Új privát üzeneted érkezett!

Niki: gartula Bogihoz!

Tündériek a babucik! Már egyre jobban várom a szülést, hogy babázhassak! :D

Kép

Kép
varva

hoztam én is képet Dorináról. Ez két napja készült a pihi székében.
Kép

Kép

Kép
buba*

Köszi az infókat a kórházi csomagról!

vikcsibaba
Igen én is XVker-i vagyok, az sztk-ba járok, és annál fogok szülni, aki bent lesz. Nincs választott orvosom, úgy is megszületik az a gyerek, ha van, ha nincs. Pénzt úgyis csak annyit fog kapni, amennyi éppen jut, inkább a gyerekre költöm.
Én is ott születtem, még az is lehet, hogy kifogom azt a dokit, aki engem segített a világra, mert úgy tudom, hogy még most is ott van. (Mecsér Béla)
Te kinél szülsz? És kislány, vagy kisfiú lesz?
kislaczko

Sziasztok!
Segítene nekem valaki abban, hogy Dr Jex Anna doktornő rendel e és ha igen akkor hol?
És esetleg tudja e valaki, hogy a 14kerületi SZTK-ban (Örs vezér tér) jelenleg a Mecsér doktoron kívül rendel e még valaki más?

Előre is köszönöm

Kép
timie

Sziasztok!!

Hú milyen édesek a babák, olyan jó nektek, hogy már teljes életnagyságban láthatjátok ôket!

vikcsibaba

Én is ilyet vettem, amiben egyben van bugyi és betét! Gyógyszertárban vettem, nekem kifejezetten ajánlotta a gyógyszertáros! Viszont mivel magasan tartja a hasad érdemes venni néhány tenát is meg eldobható bugyit, mert ha esetleg császár lesz akkor nem tudod ezt haználni, mert szorítja a sebet! Kibontottam egyet kíváncsiságból, elég komolyan van összerakva, egyáltalán nem gagyi, és elvileg jól szellôzik!

tekiroll

Köszi a kórházas listát! Ezek szerint elfogadnak pizsamát is? Azt hittem ôk ragaszkodnak a hálóinghez!

Ti milyen popsitörlôt használtok? Vettem több fajtát is, de nem tudom melyik a jó!

További jó babázást és babavárást!

A.

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Anita
Én Dorinánál Pampers popsitörlőt használok. De ez babafüggő. Van olyan pici, akinek a bőre pont ezt nem bírja. Bár szerencsére a kislányom nem érzékeny ezekre, mert korábban használtunk Nivea popsitörlőt meg valami ismeretlent is, amiket kaptunk, de én most a Pampersnél maradtam.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

fuoco
Köszi az infot. Megnézem gyógyszertárban, hátha kapok (esetleg meg tudod mondani, hogy Te melyikben vetted? nem sok helyen lehet kapni, ahogy olvasgattam). A császárt remélem megúszom...

kislaczko
Fábiánnál fogok szülni és fiú lesz. Neked?
Nekem kicsit macerás volt a terhesség elején, és a végén Fábián doki magánrendelésén kötöttem ki. De ahogy olvasgattam/láttam elég jó minden doki az Uzsokiban, az ügyeletessel sem lesz gond.

timie
Fábián doki is az Örsön rendel, az Uzsokiban vezeti a szüléseket. Ha érdekel, bővebben is írhatok róla.
vikcsibaba

Sziasztok!

Én is bekukkantok nagytakarítás közben, hálistennek a fürdőszoba szépen elkészült, már csak a takarítás végét várom! :)

Niki: gratulálok Bogihoz, igazi szépség! :)

Dolli: a te Rékád is gyönyörű!!! :)
Gézu hogy viselkedik, miben nyilvánul meg a kifordulás? Én is annyira kíváncsi leszek, h Máté hogy reagál majd, mennyire lesz nehéz!

Andi: Ábel tényleg óriási már és olyan szép formás-helyes kisfiú! :)

Anita: az is látszik, hogy nálatok is szép pofijú babóca készülődik! :wink:
Sztem jól tetted, h többféle popsitörlőt vettél, úgyis egyéni, h kinek mi válik be, majd megtapasztalod! Pelussal dettó ugyanez!
Milyen ügyi vagy h már összekészülődtél! Nekem még minden hátravan., de csak a felújítás-takarítás teljes befejezése után tudok majd ezekre koncentrálni.

Ági: megvagy még, egyben vagy? Neked sikerült összepoakolni? :wink:

Erika, veletek mizújs?

Üdv minden új csatlakozónak is! :wink:

Timie: az sztk-ban Mecsér mellett Hajdú rendel még és Fábián, plusz múltkor mondták h jön majd új ember beugrónak, mert Lukács nyugdíjba vonul.

Kislaczkó: az tényleg mókás lenne, ha Mecsérnél szülnél! :)

Vikcsibaba: mi hazamenetel előtt, a végső kontrollon adtuk anno borítékot, ez így teljesen jól jött ki. De olyat is hallottam, hogy valaki csak a 6 hetes kontrollon ad. Az sztem nehezen kivitelezhető, hogy közvetlen a szülés után ezzel foglalkozz.
És hát illik h rádnézzen naponta a dokid, kell h találkozz vele, amíg bent vagy a kh-ban! :wink:

Mi lesz nálatok a babák neve?

Volt vkinél olyan, hogy az oldala zsibbadt? Tegnap óta folyamatosan érzem, h a bal oldalamon a bordáim táján végigfut egy fura zsibbadás. Nem tudom, hogy azért, mert a sok jövés-menésben megerőltettem magam, vagy mi lehet ez. :shock:

Üdv mindenkinek: Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

buba

Köszi az infót!

Vettem korábban JOHNSON & JOHNSON-t, de a múltkor a védônô azt mondta, szerinte bármit csak azt ne!
Aztán amikor voltam a gyógyszertárban, akkor vettem neogranormonosat is.
Mindkettôhöz van már dobozom! :)

Lehet hogy veszek még egy pampers-t is! Félek, hogy nem jó, amit vettem neki, és akkor mit csinálok?!

vikcsibaba

Mivel Dunakeszin lakom én a corában levô gyógyszertárban vettem. De zuglóban van egy nagyobb gyógyszertár a bosnyák közelében, és a stefánia-thököly sarkán is van, ha jól emlékszem!

Most hirtelen nem emlékszem mikorra várod a bébit, ha nem találsz sehol akkor szívesen veszek neked és az egyik ctg-re ha odajössz a kórházba oda adom!

Császárt én is szeretném megúszni, de néha mégis affelé hajlok, csak mert tudom hogy valószínûleg epi nélkül szülök! Bár bízom magamban, és mindig természetes úton akartam szülni, de most eléggé betojtam!!
:roll: :oops:

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Anita! Ne akard a császárt! Ha keel majd, az lesz. De az nem az igazi szülés-élmény. Én gyöngének tartom magam, de a vajúdás gyönyörű élmény volt a fájdalmak ellenére, és szívesen világra engedtem volna természeteen a kisfiam!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszta
Nekem is volt ilyen zsibbadás. Azt mondják, hogy ilyenkor a baba úgy helyezkedik el, hogy nyom egy idegszálat és emiatt zsibbadhat az ember. Amint elmozdul abból a helyzetből és odébb mászik el is fog múlni. Nekem legalább is így volt.

Anita
jól tetted, hogy többfélét is beszereztél. Majd úgy is akkor látod meg, hogy mit bír a kis bőre a babádnak, ha használod őket. Így legalább van választék és nem kell rohanni másikat venni.
Nekem nagy szerencsém van Dorinával. Mindenki másfajta popsitörlőt hozott és egyikre sem érzékeny a bőre.

Kaki téma:
Én nem értem ezt....már tök szépen rendeződtek a dolgok, minden nap volt kaki, most meg 4-5 napig megint semmi.
Már kezdett fájni a pocija, így adtam neki kamilla teát pici cukorral, az korábban is segített, de most semmi. Este végül pancsi előtt adtam neki egy fél glicerines kúpot és meg is lett a hatása. Éjjeli evés előtt tisztába tettem és volt kakis pelus.
De olyan fura, mert nem volt vészes a mennyisége ahhoz képest, hogy anyatejet kap, meg napi kétszer tápszert, mert nem elég sajnos a tejem.
Mindenki azt mondja, hogy két véglet van. Vagy minden nap van kakis pelus akár többször is, és van a másik véglet, hogy napokig semmi.
Érdekes ez.
Van valaki hasonló helyzetben, mint mi?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :D
Timie, én úgy tudom Jex Anna otthon babázik, de javítson ki valaki, ha tévedtem.

Nagyon édesek az új babák! Csodaszép prüntyőkék... :lol: :wink:

Kriszta, köszi kérdésed, még egyben vagyunk, de már eléggé kínlódom. :oops:
Nem is tudom mikor lenne jó szülni. Az átadás miatt jó lenne március 20 után, de akkor meg már talán túl nagy lesz a pici fejecskéje (múlt héten volt már 33cm a kerülete :? ), viszont a család elutazik március 22-25-ig, így ők, főleg anyu kiesik a segítségnyújtásból. Á, annyi minden összejött... :roll:

Valaki kérdezte a betétet: én még mindig a Seni Lady super-re pályázom, de az is csak néhány nagyobb gyógyszertárban kapható. Bezzeg Tena mindenhol van...

A lányom taknyos lett és most nem hajlandó orrot fújni, pedig már elég jól ment neki. Szegényt még mindig csak fenyegetem a porszívóval, de azt hiszem nem fogja megúszni. A délutáni alvásnál nagyon szörcsögött... :(

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Frissített táblázat. Ajni adatait -mivel megszült már- a 2008-as fórumról néztem ki, ő inkább ott van, mint itt.

Kép uzsoki 2010 forum [/img]

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az infókat, én már úgy láttam, hogy Fábián nincs az sztk-ban, hajdu az elment az uzsokiból volt vmi műhibája (meghalt egy kismamája), akkor a Jex doktornő meg még mindig babázik :(

Köszönöm a válaszokat

Kép
timie

Sziasztok!

tkrisz
Köszi a tanácsokat. Azt is olvastam régebben Fábiánról, hogy fix tarifája van, mert valami külön szerződése van az Uzsokival. Jobban örülnék neki, nem szeretem a"borítékos rendszert" :) És a szülésznőnek, nővérkéknek szoktak adni?

fuoco
Hú, nagyon kedves vagy, köszönöm :) Megnézem itt a környéken lévő gyógyszertárakban, de a Corába sem gond kiugrani, 5-10 perc kocsival. Ha valamiért mégsem kapnék, akkor jelentkezem :) (egyébként én nem az Uzsokiba járok CTG-re, hanem az Örsre)

timie
Fábián tutira rendel az Örsön, én oda járok hozzá CTG-re jelenleg. Ami biztos, hogy hétfőn, szerdán délután, pénteken délelőtt rendel (de emlékeim szerint minden nap bent van). Ha érdekel megnézem Neked pontosan is. Illetve Mecsér doktor is rendel az Örsön, ő idősebb, de jókat hallottam róla is.
vikcsibaba

Sziasztok!

jaj, teljesen lemaradtam :wink:

Évi: köszi a bíztatást, hétfőn volt egy futó uh, és most már befordult, remélem így is marad :)

Kriszta: úgy néz ki, hogy Bálint irányba állt, a doktornő tapintással nem tudta eldönteni, hogy fej, vagy popsi, így csinált egy gyors uh-t és fej! :D
köszi az infot, ma kaptam kupont is
és, ha nem Gergő? Te mit szeretnél? és amúgy Gergő, vagy Gergely?
hogy állsz a takarítással, próbálj azért pihenni is közben!
képzeld, ma megkérdezte a védőnő, hogy össze vagyok-e már pakolva :shock: , Te hogy állsz?

Ildikó: teljesen igazad van, mert mindenkinek mások a benyomásai, volt, hogy majdnem én is sírva jöttem ki az uh-ról, olyan pokróc volt a doki :(
megoldódott a fürdés előtti sírás, tényleg fázott Ancsika?

Zsófi: üdv a fórumon!

Niki: szívből gratulálok Bogihoz, minden jót kívánok! nagyon jó lett az apás kép :)
örülök, hogy írtad a körülményeket és, hogy azért elviselhető

Anita: nagyon jók a 4d-s képek! a popsitörlőt tényleg jobb, ha kitapaszalod, hogy mi válik be, nekünk is sokféle volt, szerencsére Lili bőre is bírta, nekem a nivea illata tetszett a legjobban :)
amúgy én is azt hallottam, hogy a jonshons nem olyan jó, allergizál :(

Kriszti, Vikcsibaba: üdv a fórumon!

Dolli: Réka gyönyörű! könnyebb napokat kívánok Nektek, reméljük, hamar belerázódik Gézu is az új szituba

Plömi: nagyon jók a képek, Ábel édes és milyen nagy már! :)

Buba: nagyon édes Dorina, bevált a pihiszék, szereti? mi hintát vettünk, mert Lili pici korától imádta és még most is :)

Timie: üdv itt! én is úgy tudom, hogy Jex Anna tavaly tavasszal szült, még nem dolgozik

Ági: jobbulást Zsófinak! szerintem ne halogasd az orrszívást, mi még mindig szívjuk, ha Lili náthás, mert az orrfújással kapcsolatban minden módszer csődött mondott eddig :roll:

találtam a pampers oldalán letölthető kuponokat, a corában elfogadták tőlünk a pelenkára

amúgy a doktornő nagyon mondta a 20-i költözést, és hogy költözni is kell, mert a régi szárnyat is el kell kezdeni, bár azért tartok tőle, hogy lesz egy kis fejetlenség, reméljük csak átmeneti :)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Bocs, nem igen jártam erre, de valaki nagyon rendes volt és betett a táblázatba.
Hát bizony Illés baba is kibújt a pocakból. Március 1-én, 19.35-kor, 3550gr és 56 cm. A szülés gyors volt viszont nagyon fájdalmas.
Délután 14-kor kezdődtek a fájások. Ötkor mentünk be, akkor folyt a magzatvíz is már. Majdnem három újjnyira voltam nyitva. Gyorsan hívták Mecsér doktort. Ő volt az orvosom. Nagyon rendes volt, végig tűrte az én ordításomat. Mert bizony nagyon ordítottam. Ő meg csak mondogatta, hogy inkább levegőt vegyek és ne kiabáljak, de nem sikerült neki. :) Elmúltak a tolófájások és a gyerkőc már félig kinn volt, de nagyon feszített. Aztán gyors oxitocin és valahogy kipréselték belőlem. Szerencsére gátmetszés nem volt. Hát a három szülés közül ez volt a leggyorsabb, de a legnehezebb is.
Megpróbálok majd gyakrabban jönni.
Tejcsi van bőven, a fiatalember nem igen nagyétkű. Majd kép is lesz, de ez a férjem dolga. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Hajni, szerintem még nem "találkoztunk", de gratulálok a babához!

Popsitörlő téma: tényleg jó, ha többféle van készleten. Nekem a dm-es babylove bevált, és nem is drága. Ugye tudjátok, hogy a popsitörlőről számlát lehet kérni bárhol, és elszámolható egészségpénztárban! A pelus is!
A jhonsons termékekről azt hallottam, hogy túl sok bennük az illatanyag.

Én is vettem orrszívót, de még nem mertem kipróbálni :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kérdésem lenne:

mivel írtam korábban, hogy nem elég a tejem sajnos:( így kénytelen vagyok kiegészíteni tápszerrel.

A dokinő 1 hónapja felírta a Milupa Pepti1 0+ tápszert, de lassan elfogy. Ma voltam védőnőnél, de nem volt bent a gyerekdoki, hogy megkérdezzem, most ezt vény nélkül lehet-e kapni meg hogy most ezt meddig lehet neki adni?

Ugyanis a dobozon az van írva, hogy 6 hós kortól kell áttérni a Milupa Pepti 2-re.

telefonon meg nem értem el a dokinőt.

szerintetek?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Hajni: gratulálok Illéshez, minden jót!

Kis.csillag: ne félj használni az orrszívót, nagyon hasznos dolog és nem olyan félelmetes, mint amilyen hangos, porszívósat vettél?

Buba: mindeképpen irasd fel a tápszert, mert egyébként nagyon drága és nem azért fizetjük a sok tb-t, hogy ne legyen támogatás
nálunk be lehet telefonálni, vagy e-mailozni a rendelőbe, hogy tápszer receptet kérsz és be kell menni érte, szerintem kérdezz rá, hogy Nálatok hogy működik, ezt biztos a védőnő is meg tudja mondani :)
amúgy ahogy nőnek a babák másféle tápszert ad az orvos, az összetétele miatt, de most még szerintem nem fog

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Nagyon köszönöm gratulációt mindenkinek! Most csak egy picit néztem be, majd ha lesz töb időm írok.
Bogi nem nagyon akar szopizni :( Sajnos későn indult meg a tejem a kórházban és addig kapott cumisüvegből tápszert és eléggé megszokta a cumit :( Szopizás közben mindig bealszik és nem lehet felébreszteni.

Hajni: Gratulálok Illéshez. Emlékszem a kisfiadra, egyik nap láttam a kórházban az újszülött osztály előtt, amikor mentünk a babákért. Megmaradt bennem, mert az én vezetéknevem ugyanaz, mint az ő keresztneve.

Most mennem kell.

Mindenkinek szép napot és jó babázást!

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Ági, örülök, hogy jelentkeztél! :) Hát tényleg nem egyszerű, de majd a sors eldönti a dátumot! :wink: Elhiszem, hogy szenvedsz már...

Andi: köszi, akkor biztos nálam is hasonló ez a zsibbadás, most is érzem, hát ez van....

Erika: szuper, örülök a befordulásnak!!! :D
A védőnő tőlem is kérdezte múlt héten az összepakolást, mondtam neki,h nem álmodozom erről mostanság, de majd igyekszem :oops: . Tényleg csak akkor megy minden, ha minden rendben lesz végre a lakásban. Még péntek délelőttig van időm, aztán már vendégek jönnek délután meg a hétvégén is. :wink:
Gergő lenne, rövidített formában. Majd ha lesz egy kis nyugi, még átbeszéljük. Az a baj, hogy több név, ami nekem bejön, neki nem vagy nem igazán jó a nevünkhöz. Pl. Ádám, Kristóf, Olivér, Péter, stb.

Hajni: gratulálok én is Illéshez! :) A nagyobbak mennyi idősek? Nem jelenik meg a vonalzód vmiért. Én is Mecsérnél fogok szülni, d e régebben beszéltünk róla, te is ajánlottad többek között. Akkor rendes, meg minden, továbbra is, ugye? :) Nagyon remélem, h jó élmény lesz! Mondjuk a Hajdú nem volt épp kedves annak idején...

Niki: drukkolunk azért a szopinak, hátha rákap még! :)

Vikcsibaba: szülésznőnek is szoktak valamennyit, a nővérkéknek meg legtöbben ajándékcsomagot, elég sokan vannak, szóval egyesével nehéz lenne, és úgysem egy foglalkozik veled végig.

Na megyek vissza takarítani, már rettenetesen unom... :shock:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Tündériek a kisbabák!

Erika: mondtam én! :D

Ritkábban jelentkezek, mert nagyon besűrűsödtek a napok. Már lázasan dolgozunk párocskámmal a fészekrakáson (nagytakarítás stb).
Lassan rakjuk össze a babuci bútorait is, aztán nap végére jól el is fáradok.

Most is megyek pihenni, mert utána mehetek az oviba szülőire.

Évi

Kép

Kép
varva

Niki, szurkolok nagyon a szopinak! Kitartás!

Hát, Lányok, lehet valami a szél-dologban: nálunk ma nagyon fúj a szél, és Máté, szegény, nem tud megnyugodni :cry:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!
Ma voltam a második ctg-n (illetve a harmadikon, mert a pénteki csak délután sikerült), egész jó lett, ahhoz képest, hogy délelőtt nem igazán szoktunk ficánkolni. De a kolléganőm által javasolt Sport szelet nekem is bevált.
Mellszívó kérdésben tudtok segíteni, melyik márkát válasszam?
Nekem az Avent tetszik, nem a legolcsóbb, de jó, hogy annyi mindent lehet hozzá külön is kapni.

Vikcsibaba: Az enyém kislány lesz, és Barbarának fogjuk hívni, apuka mániája a "B" betű, mivel a vezetékneve is ezzel kezdődik. Az a baj, hogy nincs túl sok olyan név van a b-betűsök között, ami nekem tettszene, és még nem foglalt, mivel a párom idősebb nálam, és már van három gyereke: Balázs, Bálint és Bernadett, Balázsnak pedig ikrei születtek nemrég: Blanka és Bianka. Így a lánynevet nem volt egyszerű kitalálni, mivel először Barnabásra készültünk, mert a doktorbácsi először fiúnak látta.
Puszi: Kriszti
kislaczko

Hú de elszaladt a fórum, alig győzöm visszaolvasni!
Üdv az újaknak és gratula az új csodaszép babákhoz! Már milyen sokan babázunk!
Kórházi csomag: Szerintem nálam a legkelendőbb cucc a wc papír volt, abból többször is kellett utánpótlást kérnem. Készültem nedvessel is (a gátasoknak az sokkal kellemesebb, mint a hagyományos, de mivel végül császáros lettem, megfelelt a sima is.) A másik, hasonló kategória a wc ülőke papír illetve a fertőtlenítő kendő. Ezekből is sok fogyott. Amit nem nagyon használtam, az a lactacid intim lemosó volt, azon egyszerű ok miatt, hogy a fürdőben alig lehet lepakolni, úgyhogy mindig ez maradt ki a csomagból. Vittem folyékony szappant is, de mivel a szobákban van fertőtlenítő szappan, az sem volt használva.

Popsitörlő: Most a DM-ben van pampers-es akció, asszem 2000 forint 6 csomag. Mi most éppen niveát használunk, előtte meg volt két másik féle, amit kaptunk.

Kaki: Szaninak naponta 3-4 kakija van, múlt hét péntek óta csak anyatejet kapott, ma kellett megint bevetni a tápszert sajnos. :cry: Ha elfogy a homeós bogyóm, kipróbálom az Ildikó által javasolt more milk plus-t.

Vikcsibaba: Mi nem adtunk semmit se a szülésznőnek, se a csecsemősöknek, egyszerűen, mert nem volt rá keret. Nem hiszem, hogy megsértődtek volna. Nem kötelező adni, akkor szoktak, ha felfogadsz valakit. Még eddig a dokinak sem adtunk, jövő héten lesz a 6 hetes kontroll, majd meglátjuk, hogy futja-e. :(

Niki: nálunk is ugyanez a probléma Szanival. Pedig alapvetően szeretne cicizni, és szerintem igényli is, de ő is mindig elalszik, és közben sok idő alatt keveset szopizik. :?

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ja, még valami: kb 1 hónap körüli babások: Nektek naponta átlagban mennyit eszik a baba? Nálunk Szani napi átlagos adagja 500 ml. Ez sok vagy normális?

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Nagyon köszi a sok választ! Igazából elég nehéz eldönteni mi a jó, van aki azt mondja, hogy csak a magándoki a jó, mások pedig azt, hogy pénzkidobás...

Csak azt tudom, hogy sajnos már a kezdetektől fogva vérezgetek, így inkább stressz a babavárás, mint öröm, pedig mindig azt hittem, hogy ez lesz a 9 legboldogabb hónapom. És mindent el szeretnék követni, hogy megmaradjon. Csak sajons magam sem bízom benne, hogy egy magándoki tudna bármit is tenni, ha a természet úgy dönt, hogy nem. De az ember hajlamos ilyenkor az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodni.

Látom sokan vannak itt, akik már túl is vannak a szülésen, nekik gratulálok és azt kívánom, bárcsak már én is itt tartanék, hogy lássam a saját szememmel, hogy él és egészséges. Kész gyötrelem kivárni két ultrahang között az időt...

Zsófi
pumpkin

Sziasztok!

Először is gratula minden babának, és mamának! :D

Bocsi, hogy bepofátlankodom, de érdeklődni szeretnék, hogy dr. Halász Domonkosnak mennyi a magánrendelési díja mostanság?
2008-as infóm van egy ismerősömtől, de gyanítom az már nem aktuális :roll:
Új orvost keresek, mivel akinél a kisfiamat szültem áttette a magánrendelését egy budai magánklinikára, ami
nem a mi pénztárcánknak való árakkal működik :?
Szóval új nődokit keresek, és Halász doki nagyon szimpinek tűnik fénykép és hozzászólások alapján is.
Ha valaki tudna segíteni és megdobna egy privivel, nagyon megköszönném :wink:

üdvözlettel

Biga.csiga

biga.csiga

Orsi, Szani szerencsés lány, hogy ennyi tejed van! Azt írja a tudomány, hogy testsúly kilogrammonként 150 grammot szoktak számítani. Szani azért (is) eszik/ kíván többet, mert kisebb súllyal született, így „behozza” a nagy babákat. Szerintem jól hangzik az 500 ml: ha megeszi, szüksége van rá, ha sok lenne, visszabukná. Ezt ők nálunk sokkal jobban tudják. :D

Én is ki akarom próbálni a more milk plus-t, hátha bejön. Csak jó drága, hatezer valamennyit mondtak a patikában. Vajon elszámolható egpénztárban? Utánanézek...

Kriszti, nekem az avent mellszívóra azt mondták, az hasonlít legjobban a baba technikájához. Én ajándékba kaptam, de a dm-ben most akciós (14e Ft). Elszámolható egészségpénztárban (nem csak ez, bármelyik), csak számlát kell kérni róla.

Zsófi, ismerem az érzést: én is alig tudtam kivárni az uh-k közti időt... Pláne a kézzelfogható babát! És hidd el, ez nagyon boldog 9 hónap, élvezd ki, és „fogadd el”, ami kíséri, és reméljük, elmúlik a vérezgetés is! Bí pozitív :wink:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kórház infó:
ma voltam 6 hetes kontrollon a dokimnál és rákérdeztem mi a helyzet az átadással. Azt mondta, hogy most már mindenki azt mondja, hogy jövő héten meglesz az átadás.
Mondta, hogy nagyon igényes lett.
No akkor 1-2 év múlva azt hiszem majd Dorina kistesója már szép és igényes helyen fog születni.

Kérdés:
Szed valaki szoptatás alatt fogamzásgátlót?

Zsófi:
Lehet tudni, hogy mitől vérezgetsz? Nem lehet könnyű, de a legfontosabb bízni, bízni és bízni, hogy minden rendben lesz.

Kép

Kép
buba*

Mellszívó: Boginál nekünk is bevált az Avent és most Dórinál is ezt fogom használni. Eléggé igénybe volt véve és strapabíró darab. Megéri!

Kaki: Boginál emlékszme szintén több napig nem volt semmi. Itattam teával, később narancslé hozta meg az eredményt, de volt, hogy már 4 napja semmi és mikor már láttam, hogy zavarja, akkor jött a lázmérős megoldás. Attól mindig megindult. Drasztikus, de a kúpot csak a legvégső esetben adtam. Kaptunk dokitól székletlazítót is, de semmit nem ért.

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Nálunk is vannak már fejlemények.
A tegnapi UH szerint Babóca visszafordult :( , most farfekvéses ezért tuti császár lesz, mivel ráadásul nem is a méhszájnál csücsül, hanem kicsit haránt. Két hete éreztem egy nagyobb mocorgást, valószínűleg akkor pörgött vissza, pedig már régen befordult.
Mondjuk az első császár miatt benne volt a pakliban.
Holnap megyek konzultálni az anesztessel.
Én is a 20-i átadást hallottam és mivel egyelőre még ráérünk várni ezért lehet, hogy már az új helyre kerülünk.

Üdv.

Móni

Kép

Kép
momo73

Móni, sajnálom, hogy a babód farfekvéses. De én már hallottam olyat, közelis ismerősnél történt, hogy végig "rosszul" helyezkedett a picúr és szülés előtti napon olyan ügyesen befordult a helyes iránybe, hogy természetes úton szült meg.
Persze, ha mégsem fordul meg, akkor se keseredj el.
A lényeg, hogy egészségesen szülessen és minden rendben legyen veled is.
Nemsokára már Te is babázol:)
Addig is jó pocakosodást!

Kép

Kép
buba*

üdv mindenkinek és az újaknak is! :)

te jó ég, úgy beindult itt az élet, hogy alig győzöm visszaolvasni és csak ámulok azokon, akik tételesen tudnak itt válaszolni mindenre.:)

a kakitéma nálunk is téma még sajna, de ő hason csak pukizgatni tud, viszont háton fekve tud rotyizni. tegnap vettem neki szélcsövet is.... hát ne tudjátok meg. egy 10 centis gumicső, elég vékony. persze üreges.(1050 Ft-eü kártyára lehet venni) előtte bekenem popsikrémmel, hogy könnyebben csússzon, jön a puki, de vele együtt jön más is, hát ritka undorító, ahogy folyik ki a csövön a cucc. :shock: blöa
és utána az elmosás, nagyon guszta.

tegnap egész nap nyüsszögős volt, alig vártam, hogy leessen a hó, mert tudom, hogy emiatt nyűgös. jól is aludt az éjjel. szerencsére beállt már egy napi rutinba. este 8 és 9 között alszik be, majd éjjel 2-3-ig nyomja. kaja, majd kb 6 körül eszik megint, úgyhogy éjjel csak egyszer van fenn.
viszont mikor nyűgös, akkor lehetetlen mellette aludni, szegény ő alszik, de folyamatosan nyöszörög, tekereg (csak és kizárólag hason hajlandó aludni)

és iszonyat sokat eszik, simán benyom 180-200 miliket, szerencsére simán van neki, és még félre is tudok neki tenni 1-2 adagot, de a tejleadást szüneteltetem, mert annyi azért nincs.

iszonyú nagyot nőtt, 1 hét alatt is, eddig a pelenkázón elfért a popsitörlős dobozzal együtt, most már simán végigér a pelenkázón, és ha ott a doboz akkor vagy lelóg a lába, vagy leesik a doboz.

és nagyon huncut baba lesz, már most olyan huncutul tud nézni, és dumál. iszonyú cuki, együtt olvadozunk az apjával

valaki írta, hogy neki rendszeresen akkor pisil vagy kakil be a baba, amikor épp tisztába teszi. nos ez nálunk is előfordul, nem is egyszer. sajna semmi okosat nem tudok erre kitalálni én sem, bár olyan volt már, hogy a kicsit pisis 'tiszta' pelust ráadtam, ezek az új pelusok úgy beszívják, hogy nem érezni igazán. de volt már, hogy kakilás után még telerakta az új pelust is, hát akkor nincs mit tenni, új csere.
persze a legjobb, amikor a pelenkázásnál minden okés, de ahogy felemelem a lábait, jól összepisili magát, olyankor ruhacsere, a legkirályabb, amikor éjszaka csinálja. :)

kipróbálásra vettem azt a Pretty Baby pelenkát, nekem nagyon bejött. olcsóbb, mint a menőbb társaik.

amúgy a zesz.hu-n lehet megnézni, hogy kik rendelnek az sztk-ban az Örsön.(kicsit bonyolult az oldal, de az információknál van, felnőttbeteg szakrendelés - az Örs-ös és nőgyógyászat ott az is ott van, hogy ki mikor rendel)

Kép

Kép
plömi

Sziasztok!

Niki: drukkolok a szopinak! minden jót Nektek!

Kriszta: köszi, én is örülök :) nagyon jók a nevek, amiket írtál, de tényleg nehéz megtalálni azt, ami mindenkinek tetszik :?, meg persze passzol a vezetéknévhez
nálunk apa és fia is BB monogrammú lesz, de nem ez volt a cél :)

Évi: köszönöm a biztatást! Ti már ennyire készülődtök, mi húsvétra beszéltük meg a kiságyszerelést és egyebeket
Nálatok külön szobában lesznek a gyerekek?

Kis.csillag: a szél még a nagyobbakat is megviseli, sajnos, hát még a babákat :(

Zsófi: sajnálom, hogy ilyen sok izgulással jár a várandóságod, reméljük minden rendben lesz
sajnos ezen a magándoki sem segít, én örülök, hogy nem választottam magánt, mert szerintem rengeteg pénz, úgyis ad az ember szülés után, a többit inkább a gyerekekre költjük

Móni: sajnálom, hogy faros a babóca, rám is rám ijesztettek, azóta már irányban van szerencsére, remélem marad is, bár a védőnő "megvigasztalt", hogy még az utolsó pillanatban is visszafordulhat, hátha Neked is beáll még
mondjuk, ha a nagyobbad is császárral született, akkor még nagyobb az esély, mert nem lesz túl nagy korkülönbség köztük

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Nálunk a vetkőzés, fürdés probléma megoldódni látszik. 26-27 fok meleget csinálunk a szobába, és csak utána vetkőztetjük a kis Tücsikét. Nagyon élvezi a meleget, mi pedig izzadunk, mint a szaunában.
A légzésfigyelőnk sajnos már többször beriasztott éjszaka, ezért 24-én visszük a kicsit a Klinikára kivizsgálásra. Állítólag szervi probléma is okozhatja a beriasztást, így ekg, ultrahang stb. is lesz. Az elmúlt napok tiszta aggodalommal teltek.
A biztonság kedvéért jövő kedden elmegyek a Madarász kórházba az újraélesztés tanfolyamra.
A mi kis Bébink szinte minden evés után "beszínezi" a pelusát. Miután hazahoztuk a kórházból nagy izgalmak közepette hívtam fel az ügyeletet, hogy mi lehet a gyerekkel, mert megy a hasa. Azt mondták, hogy anyatejes babáknál normális az étkezések utáni kaki. Érdekes módon azt is normális, ha 2-3 napig nincs széklete.
Nálunk már volt olyan, hogy egy tisztába tétel során 3 pelust használtunk el...
Szép napot mindenkinek!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Erika: nálunk Bogi a 36. héten született és már a 35. héttől voltak jóslóim, így nem akarom a végére hagyni a készülődést. Összerakjuk a pelenkázót és szép lassan elkezdem kimosni a rucikat, aztán vasalni. A kórházi csomag meg elfér egy sarokban és nyugiban leszek, ha már arra nem lesz gondom.

Bogi szobájában fogok lenni a picivel, Bogi pedig apával fog lenni az elején. Később ha már Dóri kevesebbszer ébred éjjel, akkor együtt lesznek a gyerkőcök. Eddig ez a terv, aztán meglátjuk.

Nálatok, hogy lesz?

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Buba! De szép Dorina! És milyen „nagy” már! :D
Ha nincs nagy mennyiség a pelusban, az azt is jelentheti, hogy sikerül jól hasznosítania a kajcit, szóval ez szerintem nem gond. Persze amíg nem fáj a hasija.

Kislaczkó! Izgi lenne annál szülni, akinél Te is születtél! :D
Mondtam, hogy a lányomat én is a saját dokimhoz fogom küldeni. :D Persze aztán úgyis ő fogja eldönteni, hogy neki beválik-e. :lol:

Anita! Én most hálóingben nyomultam, de voltak pizsisek is. :) És az előző szülésnél én is pizsiztem.
Én DM-es popsitörlőt használtam már a fiamnál is, most is azt használjuk, teljesen bevált!
Johnsonról én is sok rosszat hallottam, nem is használtuk. Most fogjuk kipróbálni Gézunál az esti fürdetőjüket, meglátjuk!
Tényleg bízz magadban! Nem egyszerű a császár utáni felépülés… Szóval ha lehetne választani, akkor a kövi baba is természetes úton születne! :wink:

Kriszta! Hurrá a fürdőszobának! :D Aztán takarítás után most már tényleg pihi, mert utána ki tudja, hogy alakulnak a napjaitok! :wink:
Gézu sokat nyűgizik (magához képest), és az altatásokban harcok vannak. 1-1,5 óra altatás van, veszekszünk közben, és ezt nagyon utálom. :( Tuti, hogy Réka van a dologban, mert látja, hogy a lányzó velünk alszik… Az a baj, hogy még nem tudja megfogalmazni, mit szeretne, mi zavarja… Nálatok talán ennyiben könnyebb lesz. Másban meg lehet, hogy épp nehezebb. Egyébként nagyon szereti Rékát! :D

Ági! Én is így voltam már a végén. Szülni akartam már, de mégsem, mert ki tudja, mikor a legjobb, amikor minden passzol, mindenki ráér segíteni, stb… Aztán szépen elrendezte Réka, ennél jobban nem is jöhetett volna ki a dolog! :D

Erika! Hurrá befordulás! :D

Hajni! Graulálunk Illés babához! :)

Niki! Azért még van remény a szopira, ne add fel! Sajna a cumisüveg be tud zavarni, de vannak azért itt a fórumon is pozitív példák, úgyhogy hajrá… Cumisüvegből megeszi a tejcit? Csak a szopinál alszik be? Mert nekünk is volt bealvás rendesen, azt hittem, hogy nem eszik rendesen, de ő végez 5-8 perc alatt, és utána persze beájul a sok tejcitől. :)

Ildikó! Nálunk is volt 3 pelus/tisztábatétel! :D
Légzésfigyelő… :? Remélem, hogy kiderül, nincs semmi gond!

No most mennem kell aludni/altatni.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Mi még nem jutottunk el odáig, hogy beüzemeljük a légzésfigyelőt. Kibontva figyel a sarokban, elég röhej, hogy egy hónap alatt nem volt még rá időkeret. :?
Ildi, biztos, hogy nem téves riasztások voltak? Remélem azért minden rendben lesz Annamarival!
Újraélesztő tanfolyam a mini manóban is van, minden szombaton. Úgy tudom, ingyenes, csak be kell jelentkezni.

Ma volt a védőnő, azt mondta ilyen korban a babák átlagos adagja 90-100 mili evésenként.

Kép
ahsoka

Sziasztok!
Nagyon örülök, az új hírnek az átadással kapcsolatban. :D
És köszi, hogy megerősítettetek az Avent-tel kapcsolatban.

Zsófi: Azt hiszem, nem tévedek, ha azt mondom, hogy mindannyian szorítunk neked. És ahogy Buba is említette, a lefontosabb bízni abban, hogy minden renbe jön.

Vikcsibaba: Lehet, hogy mégsem velünk együtt költözik a szülészet?! :P

Jó babázást és babavárást mindenkinek!
kislaczko

limi, remélem, minden rendben lesz, és kiderül, hogy túlérzékeny a légzésfigyelő!
Nálunk az első itthoni napokban kétszer is jelzett éjjel. Máté ágya mellettem van, úgyhogy ugrottam, emeltem, megráztam kicsit és minden rendben volt. Azóta is fel-felébredek, és nézem, ahogy küldi a jelet az "angyal".
Nem szeretnék több riasztást!
Nálunk április közepén lesz gyermekmentő tanfolyam a környéken. Egyelőre minden más messze van.

Máté tegnap a havat érezhette, mert estére megnyugodott, és ma is egész jókat pihen. Kicsit nehezen alszik el. Egy barátom mesélte, hogy az ő kisiát meg kellett tanítani elaludni. Nagyobb gond, hogy ha már alszi, egyszercsak megébred, és sír. :cry:
Tegnap már orvost akartam hívni, annyira nyugtalan volt, tele volt (mint kiderült anyatejes) kiütésekkel a pofija, visszabukott egy csomó kaját.
Én is éreztem a havat, de szerencsére már elmúlt a fejfájásom.

A Ti babátok cumizik? Máté egész jól megarátkozott a nyugtató cumival, segít neki az elalvásban. De mindenki azt mondja, nem jó dolog. Pedig viszonylag kevés felnőtt jár cumival, míg a kezét sok rágja... :wink: :lol:

Én most pihenőszéket szeretnék neki, hátha abban jól ellenne, mert a kiságyát nem szereti napközben, a kanapéra pedig már nem sokáig tehetem: úgy emelgeti a fejét, mint a nagyok, és egész ügyesen forog a kapálózástól. ost még párnával körbe tudom rakni...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Ildikó: remélem, kiderül, hogy csak téves riasztás volt :shock: , milyen légzésfigyelőtök van?garanciális még?

Évi: ja, így már érthető :), bár már én is megigértem Lilinek, hogy lassan elővesszük a babaruhákat és segít mosni, meg hajtogatni :)
mi egyenlőre úgy tervezzük, hogy egy szobában lesznek, már részben át is rendeztük a gyerekszobát, ha Bálint nagyon sírós lesz, akkor átvisszük a hálóba
én szeretnék ragaszkodni hozzá, hogy együtt legyenek, az okosok (pl. Ranschburg) is azt ajánlják, mert a kicsit megnyugtatja a nagy szuszogása, meg a nagyobbnak is jó lelkileg, hát, majd meglátjuk :wink:

Dolli: köszönöm :), lassan rendeződnek a napok, talán Gézuval is egyre könyebb lesz
igen, nálunk Lili kiválóan megfogalmazza, hogy mit szeretne, de én azért tartok tőle, hogy lesznek problémák, de majd megoldjuk :)

Kis.csillag: járókátok nincs, nálunk is 2 szint van, a földszinten járókánk volt/lesz, Lili szerette, és fent is inkább szivacsot, meg habtapit tettünk a földre és azon volt
olyan hamar mozgékonyak lesznek, hogy az ember nem meri Őket ágyon/kanapén hagyni
cumi ügyben is megoszlanak a vélemények, van aki azt mondja, jobb, ha az ujját szopja, persze azt meg nem lehet elvenni, majd később, van aki meg azt mondja, hogy mi adjuk oda a cumit, hogy megnyugodjon, meg csendben legyen, aztán később meg mi vesszük el :? , hát nem is tudom...nálunk szerencsére egyik sem volt :)

Nálatok mennyi hó esett, itt valamennyi megmaradt, de most már inkább eső :twisted: , mikor jön már a TAVASZ???

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Ha megengeditek lenne egy pár kérdésem.
Mi még csak a tervező fázisban vagyunk, viszont ma jártam először Dr. Lajis Tímeánál megbeszélni a "teendőket".
Nagyon szimpatikus volt a doktornő. Esetleg amelyikőtök nála szült meg tudná osztani a személyes tapasztalatait? nagyon megköszönném.

Visszaolvastam pár nap hozzászólásait, és kérdeztétek Dr. Jex Annát. Én ma voltam az Uzsokiban, és láttam őt a folyósón fehér köpenyben. Gondolom ez jót jelenthet.

Gratulálok minden kedves Anyukának, remélem hamarosan én is hasonló örömöket élhetek át!

Inkasapi
inkasapi

Hát igen, Erika, a járóka is bejön majd a képbe. Most lent is van egy kiságya, de azt át kell helyezni, mert a mostani helyén nem tetszik neki.
Talán már írtam, hogy az én helyemen szeret lenni Máté a kanapén: az a lakás legnyugisabb része. Egy jó kis sarok, ahol nincs nagy fény, de nincs félhomály sem, jól be tudja vackolni magát az ember lánya (ez lennék én :D ) meg a fia is :D . Sose tudtam eldönteni, hiszek-e a vízerekben meg a feng shuiban, de lehet benne valami...

Én nem nagyon szeretem ezt a házat, mert sok nem túl jó emlékem van innen. Túl nagy, mennék is... :cry: Ubulka is így lehet vele... De a nappali nagyon szép, élettérnek is épp elég napközbenre. Úgyhogy ide tettem a másik ágyat, csak éjjelre megyünk föl a hálóba.
Azért nem járóka egyelőre, mert ahhoz nagyot kellene hajolni, meg lent talán hidegebb is van ddig, míg nem mozog annyit. Majd később.

A hó pedig nem esett, hanem esik egész nap. Apró pelyhekben, kb. 5 centi lehet most a kertben. Minden csupa-csupa prcukor :wink: Szép-szép, nem mondom, de azért... bennem már bizsereg a tavasz :wink: :lol: Mennék nagyokat sétálni. Mindhármunknak (Máténak és nekem hű társunk Liza, a kutya) jót tesz a friss levegő és mindhárman napelemmel működünk :lol:

A cumi-kérdés nekem nagy dilemma. Azért vettem, hogy ne legyen rá szükség. Van, hogy szükség van rá. Pl. amikor sétálunk, ha felsír Tihamér, be lehet tömni vele a száját, így nem nyel hideg levegőt. Meg nem a cicimen cumizik... pedig szeretne!

Inkasapi, én nem Lajis doktornőnél szültem, "csak" betegeskedtem a szülés után, és így találkoztunk. Úgy törődött velem is, mintha a kismamája lennék, pedig nem volt köze hozzám. "Csak" törődött velem, ha már ott voltam. Még utna is, amikor sebkezelésre jártam a dokimhoz, mindig megkérdezte, hogy vagyok, pedig el is mehetett volna mellettem. A dokim is nagyon elismerően nyilatkozott úgy a szaktudásáról, mint a munkaszeretetéről.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

A már babázókat kérdezem:
Ti is sokat vagytok kettesben /hármasban a gyerek(ek)kel? Én nagyjából egyedülálló vagyok, bár nem panaszkodhatok, mert Apuka most minden este hazajön.
Ti hogy oldjátok meg a takarítás/ főzés/ magunkkal törődés alkalmait? Én eddig egyszer mertem úgy zuhanyozni, hogy Baba az ágyában volt (légzésfigyelő+bébiőr), és nem volt velünk senki más. Na jó, Liza, de ő kutya! :lol:

Takarítani is úgy állok neki, hogy kb. kétpercenként berohanok a nappaliba (ott nincs légzésfigyelő+bébiőr), ahol Baba alszik. Mert ha ébren van, hiába van el magában, nem nagyon merek nekiállni semminek, mert "biztos felsír majd". Persze ilyenkor nem sír fel...
Ma a zuhanyzót takarítottam, de kb. kétszer annyi ideig tartott a ki-berohangálás miatt :lol: vagy :shock:

De előbb-utóbb ott kell majd hagyni néhány 5-10 percre!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kis.csillag!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Akkor nem csal a megérzésem, nagyon figyelmes és odafigyelő volt.

Sziasztok!

Inkasapi
inkasapi

Bea: Nálunk is elég nehezen mennek a napi teendők, bár én nem szaladgálok be Szanihoz két percenként, de mégis valahogy kevés az idő. Ma takarítottam, az elég jól sikerült, az ebéd viszont valahogy kimaradt. Délután palacsintasütés volt, amíg Szani aludt.

Inkasapi: Én véletlenül kerültem Lajis doktornőhöz, mert éppen ő volt az ügyeletes, de nagyon rendes, kedves és nem utolsó sorban jó szakember is. Mivel nálam mindenféle komplikációk voltak, neki nagyon nagy szerepe volt abban, hogy egyben megúsztuk a dolgot. Ezért nagyon hálás vagyok neki, és csak ajánlani tudom. :wink:

cumi: nálunk annyira nem nagy probléma, mert Szani nem nagyon szereti. Csak nagyon ritkán képes egy kis ideig szívni, általában szinte azonnal kiköpi, ahogy benyomom a szájába. :D Mi nem is vettünk, azt használjuk, ami a felicitas csomagban volt.

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Inkasapi: én még csak készülök a szülésre Lajis doktornőnél, de eddig csak jó tapasztalataim vannak, ill. itt is mindenki dicsérte/dicséri, aki kapcsolatba került Vele, sőt már 2 kolléganőm is hozzá jár
szóval csak AJÁNLANI tudom :)!

Kis.csillag: biztos érzi Máté a kanapén az illatodat :)
nekem tetszik a feng shui, de nem merültem el benne annyira,
a járókába annak idején kettévágattam egy 10 cm-s szivacsot és mindkettő benn volt, egyrészt hogy ne kelljen nagyot hajolni, meg szigetejen, mert nekünk elég hűvös a lenti rész és sajnos nincs padlófűtés :(
ha nem szereted a házatokat, nem "szenvedsz" otthon? meg tudlak érteni, Lili 8 hetes volt, amikor elköltöztünk, én is nehezen szoktam meg, ráadásul abból a házból, ahol születésemtől éltem

ilyenkor már mindenki vágyik a friss levegőre :)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok,

Hú, nagyon beindult itt az élet.
Mi közben voltunk uh-n, de nem sok jót mondott a doki. Elég nagy a baba (4 kg közeli és a BPD is 9,96), én meg nem vagyok valami nagynövésű (bár a csípőm - legalábbis kívülről- elég széles), szóval szerinte készülhetünk a császárra :((
Eddig erre nem is gondoltam, szóval eléggé el vagyok kenődve.
Ráadásul be is akar fektetni jövő héten a kórházba, hogy szem előtt legyek (a terminusom elég bizonytalan, csak tippeltünk a március 20-val). Ez nem sok jót jelent. (Szóval kislaczko én még kipróbálom azért a régi szárnyat is :)
Most még megyek ctg-re, megpróbálok vele beszélni, mire számíthatok, de eléggé sokkolt ez a dolog tegnap.
Jók legyetek!
v.
vikcsibaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?