Új privát üzeneted érkezett!

Tündi,
nekünk is olyan, nyílászárókon nyitásérzékelő, szobákban pluszban mozgásérzékelő. Éjszakára csak a nyitások vannak bekapcsolva. Mi 5990-et fizetünk havonta, és jobban utána számolva 80 körül volt a beszerelés. Nálunk rendőrök jönnek, ők látják el másodállásban a szolgálatot a főkapitány engedélyével. Ha kell, csak gyorsan szolgálatba helyezik magukat. Remélem nem kell...

Csőtörés van az utca végén, reggel óta nincs vizünk. Még jó, hogy a héten csak ma vagyok itthon, és egy csomó mindent akartam csinálni. Már odakészítettem a vadast, mikor rájöttem, hogy nincs mivel felönteni. Még jó, hogy anyunak eszébe jutott, hogy hát öntsem fel a gyerek pí-vizével. De az is csak 3 liter volt, épp megfőtt a vadas. Az ebédrevalómhoz a rizst már szentkirányi ásványvízben főztem ki, mert abból is találtam két litert. Olyan rossz, nem tudok kezet mosni, Levi popsitörlőjével törölgetem... Zsemlegombóc már csak akkor lesz, ha visszajön a víz, mert nem tudom miben kifőzni :lol:

Na ezt délelőtt írtam, de ezek szerint nem nyomtam rá a küldés gombra. Akkor elküldöm most, aztán megnézem mi történt azóta :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita,
nekünk G4S-es riasztónk van. De ha valaki szeretne mondjuk tőlük, akkor szóljatok, adok egy elérhetőséget, és ha mondjátok, hogy én adtam, akkor nekem nem kell egy hónapot kifizetnem. Önös érdekek :oops: :lol:

Bener,
nekünk a koszmó vazelinnel jött le. Bekentük, pár órát rajta volt, aztán lemostuk, már amennyire a vazelint le lehet, és a felázott lemezkéket fogkefével ledörzsöltük. Mondjuk ezt inkább úgy kell elképzelni, hogy a fogkefe szálaival alányúltunk, és felhozta, nem konkrétan dörzsöltük.

Na a táblicskut majd megcsinálom, de lehet, hogy csak pénteken, mert holnap nem leszek itthon. Megcsinálom születéstől, aztán majd előbb-utóbb feltöltődik adatokkal.

Bikmakk,
Tündi biztosan jobban ért hozzá, de a mászás "mechanikája" ahogy ellentétesen teszi a kezét és a lábát olyan területeket aktivizál az agyban, ami később az írás-olvasás készséget is meghatározza.
Nekünk mondta a gyógytornász, hogy persze nem lesz minden baba, aki nem mászott később disz-es, de az biztos, hogy ha valaki az, akkor az szinte 100%-ban visszavezethető valami mozgásfejlődésbeli problémára. De majd a férjed kikutatja ezt is :lol:

Tündi,
megértelek nagyon a félelemmel kapcsolatban. Mikor mondta a szomszéd, hogy a nyáron nézegették a redőnyünket, vagy két hétig nem aludtam, és az sem nyugtatott, hogy otthon van a férjem. Ő aludt, tőle szerintem bármi történhetett volna. De utólag bevallotta, hogy ő sem aludt nyugodtan. Volt olyan éjszaka, mikor már nagyon álmos voltam, hogy bementem a két gyerekkel anyuhoz, hogy aludjunk egy jót. Így riasztóval sokkal jobb. Tudom, hogy úgy nem tudnak bejönni, hogy ne vegyük észre. Mondjuk utcafrontos a házunk, nem tudom, ez előny-e vagy hátrány, de talán az utcáról kevésbé ügyködnek, mint ha beugranának egy udvarba, és ott már nincsenek szem előtt, nem?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Koszonom szepen a koszonteseket! :) Aranyosak vagytok!

Babocak aranyosak nagyon! :)

Dbea: En is remelem, hogy hamar meggyogyulsz!

Bikmakk: Igen, nekunk is nagyon jo, hogy anyuek kozel vannak. Tobbek kozott ezert is maradtam itthon szulni is. :) Mondjuk biztos megbirkoztam volna valahogy akkor is a feladatokkal, ha kulfoldon lettunk volna, csak tenyleg sokkal nehezebb lett volna.

Zarus ma 5.20ig megszakitas nelkul aludt. El se akartam hinni. Mar David is hazaert a munkabol amikor felkelt, megetettem, es utana aludt meg 7.40ig. :)

Fagyasztottam ma le sutotokot almaval, hogy legyen majd nyarra is. :)

Jajj, kepzeljetek, Davidet behivtak allasinterjura holnap delutanra. Annyira izgulok, hogy minden rendben menjen. Egy baratnom dolgozik mar annal a cegnel, o referalta Davidet is, es mondta, hogy most elegge emberhiany van naluk, ugyhogy remelhetoleg nagy esellyel indul David! :) Olyan jo lenne, ha sikerulne, mert akkor vegre nappal dolgozna. Itthon lehetne az esti furdetesnel, szombaton johetne velunk az uszasra, szoval vegre elhetnenk ugy mint egy normalis csalad. :)

Tundi: En nem is ertem miert nem akarja a parod, hogy legyen riasztotok. En szerencsere nem vagyok annyira felos, de valoszinuleg azert, ha egy hazban laknank mas lenne a helyzet. Biztos engem is megnyugtatna, ha tudnam, hogy van riasztonk.
Tobb okbol is hasznos a dolog, egyreszt nem stresszelnel annyit, masreszt tenyleg nagyobb biztonsagban lennetek ti is, meg a haz is. Remelem csak beadja a derekat majd a parod vegul!

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Mi is tegnap voltunk a dokinéninél 6 hós státuszon, Lia 8300 gramm és 66 centi (2 hónap alatt csak 3 centit nyúlt). Kis tömör gyönyör. :D Ami vicces, mert apukája 189 cm magas, úgyhogy szerintem hamarosan érnek azért még meglepetések. A doki percentilisekkel nem vacakolt, de azt mondta, hogy ez a 3 centi is szép, főleg, hogy súlyban majdnem havi 1 kilót gyarapodott az utolsó 2 hónapban (amitől egyébként enyhén elhűlt). Mondjuk ez nem igaz, mert a néni egyrészt nem tud számolni, másrészt a védőnő pisis pelusban mérte le, így némileg torz az eredmény. Maradjunk annyiban, hogy havi átlag 800 gramm, és saját magához képest ez már bőven lelassult gyarapodásnak számít.

Amivel viszont kiakasztott, hogy közölte, hogy mi az hogy még csak az almával próbálkozunk, amikor ilyen korban már bőven másra is szüksége van. Elmondtam neki, hogy az alma íze tetszik neki, de csak a leve megy le, a pépet kitolja a szájából, nem fogadja el. Erre: hogy akkor adjak körtét/barackot/sütőtököt/krumplit/stb stb. stb. (még hosszasan sorolta, hogy mit adhatok). Nem vettem a fáradságot, hogy elmondjam: tudom, hogy kora alapján mit adhatok neki, de nem az ízzel, hanem az állaggal van gondja, és mégis hogy csináljak kőkemény körtékből körtelevet???? Inkább bőszen bólogattam, de magamban persze szitkozódtam, hogy hogy lehet valaki ennyire értetlen… Ehhez képest úton-útfélen azt olvasni, hogy egy baba majd akkor eszik pépeset/mást, ha megérett rá/valóban szüksége van rá, és felesleges ezen parázni. Na erre varrjak gombot. :( Persze mikor hazaértünk, az ölembe ültettem a kisasszonyt, és ment az egy falat neki-egy falat nekem. Valamennyi pép is lecsúszhatott azért, mert kicsit köhécselt, de szépen bepöttyöztünk a nyakba kötött textilpelust is. :)

Mozgás: Lia egyébként pár napja már biztonsággal és rutinból fordul hátról hasra is, úgyhogy végre ezt is megértük. Tegnap pedig megörvendeztetett azzal, hogy a játszópokrócától két méterre szedtem össze. Nem tudom, hogy csinálta, mert amikor ott voltam, nem volt hajlandó megismételni a tudományát, csak vigyorgott. Szerintem hasról hátra gurulhatott, csak fura, hogy semmi sírás, meg nem hallottam koppanni a fejét a parkettán… Meglátjuk. Remélem, hogy lassan aktuális lesz bababiztossá tenni a lakást. :D

Én mára borsófőzeléket készítettem, és olvastam egy vicces főzelékfeltétről (nekem mindig ez a gondom – a tükörtojás-virsli párosítást unom, de valami mégiscsak kell a főzelékhez): gyakorlatilag bundáskenyér, de van a tojásban fokhagyma és tejföl is. Mennyei. Ha van még főzelékfeltét ötletetek, megosztjátok?

Na most visszaolvasok, és próbálok reagálni, ha kitart még addig az alvásidő… ;)

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Bikmakk,mi sem szoktunk úgy lefeküdni,hogy ne beszélnénk meg a problémát,most ugye nehézkesebb,de sms-ben azért tisztáztuk,egyenlőre azt mondta gondolkodóra fogja...na majd meglátjuk :wink:
Mászásos dolgot Lina megválaszolta :) Az a legösszerendezetebb mozgás :) mármint a mászás :wink:

Lina,mikorra lett vizetek végülis?Jöv héten mi is fogunk a mamánál aludni,mert elviszik a gépemet egy kicsit,pénteken újra rakják itthon,de utána kicsit "kölcsönadom".Gép nélkül meg huha...bajban lennék :oops: Így tesóm gépén fogok lógni,úgyis délutános lesz a melóhelyén :wink:
Ja,nekünk is utcafrontos a házunk,ráadásul fő út mellett lakunk,úgyhogy max hátulról tudnak bejönni,mert a há
tunk mögött egy hatalams szántóföld van :? Na meg a szomszédtól...mert ő nagy cinkosa egy-két bandának...de remélem ilyenre azért nem vetemedne.

Orew,érdekes dolog ez a félés...mert amíg panelban laktunk nem féltem...aztán itt a kertesben megváltozott a dolog.
Nagyon drukkolok,hogy sikerüljön a meló Davidnak.

Bener,Dorcsi is hatalmas babóca :) Nagyon édi,jó róla is képet látni :D

Bettikének nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!! :) :)

Délelőtt nem tudom,hogy leszek majd,mert megyünk tornára Lucával..egy kis kikapcsolódás :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk nekünk is jó volt: Emmus este 7-kor beájult az ágyba (délután 2-től fenn volt), reggel 6-kor keltünk. Én is kialudtam magam, rám is fért, mert tegnap majd' meghaltam az allergiától :(.

Bener, Dorcsika is szép kis húsgombóc, nagyon aranyos :).

Bikmakk, nem is írtad, hogy jött be a sütőtök a nagyfiúnak :)!

Eni, akkor kóstoltatás indul ezerrel :)! Mindenesetre ne izgulj, semmivel se vagytok elkésve :wink: !

Én ma cukkinit és krumplit főztem Emmusnak, az előbbi zömét lefagyasztom majd, mert mára és holnapra van sütőtök-sárgarépa-krumpli főzelék.
Nálunk Emma van, hogy csak négyszer eszik egy nap és az éjszakát így is végigalussza. Általában azért 5 étkezése van. Egyszerre nem kap 2 decinél többet, szóval még csak a nagy mennyiséggel sem magyarázható a négyszeri evés.

Rilla már nagyon régen volt -remélem, hamarosan jelentkezel!!

Kép
angelita

Eni, biztosan finom ez a feltuningolt bundáskenyér :). Szerintem zsömléből még finibb lehet. Főzelékfeltét: esetleg bélszínroló? A fasírt se rossz, csak macerás. Pörkölt, rántott párizsi vagy pl. sárgaborsófőzelékre nagyon finom a pirított hagymakarika.

Kép
angelita

Linácska, Mira 7250 gr volt 6 hósan, hosszát nem tudom, 74-es ruhákat hord.

Tündi, a riasztó téma remélem megoldódik. Én is félek, ha nincs itthon apa, pedig társasházban lakunk... :oops:

A babák nagyon édesek!

Angelita, Judi, irigykedek az átaludt éjszakákért, Mira 3 óránként kel éjszaka is, mint egy újszülött. Férjem arra szavaz, hogy tűrjek (egyelőre még bírom:)), és magától leszokik. Remélem így is lesz. Ja, és pluszban Zora egyszer. Szóval a karikák a szemem alatt inkább már árkok:). Este mikor Mira elalszik 7 körül, már semmi vágyam, mint hogy pihenjek, de ekkor kezdődik a "második műszak", a nagytesó ekkor még az alvás közelében sem jár. Egyszer majd jól bentmaradok Mirusnál, olvasgatok, alszok 7-től (Zora 10 körül alszik el, de addig kb 20 féle dolgot kér még), apa meg Zora pedig oldják meg az estét. Nagyok már.:) Kíváncsi vagyok, mit szólnának.

Hétvégén tévedésből elmentem step aerobicra (alakformáló volt írva...), hát, majdnem az egészet végigcsináltam, csak a végén adott a lány könnyebb feladatokat, mikor kiderült, hogy szoptatok.Rém büszke voltam magamra, mert valójában simán bírtam a fél óra intenzív mozgást, és még tejem is maradt. Persze nem merek több ilyet bevállalni, marad a pilates, ami után szintén izomlázam van (a hasamban még jobban, mint a step után), szóval csak ér valamit. Főleg lelkileg.

:shock:

Kép
Kép
Kép
oui

Angelita, allergia??? Jajj, Te szegény. Máris? Szerencsére nálunk csak késő tavasszal indul a szezon, és egyelőre csak apát érinti… Nagyon tetszik a hagymakarika-ötlet! Simán olajban megpirítva, vastagra szelve? Vagy bele kell forgatni előtte valamibe? A fasírt kicsit munkás, igen, az emiatt nem jött szóba. Viszont bélszínrolót utoljára gyerekkoromban ettem, az ízére nem emlékszem (biztos jó volt), de valahogy a neve nekem riasztó… Miket pakolnak bele?

Oui, de jó Neked, hogy tornázol! Nekem van ez a babás jóga, de Lia nemigen hagyja csinálni a gyakorlatokat: mire az én időm jönne, ő elfárad, és ölbe kell venni, mert különben panaszkodik. Futni volna jó, de egyedül mindig is utáltam. Pedig ha ketten megyünk, akkor sem szeretek beszélgetni, mert utálom, ha arra megy el az energiám, csak valahogy kell, hogy legyen mellettem egy húzóerő. Szerintem este nyugodtan hagyd rá Zorát apára, és így akkor 10 órai szopi után jön a Ti közös időtök. :wink:

Tünde, az a durva, hogy én nagyon vágyom vidéken lakni, próbáljuk is keresni a kínálkozó alkalmat, de most gondoltam bele, hogy hosszú téli estéken apát várva én is félnék egy kertes házban. :( Most társasházban lakunk, itt simán elvagyok, pedig úgy vettem észre, hogy Pesten az emberek kevésbé figyelnek a másikra. Még az is lehet, hogy senkit nem zavarna, ha valakihez betörnének…

Dbea
, nagyon ügyi vagy, hogy levágtad Marci haját, tök jó lett! Eddig egy csodaszép kislánynak is elment volna (ezt nem bántásból…), most meg egy igazi szívdöglesztő kispasi lett belőle. :oops: Mi volt tegnap a dokinál? Egyébként kedden én is kimenőt kaptam, és anyósom mondta, hogy ne aggódjak, maradjak csak hosszabban, nem kell óramű pontossággal 2,5 óra múlva hazaérnem, csak hagyjak itthon tejet. Beadtam a derekam, de Lia kiröhögte (pontosabban visított) a cumisüveget és az itatópoharat. A kanálig már nem jutottak el, mert akkor hazaértem, és megszoptattam. Szóval az én drágám is elég cicifüggő, és eszében sincs cumisüvegezni. :( Remélem, ha muszáj lenne, azért hamar rájönne a nyitjára…

Orew, drukkok mennek az interjú miatt! De jó lenne, ha átállhatnátok mindannyian nappali műszakra. Nem rossz Davidnek hogy hétvégén meg újra „nappalosnak” kell lennie, mivel nem dolgozik? Én ennyi idő alatt is biztos átállnék. Zara végigalussza az éjszakát amúgy? Érezzétek jól magatokat szombaton, és persze "Boldog szülinapot!" Neked!

Bikmakk, és nem megoldható, hogy anyukád egyszer-egyszer meglátogasson Titeket? Vagy néha-néha nagy ritkán kifizetni egy bébiszittert pár órára, hogy kicsit ki tudj kapcsolódni, magaddal törődni? Persze ha Dani nagyon anyás, akkor ez gondolom kivitelezhetetlen… :(
Jaaaaj, de jó ötlet a teszvesz város, köszönöm! Viszont ugye a könyvre gondoltál? Azt ilyen korban még nem csak elszaggatni szeretik a gyerkőcök?

Édesek nagyon a babamosolyok!!!
Most mennem kell, mert nagyon nyökkög a bébim. Még majd jövök, ha tudok!

Kép
mocorgó

Eni, a hagymakarikát nem szoktam megforgatni semmiben, de van, aki lisztben megforgatja sütés előtt. A bélszínroló összetevőit fejből nem tudom, régebben tényleg nagy sláger volt, Anyukám vett nemrég ismét, akkor fedeztük fel újra :).

Orsi,
én is drukkolok az interjúhoz -írj majd, mi volt :)!

Kép
angelita

sziasztok

csajok kész vagyok ugy fájnak a manduláim meg 39 a lázam félek h Boti is elkapja tőlem és azt nagyon nem szeretném

tegnap hasra fordult és kb 20 mp mulva elis kezdett sirni egyszerüen utál hason lenni.

majd később még megprobálok jönni.

margit
Vendég

a fiacskám ma 6 honapos :wink: :lol:
Vendég

Linácska (és Tündi), köszi a választ a mászással kapcsolatban. Tényleg, így már egész értelmesen hangzik. A férjem kikutatja :D :D. Ő most egyébként szaglással foglalkozik.

Orew, drukk Davidnek az állásinterjúhoz! ÉS mit kellene csinálnia? Vagy mindegy, csak nappal legyen végre? :roll:

Angelita, sütőtök. :x Dani nem kér mást az anyatejen kívül, nem és nem. A sütőtök még annyira sem jött be, mint az alma. Pedig mindenhogy próbáltam, autósülésben, ölben, magában, anyatejjel kikeverve, saját sütésből, boltit..... Visszatértünk az almára, mert azt legalább úgy-ahogy ette előtte, csak fintorgott meg borzongott meg meg akart fulladni tőle. Na a sütőtök óta azt sem nagyon favorizálja. :( De én azért rendületlenül összekenem minden nap a száját vele, hátha egyszer.... Bár ma nem lesz, mert elfogyott a bioalma, és ma - bevallom - lusti voltam sétálni menni.... Tegnap megint rélmüldözött az almapapitól, viszont én is kipróbáltam, hogy a saját almámat odanyújtom neki. Na hát azt nagyon lelkesen nyalogatta, csak én meg rettegtem, hogy letörik egy darabka és a torkára megy. Valaki ajánlotta ezt:
http://www.amazon.com/Munchkin-Fresh-Fo ... B000GK5XY2
Nem tudom, ismeritek-e. Valami hálós cucc (én sem láttam élőben), belerakod a darabos kaját, és lehet szívogatni, kóstolgatni, és nem fullad meg tőle. Sajna Mo-n és No-ban nem lehet kapni, csak az USA-ban, és ebayről rendelve is legkevesebb 15 euró lenne, ami dühítő, mert az usaban 5 dollár két darab. De anyu és a férjem lebeszélt róla, merthogy úgyis meg kell szegénykém barátkozzon a pépekkel....

Mocorgó
, de, persze hogy jönnet időnként, és ha majd jó idő lesz, akkor nem is olyan ritkán. Apósom itt volt jan 16-án 2 napot, és a szüleim jönnek márc 18-án. Szóval annyira nem kell panaszkodjak, csak hát.... Babysitter: de igen, mi is gondoltunk rá, csak egyelőre nem tudom, hogy milyen napszak legyen. Mert nappal a férjem ugye dolgozik, akkor nem fizetek babysittert, hogy egyedül legyek... Az esték meg mostanában elég sírósak, 1-2 óránként felsír, és olyankor én kellek, és már meg is nyugszik - gondolom a foga miatt. Szóval akkor meg azért nem lennék nyugodt. MArad esetleg a hétvége. Igazából nem is a mi kényelmünkért akarjuk annyira a sittert, hanem jó lenne, ha Dani más emberekhez is szokna, mert nekünk nem nagyon vannak itt barátaink, rokon meg pláne, és Dani folyton csak kettőnket lát, meg a gyógytornászt...

Teszvesz
: gondolom gyereke válogatja. Dani imádja 2 hónapos kora óta. Persze ez konkrétan azt jelenti, hogy az apja melléfekszik, és mesél neki belőle. Dani feszülten figyel, nézi a képeket. Aztán jött a lapozós időszak. :D Mostanában persze szaggatni is próbálja. Hát nemtom, egy 1 éves hogy viszonyulna hozzá. De vannak ezek a téli-tavaszi-nyári-őszi-éjszakai stb, böngészők is, azok is nagyon jók, és kemény laposak, nem szaggathatóak... :)

Bener: a koszmó nekünk úgy tűnt el, hogy bekentük fürdés előtt kb. másfél órával a fejét babaolajjal, aztán közvetlenül előtte babahajkefével jól átkeféltem, körkörös mozdulatokkal, aztán még fürcsi közben is, vízzel. Ezt kb. 2-3x csináltuk.

Kép
bikmakk

Sziasztok,

van itt valakinek itt normális védőnője, vagy mindegyiknek érdemes lenne kiváltani a flepnijét?
Ahogy mocorgót -úgy engem is leb...-ott ma a védőnő, hogy miért nem adok már főzeléket is a kis egyfogúnak?
Apám! Ki gajdolt nekem itt, hogy 6 hónapig csak anyatej? :twisted: :evil: Tücsök ma 6 hónapos és 5 napos! Mégis hogy a tüdőbe jutottunk volna el a főzelékig? Még jó, hogy azért gyümivel már jól állunk...
Másik tanácsa: ne adjak éjjel vizet a lurkónak, mert 10 éves koráig sem szokik le róla, viszont minden éjjel sétálgassak vele kicsit hosszabban, ha felébred, mielőtt megszoptatnám. Klafa. Hát igazán nem hiányzik más már az éjszakai műszakhoz, mint hogy egy magát hátrafeszítő kis izmos visító pockot ringassak, míg apa szeméből is ki nem megy az összes álom.
Amúgy Tücsök 67 centi és 7600 gramm. Nagyon mozgékony és remek legényke, de azért nem enged siettetni semmit sem. Tápszert nem eszik semmilyen formában, Sinlacot kiköpi, gyümiből minden nap hangulata szerint, bár egyre nyugodtabban és egyre többet. Szopit sem engedi gyakrabban, bár azért azt én is próbálom, amit ti is tanácsoltatok, hogy gyakrabban teszem mellre. Ez van, majd csak leszünk valahogy.
Viszont van sikerélményem is: délelőttre odateszem magam mellé Tücsköt a járókába, és bár ha panaszkodik, kiveszem, sétálunk egyet a lakásban, játszunk pár percet, teszek be neki újabb 1-2 játékot, és a régit ki, de alapjában véve egyre jobban szokja, hogy mindent nézhet, amit csinálok, beszélek hozzá, de azért neki az a helye délelőtt, és ha ki is veszem, hamarosan újra visszateszem. Du. aztán szoba, szőnyeg-birodalom, akkor igyekszem odacsoportosítani a munkákat, és persze estefelé játék apával. Tudom, hogy Ranschburg Jenő bácsi a könnyeit törölgeti, de Ákos sokkal rosszabbul érezné magát, ha egyedül kellene üvöltenie a kisszobája szőnyegén - bár szabadon mászkálva...
Kép
goldplast

Goldplast: én ezzel az éjjeli vízivással úgy vagyok, hogy bár én nem 12 órát alszom, hanem csak 8-9-et, mégis megszomjazom, hát hogyne lenne szomjas egy nálam sokkal apróbb emberke hosszabb idő alatt??? Én ezen rendszeresen aggódom, főleg, hogy fűtési szezon van.
Nektek is idióta védőnőtök van :!: (már bocsánat :oops: )

Kép

Kép
dbea

írtam egy csomót és elszállt :cry:

Ági,nekünk szupi védőnőnk van :) Bármikor,bármiyeyn prblémával lehet hívni,és ha tud segít is.Ha lehetne mindenkinek ilyet kívánnék :)
Az ivással kapcsolatban én is úgy gondolom,hogy miért ne ihatna éjszaka,hisz még én is iszom nem is 1x.

Orsi,hogy sikerült az interjú Davidnak?

Margit,boldog fél éves szülinapot Botinak! :) Neked pedig jobbulást!!!!

Eni,sztem nem vagyok elkésve a hozzátápival.Bent a panelban én sem féltem :wink:

Kép
Kép
tundi24

Csajok, SOS!
Valamit nagyon nem értek!
Elkezdtem a hozzátáplálást, szépen halad is Betti, csakhogy! Ha jóllakik a kis pépjével, nem eszik rendesen a cicimből :arrow: amit benne hagyott, az szépen becsomósodott :arrow: fejnem kell + borogatni, nehogy durván begyulladjon. De akkor hogy fog annyira elapadni a tejem, hogy optimális legyen: amikor kér, legyen, de amikor nem kér, ne gyulladjon be??? Eddig OK volt, mert evés után rendesen kiszívott mindent, de ma úgy látszik eltelítette a sütőtök és alig szopizott.
Nem értem én ezt, most mit csináljak???
Az éjszakától is félek, mert ha nem fejek, akkor begyullad, ha fejek, akkor megint túl sok fog termelődni, amit szintén nem eszik majd meg a bébim, vagyis nem akarom, hogy túltermelődés legyen. SOS!!!

Kép

Kép
hmbori

Betti, sajna nem tudom a tutit, de:
én kb két héttel ezelőttig fejtem minden este, mert túl sok volt a tejem. És erről úgy szoktam végül le (amikor már a fagyasztóból kiborult a sok tej, és túlestem minden műtétemen, és feltehetően már nem fog kelleni a lefejt tej), hogy igyekeztem mindig egyre kevesebbet fejni: először 1-2 hétig max 150 g-ot, aztán 1 hétig csak 100 g-ot, aztán 1 hétig csak 50-70 körül, aztán pár napig 50 alatt, aztán abbahagytam.
Szerintem ezt is valahogy így kéne. Fejni, de mindig egyre kevesebbet.
Én legalábbis így csinálnám, ha Dani végre hajlandó lenne mást is enni az anyatejen kívül. De nem hajlandó.

Kép
bikmakk

Bori
annyit fejjél csak, hogy puha legyen a melled (masszírozással a kisebb csomókezdemények is szétoszlathatók, nem kell feltétlenül kifejni), de semmiképpen ne ürítsd ki. Így egy pár nap alatt leesik a szervezetednek, hogy kevesebb tej kell, egyre kevesebb termelődik, és nem csomósodik be közben. Akkor gyullad be, ha túltelítődik. Sajnos éjjel is kelni kell, és picit fejni, ha a baba nem kér, tej viszont lenne dögivel. De pár nap alatt rendeződik a dolog... Ahogy bikkmakk is írta... :)

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Ma csak tesztet kellett irnia, ahol felmerik, hogy mennyire ert a szamitogepekhez. Errol azt mondta, hogy a kis ujjabol kirazta. :lol:

Holnap lesz telefonos interju, szerintem nem lesz gond.
Igazabol majdnem teljesen ugyanazt kene csinalnia mint amit most is csinal, csak persze nappal. Mondjuk ez a munka nem eppen a tudasahoz mert, de sajnos itt Magyarorszagon ahol az irodakban nem beszelnek eleg jol angolul ahhoz, hogy ott dolgozhasson technikuskent es megjavitsa a gepeket, nem sok esely van arra, hogy azt csinalja ami a legjobban illene hozza. De igazabol o sem banja a dolgot mar amennyiben vegre nappal dolgozhatna.
Sajnos eleg rossz ez az ejszakas muszak, mert igy napkozben ugye aludna, tehat en sem tudok annyira aktiv lenni, mint kellene, mert nem akarom zavarni, meg mit ne mondjak nem igazan motivalo a hazimunkahoz az ha valaki kozben tudod, hogy az igazak almat alussza. Plusz igy sajnos hetkoznap sosem tud itt lenni Zarus furdetesenel, szombaton meg nem bir felkelni, hogy eljojjon velunk az uszasra. :?

Na, de most mar csak lesz valami. Ev vegen volt egy olyan erzesem, hogy 2010 hoz nekunk valami jot, ugyhogy remelem, hogy ez az lesz! :)

Orew

orew

Bori, bocs, hogy Bettiztelek :D

Kép
bikmakk

Orew - nagyon örülök, hogy úgy néz ki, hogy sikerülni fog férjednek munkát találni!!!
Matyeszkám már ugye több mint egy hete négykézlábra állt a nagy tornáztatás után, de azóta semmi változás. MOndjuk nem is tornáztam vele azóta az igaz.
Mi is még csak most megyünk majd 6 hós (U5)-re vagy mire...de a mi mérlegünkön pont 9kg-ot mutat a súlya.
:shock:
Nem kis gyerek, az tuti. Mátécska sokkal kisebb volt, de Mátécska ilyenkor már felkapaszkodott négykézlábról a kiságy tetejébe. Szóval mások....
Mi is kelünk még éjszaka 60-szor, hajnalban nem tudom, hogy mi van vele...tök sokszor ébred.
Nem akar túl sok pépeset enni. Csak forgatja a szájába, aztán valamennyi csak lecsúszik, na de nem direktbe nyeli.
Csak összehasonlításképpen Mátécska tápszerezett ilyenkor, de ekkor már ő simán tolta a bébiételeket.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Goldplast,
nekünk is szupi védőnőnk van, mindjárt hívom is, hogy szerezzen sorszámot Levinek, mert beteg lett, nagyon csúnyán köhög.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orew,
pontosan mihez ért David? Mert a férjemék nemrég kerestek pl. rendszergazdát. Szerintem nekik annyira nem lenne gond, hogy nem tud magyarul, hisz a férjem tud angolul. Aztán szerintem szépen lassan megtanulna magyarul is.

Csajok,
sos keresünk a 10, 14,15,16,17. kerületben téglaépítésű, gázfűtéses lakást, házat bármit a sógoroméknak kb. 16 millió forintig. Ha tudtok valamit írjatok légyszi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orew,
felhívtam a férjem, azt mondta, hogy nekik elsősorban "szoftveres" ember kell, program ill. rendszertervező. (most mondjuk pont létszámstop van, de egyébként kellene, és fog is kelleni) Ja, és semmi gondot nem okozna, hogy nem tud magyarul.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

..............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:25-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Boldog Zsuzsa-napot minden Zsuzsának! :lol:

Ma is melegfront van, kemény napom lesz Marcival... Tegnap is meg ma is tiszta nyűgös :shock: Alig akar, vagy nem akar aludni napközben, megy a sírás-rívás, közben meg majdnem leragad a szeme... A kis butus.
Holnap kezdjük a hozzátápit, izgulok nagyon :lol:
Reggel hétkor keltünk, a megszokott nyolc helyett. És hullafáradtnak érzem magam :roll: Pont olyan igazán jóízűt szundítottam a hajnali etetés után, mire Marci elkezdett nyöszörögni... Picit megnyugtattam, de 10 percig tartott az öröm, aztán már nem hagyta abba.

Voltunk mi is orvosnál: Marci 7100 gramm és 67, 5 centi a mérések szerint. A fejemet tettem volna rá, hogy már van 70 centi, dehát mégsem :lol:

Kép

Kép
dbea

Képzeljétek, Levivel van valami gond. A múltkori mérésnél 3 hét alatt hízott kemény 10 dekát, ez sem volt valami acélos, aztán tegnap poénból ráálltam vele a mérlegre, meg nélküle, és csak 8200-at mutatott. Ok, nem ugyanaz a mérleg. De elvittem ma lemázsáltatni kíváncsiságból, és tényleg fogyott egy hét alatt 5 dekát. Vagyis egy havi teljesítménye összesen +5 dkg. Pedig nagyon sokat eszik, egy üveg bébiételre még képes kiszopizni két cicit. Állítólag hiába eszik, ha pl. vérszegény, vashiányos, akkor nem fog hízni.Du. megyünk úgyis orvoshoz, szegény Levi nagyon benyelt valamit, köhög, taknyos, és nyűgös.

Zsuzsák,
sok boldog névnapot kívánok!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Elkezdtem a táblázatot, teszek egy próbát, hogy mennyire látszik... Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát nem nagyon, akkor majd két részletben fogom feltenni.
Amúgy jó lesz így? Megcsináltam születéstől, aztán majd fokozatosan feltöltjük adatokkal.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Még nem olvastam teljesen vissza, kb ott tartok ahol válaszoltatok a feltett kérdéseimre. :oops:
Amit nagyon köszi :lol:
De igyekszem, csak nem tudom mikor is tudok reagálni :roll: A héten bekeményítettem, és csavargós hetet szerveztem, mert ha kettesben vagyunk Zora csak nyüszög, ha meg nem lát sír. Beindultak a felső fogacskák is :roll:
Így minden napra terveztem valami programot, és barátnős vendégeskedős hetünk volt, ugyan is ha nem kettesben vagyunk, és van ott még egy bb, semmi baja nincs az én gyerekemnek :shock:
Így hétfőn, kedden, szerdán barátnőztem (minden nap máshol :roll: :lol: , és mindenhol van pici bb is :lol: )
Tegnap meg torkos csütörtök lévén behívtak a munkahelyemre, ahol elmentünk ebédelni, Zora kézről kézre járt és nagyon élvezte :lol: Ma meg anyumékhoz megyünk :lol:
Én meg szó szerint feltöltődtem ettől a pár naptól, nagyon jót tett nekem.
Ezt a szuper időt is nagyon vártam már, csak a fejem ne fájna töle, meg úgy érzem ettől a meleg fronttól apadok is :cry: , pedig erre vágytam de nagyon.
És persze vívodom h a +9Cban, illetve nagy szélben mibe vigyem le Zorát du? (bocs a fárasztásért :oops: )
Elkezdek visszaolvasni, de nagyon sokat írtatok, lehet h most nem de du/este megpróbálok reagálni.
Mindenkinek szép napot.

Linácska milyen tábla lesz ez, nem látom :cry: , de amúgy nagyon jól néz ki a képekkel.

Ja és a babák nagyon szépségesek :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na jó, ezen még javítunk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Boldog névnapot Juliának, Donátnak, Bettinek, Zsuzsannának :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Boldog Donat, Betti es Zsuzsa illetve Zsuzsanna napot kivanok az illetkeseknek. :wink:

Tegnap Zarus is nagyon nyugtalan volt sajnos... Ejjel negyed 1ig nem aludt... Szoval nem vagyok valami kipihent. Szerintem a fogzas meg a front egyutt nyuztak meg ot ennyire.

Linacska: Jo lesz ez a tablazat, de itt valamiert nem latszik tul jol... Beszelek Daviddel es ha belemegy elkuldom neked az oneletrajzat, hogy a ferjed is meg tudja nezni es ha lesz valami akkor el tudjak majd erni szemelyesen. No es persze nagyon koszonom igy elore is a segitseget! :)
Remelem Levinek sincs semmi komoly baja! Nem lehet, hogy attol is fogyott, hogy a tornaztatas miatt nagyon beindult a mozgasa?

Nekem 3 napja faj a torkom, most mar egeszen lement a mellkasomra is a dolog... Gondolom a meleg ido miatt felszabadultak a bacik, mert most nagyon sokan megfaztak, nathasak. :(

Zarust most nagyon megfogta a krumplis cukkini... Ugyhogy ket napja kortet, meg sutotokot kap. Tegnap ali volt kaki es az tok kemeny volt. Lehet, hogy ettol is nyugosebb volt.

Udv,

Orew

orew

Sziasztok!

Gyors kérdés???,Csilla tegnap reggel óta lázas :twisted: 38-39 nehezen visszi le a lázcsillapító d.u.jön ki a doki...volt valaki akinek a fogától volt lázas a bébije??????????????????????
Mennire szökött fel a láz neki?Mivel vitte le a leggyorsabban?
Szépen eszik nyüg nélkül,sőt szerintem többet is ,csak sokat sir és csak kézben van el...
Noli még Sosem volt lázas...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Orew,
majd írok priviben mail címet. Vagy tudod???
Igen, a tornáztatás is közrejátszik. Mondjuk nem is tornázunk már sokat, mert ő mozog, és nekem csak abban kell segítenem, amit ő nem tud magától. De fogyni azért nem kellene, max. lelassulni a gyarapodásának.
Ugye Lili is 3950-nel született, de egy évesen csak 9400 volt, de ő ezt úgy csinálta, hogy eleinte nagyon hízott, aztán lelassult, és kevesebbeket ugyan, de gyarapodott. Gondolom azért a gyerekeimben kódolva van az erős kezdés után erős visszaesés, és nem lesznek díjbírkózók, legalábbis Lilin ezt látom. Azért kétségbeesve nem vagyok ám, hogy "csak" 8550g a gyerekem :lol:

Bim-bam,
fogától nem volt Lili lázas soha, még talán nyűgös sem. Levinek még nincs foga. Hátha mond valami okosat az orvos. De jó, hogy hozzátok kimegy, én meg itthon ülök a 20-as sorszámommal, hogy mikor kerülök sorra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csilla

Réka is volt a fogátol lázas kb 37.9. Én Nurofen szirupot adtam neki, 3 óra múlva (éjjel volt akkor kelt újra) semmi baja nem volt.

Van akinek a Nurofen, van akinek a Panadol szirup hat. Én végső esetben használtam Ádámnál is a kúpot.

Remélem hamar jobban lesz!

Kép

Kép
ádibaba

Sziaszttok

Linacska

Kép
Share Your Pictures!
Kisasszony 6 hósan 7800 g és 66,5 cm.

MEg ide másolom újra a 292 oldalról Liviről a bodys képet:
Kép
Share Your Pictures!

Szuper a táblázat. Mi legközelebb márciusba megyünk csak.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés.
Nagyon-nagyon köszi Bikmakk és Mocorgó a tanácsokat, sokat számított, mert megnyugtattak! Szerencsére Betti érezte, hogy nagy szükségem van rá, így nem aludta végig az éjszakát, 4 óránként kelt gyógyítani! :) Úgy tűnik, nem lesz gyulladás, kopp-kopp.

Mindenkinek köszi Betti nevében is a köszöntéseket, csak mi nem most tartjuk a névnapját, mert ő nem Bernadett, hanem Bettina.
De mindenkinek, aki mostanában ünnepel - akár név-, akár születésnapot, akár 6 hónapos kort - sok boldogságot!!

Jó hétvégét mindenkinek, szerintem nem fogok tudni jönni, max. olvasni.

Kép

Kép
hmbori

Kenderike,
ez a fotó megvolt, csak igazából fekvőt kerestem, mert az állók olyan kicsik lesznek, hogy alig látszik a baba rajta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na most voltunk dokinál, megint hörghurutja van Levinek. De nem is ez az érdekes. Kérdezte a 6 hós státusz kapcsán, hogy volt-e már vérvétele, mert hogy gyanúsan sápadt Levi. Ok, hogy szőke, kék szemű, és nem lesz kreol, de akkor is. Mondtam, hogy csak a tejallergiás. Mondta az orvos, hogy azért vegyem már elő azt a papírt, mert ok, hogy a tejallergiát nézték, de hátha mást is. Persze volt vérkép is. (november 20-i lelet). Majd az orvos közölte, hogy senki nem mondta, hogy már novemberben vérszegény volt a gyerekem??? Hát nem.

Úgyhogy ha meggyógyult, akkor irány a vérvétel, és valószínű vas lesz a dologból. De mitől lesz vérszegény egy jó húsban lévő, jól evő gyerek????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,legalább fény derült az okra,hogy mitől fogyhat Levi.Nálunk egyébként a nem csinálnak vérvételt egyik státusznál sem :roll: Jobbulást neki!
A táblihoz milyen képet kell küldeni?És tudsz majd rajtatna nagyítani egy kicsit?

Bori,örülök,hogy Betti megoldotta a cici gondot! :) Bocsi a névnap miatt :oops:

Bim-bam,nálunk nem okozott még lázat a fogacska.De ha Luca nagy ritkán vmiért lázas volt,vagy annyira nagyon fáj neki a foga,akkor nurofent adtam neki.A legelején meg panadolt,de utána áttértünk a nurofenre.És Zsombinak már csak az van itthon.
Doki volt nálatok?

Orew,jobbulást!Akkor talán sikerül ez a meló Davidnak.Örülök neki :)

Adri,menjetek is csavarogni! :) Én sem tartozom az itthonülősök közé :)

Dbea,nálunk is akkor kel fel Zsombi amikor a legjobbat tudnám aludni hajnalban.De remélem egyszer átszokik a kicsit későbbi kelésre,mert most kel fél-7kor,és én akkor még hullának érzem magam :oops: Amíg apa itthon volt kivitte a nappaliba amikor felkelt,és én mire kivánszorogtam 8körül az ágyból,mert fel volt öltöztettve és megitta a tejcsikéjét.Úgyhogy hiányzik még az az 1 óra hossza is :)

Képzeljétek hívtak nyelvtanfolyammal kapcsolatban.Majd még hétfőn hívnak,hogy mikor tudnék elmenni egy megbeszélésre.De árakról még nem beszélnek :evil: csak annyit,hogy 50%-os akciójuk van,és ha az órák 70%-án részt veszek,és nem tudom mégsem teljesíteni azt a szintet amit kellene,akkor egy új tanfolyamon ingyen vehetek részt.Hát én a lealapabb csopiba szeretnék menni,mert 1 hónapot "tanultam" angolt,de az lópikula :wink: Jó lenne ha tudnék menni,mert akkor kicsit "hasznosnak" érezném magam.Pont a napokban gondolkoztam,hogy májusban lesz 3éve,hogy itthon vok,és hogy mennyi mindent tanulhatttam volna már :oops: :oops: Ja és csak hetente 2x másfél óráról lenne szó,tehát még a gyerekeknek sem kellene sokat nélkülem lenniük,és jön a jó idő és egy kicsit én is kimozdulhatnék :wink: Remélem összejön.

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
itt sem csinálnak vérvételt, csak a státusz kapcsán mondta a doki, hogy sápadtabb, és hogy volt-e már valaha vérvétele, mert lehet, hogy érdemes lenne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és fekvő képeket teszek a tábliba, mert úgy jobban látszik. Majd még apával gyúrjuk, hogy jobban látszódjon.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orsi, ti még csak nemrég kezdtétek a hozzátáplálást (mikor is?), és máris ilyen kombinációknál tartasz?
Mig visszatértünk a kályhához: almalé.... Beleöntöttem a gyerekbe 2 kiskanálnyit, de nem lelkesedett.
De lehet, hogy én is bepróbálkozom lassan mindenféle mással.
MErt egy hónapon belül el kell jutnunk a gluténhez...

Kép
bikmakk

Kép Lina,így már értem :)
Ez a képecske jó lesz? :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Naaaaagy front van!!!!! :oops: :oops: :oops:
Babócám egész nap nyüszög, izeg-mozog, szó szerint izgága, szétszedi a kiságyat... leszerel róla mindent, rugdossa. Egész nap nem aludt semmit, kb. egy fél órája birtam elaltatni, most egyelőre beájult. Pedig nemsokára esti fürdés és vacsi... Nehéz vele ilyenkor, de a soraitokból olvasva, úgy látom, nem vagyunk egyedül front-téren... :roll: :roll: :roll: Remélem holnapra elcsitul a helyzet.

Viszont ami nagy hír: tegnap óta elmondhatom, hogy forgunk!!! Hátáról a hasára és hasáról a hátára mindkét irányba, segítség nélkül, magától! Ha hasra fektetem a parkettán, kúszni kezd ügyesen, ha a teásüveget a látószögébe helyezem... :wink: Az üveg nagyon lelkesíti. Na jó, nem vagyok gonosz anya, kúszás végén természesen kap inni! :lol:

Lina, a vérszegénységre biztos kaptok Maltofer-for cseppeket, nem? Mi is azt szedtük 3 hónapig, mert határértéken voltunk vérszegénység szempontjából, úgyhogy beszedtünk egy egész üveggel. Nekünk volt vérvétel is, a fejecskéjéből.... :( Állítólag a babák vasraktára kb. 3 hónaposan fogy ki - ezt még az anyai szervezettől hozták -, onnantól kezdve raktározzák ők maguk a vasat, csak van akinél be kell egy kicsit segíteni. Szóval a 3 hónapos korban kialakuló vérszegénység egyáltalán nem ritka, nekem ezt mondta a gyermekorvos. Remélem gyorsan jók lesznek az értékek nálatok is! Egyébként jó lesz a táblázat, köszi!

Tündi, Zsombi nagyon édes hasalva! Jól hagzik a nyelvtanfolyam ötlete. Sok sikert hozzá!

Dbea, majd gyere és mesélj, hogy alakul a hozzátáplálás!!!

Bikmakk, biztos rendben lesz minden Danival a gyógytornásznál, az nagyon jó, ha fordul, a másik irányba is fog sikerülni hamarosan. Nekünk is erősebb a jobb oldalunk, szóval a babák két oldala sem egyforma.

Nyugis éjszakát kívánok minden anyukának és babának!

Üdv, J

Kép
judi79

Sziasztok lányok!

Gyorsan én is bekukkantok, ma szüleimnél voltunk, nekem is jót tett egy kis kimozdulás, környezetváltozás :)!

Linácska,
nagyon jól néz ki a tabló, kicsit nagyobban szuper lesz :)!
Levinél biztos nem lesz nagy gond, az az 5 deka szinte semmi, de persze jobb az elővigyázatosság!

Bikmakk, lehet, hogy érdemes lenne megpróbálnod a bébiételeket (boltira gondolok). Van, amelyik baba nem eszi az otthoni kosztot, pl. barátnőm kislánya is csak a boltit ette, aztán persze később átszoktatta a hazai ízekre.

Zsuzsákat Isten éltesse sokáig névnapjuk alkalmából :)!

Judi, gratula a forgáshoz :)!

Tündi, jól hangzik ez a tanfolyam és tényleg jó egy kicsit mással foglalkozni, mint a babázás, háztartás!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Érdekes, hogy az aláírásomnál megváltozott a kép, valami kavar lehet a nagyonbabán...

Kép
angelita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?