Új privát üzeneted érkezett!

Jaimee, mi volt tegnap M. dokinál? Mesélj!!!!

Nyuszmusz, biztos rendben lesz minden. Ez a terheléses már? Vagy az később lesz? :oops:

Balwin, jó az a Vitacolan, hátha segít Lucánál. Annánál nem használt. És a Peritol se. Iszonyú, mennyire nem eszik szinte semmit. Sőt, Jázmin többet eszik. :lol: Valamelyik este az egyik kedvencét készítettem, bundáskenyeret, mire azt mondja: ennek olyan fura íze van... olyan tojás íze... Na, ja, gondoltam, hát milyen íze legyen egy bundáskenyérnek?! És az első falat után nem evett belőle... :roll: Az a szerencse, hogy legalább a gyümölcsöt megeszi - igaz, azt minden mennyiségben. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Hali,

jövök már én is, bár inkább panaszkodni tudnék...:(
Szabi hétfő délben belázasodott, torokgyull. van. Ma reggelre pedig kötőhártyagyull-a is lett, újból doki. Bálint meg még mindig nem jött helyre, gyanítom, ilyen legyengült immunrendszerrel beharapja Szabi vírusait is....:(
Nem kicsit ki vagyok purcanva, napi 145 millió orrszívás, gyógyszerek, küzdelem két nyűgi gyerekkel...
Ja, és Bálint vas. éjjel hajnal negyed ötkor aludt el :shock: Szabi meg kelt hatkor. Zombi vagyok, túlélési tippeket szívesen veszek.. :) Intravénás kávén túl vagyok.

BJudit, Szabi is alig eszik! Mi van velük, pedig olyan jó evők voltak! Most kb. 8 kanál tökfőzi volt az ebédje... :( Lucus vesztett a súlyából?

Judit, kellene 2 kila méz, tök mindegy, melyik....
Mikor jöttök Szolnokra?
Köszi a babakocis segítséget, nem kizárt, hogy élek a felajánlásoddal, s a b.börzére odaviszem (talán már friss szemmel :))
aranyosak a casjok, hogy megy az ovizás Letinek?

Szami, grat. a pluszmunkához, jól tud esni az mebrnek szellemileg is, meg anyagilag is, nem?

Jaimee, Kürti doki asszem pulmonológus is, nem? Na, ő nézte Bálintot, az ő álláspontja szerint 5 nap alatt helyre kellett volna jönnünk... Bár kopp-kopp, min. javulást látok...
Pestre mikor mentek?

Kép
Kép
dorkáék

Szamóca Igen, ez a terheléses lesz, de nem löttyöt kell innom, hanem egy zsömlét meg 2 dl tejet ennem/innom. Ez azért így humánusabb. :)

Dóri! Jobbulást a fiúknak, neked meg kitartást![/b]

Rita

Kép
nyuszmusz79

Sziasztok!

Judit!
ne reménykedj! Gréti jó pár üveggel benyakalt, hatása 0. 14,2 kila, éppen valamelyik nap mértem, Leti 10,0 este. reggel rá sem merem állítani. 9,..? lenne?... iszonyat. Az ízére ő sem panaszkodott. Ötletek tippek nekem is jöhetnek, de úgy, mint Szami, már mi si ezen a téren sok mindenen túl vagyunk.... ilyen, ezzel kell élni. Nálunk azt kérdezték az orvosnál, hogy válogatós, vagy nem eszik. mi utóbbi. egyszerűen kifordul a kaja a szájából, mindegy mi. bár mostanában kopp-kopp, az oviban az óvónővel összefogva tömik a gyereket, normál kereteken belül, az egyik óvónéni leül mellé, és számolják a falatokat Most majd méreckedünk egy hónap múlva, hátha lesz eredménye. Most Letivel megy a verseny az oviban, hátha jótékony hatása lesz.

Ljudit!
Titkos találka? mesélj!!!!!!

Dorka!
Csütörtök, péntek .amelyik szimpatikusabb. Jobbulást Szabinak, és Bálint hátha nem szedi be! Már jó ideje benne vagytok Ti is, hátha a melegebb idővel elmúlnának ezek a francok is! negyed ötkor? atya ég, és miért nem aludt? köhögés? nálunk a coderetta nagyon bevállt a codein tartalma miatt, sé már 6 hós kortól adható, igaz vényköteles, de az enyhébbek már szóba sem jöttek! Ezután köhögésre ezt fogok kérni, ezerszer hatékonyabb, mint a sinecod.

Rita!
Visszatértek a tej-kifli kombinációhoz? Nálunk még Grétivel azt kellett ennem, de már Letinél a cukros lötyit nyomatták!

felújítás? képeket Te is rakhatnál! nagyon benne vagyok a festéstémában én is! platinumot néztem, meg a duluxot. pro kontra valaki?

Ovi: olyannyira imádja, hogy tegnap valósággal ki kellett hurcolnom az épületből, ugyanis még tegnap nem alhatott ott. ma már ez is működik. nagyon jól érezte magát, aki nem tudná, nálunk vegyes csoport van, így Gréti mellé került, tulképpen mindenki ismeri, már 3 szerelme is van...Így persze jóval könnyebb a beszokása.

Olga, Vera? hol vagytok elveszve?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Rita: Mert még ez csak a terhelés első köre, a glükóz szirupot 23-25 hetesen kell meginni. De citrommal az is semmiség lesz, meglátod. És ez az egyik legfontosabb vizsgálat a sorban.

Dorka: Jobbulást nektek továbbra is! Pestre jövő szerdán megyünk!

Balwin: Igen, a PP-t még nem fogjátok kinőni addigra, pedig egy olyannak szemezek, csak sport változatban, mert a Bergon nagykocsink ugye adott. Drukk a vitacolánnak! +++
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2010.03.02 16:52-kor.
jaimee1

Én itt :)
Sziasztok!

Judit
, nyaralás témában vagyok, úgyhogy... :roll: Egy hete nem takarítok, nem alszom, nem vasalok :lol:
Gréti 14,2 kiló??? Örülj neki ;) Bence 15,2 éppen, és ő 6,5éves fiú...
De engem már nem érdekel tényleg! Eszik amikor akar, én nem erőltetem.
Viszont most hogy jövő héten megyünk a Veres doktorhoz Budára, írom egy füzetbe hogy mit eszik-iszik. Illetve ő írja és ez annyira doppingolja hogy direkt eszik hogy felírhassa :lol:
Tök jó hogy Letinek ennyire bejön az ovi!! Remélem Jázmin is hasonlóan veszi majd ;)

Dorka, nagyon sajnálom hogy mostanában ennyit betegeskedtek :( Hátha a tavasz meghozza a jobbulást és az egészséget is!! :)
Láttalak ma a fiúkkal, a Kossuth téri kávézóban ültem, és az ablakon keresztül láttalak. Még csodálkoztam is hogy Szabi is veletek van.

Ja, és nálunk sincs már Jázminnak olyan jó étvágya mint eddig :( Pedig ő aztán mindig és mindent megevett. Már ő sem :?
Viszont 13kiló.

A Vitacolant én is imádtam gyerekkoromban!! :) Egy időben mi is szedtük, de nem láttam változást Bencénél. Talán most a Béres csepp...

Jaimee, gyere, mesélj, mi volt tegnap? ;)

Megyünk úszni, bár már elkezdte Bence hogy utál járni, ne menjünk... :roll:

KépKép Kép
76vera

Vera, Szami:
Rólunk: Minden okés a Legkisebbel, még mindig fiúcska (100%-ra :wink: ) , 2 héttel előrebb jár kb.... csakúgy, mint annak idején Réka...buksija most pont a korának megfelelő, de a combija 30 hetes. Hol medencevégű, hol befordul, mikor hogyan jó neki. Mozog, rúgdos, ezerrel, imádom!
:lol:

Vera: No nálunk a nyaralással nem lesz gond. :)
jaimee1

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Bbj Judit, nagyon titkos :wink:

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Sziasztok!

Judit:én is a Béres cseppre esküdök,nekünk nagyon bejött étvágyra!!!Én úgy adom Virágnak hogy az oviba viszi a kis üvegét és abba rakom a 12-13csepp bérest meg a tíz csepp c-vitamint és egész nap kortyolgatja.November óta majdnem egy kilót hízott :shock: ,pedig nem eszik óriási mennyiséget de ezek szerint mégis eleget!!!

Kati Kép
virag9

Dorka, jobbulást nektek! Neked meg kitartást, jön a tavasz, s reméljük, huss, minden rosszat, nyavalyát, betegséget elfúj, kitartás! Munka jól jött, mindenhogy, már amúgy is azon gondolkodtam, mit csinálok az éjszaka felszabadult 2 órámmal, hogy vége az olimpiának :lol: :roll: :wink: (na, jó, ez csak vicc volt...)

Tényleg, Rita, imádunk felújításos képeket nézegetni! S mintha még Vera is ígért volna, nem? :wink:

Judit, csuda ügyesek vagytok ovi ügyben! Hááát, nem tudom, nálunk hogy lesz Jázminnal. :roll: Bár már egyedül van bent a gekkós foglalkozáson 2-3 hete :lol:

Jaimee: :lol: :lol: :lol:

Vera, és mit találtál ki? Írtam én is az OPTIK-MED-nek (Kata, Dorka, ti oda mentek, ugye?), hogy egyáltalán van-e értelme még 2 hónappal a nyaralás előtt megcsináltatni a műtétet, mert azon vacilláltam, hogy ősszel még ennyire se fogom tudni összehozni azt, hogy ne lássak napokig... Ha egyáltalán ránászom magam majd a műtétre... :oops: De még nem válaszoltak :? pedig , félek, hamar elszáll a bátorságom... :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Rita, igen, épp azt akartam írni, amit Jaimee: ez csak az első kör, később lesz cukros löttyös terhelés is :) De úgy tűnik, most már általános gyakorlat lett a 2db terhelés...nekem Lucával még nem volt a korai változat, Hunornál pedig azzal magyarázták, hogy elmúltam 30 :roll:

Jaimee, szuper :D Élvezd csak ki minden percét :)

Köszi lányok a bíztatást kaja ügyben! Judit, ha tőlem kérdeznék, hogy nem eszik, vagy válogatós, nem tudnék biztos választ adni :oops: De inkább válogatós (az édesség lecsúszik könyörgés nélkül...). Ezért gondolom, hogy nem étvágygond lesz ez...
Dorka, súly stagnál, nem fogyott, nem is hízik. Viszont nyúlt. Szabi is? Hát nemtom, mi ütött beléjük... bár nekem megfordult a fejemben, hogy Kistesó zavarta meg Lucit.

Ááááá...majjövök, Luca leöntött itt mindent szódával...

Judit
Kép

Kép
balwin

Dorka, kitartás! És jobbulást a fiúknak! +++ (én Anyukámat - és a másik mamát - szoktam bevetni ilyenkor :oops: Ez az egy túlélési stratégiám van...)

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin, most nézem, Hunor pont 8 hónapos! Boldog hófordulót Nektek! :lol:

Én nem bántam a korai terhelésest, nekem itt bukott ki Jázminnal, hogy magas a cukrom, aztán szépen diétáztam is végig, meg mértem a cukrom naponta sokszor. De a lényeg, hogy Jázmin egészséges lett.

Ja, és már akartam írni, nekem M. doki maga ajánlotta a strepto levételét, bár, szerencsére nem volt gond.

Kati, fogyással hogy állsz?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

bbj! Mi a nagyszobán már túlvagyunk, Dulux-szal festettünk, nagyon szép a színe (Farao Gold), bár kellett belőle a 2 réteg hiába elég szerintük 1. Mi maradunk a Dulux-nál, szerintem árban is oké. Csinálok majd pár felújításos képet, nem gondoltam, hogy ez ennyire érdekes lehet ... :)

Akkor azt a cukruslötyit nem úszom meg ezek szerint. Nem vagyok teljesen tisztában a vizsgálatokkal, kaptam egy "menetrendet" a védőnőtől és tényleg van a 24. héten is egy terheléses cukor vizsgálat. :oops: Megyek ahova küldenek. :lol:

4D-s UH-ra hova érdemes menni? Itt Szolnokon vagy inkább Bp?

Rita

Kép
nyuszmusz79

Sziasztok!

Rita: nekem múlt héten csinálták meg ezt a vérvételt, azzal magyarázták meg, hogy azért kell ilyen korán, mert elmúltam 30. Olyan fél 10kor álltam be a sorba (előtte voltam tanácsadáson), és nem mondanám, hogy kevesen voltak. Mire visszamentem a második köre (ez pont dél volt), akkor már senki nem volt (amúgy is sorok kívül mehetsz a második körre).
Ma jelentkeztem Zobokihoz, 9-én reggel 9re megyek, már azon jár az agyam, hogy vajon minden rendben van-e odabent. Jók ezek a kis izgulások :)

Kép
buthu

Na akkor felújítás képekben, de még csak a járólapot nézzétek... :lol:

Étkező:
Kép

Konyha: (Bocsi, nem fordítottam el a képet... :oops: )
Kép

Előszoba:
Kép

Fürdőszoba:
Kép

Rita

Kép
nyuszmusz79

Szami:megmondom őszintén nem mertem mostanában méretkőzni,majd holnap reggel megejtem :oops: a tornával nincs is gond de sajna a nasi is lecsúszik így hát adok a tornának egy nagy pofont :( !!!

Dorka:gyógyuljatok,együtt érzek veled nekem egy beteg gyerköccel is rossz és nehéz volt itthon nem még kettővel :shock: !!!Én egyébként se bírtam valami jól az itthon létet pláne így tél végén,volt hogy sírva hívtam(gyed.vége fele)az uramat telefonon hogy vegyen ki egy pár nap szabit mert behülyülök!!!

Rita:szépek lesztek,mintha magunkat látnám anno lakásfelújítás csak annyi különbséggel hogy én már javában nagy pocival. :D

Kati Kép
virag9

Rita!
már hoyg a fenébe ne lenne érdekes! :lol: itt minden az, legyen az akármilyen piszlicsáré dolog is!

Húú hallod, jó nagy munkába fogtatok, de ha kész lesz, nagy lesz az öröm! Szép a kő! rusztikus a széle?

Nem rossz, a fáraó gold! nekünk a gyerekszobában van hasonló, de már újra kellene festeni! (azt is) nekem a carribean dawn tetszene a hálóba, vagy a platinumból a tűzliliom.

Vera!
na és miket nézel? Zoli is kért árajánlatokat(külföld) de húúú, van oylan hely, ahol a Letiért 200! fölött kérnének. Úgy néz ki szombaton Nikiékkel felmegyünk az utazáskiállításra, hátha ott okosabbak leszünk.

Kati!
béres cseppet is szedett már Gréti akkor sem volt semmi. de lehet majd megint előszedjük, hátha a szervezete már reagál rá.

Ma Leti sztrájkolt az oviban, nem evett semmit. nem egyszerű eset egyik sem... más okáés volt, ma sem akart hazajönni.

közérdekű:
akció van az új next boltban, voltam bent, van ami tényleg okés árban van, sé felsőket akár 1350 is lehet venni!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Köszi a biztatást, várom ezerrel, hogy alakuljanak a dolgok...

Judit, asszem inkább csüt. lenne jó... Hánykor? Hol?
Leti egész nap nem evett??? Hogy bírja?

Vera, miért nem kopogtál ránk? :)

Kati, ismerős érzés, amikor szabiért könyörögsz... :) :? De nálunk ez most esélytelen...

Jaimee, anno Rékát korábban is szülted, ugye? Most is korábbi időpont várható?

Szami, köszi a biztatást, a tavaszban most NAGYON bízom... :)
Meg jó is lenne kikapcsolódni, de nem látok rá mostanság sok esélyt.
Szemműtét: áált.ban gyorsan reagálnak, sztem holnap írnak Neked!

Rita, szépek lesztek, de nm irigyellek :) Legutálatosabb dolgok közé számít egy felújítás nekem.

Judit, a mamák szerint nyúlt Szabi, sztem nem.. Most olyan 96 cm, és 14,30 kg, de volt már majd' 15 kila is. Ja, és persze túró rudi, kinder pingui jöhet bármikor nálunk is... csak a normál kaja csúszik nehezen.
Lucus paraméterei? ÉS HUnoré???? Bálint gyarapodása kicsit lelassult, most olyan 9,40 kg, centire meg passz, majd egyévesen mérik.
Mamit ma du. bevetettem, vigyázott Szabira, míg DM, Lidl, Cora, gyógyszertár stb. Totál üres volt a hűtő, kb. 5 db pelus volt itthon, muszáj volt, és nem akatam magammal cihelni betegen.

Buthu, várjuk majd a híreket!

Kép
Kép
dorkáék

Szamóca: jó, hogy van munkád! Én is szeretném már magam fontosnak érezni, nem csak nekem kellene alkalmazkodnom mindenkihez. Igen, Optik-Med.

Na ja erről jut eszembe... megszületett a döntés 3. gyerek ügyben. Időskorúságom ide vagy oda, most szeretnék visszamenni dolgozni, illetve nem szeretnék, csak anyagilag nem merjük bevállalni Hármaskát, így muszáj mennem. Ennek következményeképpen voltunk hétfőn bölcsis felvételi lapot kérni, holnap megyek a főnökömhöz elbeszélgetésre (hát emmiatt nagyon kell szorítanotok, ugyanis 3 év fizetés nélküli szabit kértem, szóval annyira nem számítanak rám, valaki pedig biztosan van a helyemen hat. idejű szerződéssel... na ő sem fog magasztalni, ha visszavesznek...) A bölcsiben azt mondta az ig. nő, hogy novemberben már ne szoktassuk be, mert rögtön jön a dec.-i szünet,aztán meg lehet újra kezdeni, okt. közepét javasolta. Szegény Marci, egyébként is piócaként tapadva anyás... De mindegy, jó lesz ott neki, van itt játszóbölcsi is, majd bejárunk, had szokja.

Nyuszmusz, Buthu: érdekes a cukorterheléseknek az indoklása... én az első gyerekemet is 30 évesen szültem, és sem akkor sem a 2. gyerkőcömnél nem volt csak a 24 hetes cukros lötyis. Nekem azt mondta a védőnő, hogy csak annak kell plusz terhelés, akinek a családjában valamilyen allergia vagy cukorbetegség előfordul.

Dorka: ez olyan sz@r időszak, olyan, mint ha soha nem akarnának kikeveredni belőle, az idő megállt. Kitartást neked!!! Fiúknak meg jobbulást!!!

Érdekes számomra ez a nem evése a gyerkőcöknek... számomra hála égnek ismeretlen fogalom... pl. Marci tegnap vacsira a szokásos danon activia joghurt mellé majd 2 virslit benyomott némi kenyérrel, utána a tv előtt mandarin. Bence pedig majd 3 virslit egyebek mellett.... pedig nem kis virslik voltak.

De például azért az édességet megeszik? (BalwinJudit írtad, hogy igen) ... mert szerintem, ha igen, akkor igen is éhes... mondjuk én változatlanul kockafejű vagyok hangsúlyoznám..., de én nem adnék neki édességet, csak ha előtte normálisan evett. Nálunk is van, hogy Bence kap valakitől a legmegfelelőbb időben (pl. ebéd előtt) csokit, de ő tudja, hogy csak ebéd után eheti meg. Kemény csatáink voltak régen ilyenek miatt, de mára ezen nincs vita.
Ha édességet sem esznek, akkor passz. Még gondolkodom....

Bbj: még hogy 3 szerelme van... 8) :lol: Hogy állsz a 90 nappal? Mindig elfelejtem megkérdezni...: kerteteket megcsináltattátok ősszel? Én a fal színeket annyira nem vágom. Eláruljak valamit? Mi a Zurammal nem vagyunk valami lakberendező dizájnerek... szóval az egész lakás ... minden helyiség egyforma színű... :-) Sárga. Kicsit sárgább volt..., de kifakult... most fakó sárga :-) A plafon (azért nem menyezet, mert nem tudom hány ny) fehér :-)

Jaimee: gratula, hogy minden rendben Ketteskével!!! A Popi iránt érzett szerelmed meg olyan, mint a mesében, nagyon tetszik, ahogy leírod.

A mi Hármaska projektünket meg nem fejeztem be... Na szóval.. szeptemberben 35 leszek... és ha úgy gondoljuk, 37-ig még lehet..., nem?! Van aki 37-38 évesen szüli az elsőt...

JLevay: Melletted eltörpültem... :lol: Többször láttalak már több helyen, ahol mi is voltunk, gyanús voltál nekem régóta... a lányaidra gyanakodtam elsősorban, mivel az iwiw-en rólad elég távoli kép van. :lol:

Vera: Bence úszás után sem eszik? Utána csak iszik? Mit szokott inni? Merre mentek nyargalni? :wink:

Jaj, még nem is dicsekedtem... olimpia kedvelőknek... én ismerem ám a Huszár Erikát. Gyerek koromban éveken keresztül együtt jártunk síelni, mert a szüleink jó barátságban voltak. :lol:

Nyuszmusz: tök jó lesz a lakásotok! Merre laktok? A konyha érdekében elfordítottam alaptopot... :lol:

Kati: annyira jó, hogy leírod, mennyire eleged volt már ... , mert erről van ahol nem illik.... csak a szépről meg a jóról...

Olga: tortát gyárt... nekünk..., de pszt, meglepi... :lol:

Kép

Kép
szolkata

Dorka: nahát ez az... nincs túró rudi, nincs kinder pingui, amíg normálisat nem eszik. Nálunk is volt Bencének taknya-nyála egyben, hogy ő csak azt (mondjuk nem sokszor, mert nem engedtem), nem, nem, nem ezen nem túl nehéz úrrá lenni, csak néhány nap kellemetlenség. Szerintem.

Kép

Kép
szolkata

Kata, én is lennék szívesen ilyen kockafejű :lol: Illetve muszáj is lesz annak lennem, Luca érdekében. És gondolom, Hunoréban is...mert Luca lesz előtte a jó példa :)
Dorka, friss paramétereket nem tudok, csak Luca-kilót: 14,5-14,7 körül szokott lenni. Juteszembe...8 hós státusz...van olyan, ugye?! Merakkor menni kéne...

Szami, köszi :D Munkához gratu :) Bár már én is ott tartanék... komolyan jólesne...és nem csak anyagilag :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Írok most, mert ha most nem, akkor soha! ;)
Nyaralás ügyben annyit sikerült az egy hét alatt előrelépni hogy talán Törökország :) Eddig volt még Görögo., Egyiptom és Tunézia is...
Most van 5szálloda, erre várok újból árakat és eldöntjük. Remélem :roll:

BalwinJudit, Luca szerintem nagyon jó súlyban van!! :shock: Ezt azért írom így mert mondod hogy nem eszik...
Amúgy figyelemfelkeltés is lehet a dolog mögött valóban... nálunk is volt ilyen is...

Kata, nagyon irigylem a határozottságodat! Én nem vagyok ilyen. Próbálkozok egy darabig, de ha nem, simán odaadom a túrórudit, csak egyen valamit :?
Amúgy én elgondolkodtam most ezen: Bence édességet sem eszik! Ő eleve nem édesszájú, elég kevés amit szeret. Jázmin mindent, de igazán ő sem eszik sokat. Vagyis csokit alig, néha egy-egy rudi vagy Monte puding, azt Bence is szereti.
Jázminnál ami megy az a nyalóka... Komolyan, már úgy ismernek itt a boltban hogy jött Jázmin nyalókáért :lol:

Bence úszás után sem eszik :? Sőt! Kevesebbet mint normálisan :( Ízesített vizet vagy teát isznak.

Kata
, hol dolgozol? És akkor év végétől mennél vissza?

Dorka
, nem tudtam volna kimenni, meg későn is vettelek észre.
De jön a jóidő, egyre többet vagyunk/leszünk is a városban ;)

Judit
, én is gondoltam a kiállításra, de mint megtudtam, nem adnak extra kedvezményt, csak azt ami most is van még márc. 15ig mindenhol. Úgyhogy mi nem megyünk így fel Pestre. Itt is le tudom foglalni helyben.
Tényleg durva árak vannak :roll: Ti miket néztetek??? Érdemes a Karthago Tours katalógusát böngészni, ott van egy csomó olyan hogy a két gyerek INGYEN nyaralhat!

Niki, ezek szerint csak bevállalsz egy külföldi utat? ;)

Szami, pedig vagy még most vagy ősszel-télen érdemes a szemműtétre benevezni ;) Nyáron nagyon zavaró a fényérzékenység még.

Teszek két kicsi képet én is, de ezen csak a tapéták látszanak (csíkosban utazunk ;)). Majd ha kész lesz a Bencus szobája, akkor hozok többet is ;)

Bence szobája:
Kép
a mi hálónk:
Kép

KépKép Kép
76vera

Kata, rosszul fogalmaztam: a tejes édességek bármikor jöhetNÉnek.. szóval kellőképpen kockafejű vagyok én is, csak rossz napokon vagyok úgy, miint Vera: legalább a rudi legyen benne.
De jó, hogy közös nevezőre és döntésre jutottatok kistesó ügyben! Nem késő még szerintem, ha te is érzel erőt, kitartást, türelmet hozzá. a meló már nekem is hiányzik így 3,5 év után....

Vera, szépek a szobák, a kersztbe csíkos fal tán most jön divatba? Vagy divatba hozzátok? :wink: Még nem láttam nagyon senkinél, de tetszik!
Nekem is volt olyan ismerősöm, aki egyszerűen nem szeretett enni.
Nem lehet lenyomni a torkukon...

NA pattanok reggeli sürögni-forogni

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!
Jó sokat írtatok az este! :lol:

Dorka!
3/4 6 angol, előtt, vagy 3/4 7 angol után.
Leti csipegetett, délután semmit nem evett.

Kata!
Tedd össze kezed, mert a nem evés, hihetetlen macera, kín, bosszúság, idegesség, és sorolhatnám.

Csokit, gumicukrot, és amit kapunk mert mi ilyeneket alapból nem veszünk, megy az oviba, mert ránk rohad. a süteményeimből sem esznek, Grétinél max kinder tejszelet, Letinél paradiso/túró rudi, és a pomber maci ennyi. NIncs más fajta édesség, amit megennének, és ezeket sem napi szinten, mivel nincs mindig otthon. mivel az oviban nincs édesség, így az sem veheti el az étvágyát.
a joghurtot én nem veszem édesség kategóriába, azt örülök, ha esznek, de az sem csúszik minden nap.

Az egyik ismink is 38 évesen szült először, én akkor már nem pártolom a dolgot. generáció különbségek, persze sokadiknál már ez sztem annyira nem gáz, feltéve hogy az első "időben" érkezett.

nem értem a fizetés nélküli szabit. ezt miért is kellett?

én nagyon nem vagyok képben sportügyileg mit sportol az illető hölgy?

A kertet most csináltatjuk márciusban, csak tavaly egy akció keretében előre kifizettük, lehet az zavart meg... már nagyon várjuk, főleg a fűkinövést!

Vera!
Nagyon jó ez a csíkos fal! ha nem lenne fix a tapéta, akkor beneveznék biztos a teret is növeli, a háló színei nagyon el vannak találva!

Hova? asszem, Mallorca, talán Kréta is volt, és még valami. mintha tui lett volna, meg egy másik. Én igazából nem ár miatt, hanem ötletgyűjtés miatt mennék. a mendán nálam továbbra is benne van előtt esetleg szlovénia, ahogy tavaly ausztria, vagy külföld, de én több, mint 8 napot preferálnám, a tavalyi annyira jól siekrült volt! na meg ikeázni :lol:

Ja és kellene nekem az úszás elérhetőség, megadnád?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Én is újra itt, már ha még befogadtok…

Nem kicsit maradtam le, köszönhetően : 1. a lustaságomnak, 2. úgy döntöttem, jövőre téli álmot alszok, azt hittem sose telik el a jan-febr, kövezzetek meg, de engem anno még a terhesség alatt is kerülgetett ez az érzés…
Azért nem esek mélydepibe, de tudjátok, van az az érzés, amikor „csak úgy vagy” – de nem jól.
Az elmúlt hónapot sikerült végigbetegeskednünk, én kezdtem, aztán Dorcinak volt egy jó kis makacs hörghurutja lázzal, az antibiotikumtól hasmenéssel, nem evéssel-nem ivással, nem volt még ennyire beteg, mióta megszületett… 1 beteg gyereknél csak 2 beteg gyerkőc rosszabb, minden elismerésem többgyerekes anyukák! Jó 2 hét alatt kecmergett ki belőle, addigra az apja is elkapta. No, meg hogy hab is legyen a tortán, be kellett iktatni egy bőrgyógyász – látogatást is ( Jaimee, végülis Szabó Andrásnál jártunk ), - volt D. szája alatt egy nem múló pirosság, hol hámlott hol visszavonult, de nem gyógyult semmi itthoni trükkre, na erre kaptunk szteroidos kenőcsöt, ami hál’Istennek hamar rendbehozta.

Szóval így telt a télvége, de nem panaszkodni jöttem ám, tudom vannak ennél ezerszer nagyobb gondok is a világon, és újra itt a tavasz, süt a nap trallalla.

Szóval visszatérnék, ha lehet…

Olvasgattam néhanapján, örömmel látom, hogy vannak új fórumozók, meg kismamik, akiket még nem üdvözöltem, most megteszem, tök jó, hogy van élet a topikban!

Dorci sem jólevő… sose volt… kíváncsi is vagyok már, mennyit mutat a mérleg a 2 éves státuszon. Nem mintha az majd változtatna valamin, csak kb. fél éve nem tettem mérlegre.
Én is elég kockafejű vagyok édesség terén. ( Na, majd erről írok vmikor bővebben is, ha kíváncsiak vagytok, miket meg nem akarnak etetni egyes „kedves” rokonok a lánnyal, direktből játszva az idegeimmel… Még jó, hogy egyelőre én döntök. )
Szóval valahogy úgy vagyok ezzel már, mint Vera, meg Judit is, nincs egy bulldózer gyerekünk, el kellett fogadnom, hogy rajta bizony nem lesznek sosem kis hurkácskák ( bár anno voltak azok is, egy szavam se lehet ) , na azért persze van, hogy elképedek, milyen kis vékonyka… Ez legyen a legnagyobb bajunk.

Én meg elkezdtem esténként futni… Jó érzés, hogy bírom, meglepődtem magamon.

donkoaniko

Nem tette be a hangulatjeleimet. :shock: :evil:

donkoaniko

Judit, a hálóban vlies tapéta van, nem papír, hanem kicsit olyan mintha textil lenne. És ez egy mozdulattal lehúzható a falról, nem kell vakargatni ha majd egyszer újat szeretnénk ;)
Vagyis csak akkor ha megfelelő ragasztóval van feltéve. Bízom benne hogy a miénk is így lett felrakva :roll:

A Bencéé vékony papírtapéta (de asszem ez volt a drágább!), azzal meg is szenvedett a festő. Nagyon örült nekem hogy vízszintesen kértem őket, ugyanis dupla meló volt így feltenni. Eredetileg ezek is függőleges mintás tapéták, csak én megfordítottam ;) Több katalógusban láttam így és nagyon tetszett.
A hálószobában - ez nem látszik a képen -, csak egy fal csíkos, vele szemben egyszínű csokibarna, és a két oldalfal pedig halvány narancs :)

Judit
, Mallorcára van a Klán Toursnak (az Adyn lévő utazási iroda) egy szervezett útja olcsóbban mint a katalógusár, a Dino Club Delfin Playa-ba, júl.8-15ig, esetleg nézzétek meg ezt is ;) Még nekünk is befutó lehet ha végképp nem találunk mást...

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Ömlesztve írok, mert már nem tudom ki mit kérdezett. :oops:

Nem tudom miért kellett most ez a terheléses cukor, a családunkban nincs cukorbeteg, én éppen 30 vagyok. Mindegy inkább nézzék többször. Előttem 2 kismama itt a cukroslöttyöt, de tehettek bele citromlevet.

A Bimbó úton lakunk (volt orosz laktanya) téglából épült 4emeletesek. Én nagyon szeretem ezt a környéket. Ma kész lesz a fugázás is, pénteken jönnek a festők.

A sógornőmnek van egy nagy huszonéves fia, utána öszejött a sógorommal és 40 évesen szült ikerlányokat! Úgyhogy szerintem hajrá!!! A csajok egészségesek és gyönyörűek!

Hirtelen ennyi. 8)

Rita

Kép
nyuszmusz79

Na megint itt, pedig annyi a dolgom, de oylan ideges vagyok, amjd felrobbanok.

Vera!
nekünk üvegszövet van, azért nem akarok rárakni semmit. szemben csokibarna? de jó! olyanra én is gondoltam, hogy az egyik hangsúlyosabb falat más színre... Öcsémék is most festettek, és ott a két egymás mellett lévő fal sárga a másik kettő zöld színű a plafon meg átlósan felezve van, nagyon kafa!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bbj: mér' vagy ideges?

Nálunk, ha B. beteg, akkor a "csak egyen valamit" lehet tejbegríz, joghurt, húsleves, kacsa zsíros kenyér almával, paradicsommal... Innivalónak pedig alapesetben a víz választható. Extraként esetenként, de semmiképpen nem étkezés előtt tea vagy gyümilé.

Készülődöm, 11-re megyünk...

Kép

Kép
szolkata

Judit, mi történt?

Kata, drukkolunk neked, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy akarod! Én 16-án megyek a munkahelyemre... :roll:

Nem írtak még az OPTI-MED-től, most már bosszant, két napja ment el a mail. Úgy meg nem akarok belevágni, hogy aztán majd Portugáliában kelljen szenvedtem valami miatt :roll: Először az őszben gondolkodtam, de akkor kezdi Jázmin az ovit, Anna az iskolát, Máté folytatja a gimit, csomagolások, beszerzések, szülőik... Szóval, ez kisesett. De a tavasz meg nagyon közel van az úthoz. Csak úúgy felvillanyozott a lehetőség, hogy nem kellene a hosszú úton a kontaktlencsével, szemüveggel kínlódnom. Igaz, én a másik módszerre (IntraLASIK) neveznék be. Nem tudjátok, ez milyen MABISZ besorolású műtét? Van egy csomó biztosításom, hátha... :oops:

Én a 35.-ben voltam, amikor Jázmin megszületett. Nehezebb volt, az igaz. És a nagy korkülönbség tud gondot okozni. De minden megoldható! :lol:

Vera, eszméletlen jók a falak! :lol: Nálunk is így van a nappali, meg Jázminnál és Máténál is, hogy nem egyformák a falak, van egy hangsúlyosabb.

Anikó, jó, hogy újra jöttél! Mesélj, lett valami a foglalkozásokból? Két beteg gyereknél csak a három a rosszabb.... :roll: Tavalyelőtt karácsonykor volt benne részem..hú, leizzadok, ha rágondolok... Hálás vagyok a sorsnak, hogy az enyémek ritkán betegek (igaz, akkor rendesen belehúznak)...

Szabadságért könyörgés... ahhh...én már feladtam... :roll: Nálunk a nyár ugye a leghúzósabb, az idén már eleve úgy tervezek, hogy elmegyünk egy hétre a gyerkőcökkel, Marcival, meg a szüleimmel valahová, Csaba nélkül, mert ő egész júliusban szombat-vasárnap sincs itthon. A nagyokkal már könnyebb sokkal, bár néha Anna hisztijei... :roll:

Babanetes tali? Lassan tavaszodik... :lol: :lol: :lol:

Én meg adóbevallok, de már most unom. pedig az egész családé itt tornyosul az asztalon.. (Jázmin meg, olyan szép idő van, kiment anyukámmal a kertbe, megkapirgálják a tulipánok, nárciszok környékét, megszámolják őket :lol: előkapta már a kismotort is...)
Annának ma oviolimpia :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Ebédidő...

Kata! Mi volt?

Judit! Megnyugodtál már? Munkával kapcs.? Börzén majd kereslek ám, gyűjtsed a 86-osakat! :wink: Festéket Te kérdezted, a Duluxnak kicsit "trendibbek " a színei sztem. Nálunk Platinum - partnerbolt van, így nekünk tavaly azt ajánlották, ehhez is kell a 2 réteg ( állítólag mindhez... ), de végülis elégedettek vagyunk vele. Mondjuk most már nem félnék a "trombitavirág"-tól, a fürdőnkben az a kevés fal ami nem csempe olyan, és szuper, már bánom, hogy a szobánál beijedtem tőle... Na majd legközelebb. Árban meg ugyanott van mindkét festék.

Vera! Nagyon jó ötlet volt a vízszintes! A festő meg legalább koppinthatja az ötletet!
:wink: Bencének bejön a szobája?

Szami! Na igen, ha 3 beteg egyszerre, az lehet még komoly ügy! Dorci is ritkán beteg, de akkor minden előveszi. :(

Ringató köszi, sikerült, már ha lehet sikernek nevezni, hogy 5-6-an vagyunk... Bár most sokan voltak betegek, meg próbálom beszervezni az utánpótlást is, sztem mi sajna lassan kikopunk... Dorci elég önálló már, a legutóbbin mindenképp ő akart hegedülni... ölbeli játékban már alig-alig partner, így be kelllett látnom, ebből kinőttünk. :roll:

Beindult a Bukfenc torna nálunk is, eddig 2x voltunk, a betegeskedés miatt kimaradt 2, na ezt nagyon élvezi, ez már most inkább neki való.

Alig akarja bevenni a betűket. :x

Tényleg, Katlina! Amiket küldtem itt priviket, meg iwiwen, megkaptad???

donkoaniko

kellett 3 l... :oops: Vissza kell szoknom.

donkoaniko

Voltam, nagyon aranyos volt a főnököm, ő nagyon vár vissza (régebb óta ismerjük egymást, de csak külön munkahelyről), így igazából csak hallomásból bízik bennem :wink: De van egy nagyfőnök a házban, akivel még meg kell beszélje. Na ettől félek...

Vera: polgm.hiv.(pályázatok) Nem akarok már még mindig is okos lenni, de a gyerek pontosan tudja, hogy ha a normális ennivalót elutasítja, nem gond, mert úgy is azt fog enni, amit ő akar...

Láttam BalwinAput :lol: Éstuggyaéstuggyaéstuggya, hogy ki vagyok :lol: Olyan cuki, ritkán találkozunk, de akkor megismer :lol:

Anikó: azt hiszem... őőőő valami süteménnyel kárpótolhatsz minket! :lol: Ne hidd, hogy kinő Dorka a zenés-mutogatósból... Bence soha egyetlen percre nem állt meg Tücsökzenén... olyan volt, mint ha nem is érdekelné, de én amíg lehetett ovi előtt rendületlenül hordtam, és mivel későn kezdett el beszélni... most jönnek vissza neki azok a mondókák, dalok, versek. Ne hagyd abba! Csak a hasznára válik! A Bukfenc is jó.

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Valamennyire visszaolvastam. Ma voltam a közig. versenyvizsga írásbeli részén. Szombaton lesz eredmény, remlélem megvan.

Betegeknek jobbulást!

Én is nagyon várom már a tavaszt. Lányok is itthon, Katának nagyon sűrű, zöld jön az orrából, Doriszéknál pedig megint hányt egy kislány, így féltem vinni.

Majd jövök, csak szalad a lakás.

Niki

Kép
Kép
csni

Szia Anikó! az előbb lemaradt! oksa gyere, majd szedek össze, már kiválogattam a ruhákat, nagyon sok "kikerült" cipőm is lesz, most sok, egy szezont hordott nike, next...

én kíváncsi vagyok arra a fürdőre még mindig!

Kata!
az már fél siker, ha várnak, nem? azért szorítok, hogy a nagyfőnök is benne legyen!

Én és az idegem:
semmi extra, csak sok a munka, nem érem utol magam, sok a határidős... És Letikém újabban minden reggel bevágja a hisztit. ez alapjában meghatározza a napomat. már a kelés úgy ahogy elmegy kb 3 hét iszonyat után, kis morgás, de ez a pörgős szoknya/ruha mánia a sírba tesz, úgyhogy ma nagy kiabálások közepette közöltem, eladom az összes szoknyáját. Soha nem jó neki egyik ruha sem, amit kikészítek. ez engem a sírba tesz, reggel kisebb szívinkfartusom volt. Nem használ sem a szép szó, sem a csúnya, mindegy neki, másnap kezdi elölről, na de majd én letöröm a szarvát! hetek kérdése :twisted:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hú de sokat írtatok!

Mi betegek vagyunk,hányás hasmenés láz :cry:

Nemevésről litániát tudnék írni,mert ha valaki gyereke nem eszik az az enyém-ez tényleg nagyon sok feszültséggel,ideggel jár.Pedig nálunk bevan szabályozva az édesség,d eha nem eszik akkor nem eszik-ebbe bele kellene nyugodni-csak sajnos a saját vereségemnek élem meg minden nap
Étvágygerjesztőt mi már elég sokat próbáltunk,persze addig jó amig szedi de utána minden a régi

Egyik ismink gyerekéről kiderült ma hogy mumpszos-remélem mi nem kaptuk el :roll:

Anikó!
Dejó hogy írsz!
Nem kaptam semmit -mármint levelet!!!!!

Kata!
Az már szerintem is jó jel ha várnak!!!!
Háraska meg hajrá-ahogy tervezitek!!

Dorka!
Elhiszem hogy kivagy-én Robikától is kivagyok-mostanában nem sokat aludtunk éjjel

Bbj!
Hiszti--tudnék hisztis -Robiról beszélni-minden pulcsi szúr,ja meg a sál is meg minden ami ruha :twisted:

Vera!
Nagyon klassz a szoba!!Festőnek meg ez a dolga-punk-tum :wink:

Szami!
Érdekes lehet ez a fajta munka amit csinálsz-na és a pénz sem utolsó

Cukorterhelés:
Nekem nem volt csak a lötyis fajta,nem is tudtam hogy van ez a másik is!

Kép

Kép
katlina

Katlina!
jobbulást Nektek! Te nem kaptad el, ugye?

Ja nem evés, akinek eszik a gyereke, el sem tudja képzelni milyen az amikor valaki nem eszik. terhes voltam Grétivel, amikor a barátnőm "felsorolta" azt az egyfajta ételt, amit a gyereke megeszik az üres pizza, és a kakaó. semmi más. nem hittem el, el sem tudtam képzelni, órákat beszélgettünk róla, és sztem Gréti elhallotta a dolgot odabent.... :lol: De hogy a témánál maradjak pl. naponta van székletük, csak néha tudnám, mitől?

én is oylan sokszor kesergek azon, hogy annyi mindent megfőzök, sztem változatosan is, ott eszi az embert a fene egész délelőtt a konyhában, és semmi nem a fogukhoz való. (megesik, hogy apjuknak sem). a másik meg ezzel annyit pocsékolunk, dobálom a kaját a kukába...

Jó sokan vagyunk itt nem evős gyerekkel! vagy inkább most ez a "divat"?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, holnap 3/4 6-r megyek angol elé!

Kép
Kép
dorkáék

Bbj: rövid pályás gyorskorcsolyázó, aki pontszerző helyen végzett egyetlen magyar...

Vera: már nem emléxem, de talán te kérdezted a fizetés nélküli szabit... amikor megszül az ember, nálunk 2 vagy 3 évre fiz. nélküli szabit kell kérni a munkáltatótól.

Katlina: jobbulást nektek!!! 2 hét múlva már nst!!! Hogy elrepült az idő! Hogy bírod az éjszakázást Robikával? Párod segít?

Evés nem evés: nálunk soha nem hangozhatott el itthon, hogy valamit nem szeretünk. Nem is vagyunk válogatósak mondjuk. Az ovi kezdete óta előfordul, hogy Bence valamire azt mondja, hogy nem szeretem, de azonnal letorkoljuk, hogy olyan nincs, mi mindent szeretünk és mindent megeszünk. Csírájában elfojtjuk a hülyeséget. Már Marci nehezebb lesz biztosan, mert B.-től hallja az "okosságokat". És hála égnek egyébként az oviban is nagyon szorgalmazzák, hogy mindenfélét egyenek, megkóstoljanak, a kenyér héjjára kifejezetten figyelnek... Persze van amit nem eszik meg Bence, de azt nem hangsúlyozzuk, nem mondjuk ki befolyásolva Marcit, inkább kerülöm annak főzését (pl. gomba) vagy észrevétlenül kiszedem a nagyját az ő tányérjából. Kockafejű vagyok na. :lol:

Bbj: szerintem a nem evésnek oka a párod válogatóssága is. Mutatja a példát... Nálunk pl. ha Pisti nem szeret valamit (szinte nincs is ilyen, elég szerencsés vagyok) azt mondja, hogy most nem kér belőle, de egyébként nagyon szereti.

No jól van nem osztom már az észt, még a végén kiutáltok, mert jól megmondom mindenkinek :oops: :oops: :oops: Bocsánat!

Kép

Kép
szolkata

Vera: rájöttem, miért nem talállak az iwiw-en.... mert nem is vagy ismerősöm.... csak egyszer megkerestelek, úgy emlékeztem rád... :oops: :oops: 8)

Kép

Kép
szolkata

Húú Kata! elástad magad a Zuram előtt, hogy meggyanúsítottad! Nem mondanám válogatósnak, de ő sem szeret minden dolgot. pl lásd paraj, de azért egyszer belecsempésztem hús, és sajt közé, fel is kiáltott, na csak megeteted velem, valahogy!. de a bölcsis karalábéfőzeléket az utolsó cseppig benyomta mondván kifizettük! Én is kerülöm azokat a kajákat amit nem eszik meg, de ha én szeretem, bizony megfőzöm. nem szól érte, de nem eszik belőle. nem tűr egy krumplistésztával, de a zúzapörkölt noklival lecsúszik, húsimádó, ahogy én is, nem sok vega kaja kerül az asztalra.

a lányok más esetek. az oviban nálunk is mindenből kell legalább 3 kanállal enni. nincs olyan, hogy nem kóstolja meg, a kenyér héját ha valaki nem eszi meg nem vehet másikat stb ( bár én si levágom magamnak, ha olyan, nekik meg pláne) elhiheted, hogy látva bennünket zabálni, nem hiszem hogy rossz példát mutattunk volna. Ők csak az üres tésztát eszik meg, vagy csak tejföllel. na ilyet tőlünk biztos nem láttak. Leti már inkább Grétitől, de könnyebben rávehető dolgokra kaja terén ...

azt viszont nem értem, hogy miért nem lehet azt mondani, hogy nem szereti. a sóskát a büdös életbe belém nem eröltetnék, és nem is vagyok hajlandó megkóstolni. valahogy így működnek ők si asszem...én elfogadom, ha azt mondja nem szeret valamit, persze előéletnek lennie kell. a gomba tipikus, én sokszor főzök sokféle formában, mert én imádom, Misi is megeszi, legföljebb kituszkolom, ahoyg Te is.

egyszer az én dokinénim azt mondta, ha a gyerek két héten keresztül túrórudit akar enni, hagyni kell, mert a szervezetének arra van éppen szüksége. én már valahogy így fogom fel. Rosszul esik, ha nem eszik meg, én magam eszem meg az egész tepsi sütit, de következőleg is megfőzöm/megsütöm, mert akkor igencsak kifogynék az ötletekből.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hú,nálunk sem látott ilyet a gyerek hogy nem szeretünk enni,itt mindenki zabál szó szerint

Üres tészta nálunk is nyerő,talán még a nokedli egy pici husival pörivel,na meg a virsli,mostanában a leves de csak azért mert fütyülni tanul-és itt befejeztük-széklet minden nap van-és igen "csak tudnám mitől"
És elég szomorú és kiábrándító amikor a 3fajta kaja után a negyedikre is azt mondja hogy köszönöm nem kérem,nem vagyok éhes :twisted: :shock:
Vannak hetek amikor jól eszik,de utána szinter böjtöl és ezt szó szerint lehet venni-semmit nem hajlandó enni-ha két,három kanállal eszik akkor már örülök mint macska az egérnek

Kata!
kezdem az nst-ét jövőhéten,mert a multkori uhu szerint 32-33 hetes voltam,így jövőhéten már 35-36

Amúgy én nem kaptam el semmi nyavaját eddig-kop-kop

A párom nem tud segíteni,aludni jár haza-4-kor kel 8-kor jön,így örülök ha ő tud valamennyit pihenni,Gyulán dolgoznak most és ő vezet

Kép

Kép
katlina

Hát nem semmi tényleg ez a sok nemevő gyerek!! :shock: Nálunk végülis csak Bence a "problémás" ilyen szempontból, ő nem eszik szinte semmit (ha nincs olyan amit szeret, akkor képes éhezni), de nem is kakil, csak kb. 3-4naponta :? Én legalább tudom hogy mitől.
Majd elmondom mit mond a doki jövő héten, én elvileg ezért viszem most már gasztroent-hoz.

Jázmin eszik, vagyis mindent megkóstol. Mindenkivel leül enni :)
Most én is beszüntetem az édességet, mondjuk nem azért hogy rendes kaját is egyenek, hanem mert Jázmin iszonyat szorulásos és csak a kakaót hagyom meg neki, a többi kilőve, mert annyira sajnálom :( Bár ezért is fogom sajnálni, mert biztos lesz pár húzós napunk/hetünk hogy nem ehet majd Kinder csokit, ilyesmit, de az ő érdekében teszem ;)

Kata, én abból indulok ki hogy gyerekkoromban én is válogatós voltam, répát pl. meg nem ettem, sem semmilyen zöldséget a levesből, ma meg minden jöhet ;) Beértem agyilag :lol:
Majd a gyerekek is rájönnek, addig meg nem erőltetek semmit. Bencénél pl. tipikusan dacot vált ki az erőltetés, meg ha látja hogy mennyire hangsúlyos az evés téma :? Akkor csak azért sem.
Ja, és az ivást azt elismerem, nagyon elrontottam mindkettőnél :(
Nem itták meg a vizet az eslő perctől kezdve mikor adtam volna, és így jött a gyümilé, tea helyette. Víz azóta sincs nálunk. Mondjuk én sem vizet iszom, úgyhogy... :oops:

Judit
, én is ezt vallom, hogy tudja a gyerek hogy mire van szüksége. És Bencének tökéletes a vérképe, nem vashiányos, pedig szinte vajas kenyéren él...
Nem szereted a sóskát???? Imádom, az egyik kedvenc kajám :)

Leti "csak" a ruha miatt hisztizik? Mert oviba szeret járni továbbra is, ugye?
Én is kivagyok, de én meg a nemalvástól :( Már nem lehet fokozni ami nálunk megy, elfáradtam azt hiszem :roll: Lépnem kell ha nem akarok zombi lenni :?

Anikó, de jó hogy újra jöttél! :) A Ringatóval ugyanígy voltunk mint ti. Jázmin sem ült meg egy idő után az ölemben, az meg pontosan arról szól. Szerintem annak nem sok értelme van ha rohangál közben...
Arra pont a Bukfenc való! ;) Kata, ott is úgy épül fel az óra, hogy a fele verses-mondókás, tornázós, a másik fel pedig a játék ideje, mindenféle ügyességi, fejlesztő, tornacuccot kipróbálhatnak. Az óra vége pedig megint mondókás.
Meg a Ringató csak félórás, én azért el sem indulok :oops:

Katlina, te mindjárt szülsz! :shock: Most néztem a vonalzódra és meglepődtem :)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera!
csak a ruha miatt! de ma tökéletes reggelünk volt, mosolygósan ébredt, tereltem a figyelmét, a csőtöréssel, ami az utca elején volt, és mivel apánk indul talán a legkorábban, ő jelentette, így frissen ébredtem, hogy igyekezz, ha mosdani akarsz, mert zárják a vizet...

és az öltözködés úgy zajlott, hogy Leti közölte hogy szoknyába akar menni. mondom nem, mert nem pörgős, és nem hisztizel. okés semmi gond közölte a gyerek. :shock: így szoknyába ment...

na és hogy hüledezz, kb '95-ben ettem utoljára fagyit. azt sem szeretem. :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, én nem értem ezt a reggeli szoknya dolgot :oops:

Nekem is van már időpontom: március 26. vizsgálat, s ha minden jól megy, 29-én műtét. Na, most kezdek ideges lenni. :oops: :roll:

Hú, Katlina, lassan izgulhatunk megint értetek! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Judit, már meg sem lepődöm :lol:

Na, én ma megint megfogadtam hogy nem főzök... Bence itthon maradt ma mert nagyon rondán köhög.
Az egész délelőttöt a konyhában töltöttem, direkt az ő kedvéért rántott karfiolt csináltam, hát kb. egy 3cm átmérőjűt evett meg belőle összesen :evil: +2-3db sült krumplit.
Ja, és egy halom fánkot is sütöttem, abból nem is ettek :roll:
Hát ezért nem főzök én szinte soha :? Sajnálom rá az időt.

Az ovis kaját meg elhoztuk, azon is nagyon felbosszantottam magam, mert lasagne volt, kb. annyit adtak a gyereknek, hogy az ételhordó aljának az egyharmadán volt egy kicsi, de nagyon keveset képzeljetek el, épphogy csak összekoszolták az ételhordót. Szerintetek ennyi az ovis kajaadag??? Oké, hogy Bence nem ette meg, de Jázmin igen, kb. 10villányi volt az össz.

Hű Lányok, március végétől 2-3hétre akkor kiürül a topic mert mindenki megy szemműtétre? :D

KépKép Kép
76vera

Kata: No para, én (is) szeretem a kockafejedet. :lol: Én nagyjából egyet is értek. Az a gond, hogy Réka például nagy húsos, imádja a húst, a tésztát, krumplit...de semmi zöldség vagy főzelék. Egyszerűen nem eszi meg, én pedig még 6 hónapos korában megfogadtam, hogy erőltetni, tömni soha nem fogom....szóval egyelőre tűrök. Mi megesszük a karfiolt, brokkolit, kelbimbót, jut az ő tányérjára is, ő meg csak nyalogatja, majd kijelenti, hogy NEM JÓ!

Általában nálunk 1 fajta kaja van, ha mondjuk főzelék van husival, akkor megeszi a kenyeret és a husit...a főzeléket otthagyja...Nem adok helyette mást neki. Nem tudom ,ez mennyire jó vagy nem jó, de úgy vagyok vele, mint a kávét csempésző pasi a vámtiszttel (eszi, nem eszi, nem kap mást )

Mostanában meg vagyok elégedve az étvágyával, vannak napok, amikor valahogy alig eszik, ilyenkor nyugtatom magam, hogy na majd holnap biztosan többet eszik...és általában így is lesz. És ha nem eszik, akkor minden édességet megvonunk, a péksütitől a rudiig...Én meg zugevő leszek a kamrában...

Vera: Jajj, Réka sem issza a vizet, azt én is elrontottam....Újabban (ahogy erre rájöttem) ebéd mellé, vacsi mellé mindig azt kap...Eleinte lesett, emésztette, hogy mit kapott a poharába, aztán kért almalét vagy baracklét...De nem adok neki, mert nem tetszik, hogy nem issza a vizet. Aztán ahogy látja, hogy mi is vizet iszunk (és nem szörpit, mint általában :oops: , azóta tesséklássék megissza a vizet, de csak épphogy na haljon szomjan szerintem... :lol:

Szami, te is hőőőős vagy!!!!

Judit: No ez akkor könnyen ment! :lol: (szoknya)
jaimee1

Helló!

No akkor lányok, mindenkinek, akinek hiányoztam, virtuálisan küldök egy kis ebédutánit:

:lol:

Kép

Katlina! Küldtem 3 privit, de vmiért nekem bennemaradtak a kimenőben. :roll: Iwiwen is írtam, mondjuk ott mással is jártam már így, hogy nem kapta meg az üzimet. Aktuális egyáltalán még, vagy tudtatok vmit intézni?
Robinak is jó akkor... Mi Apánk is megy hétköznap 6 - tól este 6 - ig, hétvégéken meg Szegedre, 4 - től este 8 - ig. Nem örülök, de beleszokik az ember. Azért ha megszületik Vencel baba, otthon tud majd maradni Veletek vmeddig?

Judit! Én se vagyok nagy fagyinyaló, évente 1-2 csúszik le.De jó, cipiket is hozol!

Vera! Jázmin kéri amúgy az édességeket? Menni fog az, üsd el neki egy almával-banánnal-vmivel, már ha szereti.

Nemevéshez még: nálunk Dorci nem válogat, eszik mindenből, csak sztem KEVESET. Talán a kenyér az, ami nem olyan népszerű, de lemegy az is. Örömét leli az evésben, ő is odaül mindenkihez, de nagyon hamar jóllakik.
Gyümölcsök, zöldségek nagyon mennek, imádja a nyers répát, van, hogy reggelire is azt enne. :roll:

Előbb választ a boltban mandarint / almát / joghurtot, mint csokit, van, hogy kap azt is, örömmel befalatozza, de ennyi.

Viszont én pár hete megkaptam, hogy megvonom a gyerektől a jót, mert nem evett még sose pl. nyalókát. Istenem, nem kért még, én meg nem veszek.

Ringató: az a gond, hogy azt látom, "túlvan már rajta". Nem rohangál ő, hanem beáll/beül középre, tapsoltatná a kisebbeket, Szilvi helyett ő hegedülne, ilyesmik.
És azért a Ringatónak van egy sajátos hangulata, amit így kissé "megzavarunk".

A Bukfencen meg kinyílik, ( ott is középen van ), élvezi az elejétől a végéig, minden mondókát végigmutogat, táncol, elmúlt a félelme a csúszdától, olyan aranyosan elmélyül pl. a tojáscsörgőzésben, hogy a legutóbbin könnyet morzsoltam el, ahogy néztem.
:D

donkoaniko

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?