Új privát üzeneted érkezett!

Hanyatka! Én kimegyek szülni, komolyan mondom! Névre szóló zacsiban a tisztasági kellékek, bio szoptatós tea, svédasztalos reggeli??? :shock: :shock: :shock: :shock: Hát mi majd ábrándozunk róla. A legjobb, most olvastam, hogy a Jánosba ajánlott vinni fertőtlenitős kendőt a Wc használathoz. (Hogy letakaritsd előtte, meg utána... ) Mondtam is a férjemnek, hogy viszek én gumikesztyűt is inkább, meg egy flakon Domesteost...
Nem is baj, hogy szépen hizik Patrika, csak győzd etetni!!! :D
Majd teszel fel még képet? Milyenek az éjszakáitok? Van tejcid ezek szerint bőven. :D
Köszi a pocakdicséretet! :D

Kép
kislibus
 
 


Hanyatkám Drága,

én is németoba akarok legközelebb szülni :D :D és már eldöntöttem ha lesz legközelebb ahogy lehet rögtön kérek EDÁT!!!! a hősök hülyék!!!!! :wink:(nem is értem miért szenvedtem annyit.... :cry: ) olyan jó hogy tudsz jönni és mesélni, mennyit szopik egy alkalommal, vagy nem méritek csak a szülésznő amikor jön? Köldöke leesett? küldjél még képeket!

Én hulla vagyok, mindenkit puszilok, sajna még tart a hasfájás...mind a két kezem kikészült alig bírom tartani a gyereket....pedig még csak 6 kg.

Chilivili,
hajrá jövő hét csüti, küldjél smst lszi, ha bármi történik, aztán majd ha már tudsz dumcsizni az események után, akkor hívlak.

Kép
rencsi79
 
 


libuskám,
de szép pocak, szerintem a te alkatodhoz képest nagyon nagy a pocakod!!! :wink:

Kép
rencsi79
 
 

 
 

Rencsi! "Csak" 6 kiló???? Jesszus, fél éves korára kellene kétszereznie a súlyát, nem 3 hónapos korára!!! :lol: :lol: GigaDomi!!! :lol:
Kenguru/hordozókendő nem vált be végül nektek??? Vagy még nem sikerült vadászni?

Kép
kislibus
 
 


Libuskám, de már 65 cm....bazi hosszú "bébi" a 68s ruhákat állítólag fél évesen hordják, mi meg már most, azért írtam hogy csak 6kg mert ha ez így megy hamar lesz 8-10 is és azt is tartani kellene.... :wink:
vettem végül, de olyat nem találtam olcsón amit Bodzus ajánlott, csak annak a szimpla változatát, ma érkezett meg mindjárt kipróbáljuk....Mikor is lesz a 4d uh?

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Hanyi!
Megríkattál! Ülve vagy fekve szültél?

Kislibus!
Te kis tudós! Azért szerintem most nem kéne Neked ilyen könyveket olvasnod! Az jutott eszembe, hogy kamasz koromban olvasgattam az Orvos a családban c. könyvet és amit abban az onanizálásról írtak az rettenetesen megijesztett! :lol:

Rencsi!
Hat kilo!!!??? Nem csoda, hogy fáj a hasa! Rengeteget ehet a kis zabagép! :D

Sajo
sajo
 
 


Sziasztok Szépek!

A mai nap nagyon nehezen indult, hajnali 5.30-kor indultunk a Jánosba, hogy el ne késsünk. Szakadt a a hó, az utakat nem takarították, 1-2x majdnem visszafordultunk...
Végül időre ott voltunk. 7-kor megbeszélés szerint hívtam Mártikát, de ő akkor ébredt-otthon. Elfelejtett....műszakot cserélt valakivel és kimentem a fejéből. Nem volt túl jó érzés. Ennyit a biztonságérzetről... Legközelebb jövő szerdán tudunk találkozni, ha addig még egyben leszek. Sajnos nekem messze nem indult annyira kellemes benyomásokkal ez a szülésznőfogadósdi, ahogy vártam.

Apánk legalább majdnem pontosan ott volt. Egy kézfogás erejéig felvonultatta a Kostic dokit, aki ugyanolyan szimpipofi volt, mint eddig és elviharzottak.

Kb. ezért kockáztattuk hajnalok-hajnalán az életünket.
Az egyetlen élmény volt, hogy láthattam Apánkat civilben.
:lol: :lol:

Most valahogy nem vagyok túl feldobott...

A pocakom is elkezdett furán fájdogálni, meg alulról úgy feszül, mintha nyomna szét a baba. Lehet azt is teszi...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Rencsike!
Micsoda nagylegény a Domika!!!!

Libuskám, nagyon csinicuki pocakod van! Ne hallgass csak ránk!

Hanyikám, nem rezeltem ám be én sem a sztoritoktól. Megható volt olvasni és tanulságos is. Az tuti, hogy én sem fogok hősködni, amint lehet varázsoljanak el, nem bírom a fájdalmat. (tényleg alacsony a küszöb nálam)
Ez a luxus, amit ott biztosítottak szülés után...döbbenet. El se hinném, ha ilyet tapasztalnék itthon...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Hello Csajócák,

jaj Moncsikám,
Sajnálom h ilyen bénán jött össze ez a ma reggel :( Ennyiért ilyen időben feljönni nektek tényleg nagyon kellemetlen, de most már túl vagytok rajta, ne emészd magad.
Mostanában nem Szentkirályi dokij ajánlja maga helyett Dévisz? Minket is bemutat majd valakinek, de nagyon titokzatos volt amikor rákérdeztem,h a Szentkirályinak-e.... mitha nem...

Chilike,
Eszem ám én is a húst lelkiismeretesen, napi 3 szeletet. ha neked 5 kellett a két kislánynak, akkor nekem 3-nak elég kell lennie :) Emelett próbálok tojást is rendszeresen enni. Amiben nem tartom be a diétát, az annyi, hogy nem csak húst meg zöldséget eszem, hanem néha egy pohér joghurt, krémtúra vagy tej is bejátszik, meg egy-egy kocka csoki. Ja meg reggelire eszem pirítóst, abból nem engedek :)

Libus,
Nagyon szép poci! Én sem látom egyébként kicsinek egyáltalán...

Rencsi,
Kíváncsi vagyok hogy válik be a kenguru!
Puszi Domikának!

Hanyattka,
Ezek a körülmények, nem semmi! Én meg csak reménykedem benne, hogy legalább 1 ágyas szobát kapok...
vjulcsi
 
 


Chilike, elképesztő, mekkorák a csajok! Szerintem mi sem vagyunk nagyobbak nálatok így egymagunkban. Báááár most jól belehúztam a husiba, meg rájöttem, hogy a körözött is jó só nélkül és a túró is elég fehérjedús...de talán nekünk jobb, ha nem vagyunk túl nagyok, hogy könnyebben kiférjen a fiacskám.
Hétfőn megyek Apánkhoz, megkérdezem a vérnyomi-császár lehetőséget.

Libuska, ugye hogy be lehet parázni egy röpke pillanat alatt? Nimród ma egész nap tapos, integet, ficereg... már készülök, hogy holnap paranap lesz, mert ma szinte nem is alukált.

Melike, szerintem ember nincs, aki a te esetedet elfelejti! :lol:

Zel, gyönyörű az idézet! Köszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Julcsika, a Kostic-ot én kértem. Nekem nagyon szimpi volt, amikor benn feküdtem. Lehet, a Szentkirályi szabin lesz? Nem ?

A reggelihez én is vételezem a tenyérnyi kis kenyérkémet... meg a vacsihoz a hungarocellt. Ebédre adom elő a sótlanhús-zöldség műsorszámot (3 szelet). Tízóraira, uzsira lemondtam a joghurtról (szerintem attól szedtem föl a másfél kilót a múltkor-nagyon rákaptam a kekszes görögre, qva finom :lol: ) és csak egy almát, vagy narancsot eszem. A tojást is enném, de nagyon rossz só nélkül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moncsiga 2010.02.11 21:37-kor.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


hogy mennyit melléütöttem :) bocs.
De azért a krémtúra nem rossz :)
vjulcsi
 
 


Moncsi,
Én azt hallottam, hogy nem feltétlenül nehezebb ám megszülni egy nagyobb babát, mert a nagyobb, erősebb babák jobban is tudnak 'dolgozni', segíteni a szülés alatt. Hogy ebből mi igaz, nem tudom, de gondolom babája válogatja.

Nem, nem mondott nemet a Szentkirályira sem, csak mintha úgy magától nem javasolta volna, én vetettem fel, és nem vágta rá, hogy igen, hanem nyitottnak hagyta a kérdést. De majd hamarosan kiderül úgyis...
vjulcsi
 
 


közben kiegészítettem az előzőt kis gasztroval.

Én azt hittem poén a krémtúra... :shock:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Puszik Édesek! Megyek szussz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


moncsika
de sajnálom, hogy ilyen szarul alakult...ez azért elég durva, hogy elfelejtett, nem is gondoltam volna, hogy ilyen előfordul(na jó emberek vagyunk,de akkor is..)Nem mondtad neki, hogy te messziről jársz be és nem tudsz csak úgy ripsz-ropsz itt lenni, megvárod és jöjjön be most? Addig beültetek volna a büfébe. Én simán rákérdeztem volna, főleg, hogy utálok korán kellni.
Az a baj, hogy mást nem ismerek szóval nem tudok ajánlani neked, én véletlenül találkoztam Mártikával, szóvel én nem készültem rá, igy nem is érhetett csalódás, de ez igy teljesen más, hogy te készülsz, várod, hogy találkozzatok, stb.

Ma én is paráztam egy kicsit, mert nem éreztem az egyik babát, igaz már elég kemény a hasam, de azért szoktam érezni, de benyomtam 2 kanál nutellát, meg is lett az eredménye. :wink:

julcsika
Megmondom őszintén a diétát én nem úgy csinálom, hogy a szó szoros értelmében diétázom, hanem úgy, hogy a húst minden nap megegyem(sokszor én is csak 3 szeletet tudok enni), de azzal is úgy elvagyok, hogy annyira nem is eszem mást. De én nem csinálok gondot a mai nutellából, vagy szoktam enni gyümölcssalit leöntve actimell-el, meg eszem ritkán kenyeret , rozsosat, stb. Ma csináltunk mákos gubát vanilia sodóval, abból is eszem majd holnap(ma már nem akarok, mert nem tudok aludni a máktól).

Sztem apánknak nincs gondja a Szentkirályi dokival, nekem is ő a "pót dokim", de én igazából nem számitok rá, tudod én apánkra készülök. :wink:

hanyatka
D szupi, hogy nem fáj a sebed és tejed is van, meg Partika is eszik rendesen, minden jó. :wink:
Ha lesz időd leirhatnád hogy tellnek a napjaitok.

rencsikém
Na legalább ez tök jó, hogy annak ellenére, hogy Domika hasfájós, legalább a súlya szuper. Szép egészséges nagy baba.
Még szép, hogy dobok sms-t! :wink: :lol:
...és hivlak is amint tudlak, oké?

Ja hanyi még azt akartam irni, hogy külföldön tényleg ez van, tudod úgy volt, hogy én sem itthon szülök és már elmondtak mindent ,előre, szinte ugyanezeket amiket te irsz az ala'carte étlaptól kezdve, a külön családi szobáig minden, a full extrás kiszolgálásig. Sajnos csak itthon van ez a régimódi stilus...
chilike1
 
 


Látod, Chilike valószínűleg itt a baj, hogy nekem eszembe sem jutott ezt kérni tőle.Valószínűleg ezért lehet megtenni velem ilyen dolgokat. Ő kérte, hogy keressük fel otthon kivételesen, de erre nem vállalkoztam.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Hát moncsikám sajnálom, pedig nem jellemző a bikákra ez a határozatlanság. :lol:

Egyébként ott lakik nem messze a Jánostól, kocsival max negyed óra alatt ott letettek volna, lehet azért még azt érdemes lett volna megejteni, legalább le van tudva.
De azért rendes tőle, hogy felajánlotta.

Képzeljétek szinte semmit nem aludtam, kb fél 12-kor feküdtem le és 2 óta fennt vagyok, most tudtam kicsit vissza aludni fél 8-kor, úgy, hogy elkezdtem tv-t nézni és közben bealudtam.
...az még hagyján, hogy fáj, nyom a pocim(egséz reggel mondtam a csajoknak, hogy még egy kicsit birják ki, mert most nem jó, max. este jöjjenek vagy holnaptól 2 napig bármikor amikor csak akarnak), de ketten "harcoltak "úgyanazért a helyért a hasamba, úúúúgy nyomták mindenem, hogy az csak na, közben meg a legszarabb az volt, hogy náthás lettem, az orrom el van dugulva, fújnom kellett egész éjjel, mert hol folyt hol eldugult, de nagyon szar ekkora hassal orrot fújni. Csináltam teát, meg most reggel kamilláztam is, de úgyis megyünk ctg-re, bemegyek a gyógyszertárba, hogy ven-e valami orrspray, vagy van az a mentolos szipka, hogy azt lehet-e használni.
Nagyon gyorsan meg kell gyógyulnom a náthából, mert igy hogy fogom megpuszilgatni a kislányaimat???
chilike1
 
 


Hello Csajok,

megjöttem a ctg-ről, minden ok volt. Szonjus persze egyáltalán nem mozgott (neki még ilyenkor nagyon korán van), a szívverése 150 körüli volt. Aztán fel akarták ébreszteni azzal a bigyóval, amitől állítólag nagyot ugranak a babák- na Rá ez sem hatott, csak annyiban hogy iszonyat felment a pulzusa (az ábrán úgy látom 180-190-re, de brutál gyorsan dobogott a szíve). Aztán jött a csoki, megettem egy egész Snickers-t, na erre elkezdett mocorogni. Hiába, apja lánya (édesszájú lesz sztem nagyon).
A fájásos görbém totál vízszontes nulla :)
vjulcsi
 
 


sziasztok,

Libuska,remélem indult ma az autó,minden rendben volt az úton és hamarosan jelentkezel.

Chilike, sajnálom,hogy egyre nehezebb és aludni sem tudsz,de már tényleg csak napok kérdése és találkozol a kis ficánkákkal,az egy helyért harcolókkal ;-)
Én már nagyon várom a hírt tőletek meg majd a fotókat.
Gyógyulj meg gyorsan drága.

Julcsika,szuper,hogy minden rendben volt a ctg-n,na meg akkor Szonjus is édesszájú a drága :)
A fájások miatt ne aggódj, jönnek majd időben ;-)

Ja Libuska,ami a fertőtlenítést illeti,képzeld a fürdőszobában a falon a szappan adagoló mellett egy fertőtlenítős adagoló is volt és a szobában a pelenkázó komód mellett is volt egy,így pelucsere előtt/után is tudtunk fertőtleníteni.

Sajó,aranyosak vagytok :)
Eredetileg állva,gugolva szerettem volna,de mivel a görbe gerincem miatt a katéter vége kicsit elcsúszott jobbra,a jobb lábam úgy döntött,hogy nem reagál a noszogatásomra(ahogy kiment az érzéstelenítő a lábam is magához tért),így maradt az ágy,első körben oldalt fekve próbáltam,mert iszonyat fájt a fenekem,ahogy jöttek a tolófájások,de úgy nem tudtam annyi erőt kifejteni,aztán felszerelték az ágyra a két lábtartót és jött a hagyományos fekve,felsőtestemet majdnem teljesen felemeltettem,lábak fel,kapaszkodtam a tartóvasakba,teljes erőmből húztam magam felé és nyomtam,nyomtam :)

Rencsike,jaj de szuper,hogy Domika már 6 kg.A problémák ellenére nagyon szépen fejlődik.
Hogy vagytok ma?Nagy ölelés Domikának.
Piciny Patri ma kicsit nyügős,óránként cicit kér,közte meg csak apukája mellkasán szundit.Az előbb Mamma Mia filmzenére táncoltak,apja énekelt,aztán szegénykém úgy döntött inkább bealszik...:)
Annyira édesek együtt.

Moncsikám,sajnálom a félre sikerült szülésznő fogadósdit :(
És tényleg ezért megtenni azt a kockázatos útat,a fene egye meg :(Most már könnyű okosnak lenni,de ezek után tényleg el kellett volna menni a lakására.
A doki most is szimpi volt?Vele mit beszéltetek?

Andi,Póci,Bodzi pusza a babciknak.
Melcsi,nagyon édes Marcikád van.

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok.

hanyatka:szuper hogy ilyen gyorsan rendbejött a vágásod! Én mindig azt hiszem,hogy az nagyon fájhat.Nem semmi ez a kiszolgálás ott a kórházba.Én csak ámulok és bámulok. :lol:

kislibus:na miújság,seprűt ugye nem használtátok ma? Ismét jót nevettem a pisilés előtti wc pucolásos sztorin.Akkor viszont időbe el kell indulni a wc-re.Számításba kell venni a wc pucolást is. :lol:

moncsiga:a fenébe,hogy így jártál.Tényleg jó lett volna ha beszaladt volna hozzátok a szülésznő,ha már elfelejtette.Szóval te hungarocelt vacsizol? :lol:

Rencsikém:megkérdezhetem,hogy szülés után Domcsira jók voltak-e az 56-os ruhácskák? Csak azért mert mi is ilyen magasak vagyunk mint te.Szépen növekszetek,gyarapodtok. :lol:

Mi is megyünk 4D-re de csak márc.3-án mert előbb nem volt hely.Várom már nagyon.Szerintetek ha 4-en megyünk az sok? Párom és szüleim.
Még 1 kérdés:anyucik milyen fajta pelust használtok.Milyen és mennyi kezdőcsomagot ajánlott venni.Newbornt?

Kép
Kép
melánia
 
 


Melánia,igen,nagyon szuper,hogy ilyen gyorsan gyógyul,örülök én is,hisz féltem,hogy milyen lesz,hogy fogok tudni ülni stb.

Patrikára az összes 56-os rucink nagy,minden rugira húzok egy zoknicskát,azzal "fogom" oda a lábikájára,hogy ne lógjon rajta :)
Newborn pelust mi már lassan elhasználjuk a 2.csomagot.Ugye ebből csak kis csomagos van,27 db.os,Pampers.Vettem egy BabyLove-ot is,holnap,holnapután azt is ki fogom próbálni.
De kb. napi 7-8 db.ot számolok.

Kép
hanyatka
 
 


Melikém,
nekünk pont jó volt 56-s, (55cmvel született) ráadásul gyorsan még kellett venni belőle mert nem volt elég, így anyóst ugrasztottam. Mekkora most Milán? ő is nagyobb mint a kora? Nekünk a newborn csak 1 hétig volt jó akkor jöttünk rá, hogy a 2-4 kg-sba hiába férünk bele már kicsi. Szerintem max egy csomagot vegyetek...

Hanyikám,
gondolom már most szerelmes Patiapu a lányába!!! :wink: meddig van otthon veletek apa?

többiek merre vagytok?

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Rencsi!
Puszi a zabagépnek! :lol:

Hanyatka!
Sejtettem, hogy hanyatt dobtak! :lol:
Puszi Patrinak is!
sajo
 
 


Sajókám, nektek mikor aktuális a kezdés?

Kép
rencsi79
 
 


Libuskám,
ide miért nem jösz és mesélsz?
most tudok jönni mert domival apa foglalkozik, erre mindenki felszívódott..... :cry:

akkor jó éjt!

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Jelentem ma nem kellett seprűvel mennem Dévaihoz. :lol:

Sajo! Ezeket az irományokat nem most olvastam, hanem kb. 4-5 éve.

Rencsi! Remélem beválik a kenguru!! Nem semmi, ogy még a ossza is hogy nő Dominak! 4D majd 26-án, vagy 27-én, anyu egyenlőre azt mondta jön.

Hanyatka! Nagyon édesek lehetnek apukájával, és örülök, hogy a gátsebed ilyen szépen gyógyul!

Moncsiga! Fú, hét nem csodálom, hogy nem volt jó kedved ma. Nekem sem lett volna. Mostmár ebben a Mártiban is kételkedem...
Remélem a fájdogálások nem vészesek és hamar elmúlnak!

Julcsi! Örülök, akkor végül jó lett a Ctg. Neked is abba kellett hagyni a Magne B6-ot? Te beszélsz majd Mártival?

Melania! Szerintem nem lesztek 4-en sokan! Neked hogy lesz a szülés, beszéltél erről már a dokiddal???
Hát én meg elképzeltem, ahogy masirozok át a wc fele kezemen a saárga takaritónénis gumikesztyűvel, meg a flakon Domestossal, lehet meg fogják kérdezni, hogy nem akarok-e még a vendégük maradni a zártosztályon... :lol:

Kép
kislibus
 
 


És nem hiztam semmit, de lehet, hogy csak azért, mert a digi mérleg elromlott Dévainál, és sima mutatóson mértek. :D
Minegy, lecseszést nem kaptam. :D

Rencsi! Én is megyek, mert nagyon álmosak vagyunk. Megszoktam, hogy alszom du., de erre ma nem volt idő! Sok puszi nektek! :D

Kép
kislibus
 
 


Jó "reggelt"
Ébresztőőő! Igy nem ér, hogy csak én nem tudok aludni!!! :lol:


Voltunk tegnap ctg-n a lenti gép ugyanazt a szivhangot mérte duplán, úgyhogy felküldtek a szülészetre, nem is bántam, mert azt a gépet jobban szeretem, meg valahogy a szülészetnek van egy ilyen sajátos hangulata(habár a lenti ctg-n a vörös nőci is nagyon kedves, rendes, mindig dumcsizunk kicsit, hogy mi a helyzet).
Hát ne tudjátok meg mi volt a szülészeten..., az még hagyján, hogy 11.20-ra volt időpontom és kettőkor még kinnt vártunk, mert foglalt volt a gép, csomó szülés volt/lett volna, de a műtőbe szereltek valamit, fúrtak faragtak, heggesztettek, nagyon gáz volt, por meg minden, majd mire a munkások kész lettek egyszerre 3 műtőbe vittek kismamákat szülni, mert szegények már ki tudja mióta voltak a vajjúdóban csak nem tudtak menni a műtőbe.
Viszont cserébe láthattam nagyon cukika újszülött bébikét, hozták a nagy fehér lepedőbe bebugyolálva, orditott a kis rekedt hangjával,(tuti kisfiú volt olyan erőteljes "férfias " hangja volt), én meg nyugodtan elvltam a gépen csak néztem az eseményeket(azért nem lehet könnyű munka ez a kórházasdi, elég stresszes)

Ja a fenti gép nekünk azért jobb, mert ha véletlenül ugyanazt a szivhangot találná meg a gép akkor jelezz, a lentinél viszont 2 külön gépet kötnek rám és igy mérheti ugyanazt .
Egyébként persze rendben volt minden, szeretek ide járni, olyan megnyugtató.

Viszont tényleg mindenképp érdemes vinni domestosos törlőkendőt vagy valamit, mert a műtőt is a felújitás után kb 5 perc alatt szegény nőnek kitakaritania, már orditoztak vele, hogy haladjon, de gondolhatjátok milyen piszok volt, még szép, hogy nem lett kész 2 perc alatt, viszont a dokinak is igaza volt, mert szegény kismamákat se lehet órákat váratni. Szóval valahogy rendszer nem volt a dologban.

Az orrom szerencsére már nincs bedugulva, vettem a gyógyszertárba tengervizes orrspray-t, csecsemők és terhesek, szoptatós mamák is használhatják, persze azért csak akkor használom, ha nagyon múszály, de nagyon jó, tényleg használ. Meg iszom a csipkebogyó teát, próbálok gyorsan helyrejönni és megszüntetni a náthám, bizom benne, hogy holnapra már kutya bajom se lesz.
chilike1
 
 


kislibus

Örülök, hogy kocsival tudtatok menni és simán ment minden.
Vannak infóid a babádról, hogy mekkor stb, vagy csak a méhszájat nézte? Kell menned valami vizsgálatra?

rencsike
Sajnálom, hogy pont lekéstem amikor itt voltál... na mindegy.
Hát én ennek a vásásrlásnak nem tudok ellenállni :lol:
Tegnap elszaladtunk venni kutyakaját meg vettem egy nagy műanyag dobozt a fertőtlenitéshez, erre megint láttam nagyon szép rucikat, hát gondolhatod, nem is hagytam ott... :lol:
Olyan kis szép drapp himzett irha kabátkát vettünk, meg olyan ruit, ami szőrmés, elől barna masnikkal, nagyon cukika. Mostmár 3 féle garnitúra össze van készitve, hogy mibe hozzuk haza a csajokat :lol: :lol:
Tiszta hülyeség, közben nem is fogja senki látni őket aznap felöltöztetve csak mi. :lol:
Mindegy, úgyis kell majd mennem Déviszhez rá egy hétre legalább arra is lesz már csini rucink. :wink:

melánia
Húú ezzel a mérettel én is mindig gondban vagyok. Amiket most vettünk azokra rá van irva, hogy 0-0 ás, közben meg 5 kilóig jók, a 0-3-ig az meg 6,5 kilóig. Mondjuk mi most a 0-t vettük meg, de ha a csajok tényleg 3 kilóval születnek akkor nem sokáig fogják tudni hordani, ezért vettem már olyanokat is ami 0-3-ig jó, de az meg elég nagynak néz ki. Viszont az első hónapban úgysem nagyon mozdul ki az ember a babákkal, szóval elméletileg a 0-3-méretet is csak 2 hónapig tudod használni. Sztem úgy a jó ahogy rencsi csinálta, hogy amikor megszületik a baba, úgyis lehet látni, hogy mekkora és akkor venni neki még plussz cuccokat.(csak én sana nem birok ellenállni a sok szép holminak :lol: )

hanyi
Igyekszem meggyógyulni, de az az érdekes, hogy tulajdonképpen nem is vagyok beteg, csak náthás.
Mondjuk pont tegnap beszéltük a férjemmel, hogy amióta együtt vagyunk nem is voltam beteg soha, alapjába véve nem szoktam beteg lenni, még ha mellettem mindenki fekszik, megfázva, lázasan, stb akkor sem kapok el soha semmit, erre most amikor a legjobban nem kéne, megfázom.
Egyébként már tudom , hogy sikerült megfáznom, amikor kiszálltam a kocsiból apánknál a parkolóba a hátsó ülésen volt a kabátom, a kocsiba meleg volt ahogy kiszálltam meg minusz, de nem éreztem mert mindig melegem van, szóval sztem ott megcsapott a hideg.
A babylove-ot tesóm is használta, azt hiszem itthon a dm-be lehet kapni, ő nagyon szerette.

Na jól van lépek, megittam a teám, megpróbálok visszaaludni.
puszi csajok
chilike1
 
 


Chili! No látod, kiderül, ha netán ugyanazt a babát mérik még 1x! Hát ahogy irod áldatlan állapotok. Mennél több ilyesmi van, annál inkább azt érzem, hogy nem kéne a Jánosba szülni, csakhát Dévai meg ugye ott van. Legközelebb megkérdem, hogy nem igazolna-e át Kistarcsához? :lol:
Nem tudom a méreteit, azt mondta, majd legközelebb lesz uh. Akkor biztos megmondja, de biztos olyan 600 gramm körül, meg olyan 30 cm. Legalábbis ennyiket irnak nagyjából, meg ha mozog, már az egész hasamban érzem keresztbe-kasul. :lol:
Vásárlást én most csak azért tudom megállni, mert az oltás miatt nem mehetünk sehova még egy hétig.
Dobhatnál képet a cuccokról, amiket vettetek!

Anyu marha jó fej volt... :evil: Direkt felhivtam tegnap reggel, hogy mennék át délelőttre - mert Sz.-nak dolgozni kell, és engem addig ledobna anyuéknál - hogy nem beteg-e otthon senki. Mondja, hogy nem. Erre kitesz a férjem, elhajt, megyek be, anyu meg ott fújja az orrát. Aszongya nem vagyok beteg csak gennyes arcüreg gyulladásom van, de az nem fertőz. :evil: :evil: :evil:
Mondtam neki, hogy már hogy a fenébe ne fertőzne egy gennyes arcüreg gyulladás??? Nagyon pipa lettem rá, de már ott kellett maradjak. Ezután még jött a tuti, ő nem ment el orvoshoz, otthon kezelgeti magát, de nem szed antibiotikumot sem... Mondtam neki, hogy biztos út az agyhártyagyulladáshoz... :evil: És persze a cigit láncba szivja, az meg aztán kiváltképp nagyon jót tesz... :evil:

Kép
kislibus
 
 


Chili! Gyógyszertárba Sterimare-t, vagy Marimert adtak? Örülök, hogy használ, remélem csütörtökig kikúrálod magad!

Kép
kislibus
 
 


libus
legalább vissza tudtam aludni 9-ig., hurrá :wink:
Egyiket sem, most pont nem tudom mi a neve valami F betűs, de nincs kedvem kimenni a konyhába megnézni, nem baj ugye? :lol:
Majd megnézem és megirom.
Marhára használ, tegnap kb 3x fújtam az orromba és egész éjjel fújnom kellett, meg inhalálok kamillával, de az orrspry már nem is kell, mert már nem dugul el az orrom csak folyik. Ja meg iszom csipkebogyó teát. Holnapra koncentrálok, hogy elmúlljon minden nyűgőm. :wink:

Ja kiderül, deúgy derül ki, hogy én figyelem a gépet folyamatosan és látom, ha nagyon hasonlit a két érték, szóval jobb a szülészeten , mert ott nem kell annyira figyelni.
Én mindennek ellenére szeretem a János kórházat, nagyon szép ősfás, jó a hangulata, és a szülőszoba rész is nagyon szép új, úgyhogy nekem igy nincs vele gondom(egyenlőre), csak ez a helyzet ami az egészségügyben van, ez a borzasztó. Biztos hallottál a gipszes nőci történetéről... na azt hiszem ez mindent elárul .

Oké rakok fel majd képeket, csak épp mosom őket :wink:

Ma mondjuk vendégek jönnek, holnap meg megyünk ctg-re, aztán ebédelni a családdal (Valentin nap, évfordulónk van, anyum szülinapját is most tartjuk, párom öccse névnapját), szóval mindent egyben.


Húú anyud jó fej, azért jobban is figyelhetne kicsit, de mostmár ezen ne bosszankodj, minden rendben van, nem kaptál el semmit tőle, nyugi. :wink:
chilike1
 
 


Chili! Vááááóóóó, 3 kilós csajok?! Még egy gyerek is elég 3 kilósan...
Nagyon jók vagytok!
A tengervizes orrspraytől ne félj, túladagolni nem fogod. Viszont a dugulásra annyira nem jó. Ezzel inkább"fellazítani " lehet a cuccost.
Remélem, már jobban vagy.
Én is voltam szülőszobán ctg-n. Norbi baba akkor született. Előbb hallottam sírni, mint az apja. Ő kint várt. Amikor kimentem, ott sírt. Na, erre én nagy érzelmes hangulatom miatt tök ismeretlenül összeborultam, vele, mint a rohadt nád, és bőgtünk egymás vállán, hogy milyen nagyhangú fia született. Gondolom a mai napig nem érti a történteket. Kijön szülőszobáról egy bazi has, egy pici csajjal a végén, rákérdez, övé-e a gyerek és bőg vele, mint a fiaszamár.

Kislibus! Ne mérgelődj mamidon. Talán nem szedtél össze semmit tőle, viszont a láncbagóról, meg a dokihoz menésről beszélj vele. Gondolom, akar majd babázni ő is. Azt tudnia kell, hogy, ha rágyújt, a tüdejéből még fél órán keresztül azok a büdös gázok, káros anyagok párolognak. Az viszont nem kell majd az unokájának!
Szééppocak! Csinike!

Hanyim! Hű. Nem semmi a kinti ellátás. Nekünk meg evőeszközt is kell vinni, ha enni akarunk. Hogy vagytok? Kezditek kiismerni egymást? Alakul a napirend? éjszakák?
Apával aludni, táncolni nagyon jó!! A kis szerelmesek mi?!

Bodzim! Nem semmi , ahogy Eszti beszél. Remélem, nemsokára én is hallhatom!

Moncsi! Lehet, hogy Nimóci feszegeti magát a helyére?
Köszike, de Hanyika utolsó sorait idéztem! Az érdem az övé..

Julcsi! Jó, hogy minden rendben volt. 35. hét? Ne aggódj még a fájásos görbék miatt. Nekem még a 38. héten sem voltak. Nem is keményedtem, jóslók is csak márc. 11-én jöttek először. Ráértek még! :lol:

Lukács beteg . Kedden vittem dokihoz, mert lázas volt. Megint a füle gyulladt be, mint mindig Vastag sapit adok rá, kapucnit is ráhúzom, de hiába tekerném a sálat a szája elé, leszedi. Szerdán és csütörtökön vertük a 39,7-39,8-as lázakat. Azt hittem, megőszülök. Már jobban van, kezd eszegetni is. De két napig csak szopizott.

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Libuskám, anyukád nem túl figyelmes.... :cry: :cry:


egy kengurus kép:

Kép

Kép
rencsi79
 
 


halihó!

Libus,
Juj, anyukád tényleg lehetne figyelmesebb:( Ugye nem fog bagózni az unokája mellett????

Zel,
Dehogy aggódom a fájásgörbe miatt, pont hogy örültem neki, hogy egy nagy nulla, még nagyon nem kéne másnak lennie :) Szerintem is ráérünk, legalábbis nagyon remélem!
Lukácsnak jobbulást! :(


Rencsikém,
Nagyon édes Domi ahogy a kenguruban ül :) Örülök, hogy bevált!
Ma is voltatok sélálni, vagy mentek holnap? mondjuk jó nagy szél volt kint...:(
vjulcsi
 
 


Julcsikám,
ma is voltunk de csak 1 órát, mert tényleg nagyon fújt a szél, de nagyon élveztem. Úgy volt hogy megyünk anyóshoz is, még nem voltunk náluk mióta megszületett Domi, de most anyós beteg(eddig após volt :cry: ) a szokásos torok+nátha kombijuk van.....így jobb most elkerülni őket. Elkezdted a 36. hetet!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rencsi79 2010.02.13 19:40-kor.

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Unoka mellett biztos nem dohányzik anyu, mert nálunk nem lehet a lakásba dohányozni, náluk meg nem megyünk be abba a helységbe majd, ahol ők dohányoznak.

Zel! Amit irsz a dohányzás után hátramaradó gázokról: Teljesen igazad van, de anyut totál hidegen hagyja. Velünk mindd a négyünkkel végigdohányozta a terhességeket, még a legkisebbel is, pedig akkor már igencsak veszekedtem vele emiatt (már 14 voltam).
Mellettem most ugyan nem dohányzik, mert tudja, hogy utálom, de őt nem érdeklik egyébként mindenféle gázok... :( :cry:
Sajnálom, hogy Lukács beteg, a fül amúgy is nagyon kényes kérdés pici korban, nagyon tudnak tőle szenvedni.. :cry: Mielőbbi jobbulást nektek!

Julcsi! Még pár nap és kánkánozhatsz! :lol: Még kell mennetek dolgokért majd Szonjának, vagy azt már elintézik???

Rencsi! Domi szerintem is aranyos, nagyon szépen tartja a buksiját!

Chili! Remélem jól éreztétek magatokat ma!
Örülök, hogy kifele mész a náthából!

Kép
kislibus
 
 


Rencsim,
De jó nektek! 1 óra sem rossz, milyen boldog lennék ha kimehetnék végre egy órára... na de majd jövő héten! :)
Igen, végre elkezdtem a 36. hetet, Szonjus szerintem nagyon nő, ma nagyon sokat mozgott, és sokszor eléggé fájt... de szerencsére csak ahogy kinyomta magát. Úgy látszik a héten a szombat a legmozgékonyabb napja, talán mert akkor végig apával héderezünk, és ezt élvezi :)

Libuska,
Na jól van akkor, ha nem dohányzik majd anyukád a baba mellett. Egy ilyen csöpp tüdőnek ez iszonyat sokk lehetne.
Hogy a terhességeket végigdohányozta... szomorú nagyon :( Nem lett semmi bajotok? Asztma v. ilyesmi?

Igen, elvileg szombattól kánkánozthatok,bár kétlem hogy pénteken is ezt fogja mondani Dévisz. Gondolom mondja majd, hogy szuper, hogy eddig kihúztuk, de akkor még egy hetet még...
pedig elterveztem,hogy még ahova mindenképpen el szeretnék menni a szülésig: cukrászda (kinéztem egy szupert), kedvenc étterem (Pizza marzano), mozi. Remélem belefér majd!
Ma végre megrendeltük a falimatricákat Szonjus szobájába (interneten), még a függöny meg a szőnyeg van hátra. A szőnyeget kinéztük már az ikeában, a függönnyel bajban vagyok. Remélem jövő héten elmehetünk megvenni...
Ti mikor kezdtek el vásárolni bababútorokat?
vjulcsi
 
 


Köszönjük! Szerencsére a betegség nehezén már túl vagyunk.

Lukács nem jelzi semmivel, hogy fájna a füle. Egyszer csak lázas és már futhatok is vele a dokihoz. Aki reflexből meghallgatja, majd rögtön a fülét nézi. A balt...

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


jó reggelt csajszikák!

Moncsikám, merre csavarogtál tegnap, hogy nem jöttél...?


zel
:lol: :lol:
Jó sztoriaid vannak :wink: , de tényleg terhesen úgy el tud érzékenyülni az ember, én is akkora baromságokon tudok sirni, aztán meg röhögök magamon.
Igen tudom, hogy ez a só oldatos spray csak feloldja a cuccost, de nekem már az is nagy segitség, mert kapok levegőt :lol: , az orr nyálkahártyám egyébként is meg van duzzadva amióta terhes vagyok, már voltam vele dokinál is, azt mondjál ez természetes terhesség után, elmúllik, szóval igy még rosszabb, lehet, hogy csak egy kicsit vagyok náhás, de mivel egyéként sem szuperál jól az orrom, igy abszolút megduzzadt és teljesen elduglt.
Igaz mostmár jobb, mert kidugil órákra, de annyit fújom, hogy most is kijöttem a hálóból, mert szegény férjem nem tud tőlem aludni.
Bizom benne, hogy holnapra elmúllik, de lehet felhivom apánkat, mert nem tudom, hogy ez a műtétet befolyásolja -e, arról meg nem beszélve, hogy ismerem magam, képes vagyok a műtőasztalon beparáztatni magam, hogy megfulladok! :lol:
Lukácsnak gyógyulást, jaj szegény piciklm, de szar lehet , hogy fáj a füle.
Az orvos ad rá valamit? Tudod úgy, mint a felnőtteknek, dedugaszolja, vagy füll cseooet vagy valamit?

Ja szerencsére jó nagyok a csajok, örülök neki, igy hátha nem lesz gond a szoptatással, erősek lesznek hozzá. Az más kérdés, hogy nagyon nehéz, főleg éjszaka a hasam, a fordlás az ágyban, stb.
Agyon krémezem a hasam, a nagy drága Vichy krémekkel, de az egyik babám úgy kinyomja magát középre, hogy úgy látom nem fogom megúszni striák nélkül, pedig nagyon szerettem volna a bőrömet megóvni, egyébként van piercingem is , mindig kiratam a hasam a szoknyákból, csipőnacikból, háát nem tudom, majd meglátjuk milyen lesz, az is lehet, hogy csak nagyon meg van feszülve a bőröm és , ha lemegy a hasam, akkor nem fog látszódni, nem tudom.

libuska
Fluimare a neve a spraynek.
Anyukád elég makacs nő lehet..., mindenesetre rajta változtatni úgysem fogsz tudni, inkább majd neked kell úgy kialakitani a helyzetet, körülményeket, hogy nektek a lehető legjobb legyen.
Egyébként régen én is cigiztem, éd amikor terhes lettem(nem most, hanem évekkel ezelőtt), az volt az első jel amin észrevettem, hogy borzasztó rosszul vagyok a cigitől, szédülök, hányingerem volt és úgy alaphangon undorodtam tőle.
Sose tudom felfogni, hogy lehet terhesen cigizni, amikor sokkal kisebb dolgoktól is tök rosszul tud lenni az ember, nemhogy a cigitől!

julcsika
Sztem nem fogja azt mondani a Dévai, hogy nem mehetsz sehova, stb. Persze nyilván az a cél, hogy minnél tovább kihúzd és ki is fogod húzni, de hidd el a 36. ét után, már tényleg "mindegy" mikor jön a baba, max a súly gyarapodást befolyásolja. Jó azért biztos mondja, hogy pihengessél, stb, de sztem nyugodtan belefér a vásárlás is.Az is ugyanolyan fontos, hogy nyugodt lelkiállapotban, készen várd a kislányodat, mint az, hogy otthon fekszel közben meg nem vagy kész azokkal a dolgokkal amiket szerettél volna megcsinálni. (Na jó itt nem a cukira gondolok, hanem az annál fontosabbakra :lol: )

Jut eszembe, tegnap olyan tortát sütöttem.... hú anygon király lett csak elfelejtettem lefényképezni, de meg van a recept, mindjárt felbodom, hogy nézett ki. Én annyit változtattam rajta, hogy a tésztáját kakaós helyett diósra csináltam és a gyümölcs helyett, felkarikáztam túrórudit és azt raktam bele(ez a férjecském ötlete volt)
.... a legbosszantóbb, hogy nem ehettem belőle a mascapone miatt.
chilike1
 
 


bocsi az elütések miatt, de fekve irok...

rencsike
Nagyon jónak tűnik a hordozó! :wink:
Mesélj mizú?
Ha jól emlékszem amikor szültél neked is volt valalmi megfázásod, ugye? Az, hogy is volt? Addig nem is szoptathattál? Már amikor szültél akkor is meg voltál fázva, vagy csak utánna jött ki?
Jaj remélem nekem elmúllik ez a szar náthám.
chilike1
 
 


Kép

a receptet a gooliba találtam, be kell ütni, hogy mascapone trta és a második hivatkozás ez.
Nagyon fincsi, érdemes kipróbálni.
chilike1
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy ennyien és ilyen sokat írtatok a "szopi kontra kistesó" kérdéshez.
Igyekszem majd mindenkinek válaszolni!!!

Sajnos kedd óta mi is betegek vagyunk.
Zel! Totál ugyanaz történt velünk is. Kedden: 39 sok feletti láz, lenyomhatatlan volt. Előtte napokban is volt már nyűgösködés, hőemelkedés, sírás, de ilyen nagy láz nem. Szerdán doktornéni közölte: középfül gyulladás. Nekünk még sosem volt eddig.

Most már megértem ezt a mondást, amit mindig mondogattak nekünk:
"csak a gyerek füle ne fájjon soha!!!"
Ez valami borzasztó. Nagyon fájhatott neki, folyamatosan sírt, csak kézben volt el, ha ringattuk. Ahogy megálltunk, máris keservesen sírt. :cry: :cry:

Megyek is, mert Fanni már közeledik, hogy ő is írjon. :lol:

Jaj, még annyit chillikének: a Fluimare nagyon jó arra, hogy átöblítsük a baba orrát és aztán orrszívjunk. Viszont nem szakít fel "dolgokat".
Nekünk egy homeopátiás orrcseppet adott a doktornéni és másnap reggel már fel is szakadt minden Fanni orrából. EUPHORIUM COMP.-HEEL. Ez van ráírva.

Kép
s.mónika
 
 


Julcsi! Nekem nem lett bajom. Hugom koraszültött lett, a lepény idő előtt elöregedett. Nagyobbik öcsén kicsinek kroupp-os volt, de ő kinőtte. A kisebbik öcsim járt a legosszabbul (gondolom addigra a sok évi láncdohányzás teljesen kifejtette hatását anyu szervezetében), ő koraszülött lett (szintén elöregedett-elmeszesedet lepény) beságult, a vére be volt sűrűsödve (méhen belül éhezett szegény) és ő sajnos olyan krouppos lett, hogy mind a mai napig, ha megfázik, máris alig kap llevegőt, ugatósan köhög, és baromi gyorsan lázasodik... :cry:
Igazi aszthmája hála a jóistennek nincsen, de ami nekünk egy sima orfolyásos megfázás, neki nagyon durván jön ki...
De persze anyu szerint a dohányzásnak ehhez semmi köze...
És persze mindanyian kis születési súlynak örvendtünk, 2000-2500 grammal. (De ez mondjuk lehet genetikai is).
Szerintem ahova eltervezted, oda nyugodan elmehettek, pláne, ha kocsival megközelithető a hely. Egyik sem hangzik nagyon kemény kiképzésnek! (Tén az ikea látogatást kivéve, mert az embe ott nagyon sokat el tud barangolni. :D
Majd jövő héten kezdjük a beszerző körutat, vagy utána. De már nagyon-nagyon várom!

Zel! Örülök neki, hogy Lukács jobban van, annak meg nagyon, hogy nem fájlalja a kis fülét!!!

Chili! Igen, Gondoltm a Fluimare lesz az. :lol: Tegnap találkozunk az egyik barát házaspárral, akiknek megmaradtak az ikreik (ott volt thrombózisa a csajnak 10 hetes terhesen). És ő is mondja, hogy alig kap levegőt, emiatt horkol is. Neki is nagyon meg van duzzadva az orr nyh.-a. Mutattak videofelvételt a babákról, olyan évesek voltak, az egyik puszilgatta, meg simogatta a másik fejét az uh-on!!! (sirós-mosolygós smile). Ahogy a férjem ezt megnézte megértett valamit. Mindig beszól, hogy miért nem hagyom békén a gyereket, mert amikor ébren van Anna, én simogatom, beszélek hozzá, éneklek neki. Most ahogy megnéze a videót, megkérdeztem töle, hogy belegondolt-e már abba, hogy mennyire hiányozhat a mi babánknak a testvére. És mi lenne, ha nem foglalkoznék vele, úgy csinálnék mintha itt sem lenne. Hát most igy ez után a videó után végre megértette, hogy a magzatoknak ugyanúgy szükségük van a törődésre.
Nagyon szép és finom tortát sütöttél, én ma almás pitét csinálok!
:D

Mónika! Akkor Fanninak is jobbulást, annyira tudom sajnálni az ilyen kicsiket, mikor fáj a fülük!! :?
Hogy döntöttél végül?

No puszi mindenkinek!

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok,

Moncsika Drágánál, megindult a szülés!!! :D :D :D
Hajrá Nimóci baba nagyon várunk már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
rencsi79
 
 


Chilikém,
én nem szülés közben voltam beteg, hanem közvetlenül utána, annyi volt csak hogy maszkban voltam egész nap +sokszor kiszellőztettem a lakást és így Domi nem kapta el. pusz

Kép
rencsi79
 
 


Képzeljétek Óriási hirem van!

Most beszéltem Mártikával, Moncsikának elfolyt a magzatvize. most szül!!!!
Hurrá Valentin napi szerelemgyerek! :lol:

Most nincs időm visszaolvasni, mert megyek én is a Jánosba, ctg-re, még lehet meg is tudom majd lesni Moncsiékat, mondta Mártika, vagy lehet összefutok apánkkal.

Jaj, de izgi, majd jövök este. puszika
chilike1
 
 


Mónikám, úgy sajnálom Fannikát!!!! jobbulást nektek!
puszika

Kép
rencsi79
 
 


Most indulunk anyósomhoz ebédelni, csak egy pillanatra bekukkoltam.
És mit látok?!?!?!?!
Nagyon szorítunk Moncsiga!!!!!!!!!!!!!

Kép
s.mónika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?