Új privát üzeneted érkezett!

Oui:
és ha én nem akarom elválasztani, és örülnék neki, ha a tej maradna a fő kaja, akkor hogyan kell?
Mert én ettől még közvetlenül szopi előtt adtam neki eddig. MA megette az alma-banán papi maradékát, zab nélkül, juhéééj. :)
MEgmértem előtte, 68 g volt. Na jó, egy kanálkával én is ettem belőle, hogy megnézzem a hőmérsékletét.. Utána szopizott is, bár nem túl sokat.

Szóval akkor most mikor kellene adnom és hányszor és mit? :)
Sütőtöklevet hogyan csinálsz??

Kép
bikmakk

JA, és simán evett volna még a papiból, csak már elfogyott, sajna.

Angelita: és nálad az cél is volt, hogy egy étkezést kiváltsál vele? Vagy így alakult?

Kép
bikmakk

Bori, köszönjük a szavazatokat, nagyon aranyos vagy :)!

Bikmakk, a fő táplálék sokáig az anyatej marad még, de meg kell szokja a 'normál' ízeket is, hozzá kell szoktatni a szilárd táplálékhoz, a lényeg a fokozatosság.

Kép
angelita

Bikmakk, igen -egy étkezés kiváltása volt a cél. A Babamagazinban olvastam, hogy a gyerekek kb. 1 éves korukban úgy esznek, hogy reggeli és vacsora anyatej/tápszer, ebédre főzelék és uzsonnára gyümölcs.

Kép
angelita

Sziasztok!

Ma mi is beléptünk a tápisok táborába :(
Vagyis még csak kiírattam és kiváltottam hogy legyen itthon mert egyik napról a másikra nagyon megcsappant a tejem mennyisége.
Mivel fél éves elmúlt a pici lányom a rendes tápszerre már nincs támogatás így Nestlé Beba H.A. írtak ki.
Tegnap még volt tejcsi de éjszaka már nem nagyon és reggel meg mondhatni egyáltalán nem, két mellemből 10ml-t tudtam lefejni.
Étrendünk a doki ajánlásával a következő lett:
Reggeli: tápszer de előtte ha még van egy kis anyatej
Tízórai: gyümölcs, az almát már nagyon eszi Hajnus
Ebéd: főzelék, általában burgonya és répa megy saját készítésben mert a bébiételeket nem eszi meg Hajnus :( Ma megpróbáltuk az almás burgonyás csirkehusis bébiételt, egy fél üveggel sikerűlt megetetni vele.
Uzsonna: tejpép, ma még gyümit kapott uzsira mert nem volt itthon
Vacsora: tápszer, volt valamennyi tejem azt ki is szopizta Hajnus majd bealudt így még nem kapot tápit.
És közben ha megszomjazna babavizet adok mert a teát vagy gyümölcslevet sem issza meg ez a lány.

Az lenne a kérdésem hogy ha este csinálok tápszert azt berakhatom a hűtőbe hogy éjszaka ha felkel Hajnus enni akkor csak meg kelljen melegítenem :?: :?: :?:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jó rég voltam megint. Sajna tegnap jöttünk ki Marcussal a kórházból. Múltkor írtam, hogy betegek vagyunk mindanyian elkaptuk sajna Marcusom sínylette meg a legjobban egy hetet voltunk a László Kórházban a fertőző osztályon. De még nagyon carul van fél kilót fogyott. Nagyon car körülmények között voltunk bent isszonyat mi van abban a Kórházban nekem kellett ellátnom picúrt. Könyörögni kellett, hogy szívják ki a nóziát az is 5 órába tellett a széken kell aludni egy nővér van az egész osztályon. Szegénykémet szana szét szurkálták, mert állítólag nincs vénája de segéd orvosok vannak csak. Szóval nagyon rossz élményeim vannak. Még nincs teljesen jól nagyon keveset eszik. Vírusos Bronchitise van vagyis volt ami múlik már de nagyon lassan. Mimi is beteg volt ő hozta haza az oviból jó sokat járt egy hetet. Aztán beteg is lett. Mindenki elkapta még anyósom is. Az egész család hulla volt. Szóval ez volt az ok, hogy megint elmaradtam. Visszaolvasni esélyem sincs. De gondoltam adok életjelet magunkról. Amint Marcusom jobban lesz ígérem többet jövök. Remélem mindenk jól van.

Szió
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Beusmimi, szegények, ezek az ovis vírusok nagyon szívósak ám. Remélem Marcus hamar felépül!

Bikmakk, úgy tudom, ha nem a szopi kiváltását célzod, akkor szopi után kell neki adni az ennivalót. De ha úgyis szopik utána a picur, akkor nekem úgy tűnik, hogy mindegy. Gondolom a mennyiségtől is függ, hogy mennyi ennivalót adsz - írtad, hogy még evett volna.
A sütőtöklé Szentkirályis babaital... Az itthoni sütőtököt a püréjelleg miatt nem ette meg. Holnap megpróbálom a krumplit egy kis anyatejjel (és banánnal?:)).

Kép
Kép
Kép
oui

Látom mindenkinél megy a hozzátáplálással járó izgalom.

Zarusnak ma megvolt az első olyan napja amikor alig volt el, ha leraktuk. Igazán jó lenne már, ha kint lenne az a fog.

Bikmakk: Azért az egy kicsit durva, hogy felelőtlen lettem volna, hiszen elmentem a vizsgálatokra és meg is lett az eredmény... A szülészorvosom viszont azt mondta, hogy ne szedjem a hormon tablettát, így én neki hittem. Na de mindegy.
Nekem tudod csak az a furcsa, hogy ebben az esetben is, mint oly sok másik esetnél, nem azt vizsgálják meg, hogy vajon miért kevesebb x y hormon, hanem rögtön felírnak valamit, hogy azzal pótolják. Nem esetleg megpróbálják a helyes működésre rávenni az ember pajzsmirigyét. Én azt nem fogom fel, valószínűleg, mert nem vagyok orvos, hogy az miért jó, hogy valamit mesterségesen pótolunk, ahelyett, hogy megpróbálnánk a természetes úton a szervezetünket normális működésre rávenni. Nekem valahogy úgy jön le az egész, hogy azzal, hogy mesterséges hormonokkal pótoljuk a dolgokat az egész soha nem fog megjavulni, mert minek is tenné, hiszen bogyók formájában úgyis kapja a szervezetünk amit neki kéne termelnie... De lehet, hogy én vagyok a teljesen rózsaszín ködben élő ezzel kapcsolatban.
Egyébként elég sokat vívódtam az egésszel kapcsolatban amikor aktuális volt, és ha a szülészorvosom azt mondta volna, hogy az eredményeim tényleg annyira rosszak, hogy az Zarusra nézve is veszélyes lehet akkor valószínűleg megijesztett volna a dolog és szedtem volna a bogyókat. De őszintén szólva azon ő is kiakadt, hogy egyetlen vérvétel alapján felírtak bármit is, mert ennél azért ez a probléma összetettebb.
Velem Zarus születése után is eljátszották, hogy szakszavakat használva beszélgettek, majd végül az első reggelünkön közölték, hogy lehet, hogy megnagyobbodott az egyik fele Zarus szívének. Ja, de persze hozzátették, hogy még ne aggódjak, mert az is lehet, hogy csak nagyon vékony és amiatt hallatszik úgy a szívverése. Ráadásul 3 napos volt amikorra végül kaptunk időpontot a gyermekklinkára, ahol meg ultrahangozták és persze kiderült, hogy nincs semmi baja, csak tényleg hosszú és vékony baba.
Én sorra azt tapasztalom (persze TISZTELET A KIVÉTELNEK), hogy az orvosok egyáltalán nem figyelnek az ember lelkére, pedig onnan indul minden baj... Gondolom nekik nem számít, hogy mi zajlott le bennem azalatt a 3 nap alatt.
Szóval félre ne érts, nem bántani akarom az orvosokat, hiszen tudom, hogy rengeteget tanulnak és tényleg a legtöbb esetben segítenek is, és azt is tudom, hogy erre születni kell, mert én pl soha életemben nem lennék képes ezt csinálni, de valahogy sok esetben egyre nehezebben értek egyet a módszereikkel. :?

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Azt elfelejtettem, hogy tudom, hogy nagyon sok orvos és nővér rengeteget dolgozik, és hogy sokan nem is keresnek jól (legalábbis a hivatalos papírokon), de szerintem az emberségesség és az, hogy alapvetően kedvesek vagyunk másokkal és odafigyelünk nem kéne, hogy a pénzen múljon. Gusztustalannak tartom, hogy egy szülés előtt állő nőnek azon kelljen még gondolkodnia, hogy mikor és hogyan fogja odaadni az orvosnak, szülésznőnek a pénzt, hogy vannak kórházak ahol azok jobb ellátásban részesülnek akiknek a családja néha-néha ad egy pár ezrest a nővéreknek is és jó pár 10ezrest az orvosoknak. Davidnek nem tudtam elmagyarázni, hogy mi az a hálapénz, mert angolul nincs is ilyen szó, és mert náluk egyáltalán nincs ilyen a kórházakban, pedig ott talán még rosszabb a helyzet mint itt az egészségügyben. :(

Na most már tényleg abbahagyom...

Orew

orew

Beus: Jobbulást Marcusnak! Nagyon remélem, hogy hamar sikerül visszahíznia amit lefogyott és, hogy minden rendben lesz vele!!!

Orew

orew

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem írtam. Mostanra sikerült utolérnem magam:)

Linácska: nagyon szuper a tabló, édesek a bébik. Cuki az egyenbody :) Hány havonta szoktatok babatalizni?

Képzeljétek, Noémi 6 nap múlva lesz fél éves és 69 cm és 8300 gramm :) Nálatok mik voltak a fél éves adatok?

Lakik valaki a 11. kerben?
bebi30

Sziasztok!

Orew: én is ezen a véleményen vagyok az orvosokkal és kezelésekkel kapcsolatban!

Beus: Marcusnak jobbulást kívánok! És neked is sok erőt, biztos nem könnyű amikor egyszerre beteg a család!

piroska: sajnálom, hogy tápit kellett írtadnod! De ügyes vagy hogy idáig szoptattál, és lehet hogy ez csak átmeneti állapot!

Rólunk: apa kicsit jobban, de még annyira nincs túl jól! Holnap megy egy helyre próbanapra, remélem hogy marad is utána! bár a pénz nem túl jó, de a semminél több persze!
Holnapig ha nem fizetünk, akkor a tulaj azt mondta, hogy utána már nem kell, hanem költözzünk! :( Amúgyis elszeretnék innen menni, mert a fenti lakók szenyóznak velünk, de nem íyg akartam elmenni!

Úgy döntöttük apával, hogy elég volt, mert annyira kilátástalan itt minden, hogy megyünk Németországba! Apsa előremegy, ha lesz egy kis pénz, egy ismerősnél lesz két hétig! Keres majd munkát, és ha kis pénzt összerakott, bérel lakást, és megyünk utána a gyerekekkel! Ott nekem is lenne munka! Heti 2-3 nap dolgozhatok 4 órában! Így jut idő a gyerekekre is, de keresek én is egy kis pénzt!

Csak még azt nem tudom, hogy hol lakjunk, mert kb egy hónapig egyedül lesz kint apa, és akkor az albérlet sok lenne!
Csak én annyira ragaszkodom a páromhoz, hogy nem tudom, hogy bírom majd egy hónapig! :cry: Tünde előtt el a kalappal, hogy ezt már többször végig csinálta! Komolyan Tünde minden tiszteletem a tiéd! :wink:

Bocsánat, akinek nem reagáltam, de annyi mindent kell csinánom, hogy így csúszok mindennel, pedig olyan jó lenne többet írni!

kovisziszka

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Beus,
jobbulást Nektek, főleg Marcusnak, szegény baba :(!!

Bebi, szép méretekkel rendelkezik Noémi! Itt több baba is hasonlókat 'produkált' a mérésen, az én Emmám 8530 gramm és 70 centi. Gyere gyakrabban és hozz képeket is, ha lehet :)!

Orsi, az orvosokkal kapcsolatban én úgy fogalmaznám meg a problémát, amiről írsz, hogy minden orvosnál -az, hogy hogyan bánik a betegeivel, hogy fogalmaz, milyen benyomást kelt- megmutatkozik a személyisége, az, hogy az élet más területein (magánélet, család, barátok) milyen. És ez igaz minden szakma képviselőinél is. A kórházban én is találkoztam kedves és mogorva nővérekkel, orvosokkal is és a bánásmód nem attól függött, hogy adtam-e nekik pénzt vagy nem. Volt a kórteremben olyan, akinek a fogadott orvosa nem jött be a varratszedésre, még a telefonját se vette fel. Másnak az ügyeletes szülészorvossal vannak jó tapasztalatai, rokonoméktól még a pénzt se fogadta el, azt mondta, hogy költsék a babára. Szóval amilyen az ember, olyan orvosként is.

Kép
angelita

Piroska, a tápit frissen készítsd. Nekünk is Beba HA Start Aktív van. (Tényleg, Ti kapásból a kettest kaptátok? Mi 2-3 hét után állunk át arra.) Használj babavizet, akkor nem kell a forralással foglalkoznod, csak meg kell melegíteni a vizet. Hidd el, gyorsan rutinná válik (éjszaka is), én már féléve csinálom.
A tejcsi apadása miatt ne szomorkodj, sokan örülnének, ha ilyen sokáig tudnának szopiztatni!

Szilvi,
nagy elhatározásra jutottatok! Én sok sikert kívánok Nektek, találjátok meg a számításotokat kint :)!!

Kép
angelita

Sziasztok!
Mi ma vagyunk hat hónaposak :lol: :lol: :lol:

Úgy néz ki, hogy kezdünk beállni a hétórai kelésre... Ami egyrészt rossz, mert kevesebbet tudunk a párommal aludni, másrészt meg jobb, mert hosszabbak a délelőttök, több mindenre jut idő, így nem csúszik át délutánra házimunka és Marci is könnyebben alszik el.

Sziszka: sok sikert kívánok nektek, remélem kint jól összejönnek a dolgaitok!

Piroska: ne szomorkodj a tápi miatt, a lényeg, hogy eddig tudtad Hajnust szoptatni!!

Orsi: én nem értek nagyon a pajzsmirigy témához, de szerintem ez olyan betegség, ahol muszáj hormonokat adni, hogy újra működőképes legyen a "rendszer". Nekem van egy barátnőm, akinek szintén ilyen gondja van, ha nem szed gyógyszert vacakul van nagyon és azt mondta neki az orvos, hogy ne is halogassa sokáig a gyógyszerszedést, mert könnyen infarktus lehet a vége (29 éves), mert túlpörög a szervezete :shock: :shock:

Beus: jobbulást nektek!!

Kép

Kép
dbea

Bikmakk, az etetőszék téma a 269. oldalon merült fel. :D
Köszi a választ az autósülésekkel kapcsolatban!

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Fiúk betegek Ati kezdte vasárnap igaz Ő csak 1szer hányt de láza volt és szinte az egész napot végig aludta.
Márk pedig kedd éjjelre lett rosszul.Akkor szinte semmit nem aludtam de a tegnapot azért jól birtam. Az a szerencse,hogy apa itthon van igy sokat segit.
Mi még nem kaptuk el és remélem nem is fogjuk.Bár apum beteg lett Ő vasárnap volt itt nálunk.

Ati már mászik és a popoját emeli a magasba amikor négykézlábozik. Állni szeretne.

Hozzatápi én is most kezdtem neki tápszert adni mivel elfogytak a lefejt tejek :( .
Fejni még midig fejek de kb 80-100ml jön csak le.
Úgy vagyok vele,hogy már az is nagon jó,hogy 8 hónapig csak anyatejet kapott.
Egyébként mindent megeszik fleg az én általam csnált hamikat.Igaz vasárnap óta nem nagyon akar enni.
Foggal is kinlódik,remélem végre kijön neki.
Vendég

Bea: Boldog hófordulót Marcinak!!
Vendég

Sziasztok!

Orew, orvostémában egyetértek. Nekem pl. a fogadott szülészorvosom nem volt hajlandó bejönni- - mikor a Noémi úgy döntött, hogy megnézi a kinti világot - mert épp vitorlázni készült, előtte meg végig azt mondta, hogy bárhonnan ideugrik ha kell. Még jó, hogy vannak ügyeletes orvosok :) Szerencsére hamar túlléptem a parán és ráhangolódtam Noémire.

Angelita, Mi Beba HA Start Aktívval pótoljuk az anyatejet. Szerinted nem kéne már a kettesre átállni?Mi a különbség a két fajta között?

Dbea, Gratula a fél évhez :) Mi fél 7kor kelünk, egyszer - kétszer kibírom, hogy nem fekszek vissza a Noémivel ilyenkor nagyon jó, mert minden házimunkával végzek aznap. De általában szundizok én is a bébivel 9ig. Jövő héttől elhatároztam, hogy visszaalvás helyett futni megyek, közeledik a nyár és 5-8 kilót le szeretnék adni!

Ti mit szoktatok tornázni hogy visszanyerjétek a "versenyalakotokat"?
bebi30

Sziasztok!

Angelita: mi nem a kettest kaptuk hanem a 0+ hósat, valójában azt sem tudom hogy ez mit jelent. Azt hogy ez adható egészen újszülött kórtól?
Vendég

Bebi, a 2-es tápi táplálóbb, laktatóbb, jobban igazodik a nagyobb babák szükségleteihez. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy ami még van 1-es, azt egye meg Emma, utána már a 2-est fogja kapni, de azt hiszem még váltva az 1-essel, hogy ne legyen olyan éles a váltás.

Ma sütőtök-alma-krumpli volt az ebéd, nagyon bejött Emmusnak :).

Sziszi,
jobbulást a gyerekeknek!!

Bea, boldog féléves szülinapot Marcinak :)!

Kép
angelita

Piroska, igen, a 0+ hós adható a kezdetektől. (Én ezt értem az 1-es alatt.)

Ébredés: nálunk reggel 6-kor van :)! Emiatt hamar le is szoktam feküdni, 9-kor általában már alszom.

Kép
angelita

Tök jó lenne mindenre reagálni, mert olyan érdekesekről írtatok, de nem hiszem, hogy ma menni fog, mert Dani egyetlen hosszabb alvását már elhasználtam arra, hogy én is aludjak.... :?

Most csak gyorsan Orewnek szeretnék írni, mert nem akartam megbántani, és nem akarom, hogy miattam rossz érzés maradjon benne..
Egyrészt nem használtam azt a szót, hogy felelőtlenség.
Másrészt viszont - mint írtam - nekem az a véleményem, hoyg mindenkinek azzal kapcsolatban higgyük el a szakvéleményét, amihez ért. Szóval endokrinológiai betegségben inkább az endokrinológusnak hinnék, mint a szülésznek. És ezért ha egy ilyen azt mondta, hogy kellene szedni, akkor egyszerűen nem kiváltani és kész - én ezt kicsit kockázatosnak éreztem. De abban egyetértettem veled, hogy nem egy vérvétel kellett volna hozzá, hanem mondjuk kettő. És biztos kértem volna egy second opiniont egy másik endokrinológustól.
Mindenestre tudom, és kiderül a leveldből, hogy te ezt pont azért csináltad, mert Zarusnak jót akartál, és nem a fordítottja. Ezért is nem neveznélek felelőtlennek.
Csak éppen nekem mint orvosnak ez a történet másképp hangzik, mint neked. De azért nem akartalak megbántan, és főleg nem akartam olyasmit implikálni, hogy te nem törődsz rendesen Zarával, úgyhogy kérlek ne értsed így.
LEhet, hogy nem fogalmaztam szerencsésen, nem vagyok annyira jó benne, főleg ha Dani nyüszít a háttérben, (mint most is).

Az orvosokról, a viselkedásükről és a hálapéznről meg nagyonis határozott véleményem van, és tökre egyetértek veled, de most sajna egyszerűen nincs időm arra, hoyg ezt kifejtsem, pedig szeretném...

És hát ez a szívnagyobbodásos történet teljesen elképesztő: ahogy írtad, először nem is akartam elhinni, hogy képesek ezt az alapján mondani, hogy HANGOSABB a szívhang, hát hogyhogy nem UH-ozzák meg - aztán láttam, hogy 3 nap múlva megtörtént... Szóval nem kellett volna ilyet mondjanak, az nyilvánvaló. (Hozzáteszem, hogy ugyanakkor szokatlan és dícsérendő, hogy figyeltek ilyen apróságra, és emiatt további vizsgálatot szerveztek.
De elég lett volna közvetlenül előtte elmondani az anyukának, hogy miért is küldik szívUH-ra.)

Szilvi,
fogok privit írni, de sajna elég tájékozatlan vagyok.. :(

Kép
bikmakk

A kórházban nekem is volt rossz tapasztalatom az egyik gyerekorvossal: kisütötte, hogy lassú Emma szívverése és kezd sárgulni, ezért bevitték vérvételre -ez a hazajövetelünk előtti nap volt. Én persze tök ideg voltam, hogy mi lesz az eredmény, erre másnap délelőtt közölték, hogy nem is vettek tőle vért, mert semmi sem indokolta... Azért volt kicsit méla szegénykém, mert fázott, tökre kivoltam a személyzettől, mert az egyik állandóan azt mondta, hogy minek rá a sapka, minek rá a pléd, aztán ez lett a vége. Na de mindegy, jobb is azokon a napokon túllépni lelkileg!

Kép
angelita

Sziasztok!

Szedett valaki közületek More Milk-et? Hatott? (Tejszaporításra.)
Köszi!

Kép
Kép
Kép
oui

sziasztok!

Orew,ha ez megnyugtat nálunk is "bolondok háza" van...Zsombi feszt sikítozik,sztem a foga..de sok reményt nem fűzök hozzá,hogy hamar kibújik...
Luca is az idegeimen táncol...

Sziszka,szurkolok,hogy összejöjjön az elképzelésetek!Nem lesz egyszerű 3 gyerekkel az biztos.Egyébként meg lehet szokni,hogy nincs itthon apa,de persze nagyon rossz :( És nekem pl egyre rosszabb...amikor először ment ki,akkor még fősulira jártam,hamar eltelt a fél év..Másodjára már volt Luca,akkor már lassabban telt,és nehezebb volt minden.Mostmeg a legnehezebb..még akkor is ha van segítségem.Azt érzem sosem fog eltelni az idő!!!
De az ad egy kis erőt,hogy látom,hogy mire költjük a pénzt,és vígasztal,hogy nem hitelből jutunk előre.Már ez is nagy szó,hogy csak lakáslízingünk van,és mást meg meg tudunk csináltatani,venni ebből a pénzből.Sajnos ezért muszáj mennie..
És hova fogtok akkor költözni?honnan szereztek holnapig pénzt?

Piroska,ne legyél elkeseredve a tápi miatt!!

Angelita,nekünk még 1s tápink van,akkor lehet következőleg már 2st kapunk?

Bebi,én hétfőn teszem meg az első lépst a fogyás felé,megyek akupunktúrás kezelésre..sokat remélek tőle,remélem használni fog!

Sissi,jobbulást a fiúknak!

Mimi,sajnálom,hogy bekerültetek a kórházba.Remélem otthon már hamarabb fog menni a gyógyulás.

Anett,utólag is nagyon sok boldog névnapot Matyinak!

Dbea,mi is fél7-7kor kelünk,de én hulla vagyok,mert ha legalább végig aludna az éjszakát oké lenne a dolog,de így hogy 3-4x is felkelünk...vááááááá :wink: :D

Kép
Kép
tundi24

Dbea, köszi a felajánlást az ekcéma krémmel kapcsolatban. Van Daninak egy 2 éves unokatesója, az ő nevére felirathatom otthon, és majd megkapom - köszi az ötletet.

Oui, na hogy ízlett ma a banános krumpli :) :)
A sógornőm szedte a More Milket, és hatott. Meg a gyakori szoptatás. (másfél-kétóránként). 3 lánya van, és a harmadikat tudta csak szoptatni (így), az első kettőnél nem volt elég teje.

Dani ma őszibarack-almát evett, és egész ügyesen. Az első étel, amiben nincs banán.... 70 g-ot tettem ki neki, de csak kb,. a felét ette meg délben, így a későbbi eévsnél megint megkínáltam, és akkor megette a másik felét is. Mindkettő után szopizott is, bár nem túl sokat - amúgy is nappal inkább csak annyit eszik, hogy ne ahljon éhen, és aztán éjszaka pótolja... Szerencsére nem túl sok részletben, hanem akkor egy evés elég hosszú ideig (10-12 percig) eltart.

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Angelita: azt mondta a doki hogy Milupa Milumil2-est kellene ennie Hajnusnak, de mivel így felírva a Beba olcsóbb és nagyobb kiszerelésű azt írta fel. Egyébként most este adtam neki előszőr elalvás előtt és megette. Mondjuk elég nehézkes volt mert ő nem iszik cumisüvegből, hiába raktam a szájához vagy nem nyitotta ki vagy csak rágta a cumit, így kiskanállal kellett megetetnem azzal már nagyon ügyesen eszik.

Oui: én szedtem a More Milket, megmondom őszintén hogy csak 1 dobozzal szedtem be mert semmi változás nem történt tej ügyben, többet értem el a Laktoherb teával, arról meg ne is beszéljünk hogy marha drága (legalább is nekem) 1 doboz ára 10ezer Ft ami 60 szem kapszulát tartalmaz és én abba a kategóriába tartoztam hogy 6 szemet kellett bevennem belőle 1 nap. Persze lehet hogy rád vagy másra másképp hat, nekem minden esetre nem vált be és megmondom őszintén nem is ajánlanám senkinek. De a Laktoherb tea tuti.

Tündi: az én lányom is reggel fél7kor vagy legkésőbb 7kor mindíg fent van, és ő sem alussza végig az éjszakát legalább 2x mindíg felébred. Talán most hogy nem lesz már tej lehet hogy leszokik róla, legalább is remélem.
Vendég

Piroska, köszi az infót, én is láttam hogy elég drága, és utánaolvastam, hogy lényegében inkább a sok-sok szopi szaporítja a tejet. A védőnő még a pihenést mondta... De sztem inkább a foga nő Mirusnak, nem tejhiánya van, most láttam meg, hogy egy kis repedés van az ínyén, úgy gondolom nem sok választ el már az első fog kibújásától (ja, és most meg is van nekem, lehet, ezt sem szereti annyira). Tőled szerettem volna kérdezni, hogy biztos, hogy elment a tejed? Olyan hihetetlennek tűnik, hogy egy nap alatt eltűnik... Nem lehet, hogy csak a 6 hós fejlődési ugrás miatt érzed kevesebbnek?

Bikmakk, végül sima krumplit turmixoltam neki levével együtt, olyan 30 millit evett meg belőle. Nekem ez is szuper, délelőtt is kb 30 ml sütőtöklé ment le. Így kezdetnek nem rossz.

Reggeli kelés témához: Mira fél 8-kor kel, szerencsére Zora is, ebben legalább összhangban vannak:).

Kép
Kép
Kép
oui

Flake,
Levinek sincs napirendje, én úgy etetem, hogy ébredés után szopi, aztán délelőtt gyümölcs, ez kb. a reggeli szopi után van 3 órával, de hogy ez fél 10, vagy 11 óra, ez függ attól, hogy mikor kelt, elaludt-e délelőtt.. Aztán a következő kaja valami főzelék. A gyümi után kb. 3-4 órával, alvástól stb függően. Ma ez negyed háromkor volt. Utána délután még valamikor szopizik, és lefekvés előtt tápi.

Orew,
csak annyit ígérj meg, hogy ha legközelebb valamiért vérvételre kell menned, kérsz pluszban egy TSH és egy FT4 vérvételt is.
Én sajnos ezzel élek, és konkrétan az én pajzsmirigybetegségem az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan. De napi egy szem reggeli bogyóval olyan tökéletesen orvosolható, hogy semmi másra nincs szükség. Megjavulni nem fog, max. kicsit jobb, kicsit rosszabb lesz, és ennek megfelelően kell szedni a gyogyit.
Csak azért írom, mert nemrég írtad, hogy rossz a hangulatod, és símán lehet ettől is. Nálam a felejtés a fő jel.

Képzeljétek hogy jártunk Levivel. Megint hörghurutja van, kapta a szokásos gyógyszereket rá, de nem javult, sőt.
Így tegnap visszavittem az orvoshoz, és kapott még hörgőtágítót, Theophyllin kúpot. Este 7 körül beadtam neki a tesóm szülinapján. Nem aludt el egész 9-ig, se hazafele, se sehol, csak hajnal 3/4 1-kor, és kemény 2:15-ig tartott, utána semmit. Még mondtam is, hogy biztos megkavarta, hogy későn jöttünk haza, nem a helyén volt... Reggelig szenvedtünk, de semmi alvás. Aztán reggel szintén beadtam neki a kúpot..., és továbbra sem aludt. Apukámnál voltunk ebédelni, és már kezdett nagyon gáz lenni a dolog, mint aki bedrogozott úgy viselkedett. Pörgött hátról hasra, oda-vissza, állt négykézlábra..., közben ormótlan hangon sikítozott. Már du. 1 volt, és még mindig nem aludt, és egy percre sem állt meg. Végül felhívtam az orvost, mondta, hogy bár ritkán, de előfordul, hogy hiányzik az az enzim, ami lebontja a kúp hatóanyagát, lehet, hogy ez történt, és kellene sos egy Germicid C kúp, hogy lenyugtassa Levit. Persze receptes, szerezni nem tudtam, de szerencsére kb. ahogy eltelt a kúp beadása után 6-7 óra Levi egyszerűen beájult. Aludt 2 órát, és teljesen normálisan kelt fel. Hát elég ijesztő volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui, én is próbáltam a More Milk tejszaporító kapszulát, de nem volt semmi hatása.Viszont a Mecsek tea tejserkentő teáját tudom ajánlani vagy a homeopátiás Urtica urenst napi 3szor. A védőnő a More Milket még arra is ajánlotta ha lassan jön a tejci fejésnél (én háromnegyed-1 órát szoktam fejni elektromos mellszívóval napi 3-4szer) volt aki 5 perc alatt kiürítette a cickóit ennek a segítségével. A Laktoherb teától nekem becsomósodott és szúrt a mellem (de lehet, hogy ez egyéni) meg azt olvastam, hogy ettől fájhat a kicsik hasa is.

tundi24, az akupunktúrát még nem próbáltam. én izmosodni szeretnék, az biztos könnyebb lenne mint a futás vagy 40 perc Rubint Réka :)
bebi30

Sziasztok!

Oui: egyáltalán nem biztos hogy teljesen elment, mert említettem a védőnőnek hogy a szülés óta januárban jött meg előszőr és ahogy számoltam most kellene megint. Ha nagyon szigurúan nézem 28 napra akkor hétfőn kellett volna, de nekem előtte sem 28 napos ciklusaim voltak hanem változó 30-31-32 napra jöttek meg. Na és erre mondta a védőnő hogy az is lehet hogy ez miatt nincs vagy csak kevés van és lehet hogy majd visszajön.
De nem tudom hogy ha valaki teherbe esik még a szoptatás alatt attól is lehet :?: :?: :?: :roll:
Azért remélem hogy nem mert kicsit korai lenne, meg védekeztünk is. (bár nem mi lennénk az első olyan pár akikkel óvszer mellett ilyen történik :oops: )

Minden esetre az biztos hogy a sok pihenés segít, nekem is azt mondta a gyerekdoki mikor Hajnus megszületett hogy minnél többet pihenek annál több tej lesz. Akkor meg is fogadtam, nem is csináltam semmi mást csak ettem szopiztattam és feküdtem. Akkor állandóan folyt a tejem annyi volt, lehet hogy most is azt kellene csinálnom :?: De már nem olyan pici Hajnus hogy hogy ő is csak egyen és feküdjön, azért elég sokat kell vele foglalkozni, nem lehet feküdni egész nap.

Mondjuk az is igaz hogy egyik felem nem bánná ha teljesen leszokna a szopizásról a kis drágám mert már kezdek depis lenni a sok súlyfölöslegtől, és állandóan csak azt hallom mindenkitől hogy: "de meghíztál, hová hízól még :?" "Milyen jól néztél ki akkor" stb...

Nehéz dönteni...
Vendég

Sziasztok!

Bebi,majd én is szeretnék izmosodni,de ahoz előbb le kell vhogy fogynom...Sajnos nekem nem igazándiból a kajálással van gondom,persze édes szájú vok :) hanem nálam a legnagyobb gond az anyagcsere...

Lina,nem semmi ez a kúp...jól felprögette Levit,de legalább láttad,hogy miket is tud már :) Mai éjszakátok jobb volt?

Piroska,drukkolok,hogy leszokjon Hajnus az éjszakai kelésről,de én sok jót nem fűzök magunknak ehez a kelés témához.Mert Luca 3 napja aludja végig az éjszakát..eddig teázott,és lassan 2,5 éves lesz :roll:

Kép
Kép
tundi24

Piroska, ez a lényeg, hogy te mit szeretnél. Mert ha nem szeretnél szoptatni, akkor természetesen menjen a tápszer, azt gondoltam, hogy szeretnél még szoptatni, de nem tudsz, mert nem jön úgy a tej, ahogy előtte. Simán lehet a mensitől, hogy kevesebb atej, vagy hogy nem fogadja el. (A fogyásról annyit, hogy tényleg igaz, hogy a szoptatás abbahagyásával lemegy pár kg, de nem olyan sok, és az sem magától. Csak e miatt nem érdemes abbahagyni. Ne haragudj, nem akarok beleszólni, ez csak az én tapasztalatom.)

Kép
Kép
Kép
oui

Linácska, ez a kúp dolog elég ijesztő lehetett. Plusz, a levegőben is lehet valami, mert Mira pár napja egész hajmeresztő módon nem jól alszik éjszaka.

ÉÉÉS: reggelre kibújt Mirus első foga!

Kép
Kép
Kép
oui

Oui: gratulálok Mira fogához!! Biztosan emiatt nem aludt jól pár éjszaka, nem?

A szoptatáshoz még annyit, hogy én úgy tudom, hogy pont szoptatás alatt lehet könnyebben fogyni, mert több kalóriát éget a szervezeted. Nekem legalábbis bevált, én egy-két hete méredzkedtem és visszaállt a terhesség előtti súlyom.

Linácska: én biztos kiborultam volna, ha Marci ennyit ébren van és nem alszik!!!!

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Gratula a fogacskákhoz és a betegeknek jobbulást... :P :P :P :P

Pont pár napja irtam ,hogy Csilla sokat alszik ..na tegnaptól megint a régi kerékvágásba vagyunk :roll:alig tudom elaltatni... :oops:

Szilvi: hú ha elég bátrak vagytok..én biztosan nem mernék ki menni 3 gyerekkel ..pedig nem vagyok egy fostos de nem tudom..minden esetre sok sikert és kitartást hozzá :wink:

Tündi: pont tegnap gondoltam rátok..apa későn jött igy egyedül kellett mindent csinálnom Noli fürdetés,vacsi,mese,Csilla fürdetés ,etetés ,altatás..Noli ruháját kikészíteni ...áááááén belebolondulnék :shock:

Beus:jobbulást nektek..ez a székes dolog sajna ismerős és szőrnyűűűűűűűű :twisted: Remélem hamar rendbe jöttök :P

Csillának én is Bebával kezdtem de nem jött be neki most Milupa 2-est eszi de ő igaz csak napi 1× de már azért előfordult a 2 is :oops: Néha nekem is kevesebb a tejem ha sok a dolgom...de a napi 500 -600ml ha fejem mindig meg van

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
HÁt, mi is elkaptunk vaalami vírust, Zsigi is lázas volt. A tegnapi, tegnapelőtti napunk katasztrofális volt. Ma már okés, se láz, se hőemi....

Oui :lol: A Mecsek tejszaporító tényleg jó, nekem is az vált be.

Linácska :lol: HÁt, ez iszonyú lehetett... Szegény Levi!!!

kaják: nálunk nem nagyon megy semmi. MOst újra krumpli-répát teszek fel, hátha...

majd jövök még, de most kevés időm van, Zsigike olyan kis bujcis lett a betegség alatt.... :roll: :D Még nem volt beteg. Soha nem gondoltam korábban, hogy ez milyen iszonyú érzés egy anyának, hogy elesett a gyerkőce. Kívülről ezt tényleg nem látni. HÁt, nekem majd' megszakadt a szívem, amikor csak nyögött a láztól és nem tudtam Neki segíteni......
Na, de túlvagyunk.......remélem

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Nagyon sokan eltüntek :shock: :shock: :shock:

Noki,Ágóta,Zsuzsa,Erhard....és még sorolhatnám.....Csajok ha van idötők néha irjatok :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Angelita te kerestél fotó kidolgozást ha jól emlékszek, erre akadtam.
http://www.fotokidolgozas.origo.hu/?kereskedelem
100 kép 10x13 méret 1900 + transzfer ktg és 2000 Ft értékű fotókönyv kupon.

Csak olvasgatni van időm, kicsilány alig alszik és most már a sima falnál is feláll. Így ha ébren van folyamatosan szemmel kell tartanom.

Kenderike
Kép
kenderike

Bim-bam,gratula a fogacskához! :) Nem egyszerű egyedül,de aki egyedül neveli a gyerkeit,biztosan megszokja(sajnos!!!!!!!!).Nekem a szerencsém,hogy a mama jön és este ugye itt van,és így az esti rituálé az megy a megszokott rend szerint általában :)

Anna,jó,hogy már jobban vtok :) Én is mindig úgy meg vok ijedve amikor betegek,szerencsére nem sűrűn fordul elő!!!

Dbea,érdekes ez a fogyás hízás szopi alatt.Én Lucával pl fogytam,Zsombinál meg híztam :roll: Nem tudom,hogy is van ez akkor most :P

Kép
Kép
tundi24

Kenderike,azta nem semmi csajszid van! :) Nagyon ügyes :) Nekem is ennyi idősen már felállt Luca és nemsokra rá kapaszkodás nélkül felállt és leguggolt.Na Zsombi még a nyomába sincs :oops:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok csak gyorsban éppen alszik. Ma egy kicsit jobban van, és éjjel kezdett enni a drágám.De lehet így el is fogok apadni, habár éjjel is óránként tettem cicire.
Szombat óta semmi, végül fecskendővel nyomtam bele a folyadékot. Semmi hangja szegénykémnek.
3 napja pépeset semeszik, kiváncsi vagyok mi lesz ma.
Ez a fülgyulladás, tegnap is hajnal 3 tól magamra kötöttem mert már nem bírtam tartani. Láz csak 3 napig volt, utánna kiütéses is lett, valami vírusos valami. Ésma van az első nap h nincs benne fájdalomcsillapító. Mosottsz@rrongyosvagyok.....

Adri

Kép

Kép
irdab

Piroska a barátnőm aki terhes lett most és augusztusban szült, ugyan így apadt el :lol:

OUI: alkohol mentes sör nálam a befutó :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

megtudnátok adni nekem újra a linket ahonnan a nagy bszakácskönyvet le lehet tölteni? köszi

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, ez nagyon durva, hogy nem eszik napok óta semmit a baba! Ugye tud róla a gyerekorvos? Minket már egy fél nap hányás után kórházba utalt infúzióra, nehogy kiszáradjon.

Kép
Kép
Kép
oui

Kép

Kép
dbea

Oui eszik de nagyon keveett, nyomom bele a folyadékot, pisi, kaki van, a doki minden nap látta.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Minden beteg babának jobbulást.

Cumisüveg: egyszer már volt téma, hogy ki milyen cumisüvegből iszik. Nekem Réka Avent-ből.
Ő születésétől fogva tápos, tehát ebből ivott. Utána a nyelv nyúlványát is kicsit megmetszették. Bíztam benne, hogy majd jobb lesz, de nem. Most is sokszor ömlik ki a szája szélén a tápi ahogy issza.
Valami tuti cumisüveg tipp?????

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba:nálunk Nolinál az aventos csak nagyon későn jött be Csillánál már nem is próbálkoztam.
Amit használunk az a Mamosés a Tommee Tippees.
A barátnőm a Nuknak az etetőcumijára a tejesre esküszik :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?