Na vagyok!
Kidobtuk Bálintot suliba, voltunk Zsandiéknál, visszavittük a jelmezt, elhoztuk a mosószódát!Nagyon kösziiiiiiiiii Zsandika!!!!!
Rita, most Neked írok egy pár sort!Hátha!
Szóval ott tartottunk, hogy szerintem elég hétköznap diétázni!
1. Nem fog hozzászokni a szervezeted a kevesebb kalóriához, így folyamatos lesz a fogyás! Ha van stagnálás(az mindig van az első hónap után)az nem 1 hónapig tart hanem max 2 hétig!
2. Nem lesz csömöröd az első 2 hét után, hogy ezt meg azt nem ehetsz!
Én azt szoktam mondani, hogy annyit kell fogyni az 5 nap alatt, amit nem tudsz visszahízni 2 nap alatt!
A dietetikus ezért seggbe rúgna!
Én reggel edzettem, mert még mindig jobb hajnalban kelni, mint este dög fáradtan nekikezdeni tornázni!Amikor megvan a kellő fizikuma az embernek, akkor lehet este is!Sokkal több energiád lesz, mind munkában, mind otthon a gyerkőkkel, mind az edzéshez!Most kínzásnak tűnhet, de ha képes vagy két hetet rááldozni, akkor még hiányzik is ha kihagyod!nagyon kellemes érzés, nemcsak testnek, hanem utána a sikerélmény is!
Edzésről majd később írok! Azt mondom, hogy lehet nem azzal kell kezdeni, mert ha rögtön elkezdesz izmosodni, akkor kilóban később látszik meg!
Neked most csak 3-4 kilót kéne fogynod ami kedvet ad és elhiszed, hogy sikerülhet!
Leírok egy pár csoadreceptet ami nekem nagyon sokat segíett!
Almaecetes víz, szűzteakapszula, salaktalanító tea, napi 3 liter tisztavíz!
Kávé-nagyon jó étvágy ellen és a koffein zsírégetőm vízhajtó!Utána mindig kétszeres mennyiség vizet kell inni!
Nekem ami tartható diéta: Reggeli: tejeskávé+szűztea kapszula, C -vitamin, 8 felé ha hazaérek az oviból, lenyomok(szó szerint
)egy fél literes almaecetes vizet! Na ez úúúgy eltelít, hogy tutira nem bírnék enni egy falatot sem!
9 felé iszom egy fél literes salaktalanító teát, citrommal egy kanál mézzel!
10-kor 2,5 dl tejeskávé. 11-kor ha nagyon éhes vagyok eszem egy almát, banánt. És tolok le fél liter tiszta vizet.
Viszont ezt csak olyan helyen lehet csinálni ahol 10 percenként lehet rohanni pisilni!
Ebéd: 12-13h között akármi! Szerintem legjobbak a főzelékek valami feltéttel, a riszes, tésztás ételeket szoktam kerülni, a husikhoz meg salát enni!
Én 16-17 h körül iszom még egy 2,5dl tejeskávét.
Vacsora ha edzem akkor nem szoktam, mert ahogy Dollika írja én sem vagyok éhes, egy nagy fél literes Biotech epres tejséket szoktam meginni!
Ha nem edző napom van akkor sajna nem bírom ki a vacsi nélkül!
Ami nekem bejött valami fehérje(2 főtt tojás, 100gr sonka, 150gr túró pici tejföllel,3 virsli+mustár és hozzá paradicsom, paprika, szeletelt kígyóubi! Hozzá 2 szelet Wasa kenyér!
Én mindig odafigyelek, hogy nagyon szépen tálaljak! Telirakom a tényért és hozzá mindig iszom egy 4dl-es tiszta vizet.
Amit még fontos, mindig legyen otthon mikrós pattogatott kukorica
mert ha gáz van az nagyon jóóóóó! Emésztést segíti és ha nagyon kell azt nasizom!
Ha nagyon édesre vágysz, akkor az csakis ebéd és vacsi között 3-4 óra magasságában! Én 70%-os fekete csokit szoktam, mert abból nem megy le egy tábla!
Csoki pedig endorfint termel!
Ez az első lecke! Úgy érdemes belevágni a fogyiba, hogy megbeszéled a családdal: nekem Apa nagyon sokat segített abban, hogy a vacsiztatást átvállalta!
Nem nekem kell kennem a vajas lekváros vizes zsömit! IMÁDOM!
No meg a nutellás zsömle!
Így első olvasásra nagyon carul hangzik, de egy idő után fanatikus lesz az ember! Mindig egyre többet akar tenni!
Amikor először látod, hogy a mérleg kevesebbet mutat, az öveden elérted az egyel beljebb lévő lukat, akkor nem szabad elbízni Magad!!!!!! Mindenki ott cseszi el, hogy ha nem fogy eleget azt mondja car a diéta nem ér semmit, vagy ha sokat fogy ,akkor azt hiszi belefér egy kis bűnözés!
Aztán csodálkozik, hogy megáll a fogyás, utána rá lehet fogni a diétára, hogy car!
Dollival abban is egyezik a véleményünk: hogy a szénhidrátot kell kiiktani, főleg a CUKROT, LISZTET!
Sokaz at hiszik, hogy ha fáradtak, akkor kell az ENERGIA=CUKOR!
Aki volt terhességi cukros az már tudja mik azok a gonosz és jó szinhidrátok! Szerintem kell enni szénhidrátot is, de a gyorsan felszívódó szénhidrátokat kell elhagyni! Azok hirtelen emelik meg a vércukrot, utána hirtelen esik vissza, amitől ÉHES lesz az ember!
Az a tipikus farkaséhség!Amikor érzed, hogy megpusztulsz, ha nem ehetsz, amikor az egészséges táplálkozás teljes tudatában, agy nélkül odamész a hűtőhöz és kiveszed az első jóóó cukros valamit: túrórudi, vagy előveszed a kekszet, csokit, vagy egy szelet vajaskenyeret!
Amint megetted jön a bűntudat és azt mondod, ezt a napot már elcsesztem, majd holnap fogyizom!
Ha valaki nem eszik egész nap semmit, akkor sem lesz annyira éhes mint mikor a vércukor hirtelen tzuhan egy jó nagyot!Ha egész nap nem eszel szinten van!Na nem jó ha nem eszel, de a cukor nagyon gonosz dolgokra képes a szervezetben!
Ha valaki nagyon fanatikus(szerintem az első pár hónapban muszáj!!!!!!) akkor ki tudja teljesen iktatni a cukrot! Az első 3 nap után már nem is hiányzik! Mind cukorfüggők vagyunk, mert mindenben ott van!
Egy idő után már nem is kívánja az ember!
Szóval ha valaki nagyon éhes és azt mondja muszáj valamit ennem, akkor első az hogy azonnal nyomjon le fél liter vizet! nem kortyolgatva, hanem egy húzásra!!!! Akkor annyi ideje van, hogy tisztább aggyal átgondolja mit lehet ennie!
Diéta elkezdése: El kell dönteni és ha a meg van a kellő elszántásg a család támogatása(nagyon kell hogy megértsék, hogy a diétád elején nem fogsz palacsintát sütni, megy aranygaluskát csinálni!
Akkor érdemes belevágni ha mindent be tudsz szerezni hozzá!
Ne legyen kifogás, hogy jaj nincs itthon wasa kenyér, zöldség, gyümi!
Az edzés fejezetet később írom le, most mennem kell!