Új privát üzeneted érkezett!

Na jó, most már tényleg leléptem,

Jó éjt mindenkinek!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Adri, boldog névnapot! :)

Orsi, szerintem detto ugyanaz a cipő, mint a liliputiban, csak itt 4990 helyett 2990 Ft (az impidimpi egyébként az ALDI egyik kedvelt márkája - a fiúknak sok ilyen cuccot vettem már, én nagyon szeretem őket). Az a design van, mint amit a http://hungary.aldi.com/hu/html/offers/58_17633.htm oldalon látsz, illetve egy kalózost láttam, ami sötétkék vagy fekete alapon mintás. Én is holnap el akarok menni újra, hátha kapok 24-es cipőt Marcipánnak.

Emőkéékkel nem volt semmi gond, tegnap este is már rendszeres fájásai voltak, és ma reggel, amikor bementek a vizsgálatra, már nem engedte haza a doki a kórházból. De most este írt, jól vannak mindannyian :).

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Emőke, gratulálunk! És kívánjuk a "könnyebb élet " kezdetét! :wink:

Kép





Adri, boldog névnapot!

Kép

Anita
putyu
 
 

 
 

Adri, boldog névnapot! :)

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik megint nem sokan vagyunk jelen :wink:

Levi ma már elkezdett vagánykodni a sétálással, azt kezdi hinni, hogy már tök magabiztos, na rá is fejelet szegénykém a zuhanytálcára... azt hittem hogy a feje is betörik, de szerencsére, csak egy marha nagy kék pukli lett... Azt hiszem résen kell lennem, mert egyre többet gyalogol!

Jó éjt!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Köszönöm a köszöntéseket!
Régebben ezen a napon is volt "hivatalosan" Adrienn névnap, és ezért anyuék úgy gondolták, hogy szepterben van bőven más ünnepelni való, így a márciusit választották. Csak menet közben töröltek a naptárak nagy részéből. Így viszont jó, mert egy évben van két névnapom, mert a szűk családon kívül, mindenki a szeptemberit tartja, én pedig galád módon egy-két embérnél mindkettőt bevasalom. :oops: :oops: :oops: :oops:

Emőke!
Ezúton is gratulálunk a viszonylag gyors szüléshez! Most már értem, miért nem reagáltál az SMS-re. Kívánunk nektek sok tejcsit, jobb éjszakákat, mint Ábellel, és nagyon sok boldogságot!
Kép


Dóri pénteken 9-től 2-ig aludt (általában éjszaka se alszik ennyit egyben), és szerencsére úgy néz ki, hogy ki is aludta magából a betegséget. Délután még bágyadt volt, és volt egy kis hőemelkedése, de tegnap már szinte kutya baja se volt, csak enni nem akar, de mint Szandráéknál is a csajok, legalább sokat iszik!
Közben persze nekem sikerült jól megfáznom, ahogy péntek hajnalban őt babusgattam. Azóta is tele van a fejem, és rájöttem nagyon utálok náhásnak lenni! :lol: :oops: :oops: :oops:

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Hoztam két montázst azoknak, akik azt állítják a lányaimról, hogy tiszta apjuk:)
Az első találós kérdés is lehet, ki-kicsoda?:)

Kép Kép
Vendég
 



Kukk!

Judit,
szerintem a jobb alsó vagy Te, meg a bal felső. A jobb felsőre nem tudnám megmondani, hogyTamara, vagy Zorka :)

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Sziasztok!!

Sorolom az elmaradásaimat!

Boldog névnapot kívánok Adrienn!! (furcsa nekem, hogy most van, mert a másik Adrienn barátőm nem most tartja)
Kép

Emőke! Szívből gratulálok! Sok boldogságot kívánok!
Kép


Anettem! Boldog születésnapot kívánok!!
Kép


És nőnap mellett - Boldog névnapot a Zoliknak!
Kép
ágyöngyi
 
 


Adri,

Boldog Névnapot,

Anett,

Boldog Születésnapot!

Katus,

Nem nyert. Nem gondoltam, hogy a második páros is lehet találós kérdés:) Szandráé a pont:)
Vendég
 


Sziasztok!

Anett,
mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked!


Judit,
én is jól tippeltem volna! Egy ilyet nekem is kéne csinálnom, mert nálunk is mindenki azt mondja, hogy a Levi tiszta Zoli, de kicsinek én pont így néztem ki :wink:

Képzeljétek, Levi most már nem egy-egy lépést tesz meg, hanem egész nap keresztül-kasul sétálgat a lakásban :lol: hihetetlen hogy kb egy hét alatt így megtanult járni!!!!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Anett, boldog születésnapot!

Kép

Anita
putyu
 
 


Anett,
Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Sziasztok!

Luca köszöni a gratulációkat :-) nagyon ügyes volt :-) Ráadásul nem szokványos módon fordult, nem arccal lefele, hanem felfele nézve érkezett meg :-) Mondta is a doki, hogy ha kicsit nagyobb, ez okozott volna némi kellemetlenséget.
Anita a "könnyebb" élet jókívánságnak nagyon örültünk, de vhogy nem jött össze. Csak "távirati" stílusban:
Luca pénteken megérkezett, nagy nagy örömünkre. Semmi gond vele, én sokkal gyorsabban regenerálódok, saját lábon, lezuhanyozva, tele energiával mentem le a lábamon a szobába. A szülésznő szerint szép szülés volt - nekem inkább fájdalmas :-) Kizavartam egy idegen dokit, aki két tolófájás közben bejött jópofizni a szülésznőhöz, a szülésznőt csendre intettem, mert sokat beszélt és zavart a fájás alatt :-) Ezután besűrüsödtek az események.
Szombaton Ábelnek 40 f-os láza lett.
Vasárnap be kellett vinni a László kórházba magas láz, hasmenés, véres széklettel. Azóta is ott van anyukámmal. Talán holnap haza jöhetnek már, de még nem tudni mi volt, pénteken lesz eredmény.
Még ezen az estén, amikor Feri nálunk volt a kórházban megpróbálták ellopni az autót, ez legalább nem jött össze.
Hétfőn úgy volt, hogy jöhetünk haza Lucával. Felöltöztettem a szép kis "hazahozós" ruhácskájába, amikor is vért bukott. Rohantam a dokihoz vele, kiküldtek, kimosták a gyomrát. Vérvétel, 2 óra várakozás, hogy az én mellemből jött vagy vmi más. 2 óra múlva jön a doki, hogy ma már nem lesz eredmény, mert technikai okok miatt a vért nem tudták feldolgozni. (eltörték az üveget vagy mi??? ) De figyeljem, hogy van-e tünet. Ma reggel vérvétel és jöhettünk haza, kizárták a vérzékenységet. Azóta csak lefejt tejet merek adni neki, hogy lássam biztosan "tiszta".
És végre itthon, 3 órája. Azóta fertőtlenítek, súrolok, hogy Lucára nehogy vmi átmenjen Ábel betegségéből.
Mi már fejest ugrottunk a 2 gyermekes életbe...
Feri mondta is, hogy ha végre mindenki itthon lesz, egészségesen pezsgőt bontunk :-)

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Jajj, Emőke!

Nagyon sajnállak benneteket :( ! DE holnap biztos otthon lesz már Ábel is és együtt lehettek végre!!!

Szeretnék még 1x itt is gratulálni Lucához!

Anett!

Boldog szülinapot!


Vmiért már megint nem tudok képet csatolni :evil:

Tervem szerint majd jövök bővebben is, csak épp nyűgik a legkisebb és nem akarom, hogy Zétit felzajongja :wink:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Emőke, nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok! Remélem holnaptól tényleg minden rendben lesz!!! Amit írtál, hogy Luca felfelé nézett - nem semmi. Ügyesek voltatok, hogy meg tudott születni.
A barátnőm éppen a múlthéten szült, és sajnos a kisasszony a tarkóját nyomta előre, közben elakadt, és a méretei miatt nem tudott kimozdulni. Ezért lett csaszi :-( Magas egyenes fekvés, vagy mi a csuda. Hihetetlen micsoda pozíciókra képesek a pocakban :shock:

Évi! Nagyobb képet is pakolhatnál ide a gyerkőcökről! :wink: Nagyon aranyosak együtt!

Anett, Nagyon sok Boldog Születésnapot!!!!

Judit, nagyon jó képek! Le sem tagadhatod őket :lol:

Adri, hogy van a náthád? Remélem jobban vagy! Milyenek az éjszakái Dórinak?

Orsi, én lekopogom, de nekünk nem volt túl sok potyogós eseményünk! Talán Levi is elkerüli. Én nagyon parázós vagyok, voltam, és állandóan Ati nyomában vagyok és voltam :-) Viszont ennek ellenére azt mondanám, hogy elég óvatos típus. Így ha kell, akkor lopakodva közelíti meg a húzós helyeket. Viszont mióta fut, és rájött az idétlenkedés sokkal rosszabb. Fejen akar állni, vetődik nagyokat az ágyon. Pont, mint egy béka :-) Egyszer el fog fogyni az ágy alóla :-)

Na, már megint túl sok lett belőlem :-) Ritkán ülök ide, így ilyenkor elszabadul minden :-)
Jó éjt mindenkinek!
almi
 
 


Sziasztok!

Emőke,
azért jó, hogy Ti már itthon vagytok, remélem Ábel is hamarosan csatlakozhat hozzátok! Kiváncsi vagyok mi lesz Luca és Ábel eredménye! Addig is vigyázzatok magatokra! Kívánom, hogy most már végre minden rendben legyen Nálatok, már nagyon Rátok férne!!

Reni,
hát remélem, hogy Levi is kicsit óvatosabb lesz, már csak azért is, mert tegnap vettük észre, hogy ott ahol ráfejelt a zuhanytálcára, ott az aluminium díszcsík BEHORPADT!!!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Emőke!
Jobbulást nektek, és nagyon szorítunk, hogy mihamarabb pezsgőt bonthassatok!

Reni
Szerencsére Dóri a fogzást leszámítva jól van. Szegénykém néha üvöltve kap a szájához, és mondja, hogy a fogam!
Az éjszakáink alakulnak, és már kétszer is a saját ágyában aludt el, de azért simogatni kellett. Mióta beteg volt jobban és többet alszik, talán csak egyszer kellett kelnünk! Remélem most már így marad.
Nathám mára már szinte teljesen elmúlt, tömöm magamba a Flavont, és a C-vitamint!

Anett!
MI is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Anett, boldog szülinapot!

Emőke, jajj. Remélem hamar egyenesbe jöttök.

Judit,
pedig az első képen sokkal "Zorkásabb", mint a másodikon :) Egyébként tökegyformák vagytok.

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Sziasztok!

Emőke!

Remélem már Ábel is otthon van veletek! Nem lehet hogy rotája volt? Én mindig rettegek, hogy Zéti elkapja...Borkónak most beadatom a védőcuccot ellene.

A kórházban mesélte egy csajszi, hogy neki is bukott vért a kisfia...az Ő gyomrát is kimosták...szerencsére semmi baja nem volt! Biztos nálatok sem lesz.

Elég furcsa volt a szülésznőd...az "enyém" (nem fogadott, csak épp az ügyeletes) egy idő után már nem beszélgetett...pláne mikor Uramnak is mondtam, hogy most már maradjunk csendben :wink: ...állítólag a szülésznők látják mikor nem kell már erőltetni a kommunikációt a kismamával :roll: ...szerintem a következő babónál válassz másikat :wink:

Judit!

Ezt a hasonlóságot :shock: Pláne a második nagyobbacska Judit/Zorka kép! Mondjuk én eddig is láttalak téged is a Zorkában.

Kérdés: Te hogy kötötted be a Tamit pár hetesen a kendőbe? Mondjuk így? :arrow:
http://www.youtube.com/watch?v=K-gTJl6J ... re=related
vagy így :arrow:
http://www.youtube.com/watch?v=44snbbsz ... re=related

Kendőznék már én is a Borkóval...bár úgy tudom ilyen pici korban a rugalmas kendő a jobb...nekem olyanom nincs...neked van?

Zsuzsa!

Megszakértenéd nekünk a kendőzés témát? Neked van rugalmas kendőd? Mamami tag vagy? Vagy ismersz olyan vecsésit aki az? (bocsi a sok kérdésért :oops: )

Orsi!

Kb. 5 perccel azután, hogy elmentetek felébredt Borkó...bocsánat, de úgy néz ki elég antiszoc még a lányka...

Lányok!

A Levi nem hogy lépked, hanem lassan már fut :wink:

Reni!

Ööööööö, igen képek...nálam ez elég sarkalatos pont...nagyon trehány vagyok e téren /is/...de ígérem, hogy megpróbálok párat lekicsinyíteni a közeljövőben és feldobom!

Katus!

Hogy vagytok?

Remélem senki sem beteg már!

Rólunk: Borkó aránylag jó baba, de nem egy Zéti :wink: (pl. Zéti sárga volt és állandóan aludt...Borkó duci és szinte állandóan enne)...mi meg önkéntelenül is hasonlítgatjuk a viselkedésüket :oops: Persze szegénykének magasra rakta a lécet a bátyja, de nálunk (pléne a Zuramnál) az a minimum, hogy azt megugorja :oops: Hááát, van még mit "változnia" :roll:

Képzeljétek 3 napja Zéti előre bejelenti, ha kakilnia kell, s néha akkor is szól, ha pisil...próbálkoztunk azzal, hogy ilyenkor bilire ültetjük, de oda még nem sikerlt produkálnia semmit. Azért gondolom ez már egy picike lépés a szobatisztaság felé :roll:

Kérdés: szerintetek az normális, hogy pénteken Boróka elhagyta a köldökcsonkját, s tegnap meg ma ici-pici vérzett neki a "lyuk"?...na, nem folyt belőle, csak láttam a pelus szélén, hogy összemaszatolta...lehet, hogy ez attól van, hogy még alkoholozom neki reggel és este, s ezt már nem kellene :roll: ?...egyébként kinézetre már majdnem olyan mint a Zétié (direkt nem a sajátomat írtam, mert kriminálisan nézek ki hastájékon (is) :? :arrow: egy plasztikai csoportminimum egy teljes műszakot tudna rajtam dolgozni sztem :? )

Na, lépek mert ebéd a Zétinek...

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Évi, a köldökcsonkra nem tudok mit mondani :shock: . Ellenben van kendőm, szivesen kölcsönadom! Nandu kötözős, ilyen: http://www.minimano.hu/termekeink/utaza ... ozos_kendo

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Évi,

A videon rugalmas kendő van, nem? A másodikhoz hasonló, ahogy én kötöttem be Tamarát, de az én kendőm sem rugalmas, ezért korábban teszem bele a gyereket, nem a végén.
Nandu kendőm van, a hozzá kapott füzetben benne van a kötési mód, elöl ültetett keresztezett hordozás. Amúgy Katus mutatta meg:) És ha jól sejtem Katus a múltkor úgy kötöttbe be Villőt, ahogy az első videon van. Én úgy tudom, hogy kendőbe a kenguruval ellentétben újszülött kortól beköthető a babó.
Vendég
 


Emőke,

Majd számolj be a fejleményekről, remélem már eldurrant a pezsgősdugó:)
Vendég
 


Kukk!

Évi,
én úgy kötöm be Villőt, ahogy a második videón van, de tulajdonképpen ugyanaz a kettő, csak a "zseb" van vagy belül, vagy kívül. Szerintem kívül csinibb :D Egyébként a tieddel is simán lehet már kötni Borkót, nekem is, meg Juditnak is olyan van.
A szomszédasszonyom mamami tag, de szerintem Zsu is.
Lehet, hogy kényelmesebb a rugalmas, de ha Borkó is olyan jóétvágyú, mint Villő, szerintem 3 hónapra felesleges beruházni. A babáknak ez is tökéletes.

Köldökcsonk: természetes, hogy vérzik, Villőé is váladékozott. Éna ddig alkoholoztam, amíg el nem múlt a vérzés, illetve egy idő után már csak hintőporoztam.

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Elvileg 10.-ei keltezésű ez az email, amit kaptam, nem hívtam, mert nálunk nincs ez a vércsoport, így nem tudom valós é, de hátha tényleg kell:

Kedves Mindenki!

RITKA VÉR KELLENE!!!
Ha nem tudsz segíteni, akkor legalább KÜLDD TOVÁBB, KÉRLEK!
"0"RHnegatív jótevők segítségére vár egy háromgyermekesédesapa!

06-70-618-64-90
Éjjel-nappal hívható.

Anita
putyu
 
 


http://azevtamogatottja.tesco.hu/szavaz ... ye/?lap=25

Nagyon szépen kérlek benneteket szavazatok Sógór Sólyom rajzára! (Tami barátja) Kérlek szóljatok ismerőseiteknek is (egy gépről egyet lehet).

Köszönöm! Köszönöm!

Aki gondolt rám annak is őszintén köszönöm; nagyon jól esett!

anett
kállai
 
 


Kata!

Köszönöm szépen a felajánlást, nekem is Nandum van :D

Judit!

Igen, a videón rugalmasat használnak. Azt tudom, hogy újszülött kortól lehet kendőzni, csak gondoltam most még talán nem kellene "szétfeszítenem" terpeszbe a lábacskáját :roll:...később tudom, hogy direkt jót tesz nekik ...persze lehet, hogy most sem ártanék vele :roll:

Katus!

Köszi a köldökcsonkos menyugtatást :P Közben már zaklattam Gyöngyit is, meg ma Adri is mondta, hogy Dórinak is elég sokáig vérezgetett még...(Zétinél ilyen tuti nem volt :roll:)...most nektek köszönhetően megnyugodtam :wink: ...pedig már olyanokat képzelegtem :oops: Néha úgy érzem parásabb vagyok, mint egy első babós anyuka :oops:

Rugalmas kendőt nem terveztem venni, gondoltam ha nagyon nem megy a dolog az enyémmel kölcsönzök egyet a mamami klubtól...ezért kérdeztem a tagságot. Egyébként tegnap már magamra kötöttem Borkót (úgy vasaltunk), de bevallom a kendőm alig ér körbe ha zsebesre kötöm behúzott lábakkal :oops: :oops: :oops:

Igen, Borkó is jóétvágyú :P

Most látom, hogy a tegnapi hsz.-emnél neked csak az első kérdésem jelent meg (hova lett a többi :roll: ?) Na, akkor most újra:
-voltatok már levegőzni?
-a Villő milyen gyakran eszik? (Bori van hogy 2 óránként)
-Te használsz 3-6 kg-s pelust? (ha igen milyet?) Nekünk úgy néz ki váltanunk kell a 4-9-esre, mert Borókának nagyon elszorítja a husis/fodros combiját...igaz, csak Pamp. és Tesco-sat próbáltunk eddig...talán megnézem a Liberót és a Huggiest :roll:

Anett!

Szavazok :wink: !

Anita!

Nekem ilyen a vércsoportom, de a szülés+szoptatás miatt most biztos nem adhatok :(

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Évi,
voltunk levegőzni, kendőben és kocsiban is.
Villő is van, hogy 2 óránként eszik :) De azt annyira nem csipázom, mert akkor tuti, hogy fájni fog a hasa. A normál menetrend: nappal 3 óránként, éjjel 6 órát bír ki egyben (egyszer hatot, aztán 3 óra múlva ébred megint).
3-6-os Huggiest használunk. A tescos ekkorából kifolyik a kaki. A Pampers is jó, de drágább.
A Libero nekem túl vastag, merev.
Jót tesz a lábának már most is a terpesz, nyugi :) Ja és engem is épphogy körbeér zsebesen a kendő :)

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Sziasztok!

Anita,
én "sajna" 0 RH pozitív vagyok :(

Anett,
próbáltam szavazni, és tök érdekes volt, mert azt írta ki, hogy " Az Ön szavazatát már rögzítettük".... furcsa tudtommal még nem szavaztam... de azért hátha sikerült!

Emőke,
mi újság Nálatok? Teljes már a család? Mindenki jól van?

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Sziasztok!

Évi, ha szükséged van segítségre, szólj és megyek :).

A videóim között fenn van 3 elölkötési mód is, ezek közül sztem a kívül zsebes keresztezett (pocket wrap cross carry, pwcc) a legegyszerűbb, ill. ami miatt még írok, h szívesen kölcsönadom a gézkendőmet (nagyon vékony, ideális ici-pici babák hordozásához), emiatt ne vegyél rugalmas kendőt :), de a nandu is tökéletesen alkalmas 3 hetes babához is, csak jól kell megkötni ;).

pwcc: http://www.youtube.com/watch?v=qRDgS2J2_pQ
a videók között megtalálod a másik két elölkötést is, hétfőn készül majd egy pár új, kapok 'kölcsön' egy 3 hós babát, vele újravesszük ezeket is.

Évi, a terpesz miatt ne aggódj: újszülött kortól lehet hordozni 'függőlegesen', a terpesz kifejezetten jó (már ha jól van kötve a kendő: térdhajlattól térdhajlatig, szorosan(!), minden oldalról rendesen körülölelje a babát, ha te hajolsz-mozdulsz, ne távolodjon tőled el a baba.
De tényleg nagyon szívesen segítek, csak szólj :).

A másik: márc. 30-án a babaklubban hordozós és textilpelenkázós bemutatót tartunk a vecsési hordozós mamamikkal, gyertek el ti is, ki lehet próbálni nagyon sokféle hordozóeszközt, beszélgetünk arról h miért jó hordozni, miben jó hordozni, miylen a megfelelő hordozóeszköz, stb.


Emma beteg volt a héten, Fruzsina fogzik és elindult, kb. ennyi törtét velünk. Fáradt vagyok kicsit, de nagyon várom már h elkezdődjön a tanfolyam, klassz lesz. Így is hetenete jönek hozzám tanulni h.kendőt kötni, még jobb lesz(ek) ha a képzésen is túlestem ;)

Kata, mekkora nandud van?

zsu111
 
 


Zsu, az enyém XXL-es, indián

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Ja, cipő: a puhatalpak.hu-ról rendeltem, shoe zoo-t. Nagyon szuper :)

zsu111
 
 


Kata, nem adod el a kendőd? ;)

zsu111
 
 


persze csak ha nem használod :oops:

zsu111
 
 


Zsu, de, igen, úgysincs már rá szükségem. A részleteket beszéljük meg priviben! :)
K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Nem Orsi, sajnos nem. Szerdán itthon volt, tegnap újra vissza kellett vinni. Azóta újra belázasodott, amíg nem lesz 24 óráig láztalan nem engedik ki. Megvan a tenyésztés, a szalmonellát stb.. vírosos dolgokat kizárták így gyógyszert nem kap, meg kell várni, hogy kiürül a szervezetéből ez a vmi. 2-3 hét a doki szerint. A baj, hogy most már nem akar enni, legyengült. :-(
Nem tudom mikor lesz itthon :-(

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Jajj Emőke, hát ezt nagyon szomorúan olvasom.... Gondolom, az hogy nem tudsz most mellette lenni, szörnyű lehet! És fogalmuk sincs a dokiknak hogy mi lehet ez????
De Luca jól van? Rajta ugye nem jött ki semmi? És van eredmény, hogy miért bukott vért? Remélem azóta nem volt ilyen...
Ő egyébként jó baba, vagy vele sem egyszerű?

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 



Jobbulást Ábelnek, szegényke, van benn vele valaki?

zsu111
 
 


Igen, Orsi nagyon rossz érzés :-( Nem tudják. Amire eddig vizsgálták mindenre negatív. (ma du pl: májfunkció, vese...)
Luca tünemény. Eszik és 3-4 órákat alszik. Most már nézelődik is. A szopizással még hadilábon áll. 30 perc alatt 20 ml-t bír kinyerni, közben bealszik majd fél-1 óra múlva reklamál, hogy éhes. Most pozíciót váltottunk, hátha azért nem volt hatékony, így 50 ml-t evett egy alkalommal. Általában lefejttel pótolom, cumiból úgy akár 70 ml-t is iszik egyszerre. Nem tudják mitől volt, a mellemre gyanakodtak.
Nem Szandra, sajnos nem mehetek be. Főleg Luca miatt nem tanácsos :-(

Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Emőke, az miért baj h fél óra alvás után újra szopizni szeretne?

a cumisüvegtől tartanék, könnyen kialakul a cumizavar, akkor aztán nehéz ügy lesz a szoptatás...

másik: miért méritek a szopikat...?

zsu111
 
 


Emőke, Küldök egy kis++++++++++++++++++++++++++energiát, hátha használ.......... mondani már nem merek semmit....

Anett, ment a szavazat :-)

Lányok mit nem adtam volna egy kendőért annak idején Bogival :roll:

Szopival ne stresszejetek! Nézegettem a kiskönyvet, Botonddal ideges voltam más okokból az első két hétben és alig indult meg a tejem mégis az egy hós mérésnél a hazaérkező súlyához képest 1730grammot hízott, na jó ez sem normális ( Botond egy "dagadék" :-) volt) csak biztatásként, hogy bízzatok magatokban és a babáitokban:-)

Zsani, az jutott még eszembe, hogy Bogi amikor megnézte a Mackótestvért, ami a valóságtól elég messze van, de az ő lelkükhöz nagyon jó, nem kérdezősködött tovább a halálról...

Anita
putyu
 
 


Szerencsére nincs egyedül, anyukám van vele vasárnap óta.

Azért "baj" Zsu, hogy félóra, óra után újra szopizni akar, mert a mellem kisebesedett. Azért kellett fejni, és cumiból adni, mert a véres bukást ennek tulajdonították (bár kis seb volt rajta, de szerintük a hajszálerekből jött) és hogy lássák tiszta tejet kap. Most már meggyógyult, de ha újra gyakran mellre teszem újra sebes lesz és kezdődik előről, újra cumiztatni kell. Tudom a helytelen mellre helyezés az egyik oka a sebesedésnek, de nekem Ábellel is először így volt, idő kellett a mellemnek amíg megszokja a "gyűrődést", egy sebesedés után (az elején) 3 óránkénti szoptatás mellett 13 hónapig bírta.
Nem akartam cumisüvegből adni, hogy ne szokjon hozzá, de nem tehettem mást, orvosi utasítás volt. Most próbálom leszoktatni. Tudom van más lehetőség (pohárból itatás, fecskendő...) Meglátjuk hogy alakul. Most éjszaka csak szopi volt és elég volt neki, nem kellett üvegből pótolni, hátha így marad. Nem adjuk fel.

Köszönjük a + energiát, hátha segít. Ma még nem jöhet haza Ábel, de most csak hőemelkedése van már.
Emőke

Kép


Kép
birdie
 
 


Emőke,
nem sokára együtt lesztek. NAgyon sajnálom, hogy ennyi nehézséget kell elviselnetek, de nagyon klasszul csinálod.

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Emőke,

Nem is tudom mit mondjak...remélem, hogy Ábel hamarosan itthon lesz és minden rendbe jön!!!
Tamara is kap időnként cumisüvegből tejet/tápszert, mert időnként rájön a szopisztrájk, de ő is mindig csak pótlásként kapja, szopi után és nem kapott rá az üvegre, szerintem ne aggódj emiatt.
Van olyan, hogy egy hétig egyáltalán nem kell pótlás neki, aztán meg naponta akár többször is, másnap ugyanúgy megy a szopi, mint a dilije előtt:)
Én nem nagyon ismerek olyan kismamát, akinek az első pár napban ne sebesedett volna ki a melle a szopitól. Szerintem hülyeség, hogy a helytelen mellretétel miatt van. Elvégre nem ilyen bánásmódhoz van szokva a cickó :D
Vendég
 


Emőke!
Remélem Ábelnek ma már hőemelkedése sincs, és nem sokára együtt lehettek! Addig sok-sok erőt kívánunk.
Szopizás: Mivel Dóri erőtlenül szopizott a hipotomia miatt, én mindig lefejtem neki az elejét, amit aztán cumiból kapta meg minden alkalommal, pár hónap után erre már nem volt szükség, és csak most 21 hónaposan szokott le a ciciről.
Egyébként nagyon rendes Luca, és talán kicsit többet tudsz így mellette pihenni, főleg éjszaka!
Kitartás! Nagyon szorítunk nektek!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Emőke!

Remélem hamarosan vége lesz már körülöttetek minden rossznak!
Ha bármiben tudunk segíteni csak szólj!!!! :wink:

Nálunk Levi már egész nap csak 2 lábon hajlandó közlekedni, totyog mint egy kis manó, nagyon cuki!

Kép


És képzeljétek, ma mikor átmentünk Éviékhez, végre ébren volt Boróka, hát olyan jó volt fogni Őt, igazi kis tündér baba!!!!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Sziasztok!

Tudtok Vecsésen jó fogorvost ajánlani???? Fontos lenne, köszi!!!

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Sziasztok!
Dóriból előtört az anya! Szinte egész nap csak a babáival foglalkozik. Öltözteti, pelenkázza, fürdeti, táncol velük, a kisebbeket szoptatja (gondolom Boróka, és Villő hatására), a nagyobbakat az etetőszékben eteti.
Kép
Kép

Természetesen a szopizás után a böfiztetés, ill. ringatás se maradhat ki, majd egy kis vizet is kapnak a legkisebbek is.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?