2010.02.11 09:34
Szerző: zsu83
Tök jó volt, hogy tegnap itt voltál, jót dumcsiztunk!
Írtam egy éves összefoglalót Bebéről a másik fórumon, gondoltam bemásolom ide is, hátha elolvasod:
Bence egy éves! Szülinapján megkérdeztem magamtól, hogy ugye most csak álmodom? Hihetetlen számomra, hogy ennyire hamar elment az első év, hisz még olyan intenzíven él bennem a születéssztori, mintha tegnap történt volna!
Jöjjenek a főbb paraméterek: 9650g és 78 cm! Paraanyu múlthéten kicsit keveselte Bebe súlyát, de a védőnő megnyugtatott, hogy teljesen rendben fejlődik a gyerkőc!
Ruhaméret: lassan a 74-eseket felváltják a 80-asok! Hihetetlen, hogy születésekor még az 56-os is nagy volt rá!
Van már 6 fogacskánk, mióta kibújt a 6. fogacska, azóta újra átalussza az éjszakákat (egyébként nem volt 3 hónapos, amikor elkezdte átaludni az éjszakákat)!
Pocakját nagyon szereti a fiatal Úr! És nagyon örülök, hogy reggel és este még igényli a szopit (pár hete már azt hittem hogy vége), de Bebe újra belelkesült! Pár napja pedig a reggeli szopi alatt simogatja Bebe a kezemet, hát ez egy leírhatatlan érzés!
Kedvenc ételek, cukkinis-rizs, kukoricás-krumpli, répapüré, emellett még bármikor jöhetnek a joghurtok, tejpépek, mindenevő!
Önálló evészetre még nem nagyon mutat hajlandóságot, inni is cumisüvegből iszik, de már folynak a próbálkozások a poharazással!
Mozgásfejlődése elég gyors volt, nem egészen volt 6 hónapos, amikor elkezdett mászni, az első önálló lépéseket, decemberbe kezdte megtenni, hivatalosan január közepe kezdett el járni, azóta napról napra jobban szalad! Szandiját egyre jobban szereti, már nem csak puszilgatja!
Pápázik ha van kedve, tapsolni nem hajlandó, megismeri a számára kedves mondókákat, énekeket, meséket, szeret táncizni! Kedvenc játéka a motorja, hamar felpattan rá, és puszilgatja az oroszlán orrát!
Formabedobót is szereti, bár többnyire csak kipakolni belőle, szívesen püföli a játékasztalt, kergeti a labdáját!
Kérésre megmutatja a napocskát és a katicát a könyvébe!
Egyszerű utasításokat már képes követni: Légyszíves gyere ide, ha közelek hozzá az előkével akkor már jön, tudja hogy étkezés következik!
Ha kérünk tőle valamit ami a kezébe van, akkor inkább elkezd incselkedni, odanyújta majd gyorsan elszalad vele!
Szókincs, bababa, mamama, dedede, nemnemnem, gágá, tyatya, tetete. Mostanába a kedvenc játékunk, hogy végigmutatja a tárgyakat, én megnevezem, ilyenkor nagyon figyeli a számat, és örül amikor kimondom a szót!
A fürdés az est fénypontja, fő fürdető szerepében Apa! Olyan jó érzés látni Őket, ahogy nagyokat kacagnak fürdetés alatt! Ilyenkor olyan büszkeség fog el, hogy igen, Ők az én családom!
Mielőtt Bebe megfogant, Zsoltival már 8 éve együtt voltunk, de Bebe születésével vált teljessé az életünk, és teljesült az én gyerekkorom óta dédelgetett vágyam: Anyuka lehetek, Bebe Anyukája!
Köszönöm kisfiam, hogy vagy nekünk!