Új privát üzeneted érkezett!

Küldtem mindenkinke akinek megvan a címe e-mailt! Kérlek válaszoljatok rá!!!!!

Puszó

Kép
Kép
arte

Amúgy készülődök ezerrel! De nehogy vmi is jól menjen... Az e-mail-ben elküldött mellékletet ha elolvassátok rájöttök mire gondolok...

Vasárnap reggel 7kor indulunk ST. Georgen-be. Kb. 9 órás út :shock:
Laptop lesz nálam, már csak az kell h net is legyen!! :roll:

Na lépek lánykák!

Mindenkinek Puszi!

Kép
Kép
arte

Sziasztok!

Timi, köszike. Nagyon aranyos vagy. Én is szeretnék már fodrászhoz menni de sajnos nem merek még időpontot kérni mert állandóan van valami és mire elérkezne az idő nem tudnák elmenni. Inkább én magam szépítgetem egyszer egy héten. A vágás még várhat. A kiscsaj lehet megfázott ha az orra is folyik. Jobbulást nektek.
Petra, nagyon jók lettek a képek. Látszik a gyerekeken mennyire jól érezték magukat. Olyan jót nevettem a "csupa szem" képen. Flóra annyira édesen meg van illetődve. Imádni való. Te is nagyon jól nézel ki. Nem látszik rajtad egyáltalán hogy két gyermek anyukája vagy. Most nagyon jó a hajad.
Arte, én sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz. Sok mindent tesznek amit nem tehetnének, de ahogy olvastam ebben csak az áll hogy rendesen kell végezned a munkádat mert ha nem akkor főnököstől repülsz. Én ezt fordítottam le, lehet hogy nem jól értelmeztem. Talán a többiek okosabbak és tudnak segíteni.
Kiru, annak örülök hogy legalább éjjel tudtok aludni, de most ezt a fejést muszáj folytatnod? Megéri?
Csajok, tegnap telefonáltam. Már tiszta ideg voltam és még nem sikerült beszélnie a főorvossal a műtétemről, hívjam ma 10-11 körül. Mindjárt hívom. Tegnap nagyon depis voltam emiatt. Már hányingerem is volt és hívtam Vasit hogy feladom mert már nem bírom hogy ennyit hurcolnak és mindig van valami ami akadályoz. Mára kicsit lenyugodtam, de még mindig pipa vagyok. Fasza lesz ha meg kell majd ismételni a vizsgálatokat....
Anyukám kicsit jobban van, hétfőn engedik haza, ma valszeg nem látogatom meg mert muszáj volt a lakással is foglalkozni egy kicsit és kaja is kell. A hajamat is meg kellett mosni és nálam másfél óra a mosás-szárítás.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!

Arte!
Háát a te céged sem kispályás, azt hittem csak az én cégem vezetősége ilyen tapló, már bocsánat.Nálunk nagyon sok hasonló papírt írattak alá,aki nem írta alá meg lett a következménye.Szerencsére én akkor már itthon voltam.

Zsuzsám!
Nagyon szorítok neked, h sikerüljön végre a babásodásod.
Anyudnak jobbulást kívánok.

Nofim!
Örülök, h jól megy az Avonozás, ha van kinek eladni, anyum is csinálja, de neki már nem megy olyan jól.Meg másik munka mellett, autó nélkül nehezebb.

Kirum!
Szerintem sem olyan fontos már az a tejci a kicsinek, ne erőltesd, csak tönkre teszed a melled.Már 9 hónapos fejlett, gyönyörű baba, és manapság már a tápszerek csuda jók, tele vitaminnal, ami az anyatejedbe ha nem vitamindúsan táplálkozol nincs is benne.
Már megkapta azt a mennyiséget, amire szüksége volt, inkább szoktasd a szilárd ételekre.

Petra!
Szépek a kicsik a képeken, ennyi gyerek, nem csodálom, h Flóra megilletődött.

Nálunk kinőtt két fogacska, mondhatni egyszerre, de semmi változást nem vettem észre a kicsi viselkedésében, ugyan olyan jól alszik, eszik.
Már mondja hogy baba, baba...nagyon édes.
És ha fogom a kezét, meg ha tolja maga előtt a járássegítőt akkor megy, kicsit még ingatag, meg határozatlan,de majd belejön.Már lemászik az ágyról is, hassal lefelé,ha nem érzi magát biztonságban nyögdécsel.Imádnivaló egy kölök.
Teszek fel néhány képet.

Mi van a többiekkel?
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

lassan nem is lesz róla olyan kép amin nem húzza fel az orrát:)

puszi mindenkinek

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok!

Arte
Gratula a melóhoz azért jelenkezél be ha tudsz! Egyet értek Zsuzsával Én is ezt szűrtem le a levélből rendesen kell végezni a munkád!

Petra
Nagyon jók a képek édesek a gyerkőcők!

Etna
Várom az e-mailt!

Zsuzsa
Drukk remélem hamar kapsz időpontott! Ne idegeskedj!
Olyan jó volt veled találkozni annyira örültem mikor meglátalak!! :D
Sok puszi!

Velem semmi különös dolgozok! Jaj Lányok tegnap telefonált Apukám tesvére, hogy a Nagymamám tűdő embóliát kapott :cry: :cry: Azt mondta, hogy már jobban van de sajnos a másik Mamám is ebbe halt bele Ő 1 hétig élt és szenvedett az embólia után!! :cry: :cry: Remélem meggyógyul látnia kell neki még a dédunokáját mindig kérdezgette, hogy nem lesz-e még unoka!

Sok-sok puszi!!

Kép
grácus

Laar, mekkorát nőtt Mírácska. Nagyon szép csaj és tényleg majdnem minden képen fel húzza az orrát. Köszönjük a képeket. Annyira szívesen nézegetem milyen aranyosak.
Grácus, jobbulást kívánok a nagyidnak. Borzasztóan sajnálom hogy ilyen beteg. Ámbár nem tudom mi az a tüdő embólia. Ne aggódj, minden rendben lesz. Bizakodj.
No, megvan az időpont. Március 21-én vasárnap befekszem, 22-én fél órás műtét (laparoskópiás). Ennyi. Múltkor még azt mondta hogy ha meg lehet csinálni akkor azonnal csinálja is. Hát, nem értem én ezt az egészet. Mindig mást mondanak. Igazodjak el rajta.....

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!

Arte! Az igazság az, hogy szerintem joga van aláíratni olyan papírt amin megköveteli a minőséget. De persze ahhoz biztosítania is kell a megfelelő alap anyagot, ugyanis anélkül képtelenség minőséget gyártani.... Tudom, mert nálunk is volt anno ilyen szitú, persze a ilyen szinten nem fenyegetőztek... Lehet, hogy érdemes lenne elküldeni a munkaügyiseknek, hogy nekik mi a véleményük a dologról... Reméljük, hogy lesz net, és akkor nem fogod magad halálra unni! :lol:

Grácus! Nagyon sajnálom a mamikádat! Remélem, helyre jön. Mielőbbi jobbulást kívánok neki!!

Zsuzsám! A lényeg, hogy van végre időpötty!! Ez a legfontosabb!! Közelebb vagy egy lépéssel a vágyadhoz!! És fel a fejjel, az a 2 napot féllábbal is kibírod!! Köszi a kedves bókokat!! De sajnos, nem érzem magam túl jól a bőrömben. Ráálltam a mérlegre és majd szívszétütést kaptam!! 75 kg vagyok újra!! :S Most mellőzöm a kaját... amennyire tudom, sokszor eszek keveset. Hátha sikerül vissza fogyni 65 kg, bár nagyon kétlem, ugyanis kitartásom az ZÉRÓ!! Tornázni is jó lenne, DE MIKOR?! Na de nem panaszkodom tovább. a séróm se tetszik túlságosan, de már kezdem megszokni... Remélem, gyorsan megnő, hogy újra normálisan le tudjam vágatni...

Laar! nagyon tündéri Mírácska!! Az első képen az a mosoly!! Valami haláli!! Flóra is sokszor húzza fel a noziját!! Csak ő még fújtat is mellé, mint egy kis bika!! :D

Kiru! Sajnálom, hogy Ákos nem enged közénk!! Elnövi majd ezt a ragaszkodást!! Idő kérdése!! A tejet, azért fejed mert végül eladod?? Vagy Ákossal itatod meg? Egyébként Flóra is azóta alszik jól éjjel, amióta nincs cici! De neki már a tejbegríz és a tejpép sem kell... Csak a jó kis felnőtt kajcsi! Sonka, kolbász és ilyen hasonló finomságok! :lol: Általában egy szelet kenyér belét kapja vacsira valami felvágottal, sajttal, margarinnal és ezt még leöblíti egy 1,5 dl boci tejjel!!

Képzeljétek!! Pöttyös lett a leánykám!! Lehet, hogy most jött ki rajta a bárányhimlő?! Másfél hónap után? Amikor a Kornél himlős volt akkor még szopizott, lehet, hogy az védte meg?? Mit gondoltok??

Jaj, Grácus!! Tegnap is akartam írni, de elfelejtettem, hogy szerintem lehet köze ahhoz, hogy nem leszel babás, hogy rh - vagy, lehet, hogy egy anti d injekció segítene. Mert ha volt azóta vetélés, és több mint valószinű, akkor az amit akkor kaptál mikor elvették a kicsit, az már kiment a szervezetedből! Érdemes lenne rákérdezni ha mész az orvoshoz!!

Mennek kell!! Puszi!!
wpetra
Pusztavám

Vasi: az a lényeg van időpont! A többi le van ejtve!

Amúgy azUram kapta a papírt reggel a munkahelyén nem én.

Laar: nagyon jó az a maszatos kép!!!

Pusz

Kép
Kép
arte

Sziasztok lányok!

Ittvagyok ám én is, csak mint általában a többi fiús anyukának (itt a fórumon) nekem sincs semmi időm a Törpe mellett. Ezen már tényleg elgondolkodtam, hogy miért csak Kiru, Etna és én írjuk, hogy ennyire anyásak a fiaink. Csajokkal másképpen van? Nem értem... (igaz Timi is írja néha) Szóval most mi így hárman totál egy cipőben járunk, a gyerkőcök állandóan rajtunk lógnak, nálunk talán egy fokkal jobb már a helyzet, bár ha kilépek a szobából (vagy ahol Ő van) 10 mp-nél tovább nem bírja egyedül, már jön is utánam... tiszta téboly az egész :) Azért nem panaszkodom, mert mindent meg tudunk csinálni együtt, tegnap pl. a porszívózás közben aludt el, befeküdt a kiságyba a macival, cumival és mire végeztem, elaludt. Tegnap előtt ablakot pucoltunk, kár, hogy azóta beverte az eső :( Mindegy, ez van. Jövő héten irány Sárvár, már csak ekörül forog az agyam. Meg persze előtte a Törpém névnapja, ma sütöttem sütit is (Tamással vertük a habot, nagyon együttműködő). Szóval velünk nem sok minden történik, olvaslak mindig Benneteket, csak este már nincs erőm írni.

Kiru!
Ahogy feljebb írtam, látom megint iszonyat anyás Ákosod. Nekünk úgy látszik ez a sorsunk. Nem baj, abban biztos vagyok, hogy a kisfiamnál jobban senki nem szeret a világon. Mikor reggel átjön és megsimogat, "Tamás szejeti anyát" mondja közben, majd odabújik, hát a könnyem kijön. Iszonyat aranyosak tudnak lenni. Nem sokáig bírják nélkülünk, azt biztos. Nem tudom múlt héten írtam-e, mikor a bölcsiben voltunk a baba-mama klubban: volt három kisgyerek (két srác, egy kiscsaj), egy évesek, őket elvitte a három a gondozó, és két óra hosszat nem is voltak kíváncsiak az anyjukra. Hát szerintem ez sem normális egészen. Tamás is tök jól elvan anyuval, vagy mamával, de fél óránként mondja: nincs anya, hol van anya? - szóval keres, de elfogadja, hogy nem vagyok. (na megint a földön aludt el mellettem, felteszem az ágyra :D)
A fejéssel kapcsolatban: tudom, hogy kell fejned, mert a tejci csak termelődik, de minél többet fejsz, annál több lesz. Meddig akarod még fejegetni? Ákos tényleg gyönyörű nagy baba, szerintem is elhagyhatod nála az anyatejet. Védőnő mit mond erről? Puszi Nektek!

Vasi!
Örülök, hogy megvan a műtét időpontja, remélem ezután már pikk-pakk kismami leszel! Nagyon drukkolok Nektek! Anyukádat sajnálom, ez a hülye vizes téma nagyon veszélyes. Nagybátyám anyósa is ezzel küzd, egyik este rosszul volt, nem akart orvost hívni (csak reggel akart elmenni), a gyerekei ráparancsoltak, mentőt hívtak, bevitték a kórházba, a doki azt mondta szerencséje, mert a reggelt meg sem érte volna. Tele volt vízzel a tüdeje. Azóta szedi a vízhajtót, nem volt ilyen gondja. Remélem anyukád is helyrejön!

Grácus!
A Te nagyidnak is nagyon drukkolok!!! Majd írd meg mik a fejlemények, jobbulást kívánok neki!

Laar!
Míra nagyon helyes, az orrfelhúzás jól áll neki. Látszik milyen huncut :) Régebben azt hiszem Te írtad, hogy volt egy borsónyi dudor a füle mögött... mi lett azzal? Mert most én érzek Tamás füle mögött ilyet, bár ma már kicsit kisebb, de nem tudom mi lehet ez. Reggel meg azt vettem észre, hogy az egyik mellbimbója mintha sebes lenne. Ezt sem tudom mi lehet, remélem csak megkarmolta, mert mostanában mindig a saját cicije foglalkoztatja :)

Petra!
A képek szuperek, főleg az elsőn szerintem nagyon hasonlít Rád. Kornélkával is nagyon hasonlítanak, helyes gyerkőcök. És tényleg jól áll az új frizu Neked!
tök jó volt kamerázni, sajna azóta sem jutottam géphez szinte, csak este.
Sárvárról beszámolok mindenképpen, remélem tuti lesz, mint tavaly. Az idő is talán jobb lesz, szerdától mond melegedést, csütörtökön megyünk. Most iszonyat hideg van, 0 fok és baromi nagy szél, nekünk meg délután muszáj lesz boltba menni :( Puszi nektek is!

Etnám!
Remélem megoldódik a "cicis" ügyed, majd írd a fejleményeket. Pusszantás a hétördög Botikámnak meg persze Neked is!

Tina!
El vagyok ájulva milyen nagy legény Dani! Helyes, mosolygós baba, mesélj gyakrabban hogy mi van Veletek!

Daniella!
Te is elég ritkán jössz. Tesókád hogy bírja a végét? Én hugom tegnap volt dokinál, azt mondták neki nem lesz egy nagy baba. Az értékek alsó határánál van. Nem baj, majd kint megnő :) Amúgy két csaj nevük van még mindig: Zsanett, Noémi. E kettő közül választanak, legalábbis eddig ezt mondták. :) Aztán még ki tudja.

csajok most megyek, Tamásom bealudt, nekem még ezer dolgom van. Puszi Nektek és további szép napot!

Kép

Kép
luca81

Na most meg egyszerre hárman is írtunk :)

Petrám!
Elcsodálkoztam már múltkor is, hogy Flóra sonkát, kolbászt eszik. Mi még most sem merünk Tamásnak ezt adni, hiszen az nyers. Vagy főzve adod neki?
Tesóm is rh- és végig figyelik nála az antitesteket, vagy mi a fenét :) Eddig nem volt gond, de azt mondják második terhességnél lehet igazán gond. Na tényleg lépek, puszi

Kép

Kép
luca81

Sziasztok Lányok!

Nofikám: Aranyos vagy a kézkrémmel kapcsolatban, de megvan az itthoni vonalam régóta, ha nem lennél ilyen messze....Azért köszi a felajánlást! :) Én egyébként régóta használok avon-os termékeket és nagyon sok minden bevált belőle!

Grácus: Lehet, hogy tényleg érdemes lenne az RH negatívságod miatt kutakodni egy kicsit, beszélni egy dokival, hogy nem lehet-e ez az oka annak, hogy nem jön a baba...Bár én is úgy tudom, ahogy Luca írta, hogy nem baj, ha negatív az anya, csak ilyenkor figyelik jobban esetleg, hogy nincs-e bibi belőle vagy pedig kap a terhesség alatt valami ellenanyagot az anya. Nem nagyon értek hozzá, mert nálunk mindkettőnk vércsop.-ja A RH+.
Nagyidnak jobbulást, a tüdőembólia elég komoly dolog, drukkolok, hogy átvészelje és felépüljön!!! +++++

Arte: Jó utat neked, vigyázz magadra! A mail-t még nem olvastam el, de majd megnézem.

Tina: Nagyon édes Danika, hihetetlen, hogy mindjárt fél éves lesz ő is! Nagyon ügyi, hogy már ennyi mindent csinál! Ezt a páros lábbal ugrálást Alexa nagyon sokáig csinálta és imádta!!!! :D :D
A GYED miatt sajnállak, remélem, megoldódik a dolog, én is sokat szívtam emiatt, csak más okból, nekem 1 papír hiánya miatt anno 3 hónapig nem utalták a TGYÁS-t, most jan.1-től, meg mivel kifizető hely lett a munkáltatóm (pesti kp-tal), így már nem az OEP utal, de csesztek egy papírt elküldeni a munkáltatómnak, így a jan.-i gyedemet majdnem febr. végén kaptam meg, csomót telefonáltunk, halálra idegeskedtem már magam, de mivel mindkét cég Pesten van, én meg 200 km-re tőlük, nem nagyon tudtam mit tenni, csak bosszankodni. :twisted: :twisted: Nagyon szemetek, totál letojják azt, hogy az a pénz valakinek fontos és megjár. Csak húzzák-halasztják a dolgot. Tesóm a gyes lejárta után kivette a szabijait, majd táppénzre ment és ez annyira bonyolult volt a tisztelt OEP-nek, hogy hónapok óta neki sem képesek pénzt utalni! Felháborító!!!!!

Laar: Nagyon édes Míra a képeken, milyen kis pofikás! Alexa arca is egyre jobban kikerekedett az utóbbi időben, kiváncsi vagyok, mekkora lesz a súlya 24-én az 1 éves státusz vizsgálaton. Nagyon fáj már a hátam az emelgetésétől! :D

folyt. köv.

Kép

Kép
daniellla

folyt.

Luca: Szép neveik vannak a tesódéknak! Húgom babája sem lesz nagy, mindegyik mérete kicsit kisebb, mint a bátyjáé anno, aki 3 kg-mal született, szóval Léna sem lesz ennél nagyobb, de lehet, hogy csak 2,90 körül. Nem baj, majd itt kint megnől! Tesómnak az éjszakái rosszak, alig tud aludni valamit, kb. óránként felébred. A kiscsajszija nagyon aktív! :) Hétfőn már 34 hetes lesz!
Hát igen, szerintem a lányok talán nem annyira anyásak, mint a fiúk. Legalábbis Alexa jól elvan egy darabig magában is, eljátszik. Mondjuk ez is hangulatfüggő inkább. De elvan a járókában is egy darabig, ha nekem pl. mosogatnom kell. Amúgy ő nem olyan bújós, ezt bánom is, illetve csak ritkán, főleg, ha beteg. Néha ahhoz is le kell fogni, hogy meg tudd puszilni! :D Mindig csak menne, menne...

Zsuzsám: Igazán örülök, hogy anyud jobban van! Ez a fulladás szörnyű és ijesztő lehet! :(
Pont Alexa 1. szülinapján fogsz befeküdni a kórházba. Lényeg, hogy történjen már végre valami és közelebb kerülj a hőn áhított babához!!!! Drukkolok!!!! ++++
A kórházi "precízséggel" kapcsolatban maximálisan igazad van!

Petra: Nagyon jók a képek! Biztos szuper lehetett a farsangi mulatság! Nem is tudtam, hogy levágattad a hajad. Sokszor én is gondolkodom fru-fru-n, de aztán nem merem bevállalni, de mivel van egy forgóm, lehet, hogy nem is állna túl jól....
Nagyon aranyos Flórán az a zoknis mamusz, az a kis piros, csíkos.
Szóval nálatok akkor már elmaradt a szopi. Nálunk még este van, reggel is lehetne, de szándékosan hagytam abba a mellemen lévő seb miatt, pedig tejem van még bőven. Na majd meglátjuk, hogy alakul. Flóra szülijét a jövő 7végén tartjátok?
Jaj, még azt akartam írni, hogy én a súlyomat úgy tudom tartani, hogy késői reggeli, késői ebéd és 6 után már csak sali. Már nagyon megszoktam így, nekem bevált!

Timi: Pont akartam írni neked, hogy úgy tűnik, Alexa is kezd leszokni lassan az öklendeztetésről. Még csinálja néha, de totál bevált az, hogy egyszerűen nem foglalkozom vele, nem nézek rá ilyenkor, rá sem szólok, így hamar megunja, ha nincs nézőközönsége! :D Amikor régebben mindig rászóltam, akkor csak annál inkább csinálta.
Te nem teszel fel ide Vilcsiről friss képeket?
Jobbulást neki, remélem, nem lesz beteg szegény! Vilcsi a darabos kajákkal hogy áll?

Kiru: Nem irigyellek a sok fejés miatt, én is fejtem Alexa fél éves koráig. Most azért fejsz, hogy hátha Ákos egy idő múlva mégis újra elfogadja a cicit? Vagy azért, hogy a lefejt anyatejet neki add cumisüvegből? Megértelek valahol, mert én is nagyon nehezen hagyom abba a szopit, a seb ellenére is tovább szoptatok, mondjuk így, hogy a reggeli szopit elhagytam, elég szépen elgyógyult a seb. De úgy vagyok vele, hogy ha van még tejem, akkor most szándékosan apasszam el??? Hülye dolog ez, nehéz okosnak lenni......

Holnap megyünk Pestre anyumékkal. Meglátogatjuk a kisebbik húgomat, aki fent tanul, bemegyünk az IKEÁ-ba, ilyesmik. Már jó régen voltam Pesten. Remélem, jó idő lesz!

Most mentem, millió puszi nektek!

Kép

Kép
daniellla

Daniella!
Elfelejtettem tesódék lány nevét már, jó hogy írtad:Léna. Nagyon tetszik nekem is. A szülészeten egy szlovák csajjal voltam egy szobában, neki lett Léna kislánya. Nem tudom akkor meséltem-e nektek, hogy ez a csaj 220.000 ft-ot fizetett a TB-nek, mivel szlovák állampolgár. Nem is lett volna ilyen sok, csak szegényt el kellett altatni, mivel a méhlepény nem akart megszületni. Ez dobta meg a számláját. Azért nagyon durva. És képzeljétek olyan rendes volt a doki (nem volt megfogadva, de nagyon megszerette), mikor pénzt akart adni neki, nem fogadta el, megkérdezte mennyi volt a számla és mikor a csaj mondta, a doki csak annyit válaszolt: van jobb helye is annak a pénznek. Azért léteznek még rendes orvosok.
Alexának tényleg teljesen más a kis arca, nagyon csajos. A szemei még mindig gyönyörűek. Puszi nektek!

Kép

Kép
luca81

Sziasztok Lányok!

Arte! Apa jó kis regényt írt neked! Nem egy beszédes fajta hapsi, de ha valaminek utána néz, nagyon alapos. Szerintem egy kicsit túlzottan is :)

Muszáj fejnem csajok! A múlt héten nem fejtem 2 napig, és borzasztóan begyulladt a mellem, még hőemelkedésem is lett. Azt mondják, hogy ha nem szopik Ákos, úgyis elapad szépen lassan. Erre várok. Elapasztani szándékosan? Hát igen, tényleg nehéz okosnak lenni. De amíg van, fejnem kell. Fagyasztottam le Ákosnak is, kb. 1-1,5 liternyit, de mivel elég nagy már, többnek nem látom értelmét. Úgyhogy megy a kislánynak. Kap már szilárdat! Reggel kap 1,5dl tejet és este is ennyit, egyébként szépen eszik mindent, amit adok neki. Ebédre főzeléket, tízóraira és uzsira gyümölcsöt. Tejpépeket és tejtermékeket nem adhatok neki még mindig sajnos. De majd eljön annak is az ideje. Ami jobban zavar, hogy én sem ehetek.
Most megyek csajok, apának kell a gép! Holnap megpróbálok kicsit bővebben írni nektek!
Puszika mindenkinek!

kiru84

Sziasztok!

Gondoltam beköszönök még itt kora reggel, mert nem tudni h alakul a napom! Legyetek jók és vidámak! Várjátok a nyuszit, mert meghoz Engem :lol: 8)

Kiru köszi a segítséget! De tényleg! Inkább ilyen legyen, mintsem linkes. Most h így már tudunk mindent nyugodtabbak vagyunk!

Puszó és nagy ölelés!

JAAAAAAAAAA és a lényeg!!!! A talit meg ne tartsátok amíg nem vagyok itthon!!!!!!!!!!

Kép
Kép
arte

Sziasztok csajok!

Zsuzsa! Örülök, hogy jobban van anyukád! Örülök, hoyg megvan az időpontod :) Most már minden rendben lesz ezután, ugye?

Petra! Nagyon jók a farsangos képek, látszik a gyerekeken, mennyire élvezték! Flóra már nem szopik?

Nofi! Örülök, hogy bejött az avonozás!

Laar! Nagyon ügyes Míra! Igen bátrak vagytok, ha így eszik és a fal mellé teszitek az etetőszéket. Nagyon édes :)

Timi! Nagyon ügyes a te kicsi lányod is! Az én Ákosom, még mindig csak kúszik, de azt már egyre gyorsabban!

Grácus! Jobbulást kívánok a Mamidnak!

Luca! Igen, az biztos, hogy náluk jobban senki nem szeret minket! Nagyon jó érzés, csak fárasztó tud lenni. Főleg, hogy Ákos még nem tud utánam jönni, ha megyek valahova, csak ordít. A védőnővel még nem beszéltem, majd lehet hogy valamelyik nap felhívom.

Tina! Olyan ritkán jössz, mindig ámulok, mennyit nőtt Dani! Nagyon helyes kissrác!

Daniella! Örülök, hogy meggyógyult a cicid, nagyon rossz, mikor ott van seb. Nekem akkor volt, mikor az Ákos annyira megharapott! Lexinek szépen nő a haja! Lassan össze is tudjátok kötni neki!

Arte! Jó munkát kívánok neked! Ha tudsz, majd írj!

Szerdán voltunk tanácsadáson, Ákos 9340g és még mindig 73 cm. Karácsony előtt is ennyi volt. A doktornéni azt mondta, hogy a gyerekek, vagy híznak vagy nőnek, egyszerre a kettőt nem, úgyhogy nincs baj. Azért fura, hogy 2,5 hónapja semmit nem nőtt!

Megyek, mert leég a kaja! Puszika

kiru84

Bibocska! Nagyon jók az uh képek :) Szépen növöget Lali manó!
Arte! Nagyon szívesen :) Örülök, hogy megnyugodtatok egy kicsit!
Küldök pár képet, a hintában már fel tud ülni Ákos! Kép
Kép
Kép

kiru84

Sziasztok!

Hoztam nektek egy videót, hogy lássátok miről is írtam múltkor:

http://www.videoplayer.hu/videos/play/456454
wpetra
Pusztavám

Helló Lányok!

Csak gyors elolvastalak benneteket!Sajna elért engem is a nátha, borzasztó....Vilcsi sem aludt már 3 éjszaka, szívjuk az orrát éjjel is, ő már most jobban van, én annál rosszabbul :cry:
Petrám: megnéztem Flóra videóját, Vilcsi is nézte, és tátott szájjal, nevetgélve kommentálta a látottakat, majd megzabáltam :D Nagyon ügyes a kiscsaj, milyen király székecskéje van!

Arte: jó utat, és jó munkát!
A többieknek majd később, most fürdetés...
Puszi mindenkinek!!

[url=http://picibaba.hu]Kép
tokotimi

Drága Etnám!
Köszönöm szépen a mailt és hogy gondoltál a Törpémre :) Aranyosak vagytok nagyon! Puszi

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Épségben megérkeztünk. Szerencsére zökkenőmentes volt a 11 órás út. Az internetet is megoldottam... de ezt úgyis észrevettétek :D egy panzióban vagyunk egy idős házaspár vezeti. A mami rámszállt mert én fordítottam a többieknek... de nem baj legalább gyakorlok :D

Szerencsére egy szóra belement abba h én egyedül lehessek egy szobába. Én szeretem az embereket, de akikkel kijöttem.... D mind1.

Puszi mindnekinek amint tudok jövök!

Kép
Kép
arte

Sziasztok Lányok!

Lucám: Tamásodnak szeretnék nagyon-nagyon boldog névnapot kívánni, sok-sok puszival!!!!!
Köszi az Alexa bókot, aranyos vagy! :oops:

Petra: Szenzációs a videó, apával együtt néztük meg, neki is nagyon tetszett! :D Annyira egyformák ezek a kiscsajok, Alexa is totál hasonló hangokat ad ki, mint Flóra! :D Nagyon ügyes a kiscsajszi!

Kiru: Tündéri a képeken Ákos, kis huncut, köszi, hogy hoztál róla fotókat!

Arte: Örülök, hogy épségben megérkeztél! Vigyázz magadra!

Csajok, tényleg, a talival mi lesz? Ki szervezi? Mikor legyen kb? És hol? A Balcsin?

Na pussz, most léptem, holnap apa szabin van és megyünk ügyintézni. Jó éjt nektek!

Kép

Kép
daniellla

Timi: Jobbulást nektek, gyógyulgassatok!!!! Puszi!

Kép

Kép
daniellla

Arte!
Örülök, hogy épségben odaértetek. Írj majd!

Daniella!
Köszönöm szépen Tamás nevében is, nagyon kedves vagy!

Petrám!
volt hangja a videonak? mert nálam totál néma volt.. még furcsálltam is, kíváncsi lettem volna milyen hangokat ad ki közben. Majd megnézem újra.

Csajok azért írok, mert tanácsot szeretnék kérni: Tamásnak gyerekágyat csináltatunk, és 80*160-as matracot keresek neki, de itt neten nem igazán találok ilyen méretben. Egyik bútorboltban itt nálunk tudtak mutatni kókusz gyerekmatracot (igazából most is ilyen van neki a kiságyban) ebben a méretben, 23.000 ft. Hát nem tudom, kicsit sokallom. Megnézném máshol is, de nincs ötletem hol lehet ilyen méretben. Tudtok segíteni? Valami tanács, hogy milyen matrac legyen? Van ezer féle, igazából csak a kókuszt ismerjük. Nekem van memory párnám, imádom, tudom ez is nagyon jó, de baromi drága.
Más: holnap megyünk dokibácsihoz, mert Tamás popsiján lett egy seb egyik percről a másikra. Tegnap ebéd után tisztába tettem és látom mi a helyzet. Nem akar gyógyulni, nedvedzik is neki, fogalmam nincs mi ez. Talán egy fokkal jobb már neki, de azért megmutatom, hátha ír rá olyan krémet vagy hintőport, amit hatásos is, mert eddig kentem Sudoval, Bepanthennel, Canestennel, Betadine-nal, de nem igazán javul egyiktől sem. Tiszta ideg vagyok, persze most kell lenni valaminek, mikor csütörtökön megyünk Sárvárra... ez a mi formánk :(
Na jó éjt, megyek aludni, mert már hulla vagyok.

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Arte! Örülök, hogy minden rendben, tök jó, hogy külön szobád van :) Meg persze az is, hogy van neted :)

Timi! Remélem már jobban vagytok! Jobbulást kívánok!

Luca! Matrac ügyben nem tudok segíteni. Jó ötlet orvosnak megmutatni a sebet, biztos okosabbat tud mondani, mint mi! Sebeket én mindig aloevera levéllel kenek, annál jobbat még nem találtam. Általában nem vagyok ilyen, de egyszer a bal kézfejemről, levakartam az összes bőrt idegességemben, és 1 hét múlva semmi nem látszódott! Se heg, semmi, jobb mint előtte :)

Daniella! Lassan közeleg a tavasz, és ha jól emlékszem, Swidi májusban lesz itthon? Valami benti helyre gondoltatok, vagy piknikre? Mert ha piknik és a Balaton partról volt már szó, Zamárdiban tök nagy szabad strand van, és mellette Mauro pizzázója! Nagyon finom pizzával :)
Egyébként szervezi valaki, vagy mindenki adja az ötleteket?

Csajok! Ákos még mindig alszik és este egyszer sem kelt! Már kezdek aggódni!

kiru84

Kiru Drágám!
Örülj neki, hogy Ákosod alszik :) Kezd nagy fiú lenni, ügyesebb alvás terén is. Tamás minél előbb világos van, annál előbb kel. Már 6:10-nél tartunk. Szóval elég húzós, ilyenkor meg már álmos. Ha alszik egyet délelőtt, délután már nem akar, estig pedig nem bírja, tiszta nyügi. Nehéz vele okosnak lenni, tegnap is elmentünk autóval fél 6-kor, akkor aludt be, persze este fél 11-ig fent volt és mégis kelt 6:10kor.
Aloevera levelére nem is gondoltam, pedig van növényem, most jött helyre, szegényt elhanyagoltam, de most nagyon szép. Lehet bekenem azzal. Reggelre szebb lett neki, de ilyenkor mindig horzsolódik a sok mozgástól és újra nedvedző lesz. Nem tudom mi lehet, délután irány a doki, majd megírom.
Most is lépünk, indulunk boltba, baromi hideg van: -6 fok. Marhára örülök: hétvégére 8-10 cm havat is mondanak, mi meg azt hittük szép tavaszi időnk lesz Sárváron. :roll:
Puszi Mindenkink, majd még jövök!

Kép

Kép
luca81

Sziasztok, csajok!

Petra, köszönjük a videót. Annyira tetszett, hogy kétszer is megnéztem. Olyan jót nevettem amikor ő is nevetett. Szereti produkálni magát ha látja hogy fényképezik vagy kamerázzák. Borzasztóan aranyos és nagyon ügyes. De onnan is lehet látni hogy igazi csajszi hogy be nem áll a szája egy percre sem. Nagyon cuki kis hangja van.
Timi, jobbulást nektek. Nem irigyellek benneteket. Emlékszem amikor a lányok betegek voltak és én is elkaptam tőlük milyen nehéz volt őket ápolni amikor még én is ápolásra szorultam volna. Mennyi mindenről lemondunk és mennyi mindent megteszünk miután anyává válunk.
Kiru, tök jó hogy ilyen sűrűn jelentkeztél. Csak el ne tűnj megint. Nagyon köszönjük a fotókat. Ákos egyre szebb. Annyira imádnivaló..... Amíg csak felül a hintában nem kell aggódnod, de amikor már feláll, na akkor igen. Arra már vigyáznod kell. Sajnálom hogy muszáj fejned. Nem lehet kellemes. Nekem nem voltak ilyen gondjaim. Sajna az idegességtől nekem két hónap után teljesen elapadt a tejem.
Arte, nagyon örülök hogy jelentkeztél onnan is. Szupi klassz hónapod lesz. Ne aggódj, nem hagyunk ki a taliból. Természetesen megvárunk. Amúgy is csak májusban lesz ha jól emlékszem, de jó lenne ha Swidi is írna néha nekünk hogy mi újság.
Daniella, jó volt Pesten? Alexa szülinapján fekszem a kórházba? A vonalzód nálam nem jelenik meg, nem tudtam megnézni.
Etna, mi újság? Minden rendben nálatok? Írj majd két sort hogy tudjuk mi van veletek.
Luca, szerintem is jó az aloevera növény. Én is azt használom ilyen esetekben (sebre). Matrac ügyileg sajna nem tudok segíteni.
Csajok, ma voltak vérvételen, de annyira balfax vagyok hogy nem vittem magammal pénzt és miután levették a vért és leadtam a vizeletet kérték az 1700-at, én meg csak lestem mert nem tudtam hogy fizetni kell és rohantam pénzkiadó automatát keresni. Gondolhatjátok hogy ilyenkor sehol nem látok egyet sem. Kúrta nagyot mászkáltam mire leltem egyet. Tegnap lecsapoltak a lányok teljesen. Még Vasitól is elkunyiztam egy ezrest, neki is üres maradt a tárcája.
Legyetek jók, amint tudok jövök.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

sziasztok csajok!

sajnos most még olvasni sem tudlak titeket, mert botikám beteg. még nem tudni,hogy mi a baja, de lázas és olyan,mintha be lenne dugulva az orra, de hiába porszívózom nem jön semmi, pedig előtte oldom sterimarral, de hiába. ezáltal persze nem alszik, mert nem kap az orrán levegőt. 38,5 végbélben de eddig csak estére volt, most már van reggel is neki, a sima nurofen leviszi, nem olyan makacs,mint volt decemberben. úgy látszik 3 havonta beteg szegény. a fogának már csak egy sóhajtásnyi kell és áttört az első rágó. szerintem attól van a többi baj is,de majd a doktornő megmondja. torkát nem látom pirosnak. enni nem nagyon eszik.

velem: megnéztek uhon, elmúltak a ciszták, miómám nincs méh nyh 7 mm (nem valami vastag, de holnap kell megjönnie) tejem kezd csökkenni, de csüt marha szar volt,még lázas is voltam. mellem hol jobban, hol kevésbe fáj, prolaktint néznek pénteken lesz eredmény, sürgősségi vérvétellel, mi lenne, ha sima lenne? :roll: után vissza kell menni a nőgyógyhoz. ez legalább egy becsületes nődoki az sztkban. mondjuk majd csillagokat láttam, úgy megnyomkodta vizsgálat közben a hasam, de legalább alapos.norbival kezd helyrejönni a dolog, de kicsit néha az agyamra megy, állandóan kesereg valamin. ő az az ember, aki soha nem lesz boldog, mert mindig keresi az okot a pesszimizmusra. persze tenni nem tesz semmi ellen, de legalább kesereghet. botival voltunk barátnőméknél, tök jól elvolt a csajokkal, pedig kiközösítették (9-10 évesek) vigyorgott rájuk, követte őket, nem adta fel, erre a kis szeretetgolyóm meglátott egy hörcsögös akváriumot (ahol éppen ölték egymást a hörcsögök, épp túl voltak a 7 kicsi megevésén és egymást ették, idióta állatok) ez úgy megtetszett botinak,hogy rohant oda és megbotlottt pont arccal ráesett az akvárium szélére, hát gondolhatjátok,hogy infarktust kaptam. van harci sebe, életében most vérzett valamije. még nem is sírt annyira, én majdnem az ijedségtől, tiszta hülye vagyok, erre a barátnőmék, végre, egy fiúnak így kell kinézni, az legyen sebes. :shock: a szép kis arcán ott virít a seb, szóval már fiú. na megyek, mert főzök valamit, mivel nem megyünk ma anyuékhoz, de azért este elviszem drnőhöz. jók legyetek, amint tudok jövök.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Luca! Ákos is egyre korábban kel. Télen 8-8:30 körül, utána 8 felé, mostanában 7 körül kel. Délelőtt 10-10:30 körül alszik egyet, és délután 5 körül is szundizik egy órát! Kíváncsi vagyok, mit mond a doki, majd írj! Ja, tegnap itt esett a hó! Akartunk indulni Ákossal sétálni, de elkezdett szakadni. kb. 10 perc és elállt, utána elindultunk, útközben megint esett. Elég fura időjárásunk van! Remélem azért jó időtök lesz!

Zsuzsa! Igyekszem jönni, ahogy tudok! Most épp fejek, és addig lent van Ákos a dédi mamával, tegnap is így tudtam írni nektek! Már csak 2 hét a műtétig! Itt Szfváron lesz vagy Siófokon?

Etna! Jobbulást kívánok Botikának! Szegényke :( Szerintem nem feltétlenül szükséges, hogy sebes legyen egy fiú arca! Remélem már jobban van a kis drága!

kiru84

Sziasztok!

Kiru: Igazából nem tudom, hogy jelenleg szervezi-e valaki, talán Etna volt ezügyben aktív anno, de most szegénynek elég sok baja van, nem kéne még ezzel is terhelni. Igazából csak annyi kéne, hogy nyilatkozzon mindenki, hogy májusban melyik 7vége lenne jó neki és döntsük el, hogy a Balaton parton belül hol legyen. Úgy emlékszem, az az ötlet mindenkinek tetszett, mármint a helyszín.
A Mauro-ba nagyon sokat jártunk mi is, imádom! A konyháját is és azt a speciális, csak rájuk jellemző feelinget, a Bon Giorno-zással stb. :D :D

MINDENKI NYILATKOZZON TALI ÜGYBEN!!!!

Lucám: Sajnálom Tamás popsiját, az aloe vera-s first nekem is eszembe jutott, az annyi mindenre jó, de mindenképp kérdezd meg a dokit, ő tud igazán okosat mondani.
Alexának 70x140-es kókuszmatraca van és az itt nálunk 12.000 Ft, pontosan: 11.990. Szóval a 23.000-et én kimondottan sokallom érte, még ha egy kicsit nagyobb, akkor is.
Nálam volt hang Flórácska videóján!

Zsuzsám: Ne aggódj, ilyen mással is előfordul, hogy elfelejt ezt-azt, lényeg, hogy megvolt a vérvétel és elindultak a dolgok a maguk útján! +++++++ Mennek a drukkok továbbra is.
Igen, ez a nyamvadt vonalzó nálam is sokszor eltűnik sajna, aztán újra megjelenik, fogalmam sincs, hogy miért. Alexa szülije márc. 21-én lesz, Flóra babáé meg 5 nappal előtte, 16-án. Hamar elment ez az év.

Most megyek Csajok, pussz nektek!

Kép

Kép
daniellla

Kiru!
Itt is hasonló időjárás volt tegnap, ma meg annál hidegebb. Majdnem megfagytam a városban délelőtt (Tamásnak ismét előkerült az overál), délután már jobban felöltöztem. Dokibácsival nem volt szerencsénk, ezen a héten szabin van. Helyettesíti a másik, akit utálok, semmihez nem ért. Védőnő azt mondta, vigyük át a 3. gyerekorvoshoz, aki igazából a vidékiek orvosa és aki a csecsemős a szülészeten (mellesleg engem a mai napig megismer a bölcsis koromból - ott is Ő volt a dokinéni). Átvittük hozzá, de már nem volt ott, holnap lehet futok még egy kört, de már szebbnek látom neki. Talán gyógyul, ha mégsem, elviszem inkább a csecsemős dokinénihez, mert a helyettes doki... hát ki nem állhatom. EGyszer már vittem hozzá Tamást pár hetes korában és baromi unszimpatikus volt, 100 éves öreg muksi, nem tudom mit kever még ilyen a gyerekgyógyászatban???
Ákos tényleg tündéri a képeken, ahogy látom egyre ügyesebb. Mit is tud most? Egyedül még nem ül fel? Ne aggódj, nagy gyerkőcök sokkal később kezdenek mindent, lásd TAmásomat. 8 és fél hós volt, mikor felült, aztán csak kb. 11 hósan kezdett mászni. Másfél évesen pedig már lekörözte a társait, legalábbis duma terén mindenképpen. :) Puszi

DAniella!
Nekem mindegy melyik hétvége májusban, bár tesóm akkor szül, de ezt úgysem lehet előre megmondani, max. nem leszek itthon akkor :) Mert ha mi elmegyünk a talira, akkor egy éjjelt ott is kell töltenünk, mert apával mindketten elég kezdők vagyunk vezetés terén és lassan közlekedünk. Nekem megfelel Zamárdi, de bármi más is. Volt szó Velencei tóról is, de a Balaton is tökéletes. Csak jó idő legyen! PUszi

Vasikám!
Igazad van abban, hogy az ember mennyi mindenről lemond, ha anyává válik. Nem is tudom mikor vettem utoljára magamnak ruhát, Tamásnak annál inkább... Csomó mindent hanyagolunk apával, csak hogy TAmásnak minél többet adhassunk. Valahol nem túl jó ez, de egyenlőre még így van, majd biztosan változik később. Szerintem minden (normális) szülő ilyen.

Elveszett többiek is írhatnának végre! Niki veletek mi újság? Ezer éve nem voltál erre. Suzi, Swidi Ti sem sűrűn jöttök! Írjatok pár sort!

Kép

Kép
luca81

Csajok, azt hiszem, ma elindult Alexa. Illetve nem tudom, ez annak számít-e :D , pár napja már tett öbnállóan néhány lépést, de most este többször is átment a szoba egyik végéből a másikba. Imbolyogva persze, de olyan kis ügyes volt! :)

Luca, köszi a választ tali ügyben. Most nézem a naptárat, májusban 5 hétvége is lesz, ebből az első a máj.1-ei. Na majd eldöntjük, mi a jó a többségnek.

Kép

Kép
daniellla

Luca! Remélem hamar meggyógyul Tamás sebe! Ákos már fel tud ülni, de ülni még nem tud :) Pár mp-ig megül, aztán eldől. Az etető székben megül az evés elején, aztán eldől abban is sokszor! Egyszer csak sikerülni fog neki! Mászni még nem tud, de már nagyon ügyesen kúszik! Elkezdett magyarázni is! Mondja kaja előtt meg közben hogy mamma, mondja hogy apa, anya, baba, nem, zozó, dede, meg ilyesmiket, de ezeket már nem köti hozzánk, csak ha úgy érzi, akkor mondja összevissza! Ha mondjuk neki, akkor vigyorog és csak azért sem mondja! Ha mondjuk, akkor arra néz, akit mondunk neki, és vigyorog, nagyon cuki :)

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

kiru84

Csajok, aki gyeden van segítsen nekem légyszíves! Mitől van az, hogy ebben a hónapban 8-10 ezerrel kevesebbet kaptam? A szomszédasszonyom, meg ennyivel többet? Mitől függ, hogy mennyi pénzt kapok? És miért nem ugyanannyit minden hónapban? Fel vagyok háborodva! Világosítsatok fel légyszíves!

kiru84

sziasztok!

Kiru!
nagyon szép Ákosod, kész legény már.
Nem tom, hogy van ez a pénz dolog, miért nem hívod fel a munkáltatódat, és kérdezed meg?De a gyed alapból egy 10el kevesebb, mint a tgyes ami előtte volt, én úgy jártam, h előző hónapban többet kaptam, így a következőből levontak, azért lett kevesebb, de szóltak telefonon, h elcseszték, és számítsak rá.Szerintem az a biztos ha felhívod őket.

Petra!
Nagyon ügyes Flórácska, csak ámulok...nem félsz h eldől a szék, én biztos aggódnék.

Daniella!Gratula a sétáláshoz:)

Daniella Én még nem tom mikor tudnánk talizni, megbeszélem apával a dolgot, és megírom mire jutottunk.

Timi drágám!
Gyógyulást nektek.

Mi is végre önállóan felültünk, eddig is ültünk, de most önállóan ül már fel.

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziaztok Lánykák! :D

Képzeljétek mától délutános leszek, jól megszívtam, de nem olyan gáz, mert most még nincs honvágyam, meg előbb túlleszek a délutános műszakon, ami a legrosszabb. Remélem utolsó 7en nem délutános leszek!

Itt akkora hó van mint állat. Most is esik. Az utak letakarítva de erre fent kicsit csúszós az út. A www.berggasthof.biz -en meg tudjátok nézni a szállást. Munka alig van, mert alapanyag problémájuk van. Mindenki tök kedves, azon nevettünk h itt mindenki főnök.... de komolyan. alig vannak munkások, nem mint otthon nálunk.... Akik már a 3. hetüket töltik itt elég szenyák, semmi kedvesség nincs bennük, pedig magyarok. De igazán nem érdekel. Mi itt páran klikkesedtünk és alig várjuk h megkapjuk a másik autót aztán le van tojva mindenki.....

Majd ki akarunk menni Franciaországba, meglátjuk h mi lesz belőle. Remélhetőleg 7végén nem kell dolgozni... de ha igen az se nagy gond mert több lesz a pénz. Itt kicsivel drágábbak a dolgok, ha nem akarnám a pénz nagy részét megspórolni nyugodt szívvel vásárolhatnék. Képzeljétek el láttam egy tök jó St. Oliveres balerinacipőt 25 euróért.... de nem vettem meg pedig cipőmániás vagyok. AzUram hangja itt csengett a fülembe: "Cica minek az Neked, hisz annyi cipőd van..." Meg tudom h kell másra. Most hirtelen ennyi.

Bocs h önző mód csak magamról írtam, majd ma még próbálok jönni és mindenkinek válaszolni!!!

Puszó

Kép
Kép
arte

Csajok tiszta ciki: most keltünk fel Tamással :) Reggel persze megint 6-kor kelt, apa elment dolgozni, 8-kor visszafeküdtünk, nem voltam a legjobban - fájt a fejem. Ekkorát bírtunk még aludni, hát nem tudom mikor volt ilyen :) Most lazítós napom lesz, elhatároztam. (Tamás éppen a szárogatóról pakolja a zoknikat, nem baj, legalább elvan)

Kiru!
A GYED-ed persze, hogy kevesebb volt, mert februárban csak 28 nap volt. Nekem is kevesebb volt 8ezerrel. A szomszéd asszonyodnak szerintem nem az ehavi lett több, hanem mondjuk a januári a szuperbruttósítás miatt. (az nekem is több lett, de csak kb. 1100 ft-tal) Persze ezzel a rohadt szuperbruttósítással sem járt jól mindenki, de ezen nem is idegesítem magam, mert már jópárszor megtettem. Szóval a GYED-et napok után kapod és ilyen kevés nap nem mostanában volt egy hónapban :) Remélem tényleg csak ez a gond vele! Ha nem vagy biztos benne, kérdezd meg a MÁK-ot (vagy a TB-t? most nem is tudom hirtelen melyik), ők rendezik, a munkáltatód ehhez nem sokat tud hozzászólni (ha csak nem kifizetőhely)! Puszi

ARte!
Király helyetek van, jó kis családias a szállás. Akkora hó van ott? Hurrá.. remélem nem jön errefelé! Jó munkát délutánra, majd mesélj! Puszi

Kép

Kép
luca81

Kiru egyébként nekem a GYED több, mint a TGYÁS, az nem igaz, hogy alapból kevesebb, mert a GYED-et az előző évi átlag fizud alapján számolják ki. (azon a napon, mikor lejár a TGYÁS és megállapításra kerül a GYED)

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Kiru: Luca már leírta neked a gyed-del kapcsolatban, amit akartam, igen, a 28 napos hónap miatt kevesebb a pénzünk jóval sajnos. :( Ráadásul nekem duplán elcseszték, Tinának már írtam a múltkor a kálváriámat, nem tudom, olvastátok-e, szóval a lényeg, hogy mivel a januári gyedemet elcseszték és így 2 részletben utalták el, ezért a 2. utalásnál egyszer már igénybe vettem 10.000 ft-ot az adójóváírásból és így a februári gyeddel már csak 5000-et vehettem igénybe, mert ugye az adójóváírás 15.000 ft, ami egyszer vehető igénybe egy hónapban. Szóval az ő hibájukból elbuktam ott 10.000 ft-ot, amit majd a 2011-es adóbevallásomkor igényelhetek vissza. Így én februárra 20.000 (!!!!) ft-tal kevesebb gyedet kaptam!! :evil: :evil: :cry:

Luca: Örülj neki, hogy ilyen jó nagyot pihentetek! Gondolom, jól esett! Alexa sajnos cirkuszolt az éjjel, fogalmam sincs, hogy mi volt a baja, de este 11-kor felébredt és hajnali 2-ig üvöltött. Adtam neki tápit, bekentem a fogát dentinox-szal, végül már nurofent is kapott. Az a poén, hogy amikor kivettem az ágyából, akkor meg semmi baja nem volt, nevetgélt, fel volt élénkülve. Reggel fél 9-kor kelt végülis, azt hittem, tovább alszik majd. Nem tudom, mi volt a baja.

Hú, nekem a TGYÁS-om jóval több volt, mint a gyed-em, kb. 30.000 ft volt a különbség. És úgy, hogy akkor maximalizálva volt pedig. Most már nincs, ha most kapnék TGYÁS-t, jóval többet kapnék, mint anno. Sajna így alakult.

Laar: Akkor majd te is írd meg, hogy májusban melyik 7vége lenne jó nektek a talira!

Most megyek csajszik, ebéd után sétálunk egyet babakocsival.

Kép

Kép
daniellla

Helló Csajszik!

De örülök, hogy téma a találkozás! Egyből jobban lettem, amint megláttam, hogy szóba került a májusi ismerkedés.
Szerintem május közepe ideálisabb lenne, mármint abból a szempontból, hogy ugye első hétvége anyák napja, utolsó hétvége gyereknap, gondolom ez mindenkinél inkább családcentrikusabb, és a fizu is 10.-e után jön, tehát anyagilag is jobbak vagyunk hónap közepén :D
De ez csak az én véleményem, de alapnak szerintem jó.
Úgy örülnék, ha összejönne :D

Daniella: Gratula az elinduláshoz, már várható volt!

Arte: kitartás, jobb túlleni a nehezén az elején!!Gyűjtsd a jó fejeket, aztán hamar eltelik ám az az 1 hónap...Van lehetőség kirándulásra, felfedezni a környéket, ilyesmi??

Kiru: én felhívnám akitől kapod a gyedet, én is többet kaptam, de csak azért mert most kértem az adójóváírást! Ne aggódj, biztos van rá magyarázat, lehet elszámolták ebben a hónapban, vagy ki tudja, tudom nem vigasztal, nem mindegy, hogy 10 kevesebbet vagy többet kapsz...

Luca: néha kell is egy kicsit lazítani. Egyébként tényleg lehet összefüggés a napkelte és a gyerkőcök korábbi kelése között. Vilcsi is egyre korábban kel, már 7-kor. Remélem nyáron nem fél 6kor, vagy korábban, mert hülyét fogok kapni :lol: Ő is alszik már 9, fél 10kor fél órát, aztán meg d.u. 1 órát.

Jajj, most mennem kell, mert egyetlen drágaságom már az asztalt ütögeti...ennyi időt kaptam tőle :D

Majd igyekszem jönni még, addigis puszi nektek!!

[url=http://picibaba.hu]Kép
tokotimi

Daniella!
Milyen adójóváírásról írsz? Én nem is tudok ilyenről. Éppen most "esz az ideg", mert nem tudom visszaigényelni az életbiztosításom után járó teljes összeget, mert nincs annyi adóm. Én ezen 40.000 ft-ot bukok!!! Rohadjon meg, most idén utoljára lehet visszaigényelni, ráadásul nem 20%, hanem 30%-ot!! Megint csak gratulálni tudok a "családbarát" kormányunknak, remélem egy hónap múlva elhúznak melegebb éghajlatra! Már éppen elég kárt csináltak így is. Tesóm is, ha nem szül előbb két héttel, akkor pont nem esik már bele a három éves gyes-be... na nem idegesítem magam, mert tisztára felesleges, már ezerszer megfogadtam, és mégis bosszankodom.
Nem tudom mi lehetett Alexával, érdekes, TE még nem is írtál ilyet, hogy éjjel cirkusz volt. Kíváncsi vagyok majd most éjjel mi lesz. Néha van ilyen náluk, hogy az ember nem bír rájönni mi a baj. Tamásom most megint szunyál, nagy nehezen el tudtam altatni, így tök jó, mert bírja estig. Amúgy iszonyat nyügi lett volna.
A matrac ügyem is megoldódott, találtam 17.000-ért kókuszmatracot 80*160-as méretben.

Etnám!
hogy van a Drágaságunk? Gyógyulgat? Remélem nem lesz hosszadalmas, mint dec.ben. Puszi és mielőbb jobbulást!

Kép

Kép
luca81

Lucám: Adójóváírást kérhetsz akkor, ha az éves jövedelmed kb. 1.250.000 ft alatt van (asszem a bruttó), de lehet, hogy nem jól írtam az összeget, de írd be a google-ba, hogy adójóváírás és mindjárt kidobja neked a pontos számot. Ha gyed-et kapsz, még ha maximálisat is (mint pl. én), akkor is alatta van az éves jövedelmed ennek az összegnek, tehát jár az adójóváírás. Van egy formanyomtatvány, amit ki kell tölteni és oda adni a munkáltatódnak vagy az OEP-nek. Ez most havi nettó 15.000 Ft-ot jelent, tehát ennyivel lehet több a gyeded. Ha nem kéred, akkor egyösszegben vissza utalják neked az éves adóbevalláskor. Mindenképp megkapod, vagy havi szinten vagy pedig egybe az egészet az adóbevalláskor. Nekem a fizum magas volt, meg a TGYÁS-om is efelett az összeg felett volt éves szinten, úgyhogy én csak a gyed óta igényelhettem meg. Járj utána, mert jól jön az embernek az a kis plusz pénz.

Na a 17.000 Ft-os matrac ár már sokkal jobban hangzik! Tehetnél képet Tamás új ágyáról!

Hát igen, én sem tudtam mire vélni ezt az éjszakát, hiszen Alexa 10 hetes kora óta minden éjjelt átaludt. Na de tudtam én, hogy nem tart ez örökké :D , már "vártam", hogy mikor lesz változás. Barátnőm kislányánál is fent állt ez a dolog egy ideig, semmilye nem fájt a kiscsajnak, egyszerűen unatkozott és játszani akart. Kevesebbet hagyták aludni nappal ezután, majd egy kicsit kitolták az esti lefekvés idejét és megoldódtak a dolgok. Remélem, nálunk is így lesz!

Timi: Igazad van teljesen az időpontok terén, szerintem is jó lenne a május közepe!

Na pussz csajok, mentem!

Kép

Kép
daniellla

csajok, most csak gyorsan írok, aztán majd később reagálok!

A május 22-23-i hétvége nem lesz jó nekünk, akkor van Ákos szülinapja!

kiru84

Luca! Hol csináltad a képet Botiról az előző oldalon? Nagyon tetszik, szeretnék én is csinálni Ákosról!

kiru84

Daniella!
Köszi a választ, igazából szerintem akkor nálam okés a dolog, mivel a megküldött GYED igazoláson ott van a levont adó és alatta az adójóváírás összege. Pontosan ezért alig van adóm, és ezért nem tudom visszakapni a teljes összeget, ami jár a biztosításom után :(
Drukkolok, hogy Alexa éjszakája jó legyen :)

Kiru!
A képet egy oldalon csináltam:
http://www.nevenapja.hu/kepeslapkuldes.html

Itt értelemszerűen végig csinálod a lépéseket, majd mikor meg van a képeslap, ctr+PrintScreen billentyűkkel lefényképezed az oldalt és pl. Paintbe beilleszted, kivágod, és mented. Azért így, mert emelt díjes sms-el lehetne csak teljesen készre csinálni, majd elküldeni. Ha valami nem megy, kérdezz! Puszi

Kép

Kép
luca81

Jajj az ágyat elfelejtettem írni: még sehol nincs, most kezdi az asztalos csinálni, igazából egy tök egyszerű ágyikó lesz, felnyitható, ágyneműtartós. talán egy hónap múlva készül el, majd teszek fel képet.

Kép

Kép
luca81

Csajok, akkor ha kivesszük a sorból az anyáknapi és a gyereknapi 7végét, meg a 22.-23-ait Ákos szülinapja miatt, akkor végülis a május 8-9-ei és a 15-16-ai 7vége jöhet szóba. Majd szavazzunk, hogy kinek melyik lenne a jobb.

Kép

Kép
daniellla

Én a május 15-16-ra szavazok!

Látjátok mire nem jó h kijöttem, mert így legalább megint előkerült a téma 8)

Kép
Kép
arte

sziasztok...
remélem mindenki jól van...
nem tudom mikor tudok majd jelentkezni mert mától be kell feküdnöm a kórházba.
a véráram vizsgálat nem lett túl jó és megfigyelésre és úgy néz ki már nem is engednek ki csak ha Kicsi-Lali baba megszületett....
Bízom benne az még nem mostanában lesz...
majd próbálok néha néha jönni vagy a férjemtől üzenni hogy mi újság velünk....
mindenkit puszilok vigyázzatok magatokra.

Bibó
bibócska

bibócska!
Nagyon drukkkolok nektek, hogy minden rendben legyen, mindenképpen próbálj jelentkezni, mert igzulunk értetek! Elküldöm mailben a tel. számom, tudsz üzenni, majd megírom a lányoknak mi újság. Férjeddel is írass nekünk, aggódunk értetek! Minden rendben lesz, ne izgulj!! Puszi és kitartás!

Kép

Kép
luca81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?