Új privát üzeneted érkezett!

köszi lányok a hozzászólásokat, szeretnék én is menni szülőszoba látogatásra majd vmikor, meg szülésfelkészítőre is, hogy képben legyek a kórházzal kapcsolatban;) na majd jól nyomozok ezügyben:)

Gabi köszönöm a telszámot és az infót;)

sniky
 
 


Márti, Panndi,
kíváncsi lennék a véleméetekre a családi napköziről, Mártitól szakmai szemmel, Panndi ti meg jártok ugye. Persze mástól is ha van véleménye a témában:)

Szóval lehet, hogy Pálmit ilyen családi napközibe tenném be heti 3-szor 2 és 3 éves kora között, ha nem veszik fel a bölcsibe, de lehet, hogy ha felvennék akkor is inkább oda.

Mi a véleményetek, jobb ha bölcsibe járna csak vele egykorúakkal, vagy nem baj, ha itt meg 2-7 évesek között lenne? Más egyéb szempontból is, ami nekem nem jut eszembe esetleg?

Abból a szempontból biztosan jobb, hogy itt csak 7 gyerek lenne egy óvónőre, jobban oda tudnak rá figyelni, illetve így többet lenne velem, nem heti 5 nap járna, csak hétfő-szerda-péntek.

Szóval vélemények? Nagyon köszi előre is!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Veronika: mi nagyon elégedettek vagyunk! Én nem szerettem volna közösségbe adni, majd csak három évesen. De aztán így alakult, egyszerűen kivirul gyerektársaságban, és én ezt így nem tudom neki nyújtani, ezrét kezdett el járni. Itt is elvileg 2-7 évesek vannak, de ez csak elméletben van így, gyakorlatilag másfél évesektől vannak kb 3,5 évesig. Nekem nagyon tetszik, hogy kevesen vannak a gyerekek, és sokan vannak a gondozónők, így több figyelmet kaphatnak a gyerekek. Ha baj van, van, aki meg tudja vigasztalni, odafigyelnek rájuk. Itt elég sok éneket, dalt, mondókát tanulnak, sokat vannak kinn a levegőn, és sokat kreativoskodnak: rajzolnak ,festenek, ragasztanak, stb.

Mi szeretjük :)
Vendég
 

 
 

Veronika!

Szerintem a legjobb megoldás, ha már közösségről van szó,de én elvből nem adom a gyerekeimet túl hamar közösségbe! Talán csak túlságosan tyúkanyó vagyok, nem tudom, de amíg itthon vannak velem, addig biztosan csak olyan hatások érik, amit tudok kontrollálni vagy, ha mégsem, akkor ott vagyok, hogy megvígasztaljam, hogy hozzám bújhassanak.
Visszatérve: nagyon jó rendszer, de ki kell fogni egy tényleg jót! Az én bajom az vele, hogy szerintem egyáltalán nem elég képzettek a gyerekekkel foglalkozó "gondozók"! Elvégeznek egy 200-300 órás tanfolyamot és ezzel felhatalmazást nyernek, hogy 7-8 gyerekkel nap mint nap komolyan foglalkozzanak! Szerintem ez őrült kevés! Most nem mondom, hogy kössék óvodapedagógusi diplomához+ némi egézségügyi végzettséghez a képesítést, de én nem merném felelősséggel rábízni egy esetleg képzetlen emberkére a gyerekemet nap mint nap! Iszonyú nagy felelősség, bármi baleset is történhet és tudni kell cselekedni, na, arról nem is beszélve, hogy aki nincs tisztában kellőképpen a gyermek pszichológiai fejlődésével, az akaratlanul is bajt okozhat a kicsi lelki fejlődésében, hisz nem tudja, nem ismeri az otthoni kialakult szokásrendszerét, fejlődését!
De nagyon jó, hogy alacsony a létszám és az is, hogy életszerű a dolog:különböző korú gyermekek vannak itt együtt egymással és nagyon jól szocializálódnak, sokat tanulnak egymástól.
Elvileg 7 éves korig csak akkor lehetnek már ott gyerekek, ha van óvodapedagógusi végzettsége is az őket gondozó felnőttnek, ugyanis az iskolaelőkészítésre nem kapnak megfelelő képesítést és 5 éves kortól kötelező az óvoda, pont azért, hogy az iskolaérettség kritériumait időben elérje a gyermek és ehhez azért már komoly pedagógiai módszerek, eszközök is szükségesek lesznek!

Rólunk:

Még egyben, de valószínűleg már csak napok kérdése! A tegnapi mérés szerint babóka 3890g, a BPD pedig 98mm!
Ez nem lenne gáz, ha én mondjuk nem 157cm lennék. A legnagyobb gyerkőcöm született 3670g-mal, szóval felköthetem az alsót! Doki szerint jó lenne, ha nem lépné át a 4kg-ot!
Jóslók vannak már pár hete, de amúgy semmi jele még a szülésnek, kicsit megrövidült már a méhnyak, de az hetekkel ezelőtt!

borossné becz márta
 
 


Kátaizsu!

Veled mi a helyzet? maradsz doki bácsinál a Kútvölgyiben is?

Aprooka!

Nocsak. nocsak! Üdv itt is!!! :lol:

borossné becz márta
 
 


Ja, és ne aggódjatok, lányok, Susy hozza majd a híreket!!!

borossné becz márta
 
 


Lányok help!!!! szoptatás alatt náthára-torokfájásra való szopi mellett szedhető gyógyszer kellene nekem... sajna nyomorultul vagyok, bár ötletem sincs hol fáztam meg, itt ülök a szobában, szinte senki nem volt nálunk és senki se beteg rajtam kívül...
kipróbáltam az összes homeos-természetes praktikát, sós víz, méz, hagyma, tea, osciloccocinum, homeogene, coryzalia...
please írjatok valami hagyományos gyógyszert is, mert úgy látom nem fogjuk elkerülni...
Panadol, algopyrin, mi legyen? én sose voltam szopi alatt beteg...
ja és szerintetek szájmaszk ilyenkor kellhet Léna miatt???

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi,
jaj szegénykém :(
Passzolok, én ugye nem is szoptattam, úgyhogy fogalmam sincs mit lehet azalatt bevenni...

Márti,
hű, akkor már csak napok kérdése! :) Nagyon izgi! :)

Hál istennek ebben a családi napköziben szakképzett óvónők vannak, 1 délelőtt és 1 délután. Kedden megyünk megnézni a helyet, meg felmérni hogy milyen összetételű lesz a csoport szeptembertől (életkor, nemek, stb.), mert az nem lenne jó, ha mondjuk a 7 gyerekből a másik 6 mondjuk mind 5 éves felett lenne, vagy mind fiú... Majd kiderül.
Közben már találtam onnan 2 buszmegállónyira egy másik helyet is, szerintem azt is megnézzük és utána döntünk.

Panndi,
hú, az nagyon jó, hogy ahova ti jártok, ott ennyire kicsik a korkülönbségek! Az szuper!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Beneildi! A Mi doktornénink szerint megfázás esetén: napi 1000mg Ca+legalább ennyi C-vitamin. Van olyan calcium pezsgőtabletta, ami 1000 mg-os és még van mellette C vitamin is. Mi emellé még napi 2x1/2 oscillot szoktunk szedni és pihenni sokat, mert alvás közben dolgozik az immunrendszer. Gondolom ez utóbbi most nem igazán megoldható, bár nem tudom, Léni mennyit kel. Minket ez rendbe szed pár nap alatt. Én Adélt is így kezelem, ha megfázott (calcimusc és cebion). Jobbulást!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Ja, Panadol, algopyrin mehet szoptatás alatt is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Márti, 157 centi? Nagyon szurkolok, hogy ekkora babónál is könnyű szülésed legyen. :wink:

Veronika, mi van Pálmival jobban van már? Elmúlt a levertség?

Ildi jobbulást!

Én igazán jól megfáztam, vagy micsoda, mert lázas vagyok, meg tele van a fejem, fáj minden izmom, ízületem. Gergő is náthás, de szerencsére nem lázas. Ildinek volt egy jó kérdése, hogy vajon kell-e szájmaszk ilyenkor, vagy azért az felesleges? Mert félek, ha valami vírus, az pont a láznál fertőz nem?

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Látjátok, milyen lökött vagyok. Pedig akartam írni, hogy én szoktam szájmaszkot használni. Mindig van itthon. Veszek egy párat a gyógyszertárban, hogy legyen.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Szuper, legalább ezt is tudom, hogy nem árt ilyenkor a szájmaszk!

Lányok,
ha Pálmi már ügyesen elszopogatja a C vitamin rágótablettát, akkor nem kell a Cebion, ugye? Az csak azért kell, amíg a baba nem tudja megenni a tablettát, igaz? Nem azért mert a rágótablettában esetleg olyan anyag is van, ami még a kicsiknek nem jó?

Wertzuz,
képzeld egy szöszmöszgolyót prüszkölt ki az orrából egyik nap, utána jobban lett! :shock: Hihetetlen mik vannak! Hogy honnan gyűlhetett ez fel az orrában, vagy került egyben bele, az nem tudom, mert nincs ilyen szöszös dolog a közelében...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika, ez kész! :shock:
Szegénykém, milyen rossz lehetett, hogy az a "csomagocska" ott van az orrában. :?

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Pandi-melyik napközibe jártok itt Dunakeszin? Én is már elkezdtem nézegetni mert januárban visszamegyek minden valószínűség szerint dolgozni és itt esélyünk sincs arra hogy valamelyik "állami" bölcsibe bekerüljünk.

Veronika- az egyok ismerősünk kislánya egy tölgyfa makkot dugott az orrába, ezek az aprónépek bármire képesek. Örülök hogy jobban vagytok.

Ildi - jobbulást neked, sajnos én sem szoptattam így nem tudom mit lehet szedni ilyenkor.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Hát nem mondom, hogy kényelmes viselet, de Léna miatt bevetettük a szájmaszkot. Mondjuk már várom a percet, amikor nem kell majd :oops: de jobban vagyok, így bizok benne, hogy nem sokáig kell.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


sziasztok
kicsit eltüntem, de volt egy "nyomos" :D okom: február 19-én, 12:23 perckor, 3770 gr, 56 cm-rel megszületett Sára Flóra, császármetszéssel.
már itthon vagyunk, nagyon édes baba, sajnos tejem még nincs, csak nagyon kevés, de állítólag a császárosoknál ez előfordul, + meg is vagyok nagyon fázva....
a szülésről: Szigeti doktornőnél volt, nagyon jó fej volt, laza, nem parázott, a műtétet is ő csinálta, Kazár doktor asszisztált.
azért kellett műteni, mert nem akart lejönni a baba, és 5 óra vajudás után (magzatvíz is elfolyt már) gondolom nem akartak kockáztatni, végül kiderült, h ráfeküdt a medencémre, szóval sehogy se tudott volna kijönni. a szülésznő is nagyon kedves volt, az aneszteziológus is. mindenki...mondjuk az idő nagy részémben ketten voltunk a párommal, cirka óránként nézett rám a doktornő, de hát nem is nagyon volt mit nézni..
a kórház nem rossz, a szoba is elég jó volt, 3an voltunk bent, összesen 3 napot kellett bent tölteni, mait kicsit keveseltem, tekintvem h a 2. nap besárgult Sári, és még most is az egy kicsit:(((
és semmit se mutattak meg nagyon, hogyan kell...
reggel 5kor kihozták a babákat az első éjszaka "pihenése" után (mivel a 3. ágytársnak ott volt már a 2 napos babája így sokat nem pihentünk) és oldd meg... nekem kicsit fura volt, azt se tudtam, h fogjam meg, főleg mert oylan fájdalmaim voltak, h mozdulni se tudtam..
a pelenkázást, köldökcsonk kezelést 1 percben mutatták meg, nekem az első pelus csere majdnem10 percig tartorr és szétparáztam magam...
ma kint volta gyerekorvos és kiderült, h rosszul kezeltem a köldökcsonkot....

jajjj mennem kell, majd még folytatom ma vagy holnap. sziasztok---

Andi
bordasa
 
 


Sziasztok,

Gratula Sárához:)

Márti,

Maradok a dokibácsinál egyelőre, most megyek hozzá kedden. Bővebb hírek később, (babonás vagyok amióta történt ami történt). Kifaggatom kedden mert csak hallomásból tudom, hogy augusztustól fizetni kell a Kútvölgyiben aminek nem nagyon örülök. Remélem talál megoldást a doki, esetleg átmegy másik kórházba, mert szerintem sok pacienst el fog veszíteni.
Ha pedig nem így lesz, akkor átmegyek Aszódi doktornőhöz, nekem Ő is nagyon jó volt, de azért a Harsányi a szivem csücske:)

Zsu
kátaizsu
 
 


bordasa,

szívből gratulálok Sára Flórához! Nagyon szép nevet választottatok neki!
Az első peluscsere nekem is kb ilyen volt :), igaz, hogy megmutatták korábban, de valódi segítséget a tapasztalt szobatárs anyukák jelentettek :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Zsu!

Hányra mész?
Nekem 15.45-kor van vele találkám, hacsak a fiatalúr ki nem szándékozik előbb bújni a külvilágra!

Bordasa!

Szépnevű kislányodhoz gratula!
Ja, köldökcsonk kezelés? Anno a MÁv-osok miatt az én 1. csemetém is kis híján hashártygyulladást kapott! De megúsztuk 1 hét antibiotikum kúrával, szerencsére!

borossné becz márta
 
 


Márti,

16.30-ra megyek, ha csúszik akkor még össze is futunk:)
Tudsz valamit bővebben tgle, hogy mit tervez?Ott marad vagy keres másik kórházat..

Zsu
kátaizsu
 
 


Én úgy tudom, hogy maradni akar...de faggsd csak ki, engem is érdekel, hátha azóta van újabb variáció! Bár szerintem csak akkor gondol ebbe bele, ha már látja, mennyi kismamája marad így!
Szokott csúszni kicsit, de azért ctg-re hamar behívnak, majd meglátjuk, sikerül-e összefutni! Hosszú a hajam, pici vagyok és óriási a pocakom! :lol: Meg fogsz ismerni! De én addigra egyébként már nagyon szeretnék kettőben lenni, viszont nem rajtam múlik...

borossné becz márta
 
 


:):)
Ok,majd nyitott szemmel járok:)

Én már tavaly is faggattam, remélem most többet mond.

Zsu
kátaizsu
 
 


Andi,
hatalmas gratula! :)
Szépek a születési méretei!

Igen, nekem se nagyon mutogatták mit kell csinálni, az első nap vége felé sikerült elkapnom egy hölgyet, hogy mutassa már meg...
Én mindig szanaszét áztattam a köldökcsonkját az alkohollal, gondoltam inkább legyen több, mint kevesebb :) így aztán jó gyorsan le is esett ha jól emlékszem a 7-10-ik nap környékén...

Jut eszeme, azok akik mostanában babáznak... ha valakit érdekel Monapel mosható pelus... én anno bevásároltam egy egész készletet (20 db ha jól emlékszem + még pár külső + plusz betétek - szóval egy teljes szett amennyi elég egy babának)

Nekünk nem nagyon jött be, de van aki szereti, meg azt hiszem itt mondták nekem páran, hogy igazán 6-7 kg felett jó, illetve többször ki kell mosni öblítő nélkül mire eléri a jó nedvszívó képességet. Én végül aztán nem vacakoltam vele.

Szóval 40 ezer körül volt a teljes szett ára, odaadom 10 ezerért. Az összes pelus 1-szer lett átmosva, de csak 1 darab pelust használtunk belőle, de mivel nem jött be a többi tulajdonképpen vadi új.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Andi- gratulálok a kislányodhoz, sok örömet és boldogságot kívánok vele

Amikor én szültem Kristófot (1 éve) akkor is csak kutyafuttában mutatták meg a pelenkázást, köldökkezelést még meg is jegyeztem magamban hogy ha nem második gyerkőcöm lett volna akkor jó ki lettem volna segítve.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Én is gratulálok Sára Flórához :)!

Kép

Kép
larimami
 
 


Beneildi: Nem tudom, hogy még aktuális-e, de torokfájásra Homeogene9! (legalább legközelebb)

Veronika: Nem értek a rágótablettához. Biztos valahol le vannak írva az összetevők, bár nem hiszem, hogy olyan kis mennyiségben akármi is káros lenne.

Bordasa: Nagyon gratulálok Neked a kislányodhoz! Nekem is a védőnő mutatta meg rendesen a köldökcsonk kezelést. Jól is tette, mert 3 hétig kínlódtunk vele.

Holnap megyek a 18 hetesre, és már nagyon izgulok! Lehet, hogy meg sem tudjuk a nemét. :oops:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc, szedtem azt is, köszi a tippet :lol:

Bordasa, gratulálunk Nektek. Engem teljesen kifelejtettek a köldökcsonk ápolás megmutatásából. Nem mintha nem tudtam volna, de azért legalább megkérdezhették volna, hogy igénylem-e....
:roll:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Márti, nem vagyok nagyon képben, de miért is itt? 8) :lol:
Amúgy tényleg üdv.
Ide jön át a dokid? Megkérdezhetem, hogy kicsoda?
Illetve akkor most még a Kút.-ban szülsz?

Veronika, megvannak még a pelusok? Ezek "elvileg" újszülött méretek? Vagy minden van benne?
Mert akkor megkérdem páromat, mit szól a dologhoz....köszi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


3.5 kg -tól 20 kg-ig írják, de nekem nem volt jó mikor Pálmi még csak 3-4 kilós volt. Azt mondták nekem, hogy 6-7 kg-tól jó igazán... de mire akkora lett már lusta voltam áttérni a moshatóra :oops:

Meg hogy többször ki kell mosni az első használat előtt öblítő nélkül, mert úgy éri csak el a jó nedvszívó képességét... na én ezt se csináltam :?

Olvass utána esetleg a neten, a honlapjuk a www.monapel.hu , ott a praktika pelus a neve.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Hahó!

Megvolt a 18 hetes Uh, és minden teljesen rendben van. (Márti, ha a dr.nő mondott valamit, vásárolhatjuk a kisruhákat? :lol: )

Andi: Gratulálok a kislányodhoz! Nagyon szép neve van!

Veronika: Gondolkodtunk mi is a mosható peluson, de mástól is hallottam, hogy nem jött be nekik. Na meg a lustaság is...

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc, szóval kislány?
nálunk is Hajdú Krisztina, mondta először, hogy puncisunk lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nikuc: örülök, hogy minden rendben! És ezek szerint húgi érkezik?

Andi: ratulálok Sára Flórához! Jó egészséget nektek!

Mosható pelus: én ehhez lusta vagyok és tárolni se tudnám hol. Mármint nem a szárazat, hanem a használtat.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nikuc!

Remélem, pár nap múlva nyilatkozhatok, hogy nálunk eltalálta-e Hajdu dr.nő a nemét! :lol: Örülök, hogy minden ok.!

Aproooka!

Nem ide, hane innen! :lol: a 4.babám született az ÁEK-ben, illetve az első 2 még a MÁV-ban!
Most Kútvölgyi, aztán több gyerkőc nagyon nincs tervben...persze ember tervez, ha mégis jönne még egy babó, majd meglátjuk, hova kell menni a doki után! Dr. Harsányi Lehel egyébként.

borossné becz márta
 
 


nikuc, örülök, hogy minden rendben a genetikain! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Még nem szeretném elárulni, hátha valami rokonunk erre jár. Majd csak akkor áruljuk el nekik, ha már nagyon-nagyon tuti. :lol:
Azt mondják, hogy a fiúkat általában egy orvos se szokta benézni (csak nagy ritkán a köldökzsinór zavar be), a lányok szoktak inkább megkukacosodni. :lol:
Viszont a barátnőmnek mindkét gyerekénél megmondta az UH-s a 12. héten, hogy fiú lesz. Nem tudom, hogy csinálta.
Nekünk a 15. héten mondták, hogy P. fiú lesz (a Savoyában, ami már megszűnt, úgy láttam), mert 3 pötty van a lába között, és igaza lett a hölgynek.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc
Kristóf 27. hétig kislány volt, 4D- n mondták, hogy kisfiú. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Megint rég nem voltam!

Gratulálok a babákhoz! :)

Lenne egy kérdésem. Tudom régebben volt téma a kuki, nekem ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Levinek nem lehet felhúzni a kukiján a bőrt. Itt azt hiszem azt írtátok, hogy 5 éves korig nem fontos vele foglalkozni ha tud pisilni rendesen. Levinek semmi gond a pisilésével, viszont az itteni védőnő és doki annak a híve, hogy 1 éves kor után minden képen fel kell szakítani neki a bőrt. Nekem ez nagyon nem tetszik. Szerintetek? Most voltunk 15 hós oltáson és megcsinálták volna már most, de mivel oltást kaptunk így csak 1 hónap múlva kellene vissza mennünk, hogy megcsinálják.
Szerintetek? Fontos ezt most megcsinálni neki? Kell ezt ilyen hamar?
Köszönöm a válaszokat!

Anita

anitapo20
 
 


Anita!

Én tuti nem engedném! Nekem az 5.5 évesemnek is eléggé le van tapadva, de rendben megy a pisilés, így nem piszkáljuk! Sok fiúnak csak kamaszkorában lehet már rendesen hátra húzni és ebbál semmi hátrányuk nem származik! A legtöbb kisfiúnak a szobatisztaság alakulása idején oldódik a tapadás, mert akkor ugye elég sokat piszkálják,amitől jönnek a spontán merevedések.

Hú, Csajok, este 19h óta jó erős kis jóslóim vannak, előszőr 10, majd 5 percenként,volt némi hasmenés is, de most kiritkult, megint 10 percenként jönnek és már egész kellemetlenek!
Remélem, alszunk még egy jót, bár nem is tudom, ha meg a reggeli csúcsban kell bejutnunk Budára...no mindegy, holnap így is-úgyis randim van a dokival, meglátjuk, mi lesz!

borossné becz márta
 
 


Márti, köszönöm a választ! :)
Szorítok nektek nagyon!!!!! :D

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Márti, miattad jöttem most, hátha...remélem már babázol!

(Anita, ha már szóba került a kukesz: nekünk is totál le volt ragadva, ezek a Levik.... :lol:
Szóval minden este picit húzogattam, de nem a vízben, ahogy mondják, hanem utána szárazon, persze csak amennyire engedett a bőr. Vigyorgott mint a vadalma, és egyik este szépen kikandikált a fütyeszke. Persze elsőre jó lilás volt, de nem vérzett (ezt csak azért írom, mert volt, akinek igen, ettől sem kell megijedni) és 1-2 nap körömvirágkrémezés helyreteszi.
Viszont, ha az ember csak úgy hagyja, akkor nagyon komoly gondokat tud okozni sajna. Nem hiába akarják feltépni, de tény, hogy azt én sem engedném, sőt!
Nekem van ismerősöm, akinek elhanyagolták és a nászéjszakáját visítva töltötte benn az ügyeleten.... :shock: :?
Szóval érdemes azért vele foglalkozni, sőt, ha feljött, akkor is heti 1-2 alkalommal kell vele tornázni, mert egyik kisbarátunknak pl. most tapadt vissza.
Amúgy van rá szupi krém, ami lazít, a heim pálban műtét előtt azt vetik be pár hétre...)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Anita
Én sem hagynám. Kristófnak is le volt tapadva teljesen, kaptunk krémet, fürdés után azzal kenegettük, szépen javult, és még ugyan teljesen nem jön hátra, de már nem kenjük. Fürdésnél megmozgatjuk rajta a bőrt megmosogatjuk és ennyi. Nekünk is a pelenkás kor végére mondták, hogy jobban hátra kell mennie a bőrnek. Szóval ne hagyd!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Anita!

Nálunk azon a véleményen van a dokinéni, hogy nem kell bántani. Ha viszont észreveszed, hogy piros a bőre, esetleg érzékenyebb, akkor meg kell mutatni orvosnak, mert lehet, hogy nem tudott rendesen tisztulni és beavatkozást igényel.

Nálunk az egyik gyerkőcnél sajnos kellett, Beninek (4,5) az egyik fele le van tapadva, de nála nem okoz gondot, így nem is bántjuk.

Hajrá Márti!
Már minden nap úgy kapcsolom be a gépet, hogy hátha kiderül eltaláltam-e a nevét :lol:
Betti

Kép
becsengo
 
 


Még itthon vagyok, Lányok, ez a manó is ugyanazt csinálja, mint Kamilla, nem egészen másfél éve! Szóval az a gáz szerintem, hogy iszonyú magasan van a feje, nincs beilleszkedve, így nem is nyomja rendesen a méhszájat, ezért is haladnak lassacskán a dolgok. Éjjel tudtam aludni pár órát, aztán hajnalban újra 10 percenként jöttek elég erős fájások. Azóta csak a derekam fáj folyamatosan, fájás az durván óránként jön 1, viszont az kemény! Pedig már végigporszívóztam a földszintet,felmostam, teregettem, pakoltam, hátha...de egyenlőre csak ennyi van.Most az a mázli, hogy nem kell potyára bemenni a kórházba,már rendel a dokim,igaz 15.45-re van időpontom,de akár mehetünk előbb is,aztán majd eldönti, mi legyen?

borossné becz márta
 
 


Márti,

Drukkolok:)
Reméljük akkor, hogy a dokinál nem futunk össze:)

Zsu
kátaizsu
 
 


Zsu!

Na várj csak, aztán nehogy miattam csússzon el nagyon a rendelés! :D

borossné becz márta
 
 


Azt nem szeretném:)
Bár már volt olyan, hogy 2 órát vártam a dokira mert éppen szült:D
Ma szeretnék vele randizni:)Hátha jó híreket kapok tőle.

Zsu
kátaizsu
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Én is ugyan úgy gondolom mint ti. Nem tudom miért erőltetik itt ennyire. Mikor voltunk 15 hós oltáson beszélgettem több kismamával is és nekik is mondták mikor elmúlt egy éves a baba, hogy meg kell csinálni. Ők sem engedték, meg mondták, ha meg is kell majd csinálni akkor sem az itteni dokival fogják megcsináltatni, mert ez egy szadista. Úgyhogy semmi képen sem hagyom.
Egyébként 9200g volt Levi egy hete :) De most magasságra nem nőtt sokat, még valamelyik ruhájából csak a 74-et hordja, de egyébként meg 80-t.

Márti, továbbra is nagyon drukkolok. :)

anitapo20
 
 


Márti! Gyors, könnyű szülést! Drukkolok, hogy hamarosan megláthasd a kicsi fiút!

Zsu! Megy a drukk!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Köszi Gabi, rám fér:)
Nálatok minden ok?:)

Zsu
kátaizsu
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?