Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Nem voltam net közelben néhány napig, és most olvastam az utóbbi 3 napot.... nagyon el vagyok szomorodva...én egyáltalán nem érzem sértőnek, amit legutóbb írtam. Nagyon sajnálom, ha mégis megsértettelek, Gabó!
Ha ti tényleg mindannyian sokáig vártatok a babára, akkor meg KELL értenetek, hogy ilyenkor mi játszódik le egy olyan ember lelkében, aki vágyik arra, hogy ANYA legyen.
(Mellesleg hallottam, hogy a terhesség is nagyon érzékennyé tudja tenni az embert, de erről személyes tapasztalataim nincsenek sajnos.- Gabó, nem lehet, hogy te vagy túl érzékeny?)

Azt hiszem, hogy igenis kell ide járnotok, Forgács gyerekes anyukák. Erőt kell adjatok nekünk, akik még csak leszünk Forgácsos anyukák, mert - és remélem, hogy ti sem felejtettétek el még-, hogy igenis vannak nehéz helyzetek. Sok-sok küzdelem és lelki megterhelés ez a tortúra, ami mindannyiunk életének része- sajnos.( vagy volt része)
Erőt, tanácsot várunk tőletek, bíztatást, segítséget. Sokunk még csak most indult el az úton, azt sem tudom, mi vár még rám....és én speciel azért jöttem közétek, mert megtaláltam azt a támogatást, amit kerestem.
De, ha úgy érzeitek, hogy ezzel a megjegyzésemmel "bomlasztottam" a közösséget, akkor nem jövök többet. Megértem ezt is.
sziasztok!
rili

Rili, ne menj el! És Gabó te sem. Minden topikban vannak félre értések, meg kell beszélni őket és együtt maradni.

Rili! Én megértem amit írsz, mert amikor még nem voltam terhes én is azt láttam, hogy körülöttem mindenki terhes és rossz volt, hogy én meg nem. Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön neked. És már nincs is messze a következő inszem. Drukkolok nagyon!

Kata! Hát én úgy meditáltam, hogy lefeküdtem, becsuktam a szemem hallgattam a relax cd-t és elképzeltem a petesejtjeimet aztán később meg az embrikéket és arra gondoltam, hogy mi történik most odabent a hasamba. Osztódás, beágyazódás ilyesmi. Aztán általában bealudtam, de az is jót tesz. :)

Kép

Kép
kamilla306

Rili! Gyors visszaolvastam az üzeneteket, amik elindították a témát - én nem találom bántónak amit írtál, még stílusban sem. Nem személyeskedtél és semmi. Ezek időszakos dolgok, én is átmentem ezeken. Muszáj jobb érzésekkel gondolni a másikra, akinek sikerült, és lélekben eltávolodni azoktól, akik szerintünk "nem érdemlik", mert nem is akarnak jól bánni a gyerekükkel.
Itt ez a közösség viszont igenis legyen összetartó, hiszen ha ránk kerül a sor, mi is szeretnénk itt maradni és támogatni a többieket majd. Hát nem??? !!! Remélem mihamarabb sikerül elérni ezt.
Addig is senki nem megy sehova, én mindenkire kíváncsi vagyok :)
babszi

Ja, és hogy ne legyen félreértés, gondolok pl. a volt sógornőmre, aki az első babáját kirázta magából, miután végigdohányozta az egész terhességet, és csak az lebegett a szeme előtt, hogy ő jól legyen...stb. Autista lett a legidősebb gyerek. Aztán lett még egy, most pedig spontán ikreket vár. Minden terhességében dohányzott, nincs a gyerekeknek napirendjük, ő maga meg dolgozni jár és bébisintérre bízza őket (annak idején ő is így kezdte a karrierjét Angliában, mégsem tanult belőle semmit, de mindegy). És neki van - lassan 4 gyereke, míg nekem jutott 16 hét... De próbálok jószívvel gondolni rá, bár néha nehéz.
babszi

Igen, azt hiszem az olyan kismamákat nehéz elviselni nekünk, akiknek esetleg akaratuk ellenére sikerül az, ami nekünk még orvosi segítséggel sem... teherbe esni. Ők nem értenek meg minket, mi meg talán éppen azért nem őket, mert közülük legtöbben nem becsülik meg azt, ami a kezükben van. Nekem is van több olyan ismerősöm, aki csak gondolt egyet és terhes lett. És ennek hangot is ad. Tudja, hogy nekem nem így van és szinte diadalként emlegeti szándékosan előttem a dolgot.
Úgyhogy, Gabó, ha olvasod-és remélem olvasod- láss egy kicsit az én szememmel. Azt hiszem nekünk- nekem biztosan- sokkal nagyobb szükségünk van összetartásra, reménységgel való feltöltődésre, mint, akinek egyszerübben sikerül. És mi tudunk egymásnak igazán segíteni.

És nagyon nagyon örülök, ha kisbabák képeit láthatom itt, ezen a fórumon, mert erőt ad. Szerintem mindenkiben van irigység. Van, aki bevallja, van, aki nem. Van, amikor könnyebben "hátra tudja tenni" az ember, van, amikor nem.
Nagyon nagyon kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön. És legyen erőnk, kitartásunk!

Én holnap megyek, és kiderül, hogy szerdán lesz-e inszem?!
Jó éjszakát Mindenkinek!
rili

Csajok!

Teljesen megértem mindegyikőtöket!És biztos is,hogy akár csak eddig megfogjátok tőlünk kapni a kellő bátorítást a babáért való küzdelemben!Hisz mi is tudjuk miről van szó!Nem feledtük el a mi kálváriánkat sem!
De én viszont kérlek benneteket(és nem azért mert Gabóval pl. nagyon jóban vagyunk),hanem mert tudom és eltudom képzelni az ő érzéseit is,és persze biztos ő is érzékeny,csak pl. gondoljátok el,végig drukkoltuk az ő babáért való küzdelmét és nem tudja(nem meri) ide leírni,hogy éppen az uh.-on szopizta az ujját a kis Karolina...stb!És ő nem arra gondolt,hogy ide már be sem néz többet,csak nem tudja megosztani velünk/veletek a gyönyörű perceit a kismamaságának.És én magam is már a végén nem mertem megkérdezni csak privátban a kismamikat,hogy mi újság,mert itt úgy sem részletezik,ami valahol tök természetes!
Remélem nagyjából kivehető amit írtam és én nagyon szeretném ha nem lennének ebből gondok.
Rili!
Nem hinném,hogy bármiért is meglenne rád sértődve Gabó(csak pl.-nak hozta fel).Miért is kellene haragudjon rád?!
Gabó!
Várunk! El ne tűnjél!És ne haragudj,hogy bele beszéltem a dolgokba most itt az előbb,de talán elnézed!

Kamilla!
Örülök,hogy nincsen gond és nem haragudtál meg rám.

Wepe és a kicsi jól vannak,hamarosan jelentkezik itt is a topikban!Ezúton is puszi nektek Wepém és sok-sok tejcsit kívánok! :P

phpBB: Kép
belluska

Rili!
Drukk az inszemes kezdéshez!!!!!!Bízni,bízni,bízni...és hinni abban,hogy sikerülhet!

belluska

Belluska, én aztán értem amit írsz! DE! Szerintem nyugodtan megírhatná mindenki, hogy milyen érzés egy baba benne, hogy uh-n mit csinál, hogy mikor rugdos. Engem nagyon érdekelne, és megmondom miért. Amikor a sok küzdelem után pl. én terhes lettem, annyira nem tudtam elhinni, hogy folyton azt kérdezgettem a páromtól, hogy tényleg igaz? Annyira ismeretlen érzés, hogy nem vagy egyedül, hogy szerintem ezt is tudnunk kell, mint folytatás. Nem elég az inszemekről és lombik-eljárásokról beszélni, hanem az utána lévő dolgok is nagyon fontosak. Én csak akkor tudtam meg, hogy milyen érzés amikor nem vagy egyedül, amikor elvesztettem. Komolyan, egyik pillanatról a másikra lehetett érezni, hogy már csak én vagyok. Szörnyű érzés, de mégis olyan különlegessé emelte az emlékeket, amik előtte voltak. Nem tudom értitek-e.
Sajnos a magyar olyan (de lehet más népek is ilyenek), akikben az irigység oly mértéket tud ölteni, hogy ha nekem megdöglött a tehenem, akkor dögöljön a szomszédé, vagyis nem tudunk a másik ember örömének örülni. Nekem sajnos ilyen a munkahelyem is, és küzdök minden nap a kellemetlen érzéssel, amíg összefuthatok a kolléganőkkel.
Számtalanszor találkozom olyan szülőkkel, akiknek olyan a hozzáállásuk, hogy a bicska kinyílna a zsebemben néha, ha hagynám, és olyankor sokszor gondolok arra, hogy neki van, nekem nincs, de közben az is igaz, hogy ő HISZI, hogy a legjobbat teszi a gyerekének... És ez ellen nem tudsz mit tenni...

Egy szó mint száz, én Gabót is, és Rilit is, Belluskát és aki hozzászólt mindenkit megértek. Személy szerint érdekel az uh, és halálosan irigy is vagyok azokra, akik uháznak, de nem a sárga gonosz irigységgel. !!! És várom, hogy nekem is végre újra mennem kelljen.
babszi

Most csak egy gyors táblára van időm

Kép
sonjus

Voltam ma az Intézetben. Valahogy mindíg egyre többen vannak, bármikor is megyek.
Szóval szerdán inszem. Szurkoljatok.
(9 mm a nyálkahártya, és 22 mm a legnagyobb tüsző. Fogalmam sincs, hogy ez jó vagy nem elég, de most ez van. Ha valaki tudna adatokat szolgáltatni nekem, szívesen venném. Mármint, hogy mi a jó "méret" és mi nem.:-))))
szép napot mindenkinek!
sziasztok!
rili

Rili,
ezek remek adatok, szóval nyugalom és millió drukk szerdára :wink:

Sonjus,
köszi a táblát, olyan jó látni :lol:

i.kata

Sziasztok lányok.
Hát ma voltam UH-n.......
Ott van a ciszta akkora mint volt :( :( hát elkeseredtem.....
Mondtam a dokinak, hogy ez nem fog eltűnni, hiába ír fel akármit, én évekig hordoztam egy ugyanilyet....
Mondtam nekik, hogy műtsenek meg, nem szedek én már semmit, és
Forgács doki azt mondta, hogy megtudják csinálni, úgy mint egy punkciót, megszúrják és kész, de arra nincs garancia, hogy nem újul ki.
Szóval megint egy hónap....a 3. napon leszívják,
a /saját költségemre/ és utána rögtön elkezdik a hormon kezelést.
Haza felé a vonaton, kissé pityeregtem, és eldöntöttem, hogy ezt még végig csinálom, és ha nem sikerül vagy kiújul a ciszta akkor én befejeztem, és elfogadom a sorsomat valahogy.

Lányok, én nem is tudom, hogy ti hogy bírjátok ezt végig csinálni.....
komolyan mondom le a kalappal előtettek.
beus84

Drága lányok!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntést!!! Nagyon kedvesek vagytok! :D Bocsánat, hogy nem jöttem az utóbbi napokban, de a férjem elvitt Siófokra egy névnapi hétvégére. :D (Még ősszel kaptuk az ingyen hétvégét, de nem vettük igénybe a határidőig, s péntek délelőtt hívott a férjem, hogy meg lett hosszabbítva, és mi lenne, ha most mennénk - névnapom alkalmából... :lol: )

Az új topik nyitásáról: én személy szerint nagyon sajnálnám, ha a kismamáink és az anyukáink elhagynának bennünket - mint ahogy azt is nagyon sajnálom, hogy olyan ritkán lehet hallani róluk. Én igényelnék minden kis hírt ujjszopogató UH-s felvételekről, első rugdosásokról stb. stb. Kismamik, én is szeretnék veletek együtt örülni! :wink: De én mindig is olyan voltam, aki ha más kismamákat/kisgyerekes anyukákat lát, örülök az ő örömüknek, s rám ez nincs negatív hatással. De ha nektek, kismamik, rossz érzés ideírni, mert ti érzitek rosszul magatokat, akkor én azt is megértem, ha külön topikot nyittok - persze csak akkor, ha néha ide is visszanéztek közénk. :wink: :lol: Persze a mi életünk így sokkal bonyolultabb lesz, mert akkor azt a fórumot is kell majd titokban :lol: olvasnunk, viszont írni csak priviben... :roll: :lol: :lol: :lol:

Rili!
Nagyon örülök a jó hírnek, és hogy szerdán inszem! :D A többi tüsződ mekkora, és hány volt? A 9 mm már szép nyálkahártyának számít, az ideális tüszőméret pedig ilyenkortájt 16-20mm. De szerintem a 22 is nagyon szép még - a többi pedig biztos az előző tartományba esik, nem? :wink: Drukkolok neked nagyon!!! :D

Sonjus!
Nagyon édes a csigucid! :D S nagyon találó is: mert ilyenkor mindnyájan úgy érezzük, hogy csak vánszorognak a napok! :lol:
hbzs

Beus!
Nagyon sajnálom, hogy nem múlt el a cisztád! :(
Az első (és eddig egyetlen) lombikom nekem is e szerint a forgatókönyv szerint zajlott (bár nekem nem cisztám volt, hanem visszamaradt tüszőm, a stimulációknak "köszönhetően"). Én jót szórakoztam azon, hogy én hogyan "halmozom az élvezeteket"; hiszen nekem 1 ciklusban 2 punkcióm is van. :lol: Azt sajnálom, hogy pozitív teszt-eredménnyel nem tudlak bíztatni, de minden rendben lesz veled, nyugi!!! :wink: Nagyon drukkolok neked, és teljesen meg tudom érteni, hogy min mész most keresztül, hiszen én is átmentem rajta... :roll:
hbzs

Beus, Rili!
Nem találkoztatok? :wink:

Én délután megyek az intézetbe: csak receptért ugrok be. Ibolya egy tündér volt a telefonban, amikor délben megbeszéltem vele! :D
hbzs

Beus drága!

Nagyon sajnálom! :cry:
Én is biztosan a műtétet választanám a helyedben és meglátod szabad utat kapsz utána majd a kezdéshez!
Ne mondj ilyet Beus,hogyha kiújul befejezted,még akkor is ha tudom,hogy hosszú éveken keresztül gyötör már ez a probléma!Nem szabad feladni soha addig amíg van rá lehetőség,hogy babád lehessen,de én bízom abban,hogyha eltávolítják a cisztát,már elsőre sikerrel jártok!Tarts ki Beus,hisz nagyon fiatal vagy és még ha rögös is az út odáig,kell küzdjél,hogy átélhesd a legnagyobb boldogságot,örömöt az életben!Millió ölelés neked!

Rili!
Nagyon szuperek az eredmények!!! :P

belluska

Beus,
nagyon sajnálom, hogy nem múlt el a ciszta. Én is azt mondom, hogy ha mégis úgy hozza az élet, hogy ez a ciszta kiújul, akkor sem szabad 1 lombik után feladnod. ÉN úgy gondolom, hogy amíg van lehetőségem próbálkozni, addig minden alkalmat megragadok azért, hogy anyuka lehessek. Beletörődni alig pár orvosi próbálkozás után szerintem sokkal nehezebb lelkileg, mint próbálkozni, próbálkozni és persze midig bízni a sikerben. Szóval fel a fejjel, megszabadulsz a cisztádtól és kezdheted is a lombikot, ami persze sikerülni fog!!!! :wink:

Hbzs,
de jó neked, hogy voltatok egy kicsit kiruccanni. Lassan megint csomagolhatsz :lol: :wink:

i.kata

Kata!

Olyan szépen fogysz, mi a csudát teszel még, amit én nem? :oops: :oops: :oops: Már a vérvételről álmodtam, meg értékekről, táblázatokról, és persze a rossz híről - "ez még kevés".
babszi

Kata, nagyon szépen haladsz a fogyással, a következő cukor/inzulinértékeid biztosan nagyon jó eredményt fognak mutatni. Mikor mégy újra? Most már biztosan fogsz tudni kezdeni, drukkolok.

Beus, ne írj ilyeneket, hogy feladod! Mindannyian végigmentünk a magunk kálváriáján, kinek hosszabb, kinek rövidebb ideig tart/tartott a sikerhez vezető út, de feladni sohasem szabad. Csak nekünk egy kicsit hosszabb ideig tart, mire kismamik leszünk. A ciszta pedig remélhetőleg eltűnik, ha Tanárúrék megszúrják, aztán már kezdhetsz is. Nem adjuk fel, nem adhatjuk fel, mert egyetlen célunk van: mi is kismamik szeretnénk lenni és leszünk is.

Rili, drukkolok az inszemhez, a tüsződ és nyálkahártyád mérete nagyon szép, és még tegnap óta is nőtt, vastagodott.

Kismamik, én nagyon örülök a sikereteknek és szívesen veszem a képeket, ezek is erőt adnak, hogy van a hosszú útnak vége. Az egy természetes dolog, ha van bennünk egy kis irigység, de ez egy olyan jóleső irigység, azt mutatja, hogy jó kezekben vagyunk és nekünk is sikerülni fog. Lehet, hogy nem a soron következő beavatkozás, ámbár az sem kizárt. Aztán ugye itt van a spontán baba lehetősége, ami bármelyikünket meglepheti ajándékként.

Engem az sokkal jobban zavar, ha olyanok osztanak észt, akik csak gondolnak egyet, babát szeretnének, és már ott is van a baba és rosszallóan megjegyzik - én már sajnos nem egy ilyen emberrel találkoztam - hogy biztosan valamit nem jól csinálunk és nagy okosan ajánlgatják a hőmérőzést, meg az LH-teszteket, mert nekik annyi elég volt. Vagy az, ha dohányzó kismamát látok. Nem mondom, hogy nem keseredek el, amikor kismamikat látok, de mivel nem tudom, hogy kinek mi a története, ezért nem is tudok rájuk haragudni, lehet, hogy minden harmadik kismami mögött, akit az utcán látok, szintén hosszú út áll. Arról pedig, hogy nekünk ezen kell végigmenni, senki nem tehet, még mi sem. Nekünk egy dolgunk van: nem feladni.
Vendég

Ladiva! Mélyen egyetértek veled.

Beus! Hinned kell, hogy sikerül. Nekem is voltak cisztáim úgy 10 éve, akkor még nem akartam gyereket, így nem műttettem meg. Most nincs. Most lehet, hogy butaság, de én akkoriban nagyon sokat gondoltam arra, hogy elmúlik. Láttam, ahogy felszívódnak. És így is lett. Az utólsó ellenőrzésen már nem volt semmi, így nem műtöttek. Persze, lehet, hogy az enyém nem olyan fajta volt, de mindenesetre hiszem, hogy használ, ha jóra gondolsz.

Nekem is vannak gondjaim a munkahelyemen mostanság. Erre adjatok valami tanácsot, Lányok! A helyzet: sok a hiányzásom, lévén, hogy tanítok egy suliban a szülők és a gyerekek megjegyezték, hogy túl sokszor nem vagyok itt. Nem állhatok oda mindenki elé, hogy nekem most a saját gyerekem a fontos ( pedig így van!) és ha elmulasztom, akkor nem lesz pótlás... ebben nem. És az Intézetben is mindíg délelőtt 10-re hívnak vissza. Most kétségek közt vagyok, mert nagyon rossz ez a helyzet.

Ja, és egyre több tanítványomról derül ki, hogy lombikbaba... milyen érdekes, nem?
:)

Holnap gondoljatok rám nagyon légyszi!!! Hátha nem kéne többet hiányoznom.... :) :) :)
rili

Sziasztok lányok.
Nagyon köszönöm a biztató szavakat, csak olyan borzasztó, hogy mindig így kell haza ballagnom, receptek, és öröm nélkül.
Tudjátok elkeserít, hogy a váró lista is ilyen sok idő. egy csaj telefonált éppen, aki a 700 valahányadik, és októberre szól a sorszáma, kár hogy én nem tehetem meg, hogy kifizessük a folyamatos haladást.ugyebár a TB-nek minden másra van pénze, csak erre nem....

Rilivel sajnos nem találkoztam, volt bent egy csaj viszont akivel beszélgettem...elég érdekes dolgokat mondott már 5 éve jár oda és a 4. lombikja lesz. még amin meglepődtem, hogy azt mondta hogy ha megyek mindig adjak valamennyi pénzt a 2 dokinak, mert nagyon szeretik/én ezt nem így halottam/ egy kicsit össze is kavart...
beus84

Kata,Babszi! Ti hogyan fogyóztok?
Arra gondoltam, -meg olvastam tegnap a hello baby magazinban-, hogy a súlycsökkenés is segítheti a teherbeesést. Szóval, ha most nekem nem sikerül, akkor fogyni szeretnék. Elmondanátok, hogy mit csináltok?van valami diéta?
Köszi!
rili

Beus, 700 körüli sorszám?! Október?! Atyaég! Viszont ez is elmond valamit az intézetről, ezek szerint jó a híre, másokhoz is eljutott, hogy jó a sikeraránya, kedvesek-törődők az ott dolgozók, ami egyébként is sokat számít. Persze vannak hiányosságok is, ezt mindannyian tudjuk-látjuk. Sejtem, hogy azért is ilyen hosszú a lista és azért is nyúlik ki olyan távolira, mert a finanszírozottság változhatott, ezek szerint számunka nem túl kedvező módon. Egyébként elkeserítő, hogy egy ember egy évben a várólista miatt max. 2 esélyt kap TB finanszírozott lombikra.

Az viszont most meglepett, hogy mit mondott ez a lány. Pénzt adni? Hogy érthette vajon? A sima vv-ek, UH-k alkalmával, vagy a beültetéskor, leszíváskor? Én ilyesmiről nem hallottam senkitől és hát ugye attól, hogy az ember pénzt ad, még nem lesz automatikusan sikeres is a beavatkozás, így értelmét sem látom. De ez most igencsak meglepett.

Rili, esetleg négyszemközt a főnököddel nem lehet arról beszélni, hogy most lombikoztok és emiatt vannak ezek a hiányzások? Vagy esetleg egy kis órarendváltoztatás, ami segíthetne? Gondolom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, de lehet, hogy megértené, persze attól is függ, hogy milyen ember, beszélnél-e egyáltalán erről neki.

Szomorú tény, de valahogy úgy látom, hogy a felnövekvő generációk igen jelentős hányada lombikbaba. Borzasztó sokan vagyunk meddőségi problémákkal. Pár generáció múlva már az lesz unikum, ha valaki spontán baba.
Vendég

Sziasztok

Beus
:shock: Hát ezzel most jól megleptél. Sosem adtam pluszban pénzt sem Sipos Dr úrnak, sem Tanár Úrnak, csak akkor amikor pl konzira mentem, ami ugye szabott áras, vagy Sipos Dr magánrendelésére, ami szintén szabott áras. Őszintén szólva én az asszisztenseknek sem, és a biológusoknak sem adtam külön pénzt. Viszont mindannyiuknak szeretnék majd valami kis ajándékot készíteni, dekupázsolt dobozt, vagy ilyesmit. Eddig azért nem tettem, mert kicsit babonás vagyok (tudom, tudom, tanult, felvilágosult nő létemre :) ) és amíg Pepe meg nem született nem akartam úgymond előre ajándékot osztogatni. Nem gondolom, hogy bárki az Intézetben elvárná hogy zsebbe pénzt adjanak neki a páciensek, nem ilyennek ismertem meg ezt az intézetet, sem az ott dolgozókat. Sőt, úgy érzem hogy mindig is nagyon figyelmesen és kedvesen bántak velem, nem éreztem hogy ezért külön fizetnem kellene. Arról nem is beszélve, hogy ők aztán pontosan tudják hogy milyen költségekkel jár, még TB támogatás mellett is, ha valaki belevág a lombik programba. Lassan másfél éve hogy utoljára ott jártam, mégis amikor nemrég felhívtam őket mind Zsuzsa, mind Ibolya emlékezett rám, ami szerintem nem kis teljesítmény, tekintve hogy mennyi rengeteg ember jár oda nap-mint-nap. Nagyon jól esett hogy ahogy bemutatkoztam, azonnal tudták hogy ki vagyok. Annyival támogatom őket, hogy mióta 2007-ben kapcsolatba kerültem az intézettel, férjemmel együtt mindig a Forgács Alapítványnak utaltatjuk az SZJA 1%-át.

Szerintem próbálj a pozitívumokra koncentrálni, tudom nehéz, de jó kezekben vagy és mivel pontosan tudják hogy mi a bajod, ezért könnyebben lehet kezelni.

Rili
Nagyon-nagyon szorítok Neked holnap reggel!!

Babszi
Annyira helyes vagy az iwiw-re felrakott havas képen!! Nagyon aranyos kép!

Olvasva az utóbbi pár nap hozzászólásait, remélem ez a kép nem bánt meg senkit, hanem felvidít:
Kép

puszi, legyen szép a napotok!

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Fitie, nagyon nagyon köszönöm!!! Voltunk gyerekekkel korizni is, van fent onnan is kép :)

Rili, én is pedagógus vagyok, és van, amikor sokat hiányzom. De ehhez senkinek semmi köze nincs, nem hiszem, hogy magyarázkodnod kellene. Ha a főnököd tud róla, az pont elég. Sajnos nálam már az egész iskola tud róla - nem nekem járt el a szám, hanem az iskolai páromnak, akivel alsóban együtt tanítunk. Mégis a főnököm van olyan intelligens, hogy felfogja nem élhetek mindig úgy, hogy majd terhes leszek, és nem kezdek semmi komolyabba - jövőre elsős ofő leszek. Természetesen minden előre le van rendezve, hogyha én nem leszek, akkor ki veszi át az osztályt úgy, hogy a szülők ne érezzék becsapottnak magukat... Na, ebből is van vita, mert a leendő párom nagyon féltékeny, hogy ennek ellenére ofő leszek...sajnos ott nincs annyi intelligencia, hogy feldolgozza, de hagyjuk is. A lényeg, hogy első a gyerek, és nem kell beszélned a szülőknek erről - főleg, hogy bármikor dönthet úgy, hogy elvigye a gyerekét. A másik, hogy úgysem köszöni senki (csak nagyon ritkán), hogy mi mindent teszünk meg a gyerekekért :( Nagyon nagy öröm nekem, amikor a szülőkkel ilyenről beszélünk, mert sajnos inkább a rossz jut nekünk. pl. Kértem szülői segítséget abban, hogy ne köszönjenek neki úgy a gyerekek, hogy CSÁ!, de a szülő nem akar együttműködni velem, és közölte, hogy fel van háborodva micsoda képmutatás, hogy nem köszönhetnek így a gyerekek; neki ott ahol akarnak és amikor akarnak köszönhetnek így. Na, erre varrjatok gombot! Én csak azt szerettem volna, és ezt ki is fejtettem neki, hogy lehet tegeződni, de ne CSÁ-val, hanem a szia köszönési formánál maradjanak. Na, mindegy - túl sokat hoztál elő belőlem Rili :)

Fogyás?? Menj el IR vizsgálatra, akkor aztán lesz fogyókúra a javából! Nem is értem, hogy inszemnél miért nem számít az IR, miért csak lombiknál. Ja, és egyre több helyről hallom, hogy akár 70-es Ir-rel is teherbe estek a nők, sőt, meg is marad a gyerekük! Szóval nemtom. A Kaáliban meg megcsinálják a kezelés és minden mellett a lombikot... Miskolci Kaális orvos meg azt mondja, hogy nem ettől függ a siker... Na, én teljesen összezavarodtam, mert ha csinálok valamit, akkor szeretném nagyon jól csinálni - betartani ezt a diétát és mindent, de amikor ilyen hírek és infok jönnek, akkor nehéz nem feladni. Illetve nem adnám fel, csak belevágnék a lombikba - mindig hajlok rá, hogy májusban mindenképpen elmegyek lombikolni... Vagy nem kéne?? Nemtom...

Bocsánat, hogy ilyen hosszan írtam!!!!!!
babszi

Köszi mindent!
Már megbeszéltem az igazgatómmal, azt mondta első a gyerek. A sajátom.
Ha most nem megyek, akkor mikor? Úgyhogy nagyon pozitív volt. Minden alkalommal, amikor mennem kell, táppénzre megyek. Megbeszéltem a háziorvosommal, azt mondta mindenben támogat. Sajnos nálam is sokan tudják, bár nem tőlem. Nem szégyenlem, de kellemetlen kicsit, amikor fura helyzetekben kérdeznek rá az emberre.... de még mindíg jobb, mint eddig, hogy mindenki azt kérdezgette:-neked mikor lesz?miért nem jön már, stb...

Ami dühítő, hogy van pár kolléganőm, akik szítják a szülőket, meg egymást is. Miért ne épp az 50 feletti éppen válófélben lévő nők lennének azok???Úton útfélen kötözködnek. Hőzöngenek, ha helyettesíteni kell. Ráadásul egy a szakunk is.
Úgy gondolom egyébként, hogy erről is írni lehetne abban a könyvben. Hogy melyik munkahely hogyan reagál, mit enged meg stb...
Tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy soha ne legyen ilyen gondja mint nekem, de nagyon nagyon fáj, hogy napi szinten ezzel is szembesülnöm kell. Nem elég az egyébként is feszítő kín...
Egy dolgot azonban eldöntöttem, és mindenkinek elmondom: első a gyerek. Ennek van leginkább értelme.
És mindent megteszek, hogy nekem is legyen.(Hallod, Beus!!!!Neked is szól!!! Kár, hogy nem találkoztunk hétfőn, pedig elég sokáig ott ültem.)

Különben azzal vígasztaltak a normálisabb kolléganőim ( 60 ember között ebből is sok van), hogy tele van a temető pótolhatatlan emberekkel.Csak a saját életemmel törődjek, vigyázva persze arra, hogy ne bántsak másokat. És különben is nekik kell szembesülniük a saját gonoszságukkal.
Ettől azonban még fáj. Talán holnapra jobb lesz.

Azért arról még írhatnátok, hogy hogyan fogytok! Konkrétan. Van értend vagy valami?
Köszi!
rili

Fitie!
Köszi a képet. Cuki nagyon!!!! :) :) :) :)
rili

Köszi mindent!
Már megbeszéltem az igazgatómmal, azt mondta első a gyerek. A sajátom.
Ha most nem megyek, akkor mikor? Úgyhogy nagyon pozitív volt. Minden alkalommal, amikor mennem kell, táppénzre megyek. Megbeszéltem a háziorvosommal, azt mondta mindenben támogat. Sajnos nálam is sokan tudják, bár nem tőlem. Nem szégyenlem, de kellemetlen kicsit, amikor fura helyzetekben kérdeznek rá az emberre.... de még mindíg jobb, mint eddig, hogy mindenki azt kérdezgette:-neked mikor lesz?miért nem jön már, stb...

Ami dühítő, hogy van pár kolléganőm, akik szítják a szülőket, meg egymást is. Miért ne épp az 50 feletti éppen válófélben lévő nők lennének azok???Úton útfélen kötözködnek. Hőzöngenek, ha helyettesíteni kell. Ráadásul egy a szakunk is.
Úgy gondolom egyébként, hogy erről is írni lehetne abban a könyvben. Hogy melyik munkahely hogyan reagál, mit enged meg stb...
Tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy soha ne legyen ilyen gondja mint nekem, de nagyon nagyon fáj, hogy napi szinten ezzel is szembesülnöm kell. Nem elég az egyébként is feszítő kín...
Egy dolgot azonban eldöntöttem, és mindenkinek elmondom: első a gyerek. Ennek van leginkább értelme.
És mindent megteszek, hogy nekem is legyen.(Hallod, Beus!!!!Neked is szól!!! Kár, hogy nem találkoztunk hétfőn, pedig elég sokáig ott ültem.)

Különben azzal vígasztaltak a normálisabb kolléganőim ( 60 ember között ebből is sok van), hogy tele van a temető pótolhatatlan emberekkel.Csak a saját életemmel törődjek, vigyázva persze arra, hogy ne bántsak másokat. És különben is nekik kell szembesülniük a saját gonoszságukkal.
Ettől azonban még fáj. Talán holnapra jobb lesz.

Azért arról még írhatnátok, hogy hogyan fogytok! Konkrétan. Van értend vagy valami?
Köszi!
rili

Sziasztok! :D

Beus!
Én is 700 valahanyadik vagyok, de ez nekem még „csak” június. De én még a 702. vagyok, az a lány pedig, gondolom, már a 700-asok végén van. De ez akkor is vagy azt jelenti, hogy most már 1 hónapra 25-nél is kevesebb lombikot vállalnak be, vagy pedig nyárra a szabik miatt nem vállalnak annyit. :? – Bár nyáron sem áll meg az élet, csak lelassul, hiszen valamelyik doki mindig ott szokott lenni. :D

Ez a pénz adás nagyon meglep. Én úgy érzem, ennél kedvesebbek külön pénzzel sem lehetnének... :D Az persze teljesen más kérdés, hogy valaki hálából, miután megadatott neki a gyermekáldás, megajándékozza őket valami aprósággal. Tegnap pl. Ibolyán olyan póló volt, aminek a hátán egy, a közreműködésükkel fogant baba fényképe volt. Nagyon aranyos volt! :D

Rili!
Nagy drukk neked holnapra!!! :wink:
Akinél kimutatják az IR-t, a kezelésének 3 része van: gyógyszer, szénhidrát-diéta és mozgás! Ha ezeket valaki komolyan veszi, garantált a fogyás! :wink:
Az iskolai hiányzásoddal kapcsolatban annyit tudok tanácsolni, hogy ha pl. csak receptért mész (s nem UH-ra vagy inszemre, ami tényleg 10 körül van), akkor próbálj meg délután menni, amikor a Tanár Úrnak a magánrendelése van, mint tegnap du. én. Ilyenkor előtte Ibolyával megbeszélem telefonon, s így már számít rám, és várni sem kell semmit, mert ha épp nincs bent nála senki, akkor egyből fogad. :D (A Tanár Úr másik helyiségben tartja a konzultációt.)

Fitie!
Ez nagyon jó ötlet, hogy felhívtad a figyelmet arra, hogy az 1%-ot nekik is lehet adni. :D Ezért utánanéztem az adószámnak, ha esetleg más is szeretne élni ezzel a lehetőséggel. :wink:
Az alapítvány megnevezése: Forgács Alapítvány a Gyermekáldásért
Az alapítvány adószáma: 18167900-1-42

És ha valaki esetleg szeretné és tudja támogatni őket:
Az alapítvány bankszámlaszáma: 11720001-20195971
hbzs

Én nem is gondoltam arra, hogy pénzt adjak. Amikor oda mentem- egy ismerősön keresztül, a Tanárúr jóbarátja ajánlotta nekem. Az első dolog, amit elmondott az volt, hogy mindig megmondják mennyit kell fizetnem, nem kevés, de nem kell találgatni, hogy mennyit adjak: sok vagy kevés, hanem őszintén kimondják. Nem is gondoltam arra, hogy erre még plussz pénzt kéne adnom.
Most sem érzem úgy.

hbzs! nem voltam még soha úgy az intézetben, hogy csak receptet írassak. Mindíg volt uh vagy vérvétel. Az pedig délelőtt van.
Mondjuk, azt nem tudom, hogy az uhkat miért nem lehet pl.kettőkor csinálni.
Szép estét mindenkinek. :)
rili

sziasztok lányok.

Hát engem is épp igy lepett meg a pénzadás dolog, de az a csaj úgy állította be az egészet, hogy ha nem adok akkor le se sz..rnak.. hát én nem így vettem észre.
Azt is mondta, hogy ő nem vár sorszámra, mert mivel mindig ad egy 10-est vagy 20-ast, rögtön csinálják neki a következő lombikot, nem kell várnia.....érdekes.

Rili én is sajnálom, hogy nem futottunk össze , én 8-kor értem oda, és kb 10-ig voltam ott.

Fitie gyönyörű a picur:D

Babszi ez a CSÁ dolog, elég érdekes, szerintem maximálisan igazad van, nem értem a szülőket.

beluska merre jársz? HIÁNYZOL!!!!

Kata te is merre vagy? Látom nagyon-nagyon szépen fogysz lefelé!
Gratulálok hozzá.

puszilom a többieket is!!!!
beus84

Hali!

Rili! Megvolt az inszem? Drukk!!!!

Csajok! Én tudjátok mit csináltam? Már előre bejelentkeztem a lombik várólistára, már akkor is fél évre előre lehetett csak időpontot kapni, aztán ha sikerült volna valamelyik inszem, max kihuzattam volna magam a listáról. Úgyhogy úgy nézett ki a dolog, hogy februárban, a 3. sikertelen inszem után kaptam meg az augusztusi lombikidőpontot és míg várakoztam, csináltuk közben az inszemeket.
Én sose adtam plussz pénzt. 40ezer volt akkoriban az inszem, most nem tom mennyi, de úgy gondoltam, hogy az bőven elég, főleg, hogy nem is sikerültek. De tök rendesek voltak velem így is. A lombik meg elsőre sikerült plussz lóvé nélkül is. Igen, valami kis ajándékot illett volna vinnem, az igaz, utólag bántott is a dolog, hogy csak úgy becsörtettem, megmutogattam a gyerekeket, aztán csá, leléptem. De most már mindegy.

Nekem nagyon rendes volt a főnököm. Elmondtam neki őszintén mindent és mindig mindenhova elengedett. Még szabit se kellett kivennem. Mázlim volt. Tudom, nem mindenhol ilyen megértőek.

Kép

Kép
kamilla306

Lányok találtam egy érdekes kis cikket,
mert egyszerűen nem tudok belenyugodni a cisztába.
Szerintem olvassátok el ti is, mert én mostantól bele vágok a
lúgosításba.

http://www.lugositas.info/lombikbebi__l ... __meddoseg

PUSZIIII
beus84

Beus, megmondom őszintén, hogy ha ez tényleg így van, és ez a lány, akivel beszéltél az intézetben igazat mond, hogy 10-es meg 20-as adásával sorszámot tud kikerülni, akkor ez nagyon megdöbbentene. Én még csak elképzelni sem tudnom azt a helyzetet, hogy odamegyek és azt mondanám valamelyik orvosnak, hogy hát tetszik tudni, nagyon szeretnék kezdeni, úgyhogy tessék már elfogadni ezt a kis borítékot... Én valahogy úgy szégyelleném magam. Nem lehetséges, hogy esetleg saját finanszírozásra érthette, nem TB támogatottra? Bár mindegy is, azt hiszem, hogy én ilyet sosem csinálnék.

A lugosítós linket megnéztem, nagyon jó olvasni, hogy milyen sikersztorik vannak, ők is milyen sok mindenen vannak túl, azonban a cikk alapján úgy tűnik, hogy ott a nőnél voltak gondok, a férjnél valószínűleg nem, legalábbis nem említette. A méregtelenítés mindenképpen jót tesz egy szervezetnek, bizonyítottan jótékony hatással van a termékenységre, de a magam részére nézve a dolgokat, sajnos-sajnos ez nem lenne elég, nálunk mindenképpen lombik kell a férjem miatt.
Vendég

Sziasztok!

Rili,
remélem jól sikerült az inszem és már randiznak a kiskatonák a petéiddel :wink:
Ha fogyózni szerenél, akkor keress rá a neten a CH diétára. Én a 160 g-os CH diétát csinálom, azzal fogyok ilyen ütemben. Ezt akkor is csinálhatod, ha összejön az inszem, mert elkerülhető vele a terhsségi diabétesz.
Ez a munka kérdés nehéz dió. Természetesen most te vagy a legfontosabb, de meg tudom érteni a szülőket is, mert nekik is a saját gyerekeik a legfontosabbak. Ha az iskola meg tudja oldani rendesen a helyettesítést, akkor ne aggódj, ne törődj az idős kollégákkal, akik irigykednek :wink:

Ladiva,
nem hiszem, hogy sokat fog javulni az értékem. Számolgattam, hogy 5 hónap alatt mennyit javult az értékem, meg 1 hónap alatt is mennyit javult, és ha az 5 hónapot havi bontásra szedem, akkor is nagyjából annyi a változás, mint az utolsó hónap alatt. Ha igazam lesz, akkor a 60 perces értékem nem megy 56 alá és a 120 perces pedig nem lesz kevesebb 34-nél. Úgy tervezem, hogy 2 hét múlva megyek kontrollra, közvetlenül a menzesz előtt.

Beus,
hát erre a pénz dologra nem is tudom, mit mondjak. Az az igazság, hogy én el tudom képzelni. Amikor tavaly a baba után S. doki megműtött, szemrebbenés nélkül elfogadta a borítékot. Pedig az a baba fizetős lombikból volt (300e FT)...

Babszi,
én nem csinálok most semmi extrát a fogyókúrával. Úgy érzem mostanában alig fogyok, de remélem majd megint belendül. Viszont ahogy elnézem, ebben a hónapban nem fog lemenni 5-10 kiló, amennyit Tanár úr várna :roll:

i.kata

Ezt elfelejtettem:
gy ismerősöm azt mondta, neki be kellett vennie a bogyóját IR kontrollon, és azzal nézték az eredményét. Ti hogy szoktátok? Mert én sosem vettem be a cukros lötyi után :roll:

i.kata

Beus!

Itt vagyok! :wink: Csak most nálunk is feltornyosultak a problémák! :?
Puszillak!Én sok jót hallottam a lúgosításról!

A pénz dologgal kapcsolatban,én nem hinném,hogy ez így működik,hisz akkor sokan előre kerülnének!Én nem vagyok egy "pénzdugdosós",de adnék a kezdés érdekében.
Én sosem vettem észre,hogy a pénz miatt lennének jobban vagy kevésbé kedvesek az emberrel,sőt!Én pont csak azt tudom mondani,hogy sosem volt panaszom senkire és a kedvességre!Én minden alkalommal ha beültetés volt vittem Zsuzsiéknak,Anikónak(a biológusnak,mert nálunk mindig ő csinálta,és róluk sokan elfeledkeznek) és Marika néninek sikertől függetlenül (hisz nem ők tehetnek róla ha nem sikerül)egy kis szeretet ajándékot,mert kellett a lelkemnek!Olyan sok mindent köszönhettem nekik.Életem végéig hálás leszek az ott dolgozóknak,akik szeretetükkel körül vettek bennünket és öntötték belénk a lelket!Tudtam én is hogy fizettem bőségesen érte,de csupa szív lélek ott mindenki!És hát pl. most Sipos doktornál is amikor voltam,hát megható volt amilyen örömmel fogadott bennünket Zsuzsival együtt!Ez megfizethetetlen!

Rili!
Nagyon szurkolok a srácoknak!!!!!!!!!!Csak pozitívan tudod!
:wink:

Minnie!
Olyan csini vagy kismamink,le a kalappal!És már nagyon itt az idő! :P :wink:

Gabó!
Puszillak!!!!!!!!!Mizujs?

Kata!
Nagyon szépen haladsz a fogyival!Evezés továbbra is van?Puszi!

Fitie!
Pepe tünemény,és már így megy az idő,hogy áll a drágaság! :P

belluska

Belliska,
Remélem semmi komolyabb probléma, legalábbis remélem nem amiatt, ami nálunk is volt régen. :?
persze, evezés továbbra is megvan, de lehet ettől a héttől heti 1 alkalomra csökken. Barátnőm is elkezdett dolgozni és nem tudja időben megoldani a 2 alkalmat. De majd variálunk még valamit, mert ő is igényelné a mozgást és a társaságot (társaságomat) :lol:

i.kata

Hali!
Nekem ez olyan fura, hogy nyílt topikon ilyeneket írtok, hogy melyik doki mennyi pénzt fogadott el.......Ez szerintem egy kicsit olyan tabu téma, nem? Persze beszélni kell róla, de nem egy nyílt fórumon, amit bárki elolvashat.....
Az meg pláne fura, hogy olyat írtok, ami nem is biztos, hogy úgy van (gondolok itt a pénzért előre jutásra), csak egy lány mondta a váróteremben. Ez így rossz hírét kelti az Intézetnek, nem?
Na mindegy, azért ne utáljatok nagyon, hogy ezt leírtam.

Lúgosítást én is csináltam, azon a nyáron mikor teherbe estem. Úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek.

Rili! Drukkolok tovább!!!

Kép

Kép
kamilla306

Köszi a drukkokat!
Minden rendben volt, de olyan nagyon elegem van mindenből!
Nem tudom, hogy érdemes volt-e megcsinálni, mert annyira nem érzem magam lelkileg stabilnak. Valahogy most nem is érdekel az egész. A következő hónapban nem is tudok elmenni, mert épp "erdei táborba" kell mennem. És nem tudom számít-e, de úgy két napja nagyon rosszul vagyok, szédülök, meg hányingerem van. Lehet, hogy meg kellett volna kérdeznem Sipos dokit, hogy ilyen állapotban érdemes-e megcsinálni... lehet, hogy elpasszoltam egy lehetőséget és csak kidobott pénz....
eléggé magam alatt vagyok....
rili

Olvastam a lúgosításról, de nekem vannak fenntartásaim pl a dietetikus tiltó-listára teszi a banánt és a szőlőt, míg a lúgosításnál ezek nagyon jók... Szóval valami mellett leteheted a voksod, csak nem tudhatjuk, hogy melyik a jó. Ha inzulint akarunk visszaszorítani ez a diéta kell, ha lúgosítani, akkor meg a másik... DE! Az a rossz, hogy annál a diétánál, amit csinálunk az ételek savasítanak - én legalábbis két bogyót szedek egyszerre - met-est, meg gyomorsav megkötőt... Attól fáj még a gyomrom, bár mióta tudom, talán könnyebb, mert samarin-t vagy nilacidot bekapok, és jól vagyok. De tudom, hogy savasít. Szóval hogy mikor teszünk jót, nemtom. Csodaszerként elkönyvelik a met-es gyogyót is, mint ahogy hallani csodabogyónak a closty-t is, vagy ahogy Ladiva írta, az lh tesztet vagy a pg53-at, vagy még sorolhatnám miket... Innen is, onnan is olvashatsz siker-sztorit, és a végére már úgy is érzem magam, ahogy Ladiva írta - valamit tuti nem jól csinálok... :) :o

Kamilla, részben igazad van abba, amit írtál. De kifejtették többen is (csatlakozom az előttem szólókhoz), hogy MI nem adunk pénzt, mégis megkapjuk a nagy figyelmet. Nekem az is tetszik, hogy névről is nagyjából képben vannak, hogy kivel mi van - legalábbis Ibolya tuti. Ez is számít. Szerintem nem romboljuk a hírnevét az intézetnek, de én azt sem bánnám, ha páran nem oda jönnek - önző okból!, mert akkor a 700valahanyas számmal nem októberig lenne a várakozás. Na, de ez csak buta tréfa!
Én mindig bajban vagyok a hálapénzes dolgokkal, hogy kinek mennyit adjunk, kevés-e, sok-e... Ha nyíltan nem beszélhetünk róla, magamra maradok a kétségeimmel. Ezért jó az intézet is és a magándoki - tudja ki vagy, és szabott árakkal dolgozik. Tudsz készülni.
Ja, és az a vki, aki ezt emlegette - nem lehet, hogy bizony ugyanannyit perkál végül le, mintha egy összegben fizet egy államilag nem támogatott lombikot? Nagyon hamar ki lehet fizetni annyit, ha minden látogatásnál kiad egy-egy tízest.

(Amúgy priviben írni mindenkinek ugyanezt kicsit fura lenne, és senki nem látná mit gondol a másik, hogy esetleg azt is megvitathatnánk)
babszi

Kata!
De az is sajnos! :(
Apósomnak ma lesz a temetése,sajnos anyósomék problémája is a nyakunkba szakadt kicsit.....!
Páromnak munkahelyet kell váltani.....,szóval most kicsit sok,de tudod én optimista vagyok,így tudom minden rendeződik majd idővel,most egy ilyen időszakot élünk,de hát mindenkinek van bőven problémája,nem vagyok vele sajnos egyedül.
Biztos megoldjátok barátnőddel az evezős dolgot,de hamarosan úgy is abba kell hagyni majd! :wink: :P

Kamilla!
Én pont ilyen megfontolásból nem írtam arról,hogy anno én összegben ha adtam mennyit adtam!És nem elvárták,magamtól adtam,ha úgy éreztem.Igazából biztos,hogy erről csak privátban mernék írni bárkinek is!
Nem létezhet,hogy rossz hírét keltse bárki az intézetnek,hisz én mindenkitől csak a legjobbakat hallom róluk!És magam is ezt tapasztaltam!Mindenki imádnivaló az ott dolgozók közül!

Rili!
Azért bízzál a sikerben!Ha már megtörtént az inszem,most az a "feladatod",hogy higgyél benne,hogy sikerülni fog!
Nagyon szorítok!

belluska

Kata, szerintem nem érdemes a számokat meg az értékeket átlagolni. Én a te értékeiden egyértelmű javulást láttam, lehet, hogy lassaban, mint amire te is és általában az IR-esek számítanak ilyenkor. Mozogsz is, diétázol is, szeded is a gyógyszert, ezek mind-mind a javulást idézik elő, előbb-utóbb le fog csökkenni a 120 perces is és ráadásul már egy másik gyógyszert szedsz, amihez még nem volt a szervezeted hosszú ideig hozzászokva, így ennek is kicsi idő kell, míg elindítja a változást. Én nagyon bízom benne, hogy ha most elmégy kontrollra, akkor meglepően jó eredményed lesz, kezdhetsz is és sikerülni is fog. Ráadásul már láttuk, hogy magasabb értékkel is volt sikered, tehát neked ha csökken az értéked, még ha nem is a legeslegeslegeslegideálisabb szintre, már az is nagymértékben növeli az eddig is meglévő esélyeidet.

Rili, most semmivel ne foglalkozz. Megvolt az inszemed, most már csak nyugalom, pihenés, sok olvasás, miegyebek, ne figyelj a jelekre, ne stresszeld magad, csak szépen, lazán legyél, hagyd, hogy odabenn megtörténjen a csoda, de ahhoz tudod, nyugi kell. Drukkolok. És reméljük, hogy nem kell menned az erdei táborba.

Babszi, én is gondoltam arra, amit írtál, hogy bizonyos dolgok, gyümölcsök elősegítik a lugosítást, másik oldalról viszont pont ezektől tartózkodni kell az IR miatt. Jut eszembe, ugye a narancs savasít? Azonban biztosan lehet olyan gyümölcsöt találni, amit szabad enni és még lugosít is. Ez a zöld lötty, amit a cikk említ, vajon mi lehet? Esetleg zöldárpapor vízzel higítva? Mert ha ezt lehet inni, akkor a DM-ben elég olcsón lehet venni, ezt még meg is innám, bár tudom, hogy az íze borzasztó.

Babszi, hidd el, mi mindent jól csinálunk, tényleg mindent megteszünk a siker érdekében. Én nem is foglalkozom azokkal, akik 2-3 gyerekkel a hátuk mögött LH-teszteket meg hőmérőzést ajánlgatnak. Minden ember más, minden szervezet más, mindenki mindenre tök másképp reagál. Ráadásul sokszor a sikersztorikból ki sem derül, hogy milyen egyéb gondokkal küzdenek még a párok (pl. ahogy írtam, ebben a cikkben nem derül ki, hogy férjnek volt-e problémája), nem tudjuk, hogy másoknak volt-e bármilyen trombofíliája, egyéb mutációja, kromoszóma gondja, satöbbi. Azt teszem - legalábbis a magam részére így teszek - hogy megmaradok a számomra jól bevált dolgoknál. Diéta, mozgás, aztán a többi a természetre van bízva.

Én egyetértek azzal, hogy a fórum arra való, hogy megbeszéljünk dolgokat, még ha nem is mindig a legkellemesebb téma kerül elő. Más topikokban sokkal durvább dolgokat is lehet olvasni dokikról, egyebekről.
Vendég

Kamilla szerintem is van igazság abban, amit írtál. És abban is amit Babszi mond. Azért itt jobbára olyanok írogatnak, akik már régebb óta járnak az Intézetbe és pontos képünk van mindenkiről.
És szeretném elmondani, hogy tegnap Sipos doki és Zsuzsi is tudta a nevemet. (Mondjuk engem mindíg azzal húznak, hogy ha ilyen szép nevem van, miért rontottam el a férjem nevének felvételével...:-), a férjem ki is van akadva kicsit, mert szinte minden alkalommal előjön a dolog)

Olvastam, hogy valaki közületek a Sipos dokihoz jár magánba is. Megtudhatnám, hogy hol és mikor rendel?És azt is jó lenne tudni, hogy mennyiért...priviben esetleg?!!
Köszi! :)

Ja, és a hálapénzről: én is mindig bajban vagyokvele. A novemberi polyp műtétemnél a doki simán megmondta, hogy "mennyit szokott kapni, ha elégedett a beteg." Azt hittem lehidalok, ráadásul telefonban. Szerintem ez is durva volt, bár lehet, hogy én vagyok túl naiv és túl szerencsés, hogy kevés ilyen élményem volt.

Szerintem tök jó, hogy ilyen dolgokról is beszélünk.
rili

Sziasztok

Kamilla
igazából azért nem értek veled egyet, mert ha ez valóban így van és a dokik hálapénzt várnak el, akkor nem nekünk kell szégyellni magunkat miatta hogy írunk róla, hanem nekik. Szerintem más ha elfogadják a borítékot és teljesen más ha elvárják. Nem gondolom hogy azzal, hogy leírjuk milyen kedvesek az Intézetben hálapénz adása nélkül is, rontanánk a hírnevüket. Azt pedig senki sem írta konkrétan, hogy melyik dokinak mennyi pénzt adott.
A második részével viszont teljesen egyet értek, messziről jött ember azt mond amit akar, ki tudja hogy igaz-e.
És nem, itt biztosan senki nem fog utálni azért meg leírod amit gondolsz :D

Rili
Csak addig jártam Sipos dokihoz amíg a saját nőgyógyászom vissza nem vett, asszem két alkalommal voltam nála. A múzeum u-ban van magánrendelője, sajnos az árakra már nem emlékszem.
Nagyon drukkolok neked!!! Pihenj sokat és találd meg a módját hogy hogyan tudsz kikapcsolódni, sokat segít!

szép napot mindenkinek :D

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Huhhh micsoda zűrzavart kevertem.

Én nem értek egyet Kamillával/bocsi/.
Ezzel az intézet nevét egyáltalán nem rontom, a másik az,
hogy én csak leírtam hogy milyen nővel találkoztam, és hogy mit mondott.
Én szerintem ebbe semmi rossz nincs, de ezek után most már
inkább csöndbe maradok.
beus84

Beus!
Ne viccelj már!Miért kellene csöndbe maradjál?Mindenkinek van álláspontja,és nem lehet egyforma!És az,hogy te ezt hallottad attól a lánytól,hát ez van,ne is törődj vele!És egyébként meg ha rontani akarnád a hírnevüket,valószínű nem oda járnál!Így te is elégedett vagy az ott dolgozókkal gondolom!Semmi zűrzavart nem keltettél!

belluska

Beus, nem kell csöndben maradnod, én is írtam fentebb, hogy a fórum arra való, hogy megbeszéljünk dolgokat, függetlenül attól, hogy mikor mi kerül témába. A dolgok már csak ilyenek, van jó és rossz oldaluk is.

Az intézet hírnevét pedig nem hinném, hogy pár komment rontaná.
Vendég

Beus!
Nehogy csöndbe maradj! Sőt! Írhatnál többet is!
azért remélem mindenki látja azt is, hogy mint mindenütt az Intézetben is megfordul sokféle ember. Sokféleképpen gondolkoznak és sokféle dolgot mondanak is.... szerintem csak a helyén kell kezelni a dolgokat. ( Bár pl. nekem ez nagyon nehezen megy bizonyos dolgokban...)

Köszi a figyelmeztetéseket, hogy maradjak nyugodt. Na, épp ezzel van ma problémám. Valahogy olyan, mintha direkt csak olyan dolgok történnének velem, amik idegileg taccsra tesznek... tudom, hogy vannak ilyen napok, jó lenne már, ha holnap lenne.
rili

Sziasztok!

3 éve,amikor ajánlották nekünk az Intézetet,azt az információt is mellékelték,hogy eszünkbe ne jusson hála pénzt adni,mert sértésnek veszik!

Ma már teljesen padlón vagyok!Ez már sosem fog lejjebb menni? :cry:
Kép

kezdek belefáradni.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
ancsa81

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?