Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg Zorán... Most, hogy mondd... Jót nevettem magamon...

Én a nővéreknek egy nagy doboz Merci csokit vittem azzal, hogy köszönünk mindent, és nem kérdezték, miért „csak” csoki, hanem megköszönték. Mást is láttam doboz sütivel.

Csodállak Benneteket, hogy egy másik kicsi manó mellett bírjátok! Én már pocakkal is alig viseltem magam a végén, pedig felemelnem sem kellett senkit... Néha kutyát sétáltattam... Pláne, ha otthon kell tartani a betegségek miatt... Le a kalappal!

Vajon egyszer utoléri a tejem Máté igényeit? Mostanában 50-60-akat eszik, azt kell felpótolni, mert már 80 körül van az igénye. Most éppen egy ötvenes után másfél órával bepuszilta a 70 tápszert és ordít. Na ilyenkor hálás lennék, ha valaki emelgetné egy kicsit! Én vagyok a hülye (bocs), mert megmozdítottam, és nem hagytam a kanapén aludni!

Plömi: milyen nagy fiú Ábel! Máté még csak a hangra reagál. Mint amikor dúdolunk neki.

Néhány napja szedegetem össze az emlékeimet, már azt, hogy mit dúdoljak a kisfiamnak. Igazi gyerekdalok nem is jutnak eszembe... Aludj el kisember, a Kft jojszakátja, Altató (na ez gyerekvers), Adjon az Isten (Koncz Zsuzsa énekli a verset). Ti mit dúdoltok?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Én nem adtam semmit a csecsemősöknek, az nagyon gáz? A szülésznőnek azért nem, mert igazán nem is volt szülésznőm a körülmények miatt. A dokinak gondoltam, hogy jó lenne valami, de nem tudom, hogy mi legyen. Mondjuk még van időm, mert a 6 hetes kontrollra tervezem.
Ildikó: Lajis neked is a választott dokid, tudsz valami ötletet adni? Pénz vagy ajándék? :?:

Szani ma annyit evett, hogy alig hittem el. Reggel óta fejem a tejecskémet, és gondosan rakosgatom el neki, erre a 3 órás etetésnél benyomott 70 milit elsőre, de láttam rajta, hogy még éhes. Erre elővettem a másik 70-et pótlásnak, hát nem az is eltűnt benne?! Kb 15 milit hagyott az üveg alján. Ezzel megint kifogyott a tejkészlet, most próbálom újratölteni, de este soha nincs annyi, mint reggel. A legjobb volt, hogy evés közben az új kaja biztos nyomta ki a régit, mert akkorákat trottyantott, hogy kijött a pelusból is, ja és mindezek után nem aludt el és 1 órával később már megint óbégatott és az öklét rágta, mondván, hogy megint éhes! Ilyet! :shock: Mennyi kaja fér egy ilyen kis csajba? :?

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Orsi, mi a nővérem gyerekeinél mindig azt mondtuk, hogy a lábujjukba még fér egy kicsi :lol:

Örülj neki, hogy jól eszik! Meg aztán: mondták, hogy egyszer öbbet, másszor kevesebbet esznek. Mint mi.
Nekem nincs mit lefejni. Igazából azért "fejnék", hogy stimuláljam az agyam a tejtermeléshez. Azonban valahányszo nekiállok, Máté jelentkezik, visszateszem a mellemre, és máris megvan a legjobb stimuláció. Bár jó lenne, ha ezt valami "szakértő" megerősítené. Mivel a védőnőnk 1. nem veszi fel a telefont, 2. nem tűnik igazán hiteles forrásnak, holna megpróbálkzom az lll-lel. Hátha tudnak más jó tippet is adni!

Mert Máté is egyre többet enne! :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Hiába olvastam vissza, annyit írtatok, hogy nem is tudok hirtelen egyikre sem reagálni.

Uh megvolt múlt hét kedden, akkor 1.5 kg volt, és meg sem moccant csak egyszer kinyújtotta az ökölbe szorított ujjait mintha integetne. Mondtam is a csajnak, hogy legközelebb éjfélre kérek idôpontot.
Aranyos volt, mert bár 2d volt ugye, meg akarta mutatni a kis pofiját, de totál háttal fekszik és csak a tarkója látszik. Mozdulni meg nem akart, úgyhogy szokás szerint csak a nuniját mutatta a lányzó!
Mindegy, holnap elmegyünk egy utolsó 4d-re. Ha nem látunk semmit, így jártunk, viszont lehet, hogy szerencsénk lesz, és akkor ez egy hatalmas emlék!

Nôvéremnek ugye múlt hét szerdára volt lefixálva a programozott császár, erre kedd este szólt egy szülésznônek, hogy már annyira fáj neki, hogy ülni sem tud. Kiderült, hogy idôközben szinte teljesen kitágult, úgyhogy úgy kellett 11 körül berendelni nagybátyánkat, 8 órával a tervezett elôtt! Aztán 23:44-kor megszületett a kiskrapek, 38 hétre, 54 cm-rel és 3700 grammal.

Most hoztam el a terheléses cukor eredményemet, és az éhgyomri 4.09 a 120 perces meg 4! Na, erre varrjatok gombot! :)

Légzésfigyelô: http://bebibolt.2ms.hu/index.php?main_p ... 4996ec427e

Ez lesz valószínûleg, tapasztalatok, vélemények? Rákérdeztem az egészségpénztárnál, ha valakit érdekel leírom, hogy elszámolható a légzésfigyelô, viszont a bébiôrök nem elszámolhatóak! Mondjuk mi azt nem is veszünk!

Epidurál: Rákérdeztem nagybátyámnál, és azt mondta nála még nem szült olyan nô, akit hátba szúrtak! Úgyhogy készülhetek....

Átadás: Ezt is megkérdeztem, hisz most nagyon elkezdték a március végét mondogatni, azt mondta még mindig úgy gondolja, hogy ez csak kampányfogás, hogy most gôzerôvel kapkodnak. Szóval a választások miatt LEHET, hogy a kórtermeket átadják, de azt mondta nem lepôdne meg, ha semmi sem lenne belôle. Ja, vicces, de elfelejtettek az orvosoknak, nôvéreknek, szülésznôknek öltözôt csinálni, úgyhogy konkrétan nincs hol átöltözniük a frissen felújított részlegen!
Na, ezeket tudtam meg! Én azért már a kórtermeknek örülnék, fôleg azért, mert az a gázosabb, ahogy hallottam!

Sziasztok

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Sziasztok!
Én is vissza-visszatérek néha, Kristóf baba időm nagy részét lefoglalja. Pedig, mondhatni, mintagyerek, eszik, alszik, illetve frontok idején (amiből mostanában van bőven) eléggé nyűgös, nem tud elaludni. Ahogy olvastam, nemcsak rá jellemző ez.
Kristóf szokott olyat csinálni, hogy 3-4 órán keresztül folyamatosan cicin akar lenni, és ha leteszem, sír, és láthatóan éhes. Én attól félek, kevés neki a tej, de a védőnő szerint ez nem gáz, ilyenkor hirtelen megnő az igénye, másnapra majd lesz elég tej. Úgy legyen. Azért a fagyasztóban van némi biztonsági tartalék. Egyébként is rengeteget eszik, néha megmérem, legutóbb 190 gr(!) volt. Néha attól félek, hogy nehogy majd diétára fogják, mert az kínkeserves lenne. :?

Ahsoka! Lajis doktornő nekem fogadott orvosom volt, pénzt kapott (és egy fotót Kristófról :D ). De ajándékot is szokott kapni, ahogy láttam. Ő még tényleg nem a pénzért csinálja. :)
A csecsemősöknek én sem adtam semmit.

A hétvégén megvolt az első kinti séta. Kezdem érezni, hogy élek. :D

Ti hogy bírjátok?
Melinda

Kép
urbanmelinda

Az én kislányom is mintagyerek.
Éjjel is olyan kis ügyes volt. Kétszer ébredt fel, közte 4 órát aludt szerencsére meg én is, megetettem, volt büfi is és utűna aludt is.
Előző éjjel meg bealudt köztünk az ágyban, persze mi is beájultunk, így 6 órát aludtunk hármasban együtt. Annyira jól esett, persze ebből nem lesz rendszer.
A frontot Dorina is nagyon megérzi. Amikor jöttek mentek ezek a frontok, alig aludt napközben, éjszaka meg volt, hogy csak 1 órát aludtunk. De szerencsére ez csak a front miatt volt.
Mi minden nap megyünk sétálni. Nagyon élvezi. Olyan jókat alszik, meg nekem is jó kimozdulni kicsit. Már várom nagyon a tavaszt.
Bár most is olyan álmos vagyok, lehet ez már a tavaszi fáradtság első jele.

Kép

Kép
buba*

Ja és azt el is felejtettem írni, hogy két hét alatt 42 dkg-ot hízott a nagylány:)

Kép

Kép
buba*

fuoco: ennyiért lehet angelcare 301R légésfigyelőt is venni, ami egyben bébiőr is, kétlapos, tehát használható akár két ágyban is, és elszámolható egészségpénztárban

átadás: az egyik nővér nekünk mesélte, hogy konténerben fognak öltözni egyelőre. Oops

epidural: én úgy tudtam, azt előre le kell beszélni, ehhez képest nekem vajúdás alatt ajálgatta a doki. Én mondjuk nem akartam.

És gratulálunk irigykedve a nővérednek!

Séta: nekem azt mondták, még ne vigyem ki Mátét, de látom, hogy a vele egyidősek is kijárnak már. A következő napsütésre előkészítem a babakocsit... Mennyire öltöztetitek be?

Csak irigykedem a sok tej miatt! Igaz, mi kihagytunk jónéhány napot... Majdcsak lesz! Én örülök annak is, hogy éjjel és reggel van egy-egy teljes adag Máténak, a legtöbbször még egyszer, napközben meg pótoljuk. Estére viszont alig termelődik, így este csak az érzés miatt teszem mellre, amit nagyon szeret. Remélem, megmarad ilyen szorgos és kitartó kisfiúnak, és sokáig fog szopizni!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag: igen, tudom! Azért húzok inkább efelé, mert ha mondjuk kocsiban, hordozóban, nagyinál alszik el, akkor is nyugodt lennék! Praktikusabbnak tûnik ez a hordozható a számunkra legalábbis. Bébiôr: 55 nm-es a lakásunk, 2 hálónk van és 1 nappalink, ezért gondoltam, hogy nekünk maga a bébiôr nem kéne, hisz ekkorka lakásban talán ígyis-úgyis meghallom! Még nem tudom, nagyon tanácstalan vagyok!

Hát, epidurál ügyben szintén tanácstalan vagyok. Fôleg a tegnapi beszélgetésünk után, mikoris teljesen ledöbbent, hogy én számolnék vele.
Ez a hátránya a rokonnak, hogy van rajtam egy hatalmas nyomás tudatalatt, hogy ha lehet ne forduljak ki teljesen önmagamból és megpróbáljak nem hisztizni!
ha úgy alakul nyílván lesz lehetôség kérni, hisz mi lenne a hirtelen császárosokkal? Meg a szülés nem mindig akkor indul be ugye, amikor mi gondoljuk, szeretnénk!

Nôvéremnek ígyis császár lett, mivel az elsô 2 is császáros volt, és vékony volt a heg, plusz az összenövések is, de azért mégis jó, hogy a kiskrapek eldönthette, hogy mikor akar jönni!

Elôtejet - a jó zsíros fajtát - mivel lehet kiszedni a ruhából? Nem vettem fel alváshoz melltartót, viszont reggelre elöntött, kimostam, de foltos maradt. Persze az egyik kórházba szánt hálóingem....

Anita

KépKép
fuoco

hahó

bocsi, én nem direkt nem válaszoltam a nővérke-csecsemős kérdésre, valszeg elsikkadtam felette, ritkábban tudok fórumot nézni mostanság. szóval mi (én) nem adtunk semmit. ez lehet, hogy gáz. vagy a fene tudja. a szülésznőnek a párom akart adni, de ő nem fogadta el. nővérekkel alig volt kapcsolatom. a csecsemősök közül szintén.

ma voltunk a két hónapos oltáson. szegény Ábel végigordította a vizsgálatot. pedig az elején csak mérték (59 cm és 5 és fél kilós), később kapta a Rota "oltást", meg a szurit. na sebaj, túl vagyunk rajta.
szerencsére ő is mintagyerek éjszakánként. este 9 körül bealszik, és most is 3-kor kelt fel. fél óra szopi, majd nekem a másik fél a fejés, így sajna egy óra a fentlétem éjjelente. ilyenkor nézem az olimpiát. :) aztán reggel fél7-7-ig szunya ismét. esténként viszont nyűgösebb.

séta: mi is megyünk, ahogy tudunk. a múltkor meglátogattam a kollégákat a melóban. az egyik megjegyezte, hogy bátor dolog tömegközlekedni ilyen pici babával. mondtam neki, hogy sajna ez van, a dokihoz is így vittük, ugyanis nincs autónk, teleportálódni meg nem tudok.
viszont nagy franc az Ábel, csak a zötykölődős buszt, villamost szereti, ami suhan, azt nem. azon rögtön felébred. a metrón is. de gond nélkül tolhatom át - persze óvatosan - a macskakövön, úgy alszik, mint a bunda.ahogy megállok felkel. anyum mondta, hogy az összes ismerős fiúgyerek (beleértve a családban találhatóakat is, még az öcsémet is) ugyan ilyen volt. ha nem volt popózötyögtetés, máris ment a hiszti.
plömi

fuoco: a wanish mosószappan? vagy hogy kell írni. az elég jó, bár friss foltoknál főleg.
plömi

[quote="plömi"]f írta:plömiuoco: a wanish mosószappan? vagy hogy kell írni. az elég jó, bár friss foltoknál főleg.

Köszönöm, kipróbálom!

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Segítség kellene,hogy kit tudtok a kórházban orvosként és szülésznőként ajánlani.Ha nem gond kérlek írjatok tapasztalatokat.Előre is köszönöm samoca75

További szép napot!!!!!!!Samoca
samoca75

Köszönöm a nővérke-csecsemős kérdésre a választ. Szerintem nem gáz, hogy nem adtatok semmit. Egyébként szerintem én sem nagyon fogok adni. De majd meglátjuk.
Amit így lassan 4 év eltelte után is sajnálok, hogy amikor Bogi született a szülésznőnek nem adtunk semmit, pedig akartunk pénzt adni, hiszen nagyon segítőkész volt, de nem volt már alkalmam vele találkozni szülés után. Ha ismét nála szülnék duplán megfizetném.

samoca: Nekem a dokim Csapó Csaba. Már 5 éve a dokim és nagyon profi. Magánrendelője az Örsnél van.

Kép

Kép
varva

Igen, 55 nm-en tényleg nem biztos, hogy kell bébiőr

plömi: én is közösségi közlekedek majd - remélem nem lesz tömeg :wink: Tőlünk nem éri meg beautózni, ráadásul az én öreg Bogárkámba nem tudom egyszerűen berakni a babakocsit, hogy valameddig kocsival menjek, úgyhogy 15 perc séta a buszmegálló. És nem igazán babakocsi-barát a falu! :?
Szóval: vagy öreg autó + dugó + drága parkolás vagy közösségi közlekedés. Szerencsére egész jól járnak úgy a volán buszok, mint a metró :) Az első utunk a 6 hetes kontroll lesz, ha vinnem kell Mátét is. Amilyen messzinek tűnik most, olyan hamar eljön majd... hajaj...
Mennyi ruhát adsz Ábelre?

Fuoco: Folttisztításhoz a dr. Beckham (vagy hogy írják) termékeket is nézd meg, ha a vanish (nekem is ez jutott először eszembe) nem jönne be. Van köztük folttisztító, fehérnemű fehérítő... Dm-ben láttam, biztos máshol is van.

Gyarapodás: Ti hisztek a mérlegeteknek? Nálunk egyre többet mutat

Én is az olimpiát nézem, amikor hajnalban kelünk: tök jó hokimeccsek vannak. De mit nézünk majd olimpia után?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Már egy jó ideje olvasgatlak titeket és nagyon sok hasznos infót írtatok már. Egyetlen dolgot nem tudok még, és bár tudom még ráérek ezzel foglalkozni, azért érdekelne, hogy érdemes külön szülésznőt fogadni vagy inkább hagyatkozzak arra aki ott lesz akkor? Na és persze ha fogad az ember akkor mikor kell azt megtenni?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
zsukka75

samoca és zsukka:először is üdv itt. :)
én szülésznőt nem fogadtam, az volt, aki ügyelt, de ha tudnám a nevét, őt fogadnám meg tuti. leírom hogy néz ki, hátha valakinek ismerős lesz és tudja a nevét. (Krisztina, ha jól emlékszem, de csak a papíron láttam)
alacsony, rövid, barna haja van. mosolygós, kedves, fiatal (30-as). - na ezzel nem sokra lehet menni.
az én dokim dr. Fábián, de ő csak a 20. hétig vállal be kismamát, már ha a szülni is nála szeretne a delikvens. én teljesen véletlen kerültem hozzá. ha lesz második, ő marad a dokim tuti. figyelmes volt szülésnél, megnyugtató, de nagyon határozott, szülés után két nappal megvizsgált, hogy minden okés-e, plusz kétszer rámnézett még a kórteremben külön.

kis.csillag: amikor nagyon hideg volt ez volt Ábelen: body (lábatlan, hosszúujjú), rugi (lábas-hosszúujjú), kis kabátka, egy melegebb gatya, két sapka és a kabátka kapucnija. és a kedvenc, a maciruha. egy nagy, barna, vastag kapucnis macikinézetű kezeslábas.
most, jobb időben, csak egy sapi, és gatya nélkül vittük a dokihoz, bár az csak 1 percre van tőlünk.
és még cumit szoktam tenni a szájába, mert az egyrészt lenyugtatja, másrészt nem a száján veszi a levegőt.
az utazás babakocsival egy horror, főleg egyedül (lenne) az, de szerencsére az emberek nagyon segítőkészek. legalábbis eddig csak jó tapasztalatom van.

itt egy múlt heti kép róla, 8 hetesen. nagy franc. szépen megvárja a fürdetés végét, majd amikor már a törölközőbe van bugyolálva, elrévedezik (hasonló fejet vág, mint a képen) közben jól odapisil. :D
ezt a kéztartást fürdetés közben nem tudom szétrobbantani neki, pedig tele van szöszmösszel a tenyere és az ujja közei, mindig szedegetem, jó kis csomókat össze tud szedni így. mert alvás közben szereti morzsolgatni a pelenkát.tök cuki

Kép
plömi

Plömi: Ábel nagyon cuki!

szülésznő: én nem fogadok. Mikor Bogit szültem az Uzsokiban ügyeletesnél szültem és maximálisan meg voltam elégedve. A nevére sajna nem emlékszem.

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

köszönöm szépen az ajándéktippeket! lenne még egy indiszkrét kérdésem, akár privátban is, a szülésznőnek, aki nem fogadott mennyi az annyi?

Évi: már terhesség előtt is voltak visszérproblémáid, vagy ez új? nekem is ajánlották a Csapó dokit, de nem vállalt, sok a páciense

kis.csillag: én szeretem, ha Lili itthon van, de tudom, hogy az oviban is jól érzi magát, szerencsére :), meg a társaival is máshogy játszik, mint velünk, vagy egyedül, de amúgy büszke vagyok rá, mert egyedül is nagyon jókat játszik, öröm nézni, hallgatni :)

éneklés: én egy csomó népdalt is énekeltem, meg gyerekdalokat, persze nekem könnyű az ovi után, Lilinek kb. 3 hós korában a Csillagok, csillagok volt a kedvence :)
amúgy bármit énekelhetsz, dúdolhatsz, nem a mondanivaló a lényeg :D

Orsi: szerintem sem gáz, hogy nem adtatok semmit, nekem is Lajis doktornő az orvosom, mi pénzt fogunk adni, de karácsonykor adtunk egy kis pénzt, meg sütit, örült neki

már előre irigykedem, hogy ennyi tejed van :), de jó Nektek!

Anita: gratulálok a Nővérednek!
ezt a légzésfigyelőt nem ismerem, mi megvettük az akciós angelcare-sat, nekünk van tetőterünk, így jól jön a bébiőr, bár szerintem nálunk Lili lesz a bébiőr :D
55 nm-en valóban nem szükséges
foltokra nekem a folyékony ariel folttisztító vált be

Plömi: nagyon édes Ábel! annyira jó volt, hogy írtad ezt az ökölbeszorítós-szöszös témát, nálunk ugyanez volt, nosztalgiáztam :), sőt nálunk ez a pelenkagyűrögetés annyira bevált, hogy Lili még most is anyagpelenkát fogdosva-gyűrögetve alszik, viszont nem kellett Neki annó sem a cumi, sem az ujja

mennyibe kerül a rota oltás, én is szeretném, Lili 1 évesen nagyon beteg volt emiatt :cry:

Samóca, Zsukka: üdv a fórumon! én szülésznőt nem fogadok, a dokin Dr. Lajis Tímea, a kórházba járok hozzá, nagyon meg vagyok elégedve, csak ajánlani tudom!

többiekkel mi lehet, Dolli babázik már? :)

mennem kell, a kislányom hóvirágot szedett nekem :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!
Megint front volt az éjszaka, vagy mi vagyunk nagyon bénák, hogy Szani nem alszik, helyette inkább órákon át bömböl? A kórházban annyira büszke voltam rá, hogy alig lehetett hallani a hangját, itthon meg... Nap közben még okés, mert ha nem is alszik, inkább csak nézelődik, de este :shock: . Már a fürdetést is átraktuk 10 órára, hogy elfáradjon, utána etetés, a mostani menetrend szerint viszont a jó hosszúra nyúlt etetés után, ha leteszem, kb 3 perc múlva már bömböl. Kiveszem, van hogy elhallgat, van hogy nem, de ha visszateszem, tutira megint elkezd üvölteni. Lehet, hogy hasfájól lett? De a tejtől nem szokott baja lenni, inkább a tápszer után ilyen nyávogós. Ti milyen tápszert használtok? Nekünk a Milupa 0+-t írta fel a gyerekorvos. (kis jegesmedvével) Anyum meg azt mondja próbáljam ki a tehén tejet pótlásnak, de a könyvek nem nagyon favorizálják. :?: :?: :?:

Kép
ahsoka

Melinda, Erika: Köszi a tippeket, amúgy van a doktornőnek valamilyen tarifája?

A tejem elsőre soknak tűnik, de igazából nagyon nem elég, főleg délutánra ürülök ki, és nem termelődik elég gyorsan vissza, pedig már szinte csak szoptatós levesen meg teán élek. :?

Amúgy Ildikó eléggé elűnt. Lehet, hogy azóta ő is megszült. :D

Kép
ahsoka

valszeg front lehet tényleg, mert Ábel is baromi nyüsszögős volt éjjel. megint elaludtam úgy, hogy félig kilógtam a kiságyból. :)
aludt szegényke, de folyamatosan mozgolódott és nyűglődött, a cumira megnyugodott, viszont állandóan kiesett a szájából, aztán elkezdte keresni, emiatt nyüsszögött stb stb stb hajnali fél 5-ig ezt nyomattuk.
de most is elég nyugtalan, alig tudom bealtatni.
nálunk csak tejet eszik, és kb 3 hetes korában lett hasfájós. de lehet, hogy picit előbb. előtte ő is álomgyerek volt. először úgy voltam vele, hogy biztos olyat ettem, de később rájöttem, hogy tök mindegy, hogy mit eszek nagyjából, túl kell esni a hasfájós korszakon.
utána úgyis jön a fogzás. :)
plömi

plömi:
Ábel nagyon édes:)

ahsoka:
nekünk a 7-8 evésből kettő evést kell kipótolni tápszerrel és mi is ezt kaptuk, amit Te írtál. Ezt írta fel a dokinő és mondta ne adjunk mást neki, mert ez a legjobb az ő kis gyomrának még.

alvás:
nálunk pár éjszaka tök jól rendeződtek a dolgok. 7-8 körül fürcsi, attól függően mikor következik a következő etetés, aztán evés, apa megbüfizteti és bemásznak a nagy ágyba apa mellkasán elalszik és 9-10 körül visszaviszem a kiságyba. Ekkor alszik hajnali 1-ig, majd evés, büfi és már alszik is vissza, utána 4-fél5 körül ébred és kaja után megint szunyál. Tök édes.
Most ő nem érezte meg, hogy jött volna front. Még napközben is úgy kellett felébreszteni enni.
Remélem nem kiabálom el és az éjszakánk is ilyen jó lesz.

szülésznő:
én sem fogadtam szülésznőt. Pont váltás volt mikor bevitt a mentő így csak arra a hölgyre emlékszem, aki épp indult haza, aki végig ott volt arra képtelen vagyok visszaemlékezni.
Meg még sok más dolog is kiesett, amire nem tudok visszaemlékezni. Biztosan amiatt, mert ilyen hirtelen szültem.
Jó kis turbó szülés volt, a mai napig hatása alatt vagyok. Annyira szép emlék még mindig.
Visszatérve én nem emlékszem ki volt bent, sőt arra sem miket mondott, férjem elmondása szerint mindent úgy csináltam, ahogyan mondta, akkor felfogtam és ügyesek voltunk a kislányommal, de semmire sem emlékszem sajna:(

Kép

Kép
buba*

hoztam Dorináról én is egy fürcsis képet, csak itt Kép épp becsukta a szemecskéit.

Kép

Kép
buba*

buba nagyon cuki Dorina! : )) micsoda hajszerkezet! Ábel hátulról úgy néz ki, mint egy kiöregedő rocker, kopaszodik középen, de körben erősebb a haja, nagyon dizájnos.

egyébként a szülés nekem is nagyon furcsa élmény volt. a mai napig eszembe jut, én a szürreális jelzővel tudnám illetni. de valószínű, hogy amiatt is, hogy eleve trolival mentünk be, éjszaka volt, egyáltalán nem számítottam arra, hogy szülni fogok, 20 percet kóvályogtunk a másodikon a nőgyógyászaton, majd a másik 5 percet már a jó helyen, de mire odakanyarogtunk a szülészetre. majd mikor becsöngettem és jött az aranyos szülésznő, hogy mi van, majd közöltem, hogy kb két percesek a fájások. és kb két és fél óra múlva meglett Ábel.
pár dologra én sem emlékszem. azt a párom mesélte el. azt tudom, hogy nagyon a tolófájások előtt volt egy nyöszörgős időszak, amikor kértem a szülésznőt, hogy adjon be valamit, mire ő közölte, hogy sajna lemaradtam mindenről. miközben ott nyöszörögtem, arra emlékszem, hogy magamban azt gondoltam, hogy te jó ég, ez tényleg én vagyok? hogy lehetek ilyen
nyünnyörgős? :) utána megnéztem egy szülős füzetben és ott írták, hogy van egy ilyen "nyávogós" része a szülésnek. tök fura.

a tolófájásoknál, meg asszem morogtam, vagy valami hasonló, mondták is, hogy ne adjak ki hangot, én meg két tolás közben mondtam nekik, hogy igyekszem. :) erre emlékszem, ja, közben meg arra gondoltam, hogy hogy tudok ilyen hangot kiadni? ez is fura volt.

amikor betoltak a szobába, utána végig csak bőgtem. nem tudtam abbahagyni. valószínű, hogy így jött ki a feszültség, meg a minden egyéb.
plömi

Sziasztok!

Köszönöm a szülésznőre a válaszokat. Akkor én sem aggódok rajta :)
Pénteken még nem volt az Ildikónak babája, akkor még volt jógán is, persze aggódott, hogy a hétvégén ne is legyen.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

plömi,
a haján mi is szoktunk férjemmel nagyokat nyeríteni és hiába fésülöm neki, néha olyan mintha direkt úgy fésülném, hogy égnek álljon. És neki inkább nő, minthogy kopjon. Elképesztő:)

A szüléssel kapcsolatosan bennem félelmetes mennyire élnek még a dolgok és az érzések. Én sem gondoltam volna a reggeli ctg alkalmával, hogy este már babázok.
Bennem meg a mentős dolog hagyott nagy élményt.
A szülésre is csak részletekben emlékszem, nekem az a két óra esett ki, amíg a picilány és férjem is velem volt, amíg le nem csöpögött az infúzió.
Nekem a sírós rész itthonra maradt.
Sokszor álltam a kiságya mellett és sírtam. Persze ok nélkül, mert boldog voltam, csak eszembe jutott, hogy nemrég még a pocakomban volt.
Nem tudom mikorra tudom feldolgozni ezeket az érzéseket.
De valószinű mivel pozitív élmény volt a terhesség és a szülés is, sokára.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Orsi: lehet, hogy bántja Szani pocakját a tápszer, nem próbáltad még az infacolt? ill, ami nekünk nagyon bevált az a gripe water, de az csak 1 hós kortól adható

a tarifával kacsolatban egyenlőre én is tanácstalan vagyok :?, de megkérdezni nem fogom, mert azt gondolom, hogy azzal rontják el az anyukák, főleg, ha a doki olyan összeget mond, amit sokallnak 8)

Buba: nagyon édes Dorina! :D , azért kívácsi vagyok, hogy megmarad-e ez a haja

Plömi: akkor Te nem császárral szültél? vagy valamit félreértettem? :oops:

szép napot mindekinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

nem. :)
rendesen szültem, hipp-hopp kinn volt. vagyis annyira nem hipphopp, mert útközben elakadt a feje.
ha jól emlékszem a 6. vagy 7. tolófájásra volt kinn (és egy tolófájás alkalmával 3x kellett nyomni)
plömi

mielőtt elfelejtem. valaki kérdezett a rota-ról.
nem olcsó sajna, 17 ezer és kétszer kell adni. az elsőt elég korán, pontosan nem tudom hány hetes koráig, a másodikat 6 hónapos koráig kell megkapnia.
a 2 hó-s oltásra vittük mi az elsőt, a dokinő adta be neki. nem szuri, hanem egy fehér trutymó, amit szájon át kell beadni. Ábel nem lelkesedett érte nagyon. :)
plömi

Az én kismacskám ma egész nap nyekereg.
Tegnap is "ölben-nap" volt, de legalább nyugodt volt, és sokat aludt. Ma nem alszik...

Mindenfélét olvasgatok az interneten. Tejszaporítás, altatás... hasfájós babák...

Dorina nagyon édes! Máté nagyon szeret fürdeni: a vízben lubickol, nagy szemekkel néz rám, kapaszkodik a ruhám ujjába és láthatóan elemében van. Amikor kiveszem, elkezdene sírni, de a törölközőbe bugyolálva megnyugszik. Aztán telerakja kaja közben a tiszta pelust...

A Ti babátok is mászna? Máté állandóan gyalogol a hasamon büfizésnél, ha nem állok fel vele. Akkorákat tapos, hogy fáj. Attól félek, hogy neki ezt még nem kellene, és nehogy baja legyen előle.

plömi: a rotára nincs semmi támogatás? elég húzósnak hanzik, még ha a baa mindent megér is! :x :evil:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

sajna nincs. :(
annyi, hogy egészségpénztári kártyára lehet venni.
plömi

Plömi: akkor én valamit nagyon bekevertem :roll: , de a lényeg Ábel!

köszi a rota infót, még annyi, hogy 2 x 17? :oops:

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

csak bekukkantok gyorsan, látom, ezerrel írtatok és jól telnek a babás hétköznapok! :D
Nagyon édesek a fotók, mint mindig!
Jó lehet már babázni, még ha nem is olyan könnyű minden, ahogy azt az ember elgondolja és reméli! De sztem mindenki nagyon ügyesen veszi az akadályokat! :wink:

Nálunk ezerrel megy a készülődés-szervezkedés a hétfőn végre elinduló fürdőfelújításra, így nem sokat pihentem az utóbbi napokban, de most már lassan sínen vannak a dolgok, csak legyünk túl rajta, szép hét lesz... na de az eredmény számít! :roll:

Figyeljetek, ti a szülésig táppénzen voltatok/lesztek vagy 1 hónappal a kiírt idő előtt indítottátok/indítjátok a szülési szabit? Az sztk-ban azt mondták, h elvileg ők nem nagyon hagyhatnak táppénzen végig, legfeljebb a házidoki, ha megkérem, és szülésire kéne mennem már március végétől. Ami nekem nem túl jó, mert anyagilag jobb lenne végig táppénzt kapni és a szülésit csak a születéstől kivenni, így hosszabban jár és később indulna a kevesebb GYED. Ki hogy oldotta meg ezt a kérdést?
Köszi a választ előre is és jók legyetek!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta: én az első perctől kezdve táppénzen vagyok, mivel a munkahelyem GYES után nem akartak már visszavennni. Épp a felmondásomat beszéltük meg és a maradék szabijaimat töltöttem, amikor kiderült terhes vagyok. Aztán megegyeztünk, hogy nekik is jobb, ha betegállományba megyek. Házidokim egyből kiírt, kellett kérni javaslatot a nődokitól és valszínű, hogy szülés előtt 28 nappal már TGYÁs-ra megyek, de addig mindenképp táppénzen vagyok.
Egyébként nem nagyon tudtam volna dolgozni, mert nagyon hánytam az első hónapokban és injekciózásra jártam a háziorvoshoz, de kismamákat egyébként is simán kiírnak mindenféle kekeckedés nélkül, ha kérik, sőt!
Remélem tudtam segíteni.

Évi

Kép

Kép
varva

Szia Kriszta!

engem a háziorvos tart itthon, csak időnként kell vinnem neki a doktornőtől egy papírt, amin van valamilyen kód, amivel levédi magát az oep felé
a doktornő már jót mosolyog, amikor mondom neki a kódos papírt

én úgy tervezem, hogy végig maradok és csak a szülés után megyek tgyás-ra, amúgy úgy tudom, hogy nem kötelezhetnek arra, hogy elkezdd 28 nappal a szülés előtt

de, ha van munkaügyes a munkahelyeden érdemes rákérdezni, ill. az indexen van egy fórum, ahol tb szakértők válaszolnak ilyen és hasonló kérdésekre, ha gondolod elküldöm a linket privátban, hogy ne kelljen keresgélni

jó felújítást! :D

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Kriszta, én a szülés napjáig táppénzen voltam. Anyagilag ez érte meg jobban. Dokinak minden hónapban vinni kellett a dokimtól papírt és mikor megszületett Dorina felhívta férjem és lezárta a betegállományt.

rota:
egészségkártyára komolyan elszámolható? írnak róla számlát?

Kép

Kép
buba*

rota téma: igen, sajna kétszer 17ezer. számlát nem tudom, de szerintem megoldható a dolog. a gyógyszertárban biztos megmondják, de szerintem simán adnának számlát.

tgyás, táppénz és hasonlók: én a 34. hétig melóztam. majd még volt pár nap szabim azt kivettem. viszont nagyjából két hétig rendes állományban voltam (amit a terhesgondozáson írtak meg, de ők csak bizonyos ideig vehetnek állományba), és onnantól tgyás. én a szülés előtt vettem ki.

amúgy a kórházban adnak egy összegzős papírt, amin nagyon jól rajta van, hogy mihez milyen papírok kellenek (tgyás, gyed, családi pótlék, anyasági támogatás stb)
nálam a tgyást a meló intézte, azt kaptam meg a legkésőbb. a családi pótlékot és az egyszeri anyaságit én adtam fel, a köv. héten ott volt a számlámon a pénz.

amúgy nekünk a gyerek TAJ száma jött meg a legkésőbb, pontosan egy hónapra rá kaptuk meg, ahogy megszületett, kétszer telefonáltam rájuk, hogy mi van. ugyanis a legtöbb ügyintézős papírhoz kellett a gyerek taj száma is.
először az volt, hogy a nagy karácsonyi hercehurcában a Központi Adatfeldolgozó Hivatal vagy kik egyszerűen nem küldték tovább nekik a neveket (mármint azoknak, akik küldik a taj számot). jó mi? később meg gondolom emiatt késtek, mert akkor meg annyi adatot kellett feldolgozni.
plömi

Sziasztok!

Kriszta:
Én is táppénzen leszek a szülésig. A háziorvos minden hónapban kér egy javaslatot a nőgyógyásztól.

Tegnap vpltam NST-n. Nem nagyon akart mocorogni a pici, pedig megettem egy csokit is előtte. Szóltam az asszisztensnek, aki mondta, hogy próbáljuk meg ülő helyzetben. Akkor végre beindult :) A doki is mondta, hogy szerinte is ezt mindig ülő helyzetben kellene csinálni, mert sokaknál nem jön be a félig fekvő pozíció.

Már nagyon kíváncsi vagyok mikor fog megszületni. A doki szerint nem kell 03.16-ig várni. Ő azt szeretné, ha már jövő hét végén meglenne a baba :) Persze mondta, hogy ezt úgysem ő dönti el.

plömi, buba: aranyosak a babák, mindig változnak valamennyit

Szép napot mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

csináltam vonalzót, remélem működik :)

Kép
plömi

Sziasztok!

Édesek nagyon a képek. :)
Kristóf egyelőre egyáltalán nem élvezi a fürdést, mindig olyan gyanakvó fejet vág. Édes, megpróbálom majd lefotózni. :D
Fürdetésnél meddog kell ezeket a gyógyszertári kencéket használni? Az az igazság, hogy nekem nem nagyon tetszenek, olyan furcsa a szaguk és az állaguk. Meg, lehet, hogy mi bénázunk, de a fürdőkenőcsöt egyszerűen nem tudjuk rendesen kimosni a hajából, szegénynek mindig olyan, mintha zsíros lenne a haja.

Buba! Tök jó, hogy így elkezdett Dorina gyarapodni. :) És annyira jó a haja. :)

Úgy látszik, a sírósságot a hormonok, meg a hirtelen jött rengeteg élmény okozza. Most, 4 héttel a szülés után már ritkábban jelentkezik. De én is az élmények hatása alatt vagyok.

Rota oltást én is szeretném beadatni, bár a gyerekorvos szerint nem fontos, mert a rota nem súlyos betegség, csak a kórházi kezelés miatt gáz. Én viszont nem szeretném a pici babámat kitenni ennek!

A TAJ szám nekünk a mai napig nem érkezett meg. Két hete már hvtam őket, ma zerintem újra telefonálok, mert már nagyon kellene.
Nektek (akik szültetek) megérkezett már?

Hoztam én is egy képet Kristófról.
Kép

Üdv,
Melinda

Kép
urbanmelinda

Kriszta!
Én is szülésig voltam táppénzen, és csak a szülés napjától fogom igényelni a TGYÁS-t. Kb 34 hetesen mentem táppénzre, addig dolgoztam.

Kép
urbanmelinda

de cuki Kristóf!

a rota annyiból gáz, hogy a szinte folyamatos hányás-hasmenés miatt rendkívül gyorsan kiszáradhat a pici baba. és nehezebb pótolni neki a folyadékot. emiatt kerülhet kórházba, mert akkor már infúziót kell, hogy kapjon a folyadékhiány miatt.

és baromira gyorsan terjed, tesóméknál tavaly az egész család elkapta, a legkisebben (aki akkor volt egy éves) 1-2 nap alatt átment, ő be volt oltva, a nagyobbikon már egy hét kellett (valszeg ő vitte haza a bölcsiből), közben a szülők is elkapták.
az öcsém átment nekik segíteni kb. fél órát lehetett , ő is elkapta, majd hazament, erre anyuék is elkapták.

hiába mondta a nővérem a nagyimnak, ő is átment, 5 percet volt náluk. elkapta. és a nagypapám is.

szóval elég durva és erőszakos vírus. súlyosnak, tényleg nem súlyos (csak pont a picikre és az idősekre), de dokiként én ilyet azért nem mondanék. :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára plömi 2010.02.25 12:58-kor.

Kép

Kép
plömi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat táppénzügyben, sokat segítettetek. Akkor nyilván megoldható, hogy a szülésig táppénzen maradjak, és jó, hogy nem kötelezhetnek a szülési szabi előbbi megkezdésére. Majd beszélek akkor azért a háziorvosommal is, ha esetleg a dokimnak ez problémás dolgonak bizonyul. :roll:

Melinda, nagyon cuki Kristóf! :) És már 4 hetes, hihetetlen! :)
A gyógyszertári cuccok tényleg furák, főleg az a fürdetőkrém, mi is utáltuk. Sztem az első három hónapban érdemes azért biztonságképpen ezeket használni, de aztán lehet mással is kísérletezni. Persze ezek jóval olcsóbbak, mint a készen kapható cuccok.

Niki, hű már te is nagyon közel vagy az időponthoz! És te mit szeretnél, hamarabb v megvárni nagyjából a márc. közepét?

Kriszta: köszi az infót a juttatásos dolgokról, jól fog jönni az az összefoglaló, rég volt már, fene se emlékszik az ügyintézés pontos menetére. :shock: Az jó, ha hamar utalták a lét! :)

Erika: köszi neked is, és hát reméljük, meglesz a jó és zökkenőmentes felújítás! :lol:

Évi: hű, és hogy bírod a hosszú otthonlétet? Ha jól értem, akkor az előző szülés óta otthon vagy folyamatosan, ugye?

Mindenkinek szép napot ebben a tavasziasodó időben, jó babázást, gyarapodást és persze babavárást - kinek mit! :wink:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Nagyon cukik a babák! Mi fürdetős kpet még nem csináltunk, mert nincs rá olyankor idő. Amúgy a fürdetés nálunk 5-6 perc, gyorsan lecsutakoljuk, én alul, apa felül, aztán már vesszük is ki, bár mintha tetszene Szaninak, mert amikor belekerül a vízbe, rögtön abbahagyja a bömbölést, de még mindig nem esett le a köldökcsonk (pedig már nagyon lifeg), és addig nem nagyon tudunk hosszabban pancsolni.
Melinda: a szülésfelkészítőn még novemberben mondta a védőnő, hogy a fejét ne a kencével mossuk, hanem valamilyen babaszappannal, mert a hajából tényleg nehéz kiszedni azt a trutyit. Nekünk itthon a saját védőnő meg azt tanácsolta, hogy a fürdetőkrémet keverjük össze vízzel valami flakonban, mert akkor olyan állaga lesz, mint egy tusfürdőnek.

Ma vagyunk 3 hetesek! :D
A ma éjszaka is borzasztó volt: 11-től 1-ig bömbölés, 1 óra - kaja, utána alvás 5-ig aztán megint bömbölés, evés, majd bömbölés 7-ig, amikor jött a következő evés. Apa már teljesen lezombult, de azért még mindig nagyon lelkesen asszisztál.

Itt egy nyugis tündérvirág kép Szaniról:
(éjszaka bezzeg nem ilyen...)

Kép

Nekem ma mondta a védőnő, hogy márciustól indul egy babamasszázs tanfolyam-szerűség a Tábornok utcai rendelőben. Mi feliratkoztunk, ha akar még valaki jönni, szóljon a védőnőjének, vagy a gyerekorvosnak. :wink:

Kép
ahsoka

Kriszta: Én is táppénzen voltam végig, a háziorvosom ajánlólevél nélkül is kiírt (bár volt ilyen a tarsolyomban). Máté születése napjától kértem a tgyást, amit a munkahelyem intéz is – elvileg megkapom fizetésnapon. És tök rendesek voltak, mert bemondhatom utólag a TAJ számot :)
Nekünk tegnap meg is jött a TAJ kártya – szerintem elég hamar ahhoz képest, hogy az anyakönyvezést elég későn intéztük.
A törvény szerint Te döntöd el a tgyás kezdőnapját, az csak javaslat, hogy 28 nappal a szülés előtt kezd, de nem kötelezhetnek rá. Szerintem agy jóérzésű háziorvos nem tesz keresztbe...
Később is érdemes elgondolkodni azon, hogy majd a GYED-et ikor kezded. Ha tudod, érdemes a háziorvossal megbeszélni, hogy egy kicsit táppénzezzen még a tgyás után... ez persze cikis téma...

Melinda: rám is rámjön néha a sírás. Nekem papírom van arról, hogy depi vagyok, de ez más. Olyan szép a babám! A másik oldala, hogy Anyukámra hasonlít, aki ugye már nincs velünk... De leginkább akkor bőgnék, amikor olyan békésem szuszog rajtam... Életem legszebb pillanatai, és ilyenkor én szívesen kiengedem akár sírás formájában is a jó feszültségét is.
Kristóf nagyon édes! Mindannyiunk babája nagyon édes!

Ma meg akkor bőgtem volna, amikor végre azt mondta az orvos, hogy NEGATÍV A SEBEM LELETE!!! Végre meggyógyult és begyógyulhat. Hirtelen vagy három embert felhívtam, hogy elmondhassam :wink:
Doki ma érdekesen viselkedett: leültetett beszélgetni arról, ami a szüléskor meg utána történt. Valaki beszélhetett vele? Vagy mostanra emésztette meg, amiket mondtam?
Legközelebb a hathetes kontrollon találkozunk...

Nekünk csak olyan fürdetős képünk van, ahol az egész pucér baba látszik. Nem merem vállalni, hogy egyszer számonkérje rajtam, hogy mutogattam az intim részeit, úgyhogy meg kell várnom, hogy egyszer Cs. Hazaérjen fürdetésre, és akkor készítek olyat, ahol csak a díjnyertes felsőteste :D látszik Máténak. És úgyis a pofija a legédesebb: ahogy nézeget.

Megittátok már a sört a csomagból?
Én megittam néhány napja, és olyan jólesett, hogy ma vettem egy másikat. Természetesen ez is alkoholmentes :wink: Hogy tényleg segíti-e a tejtermelést, nem tudom, de jó nagyon.

Orsi, emlékszel Ritára, a csecsemősre? Akinek ordítottam a kezei között? (a többiek kedvéért: Rita nem bántott, hanem segített, amikor bekeményedtek a melleim, ő masszírozta ki, és hihetetlen türelemmel viselte, hogy bőgök és ordítok.) Bejelölt az iwiw-en. Mély nyomot hagyhattam benne :D Vagy bejelöli a „kismamáit”? Mindenesetre kedves tőle!
Hihetetlen, hogy már 3 hetesek a babáink!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

jaj, nagyon édesek a babák, már tök irigykedem :)

Niki: már nagyon célegyenesben vagy :)

Melinda: én a fürdetőkrémet kb. 3x használta, de olyan gusztustalan volt, hogy átálltunk babafürdetőre, szerencsére semmi baja nem volt tőle Lilinek, nekem a nivea baby jött be a legjobban

Plömi: jó lett a vonalzó!

kis.csillag: nagyon jó hír, hogy szépen gyógyul a sebed! nem csodálom, hogy újságoltad :)

nekem annó a munkahelyem intézett minden papírt és elég hamar, remélem most is így lesz

a kórházban megcsinálják az anyakönyvezést, meg elindítják a TAJ számot? mert a szabolcsban úgy volt, szerencsére sehová sem kellt rohangászni az újszülöttel/mellett

rota ügyben: én mindenképpen beadatom, bár még nem beszéltem a gyerekorvossal, de mi hajszál híján úsztuk meg a kórházat, nagyon beteg volt Lili és hetekig tartott :(
szerintem gondoljátok meg!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Igen, babázunk! :D Most csak a hír:
20-án hajnali 4 óra 5 perckor megszületett Réka Laura 3350 grammal és 55 cm-rel természetes úton!
Tegnap jöttünk haza, és a kórházban találkoztunk Limiékkel! :wink:
Ők holnap jönnek haza... remélem jól emlékszem! :oops:

Valamiért nem tudok képet tölteni. :( Majd holnap megpróbálom...

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Látom vannak kérdések, próbálok kicsit segíteni.

Ellátások:

http://www.babafalva.hu/download/TB_kisokos.pdf

Táppénz szülés után vagy GYED: aki jogosult max GYED-re annak felesleges táppénzre menni, mert a GYED ugyis 2 éves korig jár. Más kérdés utána táppénzre menni, mert a GYES az sokkal kevesebb. Aki viszont el tud menni dolgozni, annak érdemes a GYES-t is igényelni, mert mellette lehet dolgozni.

Oltás, számla, egészségkártya:

Egészségpénztári tagság: minden OGYI számmal ellátott gyógyszer elszámolható. Egészségkártya nem feltétel. Minden patika ad számlát, beteg nevére kell kérn (gyermek is lehet), fő, hogy az illető szolgáltatásra jogosultként be legyen jelentve az egészségpénztárban. Számlát utána beküldeni, pénz jön vissza.

Sírás szülés után: szülés utáni depresszió: teljesen normális dolog!!!

Ajándék szülésznő, csecsemős, orvos: aki megteheti és akar ad, de ne legyen ez már kötelező!

Kiscsillag: ahhoz a dokihoz még visszamentél aki kicseszett veled? Ugye jól emlékszem, hogy neked voltak problémáid? Én sürgősen keresnék mást - persze mindenki maga tudja. A Lajis dr-nőt itt annyian dicséritek. Egyébként a Mecsér is rendes az Örson rendel SZTK-ban, nem kell attól tartani, hogy nem magánorvos.

Babák nagyon szépek

üdv kispatak
Vendég

Kiscsillag, örülök, hogy javul a sebed, most már nem lesz semmi gond! Tisztázod a dokival a problémákat és maradsz nála?

Dolli, de örülök! Gratulálok a kislányhoz! Milyen volt a doki? Szokásos, rendes, figyelmes? Látom éjjeli szülés volt, biztos örült neki.. :wink: :D

Limi, neked is gratulálok!
Várom a történeteket és a képeket! :D

Voltam ma uh-n és vérvételen is. A labor nincs a helyzet magaslatán, nem azt a vizsgálatot csinálják, amit a doki kér, felülbírálják, mást csinálnak, pont ezért volt tegnap egy üres menetem (jól elhajtottak) a laborba. :evil: El is panaszkodtam magam az uh-n a dokinak, aki felhívta őket és kiosztotta őket (nem először).
Egyébként az uh-n minden rendben volt, bpd:92 és 2800g-os a kiskrapek. :) Remélem nem nő 4 kiló fölé... :? Mondjuk időben kéne szülni. :wink:
Ja, még mindig nem csomagoltam össze... talán el kéne már végre kezdeni? :P :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?