Új privát üzeneted érkezett!

Mzs! Gratulálok, de jó, hogy mostmár a kezedben tarthatod Noémit Kép Gyorsan megszületett.
kisvirag
 
 


Sziasztok!
Az indexről ide másolom nektek, amit a mzs tesója írt be Kép

részletek Noémiről:
tegnap születet meg 12.14 perckor
3500 gramm, 54 centi lett a "kis"baba
multiplusz
 
 


Mzs! Hatalmas Gratula!!! De jo! Kép
Kóci, Mzs most 15-én vagy 16-án szült?

Voltam 3D UH-on, állati jo volt, bár még igy 20 hetesen nem volt olyan "husi", de nagyon tetszett, és hál istennek a doki mindent a legnagyobb rendben talált. A tegnapi állapot szerint febr.4-én születne, az pedig pont a szülinapom. MIlyen izgi lenne. Kép

Pusza,
Eszter
eszter2004
 
 

 
 

Beszti, Mzs!

hatalmas gratula mindkettőtöknek! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok! Kép

Eszter,
nagyon szép lehet a kisbabád. Nekem nem sikerült a szülinapomon szülni, de belegondolva nem is lett volna jó. Hagy legyen csak az övé a szülinapja Kép

Kata,
veled mi van? Nagyon csöndes vagy mostanában, a dokinál minden rendben volt?

Nalika
nalika
 
 


Nalika, hahó Kép
Jól vagyok, csak olyan "nyomottnak" érzem magam. Valszeg a hidegfront...
Az elmúlt 2 napban alig-alig volt keményedésem (vicc, hogy most kezdenek múlni) !
Dokinál minden OK volt, Marci feje továbbra is lefelé, igaz még nincs teljesen beékelődve. Tudós orvosdoktor szerint ez most még jó is, mivel kevésbé nyomja a méhszájat. Az uh. szerint egy héttel kisebb a számított koránál Kép
2 hét múlva elmegyünk még egy utolsó babavideozásra a Praxisba, kíváncsi vagyok ott mit mondanak.
És Ti jól vagytok? Hanna 2 napja elkezdett kicsit köhécselni (kb. 2-3 db köhhentés naponta), erre mondogatja, hogy: "Anya, csúnyán megfáztam, ugye?" Kép Erre szerinted mit mondhatnék?!

Vera,
Beékelnél a tablicskuba?
Adatok: okt. 24., Marcell, van már egy nővérke: Hanna 5 éves
Köszi

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Vera,
igen, a nyaralás, meg a nagyszülők nyaralása Kép így reggeltől estig és estétől reggelig Kép non-stop ügyeletben voltam. Adél már eszik mást is a cicin kívül? Abigél nagyon problémásnak tűnik ilyen szempontból, eléggé el vagyok kenődve. Amúgy egy tünemény. Dana meg egy dumagép. Talihoz továbbra is lenne kedvünk.

Gratula Mzsnek!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


<pre>

Név Kismami életkora A gyerekek neve - életkora Baba születik
Beszti 29 Beni- 5 Nátán- 2 éves Hanna: Megszületett! 2004.09.15. Kép
Mzsperx 30 Laura- 2 éves Noémi: Megszületett! 2004.09.16. Kép
Kata Hanna- 5 éves Marcell:2005.10.24.
Kisvirág 24 1.baba (fiú) 2005.01.15.
Eszter 28 1.baba 2005.02.01.
Andi 26 Dani - 17 hónapos 2005.04.17.
Dóri 30 Miksa- 4 éves Hédi- 7 hónapos
Tünde 33 Málna- 2 éves Panka- 7 hónapos
Vera 32 Adél- 7 hónapos
Zafi 28 Réka- 2 éves Péter- 7 hónapos
Zsuzsó 32 Dana- 2 éves Abigél- 7 hónapos
Atocha 39 Márton- 6 Balázs- 2 és fél éves Dávid- 3 hónapos
Kisdió Ákos- 2 hónapos
Nalika 30 Peti- 9 éves Tomi- 2 éves Timi- 2 hónapos
Anikó 33 Gergő- 8 Kata- 5 éves Bence- 2 hónapos
Beja 28 Bálint- 2 éves Eszter- 2 hónapos
Noémi 28 Heléna- 3 hetes
</pre>
Mindenkit szerettel várok a táblázatba, aki még nincs benne, a MÁV-ban szül(t), és van kedve együtt várni velünk a babáját, és a többi. Ha valakinek a fent szereplők között szülinapja van, szóljon, és javítom az évszámot! Változtatási ötleteiteket is szívesen veszem.

Zsuzsó: Ne légy lkenődve, ha nem eszik, talán nem éhes. Az első nap az etetésben nehéz volt, de aztán rájöttem, hogy teljesen pépesítenem kell a főzeléket, és átnyomtam szitán, akkor két hétig így, plusz anyatejjel fokozatosan küzdöttem fel az adagot teáskanálról egy teljes babaételes üvegnyire. Azóta imád enni. Főleg sütőtököt, már én főzöm krumplival, át sem nyomom szitán. Lett is nyaraláskor nagy lázam, begyulladt a mellem.
Nalika, MZs, Zafi: a gyümölcs-sztori vége az lett, hogy botturmixszal egybemosom az egész gyümölcsöt, és megetetem. Kevésbé ízlik, mint a sütőtök, de fogy, és a kaki sem nyuszi-bogyó már. Sőt, ajaj. Na nem a másik véglet, normális, csak tök gyakori, mint mindig.
MZS: hurrá, éljen Noémi!
V.
kóci
 
 


Kóci,
Jaj, neeeeeeeeeeeeee!!!!!
Ne akarja senki, hogy MÉG EGY ÉVIG hurcoljam Marcit KépKépKépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Vera,
csodálkoztam is, hogy miért itatni akarod vele a babót. De örülök, hogy rájöttél a megoldásra. Kép
A sütőtök érdekes, nekem egyik sem ette meg

Kata,
én nem akarom, sőt! Már nagyon várom mikor látogathatom meg Marcit is. Kép
Ne izgasd magad, hogy kisebbnek mutatja az Uh. Nekem is rendszeresen egy héttel kisebbnek látta a doki. Aztán a 3D-n megnézték a fejkörfogatát és az teljesen rendben volt. (hosszú és keskeny a fejecskéje teteje) Ott nézesd meg te is így. Egyébként hol csináltatod?

Nalika
nalika
 
 


Sziasztok!

Beszti, Mzs gratula a babákhoz!KépKépKép És várjuk a részleteket!Kép

Vera, én is botturmixolom a gyümiket, szerintem praktikus és gyors megoldás. Én a zöldségekkel is így szoktam, nálam így készül a főzelék!Kép Szóval megfőzőm őket levesben, kiveszem és összeturmixolom. Tudom, hogy nem a nagykönyv szerint csinálom, de már a Rékánál is bevált. Bár nekem viszonylag könnyű dolgom van, mert Petike is nagyon jó evőnek bizonyul.Kép Most már ott tartunk, hogy ebédre és vacsira is kap főzeléket és egyszer gyümit. Tudom, hogy gyorsan értük el ezt, de még így is felkel hajnalban 4-5 között szopizni. Hiába, a nagy test többet igényel!Kép

Zafi
zafi
 
 


Jó reggelt, Nalika,
A Praxisba megyünk okt. 2-án Dr. Hajdu Krisztinához.

Puszi, rohanunk reggelizni
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Sziasztok Lányok!

Vádolhattok hűtlenséggel, mert mostanság másik topicon vagyok. Megláttam, hogy a táblázatban még mi is benne vagyunk, édesek vagytok, hogy ennyi hallgatás után is számoltok velem! Tegnap este írtam egy hosszút, annak egy részét bemásolom.

"Tegnap voltunk a klinikán. Nagyon kikérdeztek, jól megnyomkodták szegény gyereket és megállapították, hogy hasfájósabb a kelleténél. Így hétfőn "befekszünk" reggeltől estig, és megnézik, ahogyan szopik, mennyit szopik, mit csinál, hogyan nyűglődik 2 szopi között, mikor bukik, milyen a kaki, engem is kikérdeznek kaja-ügyileg, megnézik a tejcsit.

Azért eléggé kivagyok, mert most már 10 napja sír reggeltől estig. A legrosszabb, hogy most már nem mindig összeszorított szemmel sír, hanem néz rám (egyenesen a szemembe), és keservesen sír. Én meg nem tudok rajta segíteni.

AmatőrHajni: te hogy tudod megteáztatni a gyerkőcöt? Nekem nem sikerül. Se kiskanállal, se cumisüveggel. Egyszerűen az első kanál, vagy korty után üvölt a gyerek. Nem hajlandó meginni.

Tegnap délután voltunk dokinál. A gátam kinézetével nem voltunk és nem is vagyunk megelégedve. A doki is elismerte, hogy tényleg úgy néz ki, ahogy mondtam, de még sokat fog változni.
A mensim nem mensi, csak még a szülés utáni vérezgetés. Egyébként lassan 2 hete már csak sárga folyásom van.
Nem tudom már ki mondta, hogy gyógyszert azért nem iratott fel, mert az elapasztja a tejet. Én kikérdeztem a dokit erről. Azt mondta, hogy azt a fogamzásgátlót direkt szoptatós kismamáknk fejlesztették ki. Nincs benne ösztrogén, ami a tejtermelést gátolja, csak progeszteron.
Egyelőre itt a recept kiváltatlanul.

Orsi: ne keseredj el az esti műsortól! Mi már harmadik hete csináljuk, 10 napja ugye reggeltől már sír.Este rendszerint fél 6-6 körül kezdődik és kitart 10-ig! Most fél 8 van, és az írást fél 6kor kezdtem, de volt másfél órás szünetelés, mert a gyerek az én kezemben visított addig. Szó szerint. Már kész vagyok, és apával sem vagyok fényesen újabban.
Tudom milyen rossz, mikor halkan beszélsz hozzá, simogatod a gyereket és az meg csak ordít és homorít, és fáj a füled az ordítástól. Én csak abban reménykedem, hogy talán még 6 hét...

Cumizás: nincs valami kiköpésgátló cumi? A cumi hellyel-közzel megnyugtatja (inkább csak közzel, mert cumizás közben ugyan nem sír, de nagyokat nyög). Abban a pilanatban, amikor kiesik a szájából a cumi, máris üvölt. Gondoltam oda leukoplasztozom Vagy kalapgumival a fejére erősítem valamelyik nap volt itt apa barátja, itt röhögött a pasi, hogy gyerek a kezemben, egyik kezem (illetve ujjam) a cumin és semmi nem zökkenthetett ki, hogy elengedjem.

Melinda: én tegnap este tettem a fejemre a párnát, miután kisfiam az esti 10 órás szopás után még negyed 12-kor is ordított. A karomban elaludt, letettem, abban a pillanatban nyöszi, majd sírás. Az utolsó alkalommal, mikor letettem (nem tudom már hanyadjára), átmentem a hálónkba, és fejemre tettem a párnát, hogy na akkor sírjál egy kicsit kisfiam. És lám 4 perc múlva aludt a mufurc Mufurc. (Megjegyzem, még egy percet vártam volna, hogy újból felvegyem, és a párna alól is hallottam, hogy mi az ábra.) "

Na szóval ilyenek vannak minálunk. Most is egykezezek, mert fél 8 óta megy a műsor.

Ákos még csak 7 hetes, még két hét 2 hónapig. De mindenki többnek gondolja!Kép

Pocakosodjatok, babázzatok!
Szép napot mindenkinek! Spuri ki a levegőre!Kép

Kép
kisdió
 
 


Vera,
nálunk más a helyzet. Eddig Abigél szépen fejlődik meg minden, a születési súlyát persze nem duplázta meg, de ezt Dana után nem is vártam. Viszont semmit, de semmit nem fogad el. Se cumiból, se kanállal se sehogy. Amúgy a cumi ellen nincs kifogása, 3 hetes kora óta megissza belőle az anyatejet. A jelenség, hogy egyre gyakrabban éhes, tehát már nem igazán elég neki a tejci, plusz továbbra is (6,5 hónaposan) elég hasfájós, ami még rosszabb, hogy eddig kétszer (egy hét különbséggel) próbáltunk neki tápszert adni, nem túl sokat egyszerre - 60ml- azt elfogadta, majd sugárban kihányta mind a két alkalommal. Teljesen odavagyok, hogy valamilyen felszívódási zavara van vagy ilyesmi... És úgy nem fogadja el a kaját (pont ellenkezőleg, mint Dana csinálta), hogy az első egy-két falat/korty OK, aztán rájön, hogy ez neki mégsem jó, és akkor irdatlanul sír.
Bocs, mjad olvasok/írok rendesen is, csak ráadásul még annyi munkám is van. Kép vagy Kép

Zsuzsó
zsuzso
 
 


sziasztok,
elvalasztas nalunk is eleg nehezen indult, de most mar eleg jol tartunk. hedi delelott megeszik egy banan+barack turmixot, sokszor, ha eleg ledus a barack, inkabb poharbolt itatom vele, ugyesen iszik. sajnos allandoan belenyul eves kozben is a szajabailletve ha valami nem tetszik neki, akkor fuj egy nagyot, szoval hihetetlen malaskasan eszik, de ugy 3 het elteltevel megeszi ezt az egesz adagot, ami kb 200ml. amiota szepen eszi a gyumolcsot elkezdtem neki fozeleket is adni. eloszor evett rizst, ebbe is tettem barackot vagy meggyet, neha almat, evett mar tokot, es ami most a kedvence az a finomfozelek a la hipp. ha nincs idom kotyvasztani, akkor ezt eszi. ma volt eloszor, hogy megevett egy majdnem teljes uveggel, de ide is kb ket het alatt jutottunk el, mindig iszik melle egy-ket korty forralt vizet.
amiota jobban eszi a fozeleket+gyumolcsot, ejszaka sem kel fel, mar 10 orakat alszik egyben. a ket kaja melle meg 3-4 alkalommal szopizik.
zsuzso: en ugy latom, hogy az is fontos volt hedinel, hogy milyen kanallal etetem, te mar probalkoztal kulonbozokkel?
igy etel temaban meg egy uj felfedezesemrol szeretnek nektek irni: bio boltban talaltam kulonbozo pepeket: tonkolybuza kasa, darapep, rizspep, kolespep, es ugyanezek kulonbozo gyumolcoskket dusitva, cukor-, es tejmentes de glutentartalmu, kifejezetten csecsemoknek ajanljak. en mat adtam ezt magaban illetve a gyumolcsbe tettem nehany kanallal, hogy dusabb legyen. hedinek a darakasa kivetelevel mindegyik izlett. (holle ill sunval a markak).
vera: te milyen sutotokot veszel? sutod vagy fozod?
mozgasrol: hedi is kutyazik, kinyujtott kez, kinyujtott lab, katonai laposkuszas, kis negykezlab menes is. ulni meg nem ul. sokat jatszik egyedul es persze mindent a szajaba vesz. tovabbra is csak ket fog alul, de felso ketto is mar nagyon kozel van -- eleg nehezen viseli amugy a fogzast, nem nagyon tudok neki segiteni! van valami otletetek?
bocs, hogy ilyen hosszas voltam
d
idras
 
 


Szia Dóri,
nem az aggaszt önmagában, hogy semmit nem fogad el, hanem, hogy a tápot, az egyetlen dolgot, amit elfogadott, sugárban hányta ki. Kétszer, tehát véletlen sem lehet.
Ami nem aggaszt, inkább nagyon fáraszt, hogy az éjszakáink horrorisztikusak. Min. 3 evés + 3 egyéb ébredés, és akkor még jó, ha azonnal visszaalszik. Szóval dögrováson vagyunk.
Én is fölfedeztem a Holle pépeket, sajnos Danánál még nem ismertem, pedig akkor sok ilyesmit kerestem - ő hálásabb közönség volt Kép A köles és a rizs gluténmentes is.
A fogzásban okosat nem tudok mondani, nekünk Danával a Dentinox mérsékelten bejött. Ő is baromi nehezen fogzik, most a szemfogai jönnek, már kétszer volt tőle hőemelkedése is.

Vera,
lakás projekt hol tart?

Zsuzsó
zsuzso
 
 


<pre>

Név Kismami életkora A gyerekek neve - életkora Baba születik
Beszti 29 Beni- 5 Nátán- 2 éves Hanna: Megszületett! 2004.09.15. Kép
Mzsperx 30 Laura- 2 éves Noémi: Megszületett! 2004.09.16. Kép
Kata Hanna- 5 éves Marcell:2004.10.24.
Kisvirág 24 1.baba (fiú) 2005.01.15.
Eszter 28 1.baba 2005.02.01.
Andi 26 Dani - 17 hónapos 2005.04.17.
Dóri 30 Miksa- 4 éves Hédi- 7 hónapos
Tünde 33 Málna- 2 éves Panka- 7 hónapos
Vera 32 Adél- 7 hónapos
Zafi 28 Réka- 2 éves Péter- 7 hónapos
Zsuzsó 32 Dana- 2 éves Abigél- 7 hónapos
Atocha 39 Márton- 6 Balázs- 2 és fél éves Dávid- 3 hónapos
Kisdió Ákos- 1 hónapos
Nalika 30 Peti- 9 éves Tomi- 2 éves Timi- 2 hónapos
Anikó 33 Gergő- 8 Kata- 5 éves Bence- 2 hónapos
Beja 28 Bálint- 2 éves Eszter- 2 hónapos
Noémi 28 Heléna- 3 hetes
</pre>
Mindenkit szerettel várok a táblázatba, aki még nincs benne, a MÁV-ban szül(t), és van kedve együtt várni velünk a babáját, és a többi. Ha valakinek a fent szereplők között szülinapja van, szóljon, és javítom az évszámot! Változtatási ötleteiteket is szívesen veszem.

Kata és Kisdió: bocs!
Kisdió: nagy együttérzésem, remélem, hétfőn megtaláljátok a megoldást!

Fogzás: homeopátiás chamomillát kevés vízben feloldok, azt kanalaztatom evés előtt, úgy tudom, helyileg is hat. Hogy ezért vagy másért (épp nem fogzik?), most nagy nyugi van. Akkor kezdtem ezt a homeot, amikor úgy tűnt, fogzik, ujjak a szájban, kínlódás. Holnap nem adok neki, meglátom, lesz-e változás.
Már a főzelék adagot ezen a héten én is emeltem. Alvás ügyben boldog vagyok, bár Adél nem alszik át 10 órát. Előfordult már, de nem jellemző. Viszont este fél 8-8 körül megy aludni, és így hajnali 4 körül kel, amit én az éjszaka átalvásának tekintek, és akkor megint alszik 3-4 órát.
Dóri. főzöm a piacon kapható sütőtököt, ami nem a hagyományos, amit sütve ettünk mindig is, hanem hosszúkás és az egyik végén gömbölyűre kiszélesedő. Én is banán-őszi turmixot adok most.
Zsuzsó: mit mond a védőnő, doktornéni? Ez tényleg megoldandó dolog.
Lakás: semmi, nem is gondolok rá, hogy ne aggódjak miatta.
Vera
kóci
 
 


Sziasztok Lányok!

Olvastam visszafelé az üzeneteket, és nagyon azt sugaljátok, hogy nem kell szülésznőt választani, mert szuperek a MÁV-osok. De kérlek valaki szánjon meg konkrétumokkal, milyen az, ha van, és milyen ha nincs az ember mellett ez a személy.
És kérlek, ha vki tud ajánljon egyet!
Köszi!
Szohi
szohi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációtKépKép. Itthon vagyunk. Részleteket később.Kép
Mzsvel találkoztunk a kórházban, jól vannak, Noémit kicsit "napozatták", de ha jól értettem, akkor holnap ők is mehetnek haza.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


szohi! én mindkét szülésemkor választottam szülésznőt és továbbra is választanék! nekem nagyon jó volt, hogy tudtam, hogy vki, akit ismerek és aki ismerős a kórházban, végig mellettem lesz, hogy ismeri az "előtörténetemet", az elképzeléseimet, a félelmeimet, hogy vkit bármikor, azonnal felhívhatok, ha úgy érzem, hogy megyünk szülni. nekem ez különösen jól is jött, mert mindkét szülésemkor sok időt töltöttem a szülőszobán fájásgyengeség és lassú tágulás miatt - és bár a dokim is szinte végig velem volt, a szülésznő volt az, aki hozott ebédet, újságokat, masszírozott, stb. ajánlani nem tudok különösebben senkit, mert nagyon különbözőek, nem tudom, neked ki lenne a legjobb. én körös ottíliával szültem mindkétszer, de nagyon rokonszenves volt még hegedűs sarolta, ficsor joli, vmilyen ani - de messze nem találkoztam mindenkivel! volt, aki nekem nem voltrokonszenves - de mások őt is dicsérik, szóval, inkább menj be pld előadásokra és próbáld megfigyelni, neked ki válna be!

márti
márti
 
 


próba

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Sziasztok,


Nikk vagyok,08.30-án született meg kisfiam a máv korházba 4070 grammal 57cm-vel.Mindennel elégedett voltam,még a hires csecsemösök is egész rendesek voltak.A baba nálunk is hasfájos,de miota édeskömény teát csinálok azota minden oké.Ateát én iszom napi másfél-két litert.Nálunk nagyon jol bevált.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Sziasztok

Nikk vagyok,08.30-án született meg kisfiam a máv korházba 4070 grammal 57cm-vel.Mindennel elégedett voltam ,még a hires csecsemösök is egész rendesek voltak.A baba nálunk is hasfájos volt,de miota édeskömény teát csinálok és iszom (napi másfél két litert)azota elmult neki és vége a sirásnak.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Köszönöm Márti! Sokat segítettél! A következő előadásra még bemegyek, de az utána levő remélem már nem lesz esedékes ( nov. 6-ra vagyok kíírva!)
A múltkor mikor bent voltunk egy szülésznő sem jelent meg az előadáson, ezért nem nagyon volt lehetőségem választani!
Kóci! Felveszel engem is a listára? Most fog születni az 1. babánk, vszinű kislány lesz. (azaz állítólag biztos)
Szilcsike! Hová tűntél? Én holnap megyek Piroskához, nem tudom milyen vizsgálatra. Neked mikor esedékes?

Szohi
szohi
 
 


Sziasztok!

Dóri, fogzásra panadol szirupot szoktam adni, persze csak módjával, 2 napig kapja, aztán pár nap szünet, attól függően, mennyire nyűgösek az éjszakák. Amúgy meg dentinox-szal kenegetném, ha tudnám, de nem nagyon hagyja.Kép Amúgy nekünk is 2 fogunk van, de a felső ínye rettenetesen be van durranva már egy jó ideje.
Jó ötlet ez a bioboltos kaja, asszem errefele is van olyan, ahol tartanak ilyeneket, ki fogom próbálni!

Szohi! Márti nagyon jól megfogalmazta a szülésznős dolgot!Kép Szerintem kérdezd meg a dokidat, hogy tud-e valakit ajánlani, akivel jól tud együtt dolgozni és akkor a megismerkedésben is tud segíteni. Talán ez is járható út.

Nikk, üdv itt!KépGratulálok a kisfiadhoz! Mesélj magatokról kicsit bővebben!Kép

Kisdió, Nikk tippjét akartam javasolni, ha nem tudod teáztatni a babát idd meg te helyette! Gondolom a hasfájás miatt akarsz neki adni, nálunk is bevált, hogy én ittam szinte szünet nélkül az édeskömény teát.Kép

Zafi
zafi
 
 


Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan
 
 


Szia Nikk, légy üdvözölve. Kinél szültél? Milyen volt? Na és te választottál előtte szülésznőt? Kép

Az előadásról kérdés: azt tudom hogy minden hónap második szerdája, de hánykor kezdődik? Kell érte fizetni? Helyileg hol van pontosan? Bárki mehet akárhány hónaposan?

Köszi,
Eszter
eszter2004
 
 


Eszter!
18 órakor a második emeleti tárgyalóban, ingyenes, Podmaniczky felöli főbejárat felöl.
Bárki mehet, apuka is, szülőszoba látogatás 36. héttől azt hiszem.
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

A Kelemennél szültem egy könnyű 12 órás vajúdás után. igaz mégis császár lett belőle. Kép)
Beszorult a szülőcsatornába és a papája sem tudott vele babázni mert 1ből felkerült az intenzívre, igaz csak 1 éjszakára. Szülésznőt nem választottunk de amikor mi is voltunk azon a bizonyos előadáson, ami mellesleg egészen érdekes volt, utána felmentünk megnézni a szülőszobákat illetve amikor mentünk szülni akkor is nagyon kedvesek voltak velünk. Ha jól emléxem akkor Terinek hívták aki velünk volt az egész nap folyamán. Hála istennek nem sárgult be a gyerek úgyhogy 5 nap után hazamehettünk. Egyébként Pesten lakunk a párommal és a kis utóddal. A terhesség alatt elég sokat olvastalak benneteket. A Kelemenről nem sokat írtatok. Nekünk ajánlották és végülis minden rendben volt vele.

Ui.: Üdv Panka1971!!!! Kép)

Kép
Kép
nikk0830
 
 


Vera,
voltunk dokinéninél és azt mondta, nagyon rendben lévőnek és egészségesnek látja Abigélt. A látszat ellenére mégis elég neki a tejci. Vannak ilyen gyerekek, akik semmi mást nem akarnak. Alapvetően legyek türelemmel - valahogy bírjam ki az éjszakákat Kép (A mait apája bevállalta a hajnali szopiig Kép) Szóval ennyi, a hányásokra nem nagyon tudott mit mondani. Azért majd figyeljünk. Ja még annyi, hogy állítólag, amikor megtanulnak mászni és/vagy állni az sokszor befolyásolja negatívan - legalábbis a szülők szempontjából - az alvásukat.

Jó pocakosodást és jó babázást, ki hol tart!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!

Zsuzso, Petike még se nem forog, se nem mászik se semmi, de mégsincs rendben az éjszakánk!Kép Múlt éjjel szabályosan óránként mentem hozzá.Kép
Jó neked, hogy apa bevállalja! Mondjuk nálunk is bevállalná szívesen, csak az a bibi, hogy ő nem ébred fel semmire, tehát nekem kéne ébresztenem. Akkor meg már úgyis mindegy, úgyhogy tűrök...Kép

Zafi
zafi
 
 


Köszi Zafi! Ma megkérdeztem a dokit, és felajánlotta, hogy ha szombaton mikor ügyeletes bemegyünk szülőszobát nézni, akkor majd megmutatja, hogy kit javasol.

Szabad olyat kérdezni, hogy mennyit kell adni kb. a dokinak, ja és a szülésznőnek? Kb. persze...

Eszter! Betöltött 34. héttől mutatnak szülőszobát, az előadás után. Persze nem tudom, hogy ellenőrzik...

Szohi
szohi
 
 


<pre>

Név Kismami életkora A gyerekek neve - életkora Baba születik
Beszti 29 Beni- 5 Nátán- 2 éves Hanna: Megszületett! 2004.09.15. Kép
Mzsperx 30 Laura- 2 éves Noémi: Megszületett! 2004.09.16. Kép
Kata Hanna- 5 éves Marcell:2004.10.24.
Szohi 1.baba (kislány) 2004.11.06.
Kisvirág 24 1.baba (fiú) 2005.01.15.
Eszter 28 1.baba 2005.02.01.
Andi 26 Dani - 17 hónapos 2005.04.17.
Dóri 30 Miksa- 4 éves Hédi- 7 hónapos
Tünde 33 Málna- 2 éves Panka- 7 hónapos
Vera 32 Adél- 7 hónapos
Zafi 28 Réka- 2 éves Péter- 7 hónapos
Zsuzsó 32 Dana- 2 éves Abigél- 7 hónapos
Atocha 39 Márton- 6 Balázs- 2 és fél éves Dávid- 3 hónapos
Kisdió Ákos- 1 hónapos
Nalika 30 Peti- 9 éves Tomi- 2 éves Timi- 2 hónapos
Anikó 33 Gergő- 8 Kata- 5 éves Bence- 2 hónapos
Beja 28 Bálint- 2 éves Eszter- 2 hónapos
Noémi 28 Heléna- 3 hetes
</pre>
Mindenkit szerettel várok a táblázatba, aki még nincs benne, a MÁV-ban szül(t), és van kedve együtt várni velünk a babáját, és a többi. Ha valakinek a fent szereplők között szülinapja van, szóljon, és javítom az évszámot! Változtatási ötleteiteket is szívesen veszem.
kóci
 
 


Zsuzsó, nagy örömmel olvasom, hogy minden rendben Abisszal. Milyen nagy dolog, hogy neki csak a cici jó! Nem mondom, hogy kellemes minden éjjel, de azért valahol szép.
Kép Éjszakai bagoly apáknak tudom ajánlani az álomba éneklést, amit a mi (Adélé) papink fejlesztett ki, furulyázással egybekötve. A leghatékonyabb persze a furulyázás volt, hamar bevált. Kép
Vera
kóci
 
 


Köszi Kóci!
szohi
 
 


ehhhh nem néztem rá a netre napok óta.. és milyen nyüzsi lett!! Kép Kép
hello nikk! Kép Kép Kép láttam tegnap este mirceztél.. Kép Kép van időd gamezra?? kisBé aludt végre? ..bocsi hogy nem csacsogtam, de Bá ült a gépem előtt és pont mentem altatni.
sziasztok többiek!
dóri: én "OSA" gyártmányú homeobogyókat adok időnként pankának és úgy tűnik nagyon jó a fogzására. ill. van OSA fogzselém is, bár ez inkább kérmre hasonlit Kép és nem tudom mennyire jó, mert zselé gyanánt inkább ORAJEL-t adtam (egyiket sem lehet itthon kapni, előbbi svájcból, utóbbi usaból- de ez lehet, hogy EUban is kapható) nekem ezek váltak be.
ez evés túlnyomó részét nálunk is a szopizás teszi ki, igazából csak egyszer kap gyümit 1nap, és azt sem minden nap. (most a konyhánk van felrobbantva úgyhogy főzésileg O vagyok, még a hideg reggelit is csak nagy nehézségek árán tudom tálalni) szóval nem igazán tudok pancsolni neki, hippezünk.
kicsit hosszu lettem és nem is irtam le mindent,
ja...zsuzso persze én is örülök hogy abigéllel semmi gáz, vmi ilyesmi lehetett pankánál is mert anno a cumit is kiköpte és cumisüvegből sem volt hajlandó(mai napig) semmit fogyasztani. (anyatej, tea, viz..) pohárral probálkozom majd.
na üdv:
tünde
panka1971
 
 


Fantikbaba, Szohi köszi az infot, akkor azt hiszem elmegyek a következö elöadásra, ami ha jol számolom okt. 13-án lesz. Kiváncsi vagyok milyen. Akkor még csak a 24. hétben leszek, szoval szülöszoba még nyista. Kép

Nikk, gratula még egyszer, és jo hogy ilyen megnyugatoan irsz az egészröl.

Szohi, árakat privát e-mail cimre szerintem bárki megir neked. Ird meg a cimed.

Sziasztok!

Eszter
eszter2004
 
 


Eszter! én is megcéloztam a következő előadást, még nem voltunk. kíváncsi vagyok, miket mondanak. most már időm is lesz rá, mert táppénzen vagyok keményedés miatt.

Mzs, Beszti: mi újság Veletek és a pici lányokkal?
kisvirag
 
 


Eszter, Kisvirág! Én is tervezem a köv. előadást, a múltkori is érdekes volt, én már 36 hetes leszek, de mivel a dokinőm felajánlotta, hogy most hétvégén megmutatja a szülőszobákat, addigra már felkészült leszek Kép

A privát címem szohi@freestart.hu, légyszi aki tud értesítsen doki és szülésznő tarifákról, hogy kb. be tudjam lőni mire is számítsunk.
szohi
 
 


Szohi, mail privat cimre elment.

Kisvirág, Szohi, akkor lehet hogy találkozunk?? Kép

Ismertetö jel? Hogyan ismerjük majd fel egymást?

Sziasztok,
Eszter
eszter2004
 
 


Eszter! Küldtem választ az emiledre! Éva
szohi
 
 


Eszter! szerintem ráérünk az előadás előtt egyeztetni, h miről ismerjük meg egymást. meg küldhetek Neked emailben bemutatkozó oldal cimet.
kisvirag
 
 


Szohi, én már válaszoltam is. OK, ok, szoval majd elötte valo nap egyeztetünk hogy ki miben lesz meg ilyenek.

szasztok,
Eszter
eszter2004
 
 


Mzs! Hogy vagytok? hogy birod a két csajszival?irsz majd a kórházi élményekről, tapasztalatokról?
kisvirag
 
 


Sziasztok!
Bejelentkeznék közétek, ha nem baj. Április 2-ra vagyok kiírva a MÁV kórházba szülni. Első gyerekemet is ott szültem, ő Zsófi és hamarosan 21 hónapos lesz. Ugyanahoz a dokihoz mentem vissza, mert maximálisan meg voltam vele elégedve.
Éowyn75
 
 


ÉowynKép

Üdv ittKép Előfordulhat, hogy egy szobában voltunk? Én 2002 dec. 31-én szültem Gergőt, és volt mellettem vki, aki szerintem Te voltál (császáros, a kislányát pedig Zsófinak hívták, és ha jól emlékszem jan. 1-én született)

Én egyébként most jan. 6-ra (vagy 12-re) vagyok kiírvaKép

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Üdv Éowyn75,

Ki a dokid?

Szia
Eszter
eszter2004
 
 


Szia Tüni!
Hát, az könnyen lehet, bár olyan rég volt, és nekem olyan rossz a memóriám Kép De dereng egy Gergő. Amíg benn voltam, szinte naponta volt új szobatársam. Nem az ablak mellett feküdtél? (Én középen voltam.) Amúgy igen, Zsófi jan 1-jén született, szóval úgy tűnik a Te memóriád jobb!
Éowyn75
 
 


Szia Eszter!
Szabó György a dokim, de tök véletlenül lett ő. Kelemen Csabához készültem, mert ő családilag ismerős, de aztán ő átpasszolt... Utólag örülök neki nagyon! Akkor kicsit furcsa volt, hogy ha egy úgymond ismerőst így "elzavar", akkor egy idegennel milyen lehet... Bár olvastam itt róla jót, szóval lehet, hogy csak rossz passzban volt.

Éowyn
Éowyn75
 
 


ÉowynKép

De igen, az ablak mellett feküdtem. Nekem ált. nem túl jó a memóriám, de vannak dolgok, amik nagyon megmaradnak vmiért. Ha jól emlékszem, némettanár vagyKép

Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy hol és mikor rendel dr. Kisfalvi István?

Válaszotokat előre is köszönöm.
Kriszta
titka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?