babák kétszer alszanak, de Marci még mindig igényli a három alvást...

Kép

Kép
dbea

Bea nálunk szó nincs még 3 alvásról sem: mivel éjjel csak 9-10 órákat alszik, ezért nap közben 4-5x is alszik mindig 30 percet, ha szerencsém van 2-3 naponta van közte egy órás alvás is. Én jobban örülnék, ha kevesebbszer aludna hosszabbat és éjjel többet, mert így nagyon szét van szabdalva a napunk.

Adri, szerintme ne foglalkozz a beszólásokkal: senkinek semmi köze hozzá, hogy hogyan tudjátok megszervezni a család életét. Én azt gondolom, hogy ez a részmunkaidő eléggé baráti, szeptemberig. Bölcsibe megy Ábel?

Kép
mocorgó

Sziasztok

Irdab: Ha tényleg olyan sokat vagytok kint, akkor szerintem ha tudsz rögtön vegyél hozzá napernyőt is.

Gratulálok az álló babákhoz.

Sajnos Réka még mindig csak a forgást gyakorolja. Bár lehet hogy így a jobb. Ádám 7 hónaposan állt, 9 hónaposan meg már szaladt. Persze az akarat az nagyobb volt. Így sokat esett kelt.

Hát nem egyformák az tuti.

Ki milyen kajákat ad már. Én teljesen elfelejtettem, hogy miket lehet.

A meggy, és a hüvelyesek borsó stb. Mikor adható???,

Kép

Kép
ádibaba

bea: Réka 3-szor alszik. De csak 45 perceket. Nálunk altatás van. Vagyis tologatom a babakocsiban. Ameddig könnyen elalszik addig így marad. Ádika is mindig ilyen keveset aludt.

Kép

Kép
ádibaba

Bea: ha Dani valamiből nem eszik sokat, akkor arra a napra annyi volt az evés, nem adok neki mást. Másnap aztán ugyanazt próbálom újra - mivel mostanában bolti bébipapival próbálkozom, egy üveg három napig kitart.... :)
Ma mondjuk a pasztinák-krumpli kombóból majdnem fél üveg is mrgvolt még, pedig ez a harmadik nap (nem rajong a krumpliért, és most már én sem, mert nekünk is hasonló tapasztalatiank vannak vele, mint mindenkinek), és most megette majdnem az egészet.

Én meg azt szerettem volna kérdezni, hogy ha valaki nem érzi sietősnek, hogy kiváltson egy étkezést, hanem inkább csak a móka kedvéért meg a jövő miatt adja a pépeset (mint mi), akkor hányszor ad egy nap? Zöldség ebédre + uzsira gyümölcs? Mert Dani egyelőre csak napi egyszer kap szilárdat, kb. ebédidőben, és az vagy zöldség vagy gyümölcs (vagy gabona+gyümölcs).
Inni sem kap még utána - vagyis de igen, de anyatejet.

Milyen az a tanulópohár? A csőrös pohárral azonos?

Az etetőszéknek miért fontos, hogy kereke legyen?

Alvás: Dani most 2-3x alszik egy nap, attól függően, hogy a másodikból mikor ébred fel. Ha fél 4 után, akkor hagyom ébren estig, de ha hamarabb, akkor beerőltetek még egy harmadik alvást is a napba - ez már ált. csak babakocsiban zötyögtetve sikerül, így a napi sétáink eléggé áttevődtek délután 4-5 körülre... :) Mostanában mindig van egy hosszabb, másfél órás alvása is, általában a második (de néha az első).
Ezenkívól ha a babkocsiban alszik el, akkor ált. 20 percen belül hazajövök vele, és akkor gond nélkül át tudom tenni az ágyába kabátban-kesztűben (a sapkát levarázsolom róla). Na így egész hosszan bír aludni, ezért sokszor én kell ébresszem 6 körül....

Kép
bikmakk

Lányok, akiknek pajzsmirigy gondjai vannak: ti hová jártok orvoshoz?
Egy barátnőm szintén küszködik vele, és nagyon nincs megelégedve az orvosával, szeretné más véleményét is megkérdezni, talán orvost is váltani.

Köszi!

Bea

Kép

Kép
dbea

Bikmakk, én is úgy vagyok vele, mint Ti: csak az ízek megismerése miatt adok pépeket Bettinek. Eddig csak ebédre kapott, de ma tízóraira is adtam neki. Persze mindkettő után szopi is volt. Ma volt nálunk a védőnő, azt mondta, kellene már vizet is adni neki, két evés/szopi között. Háát, ezzel sem sietek, inkább anyatejjel teljen el, mint vízzel.

Alvás: Betti már nagyon régóta csak 2x alszik napközben - és ez a jó eset. D.e. 10-11 körül elszik egyet, általában ez a nagyobb alvása, van, hogy 2,5 órás. D.u. a levegőn alszik még egyet (ha egyáltalán alszik), ez már nem olyan hosszú, max. 1 óra. Éjjel pedig alszik este 7-8tól reggel 6-7ig.
Nekem tetszene, ha többször aludna kevesebbet, akkor több időm lenne házimunkázni... (Mocorgó, cseréljünk egy kicsit... :wink: )

Hú, Bea, szinte érzem azt az isteni tiszta levegőt!!! Biztos jókat aludt Marcus, igaz? Nagyon szép helyen voltatok!

Bim-bam, nekem nem tűnik soványnak Csindi! Nagyon-nagyon ügyes, ahogy álldogál és lépeget!!!

Kép

Kép
hmbori

Még nem olvastam mindent el, de Mocorgó szerintem már van akkora a gyerekünk, hogy szerintem nyugodtan adj neki narancslevet meg hajtóst, mert semmi baja nem lesz, így meg szenved.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anettoo, szerinted a narancs és a cukor jobban meghajtja az embert, mint az őszibarack és a körte? Nem gondoltam volna, de ha így van, már facsarom is... :)

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Érdekes ez a narancs dolog... Én úgy tudtam, ezt olvastam sok helyen, hogy narancsot és más citrusfélét nem lehet adni leglább 1 éves korig, mert allergizálhat. :?

Dbea: Fantasztikus helyen voltatok!!!
Zarusnál ez az alvás dolog abszolút változó, van amikor kétszer alszik egy nap, délelőtt és délután, de van amikor akár 3-4szer is, ilyenkor mindig rövidebb ideig alszik. Engem már néha frusztrálnak ezek a nagykönyvben leírt dolgok, hogy miből mennyit kéne csinálniuk meg mikor... :?

Zarus eddig mindent megevett amit adtam neki, szerencsére nem válogatós, de azt olvastam, hogy ha elsőre nem ízlik a babának az adott étel várni kell néhány napot és újra megpróbálni, no és persze adni helyette valami mást, ha nem evett szinte semmit belőle. Ez nekem logikusnak tűnik, mert én sem szívesen maradnék éhes csak azért mert éppen nem szeretem azt amit elém raktak. :)

Ma voltunk újra mérésen... Az eredmény: SEMMI hízás egy hét alatt. Zarus súly percentilise 10es... ami nem mondható túl jónak. Úgyhogy most vennem kellett vizeletgyűjtó zacskókat és meg kell próbálni gyűjteni valamennyit, hogy azt majd megvizsgálják, mert lehet valami gyulladása is vagy más egyéb problémája amiért nem hízik semmit. Hát nem egyszerű egy kislánytól pisit gyűjteni... A fiúknál ez egyszerűbb, mert bele lehet tenni a kukit a zacskó lyukába és akkor tutira odamegy a pisi, na de egy kislánynál ez lehetetlen... Már a harmadik zacsi van rajta, remélem most, hogy este nem mozog annyit, sikerül valamennyit gyűjteni.

Orew

orew

Azért volt ma jó hír is, David megkapta az munkát!!! :) Április 19től nincs több éjszakás műszakozás!!! :)

Köszönöm mindenkinek a drukkolást! :)

Orew

orew

Orew,
én profi vagyok a vizeletgyűjtő zacsi lányra való felhelyezésében :lol: Csináld úgy, hogy a zacsit hosszában kicsit félbe hajtod, a hüvelyk és a gyűrűs ujjammal szoktam fogni a szélét, a mutatóval meg nyomom ki a közepét annál a pontnál, ami a feneke felöli vége a lyuknak. Na itt kell elkezdeni ragasztani, úgy, hogy ezt a pontot a mutatóujjaddal Zara gátjára nyomod, és utána szépen haladni előre a nagyajkakon. Elvileg így belemegy. A fiúknál sem egyszerű ám, mert ha pisilnek akkor felállítják a zacsit, és az egész kifolyik rájuk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?