Új privát üzeneted érkezett!

Laptető :D
Vendég

Titokban reménykedtem,hátha Fanniról lesz valami hír...
Bár előbb-utóbb BIZTOS lesz,csak győzzük kivárni... :lol: :lol: :lol:

Eszti meg talán már készülődik hazafelé,ha szerencséje van! :lol:
Alig várom,hogy jelentkezz,bár gondolom,kisebb gondod is nagyobb lesz a banyanetnél... :lol: :lol: :lol:

Reni,az nagyon sz@r,amikor özönlenek a látogatók és nem tudsz semmit csinálni,ráadásul egy idő után kicsit fárasztó is.
De Annának igaza van,lesz ez még rosszabb is,mikor mindenki alig várja majd,hogy nyomulhasson babanézőbe! :lol:

piki

Sziasztok

Manojoco nagyon cuki Gréta baba! :D :D :D

Marcsi meglestem ám Panka-babyt iwiwen is, nagyon édes, és ahogy grimaszolni tud! :lol: :lol:
Köszi a bíztatást a szüléssel kapcsolatban, de nekem ha rá gondolok, valahogy mindig a nagy fájdalom jut eszembe, meg az órákon át tartó vajúdás. :oops: :? Aztán lehet hogy pikk-pakk megszülök. Bár úgy lenne. :D :D :D
Én is szeretem a dm-es cuccokat, mi pelusból is a babylove-osat vettük, remélem beválik, mondjuk akkor sincs nagy baj ha nem, mert csak kis csomagot vettünk 28 db-os volt ezer ft körül.

Anna örülök, hogy végre megoldódott ez a kiságy galiba. :) Most már csak Jázmin hiányzik belőle. :lol: :lol:

Reni elhiszem hogy kivagy már, de próbálj meg pihenni. Szerintem még most állítsd le a látogatókat, mert ha Esztike megszületik, ugyan ezt fogják csinálni.
Mi már most próbáljuk finoman mindenki tudtára adni, hogy amíg be nem töltjük a 1,5-2 hónapot, senkit nem engedünk Barni közelébe, biztos van olyan akinek nem tetszik és húzza a száját, de pont lesz@rom, majd addig kapnak róla képet. Nem hiányzik az hogy minden nap lógjon valaki a nyakunkon, meg hogy szegény gyerek elkapjon valami betegséget. :?

Tegnap voltunk az ikeában, vettünk a kiságyba gumis lepedőt, fehér 100% pamut, kettő db van egy csomagban, és csak 795,- :D :D
Persze becsúszott mellé még egy kis zöld babatakaró (az is 795.-), nem is tudom hogy került oda. :lol: :lol: :lol: 8)

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi,az IKEA-ban nekünk is mindig becsúszott anno valami babacucc... :lol: :lol: :lol:
Kistakarót mi is vettünk,2-t is,Panka most is az alatt durmol,meg onnan vannak az első játékai meg a "morzsolgatókendője",amit kezd felfedezni.
Egy kis békafejű plüss kendőcske,nagyon édes és hülyére röhögöm magam,mikor Panka halál komoly pofival farkasszemet néz a brekivel és grimaszol hozzá,ráncolja a homlokát:"ki a fene ez a zöld kisfickó az ágyamban?"Talán látszik is valamelyik képen,már nem emlékszem.

Valamit még akartam,de a gyermek pocakjában megszólalt a kakukkos óra,szinte percre pontosan 3 óránként eszik,változatlanul,ami abból a szempontból nem rossz,hogy így elég kiszámítható és átlátható az életünk...ami kisgyerekkel nagy előny,majd meglátjátok! :lol: :lol: :lol:

piki

Marcsi most vettem észre az új vonalzód, nagyon cuki! :D :D :D

Kép
Kép
szilvancska

Nincs mit!:D
Úgy tűnik rajtunk kívül senki nincs ma, Mindenkinek van bizti valami jó kis programja, csak én/mi punnyadunk itt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Nálunk volt egy remek kis hózápor,meg a szél is fújdogál,így ma a séta is elmaradt... :( :( :(
Szóval nálunk semmi extra program nincs,ma sem...nagyon várom már a tavaszt,az igazi jó időt...meg hogy a csöpp kicsit nagyobb legyen és lehessen vele menni nagyobbakat csavarogni...az itthon punnyadást már unom egy pöttyöt... :oops: :? :roll:

piki

Most kaptam Fannitól smst,gondolom,nem bánja,ha megosztom veletek:
"MEGSZÜLETETT BALÁZS!
MA REGGEL 8:10kor!
3400gramm,56 centi!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hurrá! :lol: Itt is nagy-nagy gratula!

Azt írta még,hogy majd még jelentkezik,ha magához tér egy kicsit.
Mondanom se kell,hogy nagyon várjuk!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

piki

Hip-hip-hurrá!!!! :D:D:D
Nagyon nagy GRATULÁCIÓ Fanniéknak!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sok sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok!!
De jó, végre egy jó hír a mai napon!! :D:D:D

Köszi Marcsi a tájékoztatást! :D :D :D

Megsúgom, nekem Anna is gyanús! :P

Kép
Kép
szilvancska

Helló!

GRATULÁLOK FANNI!!!!!!!!Látom ez a 3400 gramm nagyon menő. Remélem minden oké. Szüléstörténet és persze minden más érdekel. Amúgy Fanni az én nagyim is 7-én született :) éljenek a HALAK :)

Nem vagyok gyanús, még mi egyben :D :D :D csak ma egész nap csavarogtam, barátnőztem...de már várom én is, hogy Jázmin kibújjon.

Én nem fogok tudni senkinek szólni :( mivel a férjem nem szeret netezni :( esetleg, ha valaki megadja a számát írok a kórházban sms-t :):)

Már két új babánk van. Hurrááááááááááááááá. Persze itt van még Panka és Gréta is :)

Még este jelentkezem. Ez a mai nap elég fárasztó volt :)

Kép
Vendég

Eszti lehet már otthon van a picivel.

Borsoról tudtok valamit? Esetleg iwiwen vagy valami. Már aggódom érte!

Kép
Vendég

Gratula Fanninak és sok egészséget, boldogságot a Picurnak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gondoltam én is, hogy megszületett Balázs, mert nagy volt a csend! :lol:

Akkor Szilvi, már csak mi maradtunk, már úgy értem akkor, ha Anna még egyben vaan, mert igen, onnan is nagy a csend és lehet a kitavaszodás után ez a kis hóesés beindította a dolgokat Szegeden is.

Elmondom Nektek, hogy ma délelőtt és kora délután 2x nekem is nagyon hülye érzésem volt, elég nagy nyillalások jöttek és a gyerkőc meg pörgött mint a motolla, nem is tudtam hirtelen mire vélni, és be is paráztam egy kicsit, mert ilyet még nem éreztem. Aztán megbeszéltem Esztikével, hogy még a jövő hetet bírja ki bent, mert akkor jön meg az új ülőgarnitúra meg a biomatraca. :lol: Meg hadd legyen meg a betöltött 37 hét.

Na puszi Nektek

Kép
ire81

Na, Anna beelőztél, pedig már Neked is megelőlegeztem a kis Jázmint :lol: :lol: , de akkor még eggyel többen van egyben.

Ja, és az én is egyik barinőmnek is ma van a szülinapja. :lol: Ez ilyen szülős nap, úgy látszik, Nagyimnak meg márc 15-én van, akár még... esélyes is lehet és akkor nem kos lenne, ami nem lenne túl nagy baj. De sztem én még arrébb kerülök sorra. :?

Kép
ire81

Marcsi én is visszaírtam, írni fogok :D :D

Igen Reni én is halakat szeretnék :D

Bevezették szegeden a kismamabérletet. Úgy megörültem, hogy annyiba kerül mint a diák tök jó lehet utazni a Volánnal. Erre meg bemegyek megérdeklődni, hogy lehet hozzá jutni és közli velem a csaj, hogy hát kell hozzá segélybizonyítvány. Mondom mi? Mondta, hogy valami bizonyítvány amiben benne van, hogy segélyt kapok szinte mindenre. KI VAGYOK AKADVA. És hozzátette, hogy barna bőrűek előnyben. :evil: :evil: :evil: :evil:

Annyira örülök, hogy Fanninak is megvan a kisbabája :) azért ide is kérek képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Vendég

Anna azt hittem már te is babázol! :D

Ma Barni is nagyon aktív volt, meg is lepődtem, mert már belassult pár napja. :D

Pár napja zuhanyzás után ilyen előtej szerű valami jött ki a cicimből, de színtelen volt. Ma az egyikből kicsit véres volt, ahogy megnyomtam. Ez szerintetek miért lehet? Normális? :oops: :oops: :?

Kép
Kép
szilvancska

Normális,csak ne nyomkodd,nehogy sérüljön egy tejcsatorna!
Ez már a hormonok műve,készül a tested a tejtermelésre. :roll:

piki

Ja,Anna,még neked akartam írni,hogy elég vérlázító ez a kismama-bérlet téma! :twisted:
Főleg,hogy nyíltan bevallják,hogy előny,ha nem az idén barnultál,már bocs. :twisted: :twisted: :twisted: :oops:

piki

Helló!

Sokat gondolok a csajokra én is.

Szilvi: ez még csak a kezdet. Tudod írtam, hogy nekem az eleje óta van ilyen. Először színtelen, utána sárga lesz. Amikor megnyomtam a cicim kicseppent belőle pár csepp. Az utóbbi időben meg úgy kelek fel, hogy a pólómon látszik a sárga folt. Mi lesz még később, ha beindul a tejem normálisan :S igazából nekem nem volt véres még, de lehet azért van, mert érzékeny a mellbimbód. Nekem amikor nagyon feszített a cicim megnyomtam a mellem és kijött pár csepp. Esetleg, ha te is ezt érzed jobb kinyomni, mert hidd el megkönnyebbül a melled. Ez az én véleményem és kend be krémmel.

Marcsi igen ez a bérlet dolog engem is kiakasztott :S

Holnap ctg, majd írok mi volt.

Nemsokára Reni és Szilvi Ti is szülni fogtok. Szilvi én annyit tudok tanácsolni, ha a szülésre gondolsz ne a fájdalomra gondolj hanem a kellemesebb dolgokra. Ezt egy nő egyszer max kétszer éli át a mai világban. Pl. nekem volt vagbélműtétem és nagyon fájt. Iszonyat volt nagyon, mivel 12 éves voltam így talán még kicsit éretlen is és hát megviselt. 10 napig feküdtem egy ágyon a kórházban. És itt van a helye még mindig a hasamon. És mi lett, kivették és nem maradt semmi csak egy heg. De szülés után meg lesz egy kisbabád és ezért megéri a fájdalom. Ez lehet kicsit hülye hasonlat volt, csak próbálom illusztrálni, hogy egy fogfájás vagy valami fájdalom is tud szörnyű lenni és mi marad. Semmi betömik és elmúlik...de semmi nem marad, így meg hát mégis van egy kis csöppnyi élet. Sok embernek ez nem adatik meg, ezért meg kell becsülni mindenképpen.

Huuuuuuuuu rám törtek az érzelmek :D :D :D :D
Jobb ha megyek. Szóval ne izgulj, én nem is gondolok a szülésre. Lesz ahogy lesz :D:D :D:D

Kép
Vendég

Sehol senki? :(
Én is csak beugrottam,jelentkezett-e valamelyik friss kismamink újabb hírekkel.
Most ment el a védőnő,aztán nemsokára Panka-bébinek ebédidő...és el is ment az egész délelőtt...és ez így megy napról-napra... :? :roll:

Később jövök! :lol:

piki

Sziasztok

Anna köszi a tanácsot. :D

Marcsi milyen időközönként szokott kimenni a védőnő?

Na képzeljétek hogy jártunk. Balázs összerakta a kiságyat ma reggel az előtérben, tök szupi meg minden, vigyük be a szobába, hát erre nem fér be az ajtón, keskeny az ajtó. :shock: :shock: Ha hazajön szegény szedheti szét, és teheti újra össze a szobába. :lol: :lol: :lol: :lol: Ez a mi formánk! Nem is mi lennénk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi újság lehet a "friss" Anyukákkal??? :D :D

Na később még jövök, csak van még 1-2 apróság, amit meg kéne csinálnom (mosni, vasalni...) :? :D

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi,a védőnő most volt másodszor,mióta hazajöttünk,ami 3 hete volt.
Nem tudom,milyen gyakorisággal szoktak újszülötthöz kimenni,nekem mentegetőzött,hogy csak azért nem jött eddig,mert tudja,hogy mi nem vagyunk problémásak...hát nem is! :lol: :lol: :lol:

Eszti!
Már nagyon várunk! :lol: :lol: :lol:
Remélem,jól vagytok! :lol:

piki

Sziasztok!

Voltam ctg-n. A múlt héten a BPD:90 volt (36 hetesnek felel meg), most meg 94,6 (39 hetesnek felel meg 1-2 nap eltéréssel). Szóval elég érdekesen mérik a kis csillagom :S :S szóval egyik héten még van 4 hetem, a másik héten meg már csak 1 :D :D :D
Szóval csajok eddigi szülési időpontjaim 13,20,28 :D nem semmi. De sztem a mensi lesz az még mindig ami 13-a :) szóval velem szeretnek hülyülgetni :(
Holnap megyek a magándokomhoz. Amúgy a magzatvíz mennyiség átlagos, a méhlepény áramlás is jó :) most meg csuklik Jázminka, de a ctg-t is végig csuklotta :D mindig olyan nehezen találják meg a kis szívét. Én meg majd lefordulok a székről az idegességtől, hogy baj van :(

Marcsi nagyon jó neked, hogy ilyen ritkán megy. Az én védőnőm mihelyt hazajövünk aznap jön és 6 hétig hetente, utána már csak havonta. Engem megáldanak :D a gyermekorvos is mihelyt hazajöttünk aznap jön hozzánk. Ő jöjjön is, mert haszna is van nem úgy mint ennek a banyának :S (védőnő).

Nagyon várom már, hogy Eszti és Fanni jelentkezzen.
Addig is a csajos anyukáknak küldök egy linket, én végigbőgtem :) ha megszületik Jázmin és lesz róla 1000 kép, akkor ezzel a zenealáfestéssel csináltatok egy dvd-t a képeivel :) már várom.

http://www.youtube.com/watch?v=Y8LS2lDq-0Y

Este benézek :) addig is csajok tessék írni.
Marcsi tudsz aludni amúgy Pankától? Mármint jó baba alvós? :)
A 6 hetes kontrollon minden oké? Begyógyult a seb?

Kép
Vendég

Sziasztok!

Voltam ctg-n. A múlt héten a BPD:90 volt (36 hetesnek felel meg), most meg 94,6 (39 hetesnek felel meg 1-2 nap eltéréssel). Szóval elég érdekesen mérik a kis csillagom :S :S szóval egyik héten még van 4 hetem, a másik héten meg már csak 1 :D :D :D
Szóval csajok eddigi szülési időpontjaim 13,20,28 :D nem semmi. De sztem a mensi lesz az még mindig ami 13-a :) szóval velem szeretnek hülyülgetni :(
Holnap megyek a magándokomhoz. Amúgy a magzatvíz mennyiség átlagos, a méhlepény áramlás is jó :) most meg csuklik Jázminka, de a ctg-t is végig csuklotta :D mindig olyan nehezen találják meg a kis szívét. Én meg majd lefordulok a székről az idegességtől, hogy baj van :(

Marcsi nagyon jó neked, hogy ilyen ritkán megy. Az én védőnőm mihelyt hazajövünk aznap jön és 6 hétig hetente, utána már csak havonta. Engem megáldanak :D a gyermekorvos is mihelyt hazajöttünk aznap jön hozzánk. Ő jöjjön is, mert haszna is van nem úgy mint ennek a banyának :S (védőnő).

Nagyon várom már, hogy Eszti és Fanni jelentkezzen.
Addig is a csajos anyukáknak küldök egy linket, én végigbőgtem :) ha megszületik Jázmin és lesz róla 1000 kép, akkor ezzel a zenealáfestéssel csináltatok egy dvd-t a képeivel :) már várom.

http://www.youtube.com/watch?v=Y8LS2lDq-0Y

Este benézek :) addig is csajok tessék írni.
Marcsi tudsz aludni amúgy Pankától? Mármint jó baba alvós? :)
A 6 hetes kontrollon minden oké? Begyógyult a seb?

Kép
Vendég

Huuuuu kétszer elment. Bocsi, csak **** a rendszer :S

Kép
Vendég

Anna, jól megsírattál, pedig nekem még ez a CD is megvan, amin megvan ez a szám, csak már rég került a kezembe és amikor legutóbb hallgattam, sztem már vagy egy éve, akkor még nem volt aktuális. :oops:

Szóval, most jöttünk meg a dokitól, méretei BPD 91 mm, mellkas átmérő 94 mm, súlya kb 2900 gramm. Magzatvíz teljesen jó mennyiségű, köldökzsinór és aorta áramlás is teljesen OK, úgyhogy jól érzi bent magát a kisasszony, bár a doki szerint ha már ki akar majd jönni, nem akadályozzák meg. Jövő héten kedden kell menni NST-re be a kórházba, meg UH-t is csinál majd a doki, ha addig történik vmi, akkor a sűrgősségin kell jelentkezni.
Megint nem volt belső vizsgálat és olyan ciki is lett volna mondani, hogy ó de doktor úr, turkáljon már bennem egy kicsit. Tehát nem tudom, mi van ezzel a kenet cuccal, majd megkérdezem a védőnőt csütörtökön és ha úgy van, aakkor jövő héten csak rákérdezek a dokinál is. :? :? :? Kicsit idegesít, hogy nehogy elmaradjon egy olyan vizsgálat, ami fontos lenne ( talán pont Fanninál volt ilyen, hogy a szülésznő kérdezett rá több dologra ), ugyanakkor annyira nem hiányzik, hogy kukucskáljanak, mindig is utáltam. :oops: :roll:

Már én is nagyon várom az élménybeszámolókat, meg képeket a picurikról, Lillus már iwiw-sztár, de Balázsról még semmi. :cry:
Még jó, hogy Marcsi már visszatért közénk, jó kislány Panka, hogy engedi anyujának az írkálást, mert már nagyon lecsökkenne a létszámunk. :cry:

Puszi Nektek

Kép
ire81

Panka tényleg jó kislány... :lol: :lol: :lol:
Nem igazán problémás,ráadásul ha apa itthon van,ő is szokta etetni,amíg én fejek-így hamarabb végzünk...

Én meg kicsit most már menekülök is ide... :cry:
Nem túl vidám egyfolytában a négy fal között...most még sétálni se voltunk,tegnap se,a szutyok idő miatt...nem mintha az az 1 óra séta felérne azzal a sok csavargással,jövés-menéssel,vásárolgatással stb.,ami az előtt volt,hogy megszületett volna...de a semminél több-lenne... :cry:

Kicsit kezdek befordulni,imádom a lányom,de olyan jó lenne egy kis változatosság...így tiszta mufurc vagyok és túlérzékeny,ebből kifolyólag Andrissal is többször összeszólalkozunk,amitől külön sz@rul érzem magam... :oops: :cry: :cry:

Na,jól kipanaszkodtam magam,bocsi...de mostanában csak ti vagytok nekem...valamelyik nap talán jön barátnőm látogatóba-remélem legalábbis...

Reni,az én ismerőseimnek a 36.hét betöltése után volt kenetvétel,legalábbis akiket megkérdeztem,mind ezt mondták.
Szerintem a következő alkalommal megejti a dokid neked is.
Benne van a szülészeti protokollban,úgyhogy tutira nem fogja kihagyni!

piki

Sziasztok Anyukák, Kismamák!!!

Vasárnap reggel 8:10-kor megszületett Balázs!!!
56cm és 3400g.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Teljesen jól vagyunk, ma reggel már 40g-ot szopizott!!! :D
Éjszaka már velem "aludt" (vagy inkább nem aludt..) szerintem nagyon jól érzi magát..
Ja, és nem akarok dicsekedni. DE A VILÁG LEGSZEBB KISBABÁJA AZ ENYÉM!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:)

Na jó kiegyezhetünk abban, hogy a világ legszebb kisfia... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.09 17:13-kor.
Vendég

Helló!

Fanni nagyon édes a kis Balázs :) Örülök, hogy jól vagytok. Marcsi már írta a nagy hírt :) Majd kérünk még képet meg szüléstörténetet :)

Marcsi sztem ezzel mindenki így van, aki kismama és nem tud nagyon elmenni sehová, hogy befordul. Legalábbis akivel beszéltem mindenki panaszkodott erre az elején, hogy nagyon nehéz és kemény volt. De örülj, hogy Panka jó kislány, mert az egyik ismerősömnek nagyon hasfájós a babája és hát nem nagyon alszanak :(

Én ma megyek dokihoz.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Először gyorsan írok, aztán megpróbálok utána olvasni. Szombaton is írtam még bentről, csak lemerültem, nemtudom elküldte e....

Na mindegy!

Vasárnap reggel hazajöhettünk, de megint szemétkedtek, nem tudom miért jó nekik mindenkit cseszegetni, hogy nem jöhetnek haza....Bunkók nagyon még mindig a csecsemősök.

Szombaton nagyon szarul voltam, mert Bibu nagyon elutasító volt, végig sírtam az éjszakát, de mióta itthon vagyok, szerencsére minden rendben!

Sajnos ismét nem tudok szoptatni, mert amint bedurrant a tejem, a mellem totál egyenes, mellbimbó még annyi sincs mint volt és az is totál vérzik és sebes. Sokats zeenvedek, de kitartóan fejek, csak így hulla vagyok. Szerencsére Anyum tegnap du. óta itt van sokat segít. Lillus jó baba, csak este 7-12ig nyüglősik. Viszont aludna éjjel

Sztetek mikor aludhatja végig egy baba az éjszakt? Mert én 4ótánként még keltem, de nem is akarna enni. Max 20-at tudok belediktálni, de azt is erősuakkal. Hagyjam vagy mi legyen???

Ma jön a védőnő...Már cseszegetett, mert csak ma tudtam uolérni, miután nem vette fel a telefont...se péntken, se ma. Csütörtökön meg nem Ő volt az első akit hívtunk....De lehet ez a baja a bunkónak. Már nagyon várom, hogy jöjjön, Anya készen áll, hogy megvédjen. Anyummal amúgy most nagyon jó a viszonyunk (lekopogom), nagyon kedves velem!!!

Du. vendégeim lesznek, nem tudom mikor nézek be megint, de megpróbálok!!!

Most utána olvasok amíg tudok, mert Lillus alszik, Bibu Anyuval sétál.
Vendég

Fanni! GRATULA!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Balázs gyönyörű! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na még olvasok....tovább lehet még megszült vki???
Vendég

Sziasztok

Anna a múltkor én is majd besz@rtam a ctg-n, mert alig lehetett hallani a szívverését, én már minden rosszra gondoltam, mert már 2 kismama is végzett amikor én még mindig ott ültem. Már a könnyeimet nyeltem, de szerencsére csak szórakozott velünk ez a gyerek, és mindig úgy fordult hogy ne halljunk semmit. :x :)
Meghallgattam a számot, olyan szép! :D

Reni-Anna örülök, hogy babókkal minden oké. :D :D

Marcsi átérzem, én is befordultam teljesen, én már annak is örülök, ha csak az orvoshoz megyünk, vagy a védőnőhöz. Balázs azt mondja szülés előtti depresszióm van (mert ő aztán tudja! :x ), após is mondogatja hogy mostanában be vagyok fordulva mi bajom van? Én anyósoméktól vagyok ki, de totál. Jó szeretem őket (a magam módján) meg rendesek is, csak már egyszerűen néha annyira irritálnak, főleg anyós, hogy az valami hihetetlen. pl reggel ha lemegyünk kajálni rögtön "nekem esik", hogy aludtál? , a gyerekkel minden rendben? stb... Én ha felkelek szeretek csak úgy csendben kinézni a fejemből amíg magamhoz nem térek, utána majd beszélgetek, de addig hagyjanak. Meg azt vettem észre mostanában mindenre húzza a száját. Tegnap itt voltak Anyukámék, mondtam Anyunak, hogy nem akarok szoptatni, hát látni kellett volna anyós milyen fejet vágott. :? És ahogy ismerem magam attól félek, hogy egyszer úgy kiborulok, hogy mindenkit elküldök melegebb éghajlatra, besokallok, és egyszerűen lelépek. :(
Bocsi a panaszért. (de _Balázsnak ezeket nem mondhatom el mert neki az anyja szent és sérthetetlen, és megsértődne) :cry: :cry: :cry:

Fanni még egyszer gratulálok!!! :D :D Nagyon szép kisbaba Balázs! :lol: :lol: :lol: Mikor jöhettek haza?:D

Jah, és Nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Én ma védőnőhöz megyek, bizti le fog cseszni, mert nem számolom a magzatmozgást, és nem is tornázom, meg nem gyakorlom a légzőtechnikát sem. :? :?
Útálom, ha valamit rám erőltetnek.

Na majd később jövök, bocsi a szófosásért. :oops: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Eszti beelőztél!:D
Örülök, hogy végre otthon vagytok. :D :D :D
Szerintem Bibu csak azért volt elutasító, mert nem értette mért nincs vele az Anyukája, aki minden nap ott volt mellette. De most már minden oké lesz. :lol: :lol:
A szoptatást sajnálom, remélem hamar rendbe jön a cicid.

Kép
Kép
szilvancska

Balázs baba nagyon szép tényleg!Olyan igazi kis "férfias" arca van! :lol: :lol: :lol:
Örülök,hogy minden rendben veletek,Fanni! :lol:

Eszti,téged meg már úgy vártalak,mint a messiást! :lol: :lol: :lol:
Bár az én gyerekem akarná végigaludni az éjszakát,mit nem adnék érte,Istenem! :oops: :oops: :oops: :roll: :lol:
Azt biztos tudod,hogy a napi adag,amit illik elfogyasztani,150 milli,testsúlykilogrammonként.Ha azt megközelítőleg magához veszi nappal,nem baj,ha éjjel több órát alszik.
Akkor lenne gond,ha extrém kis súllyal született volna,vagy ha besárgul.Mert akkor muszáj belediktálni.
De mindenesetre kérdezd meg a védőnőt,ő mit mond,bár visszaemlékezve a terhesgondozásra,nem egy nagy ász az elmondásod alapján. :roll:

Szoptatni nem próbáltál bimbóvédővel? Nekem is csak azzal megy,mert nekem sincs igazán mellbimbóm-így nem tudja rendesen bekapni,hogy szívni tudja.Nem érdemes kisérletezned anélkül,mert tényleg totál sebes lesz a cicid,az meg rohadtul fáj és igen nehezen gyógyul állítólag. :shock:
A csecsemősök tényleg ilyen durvák a híres bababarát kórházban?
A végén még örülhetek,hogy megúsztam??!

Szilvi,remélem,nem akasztott ki nagyon a védőnő! :evil:
Nagyjából ugyanazt érzem,mint te,most eléggé egy cipőben járunk.
Én speciel nagyon szeretem az anyósom,de most nekem sincs türelmem hozzá,én is csak arra vágyom,hogy hagyjon mindenki békén-még ha tudom is,hogy csak jószándékból érdeklődik,meg segíteni akar...mégis akkor vagyok a legnyugodtabb,ha nincs itthon.
Ez biztos köcsögség,de ez van...nyilván változni fog,ha nem leszek ilyen kimerült...
Nekem is eszembe jutott mostanában,hogy a legszívesebben lelépnék...de nincs hova mennem,a lányom meg nem hagynám ott még egy napra sem,semmi pénzért!!!
Na,úgy látszik,ma panasznapot tartunk! :lol:
Sajnálom,hogy én is rátok zúdítottam,de tényleg nincs más mostanában... :cry:

Megyek,Panka gyötrődik valamin...lassan 5 napja nem kakilt,csak nagyon minimálisat.Már bevetettünk egy-két dolgot,de nem használt,így most kapott Laevolac szirupot-remélem,meghozza a várt hatást...

piki

Fanni, tényleg nagyon szép kisfiad van, még egyszer sok-sok gratuláció! És végre van egy kis pöcörős is itt a sok kiscsaj között :lol: :lol: :lol: És tényleg, boldog névnapot, már majdnem el is felejtettem kívánni, még jó, hogy Szilvit olvasva eszembe jutott :oops: Olyan hülye feledékeny vagyok mostanában... :oops: pedig Szabikám régen, csak "Memo"-naak nevezett.

Marcsi, panaszkodjál nyugodtan, azért is jó ez a platform, itt legalább tényleg megértjük egymás bajait. Remélem, már van eredménye a szirupnak és megkönnyebbült Panka-baba, állítólag ilyenkor jó, ha hasra fektetik egy kicsit a picit, de nem akarok okoskodni. Nem tudom, milyen más szereket használtatok még, de említetted régebben, hogy még a kórházban szélcsövezték a picit. Hát erről meg azt hallottam, hogy egy ismerősöm is folyton használta a gyereken, minek az lett az eredménye, hogy kb fél évig a gyerek máshogy nem is tudott kakilni, tehát ehhez sem jó hozzászoktatni. Na, reméljük azért beindul a folyamat.

Eszti, én is remélem, hogy hamar megoldódik a szopis mizéria, egy biztos, sztem nem szabad most feladni, ha tényleg szoptatni akarsz, biztos elmúlik hamar és ügyesen ráharap Lillus :lol: kitartás. Bibu meg biztos meg fogja szokni az új helyzetet, sztem még mindig jobb, hogy ilyeen kicsi a korkülönbség közöttük, ha már mondjuk 2-3 éves lenne, sztem nagyobb lenne a féltékenység.

Haha, Szilvi, én is csütörtökön megyek a védőnénihez és már én is félek előre a méricskéléstől, de lehet, hogy már meg fogom tagadni a mérlegre állást. Sajna én légzőtechnikát nem tudok gyakorolni, mert nálunk a hülye influenza járvány miatt nem indítottak szülés felkészítő tanfolyamot.

Anna, mi volt a dokinál? Már olyan izgi, de egyelőre nem tűnsz úgy, mint aki napokon belül szülni akar, még lehet megelőzlek??? :lol:

Mi majd holnap talizunk a szülésznővel és ma reggel megittem az első málnalevél teát, hátha segít. Még veszek majd hozzá palástfűt is, meg állítólag nagyon jó a svéd csepp ( bár nem tudom, hogy egyáltalán árulják-e még, nagyon régen nem láttem, igaz, nem is figyeltem. )

Kép
ire81

Reni,Panka CSAK hason alszik! :lol: :lol: :lol:
A kórházban erre szoktatták az első perctől,a hátára csak akkor fordították,ha közeledett az etetés és azt akarták,hogy ébredezzen.
Hát ehhez tartja magát azóta is...hanyatt abszolút nem tud mélyen aludni.
A gyerekorvos is azt mondta,amikor először megnézte,hogy csípőficam-gyanús és amiatt is jó a hason fektetés,így nem is próbáltuk átszoktatni a hátára-bár szerintem amúgy is reménytelen lenne. :roll: (a csípője azóta teljesen oké!)

A kórházban is szélcsövezték,nekem ez nem igazán szimpatikus megoldás.
A lázmérővel kicsit megbirizgáltam,de nem jött be.Tornáztattuk,így minimálisat sikerült kinyomnia,de elég sokat nyög-szerencsére annyira nem zavarja,hogy sírjon miatta-így adtunk neki Laevolac szirupot a védőnő javaslatára.(az intézetben is azt használjuk)
Most várom a hatást...

Én is feledékeny vagyok-még mindig...sajna nem múlt el a terhességgel. :oops: :wink:

piki

Köszönöm a köszöntéseket! :) Arik vagytok!
Még a párom is elfelejtette, itt a nagy izgalmakban.. :)

Eszti, ti akkor pont akkor mentetek haza mikor mi jöttünk :)
A mellem nekem is kivan.. nagyon fájt, ezért gondoltam inkább leszívom.. a kézi avent semmit sem ért.. (pedig itt a szobatársamnak azzal ment) a gépi, pedig a bimbón lévő repedésből is szívta a vért.. miután lefejtem vele 20ml-t.. szóval most újra szoptatás.. szerencsére már tegnap lett tejem.. a csecsemősök nem akartak hinni nekem.. hozták a cukros vizet.. meg tápszert..
aztán mikor mentem a mellszívóért, mondta hogy azért megnézné ha nem bánom hogy mennyi van benne.. érdemes e fejéssel próbálkozni.. aztán mikor látta, hogy hogy jön szó nélkül odaadta a gépet! :lol:
Itt mindenki nagyon aranyos, meg kedves hál istennek.. Balázs egész nap itt van velem, senki nem zaklat minket..
Garmasz***rt próbáltam kenni a mellemre, de nekem csak rosszabb lett tőle, ahogy felpuhította..
A párom most Medelát meg Lansinoht keres a patikákban.. ezeket ajánlották..
Eszti, te mivel kened?
Örülök, hogy anyukád így melletted áll! :) Tegnap nekem is bent voltak a szüleim.. el voltak ájulva.. :lol:
Szerintem jól teszed, ha még négy óránként felkelted.. bár én most éjjel 2-től reggel 7-ig vártam.. de azóta három órát vártam csak és felkeltettem... szopizott egyet és alszik tovább..
Ma már négyszer szopizott 40g-ot.. és most utoljára 20-at és bealudt.. Megkérdeztem mennyit kell ennie..azt mondták 6x 20g-ot
:lol: na ezen már bőven túl vagyunk.. és a mellem most is feszül mint állat.. remélem nem fog begyulladni..
Reni, én is ittam egyszer-kétszer málnalevél teát.. hát nem tudom hogy használt e.. de azért tegyél meg mindent! :)

Ja és azt akartam kérdezni Reni, Szilvi, Anna, hogy ti fogtok kérni edát?

Marcsi, én próbáltam bimbóvédővel.. de nem ment.. nem is tudom igazából hogy kell.. nekem sem áll alapból kifelé a bimbó.. csak a baba szívja ki. és mikor rajta van a védő nem tudja kiszívni :?
Kamilla teát nem próbáltad Pankánál?

Szilvi kitartás a családhoz! és valahogy készülj fel előre.. mert szülés után talán még ennyi türelmed sem lesz hozzájuk :oops:

Anna, kérted a szüléstörténetet.. majd talán holnap írok pár sort.. de talán majd nagyon tárgyilagosan.. nem az én szemszögemből..

Na remélem ezt most el tudom küldeni.. már délután is írtam és vagy két órán át próbálkoztam.. :?
Vendég

Akkor biztos meglesz az eredmény nemsokára, küldök neki pozitív kaki-manó energiát :lol: :lol: :lol: Szegénykém, felnőtt embernek is sz@r ügy ( átvitt értelemben konkrétan ), hát még egy csöppségnek. Talán annyival jobb nekik, hogy még anyatejcsin élnek, így legalább nem a tartósítószeres szárazanyagok zöme szorul beléjük. Biztos megoldódik a probléma, ne aggódj.

Az jó hír, hogy a csípőjével semmi baj nincs!

És egyébként hogy mered hason altatni? Én is ezt hallom, hogy ez a trendi mostanábaan, de én nem tudom, hogy fogom-e merni, legfeljebb nappal és úgy, hogy el sem mozdulok mellőle.

Apropó, légzésfigyelő? Annak idején b eszéltünk róla, mi vettünk is a végén, csak még nincs kin kipróbálni. Gyakorló anyukák, erről is kérem a véleményetek!

Pusz

Kép
ire81

Hoho, Fanni, pont megelőztél! :lol:

Nagyon örülök, hogy végre bővebben haallunk felőled, bár nyilván érthető az "eltűnésed" :lol: Remélem, Nálad is megoldódik a mell-ügy, még átérezni nem tudom, de nemsokára bizti én is szenvedni fogok. Majd kiderül. Kitartás! Viszont Balázs fiú nagyon kis ügyes, hogy ilyen sokat alszik és eszik.

Az EDA-val kapcsolatban még az elején beszéltünk és én váltig állítottam, hogy azonnal nyomják belém, de azonnal, aztán most egyre inkább el akarom kerülni, sokan panaszkodnak, hogy utána nem érzik túl jól magukat, SŐT a barátnőmnek az Istvánban elb.....ták és "véletlenül" spinális érzéstelenítést adtak, de az anesztos csaj nem szólt a nővérkének, aki egyből kiküldte a barátnőmet a mosdóba!!!! PPedig a spinális érzéstelenítéskor legalább 12 órán át mozdulatlanul kell feküdni. Ennek aa fantasztikus orvosi beavatkozásnak az lett az eredménye, hogy 12 napig fájt a feje, nem tudott felkelni aa gyerekhez, csak ágyban tudta szopiztatni, nem tudta tisztába tenni, fürdetni, stb. Teljesen ki volt akadva.
Szóval, próbálnám megúszni, nálunk lehet gázt szívni, ami elbódít, viszont nekem rossz a szemem, 2x is volt műtve és azt is hallottam már, hogy a szembetegségben szenvedőknek pedig kifejezetten ajánlják az EDA-t, nehogy tovább romoljon a szem. Hát, maajd kiderül és holnap megkérdezem a szülésznőt is.

Írjál még, amikor csak tudsz, meg persze a többiek is!

Kép
ire81

Sziasztok!

Voltunk az orvosnál és minden rendben. Vett le kenetmintát megint, mert ugye volt bacim és megnézzük mizujs. Kedden kell visszamennem ctg-re, ha addig nem szülném meg Jázmint, bár semmi hajlandóságot nem mutat a szentem :)

Örülök, hogy Fanni minden rendben és BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK.
A szüléstörténetet persze csak akkor írd le és azt ami neked még nem felkavaró vagy intim. Még meg akartam kérdezni, hogy a szobatársak milyenek? Vagy külön szobában vagy? A klinikán lehet kérni, hogy éjjel ne legyen veled a baba. Engem felhívott egy ismim, ha jót akarok magamnak ne kérjem Jázmint éjszakára, hogy tudjak pihenni amíg hazaérünk, mert utána nem tudok. Bár ez is babafüggő.

Pankának sok kakilást kívánok!

Megyek, mert 2 órát vártam az orvosnál és nagyon fáj a hátam kicsit kinyújtózok. Holnap visszaolvasok és írok többet!

Jó éjt

Kép
Vendég

Hasonalvás.. kis Balázs 10 és fél órát aludt most éjjel a hasán!!!!! :lol: Tegnap megevett 4x 40g-ot, majd 20-at és lefekvés előtt 70-et!! Majd 6-kor én keltettem, mert jöttek vért venni tőle..
Olyan mint a szülei.. zabál és imád aludni :)
Légzésfigyelőt mi kaptunk kölcsön, biztos fogjuk is használni. Itt minden baba alatt van egy, ezért nyugodtan aludtam éjszaka.. pedig a fejét ide oda forgatja.. ahányszor felébredtem, mindig másfelé nézett..
Tiszta vicc, hogy többet aludt mint én :) Én hajnal négytől csak gyönyörködtem benne! :)
Hogy eda, vagy spinális vagy gáz vagy nem tudom mi... teljesen mindegy.. de én nagyon megbántam hogy nem kértem.. az elején még nem fáj annyira.. és mikor már ***************************************ul rossz.. akkor már késő.. akkor már hiába kéred...
Most persze jó, hogy nem fáj a fejem.. de akkor a fél karomat odaadtam volna egy Edáért. (vagy bármiért)

Anna, a szüléstörténet azt hiszem nem nekem lenne felkavaró.. :)
Szégyellős sem vagyok.. csak nem akarok senkit előre paráztatni.. úgy is mindenkinek más.. mindenki máshogy éli meg..
Itt kétágyas szobák vannak, de csak 1 napig volt szobatársam, azóta egyedül vagyok. Itt is lehetne kérni, hogy ne velem aludjon.. de nekem eszem ágában sincs. Első éjszaka még rá tudtak beszélni, hogy bent aludjon.. de csak azért mert ahányszor felálltam el akartam ájulni a fáradtságtól és féltem hogy így én sem tudom majd megnyugtatni.. ha meg se tudok moccanni..
2. éjjel 2-ig fent voltam vele.. aztán reggel hétig aludt..
3. éjszakánkat meg már leírtam.. egy kis tündér!!!! Most is alszik.. :)
+ egy csomó kérdés felmerül benned, ha mindig veled van.. és itt még mindenki tud válaszolni.. pl szoptatással, fejéssel kapcsolatban.. nagyon sok kis apró trükk van.. ami nélkül egyedül otthon el lennék veszve.. vagy legalábbis napokat szenvednék, mire magamtól rájövök..
Ha valamit előre is ajánlhatok az a szoptató olaj.

http://www.katalizatorkiado.hu/szoptato.htm

Én első naptól kezdve ezzel masszíroztam a mellem.. nem gyulladt be, nem lettek benne csomók.. egyedül a bimbó ami kikészült, de már az is kezd helyre jönni (erre nekem a 100%-os lanolin vált be, ilyen a Medela krémje is, ill. a Lansinoh is..)
Annyi tejem van, hogy a csecsemősök is csodálkoznak.. tegnap még az esti 70g után, lefejtem 30ml-it.. Ma reggel meg már 1 ciciből evett 50-et. :)
Na megyek most már nem fárasztalak titeket.. be sem tudom fogni a "szám".. :)
De még a szülésről majd írok..
Vendég

Sziasztok!

Nemsokára jön a barátnőm egyet tracsizni. Összetakarítottam, hát jól ki is fáradtam :S de ez van :) a derekam és a hátam nagyon fáj már.

Ma megyünk vásárolni, holnap meg fodrász. Remélem Jázmin bent marad még ez a két nap :)

Fanni tök jó, hogy Balázs ilyen tündéri baba :) itt én is szeretném kérni, hogy velem legyen, csak az a baj, hogy 10 ágyas szoba van egy és 4 ágyasból több. Itt Szegeden tele van sajnos és ha senki nem kéri a babáját, hogy bent legyen én sem szeretném, mert ha éjjel nem lesz jó alvós senkit nem hagy majd aludni és nem akarok senkivel veszekedni bent-e miatt. Az egyik ismerősöm így járt és hát nagyon csúnyán bántak vele még a csecsemősök is, hogy nem hagyja a gyerek a többi nőt aludni :S :S :S szóval nem tudom még, hogy lesz, de ha lehet akkor bent lesz velem.

Igen a szülés mindenkinek más, de mindenkinek kijön így remélem nálam sem lesz gond. Olyan sok nő szült már a világban csak nekem is menni fog :) azért kicsit izgulok már, hogy mikor akar jönni a csöppem, mert sokat keményedik a pocim és sűrűn kell pisilnem.

Ti nem vagytok fáradtak? Én állandóan. Vagy az idő miatt vagy tavaszi fáradtság fogalmam nincs, de alig bírok felkelni. És ez nem depi :D :D

Kép
Vendég

Sziasztok

Fanni tök jó, hogy ennyi tejed van, és hogy a kis Balázs ilyen ügyesen eszik és alszik. :D :D :D :D

Anna örülök, hogy minden oké Jázminnal. :D

Én most még úgy gondolom, hogy nem kérek edát, nem akarom, hogy a gerincemnél szurkáljanak. :? Aztán majd meglátom, meg az orvos se eda párti. :? :)

Most jöttem ctg-ről, ez a gyerek szórakozik velem. Bent ültem megint majdnem egy órát, alig mozgott egyet, kettőt, és ennyi. Lusta! :x :) Ahogy kijöttem, bepörgött, azt hittem felrobbanok. Szívat ez a gyerek engem. :twisted: :lol:

Tegnap voltam védőnőnél, ugye átköltöztünk anyósékhoz, ezért nem ő marad a körzeti, mondtam próbálja meg elintézni, hogy maradhasson ő, mert én nem akarok mást, ez lenne a 3. védőnő akkor eddig, meg én tökre bírom ezt a kis csajt. (25 éves) Remélem sikerül elintéznie. :D :D :D
Szerencsére nem kérdezett rá semmire amitől félte (tornázok-e stb...)

Eszti mizujs veletek? :D :D

Kép
Kép
szilvancska

Anna én is alig bírok felkelni, meg egész nap olyan álmos vagyok, kómás, mintha nem is lennék magamnál. :lol: :lol: :lol:

Reni a málnalevél teából mennyit kell inni? napi 2 csésze ugye? én is el akarom kezdeni inni, hátha segít, :oops: :lol:

Kép
Kép
szilvancska

Sziasztok!

Örömmel jelentem az egész szurkolótábornak,hogy Pankának éjjel sikerült végre csurig telerottyintania a pelusát és ennek örömére életében tán először 1-től reggel 6-ig aludnia! :lol: :lol: :lol:
Erre még tényleg nem volt precedens,mióta hazahoztuk,mert ugye megrögzötten tartja magát a 3 óránként evéshez...
Szóval igen elégedettek vagyunk mindannyian! :lol: :lol: :lol:
A kamillateára gondoltam én is,de a gyerekorvosunk ellenzi,mert nem tesz jót a bélflórájának-ami még amúgy sincs csúcsra járatva szegénynek.Ebben mondjuk teljesen igaza van...mindegy,a lényeg,hogy most pár napig nem szenved. :lol:

Reni,ahogy írtam is,egyfolytában hason alszik,másképp nem is nagyon tud.Így,hogy alatta van a légzésfigyelő,annyira nem veszélyes,sőt,kimondottan jó,mert néha szokott bukni,ami így csak kifolyik a feje alatti pelusra és nem kezd benne fuldokolni.A légzésfigyu mindig be van kapcsolva,ha bent van az ágyában.
Volt már,hogy beriasztott,nem is egyszer,mert baromi érzékeny,Panka meg hajlamos alig venni levegőt,ha nagyon mélyen alszik,de nem kell semmi drámaira gondolni,csak ilyenkor lelassul a légzése,amit az érzékelő egyből jelez.Már magára a sípoló hangra is vesz egy mélyebb levegőt.Még soha nem kellett felkapnunk vagy bármit tennünk apnoé miatt.

Fanni,Balázs nagyon ügyes baba!Igazán szerencsés vagy!

:lol: :lol: :lol:

Barátnőm 2 hete szült,az ő lánya 2 napig csak ordított...nem tudott szopni az elején,viszont baromi éhes volt(4200grammal született)és csak üvöltött-ő volt a csecsemősök réme. :lol:
Mára már ő is ügyeske,de van,akinek a kezdet nagyon nehéz...
A szüléstörténetre én is baromi kíváncsi vagyok és nyugodtan "járjon a szád",Fanni,ne fogd vissza magad ha van időd és energiád írni! :lol: :lol: :lol:
A bimbóvédőt amúgy ha elkezdi ugyanúgy szívni,mint ha a cicit szívná,akkor is kiemelkedik a mellbimbó,és ugyanúgy egyből megindul a tej.Legalábbis nálunk.Bár nálunk is csak a másodszor kipróbált bimbóvédő jött be,a MaM márkájú,a dm-sel Panka sem boldogult.A dm-es bimbóvédő krém viszont nekem bejött.

piki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?