Új privát üzeneted érkezett!

Timi,dejóóóóóóó :D És tényleg ügyesek a csajaid.Nekem Balázs ilyen a dokikkal,Noémi nehezebb eset :lol:

Móni,szerencsée nem ébrednek egymásra.Így mikor Balázs volt a betegebb,és éjjel kelt,hogy nem kap levegőt,mert tele az orra,Noémi nyugisan húzta a lóbőrt,lehet pórszívózni meg minden.Most fordítva,Balázs alszik szépen.
Mi pihiszékben eszünk.Nem cumizunk,illetve Noémi az újját,de csak altatáshoz.Ilyenkor picit megringatom a pihiszékben,akkor elkezdi hol az egyik,hol a másik újját bevenni,és ilyenkor cselezek,és mielött bevenné,benyomom a cumisüveget.De ő már így félálomban nehezen etethető,annyira gyengén szívja a cumit,hogy 20 perc alatt eszik meg 20-30 milit :x Balázst félálomban is simán megetetem.

Lányok,aki már ad gyümit és főzeléket,hogyan csináljátok?Ha valami új van,és nem esznek belőle?Mindig adtok utána olyat amit ismernek,és szeretnek?
Tegnap csak simán krumplipürét csináltam,ették.Ma nem akarták.Tettem bele banánt,és a következő evésnél újra próbáltam.Úgy sem kellett.Így ma egyáltalán nem ettek főzeléket.Mondjuk most már három hete betegek,és alig akarnak néha valamit elfogadni,így új dolgot nem is eröltettem,de lassan kéne.A sütőtök,meg a répa ment csak.Barackot sem bírtam Noémivel megetetni,Balázs ette.Mit csináljak?
Valakinek van valami jó hozzátáplálási leírása?
Vendég
 


Timi!
Antibigyót nyomom, még nem vagyok százas... Majd egyszer csak. 8)

Nyuszi!
Nekem az elején mindenbe őszibarackot kellett tenni, úgy megették. Elég fura kombók születtek, de idővel leszoktak róla. Amúgy az elején normális, hogy egyik nap tetszik a kajálás, másik nap meg nem. Idővel elmúlik. Nálunk Réka cirkuszai most szűntek meg nagyjából, naná, a mi kajánkat eszik. Az bejön a kisasszonynak. :D
vovanda
 
 


Én is jelen.

nem olvastam el mindent, csak gyorsan, amire emlékszem:

Lpemoni, üdv itt. :D (Pont a napokban gondolkodtam, hogy de kár, hogy ide már nem fog senki újonnan csatlakozni, és tessék... :) )

Nyulasz, gyógyszerbeadó baba, hihi. Jó ötlet!! :D :idea:
Nemevés :cry: (Mitől lehet?)

Kata, NE ADJ papaverines oldatot! Én is akartam íratni a dokival, amikor Lettinek fájt a pocija, de azt mondta, ő senkinek nem ír, mert néha az ellenkező hatást váltja ki! :shock: Amúgy meg hasonló az összetétele a mákteához (részleteket nem tudok), azt meg ugye nem adunk nekik... :roll:

Timi, Iwiw én is én is! :oops:

Törpi, ti a védőrácsot hol vettétek és mennyiért (még a múltkor tettél róla képeket)? Nekünk is kéne ilyesmi..

Tigriske, nagyon édik a lányok, előtted meg le a kalappal!! Azért írj pár sort néha vagy egy linket!!

Valaki meg írta, hogy orrsprézi a piciket, hogy a beszáradt takik kijöjjenek. Na mondta az orvos, hogy TILOS! Mert a nyálkahártyájuk tönkremehet (még attól is, amit elvileg bármeddig lehet adni). Én nem foglalkozom a száraz takikkal, ha nagyok, kiszedem őket, de ha kicsik, úgyis kitüsszentik.

Velünk minden okés. Pusz

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

 
 

Nyulasz,
én sajnos nem tudok Neked segíteni, az enyémek a céklát kivéve mindent elfogadtak az elejétől kezdve és azóta is igen tisztességesen esznek. Nekem inkább az a problémám, hogy csak rövid időre laknak jól vele, ugyanez a helyzet a délutáni tejbepapival is.
Hasonló korú sorstársaim hogy csinálják???

Rana,
köszönöm szépen a kedves fogadtatást! Nagyon helyesek a kiscsajaid, azt hiszem, még a másik topikban láttam őket :-)

Jó éjt mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok,

bocsánat, hogy nem írok, mostanság kicsit nehezek a napok, olvasni szoktam... :oops:

Lpemoni: üdv :) enyémek is 36 hétre születtek, egy kaális vegyespáros :) szerintem nekünk az éjszakák akkor lettek jobbak (fogzástól eltekintve), amikor megtanultak egyedül elaludni. Onnantól, ha éjszaka megébred valaki, könnyebben visszaalszik egyedül. Lehet, hogy nálatok megy az egyedülalvás, akkor bocsi, mi Gergőnél sokat kínlódtunk ezzel.

Nyulasz: hozzátáplálásról egész jó leírás és receptek is vannak a kismamablog.hu oldalon, van letölthető babaszakácskönyv is.
Eleinte én azt csináltam, hogy ott volt készenlétben a víz meg a tápszer és ha nagyon nem kellett valami, akkor azt kevertem. Később volt olyan, hogy nem kellett a karfiol (én hülye, nem volt próbakóstolás), akkor az volt a mázli, hogy volt otthon húsleves, abból kiszedtem pár répát, beletörtem a kajába, és úgy már ették.
Noémi bealvása miatt fürdetést nem próbáltad előbbre hozni? Esetleg valamikor neki beiktatni egy plusz 20 perces alvást?

Kata! Gripe water hasfájásra esetleg?

Tigriske! Én is csatlakozom, visszaolvasás nélkül is gyere :)
(bár ugye nem olvasol vissza, szóval ezt sem látod :))

Nálunk amúgy a nehéz napoktól eltekintve minden okés, dévényes néni nem jön többet, mivel prezentáltuk a mászást :lol:
lassan talán berendezzük tisztességesen a nappalit és akkor kitaláljik a fontos dolgok elbarikádozását, és akkor az is lehet, hogy lesz egy eladó karámunk :)



Kép

 
 


Sia Mó,

köszi a jótanácsot!
Lehet, hogy igazad van: Matyi már elég sokszor elalszik egyedül napközben, de Fanninak nem nagyon megy: őt mindig simogatni kell az ágyában, mert képes akár fél órát is üvölteni.
Ma egyébként egész jó éjszakánk volt, csak cumit visszatenni keltem néhányszor és egyikük sem evett reggel 1/2 6-ig!

Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Na, mára én is beteg lettem. :( Remélem a lányok nem kapják el.

Ebben a szeles időben csak az én lányaim mormoták, vagy más gyerekek is? Ma 8-ig aludtak reggel, persze egyből bevillant nekik, hogy ilyenkor már tele szokott lenni a pocak, volt is kiabálás, hogy azonnal adjunk kaját!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hétvége van? Sehol senki?

Ma megtudtam milyen az, ha a gyerek egy cseppet sem hajlandó enni! Hanga még azt a pár cseppet is fintorogva kifolyatta a szájából, ami véletlenül bement. Tettem bele egy mokkáskanál almalevet, hátha úgy megeszi, de nem. Remélem nem lesz beteg, már nyűgösen ébredt reggel is és alszik egész nap, ami nálunk így is szokott zajlani, ha erős szél van, de eddíg legalább evett. Most meg egész nap kínlódtunk vele és legutóbb már semennyit sem evett. :? Kíváncsi leszek mikor éhezik meg!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a lányok képeinek dicséretét és a kedvességet, hogy kíváncsiak vagytok ránk. Olvasni általában tudok, csak reagálni nincs időm, illetve nem is nagyon tudok tanácsot adni, viszont nekem most szükségem lenne néhányra. Most voltak a lányok 6 hetesek és nekem úgy tűnik, hogy csökken az alvásigényük. Mi még mindig a napi 8-szori kórházban megszokott etetést csináljuk, csak az adagokat emeltem fel, mert nekem úgy tűnt, hogy éhesek. Azt szeretném megtudni, hogy Ti hogyan csináljátok/csináltátok a következőket:
- éjszakai átalvás (ezt mikor kell elkezdeni? és hogyan?)
- napközben is a kiságyban altattatok vagy járókába tettétek le őket (valahol olvastam, hogy a babának tudnia kell, hogy most aludni kell, ezért csak este legyen ott)
- honnan tudom, hogy mennyit kell, hogy aludjanak (mert eddig csak enni keltek fel és aludtak is tovább)
- honnan tudom, hogy mennyit kell hogy egyenek (most 3,5 kg, 3 kg és 2,4 kg a súlyuk és a legnagyobb 720 ml-t, a két kisebb 600ml-t eszik egy nap)
Lehet, hogy önzőnek tűnök, de a gondom az, hogy már a rendszeres napi 8 étkezéssel is teljesen szétesek és nincs időm semmire. Ha lenne valami fogalmam arról,hogy ilyen korú babáknak mire van szükségük akkor könnyebb lenne tervezni. Jelenleg minden etetés közben két baba alszik és egy fent van, majd cserélnek (most is egy itt van a kezemben, kettő Halász Jutkát hallgat). Szóval nincs valami általános táblázat? Tudom, hogy minden gyerek más, de valami javaslat?

Kép
tigriske1978
 
 


Köszi a hozzátápis írásokat.

Mó,alszunk 6-tól kb fél órát fürdés elött,és 7-kor fürdünk.Nem is a bealvással van gond,már csak én ringatom alvásba amikor nem haladunk a kajával,mert úgy legalább valamennyit eszik.

Rana,én is orrsprayzek,dokink szerint tengervizes mehet,de ha nem fújom be elötte,akkor alig jön ki,amikor hátrébb sok van.Nem a száraz kaki miatt,sajnos most iszonyat takonyban úszunk...már 3 hete :evil: Örülök,hogy veletek minden okés.

Tigriske,nálunk (és Timiéknél :lol: ) ez kb 2.5 hónapos korban kezdődött,elöször azzal,hogy arra ébredtem 4.20 van.Aztán tolódott szépen az idő fél7-7-re.Nem tudom lehet-e szoktatni,szerintem maguktól vagy átalusszák,vagy nem.

Nekünk sokáig napközben össze-vissza aludtak,valaki a hintában,valaki a hordozóban,valamikor a járókában,mikor hol sikerült,és volt,hogy csak 20 percet,volt hogy másfél órát.Mióta beállt a napi alvás is,beviszem őket az ágyukba.Nem vettem észre,hogy ez megzavarná az éjszakát

Szerintem ők pont annyit fognak aludni,amennyi kell nekik.Legalábbis én azt vettem észre,ha egy gyerek aludni akar,akkor fog is. :lol:

Enni elvileg kilónként 120-150 gramm között,de mi sosem ettük ezt meg.Nem csodálom,hogy szétcsúszol,én kettővel is.

most sajna mennem kell...
Vendég
 


Tigriske!
Az alvásigény borzasztóan eltérő, és ahogy nőnek, még akkor is változik. Korábban Réka aludt kevesebbet és Dani volt mormota, most pont fordítva van.
Nekem nappal bevallom, sokáig ott aludtak, ahol épp sikerült. Réka általában pihiszékben, Dani meg a bölcsőben. Aztán kb. fél éves koruk óta a kiságyban alszanak nappal is.
Éjszakát kb. 3 hós kortól aludták át, ezt tanítani nem lehet, vagy alszik, vagy nem.
Kaja: 120-150 mili/testsúlykg, de az enyémek se sűrűn ették meg. Jobb támpont a súlygyarapodás, meg a kakis-pisis pelusok száma.
3 hónapos koruktól lesz könnyebb, addig egy babával is rabszolga vagy, utána már jobban van kommunikáció, az sokat segít. Meg onnantól kiszámíthatóbbak.
vovanda
 
 


Tigriske: -alvás: ahogy Nyulasz írta, plussz még annyi, hogy este az utolsó evésnél mi próbáltunk kicsit több kaját adni, így tovább aludtak és egyszer csak arra ébredtem, hogy csönd van én meg kialudtam magam. Nálunk a kórházban 3 óránként volt kaja, erre álltak be, de ahogy hazajöttünk az éjszakait 4 órásra nyújtottuk. (gonosz, szadista anya-apa nem ugrott az első nyekkre és sokszor vissza is aludtak evés nélkül még 1-1 órára)
Nappal mi kint vagyunk a nappaliban, egyenlőre körülbarikádozott kanapén-alig várom, hogy meglegyen a járókánk. Csak éjjel alszanak a kiságyban, talán ez is sokat számít az éjszakai alvásnál, már nap közben nem is szeretnek ott lenni. Vandának igaza van, 3. hótól könnyebb, mert hihetetlenül kifejezőek tudnak lenni és addígra talán mi is megtanuljuk a nyelvüket. Kitartás! Ügyes vagy és szépen alakulni fog minden!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,bocs,elöbb lemaradt,jobbulást neked is!És remélem Hanga azóta már eszik szépen.
8-ig aludtak?Ejha :D Enyémek pont annyit alszanak,mint máskor.Sőt,reggel még korábban is keltek.

Móni,boldog 9.hónapot :D Na látod,hátha alakul az az alvás.Azért ideje lenne :D Nálunk szerencsére nincs cumi,kezecske meg kéznél van mindig.Tudom sokan nem szeretik,és inkább cumit adnak,de én önző dög vagyok,és nem szeretnék ez miatt kelni éjjel.Mondjuk nem is igazán szerették sosem.Biztos rá lehetett volna szoktatni őket,nekem így jobb.Balázsnak semmi nem kell,ő énekel magának,úgy altatja el magát.Mondjuk én csak akkor viszem be őket az ágyba,ha már szunyálnak,és a pihiszékben szoktak elaludni.Na,erről lesz még nehéz átszoktatni őket,ha már nem lesz pihiszék :roll:

Lányok,a tejpép nem önálló kaja?Most ki akartam próbálni,hogy 4-kor tápi helyett azt kapnak délután,de fél6-kor már éhesek voltak.Na nem nagyon,a felét ették annak amit szoktak.Lehet megszokták,hogy akkor kaja van?Pedig Balázs bevágta az egészet,Noémi a felét,de már annak is örültem.Eddig 4-kor tápi volt,és fél6-kor valamennyi tejpép,hogy kibírják fürdés utánig.Az is lehet,hogy este Noémi azért eszik ilyen rosszul,mert még nem éhes.De máshogy nem bírom összehozni a kaját :roll: Bár Noémi akkor is rosszul eszik,ha már eltelt 4 óra.

Holnap vége a télnek,remélem ezt ő is tudja.Az egész februárt végigbetegeskedtük,szőrnyűűűű...

Vanda,legalább az alvással szerencsém van,már ha az evés ilyen szívás.Nekem pont ugyanannyit alszik a két gyerek,és egyszerre.10-15 perc max,amit elcsúsznak egymástól még nappal is.

Azt számoltam,hogy ha napi 5-5 pelenkával számolok,ami általában azért több(csak így könnyebb volt számolni :lol: ),akkor a fél év alatt kb 1800 pelenkázás :shock: Jó mi? :lol:

Na abbahagyom a hülyeséget,majd holnap jövök,nemsokára fürdünk.
Vendég
 


Nyuszi!
Beálltak a fél 6os evésre, nem az éhség volt igazából a gond. A tejpép egyébként egy normál étkezés, de az enyémek is 6szor esznek, másképp nem bírják ki reggelig.
vovanda
 
 


Nyulasz: te vagy nagyon kipihent vagy, vagy nagyon fáradt, ha ilyeneket számolgatsz! :lol: Nem is tudom miért, de az utóbbira tippelek! :lol:

Hangám lazán kihagyott 1 evést. :shock: Nálunk a kjálások valahogy így vannak: 8.00, 11.00, 14.00, 17.00, 20.30. Eddíg nagyon jó volt így, hogy Hanga ma miért hagyott ki egyet, azt nem tudom, de 3/4 5-kor kért csak kaját, igaz elég hangosan, aztán amikor meglátta az előkét hangosan nevetett. :shock: :D Hát azt hittem megzabálom!
Nap közben az alvás nálunk ellentétes, Alexa egész délelőtt dumál meg vigyorog, Hanga délután van fönt, azzal a kis bibivel, hogy ő Alexát is felkelti, mert egyedül olyan unalmas az élet. Még jó, hogy Alexának kisebb az alvásigénye!

Tavasz: nagyon-nagyon ki vagyok rá éhezve, remélem én is, hogy eltakarodik végre a tél, mert kezdek befordulni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz, ja persze, nem a nagy takiról beszéltem, de vki említette, hogy a kis száraz takikat is feloldja és úgy szedi ki....
A tieid nem ébrednek fel, ha alvás közben átviszed őket vhonnan máshova? Enyémek nagyon megijednek, felébrednek és ordítanak... :(

Tigriske, ezt tényleg hagyd a babákra, majd ők alakítják, ahogy nekik jó. Na persze finoman "terelgetheted" őket arra, amerre neked jó. Sztem mi 6 hetesen már csak 6-szor vagy 7-szer ettünk egy nap, sztem az elég, ha megvan a napi adag (nálatok meg bőőőőven megvan, úgy látom!).
Éjszaka: Cumisüvegnél nem tudom, hogy van, de mi szopinál azt csináltuk éjszaka, hogy mielőtt keltek volna, vagy csak nyüszögtek, álomban cicire tettük őket, aztán vissza az ágyukba. Így igazán fel se ébredtek, úgy ettek egyet. AZtán már csak 4, majd már csak 5 óra után fészkelődtek (meg azóta is van, hogy néha visszatérnek a 4 óránkénti evésre éjszaka... :? ). Meg mi is csináltuk, hogy reggel hagytuk, hogy hagy ordítsanak egy kicsit, aztán vissza is aludtak, így "nyertünk" egy-két óra alvást pluszban. ;) Persze ha nagyon ordítanak, ki kell venni őket.
Mi csakis a kiságyukban altatjuk őket, igaz máshol nem is próbáltuk, de sztem meg kell tanulniuk, hogy a kiságy alvásra való (napközben is), a járóka, pihiszék stb meg játékra.
Tudom, hogy nehéz, én is sokszor bizonytalan vagyok, mi legyen. Dehát ez a sorsunk, idővel majd magabiztosabb leszel. Mindenki azt mondja, hogy figyelni kell a babák jelzéseit, mert ők tudják a legjobban, mi kell nekik (ha nincsenek elrontva..)

Timi: nem válaszoltál... :roll: :oops:

Tavasz: hét közepére lehűlést mondanak..... :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Timi!
Nálunk Dani egész egyszerűen becsörtet és ébreszti Rékát, mert egyedül unalmas az élet. Reggelente Balut is ő kelti, és hangosan röhög hozzá.

Ezzel a téllel nekem is tele a bakancsom, annyi gondunk jött, hogy azt hiszem, a következő két évre mindent letudtunk. :?
vovanda
 
 


Vanda: :D

Rana: nézd meg a prividet! :wink: Még pénteken küldtem, és nálam azt jelzi, hogy olvastad is.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Nyulasz,
hát igen, tényleg ideje lenne annak az alvásnak! Nagyon irigyellek, hogy a Tieid egyszerre alszanak, bár azért napközben nálunk is nagyjából egy időben alszanak el, de Fanni sokszor sokkal előbb ébred. Én próbálom őket már az egyedül alvásra szoktatni, sokszor este is félálomban kerülnek a kiságyba, de persze van úgy, hogy már kaja közben elalszanak.
Látod, az enyémeknek meg az evéssel nincs gondjuk, ők mindig is megették az "előírt" mennyiséget és a hozzátáplálásnál is elfogadtak mindent elsőre. Úgy tűnik, Ti alszotok, mi meg eszünk :-)
A tejpéppel nekem is gondjaim vannak, bár most kezd kialakulni nálunk, hogy délután már csak azt kapják gyümölccsel keverve és ha megeszik mind, akkor ki is bírják estig.

Timi,
mi is több kaját adunk nekik este, ennek ellenére eszegetnek hajnalban isl Nálunk is volt többször, hogy egy-egy evésnél kevesebbet ettek, de én azt vetttem észre, hogy ez csak 1 napig van így, valószínűleg addigra eltelítődtek nagyon a kajával, aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba.
Mi most így eszünk:
8-9 reggeli: tápszer, de.néha gyümi, 12-1/2 1 ebéd: főzelék husival v. májjal, kb. 1/2 4 tejpép, 8 tápszer + hajnali tápi

Vanda,
lehet, hogy többet kéne adnom nekik nappal és jobban bírnák az éjszakát??

Tigriske,
így ismeretlenül is gratulálok a lányokhoz, egyszerűen gyönyörűek! Csodállak, hogy 3 bébi mellett még marad energiád írogatni! Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni a lányok tanácsaihoz, talán csak annyit, hogy én a 4 hónapot hallottam vízválasztónak, amikortól a kiságyban már csak aludniuk szabad, hogy tudják, az alvásra való és amikor oda kerülnek, akkor tényleg aludni kell.

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Nyulasz,
ahogy kérted, itt az én kis csapatom :-)

Kép

Kép

Kép

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok!

Nos, hasfájás némiképp rendeződött. Papaverint nagyon nagyon ritkán adok a babáknak, jobbára csak ha már tényleg nagyon nyűglődnek. De tényleg jobban vannak mostanság. Minden nap megyünk sétálni, és séta után még kint altatom őket - anyukám felügyelete alatt - így van szabadidőm :D

DE sajnos VERUS ma belázasodott :(

Móni: Fanni és Mátyás között mennyi a súly különbség? Amúgy mindig Mátyás volt a nagyobb baba???

Szép estét!

Cupp

Kata
labkat
 
 


sziasztok

Bocsánat nem olvastam vissza, de fontos kérdésem lenne

Hogy kell megcsinálni az anti-reflux tápszert ugy hogy ne legyen mocsingos???????
Beleragad a cumiba, és nem tudja Réka kiszívni, igy még mindig sír szegény, csak mostmár az ideg miatt hogy nem jön a kaja

Móni
KépKép
reunion
 
 


Reunion: próbáld melegebb vízzel és sokáig rázzad, aztán hűtsd le ehető hőfokra.

Lpemoni: nagyon helyes kis csapat! 4x esznek csak 1 nap? Szerintem is kevés lehet ez így. Esetleg egy tízórai beiktatása?

Labkat: jobbulást Verának! Remélem ti nem kapjátok el!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, igen, rögtön a hsz-om után láttam, hogy van privim! ;)

Tigriske, ezt találtam neked (hátha segít):
http://felicitasz.blog.hu/2010/02/02/uj ... optatasa_3

Móni, rakoncátlan kis csapat! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok,
én ma boldogítani akartalak Benneteket egy hosszabb hsz-sal, de elszállt. Ez volt 6-kor. Most volt újra erőm nekiülni, de asszem ezúttal elnagyolom a dolgokat és csak írom, ami még eszembe jut korábbról.

Rana, a rácsot teszveszen vettem újonnan, 20e körül volt, plusz postaktg. Nem olcsó, de szerintem minimum 6 hónapig használni tudja az ember gyereke(i). Meg nekem már a következő tulaja is megvan, így nem marad benne a pénzem. Már egy ideje oltogatom, hogy csatlakozzon hozzánk, így még fogunk bővülni ám :D Neki is refluxos az egyik kisfia, talán Reunionnal tudnak majd segíteni egymásnak.

Timi, Te honnan vagy képben ennyire a témában? Én is jobbulást kívánok Neked, talán Hanga csak egy kicsit pihizett gyomorügyileg, és nem elkapta tőled. Örülök a jó szív és szemeredményeknek!

Kata, szavaztam Verára, remélem nyerni fog, és ettől hamar meggyógyul a kis dalos pacsirta :)

Vanda, köszi a pogi dolgot. Amúgy szerintem mi, ikresek már sosem leszünk 100-asok, ez is összeköt bennünket :lol: :lol:
Míra lányom eszméletlen válogatós, csak remélni tudom, hogy Réka módjára ő is szeretni fogja a mi kajáinkat :?
Hát ez a csörtetés dolog :lol: Szinte látom lelki szemeimmel. Nagy kópé lehet a Kissrác. És már most készülhetek, hogy hamarosan nálunk is bekövetkezik ez. Mert Míra már elég határozottan nyomja a köreit a rácsban és a bútorok mellett. Van, hogy már csak egy kézzel kapaszkodik, másikkal szorongatja a Panadolos üveget. Biztos azt akarja, hogy mindig kéznél legyen, mikor fáj a foga.

Nyuszi, igaza van Vandának (mikor nem?:roll:), a pogi elmálik a szájában, az alma viszont megakad a torkán, mint Hófehérkének :wink:
Nekem sem esznek ám rendesen, kész harcokat vívok. Új kaját meg szinte képtelen vagyok bevezetni, alig fogadnak el pár dolgot. Változatos étkezés? Miről beszélek? Bár ma megette a sárgarépát is Míra, amit eddig nem, valamint bepróbálkoztam este vacsira a mángolddal, és láss csodát, betörölték. Nem hittem benne. Szóval én néha megpróbálok valami újat, de mindig úgy, hogy van a mirelitben alternatív megoldás is, olyan, amit tuti megesznek. Bár betegen ez sem működött, Míra 3 napig nem evett, csak kiflicsücskét (akkor még fog nélkül :shock: ) és ivott, ivott, ivott. Bármit adtam, elfogadta. Tudta, hogy láz ellen nincs jobb orvosság :wink:

Mó, mi az a próbakóstolás? :oops: Örülök, hogy már nem vesz részt az életetekben többet dévényes néni. Gondolom Te is és Kiscsaj is :D A nappalit én már befogtam randalírozásra. Rács ajtaja nyitva, szabadon garázdálkodnak, de az étkező meg a konyha le van szeparálva. Virágok már nincsenek elérhető magasságban, dohányzóasztal lepusztítva, kandalló elbarikádozva. DVD lejátszó, DVD-k, videó, erősítő mind ki van téve ártó kezecskéiknek, de eddig még kárt nem tettek bennük. Csak a függönyöm szakadt el, mert a teraszajtónál játszani a legviccesebb dolog.

Lpemoni, nagyon szépek a gyerekeid!!!! Matykó valóban nagyobb, mint Fanni:-) Én is azt mondom, hogy kevés a kaja így nekik, még egyet szerintem is iktass be most már 9 hónaposan. Ebéd előtt egy kis gyümit mindenképp, esznek, amennyi jól esik, ezt olyan 10 óra körül, és az ebédet told ki 1 órára. A gyümi csak meghozza az étvágyukat, én úgy vettem észre. Uzsira meg kipróbálnám, hogy nem keverek a tejpépbe gyümölcsöt, egy barátnőm ikrei azóta szoktak le az éjszakai kelésről. Mi ezután viszont már vacsizunk is kb. 1 hónapja, szintén főzit, olyan 6 körül, és 8 után mehet a tápi. Aztán ha ez túl sűrű lenne a pocijuknak (az enyémek nem zabásak, nekik sok volt), a délutáni laktató tejpép helyett csak natúr joghurtot esznek úgy 3 körül, simán megeszik 2 órával ebéd után, annyira imádják, hogy kiabálnak velem, ha csak egy dobozzal veszek elő kettejüknek. Vacsira így tuti megéheznek. Sokszor előbb is, mint hat óra.
Kicsit megnyugodtam, mikor írtad Matykó kajálási stílusát, mert Emmám műveli ugyanígy az esti tápszerezést. De hagyni meg nem lehet elaludni kaja nélkül, mert akkor rövidesen felébred, enni akar, de aludni nem már, mert ő akkor már pihent egy kicsit. Vicces a csaj, imádom :roll:

Sok lettem, bocs, most akkor elvonulok önkéntes száműzetésbe :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: nehogy száműzetésbe vonulj! Milyen témában vagyok képben???? Egyébként meg előnyöm van, sokat tanultam tőletek kismamiként és innen-onnan levontam következtetéseket, na meg a makacs fejemben mindíg voltak elképzelések, hogy mikor hogy lesz és elég akaratos, kitartó némber vagyok (szegény gyerekek) ahhoz, hogy az legyen, amit én akarok. :lol: De működik! Végre egyszer az életben valami nálam is működik! :D

Tegnap este egyedül voltam a csajokkal-fürdés-kaja-alvás és azt kell mondanom, minden ment flottul, mintha tudták volna, hogy most ügyesnek kell lenni! Szépen ettek a hordozóban, kivéve Hangát, mert ő a kezemben is csak tekergőzött, aztán elfogyott a türelmem, a szemem magasságába emeltem a kisasszonyt, farkasszemet néztünk és közöltem vele, hogy most aztán már elég volt. Erre HANGOSAN kiröhögött! :D Tehát kinevettük magunkat és láss csodát, ő is bepuszilta a maga 170 -es adagját.
És még mindíg alszanak!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönjük szépen a dícséreteket :-)
Érdekes, amit mondtok, mert én ilyen nagy különbséget nem látok Matykó javára, az igaz, hogy az utóbbi időben hosszabb lett, de mostanság még nem mértük őket, nem tudok pontos adatokat.

Labkat,
nem, Matyi született kisebb súllyal: ő 2380 g volt, míg Fanni 2600 g.
Viszont kb. 1 hónap alatt behozta a lemaradását és azóta mindig ő a nehezebb kb. 10-20 dkg-mal, ez úgy állandósult. Ők egyébként teljesen egyforma mennyiségeket is esznek, talán Matyi egy picit több főzeléket nyomat és egyenlőre egyforma méretű ruhákat is hordanak :-)

Timi,
köszi a segítséget, ma délelőtt kaptak is gyorsan gyümit, most dörgölték be.
Nagyon ügyi voltál az esti fürdetésnél, én azt hiszem, összesen kétszer fürdettem őket egyedül, megoldható, de azért ketten jobb :-)

Törpi,
Neked is nagyon köszi a részletes leírást a kajcsival kapcsolatban.
Mi még HA tápszert eszünk és úgy beszéltük meg a védőnővel, hogy 10 hónapos korukig ez maradjon is így és addig nem eszünk tejtermékeket sem.
Még egy kérdés: Ti milyen mennyiségeket esztek a főzelékből? És este ugyanazt kapják mint délben? Te főzöl? Én sokat főzök is nekik, de bébikaját is szoktak kapni.

Képzeljétek, Matykó tegnap kigyakorolta a felülés technikáját és most egyfolytában azt veszem észre, hogy már megint ül :-) Ja, és lassan a pihiszéket is ki kell iktatnunk, ők már olyan aktívak, hogy Fanni ma reggel majdnem kiesett fejjel belőle, pedig az övének még felül is van szíja.

Na, mennem kell pelenkázni...

Puszi

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok!

Na,most két Mónink van :D

LpeMóni,tényleg nagyon szépek vagytok :D Érdekes,én is nagy külömbséget látok köztük :shock: Biztos csak a fénykép csalóka.
Irigy a jó kajálásért...ez iszonyat küzdelem.

Reunion,akkor gondolom bukós valamelyikük :( Remélem sikerül az ar-es táppal javítani rajta,bár azt mondják igazából a szilárd kaja hoz majd javulást.

Törpi,boldog 10.hót :D szóval szabadrablás :lol:

...na majd befejezem valamikor,met dráma van...
Vendég
 


"Nyuszi, igaza van Vandának (mikor nem?), "
Törpikém!
Zavarba hozol. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Dani meg iszonyatosan eleven, de nem baj, megmondtam: ha valamelyik saokban ülő lesz, visszaviszem a Kaáliba és megmondom, hogy javítsák, mert valamit elszúrtak. :D

Móni!
Nagyon édesek! És szerintem próbálj plusz egy kaját beiktatni, hátha...

Reunion!
A víz fele legyen majdnem forró. Bele a táp, kanállal kutyul, összeráz piszokul és utána felüntöd a maradék hideg vízzel, így kb. már ehező. Milyen cumit használsz? Aventesből érdemes esetleg nagyobb lyukúra váltani.

Kata!
Verusnak jobbulást!

Nyuszi!
Majd előbb-utóbb teszek képet, nekem több, mint 2 kiló van köztük.
vovanda
 
 


sziasztok
Köszönöm a tippeket, ugy tűnik megoldódik a tápkeverés, az vele a gond, hogy rá van írva hogy 40 fok max hőmérsékletű legyen a víz mert kiöli a bifidust (na ezt én nem tudhatom)
de az első fele a víznek melegebb, nagyon kavarni rázni kell és a másik felét csak kis részletekben rakjuk és akkor nem csomós,

Na és az üveg
A Réka csak tommee tippee ből tud enni és annak pici a lyuka a Lorka aventes neki a 2-e jó de vettünk DM-ben sajátmárkás tejpépest és abból már a Rékának is megy

Mostmár ugy tűnik kevesebbet sír Réka remélem ez igy is marad de mostmár a kakira leszek kíváncsi de rengeteg vizet isznak mellé rigy emélem nem köt bele a gyomrukba (persze ez lehet hogy hülyeség csak az én agyszüleményem)

Amúgy kaja után nem mondhatom hogy sokat buktak, hanem kb másfél óra múlva ordítás és akkor gondolom a gyomorsav jött vissza ami marta a nyelőcsövet mi meg adtuk nekik az angol vizet meg hasonló dolgokat és az persze semmit nem segített

ja és az amit én légzéskimaradásnak véltem az öklendezés volt emiatt

és ez az egész most ugy derült ki hogy elmentünk magánrendelésre, és az a dokinéni rendesen megvizsgálta őket, meg alaposan kikérdezett mindenről minket is és végül neki le is adjuk a kártyájukat

ki is akadt rendesen, hogy mi még nem voltunk sem tanácsadáson se semmin
pedig hetente tartottuk a dokival a kapcsolatot a tápszer miatt és egyszer sem mondta hogy megnézné őket és az elején sem mondta hogy milyen időközönként szokták hozzá vinni a babákat

ja és csütörtökön megkaphatták volna az oltást is és az sem történt meg

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítséget. Úgy tűnik túletettem őket.

Kép
tigriske1978
 
 


Vanda bocs :oops: , nem akartalak zavarba hozni, de eddig nekem bejöttek a tippjeid. Visszavitted volna, áááááááááááá nem hiszem :wink: :lol: :lol: :lol:

Lpemoni, a mi kajálásunk is segítségre szorult, Vanda tanácsa tette rendbe. Ő mondta a joghurtot is, nem hittem el, hogy enni fogják, és mégis. Meg vannak veszve érte. És mi is HA-s tápszerezünk, dokim ragaszkodik hozzá. Persze ő nem tud az én partizánakcióimről, de örülök, ha egyáltalán valamit jó étvággyal esznek. Mert nálam nem igaz sem a jókat esznek, sem a jókat alszanak teória. :( Nálunk mindkettő kész kudarc.
Amúgy én csak párolom nekik a kajákat, üvegeset egyszer próbáltam, teljes sikertelenséggel. Elég nagy a kertünk, rengeteg a zöldség, gyümölcsünk, így nekem nem okoz problémát a főzőcskézés. Egyszerre nagyobb adagok hétvégente, mirelitbe be, hétköznap azt esszük. Többnyire mást kapnak délben és mást este, ritka, ha a maradékkal sanyargatom őket. Ha egyszer délben nem kérte, akkor aznap már nem kínzom többet vele. Átlag 150-180g-okat kanalaznak be főzelékből, de gyümiből is.
Matykónak gratulálok! Ügyes a fiú nagyon! :wink:

Timi, minden elismerésem :wink: Nagyon jól csináltad, mert lám, műxik. Egyébként ilyet én is csináltam Mírával, hogy na gyere lányom beszéljük meg, és valóban sikere volt. Egyszer. Következő alkalom már káoszba torkollot.
Refluxos témában gondoltam, hogy képben vagy.

Nyuszi, köszi :D El se hiszem. És már olyan ügyesek, olyan nagyok. Nem akarom, hogy ilyen hamar felnőjenek :?

Reunion, jól tetted, hogy dokit váltottál. Én is azért kínlódok ennyit, mert hasonlóan aktív orvoshoz van szerencsém, mint a Te korábbid. Mondjuk én választottam, mert család barátja, meg jó szakember amúgy, csak nem épp egy idegbeteg típus. Én meg első gyerekes ikres anyuka vagyok, totál tanácstalan. Ezért van itt mindig ennyi kérdésem. De MINDIG kapok segítséget. Köszi Mindenkinek!!!!!! :D Tényleg!

Babusok, meggyógyultatok? Jól vannak már az apróságok? Kerestem ám Tesco-ban sátrat, de nálunk senki nem is hallott erről. Valamit én értettem félre? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!
Jaj drágák vagytok, h gondoltatok ránk :lol: :wink: Köszönjük, egész jol vannak Csajok, Laurci már tökéletes, Tamma picit még köhög meg orrsziporszi még megy, így nem is kaptuk meg az oltást, majd 2 hét mulva, remélem addig nem lesz ujabb nyavaja :?
Szoktam ám én zugolni :oops: csak ez mégiscsak a Ti topikotok, de azért irok ám ha van vmi :lol: :lol: :lol: Csak csöndben csodálom a cukibabokat :oops: :lol:
Képzeljétek Csajszikáim végre jobban megindultak, jaj annyira cukik ahogy totyognak :lol: Hát nem siették el az biztos, de tulképp semmit se siettek el :lol: már ha lehet ilyet mondani :lol:
Törpi: lehet nem minden tetykoban van? :shock: 1 hete még volt itt nálunk, ha nagyon érdekel szivesen megveszem és postázom, sztem cakkumpakk 2000 alatt lenne postával, talán még igy sem drága, ha érdekel küldjek fotot rola? (hogy lásd is azért :wink: )
Kata: szavaztam ám :wink: milyen gyakran lehet szavazni? ha még aktuális rakosgasd a linket :wink: (én már nem találom ahol irtad :oops: )
Reunion: remélem beválik az új doki :wink:
Móni: hu nálunk ilyenkor már nem birták a pihiszéket :lol: , nagyon cukik baboid :wink:
Rana: ha nem az ágyban alszanak el, várj egy picit 10-20 perc amig elég mélyen alszanak és akkor simán át lehet öket pakolni az ágyba...legalábbis nálunk igy van :lol:
Timi: felkeltés nálunk is van ezerrel kb. 5-10 percig birják egyedül :lol: :lol:
: gratu dévényesnéninélküliséghez :wink:
hu remélem Mindenkinek sikerült irnom vmit :oops: :lol: ha vkit kihagytam bocsiii :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Törpi: jaaaaa, hát én nem magamtól vagyok ilyen okos! Úgy olvastam korábban valahol és megragadt. :lol: Hanga ma is kiröhögött kaja közben. Szerintem úgy vesz hülyére, ahogy akar, én meg mindíg bedőlök. De olyan jókat nevetünk mi is!

Babusok: mi az, hogy ez a mi topikunk???? Ez a topik azoké, akik ide írnak, tehát a tiéd is! Irgum-burgum! Úgyhogy jó lenne, ha sűrűbben írnál!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpikém!
Segítek szívesen, ha tudok, szakmai ártalom, nem tudok leszokni róla. :D

Reunion!
Gyerekdoki: :shock: :shock:
A miénk még aznap este kijött, hogy hazajöttünk a kórházból. Még az oltások miatt sem kell bemennünk a rendelőbe, kijön, itthon szúrunk.

Babus!
Ügyik a csajok. Enyémek kézen fogva cammognak, amúgy mackósan. Réka élvezi, vigyorog, Dani kicsit lusta. És kiscsajom próbál állni kapaszkodás nélkül. :D Nyáron már futhatunk utánuk!
vovanda
 
 


[quote="timi76"]
írta:
timi76Babusok: mi az, hogy ez a mi topikunk???? Ez a topik azoké, akik ide írnak, tehát a tiéd is! Irgum-burgum! Úgyhogy jó lenne, ha sűrűbben írnál!

ÖÖÖ hát szoval h mi nem vagyunk 2009esek :oops: :lol:
de DRÁGA VAGY, köszi :wink: akkor majd igyekszem :wink:
én nagyon csipek itt Mindenkit, akkor maradok :lol: :lol: ööö de nem is akartam ám lelépni :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


[quote="vovanda"]
írta:
vovandaBabus!
Ügyik a csajok. Enyémek kézen fogva cammognak, amúgy mackósan. Réka élvezi, vigyorog, Dani kicsit lusta. És kiscsajom próbál állni kapaszkodás nélkül. :D Nyáron már futhatunk utánuk!

:lol: :lol: :lol:
én régebben mikor még csak messziröl láttam gyereket mindig azt hittem h 1 évesen már minden gyerek normálisan jár :oops: :oops:
Vanda, ügyik vagytok :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz!
Örülök, hogy jobban van Balázs és Noémi! Sokat gondoltam ám Rátok és küldtem a gyógypuszikat! :D
Matykó sem eszik sokat este, mert 5 körül bezabál tejpépből és nem éhes. De ettől függetlenül végigalussza az éjszakát.
Mikor elkezdtük a hozzátápit teljesen össze-vissza ették meg a főzeléket. Most már kialakultak a szeretem-nem szeretem félék. Amit nem szeretnek, kérnek nem eröltetem, régebben főztem tápit, hogy legyen, ha kell, illetve sokáig csak úgy ették a főzeléket, hogy mellé , illetve közben tápoz ittak. 3 kanál főzelék, 20 ml táp, és így tovább... most már amit szeretnek szépen megeszik. A nemszeretem kajákat még 1-2x póbálom és ha nem ízlik, akkor nem adom. Én se szeretek sokmindent. Eröltetni nem érdemes, engem Málna hányt már le. :lol: :oops: Az enyémek főleg üvegest esznek, abból tiudok nekik biot adni, amit a boltban veszek meg ki tudja milyen... ami itthon megterem azt én főzöm nekik, de sajnos nem sokminden.

Móni!
Üdv itt! Ezek szerint Te már ismersz. :wink: 3 nap híján egyidősek a lurkóink, persze enyémek lemaradva, de majd behozzuk! :lol: Mekkorák súlyra?
Szerintem is keveset esznek napközben, ezért éheznek meg éjjel, illetve hajnalban.
Mi most így eszünk:
7-kor szopi és még szunya kb. fél9-ig
fél10-10 gyümölcs gabonapéppel
12 tápi
fél3 főzelék
5 tejpép
7-fél8 tápi
Enyémek csak 100-120 körül esznek főzelékből, de ugye súlyra is kisebbek.

Vanda!
Milyenk gyerekdoki is kijön -minden hétfőn megnézi őket. Már lassan családtag. :lol:

Tigriske!
Gyönyörűek a csajok! Kitartást!

Többi baba is csodaszép!

Most csak ennyire futotta, igyekszem gyakrabban jönni s írni mindenkinek.

Nálunk Málna beteg, köhög és kicsit folyik az orra, de nem lázas és szerencsére jó a kedve, éjszaka is durmol.

KépKép
zsófikukac
 
 


Pár kép
Réka már lehagyta a tesót méretekbenKép Kép Laura
Kép Kép

Móni
KépKép
reunion
 
 


Lányok
Másnál is igy van hogyha az egyik gyerkőc javulófélben, akkor a másik miatt kell aggódni????
Eddig Réka okozott fejtörést, az állandó sírásával,most Lorka miatt aggódom mert túl csendes és állandóan alszik

Na nekem már semmi sem jó

Móni
KépKép
reunion
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Vanda, Nyulasz, Babusok,
nagyon köszönjük a dícséreteket, lehet ám, hogy tényleg a kép csal és azért látszik Matyi annyival nagyobbnak.

Zsófi,
igen, valóban ismerlek :-) és nagyon-nagyon örülök, hogy minden rendben van a manóiddal.
Köszi a tippet, nagyon szimpatikus a kajálási módszeretek, én is épp arra gondoltam, hogy valahová még egy adag tápszert kellene beiktatni, na, ma ki is próbáljuk. Ők egyébként 8660 g és 8540 grammot nyomnak :-) De úgy látszik, ez a Matykók sajátossága, hogy este nem nagyon akarnak enni....

Törpi,
Neked is nagyon köszi a részletes leírást, az én gyerkőceim "kicsit" többet esznek: az üvegesből még beérik a 190 grammossal, de ha én főzök, akkor egy tele aventes poharnyi kaját megesznek, ez kb. 220-230 g, sőt, van amiből még repeta is van :-) Nálunk az abszolút kedvenc a tökfőzelék!

Reunion,
Nem egyszerű ez a tászeres történet, örülök, hogy megoldódott a probléma! Gyönyörűek a kiscsajaid! Teljesen megértem a helyzeted, mert én is eléggé aggódós vagyok, amint valami nem stimmel... Szerintem egyenlőre csak figyeld Lorkát és ha jól eszik és azért viszonylag jó a kedve, akkor biztosan nincs semmi gond...

Nyulasz,
dráma megoldódott ? :-)

Nálunk sajna Matykó belázasodott tegnap délutánra, ettől függetlenül eszik és nagyon jó a kedve, szerintem szombat délután megfújhatta egy kicsit az a hülye szél séta közben... Azért majd felhívom a gyerekorvost, mit mond....
Ja, és Fanni reggel 1/2 5-ig aludt egyhuzamban, csajok, ha ez a kajálásos módszer beválik éjszakára, én imába foglalom a neveteket!

Szép napot mindenkinek: Móni

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Móni!
Ketten együtt esznek meg egy üveggel, vagy egyedül? Nekem ketten együtt, bár mostanában kezd kevés lenni...
Szerintem, ha napközben jóllaknak és eltelítődnek, akkor éjjek nem éhesek.
Tegnap elfelejtettem írni, hogy karácsonyig én is együtt aludtam velük, de Matykó teljesen kiakasztott, 1-től fél óránként nyökögöt, én persze ugrottam hozzá és alig aludtam. Aztán egy barátnőm tanácsára visszaköltöztem apához és azóta csak a sírásra ébrdek, ők is nyugodtabban alszanak, megszűnt Matyi félórás nyökögése is. Most hajnali 5-kor kezdi, de cumival még visszaalszik.
Matykónak jobbulást, nálunk most én vagyok takonykóros, vagy a hülye szél, vagy Málnától kaptam el...

ReunionMóni!
Nagyon édesek a babák!!!! :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Reunion,nagyon cukik vagytok :D Kis husi pofik :lol:
Szerintem mindenhol így van,ha egyik beteg,akkor már lehet aggódni,mert a másik is elkapja.Amikor voltunk Balázzsal törökbálinti tüdőosztályon a sípolása miatt,akkor kérdeztem ott a dokit,hogy a tesónak akkor külön cumisüveg,külön kanál?erre nevet,teljesen felesleges,külön földrész kellene :lol: Sajnos ez így megy,még én sem úsztam meg,sőt a mama sem :?

Babusok,én is azt hittem,hogy 1 évesen mindenki megy :lol: Mi sem kapkodunk el semmit,gondolom ez az üléssel,járással is így lesz.Nem baj,elöbb-utóbb minden gyerek elindul.

Lpemóni,éljenek az átaludt éjszakák :lol: Enyém Balázs 9 kiló :roll: Akkor ő nagynak számít? :lol: Pedig 180-nál többet sosem eszik,de inkább 160 körül.Tápból is.Hogy mitől nől ez a gyerek :roll: Noémi 6400.Pedig születésüknél 20 deka volta külömbség.
Dráma megldódott :lol:

Zsófi,köszi,hát alakulunk.Málnának jobbulást!Mond neki,itt a tavasz,már nem ér betegnek lenni!

Tigriske,túletetted őket :lol: pussz nekik!

Húst már kéne nekik adni?Milyet,és hogyan?És mennyit?És komolyan azt olvastam,hogy répát csak üvegest lehet adni még :shock: Miért?Én vettem biót,és azt főztem meg nekik.
Vendég
 


Reunion: szépek a lányok! :D

Nálunk ma fél 9-kor volt reggeli, mert aludtak a lányok. :shock: Azért eddíg többnyire fél 7-kor már kukorékoltak, most meg fél 8-kor alig akartak ébredezni. Remélem csak az alvókájuk jó és nem lesznek betegek, bár fülig ér a szájuk és a reggelit is benyomták egy szuszra.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz!
Én adok nekik após által termelte répát. Dokinéni se szereti, mert a műtrágya bejut állítólag a répába. Na de após nem trágyáz. :lol:
Husit üvegeset kapnak, a boltban vásárolt tele van hormonokkal, arról nem is beszélve, hogy Kínától idáig felnő a konténerben.... ez legalább ellenőrzött. Ha már azt eszik, amit mi úgysem tudom kivédeni. Én úgy adom, hogy egyik nap husis kaja, másnap hús nélküli. Kedvenc az almás-banános csirkehusi. Ja és csirkét és pulykát kaptak eddig.
Én most külön kanál-cumisüvegezem, bár teljesen felesleges, mert a játékok szájról-szájra járnak.

KépKép
zsófikukac
 
 


Nyulasz: nekem a védőnő azt mondta, hogy a husiból 1 evőkanálnyit kell a főzelékhez adni, és ő a csirkecombot jobban ajánlja, mint a mellet. Na, nem okoskodom, mert nekem erről lövésem sincs, csak ha már nekem elmondta a védőnő, megosztom veletek. :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: jobbulást Nektek :wink:
Reunion: édiCsajszikáid vannak :wink: De jo beceneve van Laurádnak, ez még nálunk nincs a repertoárban :lol:
Zsófi, Nyulasz: répánál én azt hallottam, h azt a részt nem szabad adni ahol még van benne olyan zöldes rész, tudjátok, ha levágjátok a tetejét, jaj remélem érthetö :oops: :lol: de tuti az a legjobb ami a kertben terem :wink: sajnos nálunk nincs kert a 9-en :cry:
Timi: husinál csak csirkecici meg pulykacici, hu ez a comb nagyon furi ötlet nekem :oops: :shock:
Nyulasz: mi többnyire a kiskönyves hozzátáplálásitáblát vettük szentirásnak :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Reunion, milyen kis édes pufókok a csajok! :lol: valóban, van esély rá, hogy Lorka elkapta Rékától. Bár nekem eddig a második gyereknél enyhébb lefolyású volt mindkétszer a kór. Remélem Nálad is így lesz. Egy kis szuszizás, és kialussza a bacit.

Nyuszi, Zsófi, Timi, én asszem halálra mérgezem a kölkeimet :shock: Boltban vett mellehusát kapnak, és saját termelésű sárgarépkut :oops: Ajaj, én nem gondoltam, hogy ekkor kárt okozhatok nekik. De lehet, hogy10 hónaposan már felesleges ezen filóznom, hisz' lassan azt eszik, amit mi.

Timi, én felfordulok, ha még egyszer ilyen éjszakai beszámolót nyomatsz :wink: Az én drága Emmám 3-kor ébredt, és olyan éktelen ordítással jelezte, hogy azonnal kaját, hogy nem tudtam nemet mondani. Elaludt. Vissza akartam csempészni az ágyába, nem igazán akarta, csukott szemmel sírt. Ismét nem halkan. 4-kor sikerült rácsok között lennie ismét, de nem sokáig hallgatott, nekiállt dumálni, énekelni, a rácson zongorázni. Persze Míra sem maradhatott ki, jó kis dumaparti kezdődött. Ekkor már majd' megfulladtunk apával a röhögéstől a szomszéd szobában. Majd csend, halk nyüszögés, ez már Míra volt. Próbált ő elaludni, de aztán erőt vett rajta az éhség. Kajált, és aludt is tovább 1/4 8-ig. Emma meg keresztben a kiságyban, feje alatt a plüss elefánt, takaró sehol, hason ( :shock: ) durmolt. Reggel 8-ig. :lol: :lol: :lol: Kicsit akciódúsabb volt, mint a Tiétek, én mégis irigykedek :lol: :lol: :lol: Összesen aludtam 5 órát ma éjszaka.

Babusok, én még mindig úgy gondolom, hogy Míra menni fog 1 évesen. Szerintem ez gyerekfüggő. Emmának köze sem lesz hozzá.

Lpemoni, tudom, hogy mi roppant keveseket eszünk, az az előírt adag ennyi idős gyerkőcöknek, amennyit Ti esztek. Mondtam, hogy mi pocsék étvággyal és alvókával rendelkezünk :? Barátnőm kisfia (3 héttel fiatalabb) egyedül eszik annyit, mint az én két lányom együtt. Vigyázunk a vonalainkra. Csak ez Emmán és rajtam nem látszik :lol: :lol: :lol:

Zsófi, jobbulást Neked is és Málnának is!

Szuper, Emma 3/4 óra alvás után felébredt. :evil: :evil: :evil: :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Okés,és hogyan készítsem a húst? :oops: úhhh,olyan hülyének érzem magam az egészhez :evil:

Balázs két napja csinálja néha,hogy rázza a fejét.Csak úgy.Ez normális?Csak 5-6-szor billegeti egyik oldalról a másikra :roll: Valakinek csináltak ilyet?

Törpi,nem semmi éjszakátok volt :shock:

Ja,mi meg elkezdtünk beszélni :lol: egész nap nyomják,cukik :lol: Balázs meg párszor feltérdelt,billegett kicsit elöre-hátra :D

és két nem túl jó minőségű kép,majd csinálok jobbakat :oops:

Kép
Kép
Vendég
 


Törpi: jaja, abszolut gyerekfüggö :lol: Itt a házban van egy kiscsajszi, majdnem 11 honapos és már simán megy egyedül :lol: (utcán még azért nem csak lakásban)
játszoházikoval mi legyen? megvegyem Nektek ha van? :wink:
Nyulasz: ha leves van akkor abban megfözzük, de szoktam csak sima vizben kicsi dm-es biovegetaféleséggel mefözni a cicit aztán adagok zacsikba és lefagyasztom igy a fözikhez csak megmelegitem és bele a turmixba :wink:
Aztaaa micsoda vigyorik :lol:
én inkább nem irok az éjszakáinkrol :? de már megszoktam :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?