Jeges Macika: Én most vágyom inkább alvásra!
Az elején még olyan sokat aludt a fiam, alig vártuk, mikor leszek túl a 6 hetesen...
Ezt a szoptatásról szóló cikket én is elolvastam, és tényleg nagyon durva, hogy az emberek mennyire elutasítják a szoptató nőket. Itt nálunk is szerintem lenézik... sőt, azt mondják, csak bizonyos kultúrálatlan népcsoportok teszik ezt... de ez miért illetlen? Én mondjuk nem szoptattam mások előtt, mert szégyenlős vagyok, és sokszor kínlódtunk is miatta. A kocsiban szoptattam, pelussal letakarva. Szerencsére már sok helyen van szoptatóhelyiség, sőt volt, ahol gyönyörűen be volt rendezve ilyen baba-mama szoba!
Nekünk is van fürdős bugyipelusunk, de még nem használtuk. Azt hittük, többet fogunk járni pancsolni.
Lara: Én is kínlódtam a katéter miatt. Pedig extra hamar levették a Mávban. Talán 9 fele kaptam, és délután 7-kor ki is vették, mielőtt felálltam volna, de nekem fájt utána a pisilés egy ideig. Úgy éreztem, hogy megsértett valamit.
Pedig rengeteget ittam, napi 5-6 litert, mert borzasztó szomjas voltam.
Egyébként nem ájultam el utána, nem estem össze, még csak nem is szédültem. Az volt a titkom, hogy mivel tudtam, hogy csaszi lesz, kicsit készültem.
Az a lényeg, hogy utána ahogy vége a műtétnek, és mész az őrzőbe, meg kell próbálni mozogni, és sokat kell inni (szívószálat vinni kell). Talán 1 óra múlva már mozgattam az ujjaimat, utána kezdem érezni a térdemet, akkor próbáltam felhúzni.... utána forogtam oldalra, mikor már ment, és később már ülésbe is felkínlódtam magam. Na meg enni is kell. Nekem szendvicset hoztak 1 óra körül, és kb. du. 5 fele csokis kekszet ettem, abban sok a kalória. Minden falattól egyre jobban éreztem magam, és mikor 6-7 körül felkelhettem, akkor a fájdalmon kívül már semmi bajom nem volt. Zavart, hogy lötyög a hasam, szerintem valami puha hasfogó jól jött volna. Lehet kapni ilyen hasi műtétek után használható övet, de úgy tudom, csak akkor szabad hordani, ha épp felkelsz. (A bababoltokban méregdrága, de a gyógyászati segédeszközboltokban a fele - sincs)
Hozok képet is mindjárt, aztán elmegyek aludni.