Új privát üzeneted érkezett!

Szöszke, gondoltam ám rád ma, szorítottam, örülök, hogy túlvagy a dolgon! Nagyon durva ez az egész, még jó, hogy nem lett komolyabb bajod!!!

Amúgy akartam már jönni, de napközben nem tudok, Lotti nem enged, amúgy pedig megyünk minden nap, hol játszóra, hol játszóházba, hol át a szomszéd csajszihoz... estére ált. farmot gondozok (facebook), filmet nézek vagy csak fekszem a végkimerültségtől vagy beájulok korán az ágyba vagy ... szóval bocsi, olvasok, csak úgy nem akarok jönni, hogy csak magunkról írok.
Most is csak gyors reagálás, mert nem sokra emlékszem :roll:

Mirának továbbra is jobbulást innen a messzi távolból! Remélem most már végre kiderítik, hogy mi okozza a lázat!!!
Norbikának is jobbulást!!

Vera, te jó ég, szösz??? Mi a szösz? :lol: A lényeg, hogy kijött. Akkor holnap jöttök játszóházba?

Gyed-gyes, engem nem igazán érint a téma, mert szeptembertől visszamegyek dolgozni és valószínűleg egy évet le is húzok, ha közben jön a baba, úgy időzítjük, hogy meglegyen az egy év, hogy rendes tgyást és gyedet kaphassak majd, de ez még olyan messze van.

Clau, cukik a képek, de tényleg nem félt Balázs? Mert ezektől a maszkos emberektől még én is beszarnék :wink:
Jó, hogy nincs köldöksérved!!!

Zsuzsu, utólag is sok boldog NÉVNAPOT!!! 8 napon belül vagyok még :lol:

Krém, nálunk most egy új krém van, be is vált, basszus, ilyen még nem volt, de este a füri után alig várja Lotti, hogy kenjem vele és majdnem minden éjjel annyira elbágyad tőle, hogy szinte altatni se kell, Nivea, én erre esküszöm, nagyon szeretem. De amúgy jó a bőre, nem kéne kenni, csak most ő kéri :lol:

Nem emlékszem, hogy mik voltak még a témák... :oops:

Mi megvagyunk, kedd-csütörtök játszóház, kb. 10-től ott is vagyunk, akinek van kedve jönni...

Lotti nagyon belendült a beszédbe, egész nap mondogat dolgokat, néha összerak 2-3 szót és mondja hirtelen, pl. egyik reggel úgy kelt, hogy azt mondta, hogy anya-apa-brummbrumm-sihuhu :lol: 8) Jókat nevetek rajta. Tegnapelőtt megtanulta azt, hogy ajtó és úgy mondja, hogy ajtoá, olyan franciásan :wink: De tényleg minden napra vagy másnapra van egy új szava :shock:
Tegnap kijött a 13. foga. Hát kb. ennyi van velünk.

Én eléggé meg vagyok menve, az állkapocs gondomat még mindig nem intéztem és már odáig fajult a dolog, hogy a torkom is fáj, de csak bal oldalon, a fülem is szokott... szóval most már s.o.s. mennem kell dokihoz, már kerestem szuper magán fogászt, gondolom otthagyok egy rakás pénzt...

Bocsi, ennyi fért bele, mennem kell aludni, mert holnap játszóház és az elég strapás szokott lenni, trolizás, odagyaloglás, ott Lotti után mászkálás, hazajövetel...

Puszi mindenkinek!
És egy kép búcsúzóul, Lotti épp hallgatja, hogy minden rendben van-e nekem odabent :lol:

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke,
jaj de jó, hogy minden oké. Akkor ezek szerint azért nőhetett össze múltkor mert kiesett ez a csövecske? Ezt direkt azért teszik be, hogy ne nőjön össze?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!!

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A KÖSZÖNTÉST!!!!!!!

Móni!
Örülök, h hallunk felőletek!!!
Ne aggódj az evés miatt!!! Gondolom mozog is bőven, kell az energia!!!! :wink:

Jó egészséget pcaklakónak is!!!

L.Kata!
Én használom a Babe termékeket és nagyon jók. Drága, de jó és megéri a pénzt!

Édes a videón Norbi!!!!!!

Ne röhögj ki, de pld. tegnap Konsti kanállal kapta a lekváros kenyeret....semmi kedvem fürdetni minden evés alkalmával!!! Majd nyáron próbálkozhat a kertben egyedül minden félével, akkor sem lesz elkésve....Tudom ez lustaság , de két gyerek mellett ennyire fussa.....

Mirácskának a legjobbakat, a szülőknek és nektek is sok erőt!!!!!

Borkaby!
Örülök, h jöttél, gyere amint tudsz! Tominak gratula!!! Kép? videó???

Clau!
Nagyon szupik a képek, az integetős és a fotelos képen úgy megölelgetném Balázst!

Mi a neve ennek a szurinak????

Szöszke!
A lényeg, h túl vagy a dolgon !! Mielőbbi teljes gyógyulást!!! Gergő hogy van??? nagyi????

Ildi!
Szupi a kép!!!! Én is akarok az enyémeknek ilyen orvosos szettet!!!

Az arcodnak jobbulást!

Rólunk: Ábelnek megvolt a farsang. Jól érezte magát. Amíg szerepeltek apa is ott volt Konstival és nagyon büszke volt. Buliztak is, volt játék és persze zsúr is. Mivel délelőtt volt megvártam az ebédet és jöttünk haza. Néhány szülő munkából jött el a bulira és Ők mentek vissza dolgozni. Ne tudjátok meg milyen sírás volt.....Szegény ovónő nem győzte vígasztalni a csapatot.... :cry: :cry:

Konsti vagánykodik, imádom. Pénteken csodaszép idő volt, így kivittük a motort azzal mentünk Ábelért. Vittem Ábel motorját is (ez nagyobb méret), de Konsti követelte a nagyobb mocit....Nagyon erős akarata van és fizikailag is egyre erősebb, noha még mindig nincs 10kg.
Nagyon szeret firkálni, a műanyag asztalt főleg.... :wink: :)

Engem telibe kapott a nátha, szombat volt a csúcs, most már kifelé megyek.

Kellemes hetet mindenkinek!!!

képeket is hoztam:

Kép Farsangon mint százlábú

Kép Szomorú motoros a bátyus mociján

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 

 
 

Ildi,
nem jövünk, mert úgy néz végre valahára megkapjuk csütörtökön a 15 hós oltást, amivel már így is csúsztunk egy hónapot és nem akarok kockáztatni, hogy elkapjon valamit, csütörtökig mostmár nyugton maradunk :)

Zsuzsu,
hű, az tényleg rossz lehetett, hogy a szülők mentek vissza dolgozni.

Ahogy egyre többet gondolok rá, hogy 2 éves korában menjen bölcsibe, annál bizonytalanabb vagyok :roll: Most el sem tudom képzelni, hogy otthagynám egy egész napra valahol, ahol fogalmam sincs mi van vele, hogy van, mi történik vele :? Persze az még 8 hónap, addig sokat fog még nőni. Na, majd meglátjuk, március második hetében kell jelentkezni, a jelentkezést mindenképp beadom.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Köszi mi már jól vagyunk, Norbi se lett betegebb, már nem is szívom a nóziját.
Apukám viszont influenzás még :? hurutos és köhög.

Mirácska nincs jól még, találtak megint bacit a vérében, ezért antibiotikumot kap vénásan. :(
Lázas és gyenge!

Ildi...tündéri ez a kép Lottiról.Olyan okos nagy lány, bilizik, beszél, egyedül eszik kanállal, csak ámulok! :lol:
:lol: imádnivaló!
Szóval már tuti mész dolgozni?Háát, ha lenne jó munkahelyem, és jól fizetne én is mennék, de ahol voltam ott nagyon feszült volt a légkör, és nem voltam bejelentve csak minimálra...ezért nem túl sok haszna lenne. :(

Szöszke...örülök hogy nincs fájdalom, és gyorsan túl estél a műtéten.gondolom most pihenned is kell sokat.Van segítséged?
Vigyázz magadra.

Zsuzsu...édes a farsangos nagy fiad! :lol: A kicsi meg nagyon cuki, ahogy durcizik a mocin! :lol:

Az agyhártyagyulladást a megnigococcus és a pneumococcus okozza! A pneumococcusra a Prevenárt már legtöbben megkaptuk, nem?
A menigococcusra van még oltás, biztos erről írt Clau.

Én is hoztam képeket, ha már így belejöttünk! :oops: :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Ja, és tudunk puszit dobni! :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ildi...még azt akartam írni, hogy csodaszép a háttérben az a kis bababútor, nagyon cuki a szobája Lottinak! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata, hehe, bárcsak az ő szobája lenne! :lol: 8) Ez a játszóházban készült, az állatkertiben :wink:

Ma is voltunk, imádja! Nekem is jót tesz, mert közben beszélgetek a többi csajszival! :lol:

Cukik a képek!!!

Mennem kell...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép

Egy ilyen szobát is elfogadnék neki :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép

Vagy ilyen konyhát :lol:

Kép

Vagy tavat :lol:

Na még egy ucsó, hátha kedvet kap hozzá valaki :lol:

Kép

Most már tényleg megyek, mindjárt ébredés van!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi,
beadtad már a jelentkezést a bölcsibe? Mit kell konkrétan? Csak megadni a nevet, elérhetőséget, vagy írni is kell hozzá valamit? Személyesen kell a bölcsibe bemenni, vagy telefonon is lehet? Minden érdekel, illetve azoktól is, akiknek már a nagyobb jár/járt.

Köszi

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Ma megjártuk a dokinénit, Balázs megkapta a bárányhimlő elleni oltás 1. felvonását. Amikor le akartam ültetni Balázst már bent a dokinőnél a rendelőben, hogy levetkőztessem elkezdett sírni és szinte nem is hagyta abba, míg el nem hagytuk a helységet :? . Nem is akart leülni. Szerintem megjegyezte, hogy múltkor is sírt, de akkor az nem tetszett neki, hogy az akarata ellenére le akartam fektetni, hogy a dokinő megvizsgálhassa. Most már rázendített az elején, és csak nem akart leülni, így állt, miközben levetkőztettem és állt amikor lehallgatta a doki azzal a kütyüvel, még a szurit is úgy kapta meg, hogy közben állt Balázs :D . A múltkori alkalmat meg a mait kivéve soha egy hangja nem volt ott, inkább dumált ezerrel, na ezt az oldalát ma nem mutatta meg, rá sem ismertem a fiamra. Persze ahogy kimentünk a szobából, dumált és haverkodott egy másik kisfiúval a váróban :lol:

A busóktól meg 2 hete egyáltalán nem ijedt meg :lol: Csak nézte őket nagy érdeklődéssel. Volt, hogy több busó oda is jött hozzánk és kezet fogott Balázzsal és integettek neki. Ő meg csak mosolygott. Ágyúból is szoktak ilyenkor durrogtatni, Balázs meg sem rezzent ettől, pedig elég hangos szokott lenni. Én pl mindig összerezzentem, amikor lőttek, mert olyan hirtelenül, váratlanul történik .

LKata: Balázs a szőke haját az apjától örökölte, neki tejfölszőke volt a haja kicsi korában és göndör is. Balázsnak még nem látom, hogy pöndörödne, csak amikor leveszem róla a sapkát, akkor söprüsödik neki hátul a haja, akkor tényleg olyan, mintha göndörödne.

Balázs már eszik mindent, neki külön már nem szoktam főzni. Hál isten a darabosokat is szépen megeszi, imád kézzel enni. Bár ma a krumplistésztát én adtam neki kanállal, de az uborkadarabokat akkor is kipecázta a tányérból :lol:

Imádja a csemegeubit. Ez fogy el neki a tányérból először.
Minden gyümit darabolva eszik, a kenyeret is darabolva, bár volt, amikor odaadtam neki a megkent egyben lévő fél szelet kenyeret és azt is gond nélkül bevágta. Ha pl rántott husi van, azt is feldarabolom neki pici darabokra, mellé a köret (pl krumpli) és szépen jóízűen magától bevágja.

Pedig még csak 6 foga van kinnt, a felülső 4 és lennt 2. De akkor is szépen megrágja a kaját.

Szöszke: örülök, hogy minden rendben volt a műtétnél!!! Ny.házán vagytok akkor még? Gondolom oda kell visszamenned majd, hogy kivegyék a csövet, vagy itt Pesten is el tudsz menni valahova?

Ildi: ooooollllllyyan szívesen mennék én is abba a játszóházba, de nekem sajna a város másik vége az állatkert. Innen a 11. kerből sok időbe telne mire kiérek és még vissza is kell jönni :?
Nagyon ügyes Lotti, hogy már így beszél, biztos sokat számít neki, hogy sokat van gyerekek között ott a játszóházban, meg gondolom te is beszélsz hozzá folyamatosan.

Mi egyenlőre a közelben lévő Ringatóba megyünk hetente.

Zsuzsu: mintha csak az én fiamról írtál volna. Neki is mindig a nagyobb motor kellene, ha olyan helyen vagyunk, ahol van több méretű. Meg a játszón mindig másnak a motorja kellene neki.
Édes Ábel, ahogy be van öltözve. Látszik nagyon élvezik a farsangot.
Szomorú motoros kép :lol:

Igen, a meningococcusra gondoltam. Kérdezte a doki is ma , hogy hogy döntöttem. Ő azt mondta, hogy ajánlja a beadatását. Így valszeg Balázs azt a 18.havi kötelezővel kapja majd meg, de előtte még megkapja 6 hét múlva a bárányhímlő elleni 2. szurit. Durva, hogy ez mennyibe kerül 2 x majdnem 7000 Ft :shock:
Ja és mondta a dokinő, hogy elvileg kéne kérnie pénzt a nem kötelező oltás beadatásakor, de nem teszi, de most már lassan elgondolkodik rajta, hogy kérje..... hhhhmmmm

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau..
Oltás:mi egy évesen kaptuk meg a bárányhímlő elleni első részét.
Mivel nem kötelező oltás mi fizettünk még plussz ezer forintot. :roll: Úgyhogy így 2x 8 ezer ft. :?
A következőt 18 hónapossal együtt kapja.
A meningococcus is 2 adag??
Engem is érdekel már csak Mira unokatesónk miatt is, hogy majdnem agyhártyagyulladást diagnosztizáltak nála.
De nem tudom, mert annyi oltást kap így is...és nem biztos hogy jót tesz az immunrendszerüknek. :roll:

Úgy irigykedem hogy Balázs így eszik mindent, már néha attól félek Norbi 20 évesen is csak főzeléket fog enni. :roll: :oops:
főzve minden zöldséget megeszik, ezzel nincs gond 5 hós kora óta úgy nevelem hogy szeresse a zöldséget.
De ilyen hogy savanyúság vagy paradicsom, ubi, paprika nyersen a vajaskenyér mellé????
ÁÁÁÁhhhhhhhhhhh :roll: semmi ilyet nem eszik.
Pedig mindíg teszek neki a tányérra felkockázva paradicsomot, vagy kígyóuborkát, mi is esszük. mosolyos mert tetszik neki, szájához is veszi, de kiköpi, fintorog, aztán meg csak nyomkodja és ledobja. :? :(
Savanyút is kínálom néha de az mégjobban - fúúújjj! :roll:
Külömben kevés gyerek eszi meg 2 éves kora elött a savanyúságot. Még a védőnő mondta ezt, nem is kell eröltetni.
de a nyers zöldságet jó lenne ha enné.
Többiek?Nektek eszi a gyermek a zöldséget(paprika, paradicsom, uborka) ???Úgy tudom a retket még nem szabad.

Ildi...jaaaaj, de szuper ez a játszóház!szerencsések vagytok hogy van ilyen felétek! :) gondolom hogy elfogadnád! :wink: Én is.
Még soha nem voltunk ilyen helyen, felénk semmi ilyen nincs, még az ovoda is lepukkant. :? :(

bocsi ha hosszú lettem! :oops: 8)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Clau...és Norbinak 16 foga is van, bosszantó hogy lusta használni! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
LKata: Norbika nagyon csibészes a fotókon :D Kicsit megnyugtató, hogy más gyereke is imád játszani a tiltott kábelekkel... :wink:
Zsuzsu: nagyon édesek a gyerkőceid! Te nem bőgöd végig az óvodai rendezvényeket? Már most látom magam, ahogy egyetlen túlérzékeny anyukaként meghatódva bömbölök az én csajaim selypítő mondatain, és csetlés-botlásain... Nyugtass meg, hogy mire odakerülök, edzettebb leszek!!! :lol:
Szöszke: mielőbbi felépülést! Nagyon talpraesett vagy, hogy így utánajártál a dolognak!
Ildi: Lottika aztán tud élni! Olyan, mintha az egész játszóház a Tiétek volna! Nem semmi! :D
Clau: mi is sírunk a dokinéninél...már gondoltam, hogy viszek vmi csokit és megkérem dokinénit, adja oda lánykámnak a vizsgálat végén... de sajnos még soha nem jutott eszembe induláskor :oops:
Mi: kérdéstekre összegezve: az első hetek szörnyűek voltak, de most is örülök, hogy hamar jött a második baba. De nekem tényleg sokat segít a férjecském, nélküle nem menne. Ha munka után ezt nem tehetné meg, akkor valszín mást mondanék. A bölcsi szerencsére náunk még nem aktuális, de örülök is, hogy nem kell ezen morfondíroznom. Nehéz elképzelnem, hogy a csajciaim nyiladozó kis értelmét idegen emberek formálják helyettem... talán a ti tapasztalataitok talán majd meggyőznek engem. :)
Felébredt, bosi, mennem kell
Pusz,
M.

macianyu
 
 


Sz.veronika, lehet, hogy azért nőtt össze, de inkább azért, mert a kimetszés után úgy viselkedett a belső méhszáj, mint egy átlagos seb (hiszen lekerült róla az a hámréteg, ami normál esetben megakadályozza, hogy összenőjön). Ez egy nagyon gyakori jelenség konizált méhszájon... :( És ezek után sincs semmi garancia, hogy nem fog megint összenőni. Remélem, most tovább bent tud maradni a cső.
Amúgy meg kaptam egy érdekes gondolatot/sugallatot pár hónapja, hogy 2011. március 11-én fogok szülni. :D Úgyhogy ahhoz június közepén teherbe kell esnem. :D Kíváncsi vagyok, bejön-e. :D:D
Bölcsivel, ovival kapcsolatban ugyanilyen gondolataim vannak. :(

Lkata, szerintem Norbika nagyon szépen fejlődik. Az, hogy csak bizonyos ételeket eszik, nem baj. Felnőttként sem szeretünk mindent. És az, hogy még nem annyira rág, az sem olyan vészes. Próbáltad már azt, hogy kitartasz amellett, hogy darabosat kell ennie? Szóval nem kap mást, ha nem eszi meg? Lehet, hogy tényleg csak lusta és kényelmes.
Gergőt úgy szoktattuk rá az önálló próbálkozásra, hogy otthagytam előtte a darabos ételt, és távolabb vonultam pakolászni. Persze az kellett hozzá, hogy éhes legyen. Azóta csak akkor kényelmeskedik, ha már jóllakás-közeli állapotba kerül.
Sajnos nincs segítségem. Annyi volt a pihenés, hogy délután tudtam aludni 1,5 órát, különben ugyanúgy megy minden. :( Hiába dolgozik itthonról a férjem, azért ő sem tud állandóan Gergővel foglalkozni.
Délben nem volt mit ennie Gergőnek, így kénytelen voltam babajoghurtot adni. Fanyalogva 2 pohárral megevett belőle Abonettel, de most, délután akkora durrogtatást rendez :oops:, hogy legközelebb nem tudom, mikor adok neki.

Ildi,
baromi nagy ez a játszóház! Sokkal kisebbnek gondoltam. Amikor először voltatok, nem félt Lotti?

Zsuzsu, nagyon jópofa a százlábú-kép, látszik, hogy élvezték a gyerekek...meg a szülők is. Miért délelőtt volt??? Szegények, nem csodálom, hogy sírtak...

Clau, tegnap este jöttünk vissza Pestre, Gergő végigaludta az utat. Jövő héten megyek vissza Nyházára cső-kivételre.

Kép
szöszke
 
 


Na, gyorsan reagálok, aztán eldőltem :lol:

menigococcus - Lotti már rég megkapta. Én minden ajánlott oltást beadattam, kivéve a rota, azt is csak azért nem, mert Lotti nagyon sokat bukott és féltem, hogy 17 ezer forintot kihány (2X is) :roll:

Vera, májusban van a beiratkozás a bölcsibe, úgyhogy majd akkor intézkedünk. Remélhetőleg lesz hely! Amúgy még én se tudom elképzelni, hogy Lotti nélkül teljenek a napjaim és dolgozzak, de azért az még messze van, még nincsenek 1,5 évesek se és ezalatt az idő alatt akkorát nőnek, szerintem 2 évesen már igazi nagylány lesz Lotti. Párom szerint inkább engem fog megviselni a bölcsi, mint Lottit :lol: Remélem így lesz...
Tuti, hogy személyesen kell bemenni, nem hiszem, hogy írásban ezt elfogadják, mi majd együtt megyünk párommal.

LKata, tuti visszamegyek, persze, csak vegyenek is vissza. Én bankban dolgoztam, értékesítési területen fiókban, tehát nem csak abba a fiókba mehetek, ahol voltam, nem is biztos, hogy oda szeretnék. Csak ez attól is függ, hogy van-e éppen hely valahol az én pozíciómban. Meglátjuk. Augusztustól lennék kb. állományban és a felgyülemlett szabikat kivéve kb. októbertől vagy novembertől dolgoznék, addig Lottit szoktatnám a bölcsibe szeptembertől, amikor 2 éves lesz.

Clau, milyen kis vagány kissrác Balázs, én betojnék a busóktól :lol:
Nem semmi, hogy így eszik!!! Lottinak most jött ki a 13. foga, de csomó mindent nem eszik meg, valamikor pl. a rizst is kiköpi. Szerintem idegesíti, hogy lemegy így a torkán :roll: Amúgy nekem nagy parám, hogy kajadarab akad meg a torkán, te/ti nem féltek ettől??? :shock: :? Bár én mindig is paramami voltam :cry:

Ez a játszóház tényleg szuper! De megértem, hogy ilyen messziről Clau, ti nem jönnétek :cry: Amúgy már egész csapat jár oda, én vittem 3 csajszit innen a játszóról, jön a barátnőm, és most már jár egy másik csajszi is keddenként, akivel a zenebölcsiben ismerkedtünk meg. Szóval van társaság Lottinak is, nekem is :lol:
A duma meg, biztos azért mond már ennyi mindent, mert én egész nap beszélek neki, de tényleg egész nap, nagyon nagy dumás vagyok, voltam és leszek is, erre gondolok, de aztán fene se tudja, lehet ilyen típus vagy nem tudom :lol:
Ma meglett a kövcsi új szó, gyere, bár úgy mondja néha, hogy gyejererje vagy ilyesmi :lol:

Nyers zöldség, ááá, én nem merek adni :? De amúgy Lotti is így csinál, mint Norbika, a pépes megy a legjobban. Persze a túró rudit befalja simán :roll:
Sajnos nálunk elég kevés a zöldség-gyümölcs, amit megeszik, most nem kell neki se banán, se mandarin, se egyéb déli gyümi, almát csak párolva, most mást mit adjak??? :shock: Zöldség csak a főzelék, de azt csomószor nem eszi :roll: De amúgy hízik rendesen, és nagyon egészséges, pörög-forog egész nap, bár gondoltam rá, hogy veszek valami multivitamin készítményt neki, csak nem tudom, jó ötlet-e.

Macianyu, hát igen, a bölcsi kérdés nem egyszerű, de sokan nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Mint ahogy én sem. Egyébként az sem biztos, hogy olyan rossz az, ha bölcsibe jár a gyerek, lehet hogy igazán jól fogja érezni magát.

Szöszke, nem, nem félt Lotti először. Bár az marha régen volt, mert az első zenebölcsi órára akkor mentünk, amikor kb. 9 hónapos volt. Akkor már mászott és bejárta a területet rendesen, mindent megnézett, megrágott stb. Most is imád oda járni, már előző nap mondom neki, hogy hová megyünk (sok játék, sok baba és egy dalt elkezdek énekelni, amit ott tanultunk) és már be van indulva :lol:
Egyszer gyertek el tényleg, ha tudtok!

Na megyek, mert kész vagyok, amikor játszóház van, nagyon lefáradok, oda-vissza trolizás, ott pörgés, egyre nehezebben bírom manóval itthon, mert annyira nem bír magával, hogy muszáj mennem vele, ha nem játszóház, akkor csak ide a játszóra, de menni kell.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megyünk mi is oda, mert Gergő kinőtte a lakást. :(
Hogy kell fizetni? előre, vagy amikor távoztok, akkor?

Kép
szöszke
 
 


Helló!

Azért pihenj ha tudsz szöszke! :wink: Írod hogy nem tudtál mit adni ebádre Gergőnek...a bébiételt nem eszi meg???
Vagy nem akarsz ilyet adni neki?
Én most vettem a Dm-ben 12 hós Hipp kajákat, volt rá kedvezményem.Jól jön mikor néha nincs időm főzni vagy úton vagyunk. :D
Ildi...ezt tőled is kérdem, nem már szoktál bébikaját adni Lottinak?
Én pont ezért veszem néha mikor akciós( :? ugye elég drága) mert kevés a zöldség , gyümölcs ilyenkor télen.
He tehetem próbálok neki változatosan gyümit adni, de sajnos nem mindíg van rá keret. :roll:
Most is vettem vilmoskörtét,sárgabarackot pépben és reszeltem mellé vagy bele almát vagy törtem össze banánt.Hogy elég legyen.
Vettem fagyasztott meggyet is, néha csinálok gyümiturmixot. Norbi szereti :lol:

Köszi a dicsiket Norbi nevében.
Képzeljétek Norbi legújabb játéka hogy ellopja anyuéknál a partvist és söpröget még azt is tudja hogy a lapát is kell, de bénán fogja, olyan cuki! :lol:
Persze a nyomában vagyok, mert úgy kalimpál a partvis végével hogy leverne mindent.

Tegnap víz napot tartottam reggel iszonyat gyenge voltam, kellett ennem egy banánt, majdnem elájultam, :( totál elsötétedett minden.
Nem bírom már, így gyerek mellet nem megy, régen tök tudtam böjtölni. :oops: :(
Amúgy 5,5 kg-ot fogytam az elmúlt 5 hétben. :lol:
3 régi gatyám rámjött, olyan mintha bevásároltam volna, nagyon boldog vagyok!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Megint csak villámlátogatást teszek :roll:

Áron sajnos megint beteg, a nyirokcsomógyulladásból éppen hogy kigyógyult, most meg tiszta kiütés az egész teste lassan egy hete, taknyos és köhög is picit, azt mondta az orvos, hogy valami vírus, hétfőn megint vérvétel :cry: Szegénynek minden hétre jut valami betegség :cry: A nagyok is hazahozzák és a sárgaság miatt gyenge állítólag az immunrendszere.

De nálunk sem állt meg az élet, az elmúlt héten csőstül jött megint a baj, megint csőtörésünk van, 1 hónap alatt 100m3 vizünk folyt el és nem tudni, hogy hova :roll: Már szétásták az egész udvart, de sehol sem folyik a víz, most éppen a fürdőszobát veri szét a férjem, majd megszakad érte a szívem :cry: :cry:
Közben a héten rossz helyen parkoltunk, azonnal 30eFt-ra bűntettek stb. szóval most beindult a pechsorozat..... De majd csak vége lesz.

Áron amúgy nagyon jókedvű, nagyon sokat beszél már, ő is már szavakat köt össze pl: Apa dodo brüm- Apa elment dolgozni autóval. Olyan szavakat mond már: Bence, Loja (Lora), Zozi (Zoli), moto (motor), néni, báci (bácsi), haló (telefonra), Bebi (Zsebi kutyánk) Tidi (Tigi kutyánk) Kejo (Kleo kutyánk), porszi (porszivó- nagyon fél tőle), dócer (gyógyszer) visi (virsli-imádja), kaja- kanál, inni -és olyankor kéri a cumisüvegét, kuka -és mindent kidob a kukába, stb...... és mindennap új szóval bővül a szókincse, olyan csoda, ahogy fejlődik :lol:
De ezt nem azért írtam, le, hogy felvágjak vele, csak hát olyan büszkék vagyunk rá, hogy már ilyen ügyesen beszél. De nálunk nagyon nagy előnyt jelent a három nagytesó, akik egész nap foglalkoznak vele!!!

Sajnos nem nagyon van időm visszaolvasni, csak egy-két dologra reagálok.

Szöszke
Örülök, hogy túl vagy a műtéten, nagyon ügyes voltál!!!

Zsuzsu
Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok neked!!!

Lkata
Ügyes vagy nagyon a fogyókúra miatt!!

Rohanok főzni, mert Áron alszik.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ja és Áron kapott egy elektromos quadot, nagyon vagányan megy vele a lakásban. Nem vagyok híve elvileg az ilyen masináknak, jobban örülök, hogy ha mozog a gyerek, de olyan potom összegért jutottam hozzá, hogy nem volt szívem otthagyni és nagyon tetszik neki, dudál, világít a lámpája, előre hátra megy vele, majd ha felkelt csinálok róla egy fotót.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Lkata, nem is tudom, bébiételt mikor evett utoljára. :roll: Idegesíti, hogy azzal csak nyammog... :? De különben ilyen időszakokra tényleg jól jöhet.
A partvis, seprű nálunk is nagy kedvenc. Ilyen Gergő méretű van belőle, azzal nagyon ügyesen elvariál. :)
Nagyon jól haladsz a fogyással, le a kalappal! :wink:

Éva, milyen ügyes Áron. :)
Csőtörés. :( Azért aki 30 ezerre büntet a tilosban parkolásért, amikor 6 ezerre is büntethetne... :evil: :evil: Nem baj, visszakapja kamatostul az ilyen szemét...
Minket tavaly büntettek meg 6 ezerre, mert úgy parkoltunk, ahogy 15 éve mindenki parkol büntetlenül, és írtunk kérvényt, hogy töröljék el a büntetést, vagy mérsékeljék...azóta sem jött válasz, úgyhogy nem is fizettük be.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Jó sok minden volt, időm meg pont nincs, úgyhogy csak egy dologra reagálnék...

Szöszke,
Pálminak minden egyes alkalommal kell "felmelegedési idő" a játszóházban (vagy bárhol máshol is). Úgyhogy mi mindig úgy kezdünk, hogy kézben viszem be, onnan a biztonságból jó alaposan körülnéz :) Aztán először hintázunk még vagy 5 percet, mert ott is biztonságban érzi magát, és addig sasolja a környéket meg a gyerekeket, aztán egyszer csak jelez, hogy mostmár kiszállhatunk :lol: Onnantól aztán minden oké :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Az ígért fotók:

Kép

Kép

Kép

Szöszke
Mi is mérgesek vagyunk a büntetés miatt, mert olyan helyen büntettek meg, ahol még nagyon sok autó áll, ez a vasútállomáson van, az eredeti parkolót lassan fél éve újítják, oda nem lehet állni, így csak ez az egy hely maradt, ahol mindenki parkol és most erre itt is megbüntettek minket :-(((
Mi is panaszt tettünk a rendőrségen, de azt mondták sajnos nem tudnak mit tenni, gondolom....

Áron már vissza is aludt, nagyon nyűgös ma is, éjjel kb. 4x volt fent, ilyenkor kiabálja: Anya inni cici! Hát ki tud ennek ellenállni, persze, hogy kap cicit :roll:
Na megyek kicsit pakolni, romokban áll a lakás, csupa por minden, hogy a férjem szétverte a fürdőt. Ja, és tegnapra a riasztónk is elromlott :cry: Egész nap csak riasztott, nem bírtuk kikapcsolni.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Kérlek titeket aki tud segitsen.Egy ismerösöm kislányáról van szó.

Szeretnék újra járni!

Szabó Fédrának hívnak,nemsokára 8 ...tovább »éves leszek.Székesfehérváron lakom.
2009 juniusában történt velem egy váratlan esemény,1 ...tovább »hét leforgása alatt ke ...tovább »rekesszékbe kerültem,melynek
kiváltó oka:szemideg-.agyvelö-.és gerincvelő-gyulladás(devic szindroma).
Jelenleg az országos rehabilitációs intézetben,Budkeszin küzdök a gyogyulásomért.
napjaim nagy részét a javulásomat elősegítő mozgásfejlesztő foglalkozások teszik ki.
Sikerült Budapesten egy professzorral megismerkednünk,aki olyan természetes alapú tablettákat ajánlott,
ami a gyógyszeres kezeléseim mellett szintén a gyógyulást szolgálja.
A rehabilitációs központból kapott kezelések után sajnos otthon kell öneröből finansziroznunk a további
foglalkozásokat(gyógytornász,gyógymasszőr),ami rendkivül megterhelő az egész család számára.
az izmaim sorvadásának elkerülésére egy speciális kerékpárt kell beszereznünk.
A gyógyszerek miatt cukros élelmiszereket nem ehetek, ihatok,ez is külön odafigyelést igényel.
nem csak anyagi,hanem szakmai segítséget,tapasztalatot is szívessen fogadunk.
Nagyon szeretenék már újra osztálytársaimmal szaladgálni!

Szabó Fédra

Ami miatt a segítséget kérem:Természetes alapú tabletták és gyógyszerek( ami nem tb támogatott!!)
100000 ft/hó

gyógytornász,gyógymasször:80000ft/hó

speciális kerékpár:700000ft

bankszámlaszám TP11773360-00887531 Szabó Fédra

alapitványi számlaszám:Cukorbeteg gyermekeket támogató egyesület (Szabó Fédra nevére kell hivatkozni a közleménynél) számlaszám:10402908-29013489

A család elérhetösége: 0620334-8616
email cím:szabofedra@gmail.com


http://tv2.hu/mokka/video/fedra-par-nap ... ekesszekbe



vikcy6
Pákozd
 
 


Szöszke:örülök hogy túl vagy a műtéten.Remélem minden ok lesz ezek után.

Éva:sajnálom a sok rosszat amik történnek veletek.Nagyon helyes pasi Áron és aranyos a quad.

LKata:Miráról mi hir van?minden nap eszembe jut szegényke.Irsz többet a fogyidról?most miket eszel pontosan?ez a 90 napos?

Ildi:jók a képek rólatok.Lottika anyira huncut és szép.Meg lehet zabálni.Fanni is igy halad a beszédben.Néha kiakadok miket mond.

Most jobban nem tudtam visszaolvasni.

Mi jól vagyunk.Fanni megkapta az agyhártya ellenit.Megmérték és hát eléggé kiakadtam mert 11 kiló 36 deka. :shock: :shock:

Na most rohanok.

Ja az elözö levelem nem körlevél hanem igaz is sajnos. :cry: :cry:



vikcy6
Pákozd
 
 


Mi meg ma megkaptuk a 15 hós oltást végre.
Pálmi már onnantól sírt, hogy beléptünk az ajtón :? Tulajdonképpen a szuri alatt se sírt jobban, mint egész végig, amíg ki nem mentünk az ajtón :roll:

A doktornéni akart adni neki egy színes matricát, de nem fogadta el, nem nyúlt érte. csak sírt :? Na, legalább túl vagyunk rajta... 1 hónap múlva agyhártyagyulladás elleni oltás, 2 hónap múlva meg 18 hós + prevenár emlékeztető... hhhh. Már úgy várom, hogy ezeken is túl legyünk, és akkor nem "bántják" egy ideig!

Vicky,
a 11.36 kg nem semmi! :) Pálmi viszont nem hízott valami sokat, 4 hónap alatt 360 grammot, így most 8900 gr :roll: Mondjuk most az utóbbi 3 hétben nem nagyon evett, úgyhogy nem csodálom. Mióta beteg volt 3 hete, szinte csak tápszert iszik.
Tényleg Zsuzsu, nálatok helyreállt Konsti evése?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!!

Veronika!
Nem akarlak elkeseríteni, de tényleg rossz érzés egy anyának (és persze apának is) beadni bölcsibe-oviba a gyeremekét, de tudni kell elengedni. Engem is az szomorított el, h nem tudom mit csinál , jól van-e. Szívem szerint naponta hívnám az ovit :lol: Ahogy jön a jóidő arrafelé sétálunk és meglesem....
(egyik nap Konstival tettünk egy kitérőt a boltba menet és Ábelék kint voltak az udvaron. keresem a fiam, erre ott ült a kerítés mellett egy mérleghintán. Kérdezem: nem hintázik Veled senki?? Mire Ő: anya, nem. :cry: ne tudd meg.....olyan rossz volt, majdnem bementem és meghintáztattam....Végül csak odajött a kerítéshez, adtam neki kekszet és a nyíláson kidugott kezét puszilgattam.... Mire eljöttünk előkerült egy ovistárs kislány és Ő hintázott vele, így megnyugodtam.....

Természetesen anyagi okokból szükséges a bölcsi és az is biztos, h sokat tanulhat ott.

Konsti evése, ivása: kopp-kopp ,most éppen jól eszik-iszik. Valószínűleg a betegség és a fogak miatt volt a gond.
tegnap rántott sajtot evett kézzel én meg kanalaztam a szájába a zöldbabfőzit. Szépen megette.

Most Ábel nem akar enni. Állítólag az oviban kínlódás van, mert tudja, h itthon olyat kap, amit szeret....

Ildi!
Nagyon tuti ez a játszóház!!! Hol van pontosan????? (lehet, h egyszer elkísérjük apát továbbképzésre és amíg Ő okosodik, mi mennénk játszani.)

L.Kata!
A zöldségekkel és megvárom a tavaszt, amikor már lesz friss, hazai. Addig talán lesz még néhány fogacska is....(egyik este Bence almát rágcsált, Konsti követelte. megkapott egy gerezd almát, falta, aztán pár perc múlva köhögött, nem győztem kiszedni a szájából a darabokat...grrrrrr

Macianyú!
ovis rendezvények: a mostanin még nem volt egyéni mondókázás, vagy ének,(majd anyáknapján szerepelnek egyénileg előszőr) hanem cd ről ment és úgy mondták-énekelték közösen.
Fotóztam és közben persze nagyon büszke voltam, így nem jutott idő sírni.
Az anyáknapi ünnepségre viszont a belépés szigorúan 100db papírzsepivel.... :lol: :lol: :wink:

Igazad van, nehéz otthon a kicsikkel, de egy-egy mosoly, szó, ölelés mindent feledtet.....

Szöszke!
Jobban vagy már??????????

Én is csodálkoztam, h délelőtt volt a farsang, de a többi csoportban is így volt. Azért minden szülő megoldotta és ott voltunk, apucistul.

Évi!
Köszönöm!!! :wink: :)

Kívánom, h mielőbb legyen vége a pechszériának!!!

Áron nagyon aranyos a quadon!

Jó 7végét mindenkinek!!!

Hoztam egy vödör gyereket! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Én meg hoztam egy söprögető gyereket! :lol: :lol: :lol:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/n ... XYb6xjT2zE

Zsuzsu...nagyon cuki a vödrös kiszerelés! :lol: Jót mosolyogtam!

Gyors leszek mert közben Norbi balhézik, nagyon nyűgi.
Elkezdett köhögni, kissé hurutosan. Félek nem e a gégegyulladás első tünetei ezek.
Bár az éjszaka nyugodt volt, csak néha köhhentett. 2 napja használjuk az inhalátort is napi 3x és adom mától a köptető szirupot.
Szerintetek vigyem orvoshoz??? Lehetne a dokitól kölcsönkérni a babyhallert is, mert ez a szteroidos gyógyszer kell neki ha befullad azt meg azzal a hallerral kell adagolni. :roll:
Itt a hétvége...nem tudom mit csináljak? :? :(

Veronika...ez tényleg nem nagy hízás. :? Norbi 5hét alatt hízott 30 dkgot. :shock:
Lehet kellene Pálmának Béres csepp vagy valami étvágy javító?

Éva...jaaaj, szegények a baj csőstül jön, szokták mondani. :roll:
Megvan már a csőrepedés helye? Szép fürdőszobát szét kell verni?
Óhh, ez szörnyűűű, bár én már a kert miatt is kilennék.
Na meg a büntetés! :? Sajnálom!Pont hó végén! :twisted:
Áron jobban van??Jobbulást neki. :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, még annyi ha Norbi hagyja leírni :?
Mira javulgat, már nincs láz, antibiotikumot kap.Étvágya is kezd visszatérni :D
Baci van a vérében és a székletben is találtak...de ennyi időbe telt...őrület! :roll: :twisted:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
milyen tündéri :lol: Jöhet hozzánk is söprögetni! :lol:

Jaj de jó, hogy Míra jobban van! Annyira szörnyű volt, hogy szegénykémmel mi lehet :(

Zsuzsu,
egy vödör gyerek :lol:
Pálmi szépen elnyammog mindent, almagerezdet, túró rudit, sajtrudat, még a C vitamin rágótablettát is. Bár ő már 5-7 hónapos kora körül elnyammogott egy háztartási kekszet, úgyhogy nálunk ezzel már rég nincs baj. És akkor még foga se volt :)
Jövő héten megnézzük azt a családi napközit amit kinéztem neki, de most találtam egy másikat is onnan 2 buszmegállónyira, valószínű akkor azt is megnézzük és amelyik szimpibb lesz, meg ahol több lesz a hozzá hasolnó korú gyerek, oda megyünk...
Hú, attól az én szívem is megszakadt volna, ha látom, hogy ott ül a mérleghintán és nem játszik vele senki :( Erre már én is gondoltam, hogy majd meglesem :lol:

Kata,
3-4 hete, mióta az első betegsége volt, azóta nem nagyon eszik. Azért ilyen kevés a hízás. Majdcsak helyrebillen! Most jön fogacska is, kettő is, úgyhogy biztos az is közrejátszik. Aloe verát kap minden reggel, az tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
Megnéztem a kiskönyvben a születési súlya szerint és az 1 éves súlya szerint 18 hós korára kellene 9 - 9.5 kg között lennie, úgyhogy végülis rendben van. De azért köszi az aggódást! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Volna 3 db eladó cipőm!
20-as elephanten bakancs 4.000 Ft
21-es márkátlan sportcipő (ez volt a kedvencünk) 1000 Ft
21,5-es reebok sportcipő 2000 Ft


Képeket is tudok küldeni és cm-ben is megtudom adni, akit érdekel légyszi írjon privit!

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!
Adok egy kis életjelet magamról, meg ami eszembe jut az olvasások után!

Ildi! Na ez már játszóház! Ha nálunk ilyen lenne mi minden nap ott lennénk! Pedig így is heti 2-szer járunk már!

Zsuzsu! Haláli a vödör gyerek! Nálunk akkor kosárnyi gyerek van!

LKata! Szerintem hívd fel a dokid a hétvége miatt inkább! Végig izgultam ám én is a kis Mírát, de örülök a mai híreknek! Ahogy Norbi megkeresi a lapátot az haláli!

Éva! Murphyt most már küldd tovább!

Szöszke! Döbbenten olvastam, hogy mi derült ki nálad! Remélem rohamosan javulsz most már a műtét után!

Mi jól! Máté beszélőkéje hihetetlen. Tegnap előtt közölte a boltban kifelé a néninek, hogy viszlát! :lol: A mozgólépcsőn mondta, hogy szupi! Mindenhez kér uborkát! Eddig két szót nem egészen úgy mond: kubu az ubuk a kupak pedig pukko! De minden mást leutánoz elsőre. Valamelyik nap mondom magamnak, hogy jaj istenem, mire felkel és ő is, hogy iste! :lol: Nagyon muris és imádom apjával jókat vidulunk rajta. Megtanult végre sikítani úgy igazán így most ez a hiszti! De ritka szerencsére, csak ha nem adom neki oda a pézt - pénztárcámat vagy valamelyik fogkrémes tubust. Ez veri nála a biztosítékot! Most tanítom neki, hogy hogyan vezesse le a feszültséget. A lifenetwork-ön van a szuperdada sorozat. Ezt nézem mostanság és nagyon sok nevelési segítséget lehet ellesni belőle szerintem és úgy látom be is válik.

Kép
bettike
Eger
 
 


Bocsi mindenkitől, de nem tudom igazán követni ezt a pörgős topikot! :oops: :lol: Bele-bele olvasok, de csak ritkán tudok írni, és akkor is csak keveseteknek, bocsi többiek! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike, a rohamos javulástól azért távol állok. :oops: Még mindig van vérzés és enyhe fájdogálás (nem csak szondázás volt, hanem küret is, amit szövettanra elküldenek)...de azért ez már mindjárt jobb, mint ami a műtét előtt volt.

Lkata, édes Norbi!

Zsuzsu, a vödörnyi gyerek is ennivaló! :D

Sz.veronika, hát a mai csajokat egy vacak matricával nem lehet megvesztegetni. :D

Kép
szöszke
 
 


Jó reggelt,
Még jó hogy lementünk az orvoshoz tegnap! :roll: Norbinak vírusos gégegyulladása van, de még az elején vagyunk, elkaptuk időben!
Remélehetőleg nem kell kórház,itthon kezelhetem.
Nem úsztam meg kellett vennem bébihallert(7460ft) flixotid gyógyszer van itthon, ez kell bele 4x2 dbot kell befújni neki+ inhalálni kell, meg köptető szirup.
Láza nincs, nemúgy mint kicsi Mirának. :cry: Megint rosszul van, már 3 hete lázas, az elmúlt 2 napban jól volt nem volt láz, most megint lázas.
Jobb lenne azonnal átvinni más kórházba, de ez az ő dolguk...mivel fertőző hasmenése csak 2-3 napja múlt el, ezért kétséges az is hogy mindenhová csak úgy mehet. :?

Betti..jó hogy jöttél! :D Tök hogy így beszél, meg jól eszik!
Tegnap Norbi alig evett.
Most a hiszti tárgya nálunk is ha nem kapja meg a fogkrémes tubust, sprays flakont, vagy a telefonomat!
Nagyon tud tombolni :roll: :(

Ja, és felmászik az íróasztalra, meg minden veszélyes magas helyre...frászt kapok tőle! :shock: :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
hát ez borzasztó, hogy megint lázas :( Pedig már úgy örültem, mikor írtad, hogy már nem lázas!

A magas helyeket ne is mondd! Említettem 2-3 hete mikor leszedtem kimosni a függönyt? Leszedtem, kimentem betenni a mosógépbe, mire visszaértem a szobába (fél perc) Pálmi ott állt a létra tetején! :shock:

Na úgyhogy azt sem lehet mostmár elől hagyni, pedig nagyon élvezi, toporzékolt mikor eltettem, pedig előtte felügyelettel még mászkálhatott rajta fel-le egy ideig.

Jó hogy levitted orvoshoz! Főleg a múltkori kórházas előzmények után! Nem semmi milyen drága cuccokat kellett megvennetek :?

Szöszke,
matrica :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika...létra tetejeee???? :shock: :roll: Húúh, durva lehetett!gondolom azt se tudtad hová kapj , mi?
Nagyon nincs még félelemérzetük.

Vicky...jaj, elfelejtettem válaszolni a multkorira. :oops: bocsi.
A 90 naposat csinálom. 40. nap körül járok! 6kg :D
De már búnöztem néha-néha! Ha becsületesebb lennék már 8 kg lement volna, legalább is régen így volt.
De hétfőtől nem csinálom ezt. A dokim nagyon ellene van.Szerinte pár hétig lehet csinálni de hosszú távon kimerítő lehet. :roll:
Így most hogy összeszűkült a gyomrom és fogytam már, nagyobb a lelkierőm is, ezért folytatom máshogy a fogyit.
Arra gondoltam hogy nem eszem kenyeret rántott, olajba sült dolgokat, és szétválasztom az ételeket úgy mint eddig(mert ez a része tök egészséges szerintem) de gyüminapot nem fogok tartani. minden nap eszem csak kevesebbet, és sok zöldséget.
Ha megkívánom a sütit akkor kompromisszumot kötök magammal és az nap nem eszem vacsit vagy vacsi helyett eszem meg a sütit, de csak keveset!!! 8) nah ez a legnehezebb, tudom...keveset enni! :roll: 8) :oops:
Ha mégsem fog ez így menni akkor visszatérek a 90 naposhoz. :wink: Végül is már csak 2-3 kg zavar mert utánna úgyis babaás szeretnék lenni. :lol:
Most annyi vagyok mint mikor Norbival teherbe estem :D vékony soha sem leszek...de jobb így mint 5 hete. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
végülis a mászóka a játszótéren majdnem olyan, mint a létra :) Tényleg arra hány éves kortól lehet felereszteni? Bár gondolom minden úgy kezdődik, hogy jó ideig még álldogál mellette az ember, mikor mászókázik, hogy ha esne el tudja kapni :)

Lányok,
rámtört a költözési vásárlási láz! Mindent meg akarok venni! Annyi mindent néztem már ki, hogy egy vagyon se lenne elég rá! :) Persze örülünk, ha azok meglesznek, amik feltétlen fontosak, az is kisebb vagyon lesz...karnisok, függönyök, szekrények, tűzhely, stb...

Amikről meg álmodozom a kertbe: játszótér, ugrálóasztal, ugrálóvár, vizi locsolós mindenféle cuccok vannak, hihetetlen! Nem szabad tovább nézelődnöm, mert annál több mindent látok meg :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sz.veronika, olyan érdekes ez a saját, kerti játszótér (jó párat láttam), de azokon soha senkit nem láttam játszani. Arra gondoltam, hogy ha nincs gyerektársaság (aki idegen, tehát nem a házhoz tartozik), akkor nem is annyira jó játszaniuk a gyerekeknek rajta... :roll:
Létra, durva.... :shock:

Lkata,
ahová ki akarsz lyukadni a 90 naposból, nagyon hasonlít a testkontrollra. :D:D Mondjuk ott a délelőttöt szánják kifejezetten gyümölcsevésre, utána szétválasztó étrend.
Norbikának jobbulást!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! Mostanában ott szeret ücsörögni én meg gyorsan megörökítettem. :lol:

L:Kata!
Ngyon házias fiad van! :lol: (én már rég rászóltam volna, h leversz valamit...stb. van mit tanulnom, jó, h feltetted a videót!!)

Jó, h időben kiderült Norbi betegsége. Én azt mondom, h inkább vigyem el többször feleslegesen dokihoz, mint hogy egyszer nem és baj legyen belőle.

Melyik kórházban van Mira???? Megoldás lehetne egy másik hely.....

Veronika!
A családi napközi jó megoldás lehet, ott kevesebb a gyerek. Kívánom, h megtaláld a megfelelőt!!

Bettike!
Gratu Máténak a beszédhez! Hiszti mindenhol van!! :lol: :lol:

Szöszke!
Gyógyulj meg mielőbb!!

Mi az elmúlt hétvégén elutaztunk pihenni. Bence ajándéka volt a névnapomra. A Tiszatónál voltunk. Most előszőr aludt Konsti házon kívül, de ügyes volt, nem volt gond. Odafelé sokat nyügizett, aztán kiderült, h úszik a pisiben... 8)
Sajnos szinte végig esett az eső, így nem igazán tudtunk csavarogni. Maradt a pancsolás, ami nagyon teszett a fiúknak. Én voltam masszázson, jót tett fáradt tagjaimnak. :lol:

Úgy gondolom kellenek az ilyen kiruccanások, jó, ha a gyerekek megtanulnak viselkedni idegen helyen is.

Ábelem ügyeskedik a beszéddel, jókat nevetünk olykor-olykor. Pld. minden este, amikor az autóval beállnak a garázsba, mondja, h "ató horkol. ". Reggelente meg kiszalad és kiabál: "ató, ébjesztő!" :lol:

Jobbulást minden betegnek!!!

hajmeresztő dolgokat Konsti is tud, a minap pld. így motorozott:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Szoszke!
Orulok, h tul vagy a nehezen, innen mar csak egyenes ut vezet ketteskehez! :wink: Mit mondtak, most akkotr mikor kell megjojjon?

Lkata!
Norbika gyonyoruseges! Nekem meg mindig nem tisztak ezek a betegsegek, mi honnan kezdodik... :roll: Ha inhallalni kell, akkor az nem asztma? Vagy van ilyen a gegegyulladasra is? Egy masik forumon olvastam, h a horghurut, bronchitiszre nem jo a hideg para, meleg para kell... :roll: Azt hiszem ha hazamegyek fogadoorat kerek a dokinomtol, csak az a baj, h o is mindig olyan foglalt :?

Eva!
Nagyon vagany srac Aron, jol mutat a jargannyal. Jo nektek, h van helyetek meg bent is ilyennel furikazni! De latom ti is sokat betegeskedtek (egyeb kellemessegekrol nem is beszelve), ugy tunik, h ez a nagycsaladossag velejaroja? :? Nalunk is mindig van valami, alltalaban megfigyeltem a fiukkal sokal tobb ilyen gond van, mint lanyokkal :?

Ildi!
Jo, h ennyit viszed Lottit, szerintem is nagyon jot tesz nekik, es a bolcsi sem foltetlenul rossz dolog. Mi is minden nap megyunk, nem is tudom mi lesz otthon, mert ott nincs annyi jatszohaz :roll: Annyi, h ott Zsoltinak lesz ovi.

Zsu!
Tovabbra is aranyosak a fiaid, latom nagyon elvezte Abi a farsangot. Iden Zsolti nagyon fajlalta, h nem lehet ott, itt nem volt ilyen unnepseg. Tavaly o maharadzsa volt! :) Konstinak pedig jol all a vodor :lol: Tenyleg, lanyok, tud vki vmit arrol a furdeto vodorrol, ami allitolag nagyon jol jon az ujszulotteknek, kicsit fura, de allitolag imadjak, mert olyan, mint odabent volt. Mindket fiammal kinlodas volt a furdetes az elso par honapban, gondoltam kiprobalnam, de semmi infom nincs rola... :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Mas:
Itt Angliaban most kezdik oltani a 6 honaptol 5 evig terjedo korosztalyt H1N1 ellen. Most ujra teljesen bizonytalan vagyok, mert egyreszt nem erzem mar annyira a veszelyt, olyan mintha lecsengett volna az egesz, masreszt viszont itt borzaszto egyszeru lenne beadatni, otthon meg sehol semmi, raadasul biztosan fizeteses lesz. Most ugy masfel evre bucsut intek Anglianak, ezert kene dontsek :?

Zsolti nagyon megijesztett az ejjel. Semmi elozmeny nelkul ketszer hanyt nagyon nagyot, fajt a hasa es nagyon rosszul volt. Reggel ezt megismetelte, mar csak viz van benne. Enyhen a gyomra is megy es fajtatja a hasat. Most egy picit jobban van, piritost falogat, de nagyon ijeszto volt. keso delutanra kaptam idopontot, remelem addig teljesen magahoz ter. Itt annyi mindenkitol hallottam ilyen hanyos-fosos virusrol, de nalunk sosem volt. Attol felek nehogy mindenkit megtamadjon :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu...csúúúcs ez a vagány motoros kép! :lol:
Jó lehetett a kirándulás, rendi férjed van! :lol: Húú, főleg a masszázst irigylem! 8) :lol: én is imádom az ilyesmit.

Bangham...Sajnálom hogy Zsoltika beteg :( Lehet valami hányás-hasmenéses vírus??? :roll: Felénk sok sok ilyen van.
Csak nehogy te is elkapd, amúgy hogy vagy???
Oltás...hááát én is tanácstalan lennék. De nekünk nem volt bajunk tőle. Azt mondják hogy az a gyerek aki amúgy sem érzékeny az oltóanyagokra az meg sem érzi.
De te oltva vagy? Mert neked kéne szerintem. :wink:
Inhalálni nem csak az asztmásoknak jó hanem jó az összes hörgő, illetve gégeszűkületre is mert hörgőtágító, gyulladáscsökkentő hatása van a neten is olvastam.
A hideg pára is a kruppos köhögésre és a gégegyulladásra tuti jó!
Ezt a pulmonológusom, háziorvosom is mondta. Sőőt, most Norbinak orrdugulása van, arra is ezt mondták.
Az arcüreggyulladásra, sárga váladékony, gennyes orrfolyásra, megfázásos náthára a meleg kammillás pára jó :wink: ...szerintem.
Meg a biopron lámpa.
Fürdővödör..én is hallottam már róla, képen is láttam. jópofa és tök megnyugtatja az újszülöttet. :) Szerintem nagyobb bababoltban lehet ilyet kapni. :wink: Vagy a neten, nem próbáltál még utánnanézni?

Norbi mióta beteg csak egyszer alszik, nagyon nyűgös és ingerlékeny :? , fél 8 kor már le kell raknom, mert ájulás határán van! :( Rosszabb beteg mint az apja.
Éjjel óránként felsírt, mert el van dugulva az orra. Használunk orrsprayt, párásítót továbbra is. A köhögés csillapodott, s a gége is rendben, ezért már szteroid nem kell. Most a náthával küzdünk :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke,
igen, lehet, hogy igazad van, a játszótér csak a többi gyerekkel együtt érdekes igazán :) Bár hinta a mostani kertünkben is van és azt szoktuk is használni, úgyhogy egy hinta azért lesz azt hiszem, aztán most ennyinél meg is állunk :roll:
A mostani környéknkön tök sok és szuper játszótér van, ahová meg megyünk, sajnos ott gyalogosan megközelíthető nem igen :?

Zsuzsu,
már hátrafelé motorozik? Ez igen! :lol:

Bangham,
mi beadattuk Pálminak is, nekem is, apának is. Semmi mellékhatása nem volt, annyi csak hogy 1-2 napig éreztem egy kicsit a beadás helyét, de elenyészően.

Zsoltinak jobbulást! Majd írj mi van vele!

Kata,
Norbinak is jobbulást!

Én most itt parázom, csütörtökön lesz a 15 hós oltás 1 hetes, várom hogy lesz-e láz, pötty, bármi... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Lkata!

Koszi kerdesedet, en amugy jol vagyok, de mar nagyon nyugos :? Elvileg semmi bajom, gyakorlatilag hol itt faj, hol ott, faradok, ejjel forgolodok,hormonjaim is dolgoznak ezerrel, neha minden nap kibirasa kesz gyozelem. Miki most van a legaktivabb korszakaban, de targyalni nem igazan lehet vele, ugyhogy eleg nehez. :? No meg semmi ujat nem tudok baborol mar regota, csak h vigan ficankol odabent. mar alig varom, h hazamenjunk es eljussak a dokihoz :wink:
En meg novemberben megkaptam az oltast, ferjem is.

Vera!
gratula a koltozeshez, mikor lesz? Szerintem felejtsd el az oltast, majd ha lesz valami, ugyis eszedbe jut. de az sem lesz veszes :wink: Nalunk is volt Mikinek 2 nap laza gondolom attol, de ennyi.

Zsolti reggel ota nem hanyt, de nincs jol. Sapadt, erotlen, egy par falat piritost evett es nagyon nyugos. nem birom meggyozni, h aludjon egyet :? Mindjart jon az apja es akkor doki. Gondolom megmondjak szedjen paracetamolt :? A legrosszabb, h ma csodalatos ido van odakint, mi pedig itt gubbasztunk, szegeny miki egy parszor mar idehozta a kinti cuccait celzaskent :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bangham, Gergő épp Szilveszterkor pakolta ki szinte ugyanígy a sütőtököt, minden előzmény nélkül. :? Remélem, hogy csak egy pár napos gyengélkedés ez a fiadnál...jobbulást neki!
Holnap megyek cső-kivételre, és megbeszélem a dokival a továbbiakat, mert pl. nem hiszem hogy ez a műtét befolyásolta volna hormonálisan a szervezetemet. Febr. 3-ától éreztem a méhgörcsöket, tehát az számít a ciklusom első napjának, úgyhogy legközelebb most szerdán, márc. 3-án kell majd ismét..de a műtét miatt, meg a cső miatt még mindig van egy kis vérezgetésem. Holnap-holnapután kiderül, hogy mi a helyzet. Az biztos, hogy 1-2 ciklust ki kell várnunk a férjemmel, hogy megfigyelés alatt tartsunk engem. :D Addig nem kellene teherbe esnem. Terhesség előtt mindig éreztem a peteérésemet is, szeretném, ha ez a képességem visszatérne.
Itt a fórumon volt már téma a fürdetődézsa, azt hiszem, a régebbik közül használt is valaki, talán Mtücsök (?).
Újszülötteknek biztosan nagyon jó. Nagyobbacskákhoz, akik már tudnak mászni, én nem használnám, mert túlságosan korlátozza a mozgásban őket. Elvileg 3 éves korig lehet használni. :shock:
http://babyfun.axiomarket.hu/item/furdetodezsa

Zsuzsu, ez a háttal motorozás!! :D:D

Sz.veronika, nem rossz a saját, kerti játszótér, én is csináltatnék, csak a kihasználtság kedvért sokszor kell vendég-gyerekeket hívni. :D

Gergőnek 4 foga jön egyszerre. Épp ideje volt, mert csak 4 foga volt eddig. Az 5. (bal alsó 2-es) recéje már kint van, az összes többi 2-es fognak akkora púpja van, hogy ihaj. Szerencsére nem nagyon viseli meg. Csak abban nyilvánul meg a fogzása, hogy a megszokottnál jóval többször támad harapási szándékkal textilpelenkára. :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Bangham....sajnálom hogy fárasztóak a napjaid. :(
Amúgy nem keményedik a pocakod???Most nem látni a vonalzód, hányadik hétben is vagy???
Nehéz is lehet pocakosan ilyen aktív pici mellett. :roll: De azért jó érzás hogy mocorognak odabennt, nem? :lol:
Amúgy Norbi is imád kinnt lenni. Főleg hogy már néha babakocsi nélkül megyünk sétálni (úgy az 5.szomszédig meg vissza) :wink:
Már elég ügyin fogja a kezem, de azért ha nem figyelnék és szorítanám a kis kezét akkor elszaladna.
Ő is hozza az overált vagy a cipőt, sapkát, kabétot mikor mit ér el a fogasán....és hozza oda, tömködi az ölembe..hogy öltöztessem,vigyem már ki az udvarra.
:lol:

Szöszke...jobban vagy már?Vagy még görcsölgetsz?Csöved megvan még?
Gergőnek vigaszpuszi , 4 fog egyszerre :roll: ....nálunk is volt ilyen. Nagyon nyálzott, és ingerült volt Norbika.

Mira jobban van, jól eszik, vidám és úgy néz ki szövődmény nélkül megúszta :D Ha nem lenne hőemelkedése akkor jöhetne haza.
De ő is ezerrel fogzik, úgyhogy arra gondolnak attól van hőemelkedés. :wink:

Norbi náthás és hisztis...nem alszik csak napközben 1x fél órát :shock: :? Pedig ő nem szokott ilyen keveset aludni.Nagyon kevés ez neki, mert olyan ingerült és féradt ilyenkor már. :(

Többiek??? :( Mindenki elfoglalt???

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
na akkor most jobban van Mira? Szuper!

Én elég fáradtan... Pálminak is jön a foga, 3-kor feküdt le délutáni alvásra, 5 percenként ébred zokogva, már tök kivan :( lassan két órája ez megy, nem tud szegényke aludni :(
Na majdcsak túlleszünk ezen is. Bár ha jól olvastam 3 éves korig jön ki az összes fog, szóval még hol a vége... :roll:

Bangham,
még nincs pontos költözési dátum, attól is függ mikor kapjuk meg a lakásunkért a pénzt - hitelt vesznek fel a vevőink, nem igazán van ráhatásuk hogy pontosan mikorra lesz meg, illetve, hogy ahova megyünk onnan se tuti még, hogy mikor költözik ki a mostani lakó, még most keresget magának lakást + ő is hitelt vesz fel... szóval csak annyit tudunk nagyjából, hogy április 15-től május 15-ig bármi lehet :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Reggel 5:40-kor keltem, hogy 8:30-ra Ny.házán lehessek autóval. Egyedül mentem, odaértem 8:15-re, jó volt a forgalom, semmi fennakadás.
Várnom sem kellett túl sokat, az orvosom most jóval dörzsöltebb volt, mint a tavalyi műtétnél, mert kiderült, hogy most belevarrta kicsit a csövet. :shock: Egy csippentéssel elvágta a varratot, és nem is éreztem, amikor a csövet kivette. Utána még kb. fél órát éreztem,hogy sajog, fájdogál kicsit, de azután már egyáltalán nem fájt semmi. Végre nem kell semmilyen fájdalom-csillapító.
A továbbiakra nézve: meg kell várnom a mostani ciklust, ami holnap-holnapután esedékes, azután még egy ciklust áprilisban, és azután kell visszamennem hozzá, hogy megnézhesse, nem nőtt-e össze megint (szondával nézi meg majd). Ha minden rendben lesz, jöhet a második babánk. :D Dél körül indultam vissza.
Az orvosom megint nem akart tőlem elfogadni semmit. :roll: Úgyhogy már készülök valami meglepetéssel neki, amit majd jól ráerőltetek. :wink:

Lkata, örülök, hogy Mira jobban van. Szegény Norbika...
Képzeld, mostanában Gergő is izélgeti a párnát. :oops: Azt olvastam, hogy egyfajta önnyugtató tevékenység ez. Norbi még csinálja?

Sz.veronika, ez a körbevárás nem olyan jó. Mi is voltunk ilyen helyzetben. Háromszoros lakástulajdonos váltás: kamaszkoromban mi mentünk új lakásba, a mi régi lakásunkat megvette valaki, akinek a lakását megvette valaki, aki hálából, hogy jobb lakásba költözhetett, felújította a mi új lakásunkat. De addig nem tudtunk költözni, amíg nem újította fel az új lakásunkat. :D Úgyhogy volt egy pár hetes átfutása a dolognak. Addig is nézegesd a bútorokat, és álmodozz! :D Az olyan jó! Én az online ikea katalógust szoktam nézegetni.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
micsoda trükkök vannak, hogy odaöltötte a csövet! :shock:
Na, hát akkor drukkolunk, hogy "tesó-kész" legyél hamarosan! :)

Szóval ismerős a költözős szitu :)
Nem bonyolódtam bele teljesen az ügymenet leírásába, de ez még sokkal bonyolultabb, mint amennyit említettem belőle :lol:

4 lakás lesz a családban összesen eladva, és összesen 6 embert érint az ide-oda-szét-össze költözés :) Még mindig hátravan nagymamám lakásának az eladása, az új házon lévő hitelt csak akkor fogjuk tudni kifizetni, ha az is elment... szóval tiszta őrület :) Kész csoda, hogy összejön :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?