Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
csak gyors életjelet adok magunkról.
már elég régen voltam,de sajna mostanában nincs idom.napkozben a gyerektol nem tudok netezni, este meg házi munkát végzek.
a gépem is rossz volt, de már minden oké vele.

fiam 15-étol jár /pont szegény mamám szulinapja/.nagyon tetszik neki és nagyon ugyes. 8 foga van, ebbol 1 nagy rágó fog, ami gond nélkul kijott.még midig szopizik de bármit adok neki, megeszi, kivéve a kenyeret, az nem mindig tetszik neki.
általában 7kor ébred, 20órakkor alszik el, és napkozben 2x alszik, max.1 órát.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Hellótok!

Timi...de rég voltál, jó hogy jelentkeztél :D Jó hogy végre Sanyika is megy! :lol: Majd kérünk ám képet, vagy videót nem tudsz csinálni???
2x alszik?..irigyem :roll: Norbi nem akar 2x aludni egy hete. :( Azóta sokkal rosszabb és látszik rajta hogy fáradt.

Gyors leszek, mert nagyon elmaradtam a házimunkával...
Mira baba megint lázas! :shock: :( Már azt hitte mindenki meggyóygul.
Képzeljétek még mindíg nincs meg mi baja van :roll:
Viszik fel Pestre, kap vérátömlesztést és ct-t fognak csinálni lehet csontvelőt is vesznek, mert nem kizárt hogy autoimmun, vagy daganat.
Szegények, borzalmas lehet. :cry: ...és az a pici lány is...kinek ártott???
Borzalom! :cry:

Norbika meg a gégegyulladásból kigyógyult, de még náthás, és torokgyulladása van! :(
Ma vittem vissza a dokinénihez, kapott antibiotikumot. :?
És nem akar enni, lehet hogy a torka miatt, mint írtam rettentő hisztis és akaratos...totál lefáraszt.
Sikít ha valamit elveszek tőle ami tilos és van hogy földreveti magát, toporzékol! :( :oops: el vagyok keseredve.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jaj istenem, az a szegény pici lány :cry: Hhhhhh, de akkor hogy van, hogy néha jobban van? Nagyon furcsa az egész. Remélem itt Pesten jobban rájönnek mi van szegénykémmel.

Olvastam egyébként, hogy a 2 alvásról 1 alvásra átállás elég nehézkesen megy, mert a 2 már sok, az 1 még kevés... mondjuk mi észre se vettük szerencsére... de ezek szerint Norbit megviseli... sajna kell egy kis idő mire elég lesz neki az egy alvás is...

Mi meg ma voltunk a családi napköziben, ahová Pálmit akarom vinni majd 2 éves korától. 7 gyerek lesz, mindegyik 2-4 éves közötti, úgyhogy hál istennek jó a korosztály (mert egyébként 2-7 évesig lehet oda vinni, de nem lesznek nagyok :))

Szimpi a hely is meg az óvónénik is, így hogy ilyen kevés gyerek van, tényleg nagyon családias. Nem túl nagy, van egy nappali ahol játszhatnak + egy kis konyha + egy kis fürdőszoba gyerek WC-vel, illetve van saját kertjük, ez nagyon jó, mert a másik amit néztem, az egy panellakásban volt és a játszótérre vitték ki a gyerekeket, ami azért nem az igazi, hogy az utcán közlekednek velük...

Kicsit mondjuk leharcoltak a játékok, dehát gondolom jó sok gyerek használta már őket :)

Ja és az egészet azért kezdtem el mondani, még Norbi alvásproblémája kapcsán, hogy jó kis feladatot kaptunk az óvónénitől, őszig át kell álnunk arra, hogy 7:30-kor kelünk... hát nem lesz egyszerű, mert mindannyian sokáig alvósok vagyunk, 9-nél előbb nem nagyon térünk magunkhoz... Bár Pálmi már így is sokat fejlődött, mert az első pár hónapban délnél előbb nem nagyon kelt fel :lol:

Timirosicka,
amit leírtál napirend, kelés, alvás, kajálás, az valami szenzációs! Jó lenne, ha nálunk is így menne! Nem tudom miért alszik éjszaka Pálmi egy ideje csak 9 óra hosszát, de ez nekem nagyon kevés :? Így most vele fekszem, vele kelek, és így alig érem el a 7 órát, mert még közben felkelt párszor...

Az óvónő egyébként azt mondta, hogy keltenem kellene... Reggel is, meg a délutáni alvásnál is. Na nem úgy, hogy konkrétan felkeltem, csak elkezdem csinálni körülötte a dolgokat csendben, amire aztán magához tér lassacskán...

Ez lesz majd a napirend ha járunk:
9-ig kell beérni, akkor van reggeli
12-kor ebéd
1-től 3-ig 1/2 4-ig alvás
kelés után uzsonna
1/2 5 -re kell érte menni

Úgyhogy meg kell próbálonom addig erre szoktatni...

Norbikának jobbulást, múltkor kérdezted, hogy szedünk-e vitamint, ti szedtek valamilyen immunerősítőt?

Gondolom a "földre veti magát, toporzékol" már az első jele a dackorszaknak... :?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

 
 

Lkata...Mira :cry: :cry: :cry:

Norbika: és nem segít, ha valamivel kiváltod, amit elvettél tőle? Miket szoktál elvenni tőle?

Timi,
jó, hogy jöttél, írjál többet! Mit csináltok napközben?

Ildi? Nem ér eltűnni!

Kép
szöszke
 
 


Sz.veronika, és ez a családi napközi mennyibe fog kerülni?

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,

ez ugyanannyi, mint a magánbölcsik/ovik.

De a sima bölcsibe kétlem, hogy bejutunk - az egyetlen ami lenne a közelünkben, oda 8 hely van már csak és azért kell majd sok-sok gyereknek küzdenie... valószínűleg nem jutunk be...

Meg Pálmi nem szereti a nagy nyüzsit, itt a sima bölcsiben 30 gyerek lenne... nem is tudnak így annyira figyelni rájuk, mint itt ahol csak 7 gyerek lesz.

Úgy néztem a sima bölcsik havi 6-10 ezer körül vannak, a magánbölcsik 40-60 ezer körül.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Nah, Norbi nem hagy írni....majd jövök később. :?
Amúgy meg egy képet hoztam!
Kép

Hol vagytok???Zsuzsu, Clau, Bangham, Éva, Kata, Vicky, ....a többieket már nem is kérdem...nagyon elfogytunk! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Mi itt vagyunk, csak kutyáztunk. Olyan hideg, jeges szél volt, hogy Gergő teljesen kikészült. :? Találtunk pár napja egy kis kóbor kutyust, nem mozdul arról a helyről, ahol találtuk. Minden nap viszünk neki enni, meg inni...nagyon bizalmatlan...ugatós.
Nem tudom, mit tehetnénk. Nem fogadhatjuk be 3. kutyának. Éva75? Szerinted? (Ha olvasod...)

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Én nem tűnök ígérem, csak az energiáim végesek. Tavaszi fáradtság?!! :wink: :)

Móni!
A fürdetővödörről jókat hallottam. nekünk nem volt, de a srácaim a mai napig lavórban szeretnek fürdeni. (sírtak a kádban, jött a lavór és maradt). Így érzik biztonságban magukat.....

Hogy vannak a fiúk?????? És pocaklakó???

Timi!
Gratu Sanyikának!
Mit szeret játszani???

L.Kata!
Döbbenet ami Mirával történik......Semmi okosat nem tudok, csak sokat gondolok rá és a családra!!!

hiszti: ne keseredj el, nem vagy rossz anya. Ábelem keményen dacos volt, szégyeltem magam az utcán, lelkiismeretfurdalásom volt...aztán rájöttem nekem magamnak kell megfelnem nem másoknak. Én mindent megtettem, akkor nincs gond. Minden gyerek más, az sem jó, ha mimóza.....
Konstim Ábelen is túltesz a hisztiben, de már rutinosabb vagyok. Hagyom fetrengeni és ettől hamar lenyugszik, mert nem idegesítem magam. Az a legrosszabb, ha mi magunkat stresszeljük Nehéz, de valahogy nyugodtnak kell maradni.

Szöszke!
Amit irsz az nagyon jó! Vagyis lemondani miért nem jó, amit csinál és helyette felajánlani mást. pld. nem motorozhatsz a kanapén, de a padlón a kedvenc macival igen.... :wink: :)

Itt is hideg szél fújt, pedig annyira örültem, h az elmúlt napokban tavszodott...

mi: a motoros képen előre haladt Konsti. vagyis a motor ment hátrafelé....Ő találta ki, én meg hagytam.

Az oviban kibalhéztuk, h ott aludhasson Ábel (nagyon szeretett volna) hétfőn lesz az első ilyen nap.
Volt fényképezés kíváncsi vagyok milyen lett.
Csináltak nőnapra meglepit, aranyosak.

Konsti megint alig eszik. 8 foga van, a többinek nyoma sincs. Csuklóig turkál a szájában és ömlik a nyála....Biztosan normális így, de örülnék, ha már túllennénk a fogzáson.

körkérdés: mit szeretnek játszani a 17-18 hónapos babák?????????

nálunk a kocka, a zsírkréta, ki-be rámolás és persze a mozgással járó dolgok a nyerők.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kép próbafénykép itthon

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu...helyes nagyfiad van?Látom a rövidebb haj ellenére még mindíg kunkorodik a haja :D

Zsuzsu, Szöszke...Köszi a megnyugtató választ. Csak azért borultam ki mert hirtelen következett be ez a viselkedési változás, szinte azonos időben az egyszeri alvással.
Gondoltam mert fáradt, kevés neki az egy alvás. De tegnap már 2 és fél órát aludt egyhuzamban(nagyon örültem) és mikor felébredt rájöttem hogy kipihenten is hisztis. :?
Próbálok nyugodt maradni, de nagyon nehéz amikor már 20x rászóltam és még mindíg elveszi, eldobja, felmászik rá...stb. :roll:
Legújabb szokása hogy a lépcső tetejéről ledobálja a müa. kockáit...tetszik neki ahogy legurul és koppan a lépcsőfokokon. :?

Szöszke...mi van a kiskutyával? Én úgy tudom lehet 3 kutyája egy családnak, ha be van oltva és kertes ház, nem tilos, nem?Vagy rosszul tudom.
Itt csak az a bökkenő hogy van e rá időtök foglalkozni ennyi kutyával, és ugye ez költséges is, oltás, kaja...stb. :roll:
Nem tudod egy jó állatbarátismerősnek felkínálni?

Veronika....jó ez a bölcsis napirend, nekünk menne, mert Norbi soha sem aludt sokáig. Sőőt, mostanában fél6 kor felkel és nem alszik vissza ha fejre állok sem. :roll:
Elöbb utóbb meg kell szoknia ezt Pálminak mert ha bölcsis nem is lenn az oviba is 8 ra kell menni majd....legalább is felénk. :wink:
Nem vérzik a szíved hogy bölcsibe megy? :roll: Olyan kicsik méééég, engem annyira elszomorít hogy ilyen gyorsan rohannak a hónapok! :cry: Nem akarom hogy Norbi felnőljön. :oops:

Mivel játszik a gyerek???
Válasz:
Norbi még csak 16 és fél...de leírhatom. Ő még nem igazán tud a ceruzával rajzolni, bár szereti, de leginkább csak bodálja, és féltem hogy kiszúrja vele a szemét, no meg a ceruza is összetörik.
De a kocka-játék nálunk is nyerő, én építem ő meg szétszedi :wink: a formabedobós is tetszik neki, már néha sikerül is eltalálni a formák helyét. :lol:
Néha kicsit játszik az autóival, négykézláb tolja, löki, brümmög hozzá és tű-tűűűzik :lol: Ugyanígy a Quaddal is, húzza rajta a macikat, ha ráül akkor meg én húzom őt.
Szereti a labdát is, dobálja, rúgja...Nagyon élvezi ha kinnt az udvaron focizunk, futok én is a labda után...akkorát nevet. :lol:
A mesekönyvhöz nincs türelme, de ha fáradtabb akkor ölembe ültetem és lapozgatja, mutogat a rajzra én meg mondom hogy az a cica, úgy csinál -miáááuuu; az a tehén, úgy csinál-Búúúú...stb. :lol:
Ja, meg szereti a plüss állatait, egy kupacba hordja és ráugrik, birkózik!Ugyanígy a takaróját kihozza és ráfekszik...néha ez a fátadság első jele nála.

Többiek, hogy játszik a gyerek???Ez jó kérdés volt Zsuzsu :wink:
Igazából sok mindennel játszik. :roll: :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
nem most megy, majd 2 éves korától, de már most intézni kell :? A helyi bölcsibe március második hetében van beiratkozás és a magán helyekre is addig tudják felvenni, amíg be nem telik a létszám, úgyhogy időben kell helyet foglalni...

Amúgy ha ide a családi napközibe viszem, akkor csak hétfő-szerda-péntek megy, 4 napot meg velem lesz. Jövő ősztől újra jön a rossz idő és nyüglődni fog itthon, szerintem jó lesz neki egy kis gyerektársaság, ráadásul ilyen kis létszámban, ahol jól oda tudnak rá figyelni. Persze biztos kileszek majd, hogy mi lesz vele :)

Sajnos tegnap belázasodott Pálmi, az oltás 8-ik napján. Ma is lázas, 38.5-lel ébredt. Tegnap is ennyi volt és kapott délután lázcsillapítót meg langyos fürdőt, attól jól lement. Meg ma reggel is... most várom, hogy délutánra újra felmegy-e.

Zsuzsu,
jé, még nem aludt ott az oviban? :shock:
Azt hittem a beszoktatás első hete után már ott alszanak.
Ábi milyen nagyfiús már a képen!

Szöszke,
én is utálom ezt a hülye hideg, szeles időt :?
Most apa kivitte Pálmit babakocsival, gondolom szépen elalszik kint. Nekem nem volt kedvem kimenni ilyen időben. Pálminál újra előkerült a bundazsák, abból pislog kifelé :lol:

Apa még sose vitte ki Pálmit egyedül, remélem jól vannak :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok :oops:
Kicsit szégyellem magam amiért ennyi ideig nem jelentkeztem.
Cserébe hoztam képeket a kiscsajomról, és mesélek is mindjárt.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Tercsi,
nagyon szép helyen voltatok! És mekkora ez a lányzó! Hány centi?
Repcsivel voltatok? Ha igen hogy tetszett neki? Ha pedig autóval, akkor hogy bírta a hosszú autóutat?

Pálmi sajna még ma is lázas, harmadik napja 38.5. A lázcsillapító után persze lemegy, de aztán pár óra alatt szépen vissza is mászik a hője... ma mintha még gyengébb lenne, kelés után csak 3 óra hosszát volt fent és már teszegette le a fejét, felvittem az ágyába és 2 perc alatt elaludt :shock: Általában délelőtt 5-6 órát van fent és akkor is nehéz ágyba dugni, szóval biztos, hogy nincs jól... :?

Mostmár kezdek gyanakodni, hogy ez nem csak az oltás mellékhatása, holnap hívom a dokit... Pedig direkt annyira óvtam, mivel hallottam, hogy az az oltás nagyon legyengíti és könnyen elkap ilyenkor bármit :(

Miráról van hír? Fent vannak már Pesten?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika!

Máté is 3 napig volt lázas! Szerintem ez "csak" az oltás miatt van! De holnap meglátod még!

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike,
köszönöm! Legyen igazad!
És Máténak mennyi volt a láza? Szintén így 38.5 körül?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 



Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


l.kata: az én fiam se alszik mindig 2x.van úgy,hogy csak 1x egy nap,minden attól fugg,hogy hánykor ébred.
ha
8kor ébred, akkor csak egyszer alszik,általában 12-kor alszik el,max 1 órát
ha 6 vagy 7kor ébred,akkor 10korul alszik fél órát és 2-3 korul fél vagy 1 órát.
Mirának és Norbinak jobbulást

sz.veronika: ha emlékszel még az én fiam is sokáig szokott aludni, mostanában állt be erre a 7órai ébredésre, sot, most 3.napja 6kor ébreszt /úgy,hogy rámászik a fejemre :roll: /
Pálminak jobbulást

szoszke: naponta 2x sétállunk,rakodok a gyerek utánn,fozés,takaritás,ezzel megy el a napom.
nekunk volt már 3 kutyánk,de mind kis termetu. most csak 1 van és most úgy dontottem, hogy állatmenhelyrol fogok hozni /legalább 1 kutyát megmentek/

zsuzsu: mivel játszik koszi.nálunk is rakodás van,tologatás,formabedobós teknossel játszik,autózik,

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Jó reggelt!
Nóri 92-es ruhákat hord, 22-es cipőt és rengeteg foga van. Sajnos megszámolni nem igazán tudom :lol: Mindig ráharap az ujjamra, még csoda hogy megvan mind.
Egyiptomban voltunk repülővel, kb 4 órás út volt és egész jól viselte, kb felét aludta át a másik felét nézegetéssel, újságlapozással, kajálással meg a velünk való játékkal töltötte, nem volt vele semmi gond. Imádott kint a nagy homokban játszani, futkosni és nagyon szerette a tengert és a medencét is. Imádta a meleget (nappal 30-35 fok, víz 25-27 fokos), szép színe lett a két hét alatt.
Nyáron szobatisztaságra nevelés következik, majd ősztől megpróbálkozom egy bölcsivel én is. Hiányzik egyre jobban a keresetem, és Nóri is igényli a társaságot egyre jobban. Azt hiszem jó lesz neki egy kis változatosság. Ha igaz és fogadnak ma megyek a bölcsibe látogatóba, plusz beszélgetni a vezetővel.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Sziasztok!

Veronika...azért ha holnap is lázas lesz pálmi hívd fel a dokit, vagy vidd el hozzá. inkább nézze meg, én már a Mira bajai után....nem lepődök meg semmin.
:( De remélem tényleg csak az oltás.

Timi...jaj de ügyes Sanyika! :lol: Cuki, milyen jó kis husos, van ám bendőőő! :wink:
Például tegnap meg 2x aludt Norbi.Sokkal jobb volt a közérzete. :wink:

Tercsi...na végre már hogy jöttél, már aggódtam. Milyen szép hely, nagyon jók a képek! :D Gondolom milyen szupi volt.
A lányodnak mekkora haja van, és milyen dús, göndör! :shock: :D Nagyon tündéri!Olyan mint egy hajasbaba. :lol:
Valóban szép nagy gyerek, őt nem nézik 2 évesnek?
Norbikára már mondták hogy -olyan 2 éves forma, nem?? :shock: :roll:
Mi van a tesó dologgal? Lesz tesó??? 8)

Mira infó: Nem bírtam tovább felhívtam őket.Szegényke még Tatabányán összeszedett Rota vírust is :evil: , úgyhogy már a László fertőző osztályán van! Nagyon elégedettek, jó orvosa van, nagy a higiénia, mérik még a pelenkái súlyát is, és számolják az elfogyasztott ételt, italt...nem lehet kaját bevinni, elkülönítve van mindenki.Szóval nagyon vigyáznak Mirára. :D
A doki szerint halmozott fertőzések miatt beteg még mindíg Mira. Volt egy alapbetegség(tüdőgyulladás, vagy ilyesmi, utánna Calici vírus aztán mikor jobban lett Rota...De csak találgatnak. :? Most lesznek kész az eredények!
Lényeg hogy nem tűnik egyenlőre daganatnak, vagy autoimmun betegségnek.
Ráadásul eddig feleslegesen kapott antibiotikumot is, mert amit kaptt az nem is jó arra a bacira ami korábban a vérében volt.2x is hányás-hasmenést is összeszedett ott...nem csoda ha nem gyógyult meg. :(

Mennem kell, 10 órai szünet. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


De igen, kb két évesnek mondanák, de amikor megszólal a kis babanyelvén, visszaminősítik :lol:
Még nem beszél csak egy-egy szót.

tesó projekt jelenleg szüneteltetve, egyrészt Nórival teljes az életünk, másrészt most vissza kell mennem dolgozni mert az anyagi helyzetünk leromlott nagyon (ez volt hosszú ideig az utolsó nyaralásunk, ez is csak azért mert előre befizettük).

Most éppen munkát keresek, plusz bölcsit a lányzónak, de úgy tűnik megtaláltam a tökéleteset, már csak a személyes találkozó van hátra.

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Na, mára már nincs láz, viszont telis-tele lett pici apró halvány pöttyökkel... úgyhogy ez a 3 napos láz.
A dokit felhívtam, elmondtam mi a helyzet, ő is azt mondta, hogy ez tuti az, nem is kell bevinnem, semmi tennivaló nincs, pár nap és elmúlik a pötty is.
Az oltástól nem lehetett volna magas láza, azt mondta, meg a pöttyösödés is egyértelmű, azok után, hogy 3 napig volt lázas.

Kata,
na, akkor jobb kezekbe került Mira, jaj de jó!
Mondtam anyukámnak Mirát, neki az volt az első reakciója, hogy azonnal kell vinni orvostól orvosig, ha egy hét alatt nem javul, irány a következő...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon cukik a képek a babákról!!!!

Lkata:mindig olvasok föleg Mira miatt.Nagyon hosszú ideje bent vannak már a korházban.De most talán kilábal a sok betegségböl.

Tercsimama:nagyon szép helyen voltatok és milyen meleg volt.Jaj de jó lenne ha már itt is legalább fele olyan jó idö lenne.Édes a kislányod és a haja az valami fantasztikus.Az én Fannikám meg kopasz.Na jó nem teljesen de mi folyamatosan vágtuk neki hogy erösödjön.Mostmár növesztjük neki. :D

Szveronika:nálunk is volt már ez a három napos láz.a lényeg hogy már múlóban van. :wink:

Timi:nagyon édes Sanyika ahogy elindult.

Játék:Fanni inkább a szekrényböl ki be pakol meg felmászik mindenféle helyre persze csak ahova nem szabad.
De most menö nála a hintázás képes órákon keresztül hintázni,meg a baby taxival megy fel alá labdázik,formaberakóval játszik ,könyvet nézeget,na meg mesét néz.

Anno kaptunk egy pampers pelushoz cdt.Kukacos mese azt imádja meg az oroszlánkirály 2t.

Nagyon ügyesen beszél.Már összerakja a szavakat.Pl:anya fürdik,paci fázik,vagy ha hintázik akkor mondja anya löködj kettö kéz. :lol: :lol:
Ha valamit nem tud megcsinálni elkezd hisztizni és szól hogy segits.
Nagyon okosan megérteti már magát.
Egyedül eszik nem engedi hogy etessem.Ha segitek azt mondja hogy nyugiii. :lol: Pohárból is szépen iszik már egyedül.
Segit teregetni meg pakolni.Törölget a kis törlökendöjével.

Egyébként meg nagyon hisztis durván viselkedik.Levágja magát a földre meg hasonlók. :oops: Türelmesen viselem még egyenlöre.Ha nagyon hisztizik megmondom neki hogy áljona sarokba és szóljon ha elég volt.Lehet még korai ez de szerintem már most el kell kezdeni nevelni mert különben ez csak rosszabb lesz.

Októberben megy bölcsibe.Visszavesznek a munkahelyemre ennek nagyon örülök.
Itt helyben van egy magán bölcsi vagy más néven családi napközi.Öten lesznek.Biztosan jót fog tenni neki.Bár eléggé tartok töle de biztosan menni fog.itt nálunk 42 ezer forintba fog ez kerülni.De mivel én is itt fogok dolgozni nem sok értelme lenne bevinnem a városba.A munkahelyemtöl két percre van a bölcsi. :lol: :lol:

Egyébként sajnos nálunk is vannak gondok a családban.Párom mamája korházban van és elég rossz állapotban. :cry: Meg a legjobb barátnömnél is sok a gond és eléggé megvisel most ez.Azért is nem nagyon irogattam.



vikcy6
Pákozd
 
 


A fogyi nekem most nem megy.Nagyon nem vagyok kitartó. :oops: :oops:

Kérdés:ti hogyan kezelitek ezt a tulzott hisztit???
milyen játékot érdemes venni nekik ilyen korban???Fanni csak velem hajlandó elaludni hogyan szoktassam rá hogy egyedül aludjon?Tudom hogy én rontottam el de ennek már nincs jelentössége.


Most valószinü vinnem kell Fannit ortopédiára mert ropog neki a forgója :?

Ja és már 14 foga van és elég jók az éjszakáink.



vikcy6
Pákozd
 
 


Lkata, a kiskutya egyelőre eltűnt a helyéről. Ma megyek megint arra, megnézem, van-e változás. Mindenesetre hagytunk neki vizet, meg ennivalót, hátha visszamegy.
Az a befogadással a baj, hogy nem a kutyáimmal lakom most. :( Ők Mogyoródon vannak, minden nap megyek hozzájuk. És így nem lehet kölyökkutyát nevelni, hogy napi pár órát van csak emberrel. A kutyusaim már megszokták, hogy ez van, remélem, 1-2 éven belül ez a helyzet is megoldódik, mert tudunk építkezni, és akkor jönnek velünk az új házba.

Tercsimama
, tényleg, milyen szép, fürtöske lett a lányod! Nagy élmény lehetett Egyiptom, még nem voltam.
Milyen munkát keresel?

Sz.veronika,
Pálmi biztos hamarosan jobban lesz.

Timi, nagyon ügyes Sanyika!

Zsuzsu, játék: Gergő lapozgatni szeret. A kemény babakönyveket kifejezetten, mert azt mindig szabad neki. Az értékes könyveket (ami nem kemény, hanem vékony papír), azokat csak felügyelettel lapozgathatja.
A formabedobót nem hajlandó szabályosan csinálni, helyette leveszi a tetejét, és úgy dobálja bele a formákat. Nem érti, miért akarom a tetején keresztül bedobáltatni vele...
Pakolás, rámolás van, ruhás fiókból ki-be. Habtapi hurcolása egyik szobából a másikba, majd onnan 1 méterrel odébb. A habtapi (számok) belső karikáinak toronyba gyűjtése. Heverőre felmászás, előrefelé lemászás (lecsúszás).
Plüss állatok terrorizálása, pofán- harapása. Textilpelenka fejre tétele, azzal masírozás (mostanában teljesen eltakarja a szemét is, úgy közlekedik, én meg rettegek, hogy minek megy neki). Laptopon úgy tesz, mintha gépelne, utána az egérhez is odanyúl, kattint, majd megint úgy tesz, mint aki gépel.
Fogócska az ő tempójában ("elkaplak" játék, üldözés, utolérés, csiklandozás).
Fürdésnél a halakat felpakolja szabályos sorban a kád oldalára. A nem tetsző flakonokat kidobálja a padlóra. Műanyag tálból vizet önt magára.

Tegnap voltunk a dédinél Salgótarjánban, mert pénteken kiengedték a kórházból. Nagymamám ilyen jól már rég nézett ki. :shock: Fogyott is, le is vízhajtózták a felesleges vizet róla. Nagyon örült nekünk. És ráadásul most Gergő nem is félt tőle az elején. :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Na rég voltam már megint, sajnos mi is betegeskedtünk. Másfél hete Balázs megkapta a bárányhímlő elleni 1. oltását, néhány napra rá betaknyosodott, de minden oké volt vele, izgága volt mint mindig, jó volt az étvágya is. De múlt hét kedden, tehát pont 1 héttel az oltás után belázasodott, de egyik pillanatról a másikra szökött fel a láza. Ez délután fél 6kor volt, be is aludt, pihent így fél órát, de utána is még meleg volt. A következő két nap az így telt, hogy felszökött a láz pillanatok alatt, adtam neki nurofent, bealudt, majd ébredés után, mintha mi sem történt volna. Se láz, se semmi, jókedvű volt, majd eltelt megint pár óra és újra egy perc alatt lázas lett. 38,5 volt neki általában, de egyik este 39 fokos volt. Csütörtökön mentünk el a dokihoz, mert nagyon elkezdtem parázni, hogy mi ez. Kedd este még arra gyanakodtam, hogy biztos az oltás miatt van, de mivel még csüt. délelőtt is felszökött a láz, így egyből mentünk aznap a dokihoz. A mienk csak este rendelt volna, de addig nem akartam már várni. Az indulás előtt is aludt ugyebár egyet a láz miatt, így amikor mentünk a dokihoz megint a "kutya baja" periódusban voltunk, így a váróteremben volt energiája huncutkodni. Minden gyerek szépen megült az anyukája mellett, na Balázs nem :roll: Nem rosszalkodott, csak nem ült meg a popóján, nem az a tipus. Össze-vissza mászkált, dumált ,mutatott mindenre, próbált játszani a többi gyerekkel, én meg csak mentem folyton utána.... Majd végre bejutottunk a dokihoz, megvizsgálta és kiderült, hogy enyhe középfülgyulladása van :cry: Kapott antibiotikumot és melegíteni kell a fülét. Ez eleinte nehezen ment, de már rájöttünk a számunkra bevált technikára.
Ja és mondtam a dokinak, hogy 1 hete oltották, nem lehet, hogy emiatt kezdődött a láz és rázta a fejét, hogy ilyen nincs hogy az oltás miatt lenne 1 hétre rá láza :roll: Érdekes, hogy az én dokim és ti is mind ugye ezt mondjátok, hogy az oltás után kb 1 héttel várható láz..... Bár most biztos, hogy a gyulladás miatt volt nála a láz. Péntek délután volt utoljára lázas.

Most már jobban van, holnap megyünk vissza a mi dokinkhoz, kiváncsi vagyok, hogy mit mond.
Az orrát persze még kell szívnunk, nem tudom, honnan tud előjönni mindig ennyi takony :roll:

Veronika: amikor írtad a 3 napos lázt, akkor gyors próbáltam visszaemlékezni, hogy nálunk voltak e pöttyök, de nem. Örülök, hogy Pálmi is már jobban van.
Ez a bölcsi jól hangzik, és mennyire van ez közel a leendő lakhelyetekhez?

Tercsi: de jó nézni ilyen napsütéses képeket :D Nagyon szépek vagytok együtt, és milyen hosszú haja van Nórinak :shock:

LKata: óóhh, szegény Míra baba :cry: . Nagyon-nagyon drukkolok, hogy végre gyógyuljon meg!!!! Norbi jobban van már?

Hogy mivel játszik a gyerek? Balázsnál most az autók jönnek be nagyon. Szinte az az első amivel elkezd játszani mindig. Felpakolja az autóit a kanapéra és ott tologatja őket. Meg rajzolni szeret nagyon ezen a rajztáblán és szól, hogy menjünk oda, hogy rajzoljunk mi is :D Építőkockázik is, már jó párat tud egymásra tenni úgy hogy nem dől még el. Ezt a formabedobósat is szereti, már megtalálja mindegyiknek a helyét :D . Nagyon szereti a könyveket is, lapozgatja és mondja az állatokra az állathangokat. Ismeri a lovat,a kutyát, macskát, tehenet, szamarat.

Sokszor mondókázunk, énekelünk. Van, hogy már ő fejezi be a dalt, pl az egyiknek az a vége, hogy bimm-bamm-bomm (ez a harang hangja akar lenni) és ő mondja ilyenkor, hogy "bim-bam" . Vagy amit most vettünk elő az a sétálunk-sétálunk című és most már van, hogy ő kezdi, hogy "éta-éta" :D és le is csücsül a végén amikor a csüccs szó jön. Meg már köszönni is tud, hogy "ia", ez a szia akar lenni és ilyenkor integet is. :D Fel tudnám zabálni ilyenkor :lol:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Apropó játszóház. Én majd ezt akarom megnézni, miután meggyógyult Balázs, mert ez nagyon közel van hozzánk, csak 15 percre gyalog.
http://www.elevenpark.hu/

Van valakinek kedve csatlakozni?

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Jaj, ma teljesen kivagyok :(

Még nem is mondtam, tegnap nagymamám kórházba került combnyak töréssel, 86 éves...

Ma egész délelőtt veszekedtünk a párommal, aztán el kellett mennem ügyintézni, utána hazajövök, akkor meg anyu veszekszik velem...

Anyu elment, Pálmi addigra 40 perce aludt, erre felébredt és olyan borzasztóan sírt, mint akinek nagy fájdalmai vannak, ilyet még nem is hallottam tőle, vagy fél órán keresztül ordított így, a végén már én is sírtam. Aztán visszaaludt az ölemben, most alszik.

Szóval nem telik túl jól a nőnap... Remélem nektek jobb élményeitek vannak ma...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Köszi lányok, Clau, Vicky..jó hogy benéztetek! :D Nagyon ügyesek ezek a gyerekek! :shock: mi nem tudunk ennyi mindent még.
Reagálni most nem tudok jobban a témákra, csak gyors elolvastam.

Veronika örülök hogy csak ennyi, hipp-hopp meggyógyultok.
Clau...de titeket sajnállak, a fül fájdalmas dolog, jobbulást! :(

Jó hírrel jötem :!: , Mira eredményei jók lettek, láza továbbra sincs!
Eszik, vidám ...nagyon örülök! :lol: :lol: :lol:

Viszont Norbi lázas lett! :( Fogalmam sincs hogy mitől, hisz más baja nincs csak ami eddig, köhög és picit náthás, kapja az antibiotkumot! :roll:
holnap dokihoz megyünk. :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Tegnap óta senki???
Sajnálom megint rohanok, pedig most olyan sokan jöttek, úgy dumcsiznék, de Norbi nagyon rosszul van. :(
Sajnos egész éjjel lázas volt és most is, elöbb adtam neki Nurofent, itatom mézes teával...talán lerakom aludni, mert úgy látom álmos.Aztán 11-re viszem a doktornénihez.
Nem nagyon volt nekem még lázas, csak a gégegyulladáskor január elején, ezért kicsit aggaszt, mert még nem láttam így . :cry: Olyan laposa a tekintete, és karikás a szeme, nagyon szarul néz ki. Alig evett kenyeret, kínomban adtam neki krémtúrót annak megette a 3/4 részét.

Viszont van jó hírem is! Miráék jöhetnek haza!!!! :lol:
Valószínű az egészségügy áldozata lett, minden nyavaját összeszedett amit lehet, így halmozottan érték a vírusfertőzések, feleslegesen lumbálták, a sok vérvételtől és a nem megfelelő antibiotikumtól elment a vérképe is, ezért kapott vért. szóval Tatabányán elkezelték. :evil:
Ezt a pesti záróban le is írták...jó mi??? :roll:
Májusban csinálnak egy átfogó immunológiai kivizsgálást, mert most úgy tele van gyógyszerrel, hogy nem lehet.
Meg nagyon pókhasú, vékony lábú, kis súlyú, még nincs 9 kg, laza az izomzata, csámpásan állnak a lábai(ő sem megy még)így ezt is megvizsgálják. :?
Adri hívott hol sír hol nevetett. Még fel kell dolgozniuk ezt a borzalmas 5 hetet. szegények! :cry: :lol: De jó hogy végre itthon lehetnek!!!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Megint csak egy gyors életjelet adok magunkról :lol:

Nagyon szépek és már nagyon ügyesek a babáitok!!

Betegeknek jobbulást!!!!

Mi aránylag jól vagyunk, igaz Áron már lassan két hete kiütéses és kicsit taknyos, így még mindig nem kapta meg a 15hós oltását :roll:

Közben Lora lett most beteg, éjjel hányt, megy a hasa, lázas :cry: remélem, Áron nem kapja meg, amennyire csak tudom elkülönítem őket.

Képzeljétek vasárnap sztárok lettünk a lányommal!!! Szerepeltünk a Lora iskolájával a Nagy Vagy című műsorban, ami a TV2-n szokott lenni, de minket majd csak hetek múlva adnak le, addig még írok mindenképpen, hogy pontosan mikor lesz az adás.

Hoztam egy pár képet a vasárnapi napról, ami még elvileg nem publikus, de szuper volt!!!! A helyezésünket sem árulhatom el, de tovább jutottunk, így még több adásban is fogunk szerepelni!! Smile))) Nagyon fárasztó nap volt, reggel 8-tól este10ig tartott a forgatás Smile De nagy élmény volt mindenkinek!!

Ha jobban megnézitek a képeket csupa sztárok között voltunk Smile)) ( Vincze Ottó, Katus Attila, Damu Roland, Brózik Klári, Pesut Rita, Szandi stb. ) De a fő sztárok a gyerekek voltak nekünk Smile))

puszi

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Valamiért nem lehet képeket feltölteni?????

Próbálkozom később.

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

FANNIKÁNAK, ILDINEK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Köszönöm mindenkinek a játékkal kapcsolatos hozzászólásokat!!!

Egyértelmű, h ugyanazok a játékok kötik le a kicsiket. Nálunk a vödör nagyon nyerő, pakol bele, hurcolja, kiborítja. Ráül, :lol: rááll :twisted: , de főképp beleülni szeret.
Zsírkrétát is adtam már a kezébe, de csakfelügyelet mellett, mert a szájába veszi, na meg firkálna a falra, játékokra, legkevésbé a papírra. Amint kijön a jóidő, megyünk ki a járdára az aszfaltkrétával és alkothat. Hintázni még mindig szeret, most már napi program a homokbanturkálás is.
Elég sok lehetőség van a játékra, mégis sokszor érzem, h unatkozik. :-(

L.Kata!
Örülök, h Mira hazakerült. Otthon teljesen felépül. Kívánom, h hamar felejtsék el a nehézségeket!!

Jól látod Ábel haja kunkorodik. Ezen a képen olyan nagyfiús... :wink: :( :) elrohant az idő.....

hiszti: minden gyerek más. A szomszéd kisfiú szilveszterkor volt kettő éves, mégis most kezd dacos lenni....

kipihenten is hisztis... :lol: :lol: :lol:

Én ismét megtapasztaltam, h már ebben a korban is tudják, h apa szigorúbb, nála kevesebb dolgot enged meg magának. Pld. Bencével egy órán át motorozott , egyszer sem szállt le, ment mint a kisangyal. Ezen felbuzdulva tegnap mocival mentünk az oviba. 200m után eldobta a motort, elkezdett rosszalkodni. (szedte volna a szemetet, kapirgászni a földet, szaladni az útttestre...) Szerencsére vittem babakocsit is, így beleerőltettem és abban szállítottam. Persze sírt, de ez van....

Veronika!
Van egy szabály, h ahol anyuka otthon van, csak ebédig lehet oviban a gyermek. Arra hivatkoznak, h kevés a személyzet... Én önként elhoztam délben, de most úgy érzi kimarad valamiből, ezért kértük, h maradhasson. (a többi anyuka sem hozza el, noha otthon van!!)

Örülök, h kiderült a baj, hamar túllesz Pálmi ezen a betegségen!!

Tercsi!
A böröndös kép szuper!!!! és persze a többi is!!!!

92-es???????? aztaaaaaaaa nekünk még simán jó a 80-as...

Szöszke!
Konsti is megcsinálja, h felnyitja a csiga tetejét, de csak akkor, ha elunka a próbálkozást. Van amikor a kezem huzza oda, h segítsek berakni. Ha sikerül egyedül neki, akkor megtapsolja magát és várja, h megtapsoljuk. :lol:


folyt. köv.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Vicky...szegénykém, neked nem is válaszoltunk! :oops: :?
Hiszti...az mindenhol van. :roll: Pont pár napja panaszkodtam én is, Norbi is toporzékol, elvágódik, sikít, megfeszíti magát! :roll: borzalom!
A hozzáértők azt mondják ezt azért csinálja a gyermek, mert sokszor nem tudja kifejezni az érzelmeit a dühöt, vagy ha valami nem sikerül neki. :?
Ilyenkor nekünk kell megnevezni mit érez, pl.-Kicsim, tudom most mérges vagy mert elvettem a távírányítót, de ez nem játék! :wink: Ez csak egy példa, és tuti ettől nem nyugszik meg lehet 100x megismétli és neked 100x el kell mondani ugyanazt. :roll:
De türelmesnek, nyugodtnak kell maradni, mert ha látja hogy az anyu is higgadtés tudja kontrollálni magát akkor a gyermek is hamar lenyugszik.
van hogy észre se kell venni ah ilyen rövid hisztis kitörései vannak, ott kell hagyni vagy adni neki valami játékot ami lefoglalja és elfelejti mi a baja.....nem???
Ennek a felét a "Suttogó mindent megold" c. könyvből szedtem, most is sokat olvasom, szerintem nagyon jó! :D
Vagy van a Szülők iskolája könyv, hiszti című kiadása.Szerintem érdemes elolvasni.

Az hogy veled alszik? Ez nagy hiba, most mondja azt hogy ezt elcseszted :roll: :oops: ...bocsi! De erről is sok jót ír a Suttogó... Meg kell vele szerettetni a kiságyát először is, a kedvenc macija, vagy takaróját ha beleteszed és mondod hogy -Nézd itt a macid ő itt akar aludni, bújj mellé!És ott lenni vele, hogy érezze biztonságban van, majd egy kicsit kimenni a szobából de mindíg be-be nézni hogy -itt van anya!
És ha már nem fél az ágyban akkor megpróbálni altatni benne, de csak úgy hogy lefekteted, beszélsz hozzá vagy énekelsz, és pár perc mulva kimész, ha sír visszajössz de nem veszed ki csak visszafekteted és megnyugatotd...ezt kell ismételgetni. mindíg könnyebb lesz, ez gyerektől függ! Kiartást, nem lesz könnyű! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Na, de én azért jöttem, hogy meséljem, nem tudja a doki mi Norbi baja! :? Füle, torka szép, az orrváladék nem jelentős, foga nem jön...Most vettem a patikában pisizacskót, hogy vizeletet tudjak venni, remélem sikerül. :? holnap kell levinnem a laborba.
Lehet ez a 3 napos láz is, de nem egyértelmű, várni kell. :roll:
csak az a gond hogy a nurofen alig vitte le a lázát elöbb is, vettem neki Mexalen kúpot, hátha az hatásosabb. Vagy hűtőfürdőzni fogom, ha megint 39 fokos lesz a láza. :(

Mennem kell, sír! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Vicky...ja és igen :oops: Fannikának boldog névnapot! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
na, akkor lehet, hogy nálatok is a 3 napos láz?
Nekünk levitte a Nurofen... de én hűtőfürdőztem is.
Semmi más tünet nincs?
Pisigyűjtés? Na, azt nem irigylem, biztos nem lesz könnyű...

Örülök, hogy Mira jobban van! Nagyon jól tették, hogy elhozták egy másik kórházba! Hál istennek!!!

Hát... Pálmi is velem alszik. Én döntöttem így, mert nem bírtam minden éjjel hatszázszor felkelni hozzá. Most az a terv, hogy az új lakásban majd külön ágyban alszunk, de egymás mellé teszem az ágyakat, így egy kicsit már megkezdem a szétköltöztetést. Kíváncsi leszek milyen lesz :)

Szöszke,
Pálmi is inkább kinyitja a tetejét és úgy dobja be a formákat :) Bár néha megpróbálja a lukon is, több-kevesebb sikerrel. Ha mutatom melyik lukba tegye, úgy már többnyire megy, bár még akkor se mindig, mert nem elég ügyes a keze hozzá, hogy pont abba az irányba forgassa és olyan dőlésszögbe tegye be, hogy jó legyen :)

Zsuzsu,
ja értem. Nahát, milyen szabályok vannak! Akkor ennek az ovinak így mi értelme? Akkor csak napi 2-3 órán át van ott?

Pálmi is hisztizik mostanság, nem túl nagy öröm :lol:

Éva,
nahát! :) Majd kíváncsian várjuk a képeket és az adást, szólj időben! :)
Én egy időben mikor nem volt munkám szerepeltem 1-2 helyen, gondoltam is a múltkor mikor reklámhoz kerestek Pálmi korú babát + anyukát, de aztán emlékeztem, hogy ez milyen hosszú és macerás, és hogy Pálminak csak nyüglődés lenne... De Lorával jó lehetett! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

L.Kata!
Simán lehet nálatok is a 3 napos láz a baj. Nagyon gyakori ...jobbulást Norbinak!!! (tényleg szörnyű a Kincseinket betegen, elesetten látni, de meggyógyulnak hamar!!!)

hiszti: nagyon jó, amit a könyvekben olvashatunk, de pld. amikor Ábelem mínusz 5 fokban fetrengett az utcán nem az jutott eszembe, h elmagyarázzam "Tudom kicsim, h mérges vagy, mert jobbra megyünk és nem balra, de mennünk kell haza...stb....." :lol: hanem a túlélésre játszottam és cipeltem, vonszoltam.....

Az is oka a hisztinek, h sok érdekes dolog van, minden érdekli őket, de egyszere nem tudják feldolgozni a sok élményt.

Konstit hagyom sírni, ha feszíti magát biztonságosan lefektetem és nem veszek róla tudomást. Ez eddig bejött....

együttalvás nálunk sincs, de esetleg segíthet egy új "nagylányos -nagyfiús" ágyikó, matrac.....

Veronika!
Hidd el nem rossz az ovi, hiszen délelőtt közösségben van, játszik, feladatok vannak, napirend....ebéd után már csak alszanak, uzsonna és mennek a másik minicsoportba játszani,amíg nem mennek értük. Én pont emiatt hoztam haza délben. Mivel itthon vagyok, így megtehetem. Más lesz, ha majd dolgozom.

Képzeljétek voltunk Ábival a régi fejlesztőnknél. kb. 4 hónapja talizott Ábival és nagyon dícsérte. Andi szerint is beszél, de még a hangképzése nem az igazi. Ezen majd logopédus segít ősztől. Addig a cél, h minnél több szót , mondatokat mondjon, az nem baj, ha a kiejtése nem tökéletes. Örültem és megnyugodtam....

Az ovibanalvás felemás. Tegnap nem aludt semmit, mert nem adtak neki cumit. Ma adtak és aludt is.....Holnap estig marad, mert szülői lesz és nincs értelme 3-kor elhoznom, 4-re meg visszamenni szülőire.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


sziasztok
most csak egy gyors kérdésem lenne, vissza majd este olvasok.

miért kaptam kevesebb gyedet?

februárban 1.665 ft-al kaptam kevesebbett a megszokottól, most meg 4.725 ft-al. ez osszesen 6.390 ft.
tudja valaki, hogy miért?valami új torvény lépett hatályba nálatok vagy mi?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Timi!A gyed napra van és a február 28napos ezért kaptál kevesebbet!

Kata!Örülök,hogy Mira jobban van!Ti neki áltatok már a tesó projektnek?

Zsuzsa!Nálunk is Zsófi cumival alszik az óviba de én most nem bánom kis csopotba még lehet.Szerintem jó ha ott alszik mert többet van társaságba legalább is Zsófinak nagyon jót tett sokkal nyitotabb.

Évi!Várjuk a képeket!

Együtt alvás:Én már sokszor írtam,hogy soha nem díjaztam és nem is engedjük.Külön szoba külön ágy!Én nagyon sok családot látok akik 3-4en alszanak együtt na nnnneeemmmm!

Játék:Minden ami kipakolható és hatamal rendetlenséget lehet vele csinálni :lol: A nyuszi szerszámos ládát hoz majd :wink:

Szöszke!Voltál már Dokinál?Jobban vagy?

Tercsi!Örülök,hogy jöttél!Nagyon jók a képek helyesek vagytok :wink: :wink: Pénzt megértem nekem is szeptembertől mennem kell dolgozni mert a gyes semmire nem elég :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Zsuzsu, Veronika...Hát Norbinak elég magas láza volt este, éjjel, 39,5 :( ,pedig hűtőfürdő is volt. Hajnalra lement, és most délre ment fel megint 38,5 re úgyhogy adtam neki nurofent.
Kiváncsi leszek hogy ez a 3 napos láz e? Holnap a 4.nap akkor már nem kéne láznak lenni csak kiütésnek...majd meglátjuk. :roll:
A pisgyüjtés öszejött nagy nehezen, már le is vittem a laborba.
Zsuzsu...örülök hogy Ábelt megdicsérték, látod ami késik nem múlik, pár hónap és beszélni fog. :D
Akkor ez a cumileszoktatás nálatok is probléma, mi?Konsti is nagy cumis???

Ja, mielött elfelejtem:
Mira itthon van, és nagyon boldogok! :D Még nem találkoztunk, csak beszéltünk, mert még szoktatni kell a levegőhöz, és Norbi sem megy ki mert lázas.
Ardi mesélte hogy nagyon sokat fejlődött a beszéde, csak 1-2 szót mondott, most meg vagy 10 szót tud és mond, és mutogatja a mesekönyvben az állatokat... :lol:
De mivel 1 hónapig alig mozgott, mászott ezért szinte leőről kezdik a mászást, felállást... :(

Hát, Norbi még mindíg csak halandzsázik! :? Csak azt mondja hogy -papa, mama, paa (lámpa)
Inkább cselkvő emberke, mutogat, puszit dob, integet, ölelget,pakol, hoz-visz, mászik... :wink:
Ja, és tegnap kaptam rendes arcra puszit is! :lol: :oops: :lol:

Kata...mindíg gyönyörködök a vonalzódon lévő képeken. :D Jól sikerültek! :wink:
Igen, már rajta vagyunk a tesó projekten 2 hete. :wink: Majs 16-án kell megjönnie, remélem nem fog. 8)
De pont most nézegettem a neten a holdnaptárt, és a Jónás féle termékenység meghatározást, hát ha ez így van ahogy írják akkor én a hold szerint szeptemberig nem leszek termékeny. :roll: :cry:
Nem nagyon hittem ebben, de már többtől hallottam hogy ők így csináltak babát. :shock:

Timi...én is jóval kevesebb Gyedet kaptam, mert rövid volt a hónap :? 43 e. helyett én is csak 39 800-at kaptam :(

Húsvéti ajándék: mi az anyukámékkal közösen veszünk egy triciklit :D
Anyósom meg takarító szettet nézett ki, mert újabban Norbi utánoz minket, ellopja a partvist és söpör, a felmosót is elveszi, még a kanábba is belemártogatja, a kosarában kicsavarja és felmos(persze víz nélkül)... :shock: :lol: nagyon kis okos!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Most talán sikerül feltöltenem a képeket! :lol:

Kép

Kép


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Ma végre Áron is megkapta a 15 hós oltását és egy hős volt, nem sírt, mondtam neki, hogy gyógyszert fog kapni, és ő gyógyszer mániás, végig nézte és csak annyit mondott:
"néni, dócer, bibi" vagyis, néni adott gyógyszert és lett egy kis bibije.

Remélem, nem lesz lázas tőle?!

Na megint rohannom, kell, most az ikrekért a suliba :(

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva...de jóóó képek, tök szuper lehetett, a lányod már gondolom felismertek a híres embereket is, nem?
Nagyon ügyik vagytok, és tök jól néztek ki! :lol: Ez aztán a sportos család!
Áronnak puszi a bibire! :lol: Cuki hogy így beszél!

Norbi megint lázasodik :cry: s,hogy ez nehogy kevés legyen, elöbb figyeltem mikor sírdogált hogy megint hörögve veszi a levegőt, és rekedt. :roll: .....lehet megint gégegyulladása van???
Jaaaj, már meggyógyulhatna! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Sehol senki???
Na, Norbin lettek kiütések, úgyhogy ez a 3 napos láz nyavaja volt nekünk is.Már láza nincs. de van helyette más bajunk! :?
Éjjel befulladt, még jó hogy van bébihaler és volt még szteroid, egyből fújtam be. De hajnalban újra hörgött, köhögött,nem volt levegője, a hajnali órákat nyitott ablak elött plédbe csavarva töltöttük. :(
Orvosnál is voltunk, gégegyulladás megint! :roll: :(
Pedig 15 hónapos koáig sose volt beteg, most meg folyton van valami bajunk. :?
Enni nem akar, inni is csak pár kortyot ivott ma.A tápszert se ette meg reggel. :cry:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata

Nagyon sajnálom Norbikát :cry: Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!!!

Áron is mostanában állandóan, zsinórban beteg, egyikből kigyógyul, aztán pár nap múlva jön a következő. Látod, még a 15 hós oltást is csak tegnap kapta meg, de szerintem megint beteg lesz, mert ma már köhög is :cry:
Jöhetne már a jó idő és a rossz idővel mehetnének a bacik!! :lol:

Áron majdnem két hétig volt pöttyös :(
Múlt héten megint vért vettek tőle, azt mondta az orvos, hogy sztreptococus fertőzésen esett át, mert az anti-streptolizin 0 szinte 412, (0-150 között normális).
Még mindig vashiányos, szedjük ezerrel a vasat is, egy hónap múlva megint vérvétel :cry:
Látod, hiába szopik még mindig (állandóan) mégis beteges ő is sajnos.

De majd ahogy megnőnek megerősödik a szervezetük is és már nem lesznek ennyit betegek.

Most rohanok főzni.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!!!

Sajna mi is a betegeskedök táborát bövitjük.
Fanni tegnap délután lázasan ébredt majd rá egy órára hányt is.Legalább ötször hányt és nem maradt meg benne a tea sem.Adtam neki daedalonetta kúpott amitöl jobban lett.Aztán már ment a hasa is.Szegényem csak feküdt meg sem mozdult.És rámmászott odabujt hozzám és elaludt.Letettem a helyére aludt két órát majd olyan magas lázzal ébredt és megint hányt.Kihivtam az ügyeletet de közbe adtam neki egy lázcsillapitó kúpot.Valami új fajta még sosem adtam neki.Aztán egy óra múlva lett hatása teljesen lement a láza.A dokinö irt egy beutalót hogy vigyük be mert kiszáradhat.De annyira jól lett hogy evett másfél szelet piritóst meg vagy fél liter teát megivott és reggelig aludt láztalanul.Ma is egész jól van csak a hasa megy.De csak piritost meg sós kekszet adok neki.Ebédre zöldség levest evett de nagyon falta.
A normafloret meg a smectát adom neki.És rengeteg folyadékot.
Állitólag országos járvány van.

Mindenkinek gyógypuszit küldök.Remélem hamar vége tényleg ennek az idönek meg a betegségeknek is.



vikcy6
Pákozd
 
 


Kata84, köszi, sokkal jobban vagyok. Most kezd elmúlni a vérzésem. Még egy ciklust kell kivárni, és utána fog ránézni egy rákszűréssel együtt, hogy mi a helyzet összenövés terén. Remélem, nem lesz, mert egy év múlva kellene szülnöm. :D:D Haha, ha ilyen egyszerű volna, örülnék. :wink:

Együttalvás: Ranschburgtól olvastam kb. egy hete, hogy akit az elején nem szoktatnak különalvára, kb. 6 éves kora körül magától átszokik a saját ágyába. Hát ez nem túl bíztató. Szerencsére nálunk nincs együttalvás-veszély.

Lkata, Mira hamar utoléri majd magát. :) Jó, hogy Pestre hozták. Ki tudja, még mit kezeltek volna félre rajta...
Megnéztem ezt a Jónás-féle naptárt. Kicsit gázos szerintem, mert nekem mindig menstruáció elé 1-2 nappal tette a termékeny napokat. Ráadásul én félidő körül szoktam érezni a peteérést, úgyhogy valahogy nem stimmel. Lehet, hogy valakinél működik. Nálam szerintem nem ez lesz a célravezető.
Szegény Norbika. :(

Vicky, de milyen járvány, valami vírusos? Nagyon lehet sajnálni ezeket a kis védtelen gyerekeket ilyenkor...

Nagymamámnak megint kiment a karja. Szegénykém, már hazaengedték a kórházból 1 hónap után múlt pénteken, és most megint volt, bekötözték neki, 3 hétig kell rajta lennie. Ha ez így megy tovább, meg akarják majd műteni. Azt meg tuti nem élné túl, mert a szíve is rossz. Ennyi idős korban az altatást már nagyon nehezen szokták viselni az idősek...

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?