Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zel!
Nem akarlak ijesztgetni, de a papagájtól trópusi tüdőbetegséget lehet kapni, ami elég nehezen gyógyítható. Volt egy ismerősünk aki így járt. Unokái szórakoztatására a szájába vette a magot, úgy "adta" oda a papagájnak, aztán amikor megbetegedett az orvosok hosszú hónapokig nem tudtak rájönni mi baja van. Végül az egyik rákérdezett a papagájra, így sikerült megmenteni az életét.

Sajo
sajo
 
 


Rencsi!
Ez szuper! :) Nagyon ügyes Domi Fiú!
Küldtem neked privit! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Zelecske! Mihamarabb menjenek szakemberhez! Nem csak az a fontos, h fejlesztesre jarjon pl.gyogytornasz, hanem az is, h nezze meg gyermekneurologus, h mi az ok.Ha idoben kap pontos diagnozist, erre epulo fejlesztest, akkor szepen helyreall a "rend" hamarosan. A nagymozgas hat a finommotorikara, ertelemre, beszedre stb. es a kesobbi tanulasi folyamatra is /iskola/. Ha erre most nem figyelnek, komoly kovetkezmenyei lehetnek. Az okok kideritese alapveto fontossagu pl.lehet, h hypotonia vagy mas problema is fenall. Ha "csak" lustika, akkor is mihamarabbi mozgasfejlesztes szukseges. A szakember az okoktol fugg. Konduktor, szomatopedagogus, gyogytornasz /Deveny szuper/ stb. 20eve foglalkozom korai fejlesztessel /is/, nem szabad varni!
Szolj,ha segitsek. Hol lakik? A helyi korai fejleszto kozpont komplett meg tudja nezni es diagnosztizalni+a fejlesztes alanyi jogon jar.

Kép
bodza2005
 
 

 
 

A tv pedig nagy bakloves. Ezer okbol. Szorongas stb. johet elo a szamara meg nem ertheto hatasoktol, nem tudja egyedul feldolgozni a latottakat stb. Semmi szukseg ra,sot karos! nehez dolgod lesz, de ha elered, h eljussanak szakemberhez, Tole talan el/megfogadjak a tanacsokat.

Kép
bodza2005
 
 


Rencsikem! Ugyes Domika!!!!! :D
Orulok, h szereti a FP jatekot!!! Puszik Nektek!
Moncsikam! Nimoci tenyleg olyan azon az utso foton, ahogy Libusunk irta! :D
Libusom! Hanykor gondoljunk Rad penteken?
Julcsikam! Halali vagy az ezer programmal!!! :lol:

Kép
bodza2005
 
 


Melikem! Ceeep Pocika!!!! Milan hogy van? Aktiv babacska? Kerunk szepen meg kepeket!!!
Hanyikam! Cici jobb lett?
Zelecskem! A kisVejem valami akkora csibesz!!!! Cukika!!

Kép
bodza2005
 
 


Ma reggel nagyon felrenyektem, iszo yuan kellett kohognom. Erre ez a kis edes Eszti azt mondja:Anya, puszi! es odahuzott magahoz, megpuszilgatott!!!! Kijott a konnyem a meghatottsagtol. Erezte, h bajom van es igy reagalt. Kesz voltunk. :D
IMADOM!!! :D

Kép
bodza2005
 
 


Aranyosak vagytok,ahogy reagaltatok Babcika dolgaira. Koszonom! :D
A bulin volt egy arcfesto lany. Eszti kert a kis kezere egy katicat /kaba=katicabogar/. Egesz este mutatta, h ott van es a masikon pedig nincs. Persze a furdessel lemosodott. Masnap mutatta, h ott volt, de mar nincs. Erre vettem Neki specko festeket es rajzoltam katicat az egyikre, a masikra viragot es szivet. Gondolhatjatok, egesz nap azt mutatta mindenkinek es mondogatta:sziiiv,kaba, virag.
Akkora huncut amugy! Edesen tud kacagni.
En is "veletlenul" szoktam mindent felvenni Rencsike. :-))
mivel folyton foto/video. :lol:

Kép
bodza2005
 
 


Micccem! Hogy vagy? Egyensuly? Puszikak!

Kép
bodza2005
 
 


Bodzus,
küldtem neked ma egy mail-t megkaptad?

A másikba írtam, de látom Julcsi is kérdezte, hétfőn megyek a Solymosi dokihoz. Már ma is lehetett volna, de apa nem tudott volna elvinni.
A fülzúgás még megvan :( , de ma már egyedül sétáltam át a szüleimhez kb. 20-25 perc gyalog.
Ja és megkóstoltam a fehér spárgát. Leturmixolva hasonlít a krumplipüréhez, a zöld inkább spenótszerű. Összekeverve krumplipürével simán lehet enni és tényleg nagyon egészséges. Szerintem babáknak is jó. A brokkoli is jó a krumplival , szerintem ez még jobban passzol hozzá ízben.
miciona
 
 


Micikem! Megnezem este a geprol,mert ezen iszonyu pici,nem tudom elolvasni!
Fulzugas mondjon le!!!!!
Jo otlet! 7vegen veszek es kiprobalom! Mennyire fozitek meg es melyik reszet?

Kép
bodza2005
 
 


Bodzikám,

De édes lehetett Eszti! Annyira megható lehet, ahogy kifejezik ezek a csöpp gyerekek a szeretetüket. Nekem ebben még nem sok tapasztalatom van, de már attól elájultam, ahogy Liza a hétvégén nagyon sokszor csak odafutott hozzám, átkarolta a lábam, derekem, amit ért, mondta, hogy 'Szia', és puszilt ahol ért, összevissza, az arcom, a hasam... annyira kedves volt! és mondta, hogy nagyon várja Szonját, mert együtt fognak majd bújócskázni :) És még azt is mondta, hogy hamarosan kijön a Szonja :)
Alig várom már hogy az én pici lányommal kapcsolatban is megtapasztaljam ezeket az érzéseket!

Micike,
Időközben olvastam a másikon is:) Örülök, hogy mész hétfőn a dokihoz, de annak nem annyira, h pénteken már mész dolgozni :( A pároddal mész? Munka közben ülsz főleg, ugye?
Már korábban is akartam írni, hogy lehet, h én vagyok fura, de én imádom a spárgát, főleg levesként szoktam, turmixolva elkészíteni. Mondjuk amúgy sem vagyok egy válogatós, zöldségekben meg abszolút mindenevő vagyok...
vjulcsi
 
 


Bodzikám,
Sztem a spárgánál arra kell vigyázni, hogy nagyon sokszor fás... de azt sajna nemtom, hogy hogy lehet megnézni előre, h az-e....
vjulcsi
 
 


Jaj és Rencsikém,
Ez hihetetlen, hogy megfordult a Domi! Eszméletlenül fejlődik!
Utána aldut egy jót gondolom, jól kifáradt, nem? :)
vjulcsi
 
 


Julcsi! Hozo képet ide is, csak majd ha megszületik anna, akkor lesz a mailos megoldás. Nem semmi vagy, igy a végére betenni egy rakás kirándulást, meg programot. :D
Kipróbálnám azt a spárgát. Van is néhány tuti kis spárgás recim az egyik szakácskönyvben (legalábbis ott nagyon gusztin néz ki). Csak a férjemnek nem tetszik az ötlet. Mikor érdemes egyébként a spárgát venni? Mikor van szezonja?

Rencsi! Hú, az nem semmi, hogy megfordult! De nagyon jó, hogy nem megijedt, hanem diadalmasan mosolygott! :D

Vajon Chiliék otthon vannak már?

Bodza! Édes Esztibaba!
Az uh 11-kor lesz. de holnap is kellene ránk gondolni, hogy a fogászatot túléljük... :?
Csütörtökön meg haematológia...

Miciona! Örülök, hogy javulgatsz, remélem a fülzúgás is elmúlik! Kiváncsi leszek mi lesz Solymosinál!

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Várgesztesről is, ahol nagyon kellemes hétvégét töltöttünk. 3 napig csak pihentem. Kitti nagyon élvezte a medencét és vasárnapra már kutyaúszásban igaz, de egyedül úszott. Nagyon büszke voltam rá az apukájval együtt!

Először is a CHILI CSALÁDNAK SZÍVBŐL GRATULÁLOK A LÁNYOK ÉRKEZÉSÉHEZ ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Moncsiga, Póci, Rencsi, Zel: a babák gyönyörűségek! Nem csodálom, hogy mindegyikőtök nagyon büszke a pici fiúkra!

Bodza: Eszti egy tünemény! Nálunk Kitti reggel az apját puszilgatja, hogy keljen fel! Igazi apja-lánya szerelem!

Melánia: Nagyon szép a pocakod!

Vjulcsi: Csodaszép a babaszoba!

Igyekszem utolérni magam az olvasással és az írással. Most egy darabig nem megyünk sehova, úgyhogy szeretnék minél többet jönni hozzátok!

Akit név szerint most nem említettem kérem ne haragudjon meg! Amint tudok, reagálok mindenre.

Szép estét mindenkinek!

Teszek 2 képet Kittiről, ezek januárban készültek. Már igazi nagylány! :) (Remélem nem baj!)
Kép
Kép

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület
 
 


Sajo! Hű. Megijesztettél... Az, hogy a madár itthon kelt, kézzel nevelt és nem kereskedésből, külföldről való, nem lehet a betegség kizárója?
( Egyébként hamarosan kiköltözik a lakásból, amint a műhelyt rendbe teszik. Szerintem tavasszal kipaterolom. Kicsit hangos, és sok felesleges munkától kímélne meg a másik helységben tartása. Legalábbis nem kéne naponta háromszor takarítanom körülötte. )

Jelzem, kicsit félreérthető amit írtam, mert azért Lukács nem folyamatosan a madár gyümijét eszi... A madár többször kap palacsintát,meg kenyérhéjat... Ami neki sem túl jó! :lol:

Csomee! Ti tanítottátok Kittit, vagy volt ott direkt babaúszás? Előtte nem jártatok ilyenre? Mert akkor nagyon tyűűű! Ügyes a kislány! Nagyon szép tündércsillag. És csinike is!

Voltunk ma csiri-biri tornán. Rendszeresen járunk, a nagyokkal, mert a babafoglakozás Lukácsnak kevés. A csajszi, aki tartja, mesélte, hogy nemrég egy Dévény-tornán volt. Na rákérdeztem egy-két dologra, majd ő mondta, hogy segít. Beszél az anyával. Így nekem nem kell a családi viszálytól tartanom. Ha meg mégis rajtam csattana, hát sajnálom. Én csak egy babát féltettem...
( Azért ez is röhej, hogy én félek beszélni a baba anyujával a dologról, nehogy megsértődjön... jaj, nagyon különlegesek. )

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Bodzám! El is hiszem, hogy meghatódtál.
Lukács még nem beszél. Pár "hAPA" néha ana, aja, anya, sok mamamamama, memmmeemmem és a szokásos babahalandzsa jön még csak ki belőle. De azt is tök jó hallani. Simán könnyesre röhögjük magunkat. Ő tolja ezerrel, ha látja, hogy tetszik nekünk. Igazi bohócka. De ha kérem, hogy szeressen meg, odajön, bemászik az ölembe, két kézzel öleli meg a nyakamat, az arcát az enyémhez szorítja, vagy a száját az enyémre, ( ha mákom van, nem harap meg, mert azt hiszi, az olyan, mint a puszi) és a kezeivel a hajamat simogatja hátul, a nyakamon. Erre szoktam azt mondani neki, hogy"igen, ezért érdemes élni".

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Csomee! Kitti nagyon gyönyörű! És nagyon ügyes, biztos nagyon élvezte a vizet! :D Örülök, hogy tudtál pihenni, 18-20 hetes uhura mikor mész? Olyan kiváncsi vagyok, hogy kislány, vagy kisfiú lakozik a pocidban! Teszel fel pocak képet?

Zel! Örülök, hogy megoldódott a kérdés és nem rajtad csattan az ostor. A csajszira remélem hallgatnak majd a szülők! Te mindent megtettél, innen a szülein múlik!

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Csomee,
Örülök hogy jól éreztétek magatokat, Kitti nagyon ügyes! És gyönyörű szép is :)

Most csak bekukkantottam, rohanok fodrászhoz meg manikűröshoz, jaj de várom már :)
Délután jövök!
vjulcsi
 
 


Sziasztok!

Zel!
Mint írtam, megijedni nem kell, csak vigyázz! A gyerkőcök ebben a korban még rendkívüli védelemmel rendelkeznek, (csecsemő mirigy) de vírusokkal én vigyáznék. Lehet, hogy a madár tényleg nem fertőző és az is lehet, hogy Lukács még ebben a korban védettséget szerez a körülötte lévő kórokozókkal szemben és immunis lesz. Mint írtam imádom az állatokat, a papgájt kifejzetten jó fejnek tartom, aranyos értelmes, hűséges, amit írtam azért írtam, hogy nehogy baj legyen!
Lukács tündéri csibész, még a szeme se áll jól! Én is ilyen kis krapekot szeretnék! Imádni való!
Nekem van egy keresztlányom, Sára. Az ő anyukája sem aggódik eléggé a gyerek fejlődése miatt, mint az ismerőseid. Ha valaha lesz gyerekünk, inkább százszor aggódjak fölöslegesen, minthogy egyszer végzetesen tévesen ítéljek meg valamit. Nagyon jól tetted, hogy felhívtad az ismerőseid figyelmét és aggódtál az ő gyerekük miatt! Igenis létezik társadalmi kollektív felelősség! A gyerekek esetében különösen. Elvégre: "...vétkesek közt cinkos aki néma..."!

Csomee!
Kitti nagyon szép kislány! Gyönyörűen van öltöztetve! A kutyaúszás nagyszerű dolog, előbb csak élvezze a vizet, érezze magát biztonságban ebben a közegben is, aztán majd megtanulja az úszásnemeket.

Szép napot mindenkinek!

Sajo
sajo
 
 


Tud valaki valamit Chiliékről? Biztos nincs sok ideje, mert két baba, mégis csak két baba! :wink: De esetleg, ha valaki tud róluk, megirhatná, mi újság!

Julcsi! No, milyen volt a fodrász-manikűrös kúra? :D

Én wellness gyanánt ma fogászat után kimentem a kertbe kapálni a gyomot (hogy a fenébe tud a hó alatt fejlődni??? :evil: ) meg összegereblyéztem, lenyestem a tavaji évelőmaradványokat, és a diszmogyorót. Úgy kinyiffantam, hogy montam a páromnak, mára ennyi, kaját is hoztunk inkább. És még sehol se tartok, ez csak egy virágágyás volt (na jó a legnagyobb). De már tényleg itt a tavasz. Előbújtak a krókuszok, tulipánok, nárciszok és a jácintok is. :lol: Sok-sok pici zöld kúp a földben, de ha ilyen jó idő lesz, a krókuszok két hét múlva virágozni fognak. :D
Ellenben nem bújt elő a tavaj ültetett hóvirág, puskin virág és a hunyorok sem... :(
Fú, el sem hiszem mennyi munka van a kertben, de nagyon örülök, hogy végre lehet csinálni. :D

Kép
kislibus
 
 


Libus,

Hú de jó, hogy ilyen aktív vagy, én is imádok a kertben dolgozgatni! De most már nem vágyom rá :)
Mi sajnos nem ültettük el a hagymásakat ősszel, valahogy mindig volt fontosabb és elmaradt :( Pedig most milyen szép lenne!

Szuper volt a fodrász meg a manikűr, sokkal jobban érzem magam :) De elfáradtam már ennyitől, pedig az egész túra nem tartott tovább 4 óránál.
Holnap reggel 7-re megyünk Jánosba, találkozunk Mártikával is.
vjulcsi
 
 


sziasztok,

tegnap sikerült saját felelőtlenségből kicsit megfáznom ,3 óra múlva jött az iszonyatos hidegrázás meg 38,7-es láz,nagyon kész voltam,szegény Patrikát is alig bírtam ellátni.
Szerencsére éjszakára sikerült levinni a lázat,de még mindig nagyon gyengus vagyok.

Julcsikának akartam írni,hogy gyönyörű Szonjaszoba,nagyon nagyon ügyik vagytok meg a pocika is nagyon csini.

Melánia,a te pocid is szépséges.

Most többre nem telik,mert éppen felébredt a drágám és máris sírás van,éhes :)

puszik

Kép
hanyatka
 
 


Julcsi! Nem csodálom, hogy elfáradtál, akkora pocakkal el is lehet! Mostmár viszont tényleg jöhet Szonja, ki is csinositottad magad! :D
Ird meg majd mi volt Mártival! Kiváncsi vagyok!
Én elültettem őket, októberre már jobban voltam, nem kellett annyit feküdni, úgyhogy szakitottam időt rá. Most nagyon örülök neki, csak az szomorit el, hogy ha elültetek valamit és nem marad meg (hóvirágok, hunyorok...).
Úgy tervezem, hogy májsban szülés előtt még ponnt lesz időm kiszedni őket, és lerakni a kardvirágokat, liliomokat, fréziákat meg a kánna virágokat.

Hanyatka! Jaj jobbulást! Vigyázz ám magadra! Van most segitséged? Sok citromos tea, C vitamin, homeos gyogyók!
Nemsoká egy hónapos Patrika! Ott is kell vinni tanácsadásra az orvoshoz? Kérünk képet, én már rég láttam a csajsziról! :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom Mártikáról van szó... Csak gyorsan annyit,hogy teljes mértékben rehabilitálva van nálam! Libuskám, Te írtad, hogy már benne is kételkedsz. Ne tedd!

Rohanok, mert bőgőzés van! Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsiga! Köszönöm! Ha lesz időd egy bővebb szüléstörténetet is irsz? Lassan a vonalzót is le lehet cserélni. :lol:
Hogy vagytok, haladtok szépen?

Kép
kislibus
 
 


Hello Lányok,

Mejöttünk a kórházból. Találkoztun Mártikával, nagyon aranyos volt :) Aztán Apánkkal és Szentkirályi dokival, aki szintén nagyon nagyon szimpatikus volt. Kaptunk vérvétel beutalót tőle, a laborban többszázan voltak, de szerencsére előre engedtek, mindenki nagyon rendes volt.
Most viszont mennem kell pihenni, mert az éjjel alig pár órát aludtam csak :(

Chilikém,
Szánj meg minket néhány képpel kérlek ha lesz 5 perced, annyira kíváncsiak vagyunk már a lányokra!!!
vjulcsi
 
 


Ezt küdték ma a kismamis blogról.
Gondoltam, sokakat érdekel.

"1 éves koron túli szoptatás: áldás vagy átok?

Azt már mindenki tudja -hiszen az összes kismama-média ezt sulykolja-, hogy a WHO (leánykori nevén: Egészségügyi Világszervezet) a 6 hónapig való kizárólagos szoptatást és a 2 éves korig való szoptatást javasolja. Namost azok, akiknek már az első félévben elment a tejük ettől a mondattól sikítófrászt kapnak és lelkifurdalásuk támad, amiért nekik nem sikerült.

Némi klikkesedést érzek én ebben a témában: vannak ugye a szoptató anyák, akik mázlisták, mert nekik sikerült, és a tápszeres anyukák, akik pechesek voltak. Miközben a valóság az, hogy a szoptató anyák egy része keményen megküzdött érte, hogy szoptathasson, a tápszeres anyukák egy része pedig szintén küzdött és mégse sikerült neki.

Már az elején leszögezem: teljes mértékben megértem azokat az anyukákat, akiknek nem sikerült szoptatni, pedig ők küzdöttek, nem célom az ő lelkükbe taposni.

Amivel nem értek egyet, az az a szemléletmód, hogy "mi felnőttek okosak vagyunk, a baba még kicsi, nem tudja mi jó neki, de mi most jól jövünk és megneveljük." Miközben pontosan tudom, hogy a baba ösztönösen tudja, mi a jó neki és nekünk elég csak finoman terelgetnünk ahhoz, hogy azt csinálja, amit szeretnénk. A gyereknevelést nem lehet izomból végrehajtani, kölcsönös kompromisszumokon, megérzéseken, apró dolgokban lemondásokon, más dolgokban való következetességen múlik a siker. Vannak persze olyan gyerekek, akiket elég pár percig sírni hagyni, és soha többet nem kelnek fel éjszaka, vagy akiket nem tör meg, ha egyik napról a másikra elveszik tőlük a cumit, de sokkal többen vannak azok, akiket ez összezavar, akik sírnak, hisztiznek, akiknél alvási vagy viselkedési problémákat okoznak ezek a dolgok.

Nemrégiben írt nekem egy anyuka és azt kérdezte, hogy vajon tudna-e még szoptatni. A babája 6 hetes koráig szopott, azóta eltelt 4 hét, most 10 hetes, vajon, vissza tudnának-e még állni a szopira, van-e még ilyenkor tej. Mondtam neki, hogy igen, a szoptatás abbahagyása után még akár 1 évig is van tej, és rendszeres szoptatással bármikor visszaállítható. Megpróbálták, pár napig kínálgatta a babát: és sikerült nekik! Ő küzdöttek, és sikerrel jártak!

Megértem azokat az anyukákat, akiknek nem jön össze a szoptatás. Felnő a baba tápszeresen is, meg akkor is, ha már 3 hónapos kortól almát eszik. Talán még beteg sem lesz, bár vizsgálatok igazolták, hogy a fél éves kor alatt hozzátáplált vagy tápszerezett gyerekek 50%-kal többet voltak betegek, mint a kizárólagos anyatejesek. Vannak persze olyan tápszeres babák, akik sosem voltak még betegek, de én ismerek olyanokat is, akik folyton betegek, szóval ezen nincs mit vitázni. Sőt: tudok olyan anyatejes babákat, akik folyton elkapnak valamit, meg olyanokat, akik 3 éves korig egyszersem.

De térjünk vissza a szoptatás lelki oldalára. Az anyatej nemcsak étel: bizonyítottan fájdalomcsillapító és nyugtató hatással bír. Fél éves kor után a táplálék funkciója fokozatosan lelki szükségletté alakul. És amikor eljön az ideje, hogy a baba elválassza magát, mert már nincs szüksége erre a testközelségre, akkor magától elválasztja magát, nem kéri többet.

A szoptatás 1 éves koron túl biztonságot ad a babának. Ebben a korban, 1-3 évs kor között, különösen fontos a kicsik számára a biztonság. Most szakadnak el anyától, egyre önállóbbak lesznek, ez felcsigázza, de ugyanakkor meg is ijeszti őket. Igénylik a babusgatást, a testközelséget. Ezt a szoptatás és a cumi is megadhatja nekik.

Ha ebben a helyzetben azt mondod, hogy erőszakkal elválasztod a kicsit, vagy elveszed a cumiját, arra természetszerűleg sírás és hiszti lesz a válasz. Van, aki szerint a hiszti nevelési hiba eredménye: neki még nem volt dackorszakban levő gyereke :) A hisztivel a gyerek a benne levő hihetetlen akaraterőt és ellenállást fejezi ki. Még nem tudja a düét korlátok közé szorítani és másként levezetni - a szocializáció során ezeket a praktikákat is megtanulja és egyre kevesebbet fog majd hisztizni.

Ha hagyod sírni, hisztizni "majd abbahagyja" jelszóval, azt tanítod neki, hogy "Anya nem segít, hiába kérsz tőle segítséget", megtanulja, hogy már Anyában sem bízhat. Ha elveszed tőle a biztonságot jelentő tárgyakat, vagy a szoptatást, anélkül, hogy helyette mást kapna, ami a biztonságot jelenti neki, azzal a világba vetett bizalma rendül meg.

Szociológusok még vizsgálják, de elgondolkodtató, hogy az a generáció, akiket már hamar elválasztottak és hozzátápláltak, majd viszonylag hamar bölcsődébe kerültek, azok között jóval nagyobb a szakítások, válások aránya, később és nehezebben találnak párt, mint a korábbi generációkban. Nyilván ez globális probléma és a társadalom struktúrájának és az életmódnak az átalakulásából is fakad, de kimutatható az összefüggés.

Azoknak, akik keményen küzdöttek a szoptatásért, de nem jött össze: üzenem, hogy a baba pontosan érzi és tudja, hogy nem ment és hogy sok szeretettel, öleléssel, dédelgetéssel tudod pótolni a szoptatást!

Azoknak, akik hosszan szoptatnak és megvárják, amíg a pici elválasztja magát, gratulálni szeretnék a kitartásukhoz.

Mindegy, hogyan sikerültek a dolgok: a lényeg, hogy ne izomból, és akaratból hanem ösztönösen és szeretetből nevelgesd a csemetédet. Fokozatosan lépésről lépésre vezesd rá arra, amit a világban meg kéne tanulnia, és így ő is fokozatosan fog elszakadni tőled és válik egyre önállóbbá. VidaÁgnes"

Kép
bodza2005
 
 


sziasztok csajszikáim
csak gyorsan tudok jönni, mert itthon nagyon szét vagyok esve. a kórházban tök jól ment minden , de a hazajövetelünk napján szétesett a programunk, elcsúszott az etetés, stb úgyhogy itthon még szokjuk a légkört. Még a férjemet se tudtam megkérni, hogy dobjon fel nektek képet, mert szegénykém ő is nagyon be van fogva, plussz kijöttek anyuék is segiteni, 4-en voltunk, de még igy se értük útól magunkat. Amióta itthon vagyunk most aludtam reggel előszőr 2,5 órát.
De nem panaszkodom, mert nagyon jó érzése anyukának lenni, csak bele kell szokno az új szerepbe.


Remélem mindenki jól van, most nem tudok visszaolvasni, de amint lesz kis időm pótolom. julcsikám neked nagyon drukkolok. :wink:
Meg persze mindenkinek, csak julcsi van most a finishbe.

A szülés és a kórház számomra tökéletes volt, semmire nem lehet panaszom. Igaz első nap még nem tudták oda adni azt a szobát amit foglaltunk, de másnap már a műtőből oda toltak. Eléggé izgultam, főleg az érzéstelenitéstől féltem nehogy megmozduljak, de ügyesen csináltam
Apánk nagyon-nagyon endes volt, most még jobban szeretem , mint azelőtt, :lol: végig foglalkozott velem, bejött műtét előtt a szobámba, aztán a szülőszobába is ott volt, beszélgetett a férjemmel(velem már nem tudott, mert ott már úgy ellezultam félelmembe, hogy nem tudtam kommunikálni :lol: ), aztán a műtét után is jött hozzám, mindent elrendezet körülöttem, a nővéreket a gyógyszereimet, mindent, szóval bármikor újra szülnék nála.
Mártika is rendes volt, anyuéknak mutatott mindent, hogy merre hozzák ki a babákat, stb(nagyon sokan vártak rám, tele volt a műtét előtti előtér a hozzám tartozókkal :lol: ).
Még a műtét éjszakáján fel kellett kelnem, hát az nem volt valami kellemes, de megoldottam fájdalom csillapitó nélkül, nagyon határozottan elszántam rá magam, hogy felkelek és kibirom és igy is lett. Másnap már jobb volt reggel mehettem a babákért 6-kor.
Nagyon cuki pofák. És napról napra egyre szebbek. Szépek voltak születésükkor is, de az mégis más, ott még kis lilás a bőrük, reszketnek, stb, mostmeg ki vannak simulva a gyönyörű kis mályva szinű ruhácskájukba,nagyon édik.
A kisebb baba már hizott 200 grammot, azt mondják az nagyon jó, de a nagyobb bébike se fogyott semmit sem, igaza volt apánknak ebben is, hogyha nem vizesedik a kismama akkor a babák se lesznek vizesek, kvázi nem is nagyon fogynak.
Szerencsére az enyémek jól esznek és elég nyugodtak is, csak akkor sirnak, ha van valami bajuk, a gond az az, hogy nem igazán tudom mikor mi a bajuk, még meg kell ismernünk egymást.
Van tejem, már fejni is tudok, tegnap kezdtem, kb 70 ml, ma még csak 30-at sikerült, de majd meglátjuk...
Most egy kicsi macerás még az étkezés, mert előszőr szopiznak, aztán kapják a lefejt teje aztán kapnak pótlást tápszerből, a pici kb összesen 50-70-et eszik egy étkezésre a nagyobbik meg olyan 70-80-at, szóval van étvágyuk rendesen.
chilike1
 
 


most látom milyen a vonalzóm????

szóval esznek rendesen, én viszont alig ettem amióta hazajöttem, már csak 3 kilóval vagyok több, mint amikor terhes lettem, persze abszolút nem izgat, a hasam is még nagy, de most ezek a dolgok abszolút nem foglalkoztatnak.
A varratom fájt 2-3 napig, mert megerőltettem magam, mindig velem voltak a csajok amikor csak lehetett, elhoztam őket, emelgettem, stb, szóval az nem volt kellemes, de már jó, szinte nem is érzem, megyek köv. héten varrat szedésre.
Apánk mondta vigyem a bébiket, de nem hiszem, mert nagyon bonyolult még közlekedni velük, haza felé jövet is csomótbénáztam a 2 hordozóval, bekötni közben levetköztetni őket nehogy bemelegedjenek, közben az egyik csuklott, vizet adtam nekik, de féltem nehogy félrenyeljen, stb.
Próbálom a 3 óránkénti etetést csinálni, úgy hogy az egyik babával végzek fél óra alatt és akkor keltem a msáikat, de nem mindig jön össze, ma is az egyik addig sirt amig már csak 1,5 óra lett volna a köv. etetésig ilyenkor viszont nem keltem fel őt, hagyom aludni, de elcsúszik az egész program.

Na most mennem kell , ha be tudom osztani az időmet rendesen majd többet tudok jönni, de egyenlőre még nem értem utól magam.
Ma jön a gyerek doki, tegnap volt a védőnő. Ja és tegnap este fürödtünk is, hááát sokkal könnyebbnek hittem, sietni kell nehogy megfázzanak, közben csúszkál a gyerek, hiába vettünk tök profi kádat, a karját fogom de félek nehogy megrántsam, szóval még tanulnom kell a dolgokat...

Amint tudok jövök csajok, délután próbálok képeket feldobni, pont ma 1 hetesek a kislányaim! HURRÁ!!!

Ja és azt el kell hogy mondjam, hogy nagyon csodálatos érzés anyukának lenni, annyira jó, a sok nehézség , fáradság ellenére is, hogy azt el sem lehet mondani!!!


na puszika
chilike1
 
 


Chilike, moncsiga: nagyon boldog anyaságot kívánok nektek!!!

Kismamik illetve már mamik: mindegyikőtök hős a szememben, hogy eljutottatok idáig. Én már előre f...ok a szüléstől pedig még abba az utcába sem léptem be :lol:

Szóval legyetek nagyon boldogok!!!

Nálunk semmi történés... :cry: Egy jó darabig még nem is lesz. de ez van. Ezt végig kell járnunk....(biopszia, endó gyanu miatt mutét-bár én erősen kételkedem a vizsg. eredmények tekintetében hogy tényleg azon van-de akkor meg mi a nyüvet talált Dévisz???)

szóval pusszantá nektek!!!
renna77
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a dicséreteket Kitti nevében is!

Zel: Nem vittük babaúszásra, hanem magától kezdte el a kutyaúszást. Tavaly nov.-ben már volt egyszer ilyen nagy vízben, de akkor el sem engedte az apját. Most pénteken bevitte apa a vízbe és szintén egész végig a nyakán lógott. Szombatra már próbálkozott a kutyamozgással, de csak úgy, hogy apa fogta a kezét. Vasárnapra megy egyedül is ment neki. De annyira belejött, hogy ki sem akart jönni a vízből.
Kislibus: Szerencsére nagyon jól viselem a terhességet. Tegnap voltunk apánknál uh-on. Minden a legnagyobb rendben és 90%-ra mondta, hogy újra kislányunk lesz! Apa egy pillanatig szomorkodott, de aztán nagyon-nagyon örült. Kitti szempontjából talán jobb is lesz így, mert majd tudnak játszani (remélhetőleg). Genetikaira március 8-án megyek. Ti hogy haladtok az előkészületekkel?
Vjulcsi: Már csak pár nap és Szonja a kezedben lesz! Nagyon izgalmas! Éppen most néztem a vonalzódat, 36+6 hét. Kitti ezen a napon született és minden a legnagyobb rendben volt. Úgyhogy most már tényleg bármikor megérkezhet a csöppség!
Remélem minden kismami a lehető legjobban érzi magát ezen a kellemes tavaszias napon!
Chilikém: Örülök, hogy jelentkeztél egy pár percre. Ne félj, 1 hét és minden flottul fog menni. Neked meg különösen, hiszen nagyon talpraesett csajszi vagy!!!! Majd várjuk a képeket!
Moncsiga: Ti hogy vagytok? Kicsit összeszoktatok már?
Ercsikati: Minden rendben?
Hanyatka: Neked mielőbbi gyógyulást kívánok! Patrika hogy van?
Miciona: Hogy vagy? Fülzúgás rendeződik?
Cs.andi, Póci, Bodza, Rencsi, Melánia: Nálatok mi újság?

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Puszi !!!!!!!!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok.

chilike:de jó,hogy írtál! Elejébe biztos nehéz de gyakorlat teszi a mestert.Minden egyre könnyebb lesz! Próbálj meg néha aludni is azért!!! puszi nektek! :lol:

Julcsikám:megszépültél,de jó! Kész vagy a picuri fogadására! Rosszul aludtál? Mi volt?

bodzim:köszönöm a Tovitás felvilágosításokat,olvastam.Vettünk is de csak +D vitaminosat kaptam.Azt szedem 4. napja.Hogy vagytok?

Zel:bocsánat,téged kihagytalak a múltkor de ennek ellenére ti is nagyok és szépek vagytok.

moncsi:miújság? Hogy vagytok? Hogy telnek a napok? Alvással hogy állsz?

kislibus:jaj olyan jó már csak virágokról is olvasni.Hát még ha virágozni is fognak már.Nagyon szeretem.
Óvatosan azért a kertészkedéssel!!!!

csomee:kiscsaj a második is? Nahát.Én is kiscsajt szerettem volna de hát kukisunk van ha nem tévedtek.Na majd 4D-én biztosat mondanak majd.Persze a kiskukisnak is NAGYON ÖRÜLÜNK!

Sajó:veletek miújság???
miciona:hogy vagy? Gyógyulgatsz már?
Kata:?????

Kép
Kép
melánia
 
 


Julcsikam! Annyira jo most Erted/Ertetek izgulhat a kis Bandank!!!!!
Jo erzes,h mindent meg tudtal meg valositani,igaz?
Csomeekam! Kitticicu gyonyoru es elkpesztoen csini!!!
Nahat, kislanyka? Olyan jo, h ilyen szep varandossagot elhetsz at,igaz? Kitti boldog lesz a hugicaval. Nevek?
Chilikenk! Na, vegre mar!!!! Szuper vagy!!! FOTOt!!!!! Pliiiiz!!!
Melikem! Tessek meselni es kepeket tenni a kis cuccokrol!!! Ugy tetszik a Milan nev!!!! 4D mikor?
Libusom! Holnap gondolunk Rad! Tegnap es ma mi volt a vizsgalat eredmenye? Szoritottam am!
Moncsikam! Igen, varjuk a tortenetet reszletesen! Hogy vagytok ma? Rencsikem? Minden rendben Cukika?
Patrika! Kifordiyittad mar a gom okat??? ;-) ;-) ;-)
Lukacs! Az a combzabbantos kep... :D Megeszem! Gyertek mar vegre erre!!!
Andikaaaaa????!!!

Kép
bodza2005
 
 


Szurika! Renna! Pocika! Emerenc! Puszik Nektek is Dragak!
MiccccM! Szedules jobb azert? A hulye fulzugasra mit adtak?
Nekem volt 1x olyesmi es valami bogyotol 1-2nap alatt elmult. Telkiben adta anno egy dokineni/fulesz. Megprobaljam kinyomozni,mi volt? /10eve :D /

Kép
bodza2005
 
 


Chilikém,

De jó hogy jelentkeztél! két babával el is hiszem,hogy eszméletlen nagy a pörgés, de olyan jó lehet! És tényleg amilyen ügyes vagy, hamar belejössz az új szerepbe, nem lesz baj :)
Úgy örülök nektek :)

Moncsikám,
veletek mi újs? Hogy telnek a napok?

Renna,
Drukkolok, h minél hamarabb sikerüljön megoldani a problémákat!

Meli,
Téynleg mikor mész 4d-re, mindig elfelejtem....
Hát az alvás most valahogy nem ment, már sehogy nem volt jó feküdni, Szonja is nagyon sokat fent volt, úgy szétbirizgálta a hugyhólyagomat, hogy folyamatosan pisilnem kellett :) Imád vele játszani a kis drága. Meg hát 5 előtt keltünk, h időben beérjünk a Jánosba.

Lbus,
Drukk holnapra, fantasztikus élmény lesz!

Lányok, aranyosan vagytok, hogy már gondoltok ránk. Szerencsére nagyon jól vagyunk, és teljesen nyugodt vagyok, pláne a ma reggeli Jánosos randik után, kifejezetten nagyon várom a szülést, egyáltalán nem félek, csak nagyon izgatott vagyok :) De úgy érzem, Szonjus közel a végéig bent fog maradni. Iszonyat sokat mocorog még mindig, szinte egész nap, nem is tudom mikor alszik. Már az egész család lázban ég, nagyon várja mindenki. A férjem is olyan édes volt egyik este, mondtam neki, hogy egész nap hasmenésem volt, és ez a szülés egyik előjele lehet... mondta, hogy hűha, de hát ő még nincs felkészülve, és hogy kéne egy kicsit gyakorolni :) Gondolom egy plüssmacit bepelenkázni, vagy ilyesmi :) Megnyugtattam, hogy sosem lehet erre felkészülni, de nagyon ügyesek leszünk és hamar belejövünk :) Úgy izgul már ő is:)

Csomee,
Tényleg pont ilyenkor született Kitti? Ezt nem is tudtam... Kislányotok lesz megint? Ha Dévisz 90%-ra mondta, akkor az 100% szerintem :) Nevetek van már?

Puszi mindenkinek!
vjulcsi
 
 


Julcsika! Tunderi a Ferjed! :D Nagyon megnyugtato volt ez a talalkozas a dokikkal, Martikaval, szuleszet, egyeb fontossagok elrendezese ;-) . Minden rendben is lesz. :D Csodas elmeny var Ratok!!!! Mik a kozeli ujabb tervek? :D

Kép
bodza2005
 
 


Chilike!
Szia drága, örülök hogy jól vagytok,és szépen esznek a csajok. Az a fránya napirend meg majd beáll. Nem egyszerű.Csak próbálj pihenni,nehogy kimerülj.
Renna!
jó hogy benéztél. :)

Bodza!
Mindig csodálom Esztike történeteidet.Biztos nagyon cuki. :) az a fülzúgás elleni gyógyszer engem is érdekelne.
És elpletykálom hogy megszületett Szépem kisfia is. :) :)

Libuska!
Amit kérdeznék az nem mamis dolog.Láttam hogy te kertészkedsz.
Nem tudod véletlenül hogy hol lehet hóvirághagymát venni?

Csomee!
Gyönyörű a kis Kitti!

Hanyikám!
Gyógyulgass. Patrika királylány jól van?

Julcsika!
Még most volt hogy küldtem a szurit és már lassan lejár az időd :D :D

szurikáta
szurikáta56
 
 


dobok gyorsan 2 képet a haza jövetelünkor készültek :wink:
majd rakok még fel csak most próbáéok aludni 1 órát pusz Kép Kép
chilike1
 
 


Chilike!
Istenem de gyönyörúek a babák!!!! Mégegyszer gratulálok.
Ha Sajó meglátja a képet tócsává fog olvadni :D :D :D

szurikáta
szurikáta56
 
 


Sziasztok!

Chilikém, annyira gyönyörűűűűek! Csodálkozom, hogy Petim nem hozta haza hétfőn egyiküket sem...:) gondolom, szemmel tartottátok a kisasszonyokat és nem volt rá módja.

Julcsikám, beszéltem a Mártikával - tanácsot kértem, mert egy folton kipirosodott és fáj a cicim- mondta, hogy találkoztatok. Nagyon viccesnek találja, hogy ennyien ilyen jó kapcsolatban vagyunk Apánk betegei közül és mind hozzá fordulunk. Mondtam, hogy lesznek még...gondoltam itt Kislibusra. A többiekről az őstopicból nem is beszélve.:)

Bodziszívem Eszti tündérség! Nincs rá jobb szó! Köszi a cikket!

Hanyika, jobban vagy már? Szopival hogy álltok? Nálunk még küzdelem van...

Csomeenak gartula a kiscsajszihoz!

Melikém, hogy vagy?

Kitti, Lukács, Domika képei nagyon édesek! Kitti igazi hölgy, lukács meg ahogy cincálja a kajcsit!:)) Domi szuperügyes!

Na, most akartam kezdeni a történetünket erre az én kis Békalencsém már nyüsszög....éhes.

Mégis:
Tehát helyesírás nélkül, gyorsütemben:
14-én fél 7kor pukkanásra ébredtem, ami belőlem jött. Hoppá, a burok-gondoltam- és egy perc múlva már folyt is a magzatvíz...
Természetesen azt sem tudtam hová legyek. Fogtam egy törülközőt és pizsamában beálltam a fürdőkádba, majd kiszálltam. Fogtam a telefonom és újra beálltam csöpögni... hívtam Mártikát. Mondta, nagyon ráérek, ne izguljak. Fájásaim egyáltalán nem voltak. Szépen magamhoz tértem, és lezuhanyoztam, összekaptam Petim, aki teljesen széthullott a hír hallatán, hogy szülünk. Jó, hogy nem egyedül kellett odatalálnia a Jánosba, mert 2X is rossz helyen tért le az útról.
:lol: Én teljesen higgadt voltam. Tudtam, hogy így lesz, h igazi "helyzet" van, akkor nem pánikolok, csak előre szoktam hülyeségeken görcsölni.
A kh-ban Mártika várt,CTG, papirmunka, egyebek. Atán jött Szt.Királyi és "megnézett". Teljesen zárva volt még a méhszájam, tágulásról szó sem volt. A kezével úgy megfeszegetett, hogy csillagokat láttam, majd közölte, hogy oxitocin, újabb manuális tágítás és fog ez menni természetes úton. Elhittem...
Mártika előkészített a szülésre egy fincsi beöntéssel, de előtte megvizsgált, hogy emlékezzen a méhszájam alapállapotára. Aztán furcsán nézett... valahogy a császárra terelte szót és éreztem, hogy sugallja, itt császár kell, mert baj lesz. Én kérdeztem, és ő válaszolt. Semmit nem mondott magától, de a válszai alapján megtudtam, hogy nem lesz olyan sima ügy ez. Az, hogy szakadok repedek a méhszájamnál (is) az garantált. Azt ugye most varrni kell, egy év múlva rekonstrukciós műtét javasolt...nem lett jó kedvem ettől.
A lényeg, mire a szülőszobára kerültem már tudtam, hogy meg kell tagadnom az oxitocint és ragaszkodnom a császárhoz. (főleg, hogy a fent vázolt kínokat EDA nélkül kellett volna elviselnem, mert senkinek nem volt a kh-ban hozzá készlete :shock: . Hát szakadjon szét érzéstelenítés nélkül aki akar, de nem én!)
Sztkirályi kötötte az ebet, Apánk sem volt túl lelkes, hogy mit diktáljuk itt a feltételekt, ez nem kívánságműsor. De írtam egy kérvényt, minden felelősséget magamra vállalva és végül meglágyult a szigor...
folyt köv.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Chilikém,

gyönyörűek a lányok!!! Tényleg meseszépek :)
Mi is olyan sapiban hozzuk haza Szonjust, mint a bal oldali kislányon van :)

Bodzikám,
Igen, nagyon jó volt.
Hááát, holnap ctg, hétfőn Apánk, kedden takarítás itthon (nem én csinálom szerencsére), szerdán pedig kozmetikus, meg még talán egy masszázst is beiktatok, mert egy helyen van. Kényeztetem magam. A hétvégén Dobogókő a kutyákkal és a párommal (utoljára így négyesben kirándulás), jó kis kajálással egybekötve, jüvő héten is még egy vacsi a kedvenc éttermemben. Vasárnap meg még 1-2 dolgot megveszünk, ami elmaradt.
A barátnőimmel elvileg jövő hét utáni héten vacsizunk, nálunk ez már szinte 'hagyomány', hogy szülés közeledtével indiaiba megyünk, egyik barátnőm egy ilyen vacsi után másnap hajnalban szült, már a 40. hétben :)
vjulcsi
 
 


Hűha Moncsikám,
Kíváncsian várom a folytatást!
(Igen, Mártika kérdezte, honnan kaptam meg a számát, mondtam, hogy hű ha tudná mennyien ajánlották, mert sokan ismerjük ám egymást :) Nagyon tetszett neki:))
vjulcsi
 
 


Chilike,
nagyon szépek a lányok!!!
Ha lesz idő tesztek fel még képet, ahol kevesebb ruciban vannak?
Nagyon sűrű napjaid lehetnek, de most annyira aranyos volt ,ahogy írtál, de tényleg! Én nem vagyok olvadozós, meg ugye tőled is határozottságot szoktuk meg, de most olyan m"más" volt ahogy írtál az anyaságról!! Puszi Nektek :)))

Moncsi,
jól tetted, hogy kiálltál a császár mellett! Főleg, hogy te is szeretnél még babát. Várom a további Nimocis képeket!!!

Libus,
Tőled meg várom már az élménybeszámolót! Ja és nem is írtad, hogy a fogorvosnál mi volt, csak, hogy voltál, de hogy volt-e vmi gond azt nem.

Julcsi,
jól beprogramoztad magad. Én is úgy gondolom, hogy Te végig viszed a 40. hétig. Bár most, hogy már így megnyugodtál már mindegy is mikor jön, lehet, hogy tényleg az indiai koszt után?

Milyen jó lehet tavasszal szülni mikor jön a jó idő és lehet menni sokat sétálni......
miciona
 
 


Szurikáta,
tetszett a Sajós tócsa :))
Drága Sajónak, ha lánya születik..... nagyon kívánom nekik!!!
Szurika, Te is nagy kertész vagy? Ott is szoktak oltani :))
Ha millió hóvirágot akartok látni akkor szép tavaszi kirándulás lehet az Alcsúti arborétum.

Melike,
nem válaszoltál, hogy múltkor otthoni munkára írtad, hogy mész dolgozni vagy dolgozol vmit? Lassan itt a szezon az esküvői ruhákhoz. Vagy otthon nem vállalsz?
miciona
 
 


Bodzika,
élveztétek Esztivel ezt a szép napot? Szoktatok kijárni játszótér, park vagy kert?
miciona
 
 


Miciona!
Van egy ici-pici kertem és ott mindenből egy kevéske.Most építgetem mert másfél éve költöztünk. De remélem szép lesz. Növényt oltani nem tudok :wink:
Voltam többször Kaposváron és felmentünk tavasszal a Zselicbe. Ott fehér az aljnövényzet annyi hóvirág van. Valami csodálatos látvány volt.

szurikáta
szurikáta56
 
 


Sziasztok!

Chili! De örülök, hogy jelentkeztél! A lányok tündérek, megeszem őket! De kis csöpp a Lilike (jobb oldalon, akinek alig láttszik ki az arcocskája ugye?)! De nagyon szépen gyarapszik, még lehet, le is hagyja hamar Mollyt (ha jól gondolom, ő a bal oldali!?)! :lol:
Hamar bele jösz szerintem is, pláne, ha a korházban már megvolt a ritmus! :D

Julcsi! Jaj, olyan jó azt olvasni, hogy megnyugodtál, meg szimpi volt mindenki! Remélem jó élmény lesz a szülés!
Nálunk a férjem még soha!!! nem pelenkázott. Nem is akar előre, pedig az egyik kolleganőnek van egy gyakorló babája. Úgy van vele, hogy majd én megtanitom Annán. :lol:
Meg is érdemled a kényeztetést! :D

Melania! Betöltötted a 28 hetet! Az olyan mérföldkő tudod, a tüdeje egyre jobb Milánnak! :wink:
Ha kivirégzott a kert, majd küldök képeket! Nagyon-nagyon szép ám! Képet kérünk ám Milánról!

Csomee! De jó, megint kislány! És apa örült neki végül, az a legjobb! Meg hogy mentek kisfiúért! :wink: Genetikára drukk, majd képet tegyél, ha tudsz!

Szurikáta! Ősszel itt minden kertészetben lehetett kapni csomagoltan! Ilyenkor tavasszal előhajtatva cserépben lehet kapni. Én a Sieberz-be vettem cserepest, az teljesen jó volt, csak a kutya kiásta. Ezek, amik most nem bújtak elő, csomagosak voltak és nem ott vettem. Pesten szerintem az Oázisban lehet kapni, annak a honlapján láttam cserepest tavaj, mikor kerestem.
De érdemes elmenni és megnézni, mert pl. a Sieberz honlapján nincs is rajta cserepes (meg a katalógusban sem), de mikor mentünk február- márciusban, akkor volt a kertészetben. :wink:

Bodza! Aranyos vagy, hogy gondoltál ránk! Nagyon édes volt a doki a haematológián. Nem kell gyógyszert szednem, de megemelte a folsav adagomat napi 2x5mg-ra (eddig 1x3mg-ot szedtem, plussz, ami a vasban van). Kezelni csak akkor kell, ha lecsökken 50000-re a thr., attól hál' Isten messze vagyunk. Szülés után vissza kell mennem. Nagyjából ennyi. Holnapot nagyon várom! :D

Moncsiga! Hú, várom a folytatást! Még jó, hogy Márti ott volt és utalgatott rá, hogy a császár jobb lenne!

Kép
kislibus
 
 


Miciona! Fogászatot túl éltem (nem kellett gyökérkezelni-juhéééé). Most heti vendég leszek, mert a töméseim elhasználódtak, ki kell cserélni őket! Neked akkor holnap munka? Gondolom csak lightosan ugye?

Ma is kapáltam kicsit, olyan jó volt az idő! Sajnos ki is kapáltam a diszhagymákat, de nem tudtam mit csinálni, a tarcknak valahogy el kell tűnnie, de tavaj nyáron teljesen behálózta a diszhagymát...Igy nem tudtam megoldani, hogy tarack megy, diszhagyma marad... :(
Annára is jó hatással volt... Most mozog, mint az örökmozgó. :D

Kép
kislibus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?