Sziasztok!
Most tényleg nem pörög nagyon a fórum...
Zizi, várjuk ám nagyon azokat a képeket! Tedd vel, had irigykedhessek!
Hány könyv bánta már Flóra új hobbiját?
Eszter, sajnos nem tudok segíteni, nekünk nem volt fogadott szülésznőnk és nem is éreztem hiányát. Tényleg nagyon kedves és elhivatott mindegyik szülésznő. Nagyjából mindegyikhez volt szerencsém, mivel engem korábban befektettek méhlepény-elégtelenség miatt és naponta 3x jártam fel a szülészetre CTG-re.
Zita, nagyon sok erőt kívánok a pakoláshoz. Remélem, minden zökkenőmentesen megy majd a költözésnél.
sajt@, sajnos nem ismerem Szűcs doktort, a saját dokimról viszont csak jót tudok írni és összességében azt hallottam (és tapasztaltam is a bentlét alatt), hogy a teljes orvosgárda nagyon jó.
Kubu, múlt héten megvolt a 6 hetes kontroll, Bogi csípőszűrése és az UH vizsgálata is. Minden napra jutott valami.
Mindketten nagyon jól vagyunk, minden rendben. Bogi az összes vizsgálatot minden komolyabb hiszti nélkül bírta és mindenütt megdícsérték, milyen kis formás.
A Liza szerintem nagyon szép. Van külön névnapja, vagy Erzsébet-napon tartják a Lizát is? Van azóta újabb ötlet, vagy megszavaztátok Apával? Mi úgy választottunk nevet, hogy a párom egyik nap odavetette, hogy a Boglárka hogy tetszene? Persze,hogy tetszett.
Anya maci, gratula a babához. Amíg bent feküdtem, volt bent egy ikerterhes kismama, akinek ismerőse volt Skriba Eszter és bentfekvés alatt döntött, hogy mégis nála fog szülni. Nagyon jókat mondott róla.
A szülésfelkészítőt nagyon ajánlom. Mi a párommal végigültük, 6 alkalom keddenként 5-től az Auditóriumban. Bármikor be lehet kapcsolódni, Héber Judit tartja, nagyon jól összegzi, amit tudni érdemes a szülésről és ami utána vár a kismamákra, valamint a kórházi szokásokról. A lányok ajánlották itt, a fórumon és tényleg nagyon hasznos volt. Azon pl. egyáltalán nem lepődtünk meg a szüléskor, hogy nem volt EDA szett. Nem tudom, nekem honnan kerített végül a dokim.
A szülésznők, dokik, nővérkék mind nagyon aranyosak és segítőkészek, de a csecsemősök csak akkor segítenek, ha odamész és kérdezel, segítséget kérsz, mindenre válaszolnak, mindent megmutatnak. Csak legyél elég rámenős.
Friss élményeim vannak, januárban szültem. Ha szeretnél több infót, írok szívesen!
Minel, olyan dokit nem tudok, aki csak a kórházban tartja a terhesgondozást, de Szuromi doki vegyesen a kórházban és a magánrendelésén fogadja a kismamákat. Nagyrészt a kórházba hívott be, de volt pár alkalom, amikor a magánrendelésre kellett mennem. Várni sosem kellett sokat, még a kórházban sem, még a nagyon zűrös napjain sem. Egyetlen alkalommal kért meg egy nővért, hogy vegye le a véremet, mindig ő csinálta azt is egyébként és sosem küldött le a laborba.
Tatyi, dackorszak? Ne ijesztgessetek! Még a pocakfájós korszakon sem vagyunk túl. Bele sem merek gondolni, hogy fogom majd ezeket a hisztiket kezelni. Nem irigyellek!
Nagyon szorítok, hogy minél előbb rendeződjön a lakás dolog. Nehéz lehet az anyóssal egy fedél alatt. Szerintem mi is azért jövünk olyan jól ki a párom mamájával, mert csak heti 1 alkalommal találkozunk és néhányszor beszélünk. Ha együtt kéne laknunk, biztos, hogy egymás agyára mennénk. Kitartás!
Velünk minden rendben. Múlt héten többször voltunk már lent babakocsival és tegnap egyedül is nekivágtam. És szombaton végre elmentem szülés utáni regeneráló jógára. Isteni érzés volt a mozgás. Olyan izomlázam lett, hogy még tegnap is fájt mindenem.
Ma pedig magamra kötöztem a babámat és elmentünk baba-mama jógára. Bogi sem az utazástól, sem a tornától nem volt elragadtatva. A villamoson elkezdett nyűgösködni, cumival próbáltam kicsit nyugtatni. Persze volt egy nagyon okos liba, aki fennhangon kritizált, hogy mit keresek kint ilyen hidegben egy ekkora babával, meg hogy minek adok cumit neki. Annyira okosak tudnak lenni az emberek!
Na mindegy, visszafelé elaludt a kendőben. Lehet, hogy mégis szeretni fogja?
Kati