Bikmakk, Mocorgó
Én pont az újfajta ajánlások miatt bevezettem a glutént ezen a héten. Ábel most már kb 20 napja eszik szilárdat, úgy láttam, hogy szinte mindent elfogad, amit adok neki, így aztán belevágtam a gluténba. Én zabpelyhet adtam. 3-4 kanál bio zabpehelyre ráöntöttem a felforralt vizet annyira, hogy ellepje. Ebben pár perc alatt megpuhult, és ezt kevertem össze gyümölccsel, majd összeturmixoltam. Tudom, hogy több helyen is az anyatejes verziót ajánlják, de nekünk az anyatejes higítás eddig nem nagyon jött be. Próbáltam anyatejet tenni a sütőtök mellé pl, de Ábel csak fintorgott, pedig szopizni nagyon szeret
Azóta ha kell, pl a répánál vagy krumplinál, mindig babavízzel higítottam.
Ami a bolti pelyheket illeti, a legtöbb fajtában volt tehéntejfehérje, így én ezeket inkább hanyagoltam. A DM-ben láttam tejfehérje menteset is, ebből vettünk is, de aztán végül inkább itthon gyártottam. A DM-es teljes kiörlésű volt, és azt olvastam a Kismama babaszakácskönyvében, hogy azokat jobb hanyagolni még egy ideig. Nem tudom, kinek van igaza, azóta egyébként óvatosan, de adtam teljes kiörlésű gabonát is, almával volt keverve az egyik DM saját márkás kajában. Úgy tűnik, hogy nálunk eddig nem okozott semmit sem.
Az almával kapcsolatban egyébként eleinte nekem sem volt jó tapasztalatom, hatalmas fintorgásokat kaptam. Utána adtam neki sült alma pépet, azt már kicsit jobban fogadta. A banán viszont nálunk is nagyon bevált, csak eléggé fog, szóval én merek belőle sokat adni.
Orew,
Én is simán keverek dolgokat, lehet, hogy ez nagyon merészség volt így elsőre, de Ábel eléggé sok mindent megkóstolt, és ami tetszett, utána azokat össze is mixeltem. Ráadásul úgy látom, hogy ha valami nem annyira csúszik, akkor egy kis hozzáadott alma vagy banán mindig segít
Jimbone,
jobbulást a gyerkőcöknek!
Linacska,
jó, hogy kiderült, hogy mi lehet a gond Levi gyarapodásával. A vashiányról nekem egyébként azt mondták, hogy nem ritka, bár Levi már régóta eszik anyatejen kívül mást is, szóval azért kicsit fura. Azt meg nem is értem, hogy korábban miért nem szóltak, ha tényleg határértéken volt
Védőnő: Nálunk a védőnő teljesen kiakadt, amiért elkezdtem a kóstoltatást 6 hónapos kor előtt. Komolyan, olyan érzésem volt, mintha valami nagy hibát követtem volna el. Közben Ábelnek már van két foga, elmúlt 8,5 kiló és stabilan ült amikor az első falatot kapta. Én elhiszem, hogy a WHO ajánlása nagyon hasznos, de szerintem azért nincsen annyira kőbe vésve. Ráadásul megpróbáltam neki érvelni az újfajta ajánlásokkal, és elmondtam neki, hogy miket lehet olvasni a különböző idegennyelvű honlapokon, de ő ezekkel szemben eléggé szkeptikus. Persze beletelik majd jó pár évbe, mire hozzá elér vmi újdonság