Új privát üzeneted érkezett!

Bujka és mindenki akit érdekel:
BABAVÁRÓ ELŐADÁSOK
Minden előadás hétfőn van 17.30-tól.

1. 2004.szept.13. - Ea: Dr. Kovács Zoltán
Terhesgondozás. Kóros állapotok a terhesség és a gyermekágy alatt

2. 2004. szept. 27. - Ea: Cser Kati
A szülésznő szerepe a szülés folyamán. Találkozás az osztályunkon dolgozó szülésznőkkel

3. 2004. okt. 11. - Ea: Dr. Boross Gábor
Az újszülött. Találkozás a csecsemősnővérekkel

4. 2004. okt. 25. - Ea: Sólyom Éva
A védőnő szerepe. Szociális juttatások terhességgel, szüléssel kapcsolatban

5. 2004. nov. 08. - Ea: Dr. Bokor Attila
Kóros állapotok a terhesség végén és a szülés alatt. A császármetszés.

6. 2004. nov. 22. - Ea: Dr. Abkarovics Géza
Fájdalomcsillapítás a szülés alatt. Epidurális érzéstelenítés.

7. 2004. dec. 06 - Ea: Dr. Boros Judit
Korai anya-gyermek kapcsolat

8. 2005. jan. 03. - Ea: Dr. Józan Gyöngyi
Szűrővizsgálatok, élettani változások terhesség és gyermekágy idején

9. 2005. jan. 17. - Ea: Dr. Bárdos Péter
A szülés

10. 2005. jan. 31. - Ea: Dr. Kis Eleonóra
Szoptatás, babaápolás
timi30
 
 


Sziasztok!

Vacak!
Gratulálok!

Hurki!
Nem voltak vígasztalóak soraid allergia ügyben, de ezek szerint akkor még nem is vagyok olyan rossz helyzetben, mint te.
A legutóbbi hétvégét megelőzően pont Mátraházán voltunk kirándulni hármasban, és szerencsére minden rendben volt. Igazi ősanyát játszhattam, és kidőlt fán is etethettem csemetémet!!! Vicces volt, de csemetének is nagyon tetszett. Főleg a fákat sasolta! Éljen a kenguru!!!
Igaz találkoztunk egy ölég rozoga híddal, amin bevallom tojtam átmenni, de a legrosszabb az volt, hogy mivel zsákutca volt, vissza is kellett menni rajta. SOHA TÖBBET!!!!
Visszatérve, én a múlt héten egy éjszakai szellőztetésnél kezdtem szürtyögni. Tudod (sajnos!), amikor már nem szívod befelé a levegőt, de mégis olyan mintha, ellenben még így is kevésnek érzed a levegőt.
Panni ötlete jónak tűnik, de azt hiszem ezt a köv. szezonban próbálom ki, mert ha minden igaz épp nem lesz semmi "programom".
Azért elég macera, hogy a köv. terhességem is ettől a (bocsi) SZAROS FŰTŐL függ.
Nos társam a bajban, bízzunk a jövőben és a kaszában!!!

Panni!
Köszi! Ki fogom próbálni, de bár ne kellene!

Timi!
Nem akartam, de kipróbált EDÁ-s vagyok. Dr. Bokor hajtotta végre az atrakciót, és remekül ment. Legalábbis úgy emlékszem, bár nem volt egyszerű mozdulatlannak maradni 2 perces fájások közben. Emellett Az én szülésznőm is ADrienn volt, aki a doki aszisztense a magánrandelőben. Bár én szülésznőt nem választottam előre.

Tud valaki valamit a Pólus Hotel babaúszásáról?

Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Szia Szaszi!
Kösz az infokat, ha a következő gyereknél még mindig így fogunk állni anyagilag, akkor Telki lesz belőle, ha nem, akkor marad a Péterfy.

üdv
kikezdki
kikezdki
 
 

 
 

Szia Timi!
Nagyon köszönöm az infot (és hogy ilyen szépen bepötyögted). Akkor szeptember 27-én én biztos ott leszek!!!! Már alig várom!
Bujka

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Ironram! Köszi, kedves vagy!

Allergiások, akkor ebben is csatlakoznék hozzátok, én is parlagfüves vagyok, érdekes módon nekem a terhesség alatt viszonylag tűrhető szintű volt a dolog, de mióta a prücsök megszületett, rosszabbodott. Gondolom,ez is, mint minden, összefügg a hormonokkal.
Nekem tavaly jött először ilyen furcsa fulladós roham, de csak egyszer volt, azóta szerencsére nem. Amúgy is azt veszem észre, hogy amióta allergiás vagyok, ennek pont 10 éve, nekem szinte minden évben egy kicsit jobb a helyzet. Az első években annyira szenvedtem, hogy nem tudtam aludni, se enni, se egyáltalán semmit se csinálni egész nap, aztán talán alkalmazkodott a szervezetem a dologhoz, és így enyhültek a tünetek. Van köztetek, aki régebb óta szenved allergiiától? És mire lehet hosszabb távon számítani? Én már nem szedek gyógyszert, csak tüneti kezelést alkalmazok, azaz szemcsep, orrcsepp. Rosszat teszek?
A homeopátiás szerekről én annyit tudok, hogy csak hosszú távon hatnak, tehát nem kell megoldást várni pár héten belül, csak ha már hónapok óta kitartóan szedjük. Még nem próbáltam.
Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Bujka!

Ne várj nagy találkozást azért 27-től, mert amikor mi voltunk, akkor egy szülésznő sem jött el, csak a Cser Kati. Azért remélem, nektek jobb lesz. Viszont az összes kédésed szedd össze, mert a Kati nagyon szívsen válaszolgat.

Allergia!
Nem csak a homeopátiás szerek, hanem a legtöbb tabletta (lsd. zyrtec) is ilyen. Sajna a nem tüneti kezelők ilyenek. Én mondjuk valamikor augusztusban kezdtem néha bekapkodni a luffeel-t. Ez azt jelenti, hogy jobb esetben 2-t szedtem be a 3 helyett, de általában 1-t. És így is működött azt hiszem. Egyébként nekem most már semmi nem kell. Pedig a főszezonban orrspray, szemcsep plussz a luffeel is kellett.
Ja a terhesség után (júniusban született a manó) semmi bajom nem volt, idén viszont elég gáz volt. De volt már ennél rosszabb is. Akkor az orvosom már minden lehetőt felírt. Viszont akko rmég nem votl a fulladás. Most már néha van. Egy kicsi.

na pusz
Panni
uran
 
 


Uran!

Ezek szerint te már végigülted a babavárós előadásokat.
Mit gondolsz, második babával a pocakomban érdemes végigülni az előadásokat, vagy túl sok újat nem fognak tudni mondani?
Gondoltam az EDÁ-s előadásra azért elmászom, mert azzal kapcsolatban mindig hall valami újat az ember, de a többi igazából nem tűnik túl távolinak.
Timi
timi30
 
 


Sziasztok!

Szomorúan veszem tudomásul az előadással kapcs-ban hallattokat:-( Azért még bízom benne, hogy Panni által tapasztaltak óta változott (remélhetőleg pozitív irányba) valamit a dolog!
Valamelyik előadás során nem mutatták meg esetleg a szülőszobákat? Vagy erről ne is álmodjak?

Bujka

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Bujka!

Szerintem ha választasz egy szülésznőt, és kifogtok egy olyan időpontot, amikor ő sincs elhavazva és a szülőszobán sem csúcsforgalom van, biztosan körbevezet. Én is ezt fogom tenni majd egy kicsit később, sőt szeretném még a fizetős szobákat is megkukkantani, mivel mindenképp itt szeretném tölteni a szülés utáni néhány napot.

Egy kérdés azokhoz akik már szültek a Péterfyben. Vagy hallottam, vagy olvastam a múltkor a kórházban, hogy 12 éven aluli gyerek nem látogathat a szülészeten. Ez hogy van? A kislányomnak már csak nem kell 4 napig böjtölnie mire meglátja a tulajdon anyját és a kistesóját...

BENTLAKÓ NEM JÁR MÁR ERRE???????
timi30
 
 


Én még a tavaly őszi sorozat egyik előadásán voltam, utána Cser Kati megmutatta a szülőszobákat, elmagyarázott mindent, kérdéseket lehetett föltenni, stb. Csak azon az egy ean voltam, de úgy tűnt, ez mindegyik után lehetséges, ha van rá igény. Persze, ahol épp vajúdik egy kismama, oda azért nem lehet bemenni nézelődni. Végül a kórtermeket is megnéztük, persze csak amelyikben nem volt senki, így az alapítványiakat nem sikerült, mert mind foglalt volt.
Bujka! Nálam még 4 éves gyerek is volt látogatni, senki sem szólt egy szót sem, pedig a kórterembe is bejött (nem alapítványi), és másoknál is láttam hasonló korúakat. (Azért talán jobb nem a vizit idejére időzíteni a látogatást, de az úgyis este van.) Nekem úgy tűnt, bárkit bármikor beengednek, bár egyszer az esti vizitelők (fél 9 körül) szóltak a férjemnek, hogy mostmár mehetne.
dadó
 
 


Sziasztok!

Cser Kati általában minden előadás végén bejön és ha van rá lehetőség, azaz ő is ráér, és a szülőszoba is szabad aránylag, akkor körbevezti az érdeklődőket. Tehát elvileg bármikor lehetséges a szülőszobák megtekintése.

Ilyenkor a szobák megtekintése is lehetséges. Nekünk olyan szobát is mutattak, ahol voltak babák. Úgyhogy nem gond.

Aztán a tesók látogása sem probléma. Ui. kis babakocsikban ki lehet hozni a kicsit és ott megnézheti nyugodtan, akár be is lehet vinni a nagyobbat. Én amit kérnék mindenki számára megszívlelendpnek. Igaz, bárki, és bárhányan bemehetnek a szobákba, de kérem ne tegyék. Zavaró amikor akár 8 rokon (nálam volt ilyen) ott ül a másik anyuka mellett, miközben én fejni szerettem volna, mert a babám lenn volt az újszülött osztályon. Ha 1-2 embewr jön be a szobába az még csak-csak de nem 7-8. Bár remélem ezt a többsgenk azért nem kell maygarázni, csak egy-két kivételesen .... embernek.

Pusz
Panni

u.i. egyébként az alapítvány szobák tágasabbak, van bennük TV, füri, egyébként semmi extra. Én azt mondaám, hoyg egyedüli szobába senki ne vágyjon saját érdekében, de persze ezt mindenki maga dönti el. Visoznt van lehetőség az egyedüli szobában arra, hogy apuka is benn aludjon. Kép))
Akkor már érdemesebb.
uran
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a megnyugtató sorokat: van lehetőség megtekinteni a szülőszobákat, sőt még a kórtermeket is! :-)
Én is alapítványiba szeretnék kerülni, de semmiképpen egyszemélyesbe. Abban bízom, hogy a szobatársamtól majd kis segítséget kérhetek egy-két dologban - én mint első babáját váró anyuka.
Attól viszont egy kicsit tartok, hogy minden alapítványi foglalt lesz, mert ahogy régebben visszaolvastam a topicot, sajna elég gyakran írták ezt. Na mindegy, majd a célegyenesben majd meglátjuk.
Szép napot mindenkinek, Bujka

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Én ugye 2 hete szültem a Péterfyben, és az én nagyobbik gyerekemet nem egyszer kizavarták a férjemmel még a kórtermek előtti folyosóról is, csak a szülőszoba előtti részen tűrték meg. Ráadásul a nővérek korántsem udvarias modorban tették meg a figyelmeztetést. Én is ki voltam akadva, merthogy mégiscsak a babám testvéréről van szó. Lehet egyébként, hogy nővér kérdése az egész, mindenesetre a 4 nap alatt, amit bent töltöttem, 3x fordult elő a dolog. Úgy lehet megúszni, hogy ha gyorsan beoson a papa a gyerekkel és bent marad végig a szobában, mert oda nem jönnek be ellenőrizni. De ennek ugye olyan hátrányai vannak, mint az Uran által említettek, sok ember egyszerre esetleg zavarhatja a szobatársat. Mi is ezért akartunk inkább kimenni a folyosóra...
Öcsém a problémát úgy oldotta meg, amikor a 2 pici gyerekével bejött, hogy vissza(be)szólt a nővérnek, legyintett, és továbbment. "Megtorlás" nem történt.

Ami a 2 személyes - 1 személyes témát illeti, magam is úgy gondolom, hogy első szülő anyukáknak jobb, ha 2 ágyasba mennek, esetleg kifognak egy tapasztalt anyukát. Annak idején én is örültem, hogy volt a szobában már másodszor szülő lány, és amikor remegő kézzel próbáltam fordítva a kicsira adni a pelenkát, kisegített. :-)) Most már talán jobb lett volna egy külön szoba, de azért örültem, hogy tudtam segíteni a mellettem fekvő császáros lánynak, aki először még szinte járni sem tudott.
Egyébként még idevágó, hogy a csecsemős nővérek, ahogy láttam, szívesen segítenek a friss anyukáknak,de nem kell szerénykedni, kérni kell tőlük! Elég sok a baba, nem nagyon jut szegényeknek plusz idejük, de tényleg készségesek, és amikor tudnak, jönnek és segítenek, a szobatársnőm esetében láttam.

Az alapítványi szobák előre foglalásáról annyit, hogy akkor van rá lehetőség csak - természetesen - ha "előre megbeszélt szülésről" van szó, mint az én esetemben is, aki túlhordtam a gyereket, és már meg kellett indítani. Nekem a szülésznőm tartott fent egy ágyat, szerencsére, mert aznap 8 szülés volt, és biztos hoppon maradtam volna.

Vacak
vacak
 
 


Ja! Egy egészségügyben dolgozó barátnőmtől tudom, hogy azért nem engednek be 14 éven aluli gyerekeket a kórházba, illetve a szülészetre, mert - és itt most az ő szavait idézem, mert én laikus vagyok a témában - minden kórháznak vannak helyi, rezidens baktériumtörzsei, amik nem a pici babákra veszélyesek, hiszen őket védi az anyatej, hanem a nagyobbacskákra, akik mindent összefogdosnak, kezüket a szájukba dugják, stb. Állítólag ez a szabály pont a belátogató gyerekeket védi.
Bár ez most, gondolom, titeket, akiket a kérdés érint, elég hidegen hagy. Én is így voltam vele.

Vacak
vacak
 
 


Vacak!
Meg tudod mondani pontosan, hogy hány darab és milyen alapítványi szobák vannak? Én elsősorban most 1 ágyast szeretnék, ahol a kislányom ugrabugrálása nem zavar majd másik anyukát, és a legszűkebb családi köröm nyugodtan beengedhetem.
"100-ágyasba" viszont pont a tömeglátogatás miatt nem szeretnék menni.
Uran! Sajnos a töbségnek magyarázni kell, hogy mennyire idegölő a tömeges babalátogatás. Én ezt nem engedném egy újszülött osztályon. Biztos kést rántanék, ha a szomszéd kismama 150-edik sorszámú bihajb...nádi suttyó rokona nyolcszor rugna bele a gyerek ágyába.
Pont ezért, Vacak, a rezidens bacik lehet, hogy a nagyokra veszélyesek, de az a rengeteg nem rezidens, amit a tömeges látogatók hoznak be, az mind a nagyra, mind a picire és még az anyára is veszélyesek!
timi30
 
 


Timi!
Sajnos nem tudom pontosan hány alapítványi szoba van, annyi biztos, hogy több 2 ágyas is van, én egy db 1 ágyasat láttam, bekukkantottam, nagyon szép, tágas, nekem kintről hotelszoba benyomását keltette. Ott biztosan elfér a család. Azt hiszem az 1 ágyas 6500ft/éj.

Ami a látogatásokat illeti, én sem szeretem, ha sokan bevonulnak a szobatársamhoz, miközben én szeretnék nyugodtan szoptatni, ráadásul csak toporogni tudnak, heylhiány miatt, és valszeg nekik is kellemetlen érzés, mármint ha "normális" emberek, akik észreveszik magukat.
Bacik behordása kérdésében egyetértek egyébként, az első gyermekemet a borzalmas lepusztult Szabolcs u-i Klinikán hoztam a világra,de ott aztán volt kőkemény fegyelem: látogatási idő szigorúan 2 óra/nap, végén őr jött fel, és kizavart mindenkit, szobákban tilos volt látogatót fogadni, valamint ha látogató jött, kötelezően be kellett vinni a piciket a csecsemősökhöz. Minekutána apuka is csak 4 nap után foghatta kezébe a babát, amikor elhoztuk, addig csak üvegen keresztül láthatta. Íme egy ellenpélda. Akkortájt egyébként pont a sógornőm is szült a Péterfyben, csodálkoztam is, milyen szabadon jöttek-mentek a látogatók a kórtermekben.
Viszont azért gondoljunk bele, hogy 4-5 napos korában hazaviszed a picit, és otthon azért nem tudsz steril környezetet biztosítani, pláne, ha testvér is várja, + jön a család, barátok, gyorsan kell a picinek alkalmazkodnia.

Vacak
vacak
 
 


Hát igen, a látogatók... nekem a sajátjaim között is voltak "kellemetlenek", sajnos. Ők azok, akik "beköltöznek" a kórterembe, azt hiszik nekik ott a helyük. Én már hulla fáradt voltam, és égtem a szobatársam előtt, akit biztos zavartak. Voltak olyanok is, akik tapintatosan pár perc után távoztak, nekik nagyon örültem. Kifejezték az örömüket, érdeklődésüket, de nem voltak tapintatlanok. Ez egy nehéz kérdés, sokat gondolkoztam a megoldáson. Mert ugye, a kórház nem "védi meg" a kismamákat, így nekünk kell tenni valamit. Nálam még a szülőszobán is többen voltak a kelleténél!! Tanultam a dologból, legközelebb ezt meg fogom akadályozni.
Ugy gondolom, legközelebb előre megbeszéljük a férjemmel, hogy az ő feladata lesz a "hárítás". Nekik kell "megvédeni" a kis családjukat az (egyébként szerető és jóakaró) látogatóktól, a Mamáknak ilyenkor más dolguk van.
Nehéz kérdés...
dadó
 
 


Sziasztok!

Csecsemősök: Valóban nem tudnak túl kultúráltan rászólni a csecsemősök a "nem kívánatos" látogatókra. Nálunk pl. anyukámra szültak rá, hogy miért is fogja meg a gyereket. Nem mintha másnap nem fogta volna meg otthon, teljesen természetes módon.

Látogatók: Nekem mázlim volt. A családom szépen beosztotta, hogy ki mikor jön. A férjem, amikor tudott mindig. De ennek nyílván mindig örültem. Az én szűk családom tagjai beosztották magukat. Egy napon 1-2 ember egyszerre és egy alkalommal. Hoztak rendes ebédet, gyümit,....
ÉS eze kívül 1-2 ember volt aki beugrott, de azok valóban villám látogatások voltak. A jó a látogatókban: Mivel én nyáron szültem, ezért iszonyatosan éreztem magam kb fél órával fürdés után. Szült nőknek nem kell azt hiszem magyarázni: Ugyebár vérzünk, szoptatunk (a tej folyamatosan folyik a 2.-3. nap után), aztá izzadunk sokkal erőteljesebben mint valaha És ráadásul a Péterfy elég szerencsétlenül déli fekvésű ablakokkal rendelkezik, ami kb 40 fokot jelent. Úgyhogy én napi 2-3 szor zuhanyoztam. De én inkább bíztam a gyerkeem egy rokonra, mint a dohányzó, zsörtölődő, néha igen undok csecsemősökre. Nekem róluk sajna nagyon rossz véleményam alakult ki úgy általánosságban, kivéve egy alacsony, szőke nővért, aki nagyon segítőkész tudott lenni. Tehát én fogtam ott hagytam a fiam az ágyon, vagy a kisjárgányában, és szaladtam fürdeni. Na erre nagyon jó minden rokon.

Mindenkinek sok siekrt a jó szerevezéshez.

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

"Örömmel" hallom, hogy a Péterfyben is nyáron szülni ingyen szaunát jelent 4 napig.
Én a MÁV-ban szültem az első babát, ott állítólag légkondi is van, de Columbo feleségéhez hasonlóan erről is csak hallottunk, de látni még senki nem látta. A látogatás ott is csak üvegen keresztül volt lehetséges, aminek én örültem, bár apuci - mivel a szülés után nem foghatta napokig a csemetéjét - úgy galoppozott a kocsihoz hazamenetkor a gyerekkel, hogy azt hittem nem érem utol és otthagy.

Dadó: hogy érted, hogy többen voltak a szülőszobán a kelleténél? Az ajtóra ki van írva, hogy csak 1 hozzátartozó lehet a kismamával! Vagy esetleg orvostanhallgatókra gondolsz? Én ezt az utolsó hetekben kategórikusan ki fogom jelenteni, hogy az én szülésemen csak orvos-szülésznő-apuka lehet jelen rajtam kívül. Nekem ez olyan intim dolog, hogy ne tanuljon rajtam senki. Biztos van olyan, akit nem zavar, de engem nagyon.
timi30
 
 


Húúúú, elfelejtettem megkérdezni!
Holnap megyek UH-ra. Videokazira felveszik a vizsgálatot, vagy felesleges vinnem. Képet lehet kérni? (akár térítés ellenében is)

Timi
timi30
 
 


Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan
 
 


Sziasztok!
Timi: én is kijelentettem, amit te készülsz. Megbeszéltük a családtagokkal, hogy majd telefonálunk, ha már jöhetnek. Ezt egyedül az Anyukám (akit-magam sem gondoltam volna előtte-szívesen láttam volna, persze csak az elején). és a Nagymamám vette figyelembe. Na jó, leírom: elsősorban az Anyósom volt, aki zavart. Megérkezett, és beköltözött, ott jópofizott a szülésznővel, aki azt se tudta, hol áll a feje (az Anyósom is egészségügyis, így azt hiszi minden kórházban othon van). Nem tudom hogy történt de összesen 3 ember volt bent -a férjemen kívül!- nem is túl rövid ideig! Én jól voltam (az eda-tól), és elég hosszú ideig vajudtam (kora délelőttöl este 5ig,)de amikor kezdődtek a tolófájások, akkor fölkiáltottam, hogy mindenki kifelé!!! Csak a férjem maradt bent, természetesen. (El sem tudtuk képzelni, hogy ne legyen ott a gyermeke születésénél. És nagyon sokat segített.)
Mindez akkor nem is tűnt föl igazán, ilyenkor az ember még a másállapothoz képest is másállapotban van. Csak utólag jöttem rá, hogy mit is kerestek akkor ők ott?
Már tudom: legközelebb határozottabb leszek! Még az is lehet, hogy inkább nem is szólok nekik, a lányomat pedig inkább a keresztanyjára hagyom, mint a nagyikra. Lehet, hogy csak akkor kéne szólni, ha már túl vagyunk a gyermekágyas időszakon, és akkor megúszom a folyamatos törődést. Kép Persze, ez lehetetlen.
Egyébként gyanítom, az Anyósom lenne a legjobban fölháborodva, ha a sógornőm (az ő saját lánya) szülésén bent lenne valaki (persze rajta kívül). vannak sajnos ilyen nehéz esetek, de mégiscsak a gyerekem nagyija és a férjem anyja. Ügyesen kell bánni az ilyen emberekkel.

Az uh-t én többször is fölvetettem (1000ft, csekket adnak), de majdnem mindig szinte csak pillanatokat vettek föl. Egy fiatal doki (dr Bokor, ha jól emlékszem) volt a leginkább hajlandó a fölvételre, ügyelt rá, hogy minden rajta legyen.
dadó
 
 


Sziasztok!

Vacak, köszi a jókívánságokat Kép

Bujka, látom, a felkészítő időpontjai tekintetében már megelőztek. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy minden előadás után van szülőszoba-megtekintés, az elsőn főleg ez kapott hangsúlyt, mert legalább annyi időt eltöltöttünk ott, mint az előadáson, mindenki kérdezett, főleg a kispapik, aranyosak voltak Kép Cser Kati fogadott minket, és nagyon megnyugtatott a látogatás, már nem a szülőszobák állapotára gondolok itt, hanem a szüléssel kapcsolatos általános felfogásra: gátmetszés, beöntés nem automatikus, nincs reflektor a baba világrajövetelekor, nem viszik el azonnal a babát méricskélni, garatleszívás csak indokolt esetben stb. apró dolgok melyek mind sokat jelentenek.
És itt szeretnék kérdezni én is: a Péterfyben általános ez a szülésznői felfogás, vagy csak a Cser Kati ilyen? Érdemes külön szülésznőt fogadni? Eddig csupa jókat hallottam róluk, egytől-egyig. És főleg: valóban így működik a gyakorlatban is?

Egyébként említették, hogy a péterfys orvosok közül talán 1-2 akinek nincs engedélye EDA beadására, de olyan nincs, hogy valaki kér, és nem adják be neki, mert épp nincs ügyeletben edás, gondolom, olyankor behívják.

Timi, kazettát vigyél UH-ra, felveszik a vizsgálatot, majd a kezedbe nyomnak egy csekket, hogy alkalomadtán fizesd be az ezrest. Az én videóm sem olyan, mint amit a 3D-sek készítettek, de igazság szerint én azt szerettem volna, hogy a doki inkább a babára figyeljen, és ne kerülje el a figyelmét semmi, úgyhogy végül nem szóltam rá, hogy lassabban kamerázzon Kép Egyébként aki nem kazettával, az fényképpel távozott, ezt nem nagyon értettem.

Üdv.,
Macsek
macsek23
 
 


Macsek:
Én úgy tudom, hogy a Péterfy pont az EDÁ-ról híres, ezért ha valahol, hát ott biztos mindig akad valaki aki "hátbaszúr" amikor kéred. És ha jól tudom nincs szabott több tízezres tarifa elérhetőség esetén mint némely másik kórházban.
Én a Péterfys szülésznőkről csupa jót hallottam, de sajnos az előző kórházba is így mentem szülni, hogy nem választok szülésznőt, mert úgyis mind tök rendes. Aztán pont kifogtam egy kevésbé rendest. Nagyon fontos, hogy legyen egy szakember, aki nagyon odafigyel rád, segít ha kell, válaszol a kérdéseidre, megnyugtat. Márpedig ez ha valaki, az a szülésznő.

Dadó: Mond már el légyszi, hogy az EDÁ-val mit éreztél. Milyen volt a szúrás? Sétáló EDÁ-t kaptál? Mit éreztél utána? Éreztél azért fájást? Vagy csak olyat mint egy szimpi jóslófájás? Honnan tudtad, hogy tolófájásaid vannak? Tényleg hasznos gátvédelem szempontjából? Milyen volt utána EDA nélkül? Volt fejfájásod? Mikor tudtál lábra állni utána? Nem akarok már elmenni a susnyásba ennyi kérdéssel??? Bocsi.
Timi
timi30
 
 


Timi!
Nem menj a susnyásba, inkább válaszolok neked! Kép
Egy enyhe szúrást éreztem, mondták előtte, hogy vigyázzak, meg ne moccanjak (akkor esetleg beljebb megy a tű és spinális érzéstelenítés lesz, ami totál elérzéstelenít, hoszabb a hatása, ilyet használnak műtéteknél, császármetszésnél). Én persze egy nagyot ugrottam... De a dokim profi, tökéletesre sikerült. Előtte olyat éreztem, mint egy erős menstruációs görcs+keményedés. Akkor kaptam meg az edat,amikor ezek már kb.2 percenként jöttek. Utána csak a keményedés maradt. Persze egy idő után (nem tudok visszaemlékezni, kb 1, 1.5 óra) megint éreztem és akkor szóltam, hogy kérek még. (Az elején beszúrnak egy csövet, amin igén szerint adják az adagokat. A csőröl el is feledkeztem, nem is lehet érezni, bár lehet, hogy csak azért mert a többi jobban fájt.) Azt mondta a dokim, rögtön szóljak, ha "székelési ingert" érzek. (Tényleg pont olyan!) Szóltam, és mondtam, hogy kérek még edat,mert eléggé fáj, de azt mondták, már nem adnak, mert lelassítja a kitolási szakaszt. A fájások erősötek, kemény 3/4 óra következett..
Szülés után2 órával már kezdtem érezni a lábaimat, de tolókocsival vittek a szobába, még nem tudtam volna menni. Kb 1 óra múlva már a saját lábamon mentem a babámhoz (nem hozták ki, mert késő este volt).
Fejfájást egyáltalán nem éreztem.
Edaról infó: drKrasznai Péter: Kisbabára várva. részletesen leír benne mindent. (Könyvesboltokban kapható.)
Remélem segítettem!
dadó
 
 


Szia Emduan!!
Engem erdekelne a legzesfigzelo.
Kerlek irdd meg mennyibe kerul.
Koszi. Timi
timea6
 
 


Timi!

Azért azt jó ha, tudod, hogy vanna helyzetek, amikro nem adnak EDA-t.

pl. Ha zöld votl a magzatvíz. Ui. Az EDA lelassíthatja a szülést, és ez a zöldmagzatvízben úszkáló babának nem jó. legalábbi séles elmével én ezt következtettem ki.
Vagy , ha már túl előrehaladott állapotban kérné az anyuka az EDA-t
tehát fel kell készülni arra, hogy lehet, hogy EDA nélkül kell végigcsinálni. Kép

Ja és még valami. Én azt kértem, hogy azért valamit szeretnék érezni, ezért kisebb dózist kaptam, ami nekem plusszba bejött, hogy én a gáton mindent éreztem, ill a vizsgálatok is elég kellemtelenek voltak. Nem tudom, hogy ez a kevesebb gyógyszer vagy az esetleg rosszul beadott EDA miat volt-e. De így volt. Tehát amikor jött ki a baba feje, akkor NAGYON feszült szét ott alul mindenem, és ezt éreztem úgy rendesen.

Panni
uran
 
 


Panni&Timi!
Én is mindent éreztem az eda ellenére, de talán tompábban. Ahogy írtam, az utolsó fázisban már nem adnak, azért, amit Panni írt, mert lelassítja a folyamatot. Szerintem arra jó, hogy a vajudást megkönnyíti, így a végére nem lesz holtfáradt az anyuka, jobban bírja a kitolást (ami ügye igényel némi energiát). Nekem bejött a dolog, szerintem érdemes kérni. Én is hallottam, hogy utána lehet fejfájás meg rosszullét, ettől tartottam egy kicsit, de az orvosom azt mondta, hogy ez nagyon ritka. (Majd megnézem, mit ír Krasznai erről, és megírom.) A vérnyomás leeshet tőle, de erre adnak infúziót. nekem egyébként már az eda beadása előtt olyan alacsony volt a vérnyomásom, hogy nem tudtam sétálni, sajna le kellett feküdnöm. (Ezután már nem kaptam sétáló edat.) Egyébként úgy tudom, a Péterfyben eléggé mellette vannak az orvosok. (Ld.: a főőorvos könyvét, amit korábban ajánlottam- érdekes!)
Timi! Mikorra várod a babát?
Az enyém már majdnem fél éves!
Sziasztok!
dadó
 
 


Sziasztok!
Keresem azt az aranyos anyukát, aki írt nekem Dr. Zacher Pálról a napokban. Sajnos a gépem teljesen megőrült, így csak egy pillantást tudtam vetni a levélre, sem a nevét, sem az e-mail címét nem tudtam megnézni (+a levelet sem). Szóval nagyon szeretném, ha újra írna!!!!
namely@freemail.hu
Sziasztok! Marika
marica
 
 


Sziasztok!

Timi!
Kicsit beledumálok az EDA témába!
A magam részéről én nem akartam élni ezzel a lehetőséggel, de végül szükség lett rá. Hajnal 1-kor 5 perces összehúzódásaim voltak, de nem fájdalmasak. Reggel 6-ra mentünk be a kórházba, ahol 2 ujjnyi tágulást mértek, de az nst szerint sem voltak elég masszívak a fájások. A szülésznő többször említette az EDÁ-t, de nem kértem. Du 3-kor repesztettek burkot, és utána már megtudtam milyen egy igazi JÓ fájás. Örültem neki, de hozzá teszem nem vagyok mazochista, csak ezzel jár. Édesanyám is így, akkor én is kibírom. 6-ra 8 ujjnyi, és így is maradt. Nem ment tovább, csak a ROSSZ fájások jöttek. Azért írom így, mert ezek nem segítették a folyamatot, csak voltak. Este 8-ra annyira kimerültem, ráadásul egy kézi tágítást követő üvöltözést követően beleegyeztem az EDÁba, amit oly sokszor ajánlottak.
Nem fáj maga a művelet. Kicsit zsiboghat a lábad, de nem gond. Ezt követően nem fájások, hanem feszülések voltak, így tudtam pihenni egy kicsit.
A tolófájásokat is éreztem, és ennek örültem, mert tudtam lassan vége. 0 04-re megvolt.
Semmi utóhatás, rossz érzés!
Nem kell félni!
Bízz magadban és a körülötted lévőkben!
Tényleg bocsi a közbedumálásért, de remélem jó hatással lesz!

Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Eda-téma:
Ironramnak igaza van: az eda segíti ellazulni az izmokat, így jobban megy a tágulás.
De a legjobb az, hogy kipihenten kezded a kitolást! A végén meg már úgyis mindent érzel.
Abban is NAGYON igaza van Ironramnak, hogy bízni kell az orvosodban és a szülésznőben, met csak így érezheted magad biztonságban. Erre abban a helyzetben nagy szükség van!
Sziasztok!
dadó
 
 


Hello!

Nekem csak azért kellene az EDA, hogy a gáttájék laza legyen, és így elkerüljem a kaszabolást. A lányom születésekor is akart az orvos adni, de mire az anesztes tudott volna jönni egy császárról, már megvolt a lányzó. Én az utolsó 6-8 percben voltam csak magamon kívül, amikor állandó fájásaim voltak gyakorlatilag szünet nélkül. Ezek után nekem a kitolás kifejezetten megkönyebbülés volt. Mivel már a kezdet kezdetén szétszakadtam rendesen, fájdalmat egyáltalán nem éreztem, csak zsibbadást, meg azt ahogy feszít a baba feje ahol jön éppen át. Ami utána jött, az mondjuk elég gáz volt. Stoppolás tokától bokáig.
Mindenesetre bízom benne, hogy minden ok lesz és az intim torna meg az EDA segít, hogy varrás nélkül megússzam a dolgot.
Dadó: A babát márciusra várom. Akkor már majdnem 2 éves lesz a kiscsaj is :-)
timi30
 
 


Szisztok!

Nekem zöld volt a magzatvíz, mégis kaptam EDA-t.
NEm igaz, hogy lelassítja a szülést, hanem felgyorsítja a vajúdást, viszont lelassítja a kitolást, ha túl későn adják be, ill. ha túl sokat adnak. Szóval vajúdásra csak jó, mert ellazít és megkímél a fölösleges szenvedéstől, de a kitolásra jobb ha már nem hat 100%-osan. Nekem túladagolták, szerencsére nem lett semmi gond, de mivel zöld volt a magzatvíz, izgulhattam. A tolófájások nem nagyon akartak jönni, ott állt egy csomó orvos, csecsemős, szülésznő és jokat dumcsiztak, amíg Petike vére előbújt. (kb. 15 perc volt.)
Teljesen fájdalom mentesen szültem Petit, miután az EDA-t megkaptam. A varrást sem éreztem.
Nekem bejött!
Üdv. Sok szerencsét!

Andi
andi68
 
 


Sziasztok!

Én teljesen véletlenül találtam erre a topicra, és mire a felét elolvastam, az 1000+1 kérdésem felére is választ adtatok. Kép))
Én csak később szeretnék babát vállalni, de szeretnék előre is tisztában lenni a lehetőségekkel... A Pétrfíről sok jót hallotam, de maradt még pár kérdésem....
Az alapítványi szoba az, ahol egyedül, vagy a pároddal lehetsz?
Kérésre be lehet feküdni 2-3 nappal előbb?
Az EDA elvileg mennyire, és meddig csökkenti a fájdalmat? Próbálta valaki a sétáló EDÁt?
Bocs a sok kérdésért, de végre találtam egy helyet, ahol sok tapasztalt ember van. :-)

Katóca
katóca
 
 


Szia Katóca!

Én úgy tudom, hogy az alapítványi szoba is kétágyas, egy ágyas szoba nincs. Vagyis szerencse kérdése, hogy elfoglalják-e a másik ágyat vagy éppen szabad. A barátnőm alapítványiban volt, de nagyon megjárta a szobatársa férje soha egy percre sem ment ki, éjfélig meg még tovább dumcsiztak és hangoskodtak is a tőle 2 centire lévő ágyon. Viszont legalább ott volt a tv,fürdőszoba, stb. Én nagyon jól összebarátkoztam a szobatársaimmal a nem alapítványi 3 ágyasban, és szerintem jót tett az a napi pár perc séta a klotyóra, zuhanyzóba! Bevittem egy kicsike tv-t, de szinte soha nem néztük, mert mindig dumáltunk!
Engem befektettek pontosan 3 nappal a szülés előtt, de én 2 héttel túlhordtam a babát, és végül megindították. Szerintem az orvosok többsége szeret biztosra menni, és befektetnek ha szükséges, ha meg nem akkor meg tényleg mindek?
Mondjuk arra számíts, hogy sokat nem tudsz egy csecsemős (rooming) szobában aludni!
Az EDA nekem nem volt sétálós, mivel megindították+ zöld volt a magzatvíz, az infúzió miatt úgysem tudtam volna nagyokat sétálni. Nem is láttam senkit se sétálni EDA-val, meg anélkül sem, mert olyan picik a szülőszobák, a köztük lévő folyosón meg rohangálnak a szülésznők. SZóval hely sincs nagyon.
Mire beadják az EDA-t, úgyis jól kifáradsz, mert 4-5 ujjnyira ki kell tágulni, és akkor már nekem jól esett, hogy az ágyon lehettem, félig ülve.

Sok szerencsét és minden jót!
Andi
andi68
 
 


Szervusztok!
Én régóta csak olvasgatom ezt a fórumot. De most szeretnék tanácsot kérni. Annyi jót olvastam róla, hogy úgy döntöttem a Péterfyben szeretnék szülni. Most vagyok a 30 hétben úgyhogy úgy gondolom olyan orvost nem könnyű találni aki még elvállal. Szerintetek mennyi az esélyem? A Bárdos dokira (egy ismerősőm nemrég szült nála) vagy a Boros doktornőre gondoltam. Előre is köszönök minden segítséget. Ildi

Kép
vildi
 
 


Szia Andi! Kép
Köszönöm a választ. EDA-ról azt olvastam Krasznai egyik írásában, hogy 3-4 ujjnyi tágulatnál már nem adják be, mert akkor úgyis mindjárt kint a baba.
Nem gondoltam, hogy 2 ágyas az alapítványi szoba. Kép Én azt hittem egyedül lehet lenni.
Még egyszer köszi mindent!!! Kép
katóca
 
 


Katóca:
A korábban befekvéssel kapcsolatban pár nap múlva én lehet, hogy tudok választ adni, én ugyanis meg szeretném beszélni az orvosommal, hogy amikor már nagyon a végén járok, inkább befekszem pár napra. A kislányom rakéta gyorsasággal született, a második baba pedig állítólag még gyorsabban jön. Én pedig sem mentőben, sem autóban, sem pedig otthon nem akarok szülni.
Én úgy hallottam valakitől, hogy van 1 db 1 ágyas szoba. (én is arra pályázom) Amúgy ha kifizeted a 2 ágyast elviekben ott is lehetsz egyedül.

Vildi:
A Boros doktornő biztosan átvesz, az archivumban találsz is valakit ha nagyon keresgélsz, aki hasonló cipőben járt. A Hegedűs főorvosról is úgy tudom, hogy átvesz a 8. hónapban is. Kérdés, hogy milyen orvos felel meg az igényeidnek...
timi30
 
 


Katóca!

Igen, van egyágyas, legalábbis egy darab biztosan, saját szememmel láttam a múltkor, amikor szültem. Nagyon szépen berendezett, és tágas. 6500ft/éj. Ott boztos elfér az egész családod. Ha viszont csak ez az egy van, akkor szerencse kérdése, hogy pont szabad lesz-e a szülésed időpontjában. Előrefoglalásra akkor van mód, ha betervezett, "programozott" a szülés.
Én kétágyasban voltam, de 1 napot így is egyedül töltöttem. Úgyis jó volt, de nem bántam, hogy aztán kaptam új szobatársnőt. Szóval kis szerencsével még a kétágyasban is lehetsz egyedül.
Ha tényleg a Péterfyben akarsz szülni, jó kezekbn és helyen leszel, amint ez a fórumból is kitűnik.
Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Kép
Köszi Vacak.
Nekem is úgy tűnt, hogy ez a legjobb hely. Persze nem szabad nagyon magasztalni, nehogy az történjen mint a többi szülészeten: elbízzák magukat.
Sajnos a sógornőm a Nyírőben szült, pontosabban ez inkább kínlódás volt. Ezek után úgy döntöttem: én inkább már a baba betervezése előtt alaposan körülnézek. Kép
Nagyon aranyosak vagytok és köszönöm mindenkinek a segítségét!!! Kép
katóca
 
 


Timi30 Kép
Én is ettől rettegek, nem szeretnék olyan "megalázott" helyzetbe kerülni, hogy netán már út közben jön a baba. Szerintem nagyon fontos, hogy kinek milyen élménye lesz a szülésről, és ez fontos akkor is, ha valaki következő gyereket is akar.
Ha az első jól megy, akkor a másodiknál nem kell végigizgulni a terhességet, hogy jaj csak ne az legyen mint először. Kép
katóca
 
 


Szia Vildi!

A legjobb döntést hozod, ha a Péterfybe mész szülni! A 2 legjobb orvosra pályázol. Én Boros doktornőnél szültem. Pénteken lesz 6 hetes a kisfiam. Nagyon kedves orvos, tuti, hogy átvesz. Teljesen meg voltam Vele elégedve, és nem a pénz az Istene. A Bárdos is nagyon rendes orvos. Vele csak 1-szer találkoztam. Éppen ügyeletes volt, mikor bekerültem az osztályra. Mondtam, hogy az első vizsgálattal szeretném megvárni a választott orvosomat. Megértette, elfogadta. Sőt, még csak nem is sértődött meg. Tudomásul vette a döntésemet. Én a Boros doktornőt ajánlanám, de én elfogult vagyok. Üdv: Mézescsupor és kismackója
mézescsupor
 
 


Timi! Akkor pont egy évvel lesz idősebb a babád, mint az enyém. Boldog babavárást!
dadó
 
 


Sziasztok!

Katóca!
A terhesség és a szülés olyan része lesz az életednek, amire nagyon fel akarsz készülni, nem elkeserítés céljával mondom, de véleményem szerint nem fogsz tudni.
Nincs két egyforma terhesség. Hasonlóságok vannak, de ezek is olyan széles skálán mozognak, hogy csak azt tudom tanácsolni, csak a saját testedre hallgas!
Ez persze csak egy vélemény, mert én így éltem meg.
Mindent tudni szerettem volna, mindent elolvastam, de nem tudtam felkészülni a saját élményeimre, mások leírásain keresztül. Fontos és jótékony volt mások tapasztalatait megismerni, de nem tudtam meg többet a saját terhességemről. Ha TE magadban nem készültél fel még, akkor szerintem mások sem tudják megtenni helyetted. Viszont a testemben megbíztam, tudja mi a dolga, és csemetém is teszi a magáét, bármit is mondjanak az orvosok, vagy a már megszült asszonyok.
A szülés TÉNYLEGES időpontja pedig kiszámíthatatlan. Így nem tudhatod hány nappal előbb feküdnél be. Hidd el a tested időben jelezni fog. Természetesen a programozott szülés kivétel.
Nekem a 35. héttől minden adott volt a szülés megindulásához, leszámítva a zárt méhszájat, mégis a kiírt dátum előtt 1 nappal bújt ki Olivér. Pedig hidd el a 37. héttől már nagyon akartam szülni! De eleve nem a nő, hanem a magzat dönt, mikor indul meg a szülés. És akkor is először a méhlepénnyel tárgyal, és te vagy az utolsó aki értesül a dolgok állásáról!
EDA beadását tekintve, mint írtam 8 ujjnyi tágulásnál adták be! És hatott, annyira, amennyire nekem kellett. A kitolási szakasznál, amikor már nyomni is lehetett, kettőre megvolt. 4 perc alatt. 1 cm volt a gátmetszésem. Ugyan berepedt a méhszájam is, de az a délutáni ügyeletes orvos vizsgálatának volt az eredménye, így az azt hiszem nem számít a szülés közben begyűjtött bibikhez.
Azt hiszem ezek is példázzák, nem lehet erre felkészülni, xcsak megélni. Mindenki a magáét!
De nagyon jó utána beszélni róla, és segíteni, amennyire az embertől telik!
Légy jó! Akard megélni a saját terhességed, és éld meg minden pillanatát úgy a rosszakat, mint a jókat, mert szülés után 2-3 hónappal már úgy is rózsaszín lesz minden perc!
Remélem nem voltam túl fellengzős.
Bocsi.
Szia!

Timi30!

Milyen csemete mellett pocakosnak lenni?
Már abból a szempontból, hogy ilyen picike még az elsőszülött?
Mi is hasonló mód szeretnénk majd összehozni jövő ősszel, és kíváncsi vagyok.
Többek közt azért is, mert néhány héttel korábban el sem tudtam képzelni, hogy még egy babát tudjak szeretni e mellett. Persze mára ez is más. Ma már újra hajlandó lennék még két szülésre is!


Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Sziasztok!

Hú, Ironram, mit is mondjak! Szerencsére ilyenkor el sem tudja még az ember képzelni, hogy mi vár rá pár hónap múlva két kicsi csemetével. Azt sejtem és hallottam is, hogy pokoli nehéz az első év, de aztán százszor könnyebb minden. A terhesség sem egyszerű, de nagyon megy az idő mert nincs időm annyit foglalkozni magammal (és a pocakosodással) most mint előzőleg. Egyáltalán nem bántam meg, a természet is így találta rendjén, hogy a tervezett időpontban foganjon meg a kistesó. Tapasztalt anyukaként hatalmas boldogsággal és akárcsak a kezdő anyukák rengeteg aggodalommal várom a babát. Utóbbinak az a fő oka, hogy ez a terhességem szikrányit nem hasonlít az elsőhöz.
timi30
 
 


Sziasztok!
Ironram, Timi30!

Én meg már 2 picivel vagyok, egy lépéssel, vagy egy kicsit többel előttetek. 27 hónapos a nagyobbik lányom, 3 és fél hetes a kisebbik.
Mi a másodikat kicsit későbbre terveztük, hamarabb jött, most már nem bánjuk.
A második terhesség, való iagz, már valahogy természetesebben "zajlik", mint az első. Nem bújtam úgy a szakirodalmat, nem foglalkoztam annyit a különböző jelekkel és előjelekkel, nem is volt rá időm a kislányom mellett, habár sajnos a testem mindent megtett, hogy figyelmeztessen: ez másállapot (vérzés az elején, megrövidült méhnyak az 5. hónaptól). Nem volt egyszerű egy másfél-kétéves picivel végigcsinálni a 9 hónapot, de sok segítséget kaptam a családtól.
Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, pont ezek a gondolatok foglakoztattak, és töltöttek el aggodalomal, vagyis hogy hogyan fogok tudni megbirkózni kettővel egyszerre, hogy osszam meg úgy a szeretetemet és az időmet, hoyg egyik se lássa kárát, vagy érezze a hiányomat.
Mostanra a szeretet kérdése már világos: nem megosztódik, hanem megsokszorozódik! Ezzel nincs probléma! :-)
Ami a másik részt illeti, hááááááááát... jelenleg éppen ezzel birkózom, nem egyszerű a 24 órát végigcsinálni úgy hogy a pici kb. 7x, 8x szopizik, pedig nekem a "nagy"lányom alapjában nagyon nyugodt, és bár most lépünk a dackorszakba, még elfogadható szinten szófogadó. A kicsire felkészítettük, és szerencsére nagy szeretettel fogadta, ajándékot csinált neki, és alig tudjuk "levakarni" róla, állandóan puszilgatja, simogatja, csak sokszor kissé túl erős mozdulatokkal, úgyhogy állandóan ott kell lenni mellette.
Azt mondják, a nagyobbiknak ebben az érzékeny időszakban több figyelmet kell szentelni, és minél több időt vele tölteni, kizárólag csak vele, amikor csak a kicsi alszik, mostanában ezen vagyok.
Szóval még csak az elején vagyok a dolognak, de azért, bár néha a fáradtságtól nem is látok már este, azt mondom, megérte, sőt, egy pár év múlva, üsse kő, bevállalnék még egyet, igaz eléggé korban vagyok már. Azt hiszem, talán a mostani szülésélményem hatására változtatnám meg a korábbi döntést, miszerint elég kettő, mert ez a második szülés annyira fantasztikus volt, hogy már holnap átélném még egyszer...
Üdv nektek:
Vacak
vacak
 
 


Jaj, bocs a hosszúságért!
vacak
 
 


Sziasztok!

Húúúú, de beindultak a Péterffy-s anyukák! Kép

Úgy látszik akkor nekem elkerülte a figyelmemet, hogy van 1 ágyas alapítványi szoba is!

Szerintem azért az egy kicsit túlzás, hogy 3-4 ujjnyi tágulásnál nem adják be, mert akkor már mindjár kint van a baba! Inkább félút a 10 ujjhoz, nem?
Szóval a legnehezebb még csak azután jön!
Szerintem.

Én a második szülésemnél 4 újjnyira, 2 óra vajúdás után jutottam,(infúzióval, mert indították) ebből 1 óra volt ami rázós volt. Azért elég szerencsés az, aki bemegy már 2 ujjnyival, minden fájás nélkül! Nem?

Üdv.
Andi
andi68
 
 


Andi68!
Tévedés lehet az a 10 ujjnyi tágulás, amit mondasz, inkább 10centire gondolhattál, a 10 ujjnyi tágulás durva lenne, utána ott harangnyelvet lehetne kongatni! :-)
Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Andi!
Úgy hallottam, hogy 4 db 1 ágyas szoba van, de lehet, hogy tévedés.
Vacak!
Sok erőt és nagyon gratulálok!
dadó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?