Új privát üzeneted érkezett!

Lkata!

Koszi a reszletes infot, igen, sajnos minnket is ezzel az asztmaval ijesztegettek, de szerintem nem az, csak bronchitisz. Kulonben ma mar mindketten jobban vannak, Zsolti meg huz, de marnem olyan sulyos, jo a kedve stb. Mindez sima Stodallal, ezutan meggondolom az antibigyot, mert mindig azt adtak, de ugy tunik anelkul is csak az elso nap a huzos. Mondjuk az nagyon. :roll: Otthon van sos levego gyartonk, no meg probalunk minden evben tengerre menni minel tobbet (lehet, h iden is osszejon) plusz Parajdon tavaly ilyenkor voltunk, csak eleg maceras most ezt osszehozni :?
Miranak szoritunk :(
En egyik fiamat sem kentem, szerencsere nincs gond a borukkel, csak a popsit kezelem. De lehet, h tenyleg a sima olaj lenne a legjobb, megha kisse maceras is passz :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Szöszke,
ma Ildi felvilágosított a játszóházban, hogy babakocsival járnak :lol: :lol: És ma különösen sok babakocsi volt, de elfért mind.

Ildi,
képzeld Pálmi egy órán keresztül volt végül a homokozóban :shock: És akkor is csak azért szakadt vége, mert odajött egy játszóházas néni, beszélt hozzá, erre Pálmi sírásban tört ki :shock: Lehet, fáradt volt már. Úgyhogy fel kellett vennem, aztán el is jöttünk. De ha nem jön a néni, akkor még nem tudom meddig homokozott volna, nagyon elvolt vele :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Jaj, istenem :( Én meg is őrülnék... Mírának nagyon drukkolunk!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

 
 

Kata,
most olvasgattam utána, úgy tűnik az nem annyira jó, ha a GYES-be születik bele a második gyerek :? De majd még olvasgatok utána, mert nem tiszta.

Krémezés,
én nem krémezem Pálmit, neki szép a bőre, bezzeg az én kezem tiszta száraz mióta ilyen hideg van :?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Helló lányok!
Szöszke..igen kentem neki J&J babaolajjal is, de most nagyon szidják ezeket a termékeket a bőrgyógyászok, úgyhgy most én kenem vele magam :oops:
A bőrgyógyász adott Norbi arcára patikai krémet, borzalmas állagú, de totál semleges illatú és szerintem zsíros nagyon...párszor bekrémeztem vele Norbi testét is,gondolom ártani nem árt. :wink:
Majd csütörtökön lemegyek a dokihoz, kuki-vizitre, s megkérdezem erről.

Veronika...ha tudsz valamit a 2 gyerek utáni Gyedről, írd meg légyszi, nálunk is aktuális lesz. :wink:
Hááát, 2 éves korukig nem fiogunk megszülni....ahhoz januárba kellett volna teherbe esni! :roll: :wink: Legalább is nekem.

Bangham...örülök, hogy jobban vannak a fiúk. :lol:

Mira még mindíg infúzión van, mert nagyon keveset iszik, és nem túl sokat eszik. :? De a láza lejjebb ment :D és eddig nem tenyészett ki baci a vérében...lehet megússza a vérmérgetés gyanúját is.
De már igazán eldönthetnék hogy mi baja! :roll:

Norbi ma úgydöntött kipiheni magát. :lol: Délelött 3 órát aludt :shock: azt hittem mára ennyi és kész, de most délután is dörzsölte a szemét, bekapta a cumit, hozta a Nyunyiját...letettem aludni és aludt egy órát. :D
Örülök neki, mert ilyenkor sokkal kiegyensúlyozotabb és vidámabb :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy mindig eltünök de rengeteg a dolgom!A költözés csúszik a hideg miatt most nagyon bizunk benne,hogy a héten be tudják kötni a gázt és akkor kb 3hét és költözünk :D

Móni!Örülök,hogy jelentkeztél!Fiúknak jobbulást!!!!!Nálunk is vannak gondok Zsófival nála nem bizonyított az asztma de nagyon gyanus most várunk és ha elköltözünk és még mindig sokat fullad ki kell vizsgáltatni!Ventolint írtak fel és most már kell sajnod használni :( Gratulálok a kisfiúhoz!Majd a 4. baba lány lesz :P :lol:

Kata,Veronika!Nálam úgy volt és ez szerintem nem változotott:Gyesen voltam mikor Zsebi született nem menetem vissza dolgozni tehát 0bérezet napom volt!És mivel a gyes egy ellátás az nem alapja a következő gyed.tgyásnek így a fizumat vették alapul, ami úgye most más lesz,hogy neketek már a 2.babánál 1év gyed 1év gyes jár!Ha viszont vissza mentek akkor minimum 1év munka viszonynak kell lennie!

Kata!Ti mikor kezdtek próbálkozni?Mira,hogy van?Milyen az az inhaláló nevet tudnál mondani és mennyi volt?

Szöszke!Jobb már a hasad?Nekem most van meg és ebben a hónapban voltak görcseim(eddig nem nagyon)és rád gondoltam,hogy szegény te nekem az a pár iszonyat volt :cry:


Nálunk a gyerekek jó vannak Zsebi igazi gézengúz állandóan a nyomában vagyok annyi jó van benne,hogy fogytam 10kg 8) :lol: Zsófi ügyes óvis most volt farsang kiskacsa volt nagy sikere volt!Én meg elkezdtem állásokat nézegetni még csak próbálkozom ha nem találok olyat akkor szeptemberig tuti maradok gyed-en.Most nagyon elkapott a dolgozhatnék kicsit várom és nem is de izgat az új kihívás milyen lesz úgy az életünk :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata 84, ne is kérdezd a hasamat! :cry: Ma megint fetrengtem egy jó nagyot délután. Reggel Rubophent vettem be 9-kor, délután 3-kor már megint fájt, és egyre erősödött. Vettem gyógyszertárban Nospát, fél 4-kor bevettem, semmi hatás, fél 5-kor ráküldtem egy Algopyrint, gyenge enyhülés...fél 6-kor egy Rubophent...na, attól (vagy az egész addigi gyógyszertől) kb. 6 órára elmúlt a görcs. Szóval 2,5 órán keresztül voltam beszámíthatatlan. :?
Felvettem a kapcsolatot a weborvoson keresztül egy hormon-szakértő dokival, most várom a válaszát, hogy meddig kell még kínlódnom.
A 10 kilóhoz nagy gratula!!! :D
Köszi a gyed/gyes infót!
Milyen munkát keresel?

Lkata, én is megnézettem a kukit a dokinőnkkel, és azt mondta, most azért nem nyúl hozzá, mert simán visszaállhat az eredeti állapot, ha idő előtt piszkálják meg.

Sz.veronika, annyira vágyakoztam ma oda, az állatkertbe, de nem mertem menni. Talán csütörtökön...
Meg kell terveznem az egész odajutást, parkolást (vagy ha tömegközlekedéssel megyek, akkor az útvonalat), bérletvételt (kell fénykép is hozzá :roll: ), Gergő cipelését...hm...szóval kicsit tartok tőle. De biztosan nagyon jól érezné magát. Igényli a gyerekek társaságát.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de amiben Pálmi játszott benti homokozó, vagy kinti?
:roll:

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Kata...nem semmi hogy 10 kg-ot fogytál! :shock: :D Akkor már biztos tök vékony, mert a profi fotós képeken is olyan csini voltál, már akkor sem volt rajtad nagy felesleg. :D Gratula!
Én meg csak diétával tudok fogyni, pedig sokat megyek norbi után és megyünk sétálni, cipelem fel-le a lépcsőn. :roll:
Sajnálom a költözést, gondolom, várjátok már hogy vége legyen ennek. Örülök hogy Zsófi ilyen okosan jár oviba, főleg hogy nem betegek!

Gyed/GYES :köszi az infót! Akkor jól tudtam azt a részét hogy a régi fizetés alapján számolnak Gyedet, nem?
1 és GYEDés 1év GYES...ez eddig oké, erről tudtunk. De akkor az egy év Gyed alatt kifizeti a 2 és Gyed-ét, nem?
Mert arról volt szó, hogy nem vesznek el tőlünk pénzt, csak egy év alatt kapjuk meg, nem?
Tehát én ha eddig GYEDet 43 ezret kaptam, akkor a következő terhességnél 86 ezret kapok????? :roll:
És ha TGYÁS is kérek?Vagy azt most nem kérhetek, mivel nem voltam dolgozni a 2 gyerek között????
Vagy az az elvett egy évet elosszák két évre???
Ez annyira nem tiszta! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke...jaaj, szegény, nagyon rossz lehet ez a folyamatos fájdalom. :(
Remélem a Web-es orovos tud valamit mondani, mert ez már nem normális! :roll:

Te is ügyi vagy hogy diétázól! Írj róla kicsit, miket eszel pontosan, mennyit és mikor???

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!!!

Mi is vagyunk csak lusta vagyok irni.

LKata:sajnálom Mira babát.Mit tudni róluk???szurkolok nekik nagyon.Fanni is kapott ekcémára kenöcsöt,neki tavaly volt még tök picike volt és az egész hasán volt neki.Börgyógyász irt neki krémet és nagyon gyorsan rendbe tette neki.Azóta nem is kenem már neki csak sima neogranormon testápolóval.

Szöszke:sajnálom ezt a görcsölést.Jó lenne ha tudnának valamit tenni ellene.

Kata84:sajnálom zsófit reméljük az új házban nem lesz gondja és nem, fog fulladni.
Viszont gratulálok a 10 kiló minuszhoz. :wink:
Remélem három hét múlva már az új otthonotokban lesztek.

Ildi:nem tudom gratuztam e a bilizéshez. :D ugyhogy gratulálok.

Magamról:én holnap kezdem újból a fogyit.sajnos el lustiztam az egészet.csináltam magamnak fogyis vonalzót is. :oops:

Fanniról:jövö héten megyünk.beadatom neki az agyhártya gyulladás elleni oltást.
Egyébként tündéri kiscsaj.Sokat beszél.Már van hogy összerak szavakat nagyon cuki. :D Az éjszakáink is alakulnak remélem megtartja jó szokását. :wink:



vikcy6
Pákozd
 
 


Szöszke,
ha most először jössz, akkor talán még ne vegyél bérletet, előbb nézd meg, hogy tetszik-e, nem? Bár ha nyáron tervezed, hogy 3-4-nél többször is elmennél az Állatkertbe, akkor már azért is megéri.

Ez az egész játszóház benti, egy picuri homokozó is van bent.

Pálmában lehet, hogy bújkál valami, mert a játszóházban is zavarta most a nyüzsi és folyton fel kellett vennem, meg többször sírt, aztán délután itthon is szinte csak egyhelyben volt egész délután és sokszor tette le a fejecskéjét az ülőgarnitúrára :? Ma valamivel jobb, de még ma is elég bágyadtka. De semmi más tünet nincs, láz nincs. Tegnap délután 37.5 volt, azóta nem mértem, de nem meleg.

LKata,
Sajna csak egy gyerek után jár pénz. Azt persze kiválaszthatod, hogy melyik gyerek után igényelsz valamit, vagy a Norbi után járó GYED-et, GYES-t, vagy az új picurka után járó TGYÁS-t. Ez utóbbi a logikusabb választás, mert az lesz a több.

Most nem biztos, hogy jól értem, de most arra jutottam, hogy azért nem érdemes a GYES alatt szülni, mert a gyerek születése előtti 2 évben számít, hogy hány napig voltál biztosított és a második gyereknél csak annyi ideig kaphatsz pénzt, amennyi ideig a születése előtti 2 évben biztosított voltál (de max. 2 év)
A TGYÁS és a GYED biztosítottnak számít, a GYES nem.

Viszont az összeg meghatározásánál nem számít, ott az számít, hogy mekkora összeggel vagy a munkáltatódnál bejelentve.

Kata84,
ahova költöztök ott jobb lesz a levegő, vagy van valami légszűrő a házban?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vicky,
hú, vonalzó is? Akkor ez már komoly elhatározás! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika...félreértettél, tudom hogy csak egy gyerek után jár Gyed/Gyes...vagy ami.
De ami jár a másodiknál az csak 2 évig fog járni nem 3évig az új törvény miatt, ahogy Kata is írta. De azt nem értem hogy azt hogy osztják el? :roll:
Mert nem vehetnek el csak úgy egy évi Gyedet, gondolom kifizetik a 2 évre leosztva, nem?
Nem tudom világosan fogalmaztam e , bocsi :oops:
Ti mikor tervezitek a tesót? :D

Vicky..de jó hogy jöttél :lol: Szupi ügyi Fanni hogy így beszél már. Norbi még mindíg nem mondja a szavakat, de mindent megért és mutogat. :wink:
Mennyi lóvé az agyhártyagyulladás elleni oltás? Ismételni kell?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata:hát attól függ milyent ir fel a dokitok mert 4 fajta van belöle.Nekünk amit felirtak 2200Ft ba kerül.Unokatestvéremnek 3000Ft ba kerül.Egyszeri oltás nem kell ismételni.

Szveronika:hát remélem olyan komolyan fog menni mint ahogy hozzáálok. :wink:



vikcy6
Pákozd
 
 


LKata,
nem hiszem, hogy odaadnák a teljes 2 évre járó GYED-et csak 1 év alatt :lol: Szerintem csak 1 év GYED lesz és kész.

Szerintem mi attól függ Pálmi bejut-e a bölcsibe októbertől, ha igen, akkor már akkor nekiállunk a tesónak. Ha nem, akkor még nem tudom, mert úgy érzem kellene egy kis pihi... Az a 9 hónap pont elég lenne, ha Pálmi napközben bölcsiben van.

Sajna úgy néz ki ma is folytatódik, most mértem, 37,5 és nagyon rosszul ébredt a délutáni alvás után, olyan, mint tegnap.
Most gondolkodom, hogy nem fog-e. Mert annál lehet ilyen hőemelkedés, csak azt nem tudom, hogy a bágyadtság, sírósságot is okozhatja-e az? Bedurranva nem látom az ínyét... más tünet viszont nincs.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika, szerintem ez a hőemelkedés még nem sok, ez lehet attól is ha sokat mozog, vagy melegebb ruhába van...de természetesen lehet a fogzástól is.
Reméljük nem lesz beteg. :wink:
Gondolod hogy csak úgy lenyúl az állam-bácsi 1 évi Gyedet??? :( :evil: De én tök úgy emlékszem hogy csak az időtartam változik, az összeg nem. Vagy akkor mégsem? :roll: :cry: :cry: Ne mááááá!
Én tök azt hittem hogy megkapjuk a pénzt.
Felénk nem veszik be a gyereket bölcsibe ha az anyuka otthon van, akkor sem ha veszélyeztetett terhes. :roll:
Úgyhogy én a 9 hónap alatt nem fogok túl sokat pihenni, csak amennyit Norbi...esetleg. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata!Szerintem sem adják oda a 2évi gyedet 1év alatt!Ebbe az államnak nem lenne semmi "buli"úgye most meg kell húzni a gatyát hát a kismamáknak is mert eddig olyan nagy lábon éltek :evil: :evil:

Veronika!Gyes alatt is biztosított vagy ez tuti!Viszont ha a baba Pálmi 2éves kora után vagy is kb 2011-ben születik akkor a 2010-2009et nézik az meg a Gyed szóval a fizud lenne az alap!itt kecsón azonal kirakják a gyereket a bölcsiből ha kiderül anya terhes és otthon van :cry:

Szöszke!Válaszolt a Doki?Kiváncsi vagyok mit mond.Kereskedelembe szeretnék dolgozni :)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Nahát. Én meg azt olvastam, hogy nem veszik be bölcsibe ha az anyuka már terhes, vagy van már kitesó, de ha már elkezdett járni a böcsibe, akkor már utólag nem rakják ki ha azalatt lesz az anyuka terhes!

A GYES-re meg 1000%, hogy azt olvastam, hogy abból nem vonnak járulékokat, nem biztosított.

Azt hiszem legjobb lenne felhívni az illetékes hivatalokat és tőlük megkérdezni hogy van pontosan.

Pálminak tegnap adam Viburcol kúpot, mondjuk az éjszaka szörnyű volt, ezerszer ébredt, de ma jó kedvűen kelt fel.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Tegnap voltam háziorvosnál, de nem tudott beutalót adni hormonszint-mérésre (pedig belgyógyász is). Azt mondta, kellene ultrahangot csináltatnom először, hogy ki lehessen zárni, hogy valamilyen szervi oka van a görcseimnek.
Úgyhogy ma 16:30-ra megyek Budára a 4d Genesisbe, ahol csinálnak sima nőgyógyászati ultrahangot is.
Nagyon izgulok most már. :( Mindent elképzeltem már, miómát, cisztát, petezsákot, ami nem tud lelökődni...azért ez mégsem normális, hogy február 3 óta folyamatosan fáj...
Itt nem akarok nőgyógyászhoz menni, majd ha meglesz az eredmény, akkor megyek a sajátomhoz Ny.házára.

Kata 84, még nem válaszolt a hormonos doki. Hétfőn tettem fel a kérdést, elvileg 3 munkanapot írnak. Az ma jár le.

Lkata, szerintem is lecsökkentették egy évvel a gyedet, az eddigi 2 év gyed+1 év gyes-es rendszerből lett 1 év gyed+1 év gyes, jóóóó nagy megtakarítás ez így az államnak. :evil: De reménykedjünk, hogy a következő kormány újratárgyalja majd. :roll: :( Az nonszensz, hogy az alacsony gyes miatt majd a leendő második gyerekemet 1 évesen adjam bölcsibe... :?
Vagy akkor legyen bababarát a munkahely, baba-játszószobával, állandó felügyelettel, és lehessen az anya munkahelyén a gyerek, a babaszobában. Persze erről nem mi döntünk. :(

Kép
szöszke
 
 


Na felhívtam az államkincstárat :Ha Ti május 1 után szültők akkor ha elötte minimum 365napig biztosított voltál 2évig jár a gyed és utána semmi!Aki nem dolgozott annak 2év gyes és kész.ÉS biztosított vagy GYES alatt!!!!Viszont ha 1évig gyeden vagy vissza mész dolgozni a fizú mellé jár a gyes!

[Veronika!Én meg 1000%-ra tudom,hogy levonnak mert igaz 28500 járna de mire utalnak 25200ft lesz!És én nem mentem vissza dolgozni a 2gyerek közöt tehát gyesbe szültem és a fizumat vették alapul mert az előző két évem gyed volt mikor megkérdeztem azt mondták ha van munkahelyem igaz gyesen vagyok biztosított vagyok!Bölcsiről meg annyit,hogy itt a házba lakik egy anyuka felvették a gyerekét bölcsibe idő közbe kirugták és a gyereket ki akarták rakni mivel anya otthon van :roll: És már bocs de neked hogy esne,hogy te mennél vissza dolgozni de nem veszik fel a lányod mert nincs hely közbe meg olyan gyereke oda jár akinek anyukája otthon van terhesen,hogy pihenyen :roll: Alig van férőhely és ha kiderül anyuka otthon van kirakják azzal az indokkal,hogy ne foglalja a helyet fölöslegesen mikor más "aktív szülő"

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Itt lehet érdeklőni az Államkincstárnál ezek ügyében:06-1/452-29-10

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata,
na szuper, hogy megérdeklődted!
Ez nekem új, hogy akkor 2 év GYED és utána semmi! Ez végülis sokkal jobb mint 1 év GYED 1 év GYES!

Hát igen, a bölcsi nehéz dolog, mert nem feltétlen azért adod be, hogy pihenhess otthon, hanem mert egy ekkora gyerek már vágyik társaságba.
Jó lenne, ha több hely lenne és nem kellene küzdeni a helyekért...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vera!Ez nekem is jobban tetszik és így már nem is olyan gáz a törvény módosítás! :wink: Hát 2évesen vágyik-e társaságba nem tudom mennyire igaz én Zsófin most 3.5évesen látom,hogy szereti és élvezi szüksége van rá. :roll: Persze jó lenne ha otthon lehetne maradni 3évig mert az tényleg iszonyat sokat számít de ezt sajnos kevesen tehetik meg mert a 25e semmire nem elég szerintem :cry: Úgye most elméletben bölcsöde bővítések és kismamáknak könnyebb vissza állást biztosítanak kíváncsi leszek :roll: Én szeretnék ősszel vissza menni de a munkaköröm megszünt mikor meghallották a bölcsibe mondták,hogy jó akkor mennyek ha van munkám :? :evil: Így marad anyuval mert év közbe meg nagyon necces,hogy felveszik :?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata...ez valóban jobb mint az 1 év Gyed +1 év Gyes! :D
el se hiszem hogy valamiben kellemesen csalódik az ember.
Én dolgoztam terhesség elött majd táppénzen voltam, így nekem a két összeg mixét adják 43 ezer ft ot :? A Tgyás is csak 49 ezer volt.Több mint a semmi, de nem sok.
Most már csak az a kérdés hogy most is így kapok e ?Mert most nem megyek táppánzre....úgy gondolom.
Mindegy a tel.számot felhívom, bár én még tavaj kérdeztem őket, de ez mindíg változik ezek szerint.Mert akkor tuti nem így mondták :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Visszajöttem az ultrahangról.
Tele van vérrel a méhem...és nem tud ürülni. :cry: :cry: :cry:
Legkésőbb hétfőn tágító műtét altatásban.
Most megyek szervezkedni.

Kép
szöszke
 
 


Szöszke:sajnálom.remélem minnél elöbb túl leszel rajta és jobban leszel. :( :(



vikcy6
Pákozd
 
 


Baszus Szöszke :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Ez mitől lehet????Eddig nem vették észre?Mert nem tegnap kezdődtek ezek a görcsök.És ha ki tágítják akkor utána lehet még ilyen vagy beál rendesen?Bocs a sok kérdésért :oops: :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kb 1,5 órája jöttem vissza a Baross u-i ambulanciáról, ahol megpróbálták szondával megnyitni az összenőtt részt. Hát csillagokat láttam, a könnyem is kicsordult, annyira fájt. Sajnos nem sikerült átdöfni, úgyhogy műtét lesz. Nem vészes a dolog, csak macera-macera-macera. :( A doki nagyon jó fej volt, vigasztalt, elnézést kért a szenvedés-okozásért. Sajna ez van.

Kata 84, a konizációs műtét után (ami nekem tavaly volt), nagyon gyakori az ilyen összenövés.
Most gyülemlik a vér a méhemben, ezért görcsölget. Szerencsére a hasüreg felé nem ürült semmi. Viszont most már nagyon ki van tágulva a méhem.
Altatásban lesz a műtét, átszakítják a letapadást, egy csövet beraknak 7-10 napig, és elvileg utána rendben lesz a dolog. Kb. 10 perces beavatkozás az egész.

Vikcy, köszi. rám fér. :)

Kép
szöszke
 
 


Szoszke!

Hogy mik vannak! :shock: :( Mikor lesz a mutet? Kitartast neked es gyogyulast!

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok!

Szöszke!
Nagyon-nagyon sajnálom!! Jobbulást!!!
Borzasztó lehetett,biztosan nagyon fájt a tágítás :(
Még szerencse, hogy elmentél uh-ra, ennek gondolom durvább szövődményei is lehettek volna :(


Bocsánat mindenkitől, régen voltam, igazából még kifogásom sincs. illetve annyi azért van, hogy tomi elkezdte átaludni az éjjeleket, rajtam pedig a rendszeres alvástól kitört a fáradtság. beindult nálam a nagy pihenés, alszom este is, délután is :) Most kezdem érezni, hogy egyre pihentebb vagyok és végre újra álmodok is (ill. emlékszem az álmaimra). Már erre is van időm éjszaka :D

LKata!
Az agyhártyagyull. elleni oltást mi is beadattuk, és 1 év után csak egyszer kell szúrni :)
Nálunk nem volt semmilyen mellékhatás, láz sem!

Jövök majd még, igyekszem egyre gyakrabban!

És a nagy hírünk: Tomi jár! :lol:

Tökjó,hogy felmerült ez a gyedes téma, nekem sem volt tiszta! Én azt hittem,hogyha most lennék újra várandós,akkor már csak gyest kapnék a második baba alatt végig, de akkor ezek szerint ez nem így van. Szuper! :)

Azért majd ha egyszer aktuális lesz én is felhívom azt a számot :)

Kata, Veronika!
Én is hallotttam már ilyen bölcsiből kirakós ügyet. Azt hiszem ez azért is van,mert a bölcsi nem kötelező. Az óviból már kevésbé szokás így kipaterolni a gyerekeket.

Vera
!
Mitől alszik rosszul Pálmi? Nekünk naz éjszakák a chamomillától jöttek rendbe. Beszéltem egy homeo-s orvossal és azt mondta,hogy az csak akkro használ,ha a fogak miatt nyűgös, de akkor nagyon jó (ha csak ringatásra nyugszik meg éjjel, akkor érdemes megpróbálni)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Szöszke,
akkor ezek szerint már rég menstruálsz, csak nem tudott távozni. Még jó, hogy megnézetted és nem lett nagyobb baj! Elképesztő mik vannak. Nagyon szorítok hétfőre!

Kata,
legalább az jó, hogy maradhat anyuddal...

Borkaby,
gratula a járáshoz! :)
Pálmi azóta nem alussza át az éjszakát mióta 11 hónapos korában elkezdtek jönni a fogai. Addig álom gyerek volt :)

Szerintem most is megindult egy újabb és azért volt 2 napig hőemelkedés meg a rossz kedv. Ma nincs hőemelkedés, most éppen nem eszik. De nem enged a szájához nyúlni, hogy megnézzem tényleg jön-e újabb fog, bár aktuális lenne, mert még csak 5 van kint meg egy félig, de szerintem most nem az a fél a baj, hanem valószínű egy újabb.

Pont ma vettem Chamomillát a gyógyszertárban, este fél nyolc körül adtam be, kíváncsi leszek az éjszakára, bár egy adagtól még nem várok csodát. Tegnap Viburcol kúpot adtam, de nagyon nem tetszett neki a kúpozás, ezért azt nem erőltetem, ezért vettem a golyócskákat.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Beszéltem az altatóorvosommal és a nőgyógyászommal: hétfő 8:15-kor műtét Nyházán. Vasárnap megyünk. Elvileg még aznap kiengednek.
Legalább megszabadulok végre a fájdalomtól.

Szveronika, hát igen...egy ideje gyűlik már benne a vér. :? Pont Gergő szülinapján volt az első ilyen görcsölős pár napom. Onnan havonta. Ez a 4. ciklus. És mostanra telítődött, hogy nem szűnik a fájdalom. Mondjuk azt nem lehet megállapítani, hogy mióta volt tényleges vérzés is.

Borkaby, gondolom egy idő után vérmérgezés...
Gratula a járáshoz és az átalváshoz! Nálunk is kb. ez a helyzet, bár most a sok feszültség miatt, ami bennem van, Gergő is zizibb néha. Ma éjjel nagyon rosszul aludt. Ma olyan jót álmodtam, azt, hogy tisztán kimondja, hogy "maci". :D:D

Kép
szöszke
 
 


:lol: Zsuzsu...nagyon boldog névnapot neked!

Szöszke...jessszus! :shock: :( Szegénykém, sajnálom a fájdalmakat és hogy ilyen macerán kell átmenned.
sokkal hamarabb kellett volna ez az Uh! :evil: Mindennel spórolni akarnak a dokik!
Bele is halhattál volna ha nem veszik észre, és még pár hónapig így maradsz. :(
szupi hogy 10 perces műtéttel helyrehozzák, gondolom pár hónap és a régi lesz a méhed is...aztán jöhet a tesó! :lol:
Nagyon sok bátorságot, és gyors gyógyulást neked!Hétfőn nagyon szorítunk majd! :wink:

Mira nagyon rosszul van lányok! :cry: Én úgy aggódom, rá se lehet ismerni a kislányra....nagyon gyenge. a hamenés nem múlt el, pedig a székletminte negatív volt, nem tudják mi a baja.
Immunológiai vizsgálatokat végeztek reggel...és lehet továbbküldik más kórházba. :?
Már annyit bőgtem, totál megvisel a dolog, nagyon szeretem őket, a szüleit is. Borzalom min mennek keresztül!
Csak bírja ki ez a kislány, amúgy is vékonyka(el se érte a 9 kg-ot) most gondolom még fogyott is.
Ha van Isten segíteni kell, nem hagyhatja el ezt a kislányt! :cry:
UGYE MEGGYÓGYUL????

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lányok,
nem tudom mi van Pálmival. Ma is tiszta rossz hangulatú, állandóan sír, megint csak kézben akar lenni meg egyhelyben és teszegeti le a fejecskéjét :(
Beültettem a pihiszékébe nézni mesét, erre kimászott a székből és lefeküdt a földre a habtapira :roll: Létezik, hogy fog viseli meg ennyire, mint ahogy gondoltam? Vagy ez már több lehet annál?

Tegnap este beadtam egy Chamomillát, aztán reggel akartam a következő adagot, de csak a felét itta meg. Az okozhat bajt?

Kata,
nagyon sajnálom Mírácskát meg a szüleit is, ez borzasztó :(

Szöszke,
hú, akkor már van időpont. Na hát kitartás! Legalább rájöttek, hogy mi a baj, az már jó, mert akkor kezelhető, nem úgy, mint Míránál.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok
sajna még mindig nem volt idom vissza olvasni, csak egy kicsit beleolvasgatni.

szoszke: nagyon sajnálom a nagyidat.mi van vele?már jobban van?
az operációhoz sok erot és drukkolok, hogy utánna minden rendben legyen.

l.kata: Mirának jobbulást és drukkolok neki

de jó,most pont témánál vagyunk.ha én gyes/gyed utánn a két gyerek kozott vissza akarok menni dolgozni, akkor az új torvény szerint 1 egész évet le kell dolgoznom,hogy megkapjam a tgyást,gyedet?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi...igen egy évet kell dolgoznod, külömben semmit nem kapsz csak Gyest :(

Veronika...láza nincs Pálminak???Mert ha láztalan,lehet hogy a ínye fáj, látszik is hogy bújik neki a fog?
Ha engedi kend be. A chamomillát meg nyugodtam add a 3x 5 szemet, akár egy hétig :wink:

Mira még ugyanúgy van! :cry: Nem igazán javul. Este lázas volt, de úgy tudom most már csillapítják neki, így nem ment fel neki reggel.
A immunológiai eredmények negatívak, tehát nem immunbetegség, Megint vettek székletmintát, most újra abban keresnek kórokozókat. :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
hát ez nagyon rossz, hogy nem lelik mi baja :(

Kata,
gondolod, hogy 1 évet kellene dolgozni 2 gyerek között? Hiszen ha rögtön szülne még a GYED/GYES ideje alatt, akkor még számítana, hogy az első gyerek előtt mennyit dolgozott. Nem lehet, hogy ahhoz adják hozzá?

Kata,
csak hőemelkedése van, 37.5, illetve csak első két nap mértem, azóta nem, de nem meleg egyáltalán. Na a szájába nem enged nyúlni, de azt amúgy se, úgyhogy ebből nem lehet következtetéseket levonni. Hasmenés viszont van, de az is lehet fogzástól.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kata!
Hát, tényleg szóhoz sem jutok :( Vajon mi lehet a baja?

Veronika!
Nálunk nagyon sokat használt a chamomilla 15CH, csak arra nagyon figyelj, hogy előtte-utána legalább 15 -20 percig ne egyen/igyon semmit Pálmi. ééés megkérdeztem egy dokit, bármeddig lehet szedni, nincs időhatár, mint más homeós szereknél. ha látod, hogy kezd nagyon jól szundizni,akkor lehet elég az 1x5 is naponta. Ha nem, újra 2x5 golyócska (vagy 3x5) :)
remélem használ neki,mert rémes,mikor emiatt szenvednek :(

Szöszke!
Hogy vagy?

gyes/gyed: az 1000%,hogyha gyes alatt szülünk is jár a 2. gyerekre a gyed? és ha elkezdünk dolgozni,akkor nem úgy van,hogy annyi évet jár a gyed,ahány évet dolgoztunk előtte, max. 2 év?
fura ez a gyes dolog, mert nekem pont a minap mondta a könyvelő,hogy nem leszek biztosított alatta, illetve nem úgy,mint a munka alatt. Ha pl. vállalkozásba kezdenék, akkor a rendes járulékokat kéne fizetnem magam után,ami ugye elég nagy összeg. :S

Zsuzsu!
én is boldog névnapot kívánok!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Szöszke!Holnap hányra mész?Gergőre ki vigyázz?Gondolok rád holnap!!!!

Kata!Hihetetlen,hogy ilyen komoly orvosi "világba"nem jönnek rá mi van a kicsivel.

Borkaby!Szerintem a válalkozokra teljesen más vonatkozik mint a "sima"dolgozora.Én azt kérdeztem meg ha nem megyek vissza és gyesen maradok biztosítva vagyok-e erre mondták,hogy igen.Az már szerintem totál más tészta ha te elkezdesz válalkozni=dolgozol akkor lehet úgyan úgy kell adóznód mint előtte csak +kapod az államtól a gyes-t Tomi 3.szülinapjáig :roll: Én ezt így gondolom de hívd fel az államkincstárt!Én gyes alat szültem és úgyan úgy kapok sőt jobban mint Zsófinál :wink:Sőt én úgy tudom törvény,hogy a második gyed nem lehet kevesebb mint az előző ha nem mész vissza dolgozni vagy nem változott anyit a béred pl Tominál 150e után kaptál a második babánál meg 70e az más de ha úgyan annyi a fizud nem lehet kevesebb! :)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Zsuzsa!Boldog névnapot!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Köszönöm az aggódást!
Most már kezdek izgulni... :?
Holnap reggel 1/4 9-re kell bemennem a kórházba. Onnantól nem tudom a menetrendet. Remélem, előrevesznek. Biztosan sok műtét lesz, mindig a hétfő a legzsúfoltabb. Az én műtétem viszont már majdhogynem életmentőnek minősül. Egyre rosszabbul reagálok a fájdalomcsillapítókra...úgyhogy nagyon itt az ideje.
Jön a férjem velem, ő vigyáz majd Gergőre.

Gergő hihetetlen sokat aludt ma. Reggel 3/4 7-kor kelt, reggeliztettem, de aztán 8-kor visszaaludt 1/2 11-ig, és délután 2-1/2 5-ig. Úgyhogy hagyott pihenni engem is. Rám fért. :(

Lkata,
hozzad a híreket Miráról! :(

Kép
szöszke
 
 


Timi, nagymamám jobban van, bár lassan beszél, és a kórházban kiment a karja. Úgyhogy most jó szorosan odakötötték a karját a testéhez. Jobb is, hogy bent van, legalább felügyelnek rá.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Szöszke...gondoltam rád reggel, már biztos túl vagy rajta. :) Remélem minden jól sikerült és nem fájsz nagyon! :roll:
jobbulást!

Kata...nagyon aranyosak az új vonalzóid, mondtam már? :lol:

Az jó lenne ha a 2.Gyed nem lehet kevesebb az előző Gyednél! :wink:
De ez tényleg olyan bonyolult, személyre szabott dolog hogy mindenkinek meg kell kérdezni mikor aktuálissá válik!
Én egyre jobban filózom a kistesó dolgon! :lol: Most hogy többen terhesek, és Macianyu is babázik! :oops: :D Úgy elkapott a vágy!
Fogytam már 4,5 kg :lol:
Még kicsit fogyok és veszek vitamint, elkezdem szedni, no meg helyes táplálkpozás..mert ugye most nem szeretnék 17 kg-ot hízni :roll: :oops:
Norbika is már egyre kiegyensúlyozotabb, jó gyerek,igaz hogy néha 1x néha 2x alszik ez befolyásolja a jó kedvét.
De már olyan okos, irányítható! :D Rém büszke vagyok rá!

Zsuzsu, Vicky, Ildi, Timi...többiek?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, Miráról: Aranyosak vagytok!Hát szegényke nem javul. Anyukája már úgy kivan bukva hogy inkább csak az apával beszélek vagy felhív hogy mesélje mi volt aznap. :(
annyi pozitívum hogy Adri befeküdhetett Mirához, így nem kell ingázni reggel oda este haza...talán így kényelmesebb.
Hasmenése már 2 napja nincs, ez jó jel, de még mindíg lázas! :cry:
Keveset iszik, az evésről már ne is beszéljünk. :roll:
Felmerült a H1N1 dolog is. Mira be lett oltva, de ettől függetlenül, még lehet hogy ez a baja. :roll: torokból nem lehet mintát venni ennyi idő után, vérből kéne de az tök drága. :(
Már mondták a szülők hogy kifizetik csak teszteljék le! :evil: Őrület hogy semmire nincs pénz!
Már kezdenek berágni, hogy ennyi idő után se tudják mi a baja a kislánynak! :twisted: Borzalom!

Norbi is kicsit náthás, miután tőlem elkapta :roll: :oops: én prüszkölök pár napja, meg érzem a hurutot, néha köhögök!
Remélem Norbi nem lesz beteg.

Veronika...tényleg hogy van Pálmi?Nyűgös még?Van étvágya?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek Pálminak szombaton reggel elkezdett folyni az orra, aztán délután elkezdett nagyokat hapcizni, míg végül egy kis szőrgolyócskát kihapcizott :shock:

Ilyen kis szöszökből álló golyócskát :shock: Nem tudom honnan mehetett az orrába, mert az ágyneműje nem szöszös és nappal sincs nagyon ilyen szöszös takaró vagy egyéb közelében. Szóval passz. Mindenesetre miután ez kijött, azóta jobban van, szombat éjjel már csak 3-szor sírt fel, tegnap éjjel meg már csak 1-szer, úgyhogy látványos volt a javulás.

Sokkal jobban eszik is és már nem nyűgös. Hihetetlen dolgok vannak. Remélem hogy tényleg ez volt és nem valami véletlen egybeesés.

Szöszke,
remélem jól vagy! Mesélj mi volt?

Kata,
ha irányítható, akkor büszke is lehetsz rá! :)
Pálmi annyira tudja mit akar, olyan ügyesen rázza már a fejét mindenre :lol: De bólogatni még nem tud, ha olyat mutatok ami kell neki, akkor nyújtja érte a kezét :)

Borkaby,
nekünk a Chamomilla 5CH-t ajánlották, bevettük párszor, de nem használt. Ezért is gondolom most a szőrcsomó távozása után az orrából, hogy ez volt a gond és nem a fog, ha a Chamomilla sem változtatott rajta.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Hát igen én is jó régen voltam már. Az utóbbi másfél hétben pl sűrű volt a program. Mohácsi vagyok, így ki nem hagyhattam a busójárást :D . Pénteken mentünk le és kedden délután jöttünk vissza anyukámmal együtt, ma reggel buszozott haza. Tegnap nővéremék jöttek le Győrből hozzánk, ott 2 gyerkőc van, a nagyobbik 3,5 éves a kisebbik 2,5 hónapos. Mától újra kettesben vagyunk Balázzsal itthon napközben.
Egyébként jól vagyunk, holnap megyünk oltásra bárányhímlő ellen, ma hoztam el a szurit a gyógyszertárból. Múltkor kaptam egy tájékoztatót a dokitól az agyhártyagyulladásról (meningococcus), ill. mondta, hogy gondoljam meg, hogy be akarom e adatni Balázsnak ez ellen a szurit. Végigolvastam, de nem tudom, hogy hogy döntsek. Ti beadatjátok?

Meg voltam megint háziorvosnál a köldöksérvem miatt, megtapogatta és azt mondta, hogy érzi, hogy valamelyest visszament, de kértem tőle beutalót a hasi UH-ra. Ott megnézte a doki és ő nem lát semmilyen elváltozást, tehát nincs köldöksérvem :D , pedig a köldököm félig még mindig kifelé áll. Visszamentem a dokihoz a lelettel, erre ő azt mondta, hogy igen bebizonyosodott az ő véleménye is, hogy ez nem köldöksérv, érdekes azelőtt 2 héttel még váltig állította, hogy ez az :? . Most azt mondta, hogy ez a kitüremkedés nálam egy zsírdarabocska lehet. Hhhhmmm, ha én nem kérem azt az UH-t, akkor még mindig abban a tudatban lennénk, hogy köldöksérvem van. Mindenesetre azért örülök, hogy most már biztos, hogy nincsen, most már tényleg csak a köldököm látványával kell megbékélnem.

LKata: jaj, szörnyű olvasni, hogy milyen rosszul van Míra :( Ez az egészségügy egy nagy rakás sz*r, hihetetlen, hogy egy kórházban nem csinálnak meg egy evidens tesztet arra hivatkozva, hogy nincs rá pénz. A beteg meg szenvedjen tovább, mi?? :evil: :twisted: Mindenesetre mielőbbi gyógyulást kívánok neki.
És Norbikának is küldök gyógypuszit.

Szöszke: most már biztosan túl vagy a műtéten, majd várjuk a beszámolót, hogy minden okés volt e. Reméljük ezután rendeződik a szervezeted. Még jó, hogy nem kaptál vérmérgezést :shock:

Veronika: ezt jó olvasni, hogy Pálmi már jobban van. Lehet, hogy a játszóházban "szedte össze" ezt a szőrgolyócskát?

Gyed/Gyes téma: na ez engem is nagyon érdekelne, hogy mi merre hány óra ebben a témában. Azt én is úgy tudtam, amit Kata megtudott az Államkincstártól, hogy attól függ, hogy szülés előtt mennyi ideig voltál biztosított (pl munka vagy gyed/gyes), annyi időre vagy jogosult a szülés után Gyedre, de max 2 év és ezután semmi nem jár. Ha valaki pl csak másfél évig dolgozott szülés előtt, annak csak másfél évig jár a gyed és így ő még fél évig kap ezután Gyest a gyerek két éves koráig.
Én a TB-nél akarok majd utánaérdeklődni, hogy számolják már ki nekem, hogy mennyi pénzt kapnék, ha idén szülnék még és mennyit ha jövőre. Az biztos, hogy nálam is az lenne, hogy gyes alatt szülnék, októberig már nem lenne meg a 2. gyerek.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


dédiékkel:

Kép

nővérem a két fiával:

Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Veronika...szőrgolyó???? :shock: Hát fogalmam nincs honnan került az orrába? :roll: De még jó hogy ki tudta tüsszenteni, nagy szerencse. Akkor ez lehetett a nyűgösség oka.

Clau...akkor hajrááá Gyes alatt szülő kismamik! :wink: :lol:
Jó lenne együtt babát várni megint!
Balázs olyan szép, és tök szőke lesz amint látszik a képeken is. :D
Aranyosak a szánkós képek is, cuki kis pirospozsgás a pofija. Te is csini vagy.
:D Nem félt a "busó bácsiktól" Balázs? Elég félelmetesek.Ja,és örülök hogy tényleg nem köldöksérved van!
Az a kis kitüremkedés meg...ugyan mááá....bár nekem is csak ennyi szépséghiba lenne a pocakommal :oops: 8)
Balázs mindent eszik???

Én még mindíg a darabossal kínlódok. Már a vajaskenyér megy, keksz...almaszelet ilyesmi.De a lédúsabb dolgokat nem eszi ha egyben van, csak játszik vele. :roll: :(
A mandarint, banánt, körtét széttrancsírozza, rákeni az etetőszékre :roll: borzalom! ha azt akarom egyen ilyet akkor össze kell törnöm, reszelnem , turmixolnom :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Visszaértünk Pestre. :)
Reggel 8:15-kor szedték be a papírokat, akkor eligazítottak, kb 9-kor foglaltam el a kórteremben az ágyamat. 10 óra körül került rám a sor, és 10:30-kor már kint is voltam.
Az egészben az volt a furcsa, hogy ez úgynevezett kis műtét, ami annyit jelent, hogy a saját lábamon mentem be a műtőbe, én másztam fel a műtőasztalra, ami igazából egy nőgyógyászati vizsgálószékre emlékeztetett. Nagyon ügyesen szúrta a vénámat az asszisztens, hamar elaludtam, minden gyorsan ment. Visszavittek a kórterembe, 2 órát kellett utána feküdnöm az ágyban, és még további 2 órát kellett a kórházban maradnom.
Szerencsére nem fáj a hasam, pedig kaptam csövet megint. Remélem, most nem esik ki 5 nap után.
A dokim mondta, hogy nagyon könnyen hozzáfért a méhszájhoz, nehezebbre számított, viszont nagyon sok vér volt már bent. :?
Most 5 napig antibiotikumot kell szednem. :( Jövő hét szerdán veszi ki a csövet. A babaprojektet utána beszéljük meg.

Clau, tényleg, nem félt Balázs? Nagyon jók a képek!

Sz.veronika, szöszmöszgolyó??? Basszus...ezek a gyerekek ki vannak téve mindennek. :?

Lkata, jobbulást Norbinak.

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?