Új privát üzeneted érkezett!

Na el se hiszem! Én vagyok a laptetőn!!! Ilyen is ezer éve nem volt!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Borsoora én is gondoltam, hogy nagyon el van veszve. Remélem nincs semmi baj és nem azért nem ír.

Mostanában Jázmin beakasztja a kis alkatrészét a bordáim közé. Legalábbis úgy feszít :S nem valami kellemes. De nem valami aktív. Vagy az idő miatt vagy nincs hely. Hát igen telik az idő :)

Holnap megyünk Horgosra :) még jó, hogy én vezetek :D elég jól bírom csinálni a dolgaimat :) este pedig bál. Már úgy várom, jól bekajálunk :D meg lehet egy kis tánci tánci is lesz :)

Én is hétfőn megyek ctg-re. Kíváncsi vagyok ki fog szülni :) lehet megelőzleg benneteket, bár nekem sem mutat rá semmi jelet :D

Eszti elhiszem, hogy eleged volt mindenkiből. Nekem már most elegem van :D még mi lesz később. Ma felhívott egy ismim, hogy ha meglesz a baba hívjam fel, mert eljön. Mondtam jó szólni fogok, de majd csak pár hét múlva fogadok látogatókat :D :D jobb előbb letudni.
Barátnődnek minden jót kívánok :) és jó babázást :):)
Vendég

Helló csajszik!

Nem tűntem el,csak kicsit maga alá gyűrt az állandó fejés-etetés, a tejpara és társai... :oops: :?
Ma végre volt egy olyan szopi,amit nem kellett üvegből pótolni,a mérleg szerint eleget evett az éhező gyermek és azóta elégedetten alszik...ez volt az első ilyen alkalom... :lol: :lol: :lol:
Totál happy vagyok!

Szilvi,távol álljon tőlem,hogy beleugassak,de én alig várom,hogy vége legyen a folyamatos fejésnek és cumisüvegezésnek.
Kegyetlen szar,főleg éjjel...ki sem látok a fejemből és itt kell küszködni,hogy le bírok-e fejni annyit,ami a következő kajcsira elég,aztán mindent mosogatni,sterilizálni(ezt már kicsit lazábbra vettük,hadd fejlődjön az immunrendszer! :lol: )
Sokkal jobb,ha csak rácsatlakozik a cicire,eszik,amennyit akar,aztán mindenki megy aludni.Főleg az elején,mikor még éjszaka is elég sokszor esznek...Panka konkrétan éjjel is 3 óránként,következetesen...

Én továbbra is a kézi Tommee Tippee mellszívót használom,meg a hozzá tartozó cumisüveget-ez utóbbit én is a cici-formája miatt szeretem.Szopizás sajna csak bimbóvédővel megy,mert egyébként nem tudja rendesen bekapni a csöppke...mindegy,már nem is érdekel,a lényeg,hogy így elfogadja és megy neki a dolog. :lol: :lol: :lol:

Múlt éjjel megvolt az első szenvedős-nyafis éjszakánk is...eddig csak evett és aludt a kisasszony,most megmutatta,hogy tud mást is... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rájött,hogy szórakoztatóbb rajtunk aludni,miközben hurcoljuk a kis popóját körbe-körbe szobában,mint a kiságyban lenni egyedül...előadta a "nagyon fáj a hasam"-műsorszámot,igen élethűen,csak az volt az érdekes,hogy valahogy csak az ágyában fájt,a kezünkben egyből semmi gondja nem volt...
Ja és persze folyton éhes...rágja a kis öklét,a fejalatti pelenkáját,a plüssbékát,mindent,amit meg tud kaparintani-függetlenül attól,hogy mikor evett utoljára...igazi kis éhenkórász! :lol:
Mondjuk hízik is,már 2600 gramm fölött van a súlya!

Az én barátnőm is megszült,még szombaton! A kislánya 4250 gramm és 57 centi! :lol: Egy 56os rugi se jó rá! :lol: :lol: :lol:
De szerencsére minden rendben velük,már otthon vannak.

Tök fura,hogy ti még egész más okokból nem alszotok éjjel... :lol: :lol: :lol: :lol:

piki

Marcsi tök jó, hogy a Panka ilyen jól eszik és sikerül cicizni is. Ez a hiszti nagyon tetszik. Gondolom nektek kevésbé :D olyan ari ahogy leírtad. Nem hiába kiscsaj :P
Vendég

Marcsi, örülök, hogy jelentkezel! :)
Nemsokára mi is csatlakozunk hozzád, a szopi, tejcsi, sterilizálás témában... :)
Te milyen bimbóvédőt vettél?
és mit értesz az alatt hogy lazábbra vettétek a sterilizálást? Most csak szimplán elmossátok?
Gondolom, hogy ez nagy meló lehet../ett, mindig mindent fertőtleníteni.. :S
Én ezért is szeretnék csak és kizárólag szoptatni.. semmi plusz melót nem akarok :lol:

Anna, nekem is volt hogy pár napig alig éreztem.. de aztán majd felpörög újra.. mondják hogy a hely miatt.. de nekem még most is tud ficánkolni.. :)
Tánci,tánci????? :shock: :D

Eszti, jól emlékszem hogy neked a medela motorja nem bírta?
Látod, többet kell jelentkezni és akkor leszel laptetőn!!! :D
Engem a 38. héten vizsgált, + uh is volt és akkor mondta hogy majd szülésnél legközelebb! és a 38. héten nézte a keringést is UH-án.. most meg még be nem töltöm a 40-et heti 2 ctg.. ha betöltöttem másnaponta..
Ma voltunk megint ctgén, a szülésznő még mindig nagyon kedves! :) odáig vagyok érte.. mindig megnyugszom mikor találkozunk :)
Voltak már 60-as összehúzódások is!! eddig mindig csak 20 körüliek.. de most Bazsi is nagyon aktív volt.. a pulzusa is 140-180 között ugrált és végig rugdosott... :)
Legközelebb hétfőn ctg, aztán szerdán újra és szerdán már a doki is vizsgál... meg megnézi újra a keringését, és megbeszéljük a továbbiakat.. nem nagyon szereti a túlhordást..
Vendég

Sziasztok

Nem tűntem el, csak tényleg lusta vagyok, még írni is, de el szoktam olvasni amit írtok, még ha nem is reagálok. :oops: :lol:

Lányok köszi a tippeket, tanácsokat a szoptatással kapcsolatban, igazatok van, csak valahogy még mindig nem tudom elképzelni,hogy valakit etetek a cicimből, de majd meglátjuk. :oops: :D :D

Köszi a bíztatást is Balázs nevében is, sajnos még semmi meló. :?

Anna a front miatt is belassulhat Jázmin, vagy azért mert a dokim nekem azt mondta h szülés előtt kb 1-2 héttel már nem fog annyit mozogni a baba.

Ma voltam vérvételen, fél 8ra volt időpontom, fél 9kor sikerült is bemennem, mert hát ugye mikor máskor menjen tönkre a számítógép?!?! :evil:
De olyan sz@rul vette le a vért a nő, hogy mire hazaértem be is dagadt egy kicsit meg be is lilult. Azóta is fáj egy kicsit mikor behajlítom a karom. :?

Marcsi nagyon ügyes Panka-baby! :D :D Igazi kis színésznő, tudja mit kell csinálni, biztos cuki lehetett, bár gondolom ti kevésbbé örültetek ennek a kis színdarabnak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én jövőhét szerdán megyek először ctg-re.
Amúgy nem bánnám ha Barni 2-3 hét múlva kibújna. :D

Ez a "Még mindig egyben vagy?" kérdés engem is kiborítana, bár szerencsére mi még nem tartunk itt hogy mindenki ezt kérdezné, de már látom, hogy ha ez is lesz, megszülök, utána szép lassan mindenki le fog kopni, mert már nem vagy olyan érdekes a számukra, mint mielőtt megszültél. Után le se fognak szarni. (bocsi a kifejezésért) :oops:

Kép
Kép
szilvancska

ÁÁÁ, nem hiszem.. szerintem utána még jobban fognak érdeklődni..
egy kisbaba mindenkit odacsal majd! :) Persze lehet csak az elején..
Vendég

Marcsi, nagyon örülük, hogy hallunk felőletek! Juj, jó sokat hízik a kis tündér, de nagyon helyes!!!!! :lol: :lol: :lol:
Én nagyon is túlzásba vittem a sterilizálást, és utána hallottam, hogy más a felét sem teszi meg annak, amit én. Így tényleg elég nehéz... :lol: De nem tudom megnyugtat e vkit, én azt hiszem most is hasonló leszek... :lol: :lol: :lol:

Fanni, igen, a Madelájé ment tönkre! Csajok szerintem ráértek még a bimbóvédővel és méretek szerint vannak amúgy.
A ctg, sajna semmit nem mutat, nekem semmilyen fájást nem mutatott soha és mgis megszületett BIbu....Szóval fel a fejjel, bmikor kijöhet...

Anna, olyan rossz mikor beakasztja a kis lábait, kezeit...Én még a csuklást nem bírom.
Tánci?Tánci? Aztaaaaa! Engem már nem lehetne ilyenekre rávenni. :lol: :lol: :lol: Ma már hulla vagyok, anniyt takarítottam, meg főztem.

Megyek is lepihenni!!!
Vendég

Szilvi!!! Szerintem, ha ennyire ódzkodsz a szoptatástól, akkor ne tedd. Nem éri meg. És a babók érzik is ezt!

Drukkk-drukkkk, hogy hamar legyen meló!!!!
Vendég

Köszi Eszti! :D

Marcsi meglestem a képeket iwiwen! :oops: :D

Kép
Kép
szilvancska

Iwiw-re majd tölt még apa képeket folyamatosan. :lol:

Sterilizálás:heteken át minden fejés után a mikrós sterilizálóba tettük a mellszívót,miután alaposan elmostuk.
A kórházban vettem észre,hogy a gyerek cumisüvegét naponta csak egyszer sterilezik... :shock: :roll: Amúgy csak ellögybölik a csap alatt az üveget és a cumit is... :roll: :roll: Sima vízzel.
Amikor hazahoztuk a kórházból,még napokig minden használat után sterilizáltuk a mellszívót is,a cumisüveget is,a kis aventes tejtároló-pohárkákat stb...egy idő után tele lesz vele az ember hócipője,főleg éjjel-tisztelet a kivételnek,Eszti! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez ugyanolyan,mint a szoptatás-téma:ha valaki ettől érzi jól magát,biztonságban a gyermekét,akkor csak csinálja.A gyerekorvosunk szerint teljesen felesleges,normális,tiszta körülmények között...Szóval most ott tartunk,hogy minden használat után elmossuk és naponta egyszer sterilizáljuk a dolgokat.
Bár így már nem annyira gáz,hogy egész nap szopizott a csöppke! :lol: :lol: :lol:
Egy kajcsit evett üvegből,hogy a lefejt tejet ne kelljen kiönteni.

De ezt majd úgyis mindenki a saját maga elképzelései és szája íze szerint csinálja.
Esztinek igaza van,amikor azt sugallja,hogy senki ne engedjen semmit magára erőltetni,amit másképp gondol! :lol:
Ő már tudja és most már én is! :lol:

Első babás leendő anyukák:csak magatokban és a babák ösztöneiben bízzatok,mindenki más a jótanácsaival le van ejtve...
Persze itt nem az orvosi stb. dolgokra gondolok,hanem a tipikus okoskodásra a szomszédasszonytól,meg ilyenek.

MINDENKI SZUPER ANYA LESZ,ez már most látszik!!! Higgyetek nekem! :lol: :lol: :lol:

piki

Ja,már akartam kérdezni:tudja valaki,hogy mi történt a vonalzókkal??? :?: :?: :?:
Kicsit meglepődtem,mikor megláttam...

És még valami,régebbi témához kapcsolódva,csak most jutott eszembe:a TGYÁS összege magasabb,mint a táppénz és a szülés várható,kiírt időpontja előtt 28 nappal már lehet igényelni!
Nem kell megvárni a baba megszületését,aki nem akarja.
Barátnőm is így csinálta,aki most szombaton szült.

Én érthető okokból csak a szülés után igényeltem,de már át is utalták az elsőt.A múlt héten megkaptam a családi pótlékot és az egyszeri anyaságit is...

piki

Most csak röviden, mert hulla vagyok.

Marcsi, örülök a jó híreknek, szupi, hogy megint hallottunk Rólatok, én is láttam az iwiw-es képeket, cukik vagytok és sztem Apjára ütött a gyerkőc, de természetesen olyan szép kivitelben, mint az Anyukája :lol: :lol:

Megjött a gyerekbútor, szép lett, csak kicsit zsufi a szoba, lehet nem kellett volna ennyi mindent berendelni :? Holnap lefényképezem és felteszem.

Huu, nagyon elfáradtam, de nem tudom, hogy miben, merthogy Anyukám most-fertőtlenítette végig a gyerekszobát, bútort... :? De úgy érzem, mintha átment volna rajtam egy úthenger.

Na puszi Nektek, reggel megpróbálok jelentkezni még a nagy pakolászás előtt.

Kép
ire81

Sziasztok!

Azt hiszem szépen lassan távozik a nyákdugom... :shock: Remélem nem ismétlek és nem úgy lesz mint Bibunál, hogy holnapra megszülök, most még nem jó. :? :? :?

Reni, várjuk a képeket. Nagyon kiváncsi vagyok, bizti nagyon szép lett!!!

Marcsi, igen én is így tudom a sterilizálást, én sajna betegesen végig csináltam mindent fél éves koráig... :shock: Hát, nem kicsit fá
rasztó, szóval örülök, hogy ti okosabbak vagytok, mint én. :D Bár ez mostanság nem nehéz... :lol: :lol: :lol:

ÁÁÁÁÁ, most nagyon beparáztam, még nincs itt az én időm és jövő héten lene egy csomó dolgom. Anyum már szakadt rajtam a röhögéstől. :? Apjuk meg bepánikolt, hogy hívjam a sznőt...de mondtam neki, hogy mondhatni "rutinos vagyok" majd az 5perceseknél hívom, ha lesz ilyen! És persze vidéken van, szóval, ha ma szülök, akkor egyedül leszek... :cry: :cry: :cry:

Tényleg hol van Fanni????????Csak nem megindult neki????????
FAAAAAAAAAAAAANIIIIIIIII, ha egyben vagy vagy kettőben, jelentkezz!!!!Csak egy vonalat, tudod!!!! :lol: :lol: :lol:

Na megyek, mert ,egint leállt a &#@{} fű :lol: és és meg kell szerelnem. :? :shock: Drukkoljatok!!!!
Vendég

Sziasztok

Marcsi a vonalzókkal az a helyzet, hogy mostmár csak egyedi vonalzókat lehet csináltatni a nagyonbaba.hu-n. Küldeni kell egy képet nekik email-be és ők megcsinálják a vonalzót, vagy vmi ilyesmi. :D

Reni várjuk a képeket, biztos nagyon szép lesz a szoba. :D :D :D

Eszti nyugi!!! :D :D Még van 1 heted hátra, addig Lillus bent marad, jól érzi magát odabent hidd el! :D

Az előbb volt egy olyan megérzésem, hogy Fanni babázik! (nem tudom honnan jött, de ki tudja, még ma nem is jelentkezett! :shock: ) :lol: :lol: :lol:

Megyek kajálok, meg felhívom a dokit, hogy milyen lett a vérvétel és a kenetminta lelet, majd később jövök.

Kép
Kép
szilvancska

Sziasztok!

Eszti lehet, hogy már te is úton vagy a kórház felé :) itt a végén már jöhet előbb is.

Fanni lehet pihen vagy sok a dolog. Nem hinném, hogy babázna még, bár ki tudja.

Én nemrég értem haza Horgosról. Jól rosszul is lettem egy vendéglőben olyan meleg volt :S remélem este nem lesz ilyen a bálon.

Megyek alszom egyet.
Vendég

Én még itthon vagyok. Mondom én nem érek rá!!!! :lol:
De a Fanni már nekem is gyanús. Juj, de kivánxcsi vagyok! Remélem minden rendben velük és ha szül is, az is könnyű és gyors!

Anna, jó pihit!

Szilvi, köszi a bíztatást!Én is így gondolom!!!!
Vendég

Beszéltem a dokival, a vérvétel lelet jó, de alacsony kicsit a hemoglobinom, arra vasat kell szednem napi 2-t c-vitaminnal, a kenetminta eredmény meg szar. Most nincs streptococcus, most gomba van. :(
Mért kell minden szart elkapnom?!?! :oops: :( :( :(

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi, fel a fejjel, ha megszülsz ezek mind eltünnek. Sajna nem tudsz mit tenni, mert az immunrendszered van legyengülve... :? De ezek elmúlnak, a többi panasszal. :lol: Remélem feldobtalak!!!! :lol: :lol: :lol:
Na, én Fanni miatt néztem vissza, de látom még nem írt. :shock: :shock: Na most már tényleg gyanús!!! :lol:
Vendég

Szióka!

Én el is felejtettem felhívni a dokimat, hogy mi van a kenetmintámmal. Elég gáz nem? 18-án voltam nála és csütörtökönként rendel. Totál kiment a fejemből. Hétfőn megyek ctg-re megkérdezem ott, gondolom a rendszerben benne van.

Szilvi nekem is általában mindig van valami pedig nem is érzem, hogy lent bajom lenne. Sztem nem kell ennyit ezzel foglalkozni. Pl. nekem már 3 adag antibiotikumot felírtak úgy, hogy előtte héten szedtem antit, mert beteg voltam. Nem váltottam ki. Nem normális dolog, hogy állandóan antibiotikumoznak. A kúpot kiváltottam és annyi. Már minden kijön az anti miatt is, mert az immunrendszer abban is le tud gyöngülni.

Mi is az a hemoglobin? A vas? Nekem átlagosakéhoz jobb azt mondta a védőnő, mert 140-es. Azt sem tudom ez mit jelent :D :D na mindegy.

Szóval Szilvi nem csak te vagy így ezzel, hogy mindig van valami. Tuti nekem is lesz :S

Fanni lehet tényleg babázik :P huuuuuu ez nagyon izgalmas. Már én is szeretnék túl lenni rajta.

Eszti akkor tényleg ne jöjjön még Lillus. Beszéld meg vele, hogy csak maradjon még tovább :)

Mosom a hajam...ideje készülődni. Pedig kicsit már fáj a hátam. Nem esett jól a reggeli rosszullét.
Vendég

Na,most én is jól ráizgultam,hogy mi van Fannival! :lol: :lol: :lol:

Már alig várom,hogy szüljön valaki végre!!! :lol: :lol: :lol:

Anna,te azért nagyon kis laza csajszi vagy,ha még van energiád kimozdulni mindenfelé! :lol: :lol: :lol: Félre ne érts,ez irigylésre méltó,remélem,jól fogod magad érezni és nem fáradsz ki nagyon. :lol:

Mióta hazahoztuk Pankát,annyit voltam kint a házból,amíg elvittem szemészetre hétfőn,meg ma is.Talán a jövő héten már jobb idő lesz és elkezdhetjük végre a levegőzést...már alig várom,hogy lehessen sétálni menni vele,mert néha úgy érzem,begolyózok a négy fal között. :? :(

piki

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sorry lányok!!!!!
De még nem nem babázok! :D :D :D :D
De nagyon arik vagytok, ahogy itt aggódtok értem!
Hát ez tetszett!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Rokonok vannak nálunk és velük mászkáltunk délelőtt, aztán ebéd stb... még ma be se tudtam kapcsolni a gépet..

Eszti, izgulok érted!! Ma nekem is elkezdett megint keményedni, fájdogálni a hasam.. pedig mostanában semmi ilyesmi nem volt..

Anna, szerintem jól teszed, hogy nem veszel be mindenre antibiotikumot.. az csak magával hozza a gombát... + az emésztést is tönkreteszi, ahogy megölt a hasznos bacikat a bélben.. aztán meg vegyél probiotikumot.. Én is csak akkor veszem be ha már nagyon muszáj..

Szilvi, örülj hogy még most kiderült.. jobb ha a kikezeled a baba érkezése előtt..
én már teljesen hipohonder lettem.... nálunk mindenki csak a vendégvécét használhatja.. ha valaki a "mi" vécénkre megy rögtön megyek utána domestossal... :?
Vendég

Jujjjj, most biztos csalódottak vagytok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szióka!

Igen Fanni csalódott vagyok :) de, ha ilyen jól érzi magát bent Balázs akkor nyugodtan várhatunk még pár napot :D :D

Marcsi ez tök ari, hogy laza csajszi vagyok. Igen elég jól viselem :D még jó :) de azért ma én is kicsit kész vagyok. Jázmin nem mozog úgy ahogy szokott. Inkább csak este, éjjel. Azért aggódom, hogy nem mocorog annyit. Tudjátok nagyon mocorgott eddig a szentem és nagyon furcsa. Meg ma nem is csuklott pedig szokott. Nektek sem aktív már így a vége felé?

Elhiszem amúgy, hogy már kész vagy az otthonléttől. Állítólag ez valami kismama depi, hogy nem tudnak menni sehová. Kíváncsi leszek. Én elég izgő mozgó vagyok, nem tudok nagyon ücsörögni a popimon ezért inkább felmosok egy csomószor :D :D

Igen mi van a 6 héttel? Nekem úgy mondta a kedves védőnőm, hogy 6 hétig sehová ne vigyem. Ki mit tud erről? Tényleg nem vihetem levegőre sem, ha jó idő van?
Vendég

Anna, szerintem ezt a 6 hetet mindenki másképp értelmezi.. anyukám betartotta, bár nem a védőnő miatt,mert az nálunk nem járt.....
de 6 hetes koráig mi is alig mehettünk be öcsém szobájába ( 16 éves voltam mikor született)
Itt a babaneten meg olvasom, hogy valaki már 2 hetesen megy vele sétálni.. :shock:
Szerintem én se nagyon viszem majd, bár szerencsére kertes házban lakunk és itt majd ki tudunk ülni a kertbe.
Vendég

Amíg még mindenki egyben van, íme néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Sajna kicsi a szoba, nem tudom elég messzirőől fényképezni, hogy rajta legyen minden egyben szépen.

Ne hari, de kost csak ennyi telt tőlem, hulla vagyok, a lábam nagyobb mint a fejem, lehet még én is szülök mindjárt, bár nem kellene :?

Mindenórások, izgulok Értetek! :D

Kép
ire81

Na, én már azt hittem meg van a második babónk.... :cry: :cry: :cry: De azért annak örülök, hogy itt vagy!!!! :lol: :lol: :lol:

Nálunk du. itt volt nénikém és bácsikém, nagyon jó volt. Bibu is imádja őket!!!!Holnap és holnap után semmit sem csinálunk, csak lustulunk... :lol: :lol: :lol: Lehet utoljára?! :shock: :shock: :shock: Anyu,m szerint a telihold meghozza Lillust...Sztem meg nem, mert én nem érek rá!!!! :lol: :lol: :lol: nekem most olyan mehetnékem van vmerre. Meg vásárolgatnék, pénzt költenék... :lol: :lol: :lol:

Marcsi, én sem vártam meg a 6hetet. És én úgy tudom, cvsak a téli babákra vonatkozik ill. -5 fok alattra a ne vidd ki dolog. Én is kifogom 2hét után vinni sétálni...Mondjuk Bibu miatt nem is tudnék itthon ülni. Fanni, sztem te is kiviheted hamarabb, hiszem ha süt a nap, már van 10 fok is....És március vége fele meg már tutira jó idő lesz.

Anna, jó mulatást mára, de azért óvatosan!!!!!

Reni!!!! Nagyon szépo ez a babó szoba. Lesz bölcső is? Ez állitólag nagyon jót tesz a babóknak eleinte. De jó? Én is gondolkoztan ezen, de végül a kiságynál maradtunk!
Milyen jó színei vannak! Nagyon szép.

Na megyek, lassan csicsizek, mert rosszul aludtam éjszaka!
Vendég

Sziasztok!

Most értem haza és gyors beugrottam.

Reni nagyon szép a babaszoba. Látom a Molos maci befigyel. Nekünk is van, csak nem a legpicibb, hanem annál nagyobb :)

A buli nagyon jó volt, 18-ra mentünk. A kaja, hangulat nagyon jó volt. Ki is rittyentem végre valahová hajcsavarás.......jól esett.
Táncolni nem táncoltam csak ücsörögtünk és beszélgettünk a többiekkel. Szóval tök jó volt.

Vasárnap telihold. Nem tudom ki lesz a következő, de már nagyon várom. Nekem kicsit fáj a derekam :( ahhoz képest megint én vezettem haza :D még jó, hogy nem kötelező bekötni kismamáknak magukat és persze csak 50-el mentem.

A hat hét akkor változó. Majd látjuk, hogy alakul. Egyenlőre azt sem tudom, hogy fogok pelusozni és egyáltalán megfogni a csöppem :)

Szép napot nektek, mert gondolom reggel olvassátok :)
Vendég

Sziasztok!

Fanni már én is azt hittem hogy megvan a baba hogy nem írtál a forumba .
Orvos válogatja a véleményt mikor lehet kivinni a babát a fiam szeptember 7-én született de vele is megvártuk az 1 hónapot sajnos 2 hónaposan meg megfázott egy picit. A lányommal meg igazán nem voltunk még lent sétálni az orvos és a védőnő sem javasolta még . Csak annyira voltunk lent hogy autóval elmentünk a védőnőhőz mérésre meg a kórházban voltunk.Meg felőltőzve kell a szobában levegőztetni

sziasztok

KépKép
manojoco

Jó reggelt!!
Csak gondoltam beköszönök! :)
Reni, nagyon szép lett a szoba! Sok energiát a költözéshez!!!
Vendég

Anna, örülök, hogy jól sikerült a buli!

Reni, csak óvatosan, ne erőltesd túl magad!

Fanni, még egyben? :lol: Én a nyákdugesszal szenvedek, de ez a terhességem tök más mint Bibuval, mert vele rögtön utána megszültem. Most meg 2napja folyamatosan távozik és semmi... :shock: Na, de nem is baj, majd jövő hétvégén... :lol:

Olyan szép idő lett...Ki kéne menni sétálni, csak még mindig úgy fúj a szél.

Most, nézem, Manojoco te csepeli vagy? Az itt van mellettünk... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok

Igen Eszti feldobtál :D Én már alig várom, hogy vége legyen, hogy Barni kibújjon (tudom, akkor már problémák fognak gyötörni) :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna nem gáz, a rendszerben benne kell lennie, én múltkor a védőnőt felejtettem el, majdnem 1 hónap után hívtam fel, hogy bocsi, elfelejtettelek :oops: :lol: Azóta mindent rögtön naptárba írok, nehogy megint előforduljon, olyan ciki volt így is. Az időpontokkal amúgy is bajban vagyok, most is a dokinak 3x kellett elismételnie mindent, nehogy elfelejtsek vmit is. :oops: :lol: :lol: Azt hiszem öregszem. hi-hi-hi :lol: :lol: :lol:

A hemoglobin az a vas. Az alacsony nekem egy kicsit.

Reni irtó jól néz ki a szoba, igazi kis csaj lak! :D :D :D

Én ezt a 6 hetet, nem hiszem hogy be fogom tartani, végülis már márc. vége ápr. elején jó idő van, meg nekünk az a jó, hogy ki tudjuk tolni a kertbe, nem kell elvinni sétálni még az elején. De tuti, hogy legalább 1-1,5 hónapos koráig nem engedek senkit a közelébe, ne jöjjön senki hozzánk, majd kapnak a gyerekről képeket. Biztos lesz olyan akinek nem tetszik, de pont lesz@rom. :oops: :)

Tényleg Reni a bútorokat mivel fertőtlenítettétek le? Vagy ti Csajok mivel fogjátok? Azt hiszem már kérdeztem egyszer, vagy nem? Nem tudom. :oops: :lol: :lol:

Anna örülök, hogy jól érezted magad, ma pihend ki a tegnapi fáradságot. :D :D

Na látod Fanni így kell ezt, legalább egyszer reggel és egyszer este bejelentkezni, hogy mi a helyzet. :lol: :lol:

De Eszti meg sehol????? :shock: :shock:

Én ma egész délelőtt olyan mensi szerű szurkálódásokat érzek. :?

Kép
Kép
szilvancska

Eszti beelőztél :D

Kép
Kép
szilvancska

Egy kicsit én is beleéltem magam a 2. topikos babába! :lol: :lol: :lol:
De sebaj,majd eljön az ideje!Nem is olyan sokára! :lol: :lol: :lol:

Reni,babaszoba nagyon tuti! :lol: Még én is el laknék benne-kár,hogy az ágy nem az én méretem... :lol: :lol: :lol:

Mi így betartottuk a 6 hetet,mert muszáj volt.De a jövő héten már mindenképp szeretném kint levegőztetni-remélem,szép,napos idő lesz most már és szép lassan kitavaszodik...épp itt lenne az ideje...
Egyébként meg,ha nincs nagyon hideg,szerintem nem kell 6 hétig várni.Ha időre jön a baba és nem tré az időjárás,2 hét után simán el lehet kezdeni apránként szoktatni a friss levegőhöz.A babák amúgy is jobban alszanak kint,mint bent.
Persze én is inkább csak a teraszra,udvarra vinném először,nem a belvárosba sétálni. :lol: :lol: :lol:

piki

"A baba a szerelmet erősebbé, a nappalt rövidebbé, az éjszakát hosszabbá, a pénztárcát kisebbé, az otthont boldogabbá, a ruhát gyűröttebbé, a múltat semmissé és a jövőt tartalmasabbá teszi."
Vendég

Fanni, jó az idézet!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Marcsi, igen, gondolom nálatok sok mindent másképp kell csinálni, de gondolom van egy határ, ami után már nem, ugye? Én is ki fogom vinni már 3hét után, mert azért Bibu miatt az a két hét is nehéz lesz. :? De először tényleg úgy kell, hogy kinyítod rá az ablakot, aztán pici időre terasz (már ha van) és utána lehet, de azt is eleinte nem 2-3 órára, hanem fél-1 órára. Én legalábbis így csináltam, mert Anyum is így csinálta... :lol: :lol: :lol:

Sajna jövő hétre hideget mondanak, de remélem ez csak pár nap, aztán megint tavsz lesz.

Mi ma hatalmasat sétáltunk, vagy 2órát, de én a végén azt hittem ott szülök meg. És ma van telihold???Remélem nem lesz semmi, de azért ma megmosom a hajam, kitudja... :lol: :lol: :lol:

Én úgy tudom van vmi Mangenol, amit vízbe téve lehet használni és fertőtlenít. Őszintén én először Domestoso törlőkendővel töröltem át, majd prontóval, mert igazi :lol: ól pont az első három hónap számít, és akkor meg nem tud még nem fogja megrágni az ágyat...Utána meg már nem kell annyira szigorúan venni. Én bevallom őszintén a pelusokat is csak 3hóig vasaltam, utána nem. De én spec. utálok vasalni.

Na megyek csucsuzni, kitudja meddig lehet!!! :lol: :lol: :lol:
Jó éjt!!!!

Reniiiiii!!!Tessék jelentkezni!!!
Vendég

Az az igazság,hogy az én gyerekem eléggé megedződött a kórházban... :roll:
Ott nem csináltak nagy felhajtást semmiből,egyedül a kézfertőtlenítés van komolyan véve.Vegyük például a mosást:
Mielőtt megszületett,vettünk speckó mosószert,ami csak növényi összetevőkből áll,nincs benne szintetikus anyag,teljesen hypoallergén...azzal mostam ki az összes ruciját,takaróját stb.
A kórházban az osztályon mossák a cuccokat,azzal,amit a szülők adományoznak.Elég változatos mosóporokkal...nem igazán szenzitív volt mindegyik. :?
A kimosott ruhákat,pelenkákat az ágyak rácsán meg a radiátoron szárítják és természetesen vasalás nélkül adják rá másnap a babákra...amit mindegyik gyerek túlél... :lol:
Ettől függetlenül itthon persze nem így csináljuk,de bevallom,a pelust én csak akkor vasalom ki,ha épp időm és fáradtsági szintem engedi... :oops: :roll:
Ettől-most már-nem érzem rossz anyának magam,fontosabb számunkra,hogy ne hagyjuk sírni,hogy reagáljunk mindig valamit,ha jelez,hogy gondja van...a kórházban nagyon sokszor volt egyedül,nekem ettől a fájt a szívem-lelkem a legjobban.
Utáltam,hogy ilyen csöpp és magányos...hogy nem szól hozzá órákig senki,ha nem vagyunk ott...Nem hiszem,hogy ezzel elkényeztetnénk,csak szeretnénk éreztetni vele,hogy most már mindig számíthat ránk...

Ezek a legfontosabbak.Nem a sterilizálás,vasalás...

Senkit nem akartam megbántani,szerintem már ismertek annyira,hogy tudjátok,mire gondoltam. :oops: :oops: :oops:

piki

Marcsi, szerintem senkit sem bántottál meg! :lol: :lol: :lol:

Jééé, nem is gondolnám, hogy ennyire nem figyelnek a kórházban semmire. :shock: :shock: :shock: Pedig ők még gymoltalanabbak is mint a korban időre születettek.

Marcsi, már én is másképp látom a sterilizálós dolgokat és most az sem tudom mire lesz időm vagy mire lesz erőm. :shock: Sajna, ha Lillus sem akar szopizni, most nem lesz időm fejni neki. És én sem hiszem. hogy ilyenek miatt lenne az e,mber jó/rossz Anya. Ráadásul mi mind szuper Anyuk vagyunk/leszünk!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Én is felhasználó lettem. Ez lesz a 105-dik hozzászólásom.

Igazából én nem vettem domestost meg semmit. Én fogok egy Szilvia papírtörlőt rá nyomok egy kis mosogatószert, megvizezem és azzal törlöm le a bútort. A kilincseket is így szoktam lefertőtleníteni. Utána hagyom, hogy megszáradjon. Lehet ez így nem jó, de így látom jónak. Nem akarom túlzásba vinni csak a cumit, cumisüveg sterilizálását, azt is úgy, hogy kifőzöm. Én így látom jónak. Persze a felmosás is fontos lesz ha már mászik, de akkor is elég sztem az Ajax.

Vasalni én fogok bár utálok :D de ennyit kibírok. Azzal lehet a legjobban fertőtleníteni a kisrucikat.

Megyek aludni. Holnap lesz telihold. Nekem is le kellene gyantáznom magam csak lusta vagyok. Lent is meg kellene csinálnom magam, csak már nem nagyon látom a pocaktól :D
Vendég

Kép

Találtam egy jó kis vonalzót :)
Vendég

Még egyben, de most nincs időm!

Fanni?
Vendég

Sziasztok!

Igen, itt vagyok még! :)
EGYBEN!!!!!!!! :)
Én már hajat is mostam, hátha...
Vendég

Ja, ja! Neken is kéne, csak nincs erőm. Hajnal óta görcsölök, már nagyon fáradt vagyok vagyok, de semmi rendszer vagy erősödés...
Én ezt nem fogom bírni még egy hétig.

Holnao délre megyek ctg-re.

Reni, kipakoltatok? HOgy aludtatok ott?
Vendég

Sziasztok!

Én átaludtam az éjszakát. Ilyen is régen volt 23-9:30-ig nyomtam. Igaz eléggé görcsölt nekem is a hasam. Nem tudom mi ez. Olyan mensi szerű (amolyan wc-re menős) és közben a derekam is sajog. Nem valami kellemes. És sokat kinyomja magát a kisasszony. De valahogy nem mocorog annyit még mindig :S

Kész lett a huzat a pelenkázóra nemsokára megyek a varrónőmhöz érte.

Olyan fáradt vagyok én is sztem az idő is betesz. Tegnap itt végig zuhogott+ma meg fúj a szél és nagyon hideg van. Ez a március sem lesz szép, pedig azt hittem. Jövő hétre havazást mond. Mit szóltok ehhez?

Eszti kitartás nemsokára vége lesz és babázhatsz. Elhiszem, hogy már eleged van ennyi görcsölés után. Holnap 9-re megyek én is ctg-re. Nem tudom mit mutat majd :S

Kép
Vendég

Basszus, megint elveszett amit írtam :(
De itt a lényeg..
Nekem is görcsölget, keményedik a hasam.. és szintén holnap megyek ctg-re! :)
Anna ne írd le előre a márciust! Ez lesz a legszebb hónap az évben! :lol: és ki tudja lesz e hó.. lehet rögtön el is olvad és jön a napsütés!!!! :wink:
Vendég

Hellóka!

Köszi az érdeklődést és a dícsérő szavakat a babaszoba terén, tt vagyok én is, csak még mindig hulla. A lábam változatlanul úgy be van dagadva, hogy péntek délelőtt még rám jött a csizmám, ami 7 és feles, tegnap már a hótaposómat sem tudtam felvenni. Ma egy már eléggé kitaposott edzőcipőben nyomtam, holnap még mászkálnom kellene egy keveset, főleg a belvárosban, nem tudom, mit fogok felvenni. Fehér edzőcipőben és fekete elegánsabb szövetkabátban szerintetek hülyén néznék ki?!?!?! :lol:

Minden szupi itt az új lakásban, de még van mindig mit pakolni :?

Úgy látom, a február baba nélkül fog eltelni, bár még van 7 óra 20 perc, gyerünk Csajok, húzzatok bele :wink: Pedig tényleg azt hittem még korábbban, hogy Eszti és Fanni már gyakorló anyukák lesznek, aztán még lehet Anna is beelőz Titeket! Mindegy, végülis nem verseny, és úgy tűnik, Balázs és Lillus felettébb jól érzik magukat odabent.

Tegnap nagyon aktív volt Ezstike, főleg délelőtt, ma meg még alig mozgott vagy 3-at, 4-et, nem tudom, hogy mennyire vegyem ezt komolyan, semmi kedvem nem lenne a kórházba szaladgálni este vagy reggel. Úgyis csak egy csomó ideig várakoztatják az embert.

A bútorokat ewgyébként domestosos vízzel mostuk át, ahol nagyon koszos volt esetleg, ott egy kis cif-fel súroltuk meg. Sztem ennél több fertőtlenítés nem kell, meg a bútorlapnak sem használ nagyon a vegyszer, és amúgy sem fogja megenni a bútort a gyerek, nem? :lol: :lol:

Na, megyek felpóckolom a lábam,. aztán még este igyekszem bejelentkezni.

Kép
ire81

Én is egyben vagyok, az enyiméje tutira márciusi lesz. :lol:
Kiváncsi vagyok a holnapi ctg-re, bizti addigra semmit nem fog produkálni a höklgy én meg ,majd égek, mint egy idióta... :?

Reni, most már tényleg pihizz!!! Sztem is elég a Domestos én pont a fa miatt töröltem át Prontóval, hogy ne tegyem már teljesen tönkre... :lol: És igazad van, nem fogja megenni. Azt majd késöbb, úgy fél éves kortól, de nekünk az is késöbb jött..., de addigra meg már annyi koszt megeszik... :lol: :lol: :lol:

Anna, Fanni, akkor holnap du. mindenkinek élménybeszámoló?????Kivánccsi leszek, kinek mit mondanak!!!! :lol:

Reni, csini az edző csuka, elegáns kabi kombináció. :lol: :lol: :lol: Én azért hordom a nyári edzőcsukám, mert ez ilyen utcai sport csuka, ezüst flitteres és az végülis nem olyan brutál. Igaz ez volt a kedvenc cipm és méregdrága volt és az egyetlen ilyenem, de nem bírok mást maga,ra paszírozni... :? Jaj, már úgy várom, hogy föl tudjam venni a cipőim
Vendég

Reni, akkor már az új lakásban alszotok? Hogy aludt a párod? Mondtad, hogy nehezen szokja az új helyeket..
Én domestos törlőkendővel töröltem át a bútorokat, aztán babapopsi törlővel, hogy a domestost is letöröljem :lol:

Most már tuti Bazsu is márciusi lesz! :)

Én csak este nyolc felé megyek ctg-re, mert éjszakás a szülésznő, de utána beszámolok! Az a tervem, hogy holnap vagy szerdán szülök, akkor amúgy is ügyeletes a szülésznőm.. kedden nem jó.. mert előtte éjszakás volt, nehogy nekem elaludjon közben :lol:

Anna, Eszti, keményedések? görcsök? én érzek néha valamit...
Vendég

Holnap mindenki ctg-re megy? :lol: :lol: :lol:
Várom majd én is a beszámolókat,nekem ez a ctg téma úgyis kimaradt az életemből.Egyedül a szülőszobán volt rajtam egész nap...
Ja és úgy szültem meg,hogy a ctg szerint 50-es volt a legerősebb fájásom...max. 1-2 60-sal tarkítva...

Nekem a szülés után dagadt a lábam,de nagyon durván.A terhesség alatt visszatartott folyadékmennyiség pár nap alatt ment ki a szervezetemből-így egyik napról a másikra 2-3 kilóval lettem könnyebb. :lol: :lol: :lol:

Fertőtlenítés:mi csak mosószeres vizes ronggyal törölgettük át a kiságyat,pelenkázót...

Hát,nem lett februári bébi a topikban,ügyesek vagytok! Nem is kell ezt elkapkodni,mint ahogy én tettem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én már lassan a 6 hetes kontrollra megyek a nőgyógyászhoz.
Alig vártam,hogy eljussak idáig,főleg azért,mert egy jó forró fürdőről ábrándozom már sok-sok hete... :oops: :lol:

piki

Marcsi és nem is adtak oxytocint? Akkor az 50-60-as fájás már elég?
Nekem mutatott már a gép ilyet, mikor Balázs nagyon aktív volt ( le akarta rugdosni a korongot a hasamról :) de nem éreztem semmit..
Már mástól is hallottam hogy szülés után vizesedett.. lehet rám is ez vár.. mert most még mindig semmi...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?