Sziasztok!
Hát igen én is jó régen voltam már. Az utóbbi másfél hétben pl sűrű volt a program. Mohácsi vagyok, így ki nem hagyhattam a busójárást
. Pénteken mentünk le és kedden délután jöttünk vissza anyukámmal együtt, ma reggel buszozott haza. Tegnap nővéremék jöttek le Győrből hozzánk, ott 2 gyerkőc van, a nagyobbik 3,5 éves a kisebbik 2,5 hónapos. Mától újra kettesben vagyunk Balázzsal itthon napközben.
Egyébként jól vagyunk, holnap megyünk oltásra bárányhímlő ellen, ma hoztam el a szurit a gyógyszertárból. Múltkor kaptam egy tájékoztatót a dokitól az agyhártyagyulladásról (meningococcus), ill. mondta, hogy gondoljam meg, hogy be akarom e adatni Balázsnak ez ellen a szurit. Végigolvastam, de nem tudom, hogy hogy döntsek. Ti beadatjátok?
Meg voltam megint háziorvosnál a köldöksérvem miatt, megtapogatta és azt mondta, hogy érzi, hogy valamelyest visszament, de kértem tőle beutalót a hasi UH-ra. Ott megnézte a doki és ő nem lát semmilyen elváltozást, tehát nincs köldöksérvem
, pedig a köldököm félig még mindig kifelé áll. Visszamentem a dokihoz a lelettel, erre ő azt mondta, hogy igen bebizonyosodott az ő véleménye is, hogy ez nem köldöksérv, érdekes azelőtt 2 héttel még váltig állította, hogy ez az
. Most azt mondta, hogy ez a kitüremkedés nálam egy zsírdarabocska lehet. Hhhhmmm, ha én nem kérem azt az UH-t, akkor még mindig abban a tudatban lennénk, hogy köldöksérvem van. Mindenesetre azért örülök, hogy most már biztos, hogy nincsen, most már tényleg csak a köldököm látványával kell megbékélnem.
LKata: jaj, szörnyű olvasni, hogy milyen rosszul van Míra
Ez az egészségügy egy nagy rakás sz*r, hihetetlen, hogy egy kórházban nem csinálnak meg egy evidens tesztet arra hivatkozva, hogy nincs rá pénz. A beteg meg szenvedjen tovább, mi??
Mindenesetre mielőbbi gyógyulást kívánok neki.
És Norbikának is küldök gyógypuszit.
Szöszke: most már biztosan túl vagy a műtéten, majd várjuk a beszámolót, hogy minden okés volt e. Reméljük ezután rendeződik a szervezeted. Még jó, hogy nem kaptál vérmérgezést
Veronika: ezt jó olvasni, hogy Pálmi már jobban van. Lehet, hogy a játszóházban "szedte össze" ezt a szőrgolyócskát?
Gyed/Gyes téma: na ez engem is nagyon érdekelne, hogy mi merre hány óra ebben a témában. Azt én is úgy tudtam, amit Kata megtudott az Államkincstártól, hogy attól függ, hogy szülés előtt mennyi ideig voltál biztosított (pl munka vagy gyed/gyes), annyi időre vagy jogosult a szülés után Gyedre, de max 2 év és ezután semmi nem jár. Ha valaki pl csak másfél évig dolgozott szülés előtt, annak csak másfél évig jár a gyed és így ő még fél évig kap ezután Gyest a gyerek két éves koráig.
Én a TB-nél akarok majd utánaérdeklődni, hogy számolják már ki nekem, hogy mennyi pénzt kapnék, ha idén szülnék még és mennyit ha jövőre. Az biztos, hogy nálam is az lenne, hogy gyes alatt szülnék, októberig már nem lenne meg a 2. gyerek.