Új privát üzeneted érkezett!

Ooopsz! Laptető! :arrow: :arrow: :arrow: Átirányítva Micionának! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Köszi Julcsikám, egy ilyen írásbeli ölelés is nagyon jól tud ám esni...

Kata, kívánom,hogy ne is legyél ebben a szituban! Minden kismaminak azt kívánom, hogy ez a szopi téma simán menjen! Most jöttem rá, hiába szeretném jól csinálni, még
sincs rá garancia, hogy sikerül is.
Megyek, idő van...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Hanyikám,
gyönyörű a királylány!!! nincs még képem a babakocsiról, még nem fényképeztem le, de van fent a neten egy ugyanolyan, csak az a különbség, hogy a mienk szürke, itt a link http://www.youtube.com/watch?v=umPqekwX ... re=related
ezt a csajszi küldte még akitől vettem a babakocsit.

Chilikém,
de jó hogy jöttél, le a kalappal előtted! kitartás puszika!

Moncsikám,
bazi nehéz, mi még mindig küdünk pl, minden este, amikor 0,5-1 óránként cicizik, amikor meg nem akkor éppen nyüszmög, gondolom már nem a hasa, mert akkor ordít szegénykém....nálunk is amikor itt volt a védődnő akkor probálta ébresztgetni persze sikertelenül, csak a hideg vizes pzsé segített, akkor megint elkezdett szopizni 2-5 percig majd újból behorpasztott...aztán megint hidegvíz....így ment kb fél óráig, aztán hagytam aludni, hogy pihenjen egy kicsit...tényleg nincs rá garancia se biztos tipp, csak annyi hogy próbálni próbálni, persze közben ha éhes marad a gyermek akkor megetetni amivel tudod....milllió puszi!!!

Kép
rencsi79
 
 

 
 

Sziasztok!
Hogy mi megy a másik topicban,gyorsan átolvastam... :shock:
Örülök,h sokan gondoltok rám/nk,voltam munkajogásznál,pár infom volt erről a szituról,ő megerősített mindent,úgyh most nem idegeskedem.A járandóságaimat persze ez az egész nem érinti,ezt tudtam,igazából a tesóproject miatt okozhat gondokat(ha addig teljesen felszámolnák a céget,ami a mai világban elég sokáig elhúzódhat),de ez még ugyis odébb van,addig nem idegesítem magam ezen.Igazából az eljárás akasztott ki,meg h lenne más megoldás is,meg jó is a viszony,mégis..Majd pénteken bemegyek,és közlöm,h nem írom alá a papírokat..Érdekes lesz..Aztán már biztos nem fognak visszavárni.. :?
Bodzus!Esztikének jobbulást!!!Arany kis pöttyöske..
Moncsikám,kitartás,az első idők ilyenek,majd helyre áll minden,ne sirdogálj!!!Úgy csináld,ahogy neked/tek a legjobb,néha a nagykönyvben leírtak nem műkődnek!!Majd ráérzel,hidd el!
Kata,köszi a pü-t,nektek jó pakolást!!
Hanyi,édi Patrika,jó nagyot nőtt!!Boldog hófordulót!Már nem vagy beteg ugye,minden ok??
Rencsikém,nektek is boldog hófordulót!!Hasfájás múlik?
Julcsi,te jössz!!! :lol: Jó indiaizást!
Chilike,ügyes vagy,nem semmi lehet a 2 lánnyal,de klasszul megoldod!Rendi a nagylány,h ennyit segít!!
Muki,nem jön?
Micike,füled?Örülök,h jó a doki akit csajok ajánlottak!Család hogy van?Neked is köszi a tippet,aranyos vagy!
Kislibus,Bodza elküldte a képeket Annáról(köszi Bodzus!),csodajó képek lettek,nagyon jó pillanatokat sikerült elkapni!
Sajo,ide írom,neked is köszi!Jucust meg ne hagyd elásni a dolgok közepébe!! :lol: Remélem hamarosan könnyebb lesz körülötettek minden!
Póci,nagyon ügyes jelmezt varrtál Robcsinak,nem is csodálom,h díjat is kapott!!! :D
Rólunk annyit még,h peti betaknyosodott(honnan??),szerencsére nem lázas,de klasszul szörcsög,és érdekes dolgok jönnek ki a nózijából.. :cry:
Puszi mindenkinek!
Mégegyszer köszi.

Kép
cs.andi
 
 


Kell csináltatnom egy új vonalzót,mert ez olyan csúnya..Na majd...

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok.

kislibus:kaptam 1 képet.Azt hiszem bodzustól.Nagyon szép a kislányod!!! De több kép nincs??? TÖBBET AKAROK!!!! :lol:

moncsiga:ölelést küldök.Sajnos másba én sem tudok segíteni.De tényleg ne okold magad!!!

bodzim:ezek a nyavajás pöttyik. :twisted: Én még emlékszem rá,hogy nekem anno hogy viszkedtek.Akkor még ilyen rázós fehér löttyit kent rá anyukám ami hűsítette.Köszi a hiányolást! :lol: Ma megyünk a dokimhoz délután 16:30-ra aztán meg este a 4D-re.20:45-re.Ide megyünk Szegedre.Azért nem megyünk fel Pestre.Egy magánkórházba van egy uh-os zseni doki oda megyünk.Bár kicsit soknak tartom a 16.000 ft-ot de sok mindent kapunk is érte.Visszük a szüleimet is! :lol: Még ez a fránya szőrtelenítés hátra van.Chilike mindig eszembe jut mert már én is csak tükörbe látom magam a hasam alatt.Így elég nehéz.Apa majd besegít. :lol: :oops:

többieknek:puszmákok mennek!!!

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok!

Moncsi drága egy nagy ölelés megy neked,ne idegeskedj mert az nem tesz jót a tejcsinek,nagyon ügyesek vagytok és majd menni fog ez a szopizás,csak pozitivan,probálkozni és nem feladni.És ne azt mondogasd hogy nem megy ez neked,hanem de igen is menni fog.Nálunk az váld be mikor nagyon bealud a cicicn hogy befogtam egy picit az orát,vagy a fülét birizgáltam.

Bodzi
puszi a pici pöttyös Esztinek.

Meláni hozol majd képet?Juj nagyon jó lesz a 4d,és milyen jó hogy mennek a szüleid is :D .

Csajok köszönöm a sok sok kedves szavaitókat a jelmezzel kapcsolatban.
A kis drágám azóta is ugy örül minden nap elő veszi hogy öltözzünk be és menjünk a játszóházban.Ha meg jön valaki hozzánk mindenkinek megmutatja,olyan édes.

Kép
póci
 
 


Chilike nagyon ügyi vagy,és milyen jó hogy a nagy lányzó igy áll hozzá és ennyit segít.

Kép
póci
 
 


Jó reggelt!
Melike,mi volt a dokinál,meg a 4D-n??
Puszi mindenkinek!

Kép
cs.andi
 
 


Szép napot mindenkinek!

Libus
nem tegnap voltál dokinál,mi volt?

Meláni
milyen volt a 4d,szüleid mit szoltak?

Moncsi megnyugodtál?

Többiek,mindenki jol van?

Andi peti jobban van?

Kép
póci
 
 


Hali,

húúú de kihalt itt a fórum, csak Pócika tartja a frontot... :wink:
Nálunk ma sűrű nap lesz, mennek kell az Önkormányzathoz intézkedni+ a bankba, ráadásul délután jön a dokinéni és kapjuk a következő szurikat :cry: :cry: már előre úgy sajnálom szegénykét, múltkor is úgy sírt...

Micikém,
még nem jött meg a levél, pedig már nagyon várom!!!

vettem tegnap egy szupi játszószőnyeget,most éppen mosásban van, majd ha felavattuk dobok fel képeket.

Többiek bújjatok elő!!!! :D

Kép
rencsi79
 
 


Dobjál képet Rencsi!Nem is mondtam,a"jóvoltodból"rákaptam a teszveszre.. :lol: tök jó cuccokat vettem már Petinek!
Köszi Póci,ma már jobb a helyzet,éjszaka nem kelt fel,csak fél 6-kor,ahogy szokott(pedig vártam,h sokat felfog ébredni),de még mindig szörcsög,meg tüsszög,meg folyik az orra..
Jók legyetek!

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok!
Íme egy legény talpon e vidéken.

Chili!
Örülök, hogy végre hallottunk Rólatok! Annak még jobban, hogy a család ilyen remekül együtt van, gondolok itt elsősorban a nagylányotokra, aki remekül áll hozzá a tesó helyzethez!
Lilike háta mögé tehetnétek egy összehengergetett pokrócot, hogy érezze a háta mögött és ne kelljen Neki a rácshoz evickélnie.
Oltári ölelés az egész családnak!

Sajo
sajo
 
 


sziasztok

gondoltam jövök egy percre, igaz baromi álmos vagyok, de most a jároókában vannak a csajok igy meg nem szoktam elaludni csak, ha a saját ágyukba alszanak, viszont nincs szivem felkelteni most őket úgyhogy kivárom a köv. etetést és utánna eldölök. :lol:

Alakul a helyzet, most kb fél-1 óra késéssel ébrednek, ez igy tök jó, mert átlagba 20 percet szoktunk szopizni aztán jön a tápszer, előtte meg ugye a tisztába tevés, stb, pont el is megy az a háromnegyed óra aztán jöhet a másik baba. Igy kb 1,5 óra megy el egy kajánál, kicsit fárasztó, de lagalább van idő mindkettőre külön-külön meg van egy kis rendszer is az életünkbe. A köztes időben próbálok pihenni.

A kórházban kaptam azt a szalon sört-utálom a sört-de az tök jó beinditotta a tejem, nem tudja valaki milyen sört érdemes inni ebből a célból. Ezt a laktoherb teát iszom, de mintha a sörtől kicsit jobban beindult volna.
Persze nem célom minden nap sörözgetni :lol: , meg szeretném ladni a plussz kilóimat is, amit ugye a sörivászat nem igazán jóirányba befolyásol, de néha lehet hatékonyabb lenne a sör a teánál.
Valakinek valami tippje?


Sajnos nagyon szarul eszem, több vitamint kéne bevinnem, de amikor időm engedi benyomok egy kakaós csigát vagy egy actimellt, megpróbálok majd jobban oda figyelni erre.


Tegnap is 100ml tejet tudtam fejni az nálunk nem valami sok tekintettel arra, hogy a Mollyka egymaga egy étkezésnél eszik ennyit, úgyhogy szerintem nálunk marad a tej+tápszer felállás, habár én is félek kicsit nehogy leszokjanak a ciciről, mert úgy szeretk szoptatni az olyan bensőséges. Vettünk ilyen Nuk cumisüveget újszülötteknek valót, ezt ajánlották a kórházba is, állitólag ebből annyira picit jön hogy majdnem olyan, mint a cici.
Valakinek van tapasztalata ebben a témában? Valami ötlet hogy ne unják meg a cicit a cumisüveggel szemben?

Tegnap óta adok nekik infacolt, mert tegnap break-eltek az ágyban egyszerre, látszott hogy fáj a pocijuk(én varrat szedésen voltam, anyuék vigyáztak rájuk és sztem nem merték annyira megetetni őket, igy amikor este hazajöttem, többet ettek, mint szoktak biztos emiatt is fájt a pocjuk), szóval adtam infacolt, használ nekik tök nyugodtan alszanak tőle. Csak az nem tetszik benne hogy kaja előtt kell adni. Hát kaja előtt honnan tudjam, hogy fog-e fájni a hasuk vagy nem? Feleslegesen meg nem akarom nekik adni, elég gyógyszerellenes vagyok, habár tudom, hogy nem szivódik fel, de akkor is...
Ti hogy csináljátok? Hányszor adtok a babáknak? Meg hány napig adjátok? Vagy csak amikor jobban nyűglődnek, vagy hogy?

na visszaolvasok megpróbálok válaszolni mindenkinek, de nem igérem hogy sikerülni is fog :lol:
chilike1
 
 


sajó

Most azt csinálom, hogy beljebb rakom az ágyban és igy nem tud ennyire kijönni. Egyébként úgy gondolom, hogy csak akkor gurulgat kifelé az ágyban, ha fáj a pocija . Van ilyen fejvédőnk, de a védőnő azt mondta, hogy csak az ágy hátsó oldalára meg a fej részhez tegyem(hátul fal van, hogy onnan fogja a hideget) előre ne rakjam, mert igy jobban áramlik a levegő. Szóval most nem olyan U alakban van a fejvédő, hanem L alakban , igy tud előre jönni a rácsokhoz.
A másik baba felső teste-feje alá szoktam rakni takarót, igy meg van kicsit emelve ezért nem jön neki vissza a kaja.

Ti hogy vagytok? Jucus? Mikor kezdtek ?


ja csajok azt akartam mesélni, hogy levettük a hőfokot 21 fokra, de én szétfagyok!
Na jó én a meleget imádom, utálok fázni, de a 21 fok nekem nagyon kényelmetlen, a babákat is 3 vékony pléddel takartam be, mert nem tudom elképzelni, hogy ők nem féznak ha én felnőttként is fázom, pedig háromnegyedes újjú, pamut hálóingben alszom.
Na mindegy, szóval feljebb vettük, most egyenlőre 23 fok van, nekem még ez se jó, de megpróbálom megszokni, csak marhára félek hogy "ilyen hidegben" megfáznak a lányok. A védőnő azt mondja fürdetni 28 foknál kell, nálunk eddig az alap hőmérséklet 27 volt, hát nem tudom, hogy vizes testtel az is nem kevés-e?
Vagy csak én vagyok ilyen kényes a melegre?


hogy kell új vonalót csinálni?
chilike1
 
 


Chilike!
Nekünk régen úgy tanított a védőnő hogy ha mi fázunk akkor a kicsi is fázik,és a melegre is ez volt érvényes.Jó hát azóta nem tudom mit tanítanak a kismamiknak,de én a lányomnak és a menyeimnek is ezt mondtam és megfogadták. És működött.
A nagylánnyal kapcsolatban:
Az én lányomnak (28 éves) is van nevelt lánya, (most 15 éves)ott él velük, 5 éves kora óta neveli.Mikor megszűletett a kiscsaj ( most 5 éves), első perctől mindenben segített és a mai napig hozza,viszi,vigyáz rá mikor a szülők dolgoznak és egyenesen imádják egymást. Azt hittem hamar ráun a házimunkára de nem sőt,egyre többet segít.Szerintem Nálatok is így lesz. :)

szurikáta
szurikáta56
 
 


moncsika
Szerintem nagyon fontos a szoptatás, én sem szeretném, ha nem szopnának a babáim vagy nem lenne elég tejem vagy ilyesmi, de sztem a legrosszabb, az az hogyha stresszeled magad emiatt. Ha ne adj Isten nem lesz elég tejed úgyse tudsz mit csinálni, úgy ahogy rencsike is irta az a legfontosabb, hogy jól lakasd valamivel a babádat akkor majd adsz neki annyi tejet amennyid van a többit meg mellé táplálod, úgy mint én. Semmi baja nem lesz a kis Nimródkának, ha nem kizárólag anyatejen nő fel, az a lényeg, hogy szépen etesd jól fejlődjön, és a legfontosabb, hogy boldog és kiegyensúlyozott légy. Sirva, görcsösen szoptatni nem érdemes szerintem, ez nem egy maraton nem a teljesitményre megy.
ha kevés a tejed akkor kevés, majd lesz több, :wink: , ha meg elalszik a baba, akkor meg majd felébred éhen úgysem marad ne félj, jelzia kis gyomra ha üres. Én úgy szoktam csinálni, hogy nem ébresztem fel a babákat hanem hagyom, hogy maguktól ébredjenek, átlagba 3,5-4 órát végig alusszák, előszőr megtörlöm kamillás vattapamaccsal a szemüket ettől kicsit felébrednek, meg persze tisztába teszem őket, közben bekapcsolom a azenélő-forgót nekik, aztán ráteszem a cicire, nagyon mohón kezdik el szivni, olyanok, mint egy kis porszivó, aztán amikor elfogy belőlük a lendület, mert elfáradnak(na jó ez nálunk kb 10-05-20 perc, de addig nem szivnak folyamatosan, hanem megpihennek, stb)utánna adom nekik a tápszert. Abból nyilván könyebben jön, nem olyan megerőltető nekik igy azt is benyakalják, kb ugyanannyi idő alatt, mint a szoptatás(10-15 PERC), aztán megbüfizetetm őket. A kicsi 50-70-et a nagy 80-100-at eszik, de én a szoptatást nem nézem csak a tápszert.A szoptatásnál csak azt látom, hogy kiürül a cicim.
Amit még megfigyeltem, hogyha nem kakiltak kevesebbet esznek, nyilván még emésztődik az előző kaja, az infacoltól viszont ugyanannyit esznek mindig
chilike1
 
 


Chilike!
Én ugy tudom hogy ha van elég tej, akkor 15-20 perc folyamatos szopizással megeszik ami szükséges nekik.
De szép adagokat esznek a lányok :) kibírják a 3 órát 2 evés között?

szurikáta
szurikáta56
 
 


Moncsim! A tul sok tejfokozo ellenkezo hatast is kivalthat, nem mondta Iboly? Laktoherbet nem szabad tul sokat pl.
Homeos cuccok sokkal jibbak szerintem.
Masszirozd a kis talpikajat, attol is felebred. Nem sargult be? A magas bilirubintol nagyon aluszekony tud lenni a baba.
A sorbol alkoholmentes kell Chilike! Az alkohol a fejlodo idegrendszert sulyosan karositja! A maja sem tuja meg lebontani!
Esztire azt mondta a dokineni tegnap, h le a kalappal elotte, h lazasan, viszketo pottyosen es ugy, h egyszerre jon 2rago alul, 2fog felul, ennyire stramm, jokedvu es edes! :D
Koszonom a rank gondolast azoknak, akik irtak!!!!:D

Kép
bodza2005
 
 


bocsika mennem kell ... kaja van, pusz mindenkinek majd jövök még
chilike1
 
 


bodzikám

miket gondolsz rólam???? :roll: :oops: alkohol???? :lol:
még amikor nem volt gyermekem akkor is csak néha-néha és nem sör hanem tequila :lol: :wink:
természetes h alkoholmentesre gondoltam, de milyet ajánlanak?

szurikáta
ja van hogy 4 órát is nagyon jó babák
na lépek mert kiabál a kisasszony :lol:
chilike1
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, mert sok a dolgom és kifáradtam!
Apánk leszúrt, hogy 10 kilónál tartok. Sómentes diéta. Fpuj.... Chili, egy hős vagy, hogy tudtad tartani, egy nap után herótom van.
Vérvétel továbbra is kéthetente.
Uh. megint nem volt.. :(
Majd holnap jövök bővebben, meg vissza is olvasok! Addig mindenkinek puszi! :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok.

Velünk minden rendben! Méhszáj zárt 3100-as.A szokásos.
4D:egy élmény volt!!! Milán egy csomót ásítozott.Erről van dvd is.Egy csomó kép kinyomtatva meg cd-én is.Miest párom lekicsinyíti rakok fel.A súlyát 1400gr-ra saccolta a gép.
Szüleim mintha moziba ültek volna.Hangosan örömködtek.Kiszúrták,hogy a szája és orra az enyém. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


sziasztok,

végre jöttem én is egy pillanatra :)
igaz ma nem panaszkodom,egész jókislány volt Patrika,kivéve délben ,mert akkor amíg mosakodtam és felöltöztem végig ordított,hogy vegyem fel,pedig ott volt mellettem a hordozóba,de becsukott szemekkel üvöltött.Olyan kis huncut,de imádom.
Majd voltunk több mint egy órát sétizni,végig aludt meg még egy órát miután feljöttünk,így sikerült kicsit takarítani,ebédelni :) nagy öröm ez,mert kedden akkor tudtam lezuhanyozni mikor megjött a párom :)

Moncsikám,sajnálom,hogy gond volt a szopizással,remélem ma már sokkal jobb a helyzet.
Tényleg az a fontos,hogy amennyire csak lehet ne stresszeld magad,mert az nem tesz jót a tejcinek.
Ha időnként kell egy kis tápszer,nem történik semmi sztem.
Majdnem minden másnap estére mi is kénytelenek vagyunk adni egy 70 ml-t,mert annyira éhes,hogy egyszerűen nem elég neki ami van.Pedig napközben van,hogy 3 órákat is kibír két szopi között,este meg csak raktározna :)
Patrika is szokott bealudni kb. 10 perc után,olyankor én az arcát vagy fülét birizgálom vagy felveszem büfizni,általáan akkor felébred és kéri is rögtön a folytatást.

Tegnap voltunk gyerekdokinál kontroll viszin,szépen fejlődik,jól látjátok,hogy sokat nőtt,hisz 4350 gr és 55.5 cm egy hónaposan :)

Chilike,olyan jó olvasni a soraidat,örülök,hogy a lányok ennyire ügyesek és sokat alszanak,így pihenésre is jut egy kevéske időd.
A fázás az nálam is megvan mai napig,főleg az elején vacogtam folyamatosan,de ez attól van,mert le van gyengülve a szervezetet és fáradt is vagy.
Bármennyire is igényelném én is a meleget,nem tekerjük 22,5 fölé,mert éjszaka az már nem igazán kényelmes a babának.
Ja és éjszaka meg izzadok mint a fene. A hajnali etetés után mindig felkelek és átöltözöm:) így minden nap indíthatom a mosást is,met tele a gép :)
Szeretik a fürdetést?
Szuper,hogy a nagylány is segítkezik.

Libuska,akartam már íni,hogy nagyon teccik a keresztneved ;-) ha lesz még egy lányunk,akkor így fogják hívni :)
Sajnálom a lecseszést,de nagyon ne vedd a szívedre :)

Ja nemtudom meséltem-e,hogy mikor Patrika megszületett és felhívtam Apánkat elújságolni,akkor a beszélgetés végefelé megkérdezte,hogy mennyit híztam :)mondtam is neki,hogy ez annyira jó,hogy ki nem hagyta volna :)

Bodzi,Esztikének mielőbbi gyógyulást és pöttyösmentes szép bőröcskét.
Most jön a foga is szegénynek?

Melánia,örülök,hogy veletek is minden rendben és nagy élmény volt a 4D.Várjuk a fotókat.

Kata jó munkálkodást nektek.

Andi,sajnálom a melóhelyet,remélem nem jársz nagyon rosszul.
Petike?

Rencsikém,ti jól vagytok?Milyen az idő otthon,voltatok sétizni?
Meglesem a babakocsit,még nem volt időm.

Micike,nagyon drukkolok neked,hogy mielőbb beálljon a TSH-d.

Sajo,veletek miújság,tudjátok már,hogy mikor kezdtek?
Szurika,puszik.

na mennem kell,mindenkinek ölelés és gyönyörű álmokat

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok,
Csak gyors helyzetjelentés, mert hulla vagyok...

Ma este mentünk végül Mártikához a kórházba, csinált ctg-t is. Az összes dolgot, ami kérdésem volt a szüléssel kapcsolatban, megbezéltük, továbbra is izgatottan, de szerencsére igazából félelelem nélkül várom a nagy napot.
Ami meglepő volt, hogy a ctg 60-70-80-as fájásokat mutatott... először én azt hittem, hogy a baba mocorog, feszíti ki magát, de kiderült, hogy ez nem Ő volt, hanem keményedés. Nem fájt, csak feszült a hasam, Mártika azt mondta, ezek a jóslók, és bármikor beindulhat a szülés.
A szívhang alapján a baba 'majd kiugrik a bőréből annyira jól van'... szóval nem igazán tudom meddig akar még bent matadni. Férjem, anyukám, barátnőm szerint a hétvégén kibújik :)
Szerettem volna, ha bent marad végig, de most már nem bánnám ha megszületne, annyira kíváncsi vagyok már rá!!! :)

Jó éjt, holnap jövök!
vjulcsi
 
 


Sziasztok!

Julcsi!
Rajtad a topik szeme, de ne siettesd azt a gyereket, csak hagy fejlődjön még!

Mi ma vagyunk a 16. ciklusnapon.

Sajo
sajo
 
 


Sajo! Megkerdezhetem, mivel foglalkozol, h ennyire jo erzekkel birsz a babakat es a noi lelkeket illetoen? ;-)
Olvastam a joakaros soraidat. Fura ember a magyar ebbol a szempontbol, altalaban nem elismeri azt, aki tehetseges, ugyes vagy dolgos /csinaljak utana/, hanem irigyli...
Chilike! Lebuktal Beeebike! ;-)
Ibolytol ugy tudom, a tej folyamatosan termelodik szopizas kozben, nem fogy el. En jo reg ota nem fejek, egyik nap Anyum vigyazott egy rovid ideig Babcira es ezert szerettem volna a kaja melle tejcit is hagyni, biztos,ami biztos. Erre nem jott, csak 10ml!!! Mindig tok sok tejem van, barmikot ker Eszti, megsem jott tobb. Mielott elindultam, azert megszoptattam a kis Tundereme es kepzeld, tok jol szopizott, ahogy nevetni kezdett valamin, lecuppant a cicirol es folyt ki a szajan a suru hatso tej. Tehat volt tej boven, annak ellenere, h fejessel /gepi pedig/ nem jott! Ez alapjan feleslegesnek tunik a potlas. Persze, Te tudod. Ha igy vagy nyugodt, igy tudsz valami rendszert fdlallitani, tegy igy.
Moncsika! Ne add fel, kerlek! Hidd el, fog ez menni!!! Hivd ffl Zibolyt, beszeld at Vele ujra a dolgokat!!! Lszs!
Melikem! Csodas lehetett!!! Varjuk a kepeket!!
Libuska? Hirek?
Julcsikam! Kiwi vok, Szonjus mikor szeretne jonni. Indiai utan valoszinu, nem hinnem, h megszegi a hagyomanyotokat. ;-)
Andikam! Remelem, hamar rendezodnek a dolgok es jo vege lesz!!!!
Pocika! Micike! Rencsike! Szurika! Emerenc! Puszik Nektek is!
Ja, kepzeljetek, vettunk egy MeiTajt es Esztili imadja!!! :D

Kép
bodza2005
 
 


Hanyika! Edes kis Patrika! Annyira ismeros ez a hajmosos, zuhanyzos tema. :D Ugyik vagytok, minden szepen alakul! Akkor bevalik a SubSimplex? A tapszertol sok baba pocija faj. Probalj fejni es tejcit adni inkabb! A tapszerekben fertozes is lehet, olvastam egy tanulmanyt es nem is ved ugy! Szepen be fog ez allni,meglatod!

Kép
bodza2005
 
 


Monika meselhetne,h milyen kilatastalan helyzetbol hozta vissza Iboly a mai napig tarto szopizast! Nem szabad feladni!!!
Apropo! FanniMami! Igerted, h irsz... Mit javasolt Iboly? Teso?
Jo ejt Csajok!

Kép
bodza2005
 
 


Bodza!
Szerintem Sajónak a szívéből jön amit leír.Csupán élettapasztalat. :) Gondolom én....... :)
Julcsika!
Akkor bármelyik percben elindulhat Szonjus. :D
szorítok nagyon.
Hanyikám!
Édes pici királylány.Szépen fejlődik.Eltudom képzelni milyen határtalanul boldogok vagytok.

szurikáta
szurikáta56
 
 


Sziasztok,

Julcsi,
pont most nincs otthon net, mikor izgalmas lehet a hétvége....
még jó, hogy vasárnap dolgozom :)
szerintem jövőhéten már hozzák az új vonalat ,addig várhatnátok, mondjuk legyen csütörtök és akkor Apánk szabad , te is tudsz indiaizni oké Szonjus?
Bár képzeld párom travianozik és képes volt elgurulni a Mc D parkolóba, hogy megnézze a faluját , és ugye a mekibe van wifi :)

Rencsike,
szerintem ma már meg kell érkezzen a levél! Hogy vagytok?

Moncsi,
ne keseredj el, biztos sikerülni fog a szopi, mert úgysem fogod feladni és majd szépen belejöttök. Aki ilyen szépen betartotta a fogyókúrát, és karcsú maradt annak van akartereje :))

Bodzika,
hogy van Eszti baba? Kezd már leszáradni a bárányka? A bnőm kisfia tavaly pont az esküvőnk napján lett bárányhimlős. Nagy meleg volt és szegény teljesen pöttyös lett. Akkor mondta a doki, hogy jobb télen elkapni, mert akkor kevesebb himlő jön ki.
Mi az a Mei Taj?????

Melike,
várom a képeket! Biztos rád hasonlít jobban Milán a kisfiúk amúgy is az anyjukra szoktak:)

Hanyika,
úgy érzem beállt nálatok is egy napirend, mert most olyan kis vidáman írtál :)
Itthon sincs még túl jó idő a sétához, de remélhetőleg már hamar jön a tavasz. Húsvétkor nem jöttök haza? Meg utána választani?

Chilike,
nagyon ügyi vagy, mint mindig :)
Örülök, hogy a nagylány is így besegít. De hát egy ráknak a vérében van a gondoskodás úgyhogy ebben biztos voltam, hogy örömmel teszi :))
Amúgy szerintem is a fáradtságtól fázol jobban. Amíg nem tudsz eleget aludni, addig szerintem a párod vagy a nagylány véleményét kérdezd meg, hogy mennyire van hideg vagy meleg a lakásban.

Póci, Zel, Andi , Szuri, Kata puszi neketek is

Emerenc, síelésből még nem jöttél haza???
Sajó neketek ciszta menetes indulást!!!
miciona
 
 


Libus,
ne izgulj a hízás miatt. 3 napja volt téma valamelyik babás reggeli műsorban mennyit lehet.
Minden doki többet enged ,mint Apánk. Na jó biztos jobb, ha nem megy föl nagyon. De azt is mondták, hogy igazából a BMI index alapján szokták nézni a kismama hízását. Tehát aki sovány annak egy kicsivel több megengedett. Aki alapvetően magasabb súllyal kezd annak jobban oda kell figyelni. Tehát , ha innentől nem szalad el veled a ló akkor semmi gond.
És miért nem volt uh? Neked is büntetés képpen, mint anno Rencsinek?
miciona
 
 


Bodzi,
megnéztem mi az a Mei Taj :))
babahordozó :oops:
miciona
 
 


No, itt vagyok, ragyogok!

Melania! Képeket kérünk Milánról! (e-mailra is küldheted). Nem tudom miért nem ment át a többi kép, pedig becsatoltam mindet. Megpróbálom még egyszer, ha lesz egy kis időm!

Chili! Hát igen, benned nem csalódtunk, birod a strapát! Hajrá szopi, főleg, ha még szereted is! Sörrel kapcsolatban még nem mondta egy kismami sem nekem, hogy melyik jó, tanulni meg nem tanultunk róla. Azért a bubival vigyázz, okozhat hasfájást a babáknál, ha a mama túl sok bubis cuccot iszik. De ezt úgyis meglátod.
Ami a meleget illeti, a babák meleg érzete mindkét szülőtől függ, nemcsak anyukától. Neked rossz, nem biztos, hogy nekik is. Egyébként én is melegkedvelő vagyok, nyári 30 fokban érzem jól magam, de a párom miatt hozzá kellett szoknom a 20-21 fokhoz. Ő a maga részéről ellenne 15 fokban is. Kiváncsi vagyok Anna milyen lesz... :D

Miciona! Tudom, hogy mindenki mást mondd, mint Dévai, de akkor is max. 12 a vége. Hát ha a BMI-ből indulunk ki, és ahhoz vesszük, tényleg nem sok. Abban viszont Dévainak van igaza, hogy egy 42 kilóra beállitott csontozatnak-izomzatnak-érrendszernek bizony megterhelő, ha több 10 kilókat kell cipelnie-ellátnia.
Uh. nem tudom miért nem volt, multkor azt igérte, hogy most lesz. Lehet, hogy ugyanazon okból, mint Rencsinél. De a következő alkalommal számon kérem rajta, mert ott már kötelező csinálni a 28-32. hét közt. :twisted:

Hanyatka! De jó olvasni, hogy ilyen jól vagytok! Sétálgattok is annyira jó! :D Tényleg szép nagy a csajszi!
Ponnt néztem ma, a babakocsit toló anyukákat! Mondtam a férjemnek, hogy egyrészről alig várom már, hogy mi is tologassuk , másrészt ez a 9 hónap is olyan gyorsan eltelik és annyira szeretem itt cipelni a hasamban, imádom ahogy mozog és ez meg mennyire fog hiányozni!
Mármint az én nevem tetszik, vagy a babáé??? :lol:
Az enyimnek is története van, annak idején anyunak is azt mondták, hogy csak imádkozzon, hogy lehessen gyereke. Aztán lettem én és megkaptam ezt a nevet és lettek a tesóim is szép sorban. :lol:

Julcsi! Ez nagyon izgi! És minden el van rndezve. :D

Többieknek puszi! Irjatok, hogy mi újság! :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok kismamik,mamik, nagymamik!

Csak egy pillám van...
Köszi a biztató szavakat.
Beszéltem Ibollyal, bár ne kellett volna! Tegnap reggelre nagyon csúnya mellgyuszim lett. Két helyen is be van gyulladva a jobb. Be is lázasodtam, meg ami kell. Kaptam Augmentint, meg borogatni,szopiztatni, fejni kell. Sajnos annyira nem akar belőle jönni semmi, hogy babácska kezdi szabotálni, és csak cumizza, az meg nem segít a helyzeten.
A legjobb, hogy az egomi nődoki szerint lehet, hogy a varratomat is meg kell nyitni, mert van fölötte egy kis pukli, amiről nem árt kideríteni mi van benne. Nem fáj, nem piros, csak ott van.

Chilike, nekem s mondta Mártika az alk.ment. sört. én szeretem is... :oops: úgy tudom a barna sör a legjobb.
Az Infacollal mi is szenvedtünk, mert nemízlett Nimródnak , meg annyira viszkózus, csúszós, hogy ne bírta megragadni a bimbót, mert kicsúszott a szájából. Ma kiprósziljuk az Espumisant.

Julcsikám!!!! Csuriban kezem-lábam értetek!

Mindenki mást ezerrel puszilok! Ne haragudjatok, hogy nem írok most egyenként, de egyenként gondolok rátok nagy szeretettel.
Remélem eljön az az idő is, amikor rá fogok érni csacsogni.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


sziasztok,

éreztem az este,hogy kihagytam valakit...Julcsika,örvendek,hogy sikerült Mártikával tisztázni a kérdéseket.Nagyon izgi,hogy a csalág szülést érez a 7végén.
Tényleg bármelyik nap jöhet,de hát már minden elő van készítve...;-)

Póci,küldj még képeket,olyan cuki a Robcsi.

Zel,hova tüntél? tőled is kérek még fotókat a kis mindenevő Lukácskáról.
Jajjj mindjárt itt a szülinapkánk ;-) Milyen torti lesz? sok fotót készítsetek,tortába mászósat is :)

Én olyan boldog vagyok,kéépzeljétek nagy nap volt a tegnapi: nem fájt a pocakja éés 11kor megetettem mindkét ciciből,a másodikból már fekve,ahogy Iboly tanácsolta és kérem szépen fél 12-kor belaudt a ksi drágám.
Mikor kijöttem a zunagyból nem hittem a szememnek :)
Így volt még energiánk és kaptam egy fincsi hátmasszázst :)

Fél 2kor kérte a következő adagot és aludt tovább 5ig :)

Remélem lassan alakulunk :)

Moncsikám,téged viszont nagyon sajnállak édes.Mi lehet a sebednél az a pukli? Nem mutatod meg Apánknak?Te már voltál varratszedésen?vagy ott voltál a dokinál?

Mellgyuszira nagyon jó a káposzta,itt a korházban mindenkinek azt adtak és 1 nap alatt levitte a gyulladást.
puszi nektek

Kép
hanyatka
 
 


Micikem! Basszus! Valami jo doki kellene!!!! Nem talaltam meg az orvossag nevet sajna... Koszonom szepen, mar kezdenek mulni es leszaradni,igen. Ma voltunk levegon is vegre. Kis Cukika! :D
Moncsika! Jaj, szegenykem! Nekem is volt 3napig 40fokos laz/eletemben nem volt ennyi/,brutal mellgyuszi. Eszti 2honapos volt azt hiszem. Nekem is Augmentint akartak /az jo es nem karos Nimrodnak sem/, de Iboly vegul telefonos segitseggel :lol: /naponta beszeltunk/, kihozott belole.
En ilyen fajdalmat talan meg nem ereztem. Na es ugy szopiztatni...
golyt.

Kép
bodza2005
 
 


Hanyi! Nagyon jo hirek! Ugyesek vagytok Patrikaval!
A bimbovedot is el fogjayok hajitani hamarosan, erzem!
A kaposztat en is hallottam, rakotik a levelet, amit kicsit osszetornek vagy hogy???

Kép
bodza2005
 
 


Libuska,igen a te neved teccik nagyon.
Egyébként rájöttem,hogy csak a te nevedet nem tudtam és olyan jó,hogy most már ezt is tudom :)

Kép
hanyatka
 
 


igen,a korházban egy üveget hengergettek a leveleken,hogy kicsit megtörjön és azt rakták be a melltartóba.Állítólag nagyon jóó.

Ja és a Zs. barátnőm,aki előttem szült,neki is begyulladt 2. héten és 1 nap alatt a káposzta rendbehozta.
Moncsikám próbáld ki ,talán neked is jót tesz.

Kép
hanyatka
 
 


Micccc! Azt mondta a Dokineni,h a tejci vedhette meg Esztit, mert durva virust szedett ossze es megis nagyon jol reagalt a kis a szervezete. Kepzeld,ovsomoros felnottol is kaphattuk, az meg ugye nem latszik... A MejTaj egy specialis hordozo, iszonyatjo! Azota sokat volt benne Eszti, ma is abban setiztunk. Nagyon klassz mindkettonk szamara!

Kép
bodza2005
 
 


Bodzim,a védővel még nem vagyunk ilyen ügyesek,mert újabban annyira szorítja ezen keresztül is a bimit,hogy mikor vége a szopizásnak még jó fél óráig ég,sajog a bimbammom :(

Kép
hanyatka
 
 


Húúú, csajok! Köszi a káposztás tippet!
Peti már rohan is venni!

Igen,volt már varratszedés, Apánk szedte ki. Akkor nem mondott semmit. De mikor itthon szemrevételeztem már ott volt a pukli. A doki szerint akinek tegnap a kh-ban be kellett mutizni a cickómat és gondoltam, ha már itt vagyok megmutatom a hegemet is, vagy v.mi folyadék, akkor jegeléssel elmúlik, vagy vérömleny, akkor meg kell nyitni( de ha az volna fájna, gyulladt lenne). Mindenképp Apánknak fogom megmutatni, és ha nyiszatolni kell, azt is rábízom.
Nimród varratszedés után:
Kép
Csak kicsit dőlt ki a srác. :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Bodzim!
Itt is írom neked hogy nem kaptam meg a privit tőled :(
Az övsömörre én is gondoltam hogy ilyen fertőzött környezetébe volt mert még pici a himlőhöz és nem jár közösségbe sem.

Moncsika
Gyönyörű a kisfiad!

Hanyikám
Nagyon ügyesek vagytok,szép lassan beáll a napirend :)

Chilike?

szurikáta
szurikáta56
 
 


Bodzikám, de örülök, hogy Esztikelány ilyen szépen vette ezt a durvavírust! Nem hiába a tej...
Az a baj ezzel a szopi üggyel, hogy kezdem azt érezni, hogy egyre inkább elvárás lesz a szoptatás (ez eddig nem is baj), van egy olyan sugallata a dolgoknak, hogy ha nem tudsz szoptatni, vagy nincs elég tejed, nem is vagy jó anya. Már megint a teljesítménykényszer... Persze tudom, hogy a legjobb, amit adhatok a gyerekemnek, az az anyatej, de engedtessék meg, hogy önhibámon kívül kevés legyen a tejem, vagy ne legyen akár... Most ez nem az itteni társulatnak szól! Végtelen hálás vagyok a biztatásokért és talán érzitek rajtam, hogy minden vágyam az, hogy jól csináljam (teszek is érte folyamatosan), de egyelőre nekem ez a folyamatos kudarcok miatt inkább stressz ,mint örömforrás. Nagy szentségtörés ilyet mondani ugye? Most kardélre hánytok?

Hanyi, ezt a fekve altatós módszert elorozom, mert a fiatalúr kezd ölbenalvós lenni.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Köszönöm Szurika! Kár, hogy puszidobós ikon nincs.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Kitaláltam egy ringató mondókát Nimródnak, közzéteszem szabad fölhasználásra:
Csi-csi csi-csi csi-csi csitt!
Súgok Neked valamit:
Csukd be a kis szemedet,
aludjál egy keveset!
Álmodj szépet,
virágos rétet,
Apuci meg anyuci
nagyon szeret Téged.

Dallama tetszőleges dünnyögés.

(a káposztalevél már itt figyel a cicmen!)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsikám
Sajnos vannak olyan kismamák akik nem tudnak szoptatni.Hiába van meg az akarat,millió oka lehet. Tudom hogy ez nem vigasztal de én sem tudtam szoptatni és a lányom sem.Az anyám engem közel 2 évig,mellettem 2 tejtestvér volt és még fejt is.Ugyhogy ilyen a természet.De még ne add fel,beindulhat.Nekem a sok fájdalom miatt el is ment a kedvem és nem is érdekelt már.Hogy ki mit mondott az főként nem érdekelt.Kaptak tápszert meg lefejt női tejet vettem.Hát ilyen is van.Bocs hogy ezt leírtam neked.

szurikáta
szurikáta56
 
 


Moncsiga! Megértem amit irsz, ki vagytok fáradva, 3 hete azon fáradozol, hogy beinduljon és úgy érezheted, kilátástalan, de próbáld meg ne ezt az oldalát nézni. Mérmint, hogy nem azért szoptatok, mert mások azt mondják, az a jó. Hanem mert olyankor ott a babám a karomban, közel hozzám, egymás szemébe nézünk, közel vagyunk. Vagy neked nem adja meg ezt a közelség élményt?
Próbálj erre koncentrálni, hogy a szoptatás ne a teljesitményről szóljon, hanem nyugodt együttlétről. Persze azt is tudom, nem olyan nyugodt nektek, mert nehezen megy, de akkor is felesleges azon agyalni, hogy na, vajon mások mit fognak szólni, ha nem megy, mert ez tényleg kimerüléshez vezet. És ezt ponnt azért irom, mert te is irtad, hogy mennyire akarod, hogy sikerüljön. (és már eddig is nagyon sokat tettél érte)
Ha nem odzkodsz tőle, kérd meg a védőnődet, hogy segitsen kifejni a gyulladt melledet. Ugyanis többek közt ez is dolga!
Ha meg kell a pótlás, akkor kell, nincs mese, senki nem fog érte megvetni, ezt a butaságot verd is ki a fejedből. Látod, itt vagyok én, ha úgy adódik esetleg (bár nem fog :wink: ) inkább adni fogok a gyerekemnek tápszert, minthogy éhesen álomba sirja magát szegény. És egy csepp lelkifurdallásom nem lesz miatta!
Homeopátia gyulladásra:
Belladonna C30 napi 1x5 golyócska- magas láz, a mell gyulladt, forró, féjdalmasan lüktet, kipirosodott. De a kismama maga tudja fejni.
Bryonia C12 napi 2x5 golyó ha annyira fáj, hogy nem tudja maga fejni a kismama, a ruha érintését is rosszul tűri.
Pulsatilla C12 napi 2x5 golyó, ha az emlőgyulladást tejhiány kiséri.
No summa summárum remálem azért még birod egy picit a strapát és remélem végre lesznek jó élményeid a szoptatással! :D

Kép
kislibus
 
 


Hanyatka! Elindultatok a siker útján, nagyon örülök neki! :D

Moncsiga! A mondóka nagyon édes! :wink:

Bodza! De jó, hogy Eszti jobban van! :D Puszilom!

Kép
kislibus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?