veronika,
nagyon sajnálom, hogy Pálmi ilyen nyűgös, nagyon rossz lehet mindannyiótoknak. Ugye ezt írtad, hogy hőemelkedése van? Talán nem beteg, de szerintem adj neki valami láz- és fájdalomcsillapítót (Panadol, Nurofen, Germicid, bár ha rosszúl viselte a kúpbeadást, ez utóbbi nem annyira jó ötlet) - ezek fájdalomcsillapító és nyugtató hatásúak, hátha segít valamit, ártani nem fogsz. Este adj neki szerintem 2,5 ml-t, barátnőmnek ennyit mondott az orvosa fogzásra. És, ha nem múlik, én azért felhívnám hétfőn (vagy akár holnap) a gyerekorvost.
aprooka,
én is már másfél éve szültem, tehát nem friss a tapasztalatom. De, van kb tíz szülőszoba, egyágyasak, a párod a vajúdástól veled lehet. Ha nem vagy valami gépre kötve akkor mozoghatsz, ehetsz, ihatsz, van labda, bordásfal, két szülőszobában kád is. Orvos, szülésznő egyaránt segítőkész (volt nálam).
A gyerekágyon a szobák három ágyasak, egyágyas akkor még nem volt. Nagyon sok a szülés az AEK-ban, emiatt szülőszobánál is, gyerekágyas osztályon is nagy a zsúfoltság. A nővérek segítenek, megmutatnak dolgokat maguktól, amit nem, nyugodtan lehet kérdezni, segítenek. De alapvetően békén hagynak abban a három napban, tudsz pihenni is (főleg délelőtt, míg a babák orvosi vizsgálaton vannak vagy alszanak). Első éjjel nem hagyják kinn a babát, a másik két éjszaka veled lehet.
A kaja nagyon rossz, és előfordulhat, hogy csak szülés után órákkal kapsz enni, ezért erről gondoskodnia kell valakinek. Én délben szültem, este kaptam először enni (két zsemle egy sajt), hát rosszul voltam az éhségtől, mivel aznap éjfél óta tartott a szülés.
(bocs ha ismétlésbe bocsátkoztam, most olvastam Betti hozzászólását, jellemzően nem tekertem le a végére - bocs, késő van
)