Új privát üzeneted érkezett!

Ahogy látom, most minden nagyonbabás vonalzón azonos a kép: Eni, Bim-bam, Margit aláírásánál is...
És már a 300. oldalnál tartunk :)!!

Kép
angelita

Tündi,
ez jó kép lesz.

Judi,
leírnád nekem, hogy ti pontosan miket csináltok? Mert Levi egyszerűen nem jön rá, hogy kell visszafordulnia. Balra hasra profi, ha kell jobbra is, de vissza csak egyetlen egyszer sikerült, pedig állítólag neki kétféle módon is menne, de akkor sem. Inkább kúszni próbál.

Angelita,
igazából nem az az 5 deka a baj, hanem hogy előtte lévő 3 héten összesen 10 dekát hízott. Ami ugye lehet úgy is, hogy hízott 20-at, fogyott 10-et, és ezt nem tudjuk így biztosan, hogy mióta fogy. Persze jó súlyban van, nem aggódunk, csak figyelni kell. Stagnálni muszáj valamikor, különben egy évesen óriásbébi lenne, de fogyni azért nem kellene.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,akkor okay :)

Angelita,várom a hétfőt,hogy mit mondanak majd a részletekről.tényleg jó lenne ha sikerülne :) A környezet változás mindig jól jön. :D

Zsuzsannáknak nagyon sok boldog névnapot!!! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,

nahát, bizony ez már a 300. oldal!! :lol:
Vissza is olvastam, ki kezdte (anetto! Éljen!), és nagyon érdekes volt az első hozzászólásokat újranézni. Sokan már a kezdetektől itt vannak. Én csak később kapcsolódtam be, de remélem, jó sokáig fogunk még itt "közösen" gyerekeket nevelgetni. Sok topik észrevétlenül elhal, megszűnik, de mi nem!
Te jó ég, milyen rég volt! Mennyi rosszullét, orvosi vizsgálat, idegesítő eredmény, hány remek babakelengye-lista, mennyi dinnye és bűntudat nélkül elmajszolt finomság, hány simogatás apától a pocakra, mennyi sóhaj, könny és mosoly!
Adjon nekünk erőt ebben a dzsuvás, ronda, piszkos és ködös februárban, hogy annyi mindenen átmentünk, és ami tegnap rosszullét volt, az ma egy simogatni való buksi, aki ma háromszor kelt bennünket éjszaka, vagy ami aggaszt bennünket, az rövidesen megoldódik, meggyógyul, megerősödik és fejlődik.

Azaz: Éljünk, mi, 2009. augusztusi babavárók, és hurrá 300 oldal együttlét!
Ági

Kép
goldplast

Linácska, Mira is vérszegény, Maltofer cseppet és folsavat kell szednie 2 hónapig.

Hozzátáplálás: Bikkmakk, almát Mira sem szereti, őszit sem, sütőtököt sem, viszont ma a banánért majdnem megőrült. Magamnak vettem, elkezdtem enni, látom, hogy meredten nézi, hogy az kell neki:). Adta aaz ujjam hegyével egy összenyomott darabot, csak forgatta a szájában. Oda nézek 2 mp múlva, banán eltűnt, gyerkőc cuppog:). nyújtom a következő mini falatot, és lepuszilja az ujjamról rögtön. Nagyon sokat megevett így belőle, rá se ismertem!
Ma voltunk egy helyettes gyerekorvosnál (Mirának kötőhártya gyulladása van, de honnan?), és azt mondta, a hozzátáplálás kapcsán kezd az orvostudomány visszatérni a régi nézetekhez, azaz 4-6 hós kortól kóstoltatni, glutén minél hamarabb (azt nem mondta mikortól), anyatej csak egy éves korig, mert utána semmit nem ér. Bikmakk, átküldenéd légyszi a hozzátáplálásról azt az anyagot, amit régebben feltettél? Köszi!
Zsuzsáknak boldog névnapot!:)

Kép
Kép
Kép
oui

Goldplast: Tok jo amit irtal a 300 oldalrol! :)

Bikmakk: Tudod arra jottem ra, hogy szinte az osszes bebietelbe amit a boltban vesz az ember tesznek mast is. Pl a Hipp fele oszibaracknak csak 45% barack a tobbi alma meg rizspor... Ezen egy kicsit fel is huztam magam, mert a csomagolasra oszibarack van irva, holott szerintem ez nem igaz ebben a formaban...
Meg aztan a doki sem mondta, hogy egyszerre csak egy felet ehetne Zarus. Es o eddig nem is nagyon panaszkodott, hogy osszekevertem neki dolgokat. Raadasul nem is kapott egy felet 3-5 napig soha es megis megeszi a dolgokat rendesen. Szerintem ez abszolut gyereke valogatja, hogy mennyire kivancsiak vagy valogatosak. En szeretek valtozatosan enni, es nekem olyan furcsa lenne egy felet enni napokig. (Mondjuk biztos van aki ezert megkovezne... marmint azert ahogy etetem Zarust. :()
Egyebkent o eddig megette a hazikosztot is meg a boltit is. Szerintem te is nyugodtan probalj meg bolti bebietelt is adni Daninak. En van amikor a kettot keverem. Pl ma a bolti kortet kevertem a hazi almaval es sutottokkel. Csak ugy falta. :lol:

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Köszi a tanácsokat a hozzátáplálással kapcsolatban.
Eddig csak az almát és a sütőtököt próbáltam, de mindkettőből boltit is meg sajátot is.
De most fellelkesedtem ezen a banános sztorin, holnap kipróbálom!
Van még itthon bolti alma-őszi, körte, répa. De ezeket még nem próbáltam.

Oui: persze, itt a link:
http://www.google.de/url?sa=t&source=we ... BYa2-cr_3A

Ha erre kattintasz, akkor egy pdf letöltést ajánl fel rögtön. De ha küldesz priviben mailcímet, akkor el tudom küldeni a pdf-et is.

De a lényeg: lisztérzékenység megelőzésére NEM váltak be azok az elképzelések, hogy minél később, 8-10 hónaposan kell elkezdeni a glutén adását, ezért a legújabb irányelvek szerint 6 hóanposan érdemes kezdeni. Sőt, 7 hónaposan vagy annál később kimondottan növeli kicsit a rizikót. De az is fontos, hogy nem kell túl nagy adagban. De ami - úgy tűnik - a legfontosabb, hogy még mindenképpen az anyatejjel egyidőben kell a glutént bevezetni.
Emiatt az egy miatt szeretném csak siettetni a hozzátáplálást: Dani uygan még nincs 6 hós, de ha azt nézem, hogy a biológiai kora mennyi (2 hét túlhordás volt ugye), akkor már elmúlt, és már csak 3-4 hét és 7 hós lesz.
Bár végülis bármikor bevezethetem a glutént, gondolom, nem kell nekem itt előtte játszani a gyümikkel és zöldségekkel. Megveszem a gabonapapit aztán adom, nem?
Illetve még egy valami eszembe jutott: nektek mi a véleményetek az anyatejből főzött híg tejbegrízről, hm? Én épp ezzel a gondolattal játszom. (Cukor nélkül persze, az anyatej úgyis édes..)

Kép
bikmakk

és Orsi, én is épp meggyőztem magam, hogy sorban kipróbálgatom, ami van itthon, nem szenvedek azzal, hoyg csak akkor térek rá valamire, ha már az előzőből megy az 5 kanálka.
Sztem az 5 naponkénti bevezetésnek viszont az az értelme, hogy kiderüljön, hogy okoz-e valamit (pl. allergia) a kaja, és ha igen, tudd, hogy mitől volt...

Kép
bikmakk

Goldplast, nagyon klassz volt a hozzászólásod a 300. oldalhoz! Köszönjük!

Lina, Dávidot oly sokszor nyúztuk azzal, hogy "gyere, fordulj meg, fordulj hasra, fordulj hátra" hogy szerintem már frászt kap a gyere szótól, és inkább magától megteszi...! Az egyik forgásgyakorlásnál a karját fogom, kicsit húzom, és ő átrakja a lábát, emeli a fejét, aztán billen oldalra majd hasra. Korábban ezt úgy gyakoroltuk, hogy az egyik lábát átdobtam a másikon keresztbe, amitől a törzse majd a nyaka is elkezdett fordulni, a fejét emelte és billent. Ha hason van, úgy próbálom hátra billenteni, hogy a karját kinyújtva a feje alá teszem, a vállát kicsit oldalra billentem, tehát az a lényeg, hogy hason a feje valahogy átbillenjen a kezén, a válla és a karja eltartja a fejét a földtől, így arra ingerli, hogy oldalra majd a hátára forduljon. Remélem, hogy így érthető és nem voltam túl bonyolult.... :oops: A szenzomotoros tréningben pedig a plédben történő forgatást, tekerést gyakoroljuk, felfelé kinyújtott karral, 2 irányba kétszer, a "Tekeredik a kígyó" nótára. Mondjuk ezt babócám nagyon nem szereti.
Tegnap hason volt, és mivel már nagyon szépen kitámaszt, kinyújtott karral, így a feje oldalra billent, át a karján, majd oldalra fordult és onnan hátra. Tudatosan megcsinálta párszor.
Biztos, hogy Nektek is hamarosan menni fog. Úgy tudom és úgy látom, hogy a hasra fordulás könnyebb, mint a hátra fordulás.

Üdv, J

Kép
judi79

Bikmakk, köszi! Majd számolj be a banánevésről:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!
Boldog névnapot minden Zsuzsának !:lol:

mimi12

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.27 21:36-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Bikmakk, tök jó ötlet az anyatejes tejbedara, bár én kicsit idegenkedem ettől az "anyatejben főzzünk meg valamit" dologtól. De ha nem változik a hosszas forralástól az összetétele... De így is én inkább max higításra használnám.

Most a legújabb irányelvek mentén nekem is az a prioritás, hogy 3 héten belül vezessük be a glutént. Azt találtam ki, hogy nálunk ez a zabpehely lesz. Vízben főzök zabpelyhet jó puhára, összeturmixolom, és teszek hozzá anyatejet, plusz az éppen aktuálisan kedvenc gyümölcsöt. Erről mit gondoltok?

Ki mit tervez első gabonás ételként adni? Van arra valami szabály, tipp, hogy mivel jó kezdeni? (Pl. búza(dara), mint bikmakk, vagy inkább ezek a készen kapható gabonapépek jöjjenek először) Én bevallom, először hanyagolnám a boltit, persze ha nem jön be majd a házikoszt, nyilván beadom a derekam.

Nálunk most úgy van, hogy almázunk még egy napig, az már megy úgy-ahogy, a kakiban legalábbis felismerhetően kimutatható, ami kijött az be is ment elven ebből már sikerült valamennyit enni. Eztán gondoltam a barackot, majd sütőtököt vagy krumplit, és aztán rögtön a zabpelyhet, hogy benne legyünk a 7 hónapban. Az nem gáz, ha addig kimarad pl. a krumpli???

Kép
mocorgó

Bikmakk, Mocorgó
Én pont az újfajta ajánlások miatt bevezettem a glutént ezen a héten. Ábel most már kb 20 napja eszik szilárdat, úgy láttam, hogy szinte mindent elfogad, amit adok neki, így aztán belevágtam a gluténba. Én zabpelyhet adtam. 3-4 kanál bio zabpehelyre ráöntöttem a felforralt vizet annyira, hogy ellepje. Ebben pár perc alatt megpuhult, és ezt kevertem össze gyümölccsel, majd összeturmixoltam. Tudom, hogy több helyen is az anyatejes verziót ajánlják, de nekünk az anyatejes higítás eddig nem nagyon jött be. Próbáltam anyatejet tenni a sütőtök mellé pl, de Ábel csak fintorgott, pedig szopizni nagyon szeret :) Azóta ha kell, pl a répánál vagy krumplinál, mindig babavízzel higítottam.

Ami a bolti pelyheket illeti, a legtöbb fajtában volt tehéntejfehérje, így én ezeket inkább hanyagoltam. A DM-ben láttam tejfehérje menteset is, ebből vettünk is, de aztán végül inkább itthon gyártottam. A DM-es teljes kiörlésű volt, és azt olvastam a Kismama babaszakácskönyvében, hogy azokat jobb hanyagolni még egy ideig. Nem tudom, kinek van igaza, azóta egyébként óvatosan, de adtam teljes kiörlésű gabonát is, almával volt keverve az egyik DM saját márkás kajában. Úgy tűnik, hogy nálunk eddig nem okozott semmit sem.

Az almával kapcsolatban egyébként eleinte nekem sem volt jó tapasztalatom, hatalmas fintorgásokat kaptam. Utána adtam neki sült alma pépet, azt már kicsit jobban fogadta. A banán viszont nálunk is nagyon bevált, csak eléggé fog, szóval én merek belőle sokat adni.

Orew,
Én is simán keverek dolgokat, lehet, hogy ez nagyon merészség volt így elsőre, de Ábel eléggé sok mindent megkóstolt, és ami tetszett, utána azokat össze is mixeltem. Ráadásul úgy látom, hogy ha valami nem annyira csúszik, akkor egy kis hozzáadott alma vagy banán mindig segít :)

Jimbone,
jobbulást a gyerkőcöknek!

Linacska,
jó, hogy kiderült, hogy mi lehet a gond Levi gyarapodásával. A vashiányról nekem egyébként azt mondták, hogy nem ritka, bár Levi már régóta eszik anyatejen kívül mást is, szóval azért kicsit fura. Azt meg nem is értem, hogy korábban miért nem szóltak, ha tényleg határértéken volt :shock:

Védőnő: Nálunk a védőnő teljesen kiakadt, amiért elkezdtem a kóstoltatást 6 hónapos kor előtt. Komolyan, olyan érzésem volt, mintha valami nagy hibát követtem volna el. Közben Ábelnek már van két foga, elmúlt 8,5 kiló és stabilan ült amikor az első falatot kapta. Én elhiszem, hogy a WHO ajánlása nagyon hasznos, de szerintem azért nincsen annyira kőbe vésve. Ráadásul megpróbáltam neki érvelni az újfajta ajánlásokkal, és elmondtam neki, hogy miket lehet olvasni a különböző idegennyelvű honlapokon, de ő ezekkel szemben eléggé szkeptikus. Persze beletelik majd jó pár évbe, mire hozzá elér vmi újdonság :wink:

Adri

Kép
Kép
flake76

Na csak ide érek én is.
Itt az elmaradt bodis kép
Kép

Még van fent sok kép.Lina ha meglesed és találsz jobbat,nyugodtan cserélheted :lol:

Képzeljétek...Én eddig tele voltam parával a Regivel kapcsolatban.Na jó azért nem annyira,de akkor is....Ugye,hogy miko rkezd el dolgokat csinálni,mászni meg hasonlóak.
Hát jelentem...kb 1hete négykézlábra húzta magát,mára remekül megy a hátrafelé négykézlábazás :lol:
És ma már valamennyire sikerült ülnie is egyedül. :lol:

Hozzá táplálás.
Mocorgó!
Én pl a Reginek eddig 1-2x adtam csak krumplit.Szerintem nem gond...
És az az igazság,hogy próbálok 2x adni neki a szopin kívil mást de
elégé nehezen megy.Leginkább alma banán ami csúszik.A sütő tök már nem jön be neki..és mivel dél körül kap gyümit,így utána már nem kell neki zöldség mix.(más sok volna neki)
Gabona..én ebből már a Szabinál sem csináltam gondot.Már kb 8hós korában evett kalácsot :oops:
A Reginek is szoktam dúsítani kekszel a gyümiket :oops:
Viszont amivel nem értek egyet!!Szerintem az anyatej igen is véd 1éves kor után is.Én nem is értem,ki találta ki,hogy nem véd már??

Adri!Attól,hogy egy baba 8kiló feletti és van foga,attól a gyomra még lehet érzékeny :D
De nem hinném,hogy 1-2 hét számítana.
Ami meg az idegen nyelvű honlapokat illeti idegen országokból...Nagyon sok reklám van mögöttük...
én spec z amcsi okosságoknak nem nagyon hiszek,főleg ha boltban vehető termék fogyasztását ajánlja :lol:

mimi12

"Kedves Felhasználóink!

2010. február 19-től megszüntettük általános vonalzóinkat. Mostantól kizárólag egyedi vonalzókat készítünk nektek, természetesen továbbra is ingyenesen és a jövőben sem kell érte fizetni!
Küldjétek el saját választott képeteket e-mailben, az info@nagyonbaba.hu e-mail címre, és hamarosan saját, egyedi vonalzóra tudjátok cserélni a most látható átmeneti vonalzókat.

Megértéseteket köszönjük!

Nagyonbaba.hu"

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Figyu,
van valakinek már olyan élménye a babával, mint nekem? Ákos kúszik-mászik, mint a motolla, és a legújabb szórakozása, hogy egy másodperc alatt hasra veti magát a pelenkázón, és inóc a pelenkázó széle felé, hogy lebámuljon onnan. Hiába fogom a kis pinduri testrészeit, simizem, adok játékot, zenélőt, semmi sem állítja meg, és nagyon meg van sértődve, mikor visszafordítom. Ti próbáltatok már bepelenkázni egy hason fetrengő és egyre dühösebb perpetuum mobilét? Mondhatom nagyon vicces, hogy a teddy mackó békességű babám egy pankrációs meccs résztvevője lett! :shock:

Jesszus, ez a nagyonbaba-vonalzó szöveg olyan giccses, hogy inkább nem csatolom ide, majd cserélek én is.
Jelentem, a lurkó 6 hónapos és 6 napos!
goldplast

Na most én kerültem kicsit a béka feneke alá, lehet hogy csak a kialvatlanság, de olyan pocsék anyának érzem magam, hogy csak na, így a második gyereknél nem tudom hogy lesz ez a hozzátáplálás, pedig egyszer már végigcsináltam egy igencsak cicifűggő pindurral. Lehet, hogy most is ez lesz a gond... hogy majdnemhogy sírva fakadtam, hogy attól a pár falat banántól már nem csak anyatejes a kakija, hanem kezd "felnőttes" lenni. (Vagy most gyorsan szülök még egyet, hogy ne érezzem, hogy valami végérvényesen véget ért. Na ez csak vicc volt:), habár Mira olyan jó baba, hogy lehet, hogy bírnám a kiképzést.)

Kép
Kép
Kép
oui

Mimi,
Igazad van, nyilván nem csak ezek a feltételei vannak a kajára való érettségnek, csak azért emeltem ezeket ki, mert az eredeti, sokat emlegetett WHO ajánlásban is többek között ezek szerepeltek (születési súly duplázása, fogak megjelenése, stabil ülés, stb) :)

A külföldi honlapok között egyébként tényleg nagyon sok gagyi van (mondjuk a magyarok között is olvastam akkora baromságokat, hogy kettéállt tőle a fülem), de a Bikmakk által említett tényeket úgy látom, hogy tőlünk nyugatabbra már sok helyen elfogadott tényként kezelik. A termékejánlók viszont tényleg nagyon cikik. Legjobban azt utálom, amikor teljesen bújtatott a dolog, és csak a cikk végén látod, hogy miért is írták :twisted:

Adri

Kép
Kép
flake76

Húú csajok, nem irigyellek benneteket a problémás hozzátáplálással. Én eddig bármit adtam Levi szájába már tolta is befelé, igaz 4-5 hónaposan már kóstoltattam vele ízeket. Ezt úgy értsétek, hogy kentem a nyelvére ami éppen akadt. Tulajdonképpen csak néhány ízmolekula juthatott belé, kaja a gyomráig tuti nem ért el. De ebben volt pörköltszaft és fahéjas porcukor is, bár mindenből egy-egy pöttynyi.

Flake,
szegény Levi, ha olvastam volna ezeket a who ajánlásokat :lol: Születési súlyát még nem duplázta meg (a 4,5-et nem is olyan egyszerű), foga egy szál sem, és nemhogy stabilan nem ül meg, hanem egy pillanatra sem tud :lol: Viszont kanalazik ezerrel...

Judi,
Levi ma vissza tudott fordulni, de nagyon egyedi technikával. Olyan kis édes, vicces, ahogy csinálja. Feltolja magát négykézlábra, de ez csak úgy megy, ha közben még a fején is támaszkodik. Ahogy így kicsit a hasa elemelkedik a földtől, az egyik kezét beteszi a hasa alá, így már csak a két lábán, egy kezén, és a fején támaszkodik, és ahogy rugózik, egyszer csak kibillen a betett keze felé, és így már sikerül. Ennél bonyolultabban már nem is lehetne szerintem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Flake, Mimi, köszi a biztatást, akkor szerintem maradok az eredeti zabpelyhes elképzelésemnél, és max 3 hét múlva már adom is gyümivel. Főzelékek picit várhatnak. :)

Oui, próbálom átérezni, hogy mire gondolsz - ez a siránkozás az anyatejes kaki elmúlásával kapcsolatban nálam is teljesen megvan. Annyi az előnyöm, hogy nekem még minden újdonság, ami ezután jön, így izgatottan várom a következő felvonást. Szerintem is akkor dönts a következő szülésedről, ha a hormonok már elvonultak! :D

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, megvagyun, csak hó nyüzsis megint a hétvégénk :lol:

Pénteken voltam bioboltban, bevásároltam Marcinak a "legszükségesebbeket". Sajnos sütőtököt már nem lehet kapni :(
Párom nem bírt magával, így a szombati kezdést áttettük péntekre, itt az eredmény:
http://www.youtube.com/watch?v=JL_Zjs-OvvA
Voltak nagy fintorgások, de azért nyalogatta a kanalat :D Bár nem lesz rövid folyamat, de bizakodóak vagyunk, hogy egy-két étkezést mihamarabb ki tudunk váltani és így hátha a mellem is hamarabb helyrejön.

Tegnap voltunk megint az usziban, Marci először merült is :lol: Édes volt nagyon, úgy "megviselte", hogy egy-egy merülés után ásított egy hatalmasat :lol:

Délután voltunk még vendégségben is, voltak gyerekek is, Marci nagyon jól elvolt a vendéglátó kislány játékaival :lol: Gyakorlatilag letettük a szőnyegre egy-két játék társaságában, és onnantól kezdve nem igényelt volna foglalkozást, amíg haza nem jöttünk :shock: Dehát ki tudja megállni, hogy nem érjen egy tündibündi hathónapos aprósághoz???? :D

Kép

Kép
dbea

..................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:23-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

.............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:24-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Linácska: elképzeltem, ahogy Levi hátra fordul. :D Nagyon cuki lehet!

Oui: .....ééééééééés jelentem, Dani EVETT!!! Köszi, köszi a banános tippet! Szombat reggel kipróbáltuk, pont úgy, hogy írtad: ettük a banánt (családilag reggel, pizsiben a nagyágyban), és letörtünk és szétnyomkodtunk neki is egy-egy kis morzsányit. Én ugyan turmixolni szerettem volna, hogy pép legyen, de a férjem nem engedte ("kapott protokollon első alkalommal sose változtass" :D ), és tényleg bevált.

Ma pedig megkapta a glutént :), úgyhogy most már ezzel kapcsolatban is nyugodtak lehetünk. :)
A DM-ben vettem bio zabhelyhet, de babáknak valót, ami speciális, mert nagyon könnyen oldódik vízben. Kölln márka. Nincs benne más, csak a zabpehely. Anyatejjel akartam keverni, de nem volt szimpi az az adag, amit az éjjel kiolvasztottam :(, így végül összekevertem forralt és lehűlt vízzel, aztán még be a mikróba kicsit (hogy sűrűsödjön). Aztán adtam hozzá egy kis fokhagymanyomóval pépesített banánt.
ÉS Dani ette, mint kacsa a nokedlit. Sosem láttam még enni, nagy élmény volt.
De 5 kiskanál után megálltunk, mert azért mégsem akarom túlterhelni.
De most fellelkesedtem, és úgy döntöttem, hogy holnap kipróbáljuk a zöldséges krumpli csirkehússal nevű bébikaját. Mi a véleményetek?
Nem túlzás azt így elsőre? (Mert a mai papin kívül eddig még gyakorlatilag mást nem evett- na jó, néhány kiskanál almalét beleöntöttem, és szétkentem már a száján egy kis pépes almát meg sütőtököt is.)

Dbea: Marci nagyon édike, ahogy eszik. Bár én elsőre nem mertem volna neki ilyen sokat adni. Az elején úgy tűnt, egészen élvezi (legalábbis Dani ilyet - máig - sosem csinált, hogy nyissa a száját a következő kanálkához), aztán a végén meg már potn úgy viselkedett, mint Dani szokott az almánál. :) :) :)

Goldplast: Dani is elkezdte a forgolódást a pelenkázón, és nem könnyű egy oldalt/hason fekvő, izgó-mozgót pelenkázni, de azért nálunk még nem vészes. Gondolom ti is 4-es pelenkát használtok - abból már létezik bugyipelenka is, előbb-utóbb arra fogunk áttérni gondolom. Én ugyan azt hittem, hogy az majd akkor kell, ha már jár, de most hogy ezt írod: lehet, hogy már ezt az időszakot is megkönnyítené..

Kép
bikmakk

Bikmakk,
ha még mást nem evett Dani, akkor szerintem ne nyomass rögtön husit neki. Ok, hogy öt hónapos kortól adható, de akkor, ha a többit kapta négy hónaposan. Főzz össze neki krumplit-répát mondjuk. Levi a cukkinit is nagyon szereti. Ma céklát evett.
Én a kaják bevezetése után kb. egy hónappal adtam a husit.
Na a gluténen felbuzdulva holnap én is veszek zabpelyhet (apukáméknak bioboltja van :lol: )

Kandi,
Kovisziszkának volt ilyen hordozója, ha jól emlékszem.

Dbea,
nagyon édes Marci. És szerintem nem lesz hosszú folyamat, láthatóan megérett a hozzátáplálásra. Tudja, mire való a kanál, nyitja neki a száját, és tudja befele irányítani a kaját, nem tolja vissza a nyelvével. Mondhatni tökéletes :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:23-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi,
a táblázatba bármilyen álló jó, nem fontos pont a bodys. Amúgy most csinálom az új tablót, azóta szaporodtak a fotók. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,
hm... pedig pont a vasraktárak kiürülése miatt szeretném a húst minél hamarabb bevezetni. Azt írják a könyvek, hogy azt relatív hamar kezdjük... Ami itthon van nekem bolti papiban, az 4 hónapos kortól való... De akkor várok még egy hetet, azalatt adok neki répát meg krumplit, esetleg őszibarackot. Aztán majd jövő hétvégén.
Jó, hogy így álmodozom, csak azért mert ma ilyen ügyesen evett. De persze lehet, hogy nem is fog semmit elfogadni, csak a banánt.
Hmmm...banán-alma, banán-répa, banán-krumpli, banán-cukkini, banán-csirkehusi. :shock: :shock: :shock: :lol:

Kép
bikmakk

Bikmakk,
a kinti kaják egész máshogy vannak besorolva, mint az itthoniak. Pl. a DM saját márkás kajáiban van, hogy a 4 hónaposban van tej. És tapasztaltam is, hogy még ugyanaz a HIPP kaja nálunk 6 hónapos besorolású, Ausztriában 4.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

A hétvégénk nekünk is elég zsufis volt, tegnap Anyósoméknál voltunk, ma pedig hozzánk jöttek vendégek. Emma napjai így eléggé felborultak, délután már nemigen aludt, emiatt elég nyűgi volt, viszont fél 8-kor már szinte beájult az ágyba. Nem bánom, hogy holnap 'sima' hétköznap lesz, igyekszünk visszatérni a szokásos napirendünkhöz.
Ma voltunk kint sétálni, végre kisütött a nap! Újdonság, hogy úgy sétáltunk, mint a nagyok: megemeltem az ülést és hátulról toltam a kocsit, így nézelődhetett Emmus kedvére :)! Aztán persze bealudt, így visszatértünk a fekvőhelyzethez.

Bikmakk, a gyerekorvosunk nekünk is azt mondta, hogy ha már 1 hónapja eszik a gyerek szilárdat, akkor adjak neki húst. Mi a következő héten fogjuk kipróbálni.

Bea, nagyon ügyesen eszik Marci :)!

Orsi, köszi a nagyonbabás infót, nekem nem küldtek ilyet!

Csináltam új vonalzót, remélem, ez sokáig megmarad :)! (Ez már a 3., mióta itt fórumozok.)

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
angelita

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Egész jó lett. Sajnos nem találtam olyan tablót, ahol 20 képnek van hely, de majd feltöltjük az utolsó sort is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, nagyon szuper a tabló :)!
Levágtam az alsó sort, felteszem úgy is -remélem, nem bánod!

Kellemes napot mindenkinek :)! Nálunk már szépen süt a nap.

Kép

Kép
angelita

Sziasztok!

visszaolvastam, de most reagálni nem tudok, majd igyekszem!
Nálunk zajlik az élet rendesen!

Úgy néz ki, hogy költözünk! Egyrészt az anyagiak miatt, mert csúszunk megint! Másrészt nem bírom, hogy a felettünk lakó állandóan bunkó, és mindig csinál valamit, amivel kiborít és miatta nem tudunk az udvarra menni a gyerköcökkel, pedig közös használatú! De ránk engedi a hülye kutyáját, aki tavaly mellesleg megharapta a fiamat!

És hogy mnincs elég gond, Apa csütörtök hajnal óta nincs jól, ráadásul el is ment aznap dolgozni, de úgy jött haza hogy fogalma nem volt, hogy hogy sikerült hazajönnie! Csütörtökön háziorvoshoz mentünk(azt sem tudta eddig hogy béz ki a doki)aztán pénteken megint, de akkor már be kellett vinnem a Bajcsy kórházba! Nem találtak semmit, de még mindig nincs jól! Én meg már teljesen ideges vagyok, hogy mi a frnac van és nagyon aggodom érte!

Na megyek, sírás van, még jövök ma!

kovisziszka

Kovisziszka
Szólj, ha kiderül valami, és drukkolunk, hogy hamar rendbe jöjjön a párod!! Valami fizikális dolog vagy stressz? Annak is komoly tünetei vannak - szívrohamszerű tünetek, fulladás, szédülés, zsibbadás stb.
Tudjátok, már hová költöztök? Mikor? Szegény, jó macerás lehet ez nektek a gyerekekkel. Erőt és nyugit kívánok!
Ági

Ákos 6 hónapos és 9 napos. Elfoglalt anyja vonalzója :wink:
goldplast

Sziasztok, jó reggelt!

Végre nagyon jó éjszakám volt :D Tegnap elmentünk az edzőterembe a párommal, és olyan kellemesen kifáradtam, hogy utána nagyon jól és végre mélyen aludtam :D Kicsit izomlázam is van, ilyet sem éreztem több mint egy éve :oops:

Képzeljétek kibújt Marci első foga :D :D :D Nem is tudjuk mikor, csak tegnap este a férjem megnézte a kis száját, és hopp ott egy kis fürész az alsó ínyében. Hát én olyan boldog lettem, meg büszke, könnyes lett a szemem, szóval elöntöttek az érzelmek :D Hogy már ilyen nagy fiunk van, hogy foga is van :D :D :D

Tündi,Goldplast: milyen az angol?? (nekem tiszta szellemi felüdülés :D )

Linácska: jó a tabló nagyon :!:

Mimi: nagyon szép kislány Regi!!

Kép

Kép
dbea

dbea: Szia! Az angol tanfolyam szuper, nagyon élvezem, hogy másra is használhatom az agyam, nemcsak a nap megtervezésére és annak megjegyzésére, hogy melyik mellből szoptattam utoljára... :roll:
Büszke vagyok rá, hogy elkezdtem, és bár nehéz, mint a fene - középfoktól felfelé elvben már mindent tudni kell a nyelvtanról khm..., azért kapaszkodom, és minden nap tanulok kicsit. Nekem egyszer egy héten van: szombat délelőtt. Hát neked? Tanfolyam vagy tanár?
Ja és: kocsival megyek Gödről Dunakeszire. Ilyenkor kicsit vagánykodom, mint valami tini: jó kis zenék nem halkan! (és nem Kaláka, Halász Judit etc....)
Ami még nagyon klassz: apa berendezkedett erre, és azt mondta, hogy ezek az apás szombatok maradnak akkor is, ha befejezem majd az angolt, vagy mást csinálok. Ők majd mennek piacra, vásárolni stb., ez az ő fiús délelőttjük lesz. Boldogít, hogy ilyen könnyen belerázódott, és hogy ő attól boldog, hogy én az vagyok. Asszem, ez a szerelem...

Tücsök kisfiú: 6 hó 9 nap (Jaj, az a vonalzó...)
goldplast

Sziasztok!

A hétvége gyorsan eltelt,itt volt az egyik barátnőm.Meg szombaton vedégjárás is volt nálunk :) szóval elvoltunk :D
Tegnap este meg majdnem "megállt"a szivem,mert lehetséges,hogy Luca lenyelt egy5ft-ost...Most szerdáig kakifigyelés van,ha nem lesz benne akkor megyünk doki nénihez és lehet csinálnak egy röntgent,de nem is tuti hogy lenyelte :roll:

Dbea,én még nem kezdtem el az angolt.Ma hívnak majd a részletek miatt..még pénzügyekről sem beszéltek,meg azt hiszem menni kell majd még egy megbeszélésre is...és majd márc elején indul a tanfolyam
Nekem is kellene már mozognom vmit...

Sziszka,drukkolok,hogy minél előbb felépüljön a párod,és hogy gond nélkül eltudjatok költözni.Merre felé költöztök?

Lina,nagyon szupi a tabló :) Köszike :D Ovival kapcsolatban van vmi fejlemény?

Angelita,klassz lett az új vonalzó :) Remélejük ezzel már minden okés lesz :D

Bikmakk,jó a kajcsis elgondolásod! :)

Mimi,nagyon édi Regi,jó,hogy tettél róla képet! :D

Jimbone,hogy vagytok?elmentetek végülis a szülinapra?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

Mi is megvagyunk, de valahogy sosincs időm.

Rékát egyre nehezebben tudom elaltatni napközben. Nem tudom mit csináljak. De valahogy a sírni hagyáshoz nincs erőm.

Evés: Szerintem azzal elég jól állunk, szeret kanállal enni. Szereti az almát barackot banánt, sütőtököt, répát, céklát.

A sóska krumplitól szabályszerűen öklendezett. De majd pár nap múlva újra próbálom.

Ádám ha nem foglalkozom vele akkor nagyon rossz, és üt.

Tünde: Nem is tudom mit mondjak. ha belegondolok, hogy hónapokra elmenne a férjem. Én biztos nem bírnám. Bár azért te már egy kicsit gondolom megszoktad. Luca nálatok hogy viselkedik. Jó kislány. Elvan egyedül?
Remélem nem nyelt le semmit.

Koviszka: A férjednek jobbulást.

Bea: Azért néha milyen jó egy kis izomláz

:)

Én most a Turbo diéta könnyített változatát csinálom. Ha vége a két hétnek akkor elhatároztam, hogy majd megpróbálok újra valamit mozogni is.

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba,ment már le vmennyi a turbó diétával???én is szemezgettem vele...lassan hívom az akupunktúrás nőcit is.remélem az is segíteni fog.
Luca,hát változóhogy van el.Elég sok mesét néz,az úgy leköti,meg szeret építeni,babázni :) De van amikor mindenhova menni kell vele.

Kép
Kép
tundi24

Direkt nem állok rá a mérlegre. A múlt hét kedden kezdtem el, még van egy hetem. Délben is alig eszek valamit. A turmixtól tényleg nem vagyok éhes, tehát szerintem azt is ki lehet bírni ha csak két hétig azt iszod. Csak a kaja íz hiányzik.

Nálam ha nem megy le, akkor tudom az lesz a baj, hogy idáig sem nagyon ettem már egy ideje. Lehet hogy csak a mozgás segítene.

Vagy egy plasztikai sebész. Mert a hasam nem megy le, na meg lóg is. Ott van a felesleg. Bár én mindig ilyen hasas típus voltam. Egyszer már lefogytam az esküvőnkre (Norbi kick box-szal)
De nem adom fel. majd beszámolok.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Zorának szombat óta 37,9 C folyamatosan a hője, csak ölben van el, és szinte folyamatosan sír.
Jön a 2 metsző foga felül, illetve a 2 alsó (amik kb 1 hete jöttek ki) mellettiek (talán jobb-bak kettesek a nevei) . Annyira sajnálom szegénykémet. És nem akar enni, próbálom a vízecskét is beletukmálni, de az sem nagyon csúszi.... :cry:
Cicizni sem akar, és érzem h apadok, eléggé kivagyok! Nem tudom mit csináljak, nyomatom a dentinoxot, meg a nurofent, holnap jön a doki is.
Valami ötlet h folyadékot h tudnám beletuszmákolni? Estére csinálok Sinlakot hátha abból lemegy 1-2 kanálkával.....

Adri

Kép

Kép
irdab

Tündi,
ma kiírta az óvónő végre, hogy elmegy a másik márciustól. Az egyik anyuka rákérdezett, és mindenféle hazugság volt rá a válasz. Lili nagyon itt akar maradni, szóval nem tudom, mi lenne a jó megoldás.
Igazából valahogy tudatosítani kellene az óvónővel, hogy tudjuk, hogy hazudik, csak hogyan kellene finoman???

Irdab,
kitartást Neked! Nem tudom, mit lehetne tenni... Gyümilé esetleg? Vagy tea? És most kitértek a hitetekből, de... cukros tea? Nekünk mindig azt mondták, hogy ha bármi ilyen gond volt, hogy nem evett a gyerek (mármint Lili), mindig előjött a cukros lötty, hogy pótlódjon az is a folyadékkal. Sőt, mikor nekem volt hasmenésem a terhességi cukorbetegség mellett, akkor is azt mondták, hogy most ne a cukrossággal foglalkozzak, és igenis cukros teát igyak.
Technikailag még az injekciós fecskendővel is kivitelezhető pár korty.

Képzeljétek Levi ma pár másodpercre négykézlábra állt. Igaz utána jól hasra is esett szegény. És ma már többször visszafordult hasról hátra, és nem olyan hülye módon, mint hétvégén, hanem rendesen :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

Linácska nagyon jó ez a tabló.

Kovisziszka a férjednek jobbulást.

Irdab hogy próbálod adni a vízet, pohárból vagy üvegből?
Kicsi lánykám Aventesből nem ivott mérhető mennyiséget , de a Tommee Tippee fajtából lecsuszik neki 20-30 ml is, olyankor is amikor cciről hallani se akar. Pedig még csak napi egy babapürénél tartunk és abból is még csak 80-100 ml -nél ezen kívül csak tejcsizik. Most még nem jönn a foga neki, de az jutott eszembe, hogy nagyok ilyenkor fogjövös időbe amikor nem akartak szopizni, akkor szivesen ittak cumisüvegből hideg vízet. Olyankor hütőbe tartottam a vízet és abból öntöttem nekik. 3 nagynak sose lett tőle semmi baja, hogy ilyenkor hűtő hideg ittak.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok,
nem fogjátok elhinni: beriasztott a légzésfigyelőnk! :shock:
Bevallom őszintén, mostanában csak azért kapcsoltam be, mert a férjem állandóan figyelmeztetett rá, illetve mert úgy voltam vele, hogy ha már ennyi pénzt kiadtunk érte, használjuk is.
Tücsök már nagy fiú, reggel az ágy különböző csücskeiben találom, amint épp békésen bontogatja a fejvédőt, néha egészen elkószál valamelyik csücsökbe, erre ma a riasztó hangjára riadok! Persze azért vágtattam hozzá, de magamban átkoztam azt a hülye gépet.
Tücsök kis kőtömbként feküdt, és ahogy fölé hajoltam: nem lélegzett! Megsimiztem, hogy biztosan tévedek: a bőre hűvös volt és mozdulatlan! Amit akkor éreztem, csak az tudja, akinek a gyerekét érte már komoly baleset vagy betegség: hónapokat öregedtem egy pillanat alatt.
Megráztam óvatosan, erre egy mélyből felszakadó hosszú lélegzetvétel volt a válasz. Ennél csak az én sóhajom volt mélyebb. Akkor már apa is ott állt mellettem, és csak néztünk. Ölelgettük, simogattuk, majd óvatosan újra letettük aludni, mert láthatóan semmi baja nem volt.
Persze hívtuk a gyerekorvost, aki azt mondta, figyeljük egész nap, és ha nem nyirkos a bőre, illetve nem veszi furcsán, hiperventillálva a levegőt, akkor csak egy komolyabb ritmuskimaradás lehetett, amiért szerinte felesleges 2 napot a Heim Pálban töltenünk. Tücsök ma álmosan (azaz nyűgösen) ébredt, de aztán remek kedve kerekedett, még elalvás előtt is vidáman "lepkézett" (keze-lába párhuzamosan járt, miközben kacagott), és úgy tűnik, hogy az égvilágon semmi baja. Mindazonáltal Apa épp ma utazott két napra Bécsbe, és ez most n(s)em olyan jó érzés...
Cinikus és realista ember létemre bevallom: mindegy, hogy légzésfigyelő nélkül is valószínűleg vett volna egy mély levegőt, ez akkor is olyan sokkoló élmény volt, hogy megérte megvennünk a cuccot, mert teljes erővel éltem át a felelősség és a megóvás jelentőségét. Örülök, hogy megtettük érte ezt a lépést.
Bár mindig időben érkezzem hozzá az életben!

Ákoska Jó reggelt kíván a világnak!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Mi már jobban vagyunk..kopp-kopp láz ugyan nincs de kicsit szárazan köhög...és nagyon aluszékony lett 1.-én jön vissza a dokinő a sielésből ha nem változik ez az aluszékonyság akkor csináltatok egy vérképet...

Szilvi a párodnak jobbulást és ez a költözés nem lehet semmi a gyerekekkel :cry: legalább tudjátok már hova?Hú én azt sem tudnám,hogy oldanám meg....... :roll:

Tündivan már valami fejlemény az 5 forintossal?Azért remélem nem nyelte le..mi akkor jártunk igy igaz szilva maggal amikor Noli 2 éves volt..állavdóan kakifigyelésben voltam..de szerencsére kikakilta...de az a szilva mag az olyan fránya hegyes volt ,hogy nagyon be tudtam parázni.... :twisted:

Goldplastez a "szerelem " ez tecc :wink: a légzésfigyelő.... :twisted: de én még mindig azt mondom,hogy alap.

Linaez a z ovi..én (sajna) simán meg mondanám köntörfalazás nélkül :oops:

Irdabjobbulást majd ird meg mit mondott a dokinő

Na megyek majd még lehet,hogy benézek...
2 max 3 hét múlva kezdik el a szigetelést és a szinezést meg a kőfelrakásokat az emberek ..csütörtökön ablak csere ...ááááaddig ezer dolgom van már előre unom a felfordulásokat.... :twisted: :twisted: :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Lina,akkor még nincs döntés ovi ügyben.Hát drukkolok,hogy meg találjátok a legjobb megoldást!Gratula Levinek a négykézlábra álláshoz :)

Bim-bam,kitartás a felújításhoz..nyár végén mi is szigetelünk...de várom már :shock:
Nincs még fejlemény 5ft-os ügyben..de megtaláltam mind a 6db-ot így most már tényleg nem tudom,hogy lenyelte-e,majd holnap konzultálok a doki nénivel,hogy mi legyen a továbbiakban.

Goldplast,örülök,hogy nem lett semmi gond Ákossal!!!Nagyon cuki fiúcska :) Ő is olyan sokat változott!

Adri,hogy vagytok?

Ádibaba,mindenkép számolj be a fogyásról! :)

Dbea,goldplast...ti mennyit fizettek az angolért?És tanfolyam vagy tanár?Én most megyek 2őre megbeszélésre,tegnap hívtak a mai időpont miatt.Kíváncsi leszek mit mondanak erről a suliról...kicsit bizalmatlan vok velük kapcsolatban..nem tudom miért....

Süt a napocska! :) Kellemes du mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

GP Ági,
biztos, hogy az én szívverésem is megállt volna ilyen helyzetben! Milyen szerencse, hogy nem lett semmi gond! Légzésfigyelőnk nekünk is van, bár az elején vaciláltunk, mert hallottunk véleményeket pro és kontra, de én is sokkal nyugodtabban alszom, hogy be van kapcsolva!

Tündi, Luca még nem tudja megmondani, hogy lenyelte-e? Biztosan naiv kérdés, nem tudom, egy 2,5 éves gyerektől mi várható és mi nem :oops: .
Gyere, meséj majd, mi volt a megbeszélésen!

Szilvi, párod hogy van? Remélem, már jobban!

Itt is jó idő van, ki is kéne mennünk sétálni, de kicsit gyengének érzem magam, fájdogál a torkom, így mézes teával, Neocitrannal kúrálom magam.

Most megyek, Emmuska felébredt, beszélget ezerrel, de már kezd kicsit türelmetlenkedni :).

Tényleg, valahol van most fotóakció? 1000 Ft-ért 40 kép vagy valami hasonló? Már megint van egy adag fénykép, amit elő szeretnék hivatni (vagy hogy is mondják ezt a digitális fotóknál :)? ).

További kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Tündi24
Szia,
én tanfolyamra járok, 1083,- óra, de csak öten vagyunk, és a közelben semmi más nem volt a középfok felett. Drága, de a magántanárt hajlamos vagyok lemondani. :oops:
Sok sikert délutánra! Have a nice day!
goldplast

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?